Találatok a következő kifejezésre: Ha a az esküvő (159 db)

Elnézést a hülye kérdésért! Ha majd a jövõben szeretném megkérni a párom kezét akkor eljegyzési gyûrût kell vennem? Ha meg az esküvõ lesz akkor külön karikagyûrût amibõl 2 van? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: kedves 5-ös akkor viszont lehet én tudtam rosszul! :) én abból következtettem hogy onnét átvett szokás, mert ismeretségi körömben, (kb 10 éve kezdõdõen) hallom hogy "jajj én is olyan eljegyzést akarok mint az amerikai filmekben.. köves gyûrût... :) ) amúgy nekem is 2 gyûrûm van... a 2. kísérõ gyûrû néven fut, melyet anyósoméktól kaptam az esküvõnkre, ezzel jelezvén, hogy örömmel látnak a családjukban... :)(mamáéknál úgyszintén kísérõgyûrû volt ugyanígy...) én Gyõr-Moson -Sopron megyei vagyok, anyósomék Hajdú-Bihar... õk is, mi is így ismertük a szokásokat.. :) de igen... nem feltétlen biztos, hogy ez régi magyar szokás amit leírtam...

A szüleim eljegyzése (több mint 50 éve) karikagyûrûs volt, és anykám kapott egy kis köves gyûrût hozzá. Akkoriban az ilyet kísérõgyûrûnek nevezték. Tehát volt egy jele az eljegyzésüknek, a karikagyûrûik, és egy ajándék a võlegénytõl a karikához illõ kis köves gyûrû. Nekünk csak karikagyûrûnk volt, amit az eljegyzés óta mindketten hordunk.
kedves 5-ös akkor viszont lehet én tudtam rosszul! :) én abból következtettem hogy onnét átvett szokás, mert ismeretségi körömben, (kb 10 éve kezdõdõen) hallom hogy "jajj én is olyan eljegyzést akarok mint az amerikai filmekben.. köves gyûrût... :) ) amúgy nekem is 2 gyûrûm van... a 2. kísérõ gyûrû néven fut, melyet anyósoméktól kaptam az esküvõnkre, ezzel jelezvén, hogy örömmel látnak a családjukban... :) (mamáéknál úgyszintén kísérõgyûrû volt ugyanígy...) én Gyõr-Moson -Sopron megyei vagyok, anyósomék Hajdú-Bihar... õk is, mi is így ismertük a szokásokat.. :) de igen... nem feltétlen biztos, hogy ez régi magyar szokás amit leírtam...
igen ma már így megy de hogy a saját véleményemet elmondjam errõl... ez egy hülye amerikából átvett szokásunk már megint :) ) annak idején az eljegyzés nálunk magyaroknál úgy ment, hogy a karikagyûrûket vették meg (vagy vette meg a férfi) és amíg nem volt esküvõ, addig a bal kezükön hordták... utána kerül át a jobb kézre... (mikor vettük a gyûrûket az ékszerész mondta is hogy jobb kézre próbáljam, mert azon lesz tovább.. :) ) szóval döntsd el te... maradsz a magyar hagyománynál, vagy te is átveszed az amerikai szokást... (nem azért írtam így mert elítélnélek miatta ha a 2.-at választod ne értsd félre!) lehet valahogy meg kéne tudnod barátnõdtõl melyik szokás tetszik neki jobban.. és úgy döntsd el :) (magyarnál a fiú is viseli látszik hogy õ is foglalt már.. nekem ezért szimpatikusabb) sok boldogságot nektek! :)
szerintem vegyél neki köves gyûrût amikor megkéred a kezét, nem kell ennek drága, giccsesnek lenni, de legalább majd a karikát eggyütt vehetitek meg és olyat ami biztos tetszik neki, mégiscsak ezt fogjátok majd hordani mindig
Én karikagyûrût kaptam, nem költöttünk külön eljegyzésire. Örültem annak is, mint malac a vadalmásban:)
Lehet hogy rosszul tudom, de ez nem egy máshonnan átvett szokás. Az édesanyámnak is van eljegyzési gyûrûje, nekem is, pedig én is már 16 éve házasodtam. Lehet, hogy területenként változnak a szokások, de ez felénk mindig is szokás volt.
Igen, általában így szokás. Az eljegyzési gyûrû köves, és csak a nõ kap, a karikagyûrût már együtt választhatjátok ki.
Hát én sem tudtam úgyanúgy, mint te. Aztán egy szép napon kölcsönvettem az akkori barátnõm gyûrûjét és csináltattam két gyûrût. Aztán egy hétvégén vettem egy pezsgõt és az õ poharába beledobtam a gyûrûjét és amikor kiitta megkértem a kezét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! nagyon hasznosak voltak a válaszok! Ha eljön az idõ remélem igent mond majd, de szerintem biztosan.Még csak 3 hónapja vagyunk együtt nem tudom kell e ilyeneken gondolkodnom még, de hát nagyon szeretem!
Sokan így csinálják, de pl.: engem a hideg is kiráz az ilyen kövesgyûrûs, térdenállós lánykérésektõl. Inkább legyen csak sima karikagyûrû, amit az esküvõig a bal kézen szokás hordani, utána meg a jobb kézen. Meglepetést sem akarok, ez számomra egy döntés, nem egy "meglepi". Nem vagyunk egyformák, kinek mi tetszik. Nincsenek szabályok. Szerintem onnantól számít eljegyzésnek, mikor elhatározzák, hogy össze akarnak házasodni.
Magyarországon SEHOL nem volt szokás csak egy kövesgyûrûvel megkérni és eljegyezni a lányt. A köves gyûrût a karikagyûrû mellé kapta a lány kísérõgyûrûnek. Ez az "eljegyzési gyûrûnek" nevezett dolog Amerikából átvett szokás, és csak az utóbbi néhány éve divat. Csak megjegyzem: az ortodox zsidóknál nincs karikagyûrû a házasságkötés után sem. Amikor a férfi megkéri a lány kezét, akkor vesz neki egy kövesgyûrût, és ezzel eljegyzi. Ezt vette át a többi amerikai, és nálunk is néhányan.

