Találatok a következő kifejezésre: Ha a az érték c (14 db)

C++-ban ha a visszatérõ érték egy új objektum, akkor az hogy nem szûnik meg a visszatérés pillanatában?

Pl. ha így néz ki egy osztály tagfüggvénye: string Class::toStr() { return string("xyz"); } ... Class obj; cout << obj.tostr(); Ilyenkor az új string objektum hogyan létezhet a hívó oldalon, amikor a hívott függvényen belül jött létre?

Legjobb válasz: De így is mûködik: string Class::toStr() { string s("xyz"); return s; } Csak nem értem, miért. :(

A kérdező hozzászólása: De így is mûködik: string Class::toStr() { string s("xyz"); return s; } Csak nem értem, miért. :(
Miért szûnne meg? Rendelj hozzá egy változót és már el is "kaptad" :D Ha semmilyen változót, pointert, akármit nem rendelsz hozzá akkor szimplán létrejön a memóriában és utána nem mutat rá semmi
Az a return dolga, hogy visszaadja, nem? Ha megszûnne, értelmetlen lenne az egész...
a blokkon belül megszûnik, nem értem mit értetlenkedsz. meghívod a függvényt ami visszatér egy értékkel ez teljesen helyén van
A kérdező hozzászólása: Nem lettem sokkal okosabb a válaszoktól, de közben én is keresgéltem, és itt egy kicsit jobban kifejtik: http://stackoverflow.com/questions/12952295/c-returning-temp..
A kérdező hozzászólása: Ez egy korrekt válasz, köszönöm! :)

Ha a hüvelyivizsgálatnál az érték c 3100 az jó?

24 hetesen.

Legjobb válasz: Azt azt jelenti,hogy a külsõ méhszájad 1 ujjnyira nyitva van. Szerintem pihenned kéne sokat. Nekem 36 hetesen volt nyitva a külsõ méhszájam 1 ujjnyira igaz akkor már 2100 volt nekem mert már megvolt rövidülve a méhnyak.

Azt azt jelenti, hogy a külsõ méhszájad 1 ujjnyira nyitva van. Szerintem pihenned kéne sokat. Nekem 36 hetesen volt nyitva a külsõ méhszájam 1 ujjnyira igaz akkor már 2100 volt nekem mert már megvolt rövidülve a méhnyak.
semmi baj pihenned kell meg szedj magnéziumot.Nem jelenti azt, hogy nyitva van a méhszáj ne ijedj meg.Amíg 0 szerepel benne addig jó.Kellemes babavárást.

A köverkezö c/c++ kifejezések közül melynek lesz az értéke 1 akkor és csakis akkor, ha az x és y változókban két egymást követö, páros természetes számot tárolunk?

A. (x-y==2) && (y-x==2) B. (x==2) && (y==4) C. x-y==2 D. ((x-y==2) || (y-x==2)) && (x%2==0) Énszerintem a b a megoldás, mert csak abban az esetben teljesül minden feltétel. Csak annyira nem vagyok biztos benne inkább megkérdezem.

Legjobb válasz: Persze ehhez érteni kéne az "akkor és csak akkor" kifejezés jelentését. A trükkösebbeknek meg a válasz: egyik sem, a kifejezés típusa bool, tehát az értéke true vagy false lehet, az 1 meg int.