Mennyire igaz az a babona, hogy ha sír az esküvőn a menyasszony vagy a vőlegény, akkor problémák adódnak a jövőben?

Legjobb válasz: Hát én ezt még nem hallottam :) 18 éves házasok vagyunk, a szülõköszöntésen sírtam mint a záporesõ (apukám már nem érhette meg az esküvõmet)... de nem nagyon voltak problémáink, azóta is együtt vagyunk, gyereket nevelünk :)

Hát én ezt még nem hallottam :) 18 éves házasok vagyunk, a szülõköszöntésen sírtam mint a záporesõ (apukám már nem érhette meg az esküvõmet)... de nem nagyon voltak problémáink, azóta is együtt vagyunk, gyereket nevelünk :)

Ha megvan az esküvőre az időpontunk, akkor milyen sorrendben folytassuk a szervezést?

A zenekar már levan foglalva!

Legjobb válasz: Erre nincsenek szabályok. Nyilván van, amihez jobban kell igazodni, pl. az étterem. De ez teljes mértékben attól függ, hogy ti mit szeretnétek.

Erre nincsenek szabályok. Nyilván van, amihez jobban kell igazodni, pl. az étterem. De ez teljes mértékben attól függ, hogy ti mit szeretnétek.
A kérdező hozzászólása: Elsõsorban az ár a mérvadó. Vagy étterem vagy suli aulája, mindegy számunkra, csak amelyik kedvezõbb.
Nekünk minden hamarabb volt meg mint az idõpont! :) A zenész, võfély, fotós, videós, hely az esküvõ elõtt másfél évvel meg volt ! Mert tökéletes esküvõt akartunk, ami szerencsére össze is jött! :)
Ahogy elõttem írták: a létszám a legfontosabb, hogy hány vendéget hívtok: +-10 fõ kotyogással már ki lehet számítani a hozzávetõleges költségeket és ezzel már az étterem is tud árat számolni. Utána a helyszín. javasolnám, hogy ha van valami konkrét elképzelésed az esemény színeivel kapcsolatban, akkor a helyszín választásakor ezt is vedd figyelembe Pl. elég furcsán néznétek ki egy terrakotta színû étterem falai közt, lila dekorral.(ha csak nem sátras lakodalom lesz, mert akkor nem hiszem, hogy törekedni kell a cicomára) Meghívók min. 3 hónappal elõbb .
Nekünk augusztus elején volt az esküvõnk, októberben kezdtük el szervezni. Nekünk csak fél évvel az esküvõ elõtt lehetett idõpontot foglalni az anyakönyvi hivatalnál, ezért sok mindent ezelõtt kellett intéznünk. Október-novemberben lefoglaltuk az éttermet, a fotóst, videóst, a võfélyt és a ruhámat, decemberben a zenekart. Február elején foglaltuk le az idõpontot a polgármesteri hivatalban és a templomban. Február, március környékén lett meg a virágos (ugyanõk csinálták a dekorációt), a cukrász, ekkor vettük meg a gyûrûket, és lefoglaltuk a szállást a nászútra. Májusban lettek készen a meghívóink, ekkor varrattam a menyecskeruhámat, a férjem öltönyér júniusban vettük. Az ültetõkártyákat és az ültetési rendet ugyanaz csinálta, aki a meghívót, ezek csak az utolsó héten lettek kinyomtatva, amikor már biztos volt, hogy nincs változás a létszámban.

Mi történik ha a vőlegény esküvő előtt látja a menyasszonyát az esküvői ruhába?

Hallottam hogy ez szerencsétlenséget okoz. De például mit? mert ezt sehol sem találtam(:

Legjobb válasz: Mi történne? Felismeri az oltárnál.

Mi történne? Felismeri az oltárnál.
akármit.. boldogtalan házasságot, balesetet, akármit..
Ostoba babona
Az esküvõi szertartáson vérfarkassá változik és letépi az anyós ruháit!
Az átok reátok száll akkor^^
Mi lenne? A legtöbbször együtt bérlik, vásárolják meg a ruhát a pár. Csak az USA-ban nem látja a pár egymás öltözékét az oltár elõtt.
már meg is csalt a húgoddal
akár azt is..
Náci földönkívüliek rabolják el másnap.
elmenekül Kanadába, vagy Alaszkába, hacsak nem utálja a hideget, akkor lehet Afrikába megy elbújdosni
A kérdező hozzászólása: félrelépést?
Látja a mennyasszonyát esküvõi ruhában :D kül semmit babona az egész

Ha meghívok az esküvőmre egy közelebbi rokont, akivel amúgy nemigazán tartom a kapcsolatot, akkor még szép, hogy jönnek a gyerekei is a vacsorára, de a gyerekek, akik már elmúltak 18-ak barátai/barátnői nem tartoznak bele, ugye?

Így is csak a család, akit vacsiztatnánk 5 f?... a max létszám pedig 46 lenne.

Legjobb válasz: Szerintem ez attól függ, milyen státuszban vannak azok a barátnõk, barátok. Ha együtt élnek, akkor természetesen igen, de egyébként nem. Ha engem meghívnak egy családi eseményre, akkor abba nem tartozik bele az, akivel járok.

Nekünk most lesz az esküvõnk, és a párom anyukájának elég nagy baráti köre van. Mi kénytelenek voltunk úgy megoldani, hogy csak a szülõket hívtuk a lagziba. Ha most mindenkinek eljönne a gyereke, a párjával, sõt az õ gyerekével, akkor nem tudnánk õket leültetni. Szóval úgy döntöttünk, hogy ha megsértõdnek, ha nem, csak a szülõk jönnek. Sajnos tényleg nincs hely. De eddig még nem láttunk sértõdöttséget senkin. Szerintem ezt meg lehet érten. Anyuék is voltak már olyan lagzin, ahova én nem lettem meghívva.
Szerintem ez attól függ, milyen státuszban vannak azok a barátnõk, barátok. Ha együtt élnek, akkor természetesen igen, de egyébként nem. Ha engem meghívnak egy családi eseményre, akkor abba nem tartozik bele az, akivel járok.
Szerintem teljesen érthetõ a dolog... Lehet, hogy nem fog jól esni nekik, de õk sem várhatják el, hogy idegen emberek miatt fizessetek egy csomót, amikor ez a Ti napotok. Szerintem írjátok bele a meghívóba, hogy meghatározott létszám miatt X fõre tudtok helyet biztosítani a családnak (kiszámolva gyerekestül hányan vannak). Ebbõl õk is megérthetik, miért nem vihetnek mást.
Utolsó: Amit mondasz jogos, de ahogy ezt elõadod... Nem fogod megengedni??? Uralkodsz fölötte? Nem megbeszélni kellene esetleg? Nem a kutyád hanem a párod.
Hát, ha nem komoly kapcsolatú barát/barátnõje a rokonnak, akkor nem kell hívni, de ha igen (pl. tartós kapcsolatuk van már), akkor szerintem illik elfogadni a tényt, hogy esetleg õ is megyen, nem? Mi mondjuk úgy oldottuk ezt meg, hogy ha a családunkat hívták, hogy nem vonultunk oda kutyástul-macskástul, hanem elmentek anyámék az öreggel, minket fiatalokat meg kimentettek valamilyen indokkal.
Ha azt sem tudod, hogy kinek van vagy nincs párja, és õk meg sem említették, hogy hoznának plusz x fõt, akkor szerintem úgy normális, ha idegeneket nem visznek magukkal.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :-)
ja meg a kutyáikat macskáikat és aranyhalakat is illik meghivni!
beletartoznak õk is.te sem örülnél hogy a gyerekeidet meghívnák a barátját/barátnõjét meg nem.Szóval illik meghívni õket!
Nálunk is tuti lesz ebbõl gond, mert igaz, én nem tartom a kapcsolatot sok családtagommal, de a páromnak a családja elég nagy. DE, én nem fogom megengedni, hogy hívjon vagy 100 távoli rokont. Pl. nálunk úgy van, hogy van a párom testvére, és annak a férje. Nyilván való, h õket gyerekekkel együtt meghívjuk, de a sógornõm férjének a testvérét, annak a családját, a sógornõm férjének az anyját már nem fogjuk meghívni, hiszen minek hívnánk?? A párom anyjának a testvérét, és annak a gyerekeit, férjeket persze, h meg kell hivni, na de a párom anyjának a testvérének az ottani rokonait, ahol laknak, azt nem! És igy tovább. De ha a tesómnak éppen van csaja, pasija, természetes, hogy meghívom...
Én egyszer voltam úgy esküvõre hivatalos, hogy komoly barátom volt, és engem akkor úgy hívtak meg, hogy külön kiemelték, hogy engem és a barátomat is várnak. Ha nem mondták volna külön, akkor eszembe sem jutott volna vinni, elvégre nem tartozott a családhoz (aztán szét is mentünk, szóval sosem lett családtag). Nem sértõdtem volna meg. Mindenkinek joga van eldönteni, hogy kit lát szívesen a saját esküvõjén, élete nagy napján. Ha nem akarja magát idegenekkel körülvenni (egyrészt, mert ha mindenki elvinné az aktuálist, akkor nagyon megnõnének a költségek, másrészt, mert nem ismerik õket és szeretnék ezt az ünnepet a szeretteik körében tölteni).
És ha valakinek több barátnõje van? Na, ez csak vicc volt! Nálunk egyébként egyértelmû, ha engem hívnak, akkor az a barátnõmre nem vonatkozik és fordítva!
A kérdező hozzászólása: Megnyugtattatok! Csak így legyen!!! Amúgy a barátaink megkérdezték vagy mi mondtuk nekik, hogy hozd a barátod/barátnõd!
A kérdező hozzászólása: 10:05 Sok boldogságot! Igazat adok, mondjuk nekünk ez nem jelentene + annyi fõt, mint nektek, de azért mindegy hogy egy család címszó alatt hányan jönnek, ha barátostul jönnének, akkor a negyed vendégsereg csak õk lennének, az meg kicsit gáz lenne, és nekik is bar*mi kellemetlen, nem?
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy már megkapták a meghívót. Bele sem gondoltunk csak most ebbe a kérdésbe... Mivel nem is tartjuk velük a kapcsolatot igazán, nem is tudtuk, hogy kinek van vagy nincs barátja... A szülõkkel élnek még a "gyerekek", de már minden le van foglalva/megrendelve... csak a szülõk + gyerekek részére számoltunk. Kérdeztük, hogy el tudnak-e jönni? Mondták, hogy igen, úgy szervezték a dolgaikat... de õk sem említették meg a gyerekek barátját/barátnõit, sõt a gyerekek sem mondták, hogy figyi nem jöhetne-e õ meg õ?!
Persze, elõre tisztázni kell, hogy ki van meghivva, mert sokan nem értenek a szóból és hoznák még a szomszéd Mariska nénit meg a kiskutyát is! :-))))

Miért "titkolja" előttem a párom, hogy mikor szeretné, ha megtartanánk az esküvőt? Vagy csak szimplán meg akar vele lepni?