Persze ehhez érteni kéne az "akkor és csak akkor" kifejezés jelentését. A trükkösebbeknek meg a válasz: egyik sem, a kifejezés típusa bool, tehát az értéke true vagy false lehet, az 1 meg int.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: c ben annyi a különbség h nincs boolen hanem 1 akkor igaz ha nem=1 akkor hamis amugy ez most nem számit csak h melyekre igazak a fenti feltételek de csak akkor legyen igaz ha a két szám természetes, egymást követik és párosak. Ami a D
A kérdező hozzászólása: Iostream tanácsát megfogadom. De az egyik fenti válaszolóval nem értek egyet amely szerint az A is jó pl: 6-8==2 hamis és 8-6==2 igaz de mivel és van közöttük és nem || ezért hamis.
"egyik sem, a kifejezés típusa bool, tehát az értéke true vagy false lehet, az 1 meg int." C-ben nincs bool. (Gondolom a c/c++ azt akarta jelenteni, hogy c-kompatibilis kódról van szó. (?))
A. (x-y==2) && (y-x==2) B. (x==2) && (y==4) C. (x-y==2) D. ((x-y==2) || (y-x==2)) && (x%2==0) Vagyis melyik lesz igaz. Ez inkább matek, mint programozás. Az elsõnél x-y negatív, szóval helybõl hamis. A második nem lesz igaz bármely két egymást követö, páros természetes szám esetén. Harmadik megintcsak negatív lesz. (-2) A negyedik már ígéretes. Elsõ tag hamis, de a második már igaz lesz, és az ÉS másik tagja is igaz, hiszen páros számokról van szó.
A kérdező hozzászólása: Kiprobáltam vagy 10 egymást követö és nem követö számra és télleg a D a helyes. Kösz. Én meg már szinte biztos voltam benne h a B.
Én csak azt nem értem, hogy ha van elméleted, és tesztelni akarod, akkor MIÉRT NEM TESZTELED. MIÉRT? Írsz egy rövid programot, ami kipróbálja valahogy ilyen számpárra, és mindjárt kiesik egy csomó válasz.
D.: "(x-y==2) || (y-x==2)", vagyis valamelyik 2-vel nagyobb a másiknál ÉS "(x%2==0)" x-et kettõvel elosztva 0 maradékot kapunk. Rövidebb, teljesen egyenértékû megoldás: ((abs(x - y) == 2) && (x % 2 == 0))
A D lesz a jó (x-y==2) HAMIS (y-x==2) IGAZ közöttük egy feltételes VAGY van, vagyis ha az egyik igaz akkor igaz. Tehát ez eddig IGAZ x%2==0 vagyis ha az x-et kettõvel osztjuk akkor a maradék nulla-e. Mivel páros így természetesen igen. tehát ez is IGAZ. Közöttük feltételes ÉS ahol ha mind két feltétel IGAZ akkor IGAZ. Vagyis itt IGAZ.
"1 akkor igaz ha nem=1 akkor hamis" Helyesen: Ha 0, akkor hamis, minden más érték igazat jelent.


Ha a teljes dokumentum-ok mappát kivágnám a C:-ről és áttenném a G:-re, a sims 3 attól még "megtalálná"? Úgy értem nem zavarná össze a játékot, hogy más az elérési útvonal?

Legjobb válasz: Összezavarná, mert telepítéskor a C-re lettek a hivatkozások megadva. Amikor elindítod, még mindig ugyanonnan olvasná be a program a fájlokat, amit viszont nem talál. A Dokumentumok mappa a rendszerpartíció része, így az összes program is ugyanazt használná, nem csak a Sims. A registry-be piszkálva lehet módosítani az útvonalakat, de egyszerûbb lenne inkább meghagyni az alapokat. Ha helyre van szükséged akkor olyan dolgokat távolíts el a C-rõl, ami nem programokhoz tartozik (saját fájlok, letöltések, stb...)

Összezavarná, mert telepítéskor a C-re lettek a hivatkozások megadva. Amikor elindítod, még mindig ugyanonnan olvasná be a program a fájlokat, amit viszont nem talál. A Dokumentumok mappa a rendszerpartíció része, így az összes program is ugyanazt használná, nem csak a Sims. A registry-be piszkálva lehet módosítani az útvonalakat, de egyszerûbb lenne inkább meghagyni az alapokat. Ha helyre van szükséged akkor olyan dolgokat távolíts el a C-rõl, ami nem programokhoz tartozik (saját fájlok, letöltések, stb...)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

C++ Ha a main függvényben meghívok egy másik függvényt, annak hogyan lehet lekérdezni a változóinak az értékét, ha több értékre is kíváncsi vagyok egyszerre?

Hagyományos esetben ugye így néz ki kb.: int main() { int a=3,b=4,c; c=osszeadas(a,b); } int osszeadas(int x, int y) {return x+y;} De mi van akkor ha én a segédfüggvényb?l több dologra is kíváncsi vagyok illetve a segédfüggvénnyel egyszerre több dolgot akarok kiszámoltatni és nem csak a visszatér? értéke érdekel. Pl. így néz ki a meghívott függvény: int szamitasok(int x, int y) { int a1, a2, a3; a1=x+y; a2=x-y; a3=x*y; return 0; } Hogy tudom a f? függvénynek átadatni az a1, a2, a3 értékét?

Legjobb válasz: Köszi, ez így nagyjából világos!:)

A kérdező hozzászólása: Köszi, ez így nagyjából világos!:)
Vagy pedig, ha már ismered az osztályokat, viszont még nem feltétlenül akarsz pointerekkel és referenciákkal vacakolni, ez talán egyszerûbb: class Szamitas{ int a; int b; int c; void Metodus(int x, int y, int z) { a = x; b = y; c = z; //amit akarsz } }; int main() { Szamitas sz; sz.Metodus(1, 2, 3); std::cout << sz.a << std::endl; //1 std::cout << sz.b; << std::endl;//2 std::cout << sz.c; << std::endl;//3 return 0; }
Bocsánat a duplázásért.
A kérdező hozzászólása: Köszi az osztályos példát. Az osztályok még zavarosak nekem, de szemléletes ez a példa és már megértettem ez alapján is sokmindent.