Kicsit furcsának tartom, hogy a párom úgymond titkolja el?ttem, hogy mikor szeretné ha megtartanánk az esküv?t. Egyik nap találkoztunk az egyik ismer?sével, aki megkérdezte mikor lesz a nagy nap? A párom rám nézett,majd halkan azt mondta, hogy jöv? nyáron (júni-júli), én meg csak füleltem, mint valami fülesbagoly és nem akartam elhinni. :)

Legjobb válasz: kicsit fura ez a titkolózás...hiszen ezt együtt kell megterveznetek.ruha,vendégek egyik és másik oldalról..megkérte a kezed?mert ha nem,akkor lehet,hogy még nincs meg a végsõ elhatározása.ha igen,akkor mindenképp fura a viselkedése.ülj le vele beszélgetni:)

kicsit fura ez a titkolózás...hiszen ezt együtt kell megterveznetek.ruha, vendégek egyik és másik oldalról..megkérte a kezed?mert ha nem, akkor lehet, hogy még nincs meg a végsõ elhatározása.ha igen, akkor mindenképp fura a viselkedése.ülj le vele beszélgetni:)
A kérdező hozzászólása: A menyasszonya vagyok. Mondjuk már beszéltünk a házasságról és tényleg jövõre terveztük, csak azt nem értem, hogy miért kell ""eltitkolni"", hogy mikor is legyen pontosan.
Az esküvõhöz személyesen elõre be kell jelentkezni, azaz Neked meglepi nem lehet. Jól is néznénk ki, hogy ha egyik reggel felébreszt, hogy ma van a nagy nap, mert akkor a ruhád, hajad, vendégeid? Bár lehet, hogy el akar vinni lászvegászba, vagy hol is van az ahol sitysuty esketnek? :) Faggassad kifele. ))) És utána írjál, h mi volt...! :O
Beszéltetek a házasságról???? Dehát a menyasszonya vagy nem azt írod??Akkor nem egyértelmû, hogy eljegyzést házasság követ?Azt meg csak nektek kellene megbeszélni.Vagy akkor minek a jegyesség?Én ezt nem értem.Mindenben egyedül dönt a párod, és Te csak dísz vagy mellette, vagy egyébként partnerként kezel? Szerintem is ismerd ki elõször, nehogy koppanj. Minden jót, üdv

Lehet esküvõt csinálni ha már házasok vagyunk csak az esküvõnk csak papíron volt, nem volt se ruha se lagzi se semmi esküvõi dolog? Ilyenkor mi történik a hivatalba, ha egyáltalán lehet ott ilyet csinálni?

A ha mondhatom így ,hogy a férjem akart ilyen jelentéktelen fa..ságot!Nem lehetett ruhám és semmi ami egy esküvõn szokott csak páran voltunk!

Legjobb válasz: Ha a férjed nem akarja, akkor szerintem nem túl jó ötlet. Miért nem mentek el valahova kettesben pár napra, egy hétre, ami csak a romantikáról szólna. Az egy igazán szép, örökre szóló emlék lehetne. Ráadásul pihennétek és nem a stresszrõl szólna, mint egy esküvõszervezés.

Ha a férjed nem akarja, akkor szerintem nem túl jó ötlet. Miért nem mentek el valahova kettesben pár napra, egy hétre, ami csak a romantikáról szólna. Az egy igazán szép, örökre szóló emlék lehetne. Ráadásul pihennétek és nem a stresszrõl szólna, mint egy esküvõszervezés.
lehet. Nekünk pl. az egyházi egy évvel késõbb volt. Lehet utána lagzi is. Lehet fogadalommegújító is vagy valami hasonló, pénzért kimegy az anyakönyvvezetõ bárhová, pláne hogy már házasok vagytok :)
Nem esküvõnek, hanem házasság-fogadalommegerõsítésnek hívják, ha jól tudom, ugyanannyiba kerül, mint egy 'rendes' polgári esküvõ.
Miért nem csináltok olyat, hogy csak egyházi esküvõ és lagzi? Szerintem másodszor is az anyakönyvvezetõ elé járulni azért nem lenne jó ötlet, mert te nem fogadalommegerõsítést akarsz, hanem klasszikus esküvõt. És benned lenne az érzés, hogy ez most csak kamu. Viszont ha egyházi esküvõtök nem volt, akkor máris jobb a helyzet, mert meglesz az "elsõ" érzés, hiszen Isten színe elõtt elõször esküdtök hûséget egymásnak. Ráadásul egy templomi esküvõ sokkal, de sokkal elegánsabb, mint egy polgári, nem véletlen, hogy sok nem vallásos pár is tart templomi esküvõt - csak a "feeling" miatt :)
Megtarthatjátok most a templomi esküvõt, vagy megújíthatjátok a fogadalmat, meg kell beszélni az anyakönyvvezetõvel, hogy mit lehet tenni ezügyben. Utána pedig mehet a lagzi. De én is úgy látom, mint itt többen, hogy a kapcsolatotokban ennél sokkal súlyosabb gondok lehetnek.
Õszintén azért annyira már ne éld bele magad, én voltam ilyenen de olyan unalmas lagzin még soha nem voltam. Valahogy nem volt az igazi, hogy tudta mindenki csak játék esküvõ.
Akár a 8-as válaszolónak úgy nekem i kis esküvõm lesz , szintén kb.14 fõvel , 12 év után, de az igazi menyasszonyi ruháról nem mondanék le , és lagzi sem lesz utána. A párom is egyetért velem , õ is szeretne igazi menyasszonyként + a kislányunkat , mint kis koszorúslányt hercegnõként látni .:-)Szerintem létezik , hogy meg lehet erõsíteni a fogadalmatokat és oda felveheted a menyasszonyi ruhát !
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, hogy megértetek, és ilyen szuper ötleteket adtatok.Presze ezeket még meg kell beszélnünk, hogy mindenkinek jó legyen.Köszönöm a segítségeteket! Azért mi nõk nem tudunk ellenálni egy szép menyasszonyi ruhának! Csakhogy ezt a férfiak többsége nem tudja komolyan venni!
A férfiak többsége igenis komolyan tudja venni a menyasszonyi ruha jelentõségét, a kisebbség az, aki nem. Az általam ismert férfiak mind nagyon büszkék voltak a gyönyörû menyasszonyi ruhás párjukra, egyik se várta volna el, hogy akár egy egyszerû farmer nadrágban esküdjön. A te férjed a kisebbséget képviseli, de azért bízom benne, hogy sikerül "jobb belátásra" téríteni.
Sok szertartasvezeto vallakozas van magyarorszagon. Ha gondolod adok egy weboldal elerhetoseget. nem olyan sulyos osszegert osszeadnak titeket barhol hajon kertben hegyteton vizparton stb. Ugy ahogy ti szeretnetek meg a szoveget is megirhatod magadnak. Mi romantikussan hazasodtunk helyszinen de elotte par nappal mar megvolt a hivatalos eskuvonk a varoshazan ingyen gyorsan. Aztan a vendegeknek a szertartasveszetovel meg egy szep sajat szoveges ceremonia. A vendegek nem tudtak hogy mi mar hazasok vagyunk. Kepzeled el naplemente topart halk zene feher szekek sok sok virag es gyertya tobb szaz gyertya.
Attol meg hogy felveszel egy eskuvoi ruhat a hazassagod nem lesz jobb, a problemaitok nem fognak megoldodni, nem lesz a ferjed figyelmes, stb. Talan ezen kellene elgondolkodni.
Azt megértem, hogy neked ez probléma, de igazából kényszerített valaki erre a házasságra? Szépen belementél, hogy legyen egy teljesen egyszerû esküvõtök (van olyan is aki éppen ilyenre vágyik). Ha már ezt sem tudtad megbeszélni a férjeddel, hát...... Ennyit nyafogni egyébként egy ilyen dolog miatt, hogy neked nem volt szép ruhád az esküvõn és emiatt hónapokat bõgsz, csak irigyelni tudlak, hogy ennyire kevés problémád van. Egyébként szerintem lehet újraházasodni, pénzért mindent lehet.
Kérdezõ, a legnagyobb probléma a kapcsolatotokkal van, ezt szerintem te is érzed. Írod, hogy nem törõdik veled eléggé, elhanyagoltnak érzed magad. Hidd el, ez nem fog megváltozni attól, hogy rendeztek egy esküvõs szertartást. Persze legalább megkapod amire vágytál, de szerintem a kapcsolatotokkal más a probléma, mint a kimaradt esküvõi buli. Tudom hogy semmi közöm hozzá, de próbáljatok meg leülni és megbeszélni a dolgokat, ne csak ezt az esküvõset, hanem a kettõtök kapcsolatát is.
Kérdezõ, persze, lehet, a kerek (10, 25, 50, stb) alkalmakkor szokás is, úgy hívják, hogy házasság megerõsítése. Az anyakönyvvezetõvel kell megbeszélni.
A kérdező hozzászólása: Igen erre én is gondoltam, hogy akkor a templomit is megcsinálnánk, mert hogy õ nem tartja fontosnak, pedig õ is katolikus!Egyszerûen én csak egyszer szerettem volna igazán szép lenni egy gyönyörû ruhában, csak õ sajnált rá annyi pénzt kidobni!
Miért ne lehetne? A Gáspár házaspár hányszor kelt már egybe?
bocs, de nekem nem az jön le ebbõl, hogy szereted szerencsétlent...
Gondolom ilyen esküvõs dolgot lehet csinálni, a hivatalba nem kell menni, max. felbéreltek egy színészt, vagy valakit, aki látszólag összead titeket, de igazából már úgy is házasok vagytok, tehát ez csak egy színjáték lesz. Egyébként tudod a házasságkötés napján nem attól boldog az ember, mert katalógusba illõ esküvõt hozott létre, hanem attól, hogy hivatalosan is összekötötte az életét azzal, akit a legjobban szeret. Erre kellene elsõsorban visszaemlékezni, ha arra a napra gondolsz. Szerintem nálad más a probléma, nem az, hogy elmaradt a hacacáré. Fogadni mernék, ha megcsináljátok az esküvõt, utána se leszel boldogabb. Ezt abból sejtem, hogy kijelentetted, hogy most már nem lesz részed semmi jóban. Gondolkozz el azon, miért érzed így, mert ennek semmi köze ahhoz, hogy volt-e esküvõi buli vagy sem, ez nem befolyásolhatja a további boldogságodat.
A kérdező hozzászólása: Most már õ is sajnálja, hogy nem volt.Azt mondta , majd csinálunk egy pót lagzit.De az már milyen se esküvõi kép, se videó, semmi emlék nincs arról a napról.Mondjuk így nem is bánom!Pár hónapja voltunk egy igazi esküvõn és azóta állandóan bõgök, hogy nekem miért nem lehetett menyasszonyi ruhám.Mert , hogy nem engedte , hogy felvegyek, mert az minek, hogy õ érezte volna kellemetlenül magát ha én szép ruhába vagyok!
Azt egyébként elárulod, hogy akkor miért nem volt "igazi" esküvõtök? A párod miért nem akart? És te miért mentél bele, ha már akkor is ennyire ellene voltál? Rossz olvasni, ahogy a házasságkötésed napjáról beszélsz :(
A kérdező hozzászólása: Nekem igazából õ volt az egyetlen férfi az életemben, szeretem õt, csak mivel olyan egyszerû az életünk, hogy szerettem volna valamit ami örök emlék lesz az életünkben.Egyszerûen nem gondolunk magunkra soha, van egy kis csodánk és õ tölti be az életünket, nem igazán van idõnk egymásra, kettesben.De az az igazság, hogy soha nem lep meg semmivel!Én mindig készítek neki meglepetéseket aminek õ örül is de rám soha nem gondol!
szerintem igaza van a kérdezõnek nekünk is csak 14 en leszünk de én akkor is felveszem a mennyasszonyi ruhát mert arra az 1 napra szeretnék hercegnõ lenni :)
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem akart.Õ ilyen egyszerû ember!Bezzeg más esküvõjére elmegy tanúnak nagy banzájba, csak éppen õ nem akarta.De a lagzi óta amin voltunk, mondja is hogy nem is volt vészes, tök jól érezte magát, bezzeg én hiába kérek valamit, nekem nem tette meg a haverjának meg szó nélkül!
Lagzit csinálhattok bármikor, minden kellékkel, királylányos ruhával, zenekarral, stb. Ha csak polgári esküvõtök volt és nem ellenkezik a nézeteitekkel, akkor még templomi esküvõtök is lehet és azzal együtt már teljesen olyan lenne, mintha most házasodnátok.
Lehet "ál"esküvõ és lagzi is. Egyik rokonomék úgy házasodtak, hogy a polgárit nagyon szûk családi körben, majd 2 héttel késõbb lagzi és volt álszertartás is. Ezt is az anyakönyvvezetõ végzi, gondolom kell érte fizetni pluszban. A lényeg, hogy gyakorlatilag a násznép elõtt lement ugyanaz a szertartás. Aki nem volt ott az elsõn, nem is tudta, hogy nem ez az igazi. Szóval semmi akadálya :)
Nálunk sem volt lagzi, még templomi esküvõ sem.Csak bementün és az anyakönyvezetõ összeadott minket tanuk és a szülõk voltunk.Most 3 gyermekünk van és 10. évfordulonkon, ami tavaj júliusba volt.Rendesen összeházasodtunk, lagzival.Az anyakönyvezetõ is összeadott minket újra, persze ez már nem hivatalos volt, de megtette a család és barátaink elött, majd bementünk a templomba és utánna csaptunk egy szuper bulit.Kisebbik lányom 3 éves a nagyobbik pedig 8.Õk voltak a koszorus lányok, Életem legszebb napja volt.Te is megteheted csak akarni kell :) )
Szia Kérdezõ! Mi lett végül? Megbeszéltétek, rendben vagytok? Lesz/ volt esküvõ? Igazából csak most találtam meg a kérdést és konkrétan az én esetemet írtad le. Nekem is kimaradt minden "nagy" pillanat az életembõl, de ezek közül igazából csak az eljegyzést(mm azt hogy egyáltalán megkérje a kezem, nem a családnak tartott gügyögést, azt nem bírom)és az esküvõt sajnálom. Nekünk is elég egyszerû életünk van, detto, én meglepem õ csak nagyon ritkán, amivel még nem is lenne baj, jobban szeretek én ajándékozni, h.ülyén érzem magam ha én kapok valamit(elõtte soha nem kaptam ajándékot). De ez nekem is fájó pont, fõleg amikor látom, hogy korunkbelieknek megadatik minden, õ is a haverjainak minden nekem meg kb semmi. A gyûrût azóta ígérgeti, persze sose fogom megkapni, pedig nekem egy 200 forintos bizsu is elég lett volna. Meg persze az, hogy farmerban, pólóban(õ lesörözött ingben, mert elõtte este buliztak). Bementünk aláírás a két tanú elõtt és kész, mindenki ment amerre akart.Ennyi. Konkrétan egy közös selfie sincs arról a napról. Ha tudnám, hogy nálatok mi lett az adna egy támpontot, hogy reménykedjek/van-e értelme(mert azért így tényleg nem az igazi), vagy inkább törõdjek bele, mondjak le róla és felejtsem el, aztán majd lesz szép emlék, ha gyerekünk lesz...már persze, ha lesz.

Mit gondoltok arról ha az esküvő előtt 3 héttel kijelentené a párotok, hogy nem akar elvenni?

Összevesztünk, és ? kijelentette hogy akkor esküv? lefújva...Ez reggel volt, délután átmentem hozzá, kibékültünk, "összebújtunk" és így azt mondta visszavonja ezt a kijelentését. De most ezek után hogy menjek hozzá? Csak a szex miatt békült ki velem?

Legjobb válasz: Aki így képes változtatni az esküvõhöz való hozzáállását, egyszerûen nem vesz se téged se az esküvõt komolyan.

Aki így képes változtatni az esküvõhöz való hozzáállását, egyszerûen nem vesz se téged se az esküvõt komolyan.
elég gyerekes és nem vagytok érettek a házasságra! Nagyobb vita után majd elváltok?? Az esküvõ nem gyerekeknek való, nem tudom hány évesek vagytok de számomra ez gáz! Attól hogy nem értettek egyet valamiben nem kéne elengednetek a kezetek és a problémát megjavítani szokták nem eldobni! Cselekedjetek belátásotok szerint vagy szakítsatok!
Az odabujas elott kellett volna gondolkoznod, mivel hozza akarsz menni, de mar adtal egy olyan lehetoseget ezzel, amit maskor is kifog hasznalni! MEgharagszik, elrohan, majd rajtad a sor, aki szaladsz utanna es dajkalod, kenyezteted pl.
Stressz ide, vagy oda, ez azért elég súlyos kijelentés. Jó lett volna ezt a vitát összebújás elõtt tisztázni. Ha kétségeid vannak, ülj le vele elbeszélgetni róluk, nem vádaskodóan, hisztisen, erõszakosan, hanem értelmes emberekként. Életetek egyik legkomolyabb, legnagyobb döntése elõtt álltok, ilyenkor nem árt tisztán látni és ennek a függvényében dönteni. Ha csak a stressz okozza a feszültséget, nyugtassátok meg egymást, de ha ennél többrõl van szó, nem feltétlenül kell most rögtön beleugrani a házasságba.
Ezt senki nem tudja neked megválaszolni. Nekem viszont lenne egy kérdésem: miért mész hozzá úgy, hogy nem éltél még együtt vele?
nem jó ómen
szerintem csak stresszes, érthetõ, én is az lennék. 35/N
Ezt csak te tudhatod, én elgondolkoznék rajta az biztos. Elsõ én sem fogok házasság elõtt senkivel összeköltözni.
Leírod nagyjából, hogy mi volt a vita tárgya?
Nem mennék hozzá. (Legalábbis most nem.) Tényleg nem túl jó jel, ha valaki ilyen könnyen meggondolja magát.

Mit gondoltok? Mit vált ki a násznépből, ha az esküvőn jelenti be az ifjú pár, hogy a menyasszony babát vár.

Ezzel a gondolattal csak eljátszottam, nekem mindig is tetszett az ötlet, de mindenki lebeszélt róla, mondván a rossz nyelvek majd pletykálnak hogy becsúszott és az esküv? is csak miatta kellett, de nyilvánvalóan nem akarok nagy pocakkal oltár elé állni. Mindössze szerintem meg van a dolog varázsa, ha azon a napon, amikor összekötöd az életed a szerelmeddel hogy családot alapíts vele, már ott van a szíved alatt a szerelmetek gyümölcse. Véleményeket várok.

Legjobb válasz: Ha vannak gonoszak a násznépben, akkor így se úgy se ússzátok meg. Én még nem voltam terhes az esküvõn, mégis megkaptam, hogy biztos az vagyok, azért vesz el engem ilyen hamar az uram (fél év járás után összeházasodtunk). Ennyi erõvel akár terhes is lehettem volna, mindenképpen kaptam volna gonosz megjegyzést. 12.hét után bejelenteném, hiszen elvileg azok vannak ott az esküvõn, akik szeretnek titeket és örülnek a ti boldogságotoknak, legyen ez mind az esküvõ mind a baba kérdése. Ha pedig beszólnak, hát ne foglalkozzatok velük. Gonosz emberek mindig is lesznek sajnos. Szóval én elmondanám a helyetekben, hisz elõbb-utóbb úgyis kiderül, hogy babát vártok a pároddal.

Mi eljegyeztük egymást a férjemmel 2007 karácsonyán. Aztán papám beteg lett, ott ápoltuk nálunk (szüleinknél), készültünk az õ házát átalakítani és 3asban vele odaköltözni. Közben beszélgettünk a babáról, és februárban abbahagytam a gyógyszert, hogy úgyis pár hónap kell, hogy megfoganjon a kicsi. Hát nem kellett pár hónap, de az alatt az egy hónap alatt meghalt a papám is, mire pozitív lett a teszt, már nem tudtuk neki elmodani hogy jön a dédunoka :-(. Nézettük a házat, statisztikus azt mondta, nem lehet felújítani, nincs alap, stb, így le kell bontani. :-( Beadtuk a papírokat a bontáshoz, és közben elkezdtük szerveztni az esküvõt minél elõbb, mert nem akartam nagy pocakkal esküdni. 13 hetes voltam, semmi pocakkal mikor volt az esküvõnk, és mi akkor mondtuk el hogy baba lesz, mikor vittük a meghívókat. Mindenki nagyon örült. És azóta is emlégetik hogy milyen jó lagzi volt a miénk. :-)
szerintem simán elmondhatjátok akkor! még nagyobb lesz az öröm! a pletykára meg nem kell oda figyelni, ti tudjátok, hogy nincs alapja. higgyen mindenki amit akar! gratulálok a babához is, meg az esküvõhöz is, és sok boldogságot mindkettõhöz :)
Ha vannak gonoszak a násznépben, akkor így se úgy se ússzátok meg. Én még nem voltam terhes az esküvõn, mégis megkaptam, hogy biztos az vagyok, azért vesz el engem ilyen hamar az uram (fél év járás után összeházasodtunk). Ennyi erõvel akár terhes is lehettem volna, mindenképpen kaptam volna gonosz megjegyzést. 12.hét után bejelenteném, hiszen elvileg azok vannak ott az esküvõn, akik szeretnek titeket és örülnek a ti boldogságotoknak, legyen ez mind az esküvõ mind a baba kérdése. Ha pedig beszólnak, hát ne foglalkozzatok velük. Gonosz emberek mindig is lesznek sajnos. Szóval én elmondanám a helyetekben, hisz elõbb-utóbb úgyis kiderül, hogy babát vártok a pároddal.
Nekem tetszik az ötlet! A pletykákra és találgatásokra nem adnék, mert akiket az ember meghív az esküvõjére azt azért hívja meg, hogy velük együtt örüljön.
Én már 1 éve menyasszony voltam, amikor megtudtuk, kisbabát várok. Abszolút nem terveztük, így megtartottuk az esküvõt (idén volt júniusban) Az esküvõt eredetileg jövõre tartottuk volna. Az esküvõm napján 17*5 napos kismama voltam, a szülõkön és a testvéreken senki sem tudta, miért most van az esküvõ, de gyanakodtak.... ahogy utólag hallottuk... A nagymamámnak is az esküvõ után mondtam meg, dédi lesz. Én nem szerettem volna, ha mindenki arról beszél, hogy na, csak azért vett el a párom, mert teherbe estem... 24+4 hkm
Én babát vártam már az esküvõnkön. Így is terveztük, nekem nem volt fontos a "megszokott" sorrend (esküvõ után gyerek). Tökéletes volt minden, attól boldogabb nem is lehettem volna, az egész család felhõtlenül boldog volt. Hogy volt-e aki pletykált? Kell, hogy az engem érdekeljen? :)
Barátnõmék már javában szervezték az esküvõt, régóta együtt is éltek, amikor teherbe esett. A lagzin a férj a pohárköszöntõ végén jelentette be hogy az ifjú ara 10 hetes terhes. Nagy ováció volt, semmi rosszallás, vagy visszatetszés. A tesóm viszont ragaszkodott hozzá, hogy a nászéjszakán legyenek együtt elõször védekezés nélkül, mert jót akart táncolni és iszogatni a saját esküvõjén.
A kérdező hozzászólása: Akkor az esküvõ alatt babátváróktól kérdezném, hogy nem volt nehéz ezt így végig csinálni ?Úgy értem a menyasszonytánc, meg az egész estét buli, a fotózás meg minden ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat. ÉN is pontosan így gondolkodtam mint ti de jó ha kapok pozitív visszajelzéseket a dologról .
Szerintem az szebb ha valaki esetleg a nászéjszakán esik teherbe, bár manapság nem valószínû hogy valaki akkor veszíti el a szüzességét (tisztelet a kivételnek). De azzal sincs semmi gond ha tervezik már az esküvõt és jön a pozitív teszt, hiszen már amúgyis komolyan gondolják a kapcsolatukat. Viszont azt butaságnak tartom ha valaki CSAK a baba miatt házasodik, de mindenki maga dönti el. Nálunk jött a baba, de esküvõt még nem szeretnénk mert sok pénz és tervezés kell hozzá, hiszen az ember jobb esetben egyszer éli ezt meg és egy jó bulit szeretnénk. Majd a kisfiunk lesz a gyûrûhordozó :-) 32hkm
Nekem a múlt héten volt az esküvõm, és ekkor már 21 hetes voltam. Nálunk nem volt meglepi mert már elõre tudták, hogy babát várok. Persze a menyasszony tánc elõtt a võfély azért bejelentett, hogy csak óvatosan a menyasszonnyal... :D De számomra ez így volt kerek és csodaszép. Készült egy olyan pár kép is, amikor apa átkarolja a hasam hátulról, mondván ha majd olyan korú lesz a gyerekünk, mutathatjuk neki, hogy látod, itt anya éppen téged várt. :) Ez egy nagyon szép dolog, és aki emiatt rosszat gondol rólad, vagy rólam, annak az embernek valami nagyon nincs rendben az életével, vagy egyszerûen csak irigy. Ezzel pedig nem érdemes foglalkozni azon a napon, amikor minden csak kettõtökrõl, vagy ha úgy tetszik hármótokról szól! :) Ez így kerek...
Ha már pocaklakó, akkor a rossz nyelvek így is-úgy is "akcióba lépnek" majd, ha nem az esküvõn, akkor késõbb, mert akkor meg visszaszámolnak... :) Engem nem érdekelne a más hülyesége, ha így látnám jónak, biztosan megmondanám az esküvõn. Aki szeret, ez veletek örül, aki meg nem, az nem tökmindegy? Sok boldogságot!
Szerintem ez egy nagyon jó ötlet. A gonoszkodásokat így sem fogjátok megúszni, már ha lesznek :) De reméljük nem, és mindenki úgy fog örülni ahogyan annak lennie kell :) Mi a férjemmel 6év 8hónap után házasodtunk össze (plusz 3 év együttélés, de ez benne van a 6évben), mégis mindenki azt hitte h baba lesz azért házasodunk. Hát nem :D Azért mert akartuk. Mondjuk mi ragaszkodtunk hozzá, hogy gyerek csak az esküvõ után. Én meg ahhoz ragaszkodtam, hogy az esküvõig várunk, mert Én is egy jót akartam bulizni az esküvõn. És belegondolva jól döntöttem, mert az elején a terhességnek eléggé fáradt voltam és nyûgös, jobb h ez akkor elkerült. 1 éve házas, és 30hkm
Akibõl nem örömet vált ki a gyerekünk érkezése, azt miért hívnám meg az esküvõmre?!
Nekem 2 hete, 29 hetesen volt az esküvõm 10 év együttélés után. Csak család volt, akik ismernek, így nem volt pletyka. Kicsit nehezebb volt ruhát találni :)
Uccsó elõtti vagyok. Nagyon féltem tõle, hogy nem fogom tudni végig csinálni, hogy biztosan rosszul leszek, hányinger és ilyesmi, de annyira feldobja az embert ez az egész esemény, meg az a jó Adrenalin :) , hogy nem is jutott eszembe rosszul érezni magam. Az egészet végig vigyorogtam, jó táncolni nem táncoltam egyfolytában, de azért megmutattam magam a táncparketten néha-néha. A menyasszony tánccal sem volt gond, mindenki nagyon vigyázott rám, nem volt megerõltetõ. Úgyhogy egy nagyon szép napot zártam, immár egy hete, és bárcsak vissza lehetne pörgetni az idõt. :) Nem lesz semmi gond hidd el, az elején lesz egy kis izgalom, de idõvel elmúlik az is. Sok Boldogságot! :)

Hogyan tudnánk az esküvőre pénzd kérni a szülőktől, ha a kapcsolatunk nem épp családias?

Mindkett?nket a nagyszüleink neveltek, mert a szül?k szinte "lemondtak" rólunk. Találkozgatunk velük, és ?k szép esküv?t szeretnének, de ez nekünk nagyon drága. Hogyan értessük meg velük, hogy ha ?k is beszállnak, csak akkor tudjuk megtartani az álomesküv?t? Ha nem adnak, akkor csak polári szertartás lesz, szép ruha és vacsora nélkül....és NÉLKÜLÜK..

Legjobb válasz: Egyszerûen meg kell nekik mondani és kész. Ha õk is szép esküvõt szeretnének, akkor áldozni kell rá. Amúgy szerintem egy szülõnek az természetes dolog, hogy ha tud akkor segít. Gondolom fontos a szép esküvõ nektek is mert akkor nem kérdezted volna azt amit kérdeztél, de szerintem mellékes lehet a dolog, ha õrülten szereted a párod, nem számít hol és milyen körülmények között lesz esküvõ csak végre egymáséi lehessetek.

Egyszerûen meg kell nekik mondani és kész. Ha õk is szép esküvõt szeretnének, akkor áldozni kell rá. Amúgy szerintem egy szülõnek az természetes dolog, hogy ha tud akkor segít. Gondolom fontos a szép esküvõ nektek is mert akkor nem kérdezted volna azt amit kérdeztél, de szerintem mellékes lehet a dolog, ha õrülten szereted a párod, nem számít hol és milyen körülmények között lesz esküvõ csak végre egymáséi lehessetek.
szia! sajnos nekünk csak polgári esküvõnk volt szülõk nélkül.szerettek volna õk is szép esküvõt de fizetni egyik sem akart. szerintem kérdezzétek meg tudnák-e finanszírozni az esküvõt vagy legalább egy részét. sok boldogságot nektek!
de a polgári eküvõ is szép volt és nem az számít hogy milyen ruha van rajtad:) mi így is boldogan élünk immár 9 éve:)
Simán meg kell mondani, hogy nagy esküvõt nem tudtok tartani, mert nincs mibõl.Ha nekik van, gondolom áldoznának erre.Ha pedig nincs, azért nem rekeszteném ki õket egy szûk vacsorából.Mégiscsak õk a szülõk.
nem a ruha és a puccparádén múlik, ez csak a kifelé mutogatás, hogy ki mit tud rittyenteni.....de a légyed ott belül van a szivedben, egy szál "rongyos" ruhában is lehet boldog az ember .. ha nem fényes akkor meg minek megalázkodni? van hitel is..., de szerény esküvõvel is boldogan mint puccosan több millióval, elváltan hm?
Akkor meg nem kell megesküdni! Papir es egyhaz nelkul is lehet boldogan elni...
Egyetértek az utolsó hozzászólással!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!