Ha egy C++ osztálynak van egy adattagja, aminek a konstruktorban értéket akarok adni, akkor az így a leggyorsabb?

Eddig úgy csináltam mondjuk, hogy pl:

Legjobb válasz: De, lassú, hiszen két vektor jön létre. C++11-ben a másolás maga gyors lenne, hiszen move szemantikát használna, ezt a mûködést a régi fordítókkal is el tudod érni, csak hívj swapet rá: v.swap(std::vector<int>(100)); A problémádra: az inicializálásra találták ki az inicializáló listát.

De, lassú, hiszen két vektor jön létre. C++11-ben a másolás maga gyors lenne, hiszen move szemantikát használna, ezt a mûködést a régi fordítókkal is el tudod érni, csak hívj swapet rá: v.swap(std::vector<int>(100)); A problémádra: az inicializálásra találták ki az inicializáló listát.

Hogyan csinálhatom meg c++ ban azt, hogy ha a felhasználó bead egy intbe olyan numerikus értéket ami 0val kezdődik akkor írjon ki valami hibaüzenetet a fordító?

például: int x = 0; //Ez rendben van. int x = 01 //Ez már nincs rendben.

Legjobb válasz: (A fordító sosem fog hibát adni futáskor...) Egyébként meg tök egyszerû: 1) string-ként olvasod be 2) ellenõrzöd az elsõ karaktert 3A) ha 0, akkor hiba 3B) ha nem 0, akkor konvertálod int-té

(A fordító sosem fog hibát adni futáskor...) Egyébként meg tök egyszerû: 1) string-ként olvasod be 2) ellenõrzöd az elsõ karaktert 3A) ha 0, akkor hiba 3B) ha nem 0, akkor konvertálod int-té
(Elsõ vagyok) és persze még belecsempészed hogy akkor hiba, ha 0 és a hossz nagyobb mint 1, hogy a sima "0"-t elfogadja
A kérdező hozzászólása: Így én is megtudom oldani. Úgy kell megoldani a feladatot, hogy intbe kell teni az értéket nem stringbe. Csak numerikus értékeket tárolására képes típúsoskat használhatunk. Így nem tudom megcsinálni.
"int x = 01 //Ez már nincs rendben." és miért nem? nem fogja elé beolvasni a nullát szépen 1 lesz az x értéke ha azt írom, hogy 1 vagy 0001 vagy 0000001
A kérdező hozzászólása: Azta tényleg xD
omg wtf /facepalm
Jójó, hogy 01-bõl 1 lesz, viszont a bibi az, hogy ha egy literál 0-val kezdõdik, az oktális számot jelent C++-ban... magyarul 09 értelmetlen és a 012 pedig 8+2=10-et fog visszaadni.
most mit lehet erre mondani... nem! egész egyszerûen nem

Ha a méhszáj C:2100 mit is jelent pontosan? A szülés elött ez az érték mennyivel változik? Mikorra varhato a szüles?

Legjobb válasz: szia! ez attól is függ hogy hányadik hétben vagy. A 2-es az a méhnyak állapotát jelenti,ami ugye alapesetben 3 cm hosszú. Magyarul a méhnyak már megrövidült,az 1-es ha jól tudom az hogy hány ujjnyira vagy nyitva...de ez nem biztos! :)) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok! 30 hetes kismama

szia! ez attól is függ hogy hányadik hétben vagy. A 2-es az a méhnyak állapotát jelenti, ami ugye alapesetben 3 cm hosszú. Magyarul a méhnyak már megrövidült, az 1-es ha jól tudom az hogy hány ujjnyira vagy nyitva...de ez nem biztos! :) ) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok! 30 hetes kismama
még annyit elfeletjtettem, hogy az értékek talán 1111re változnak szülés elõtt!!
Ez még talán segíthet, az elõzõekben kicsit bonyolultan fogalmaztam, de utána néztem neked!! Minden jót! :D "3000-zárt méhszáj, 2000, 1000-megrövidült méhnyak, az elsõ szám a méhnyak hosszát jelzi, ha 1-es, akkor teljesen megrövidült, normál állapotban 3-as, a második szám a külsõ, a harmadik a középsõ, a negyedik pedig a belsõ méhszáj állapotát jelzi. Ha az érték például 2100, azt jelenti, hogy a méhnyak megrövidült, és elkezdett nyílni a külsõ méhszáj, ha 2111, akkor a méhszáj teljesen nyitva van, de a méhnyak még nem rövidült meg teljesen. Ha az érték 1111, akkor valószínûleg már megindult vagy hamarosan meg fog indulni a szülés."
Szia! Nekem a 32.héttõl 2100, a 34.héttõl pedig 2110 a cervixem... Ma vagyok 37+3, de egyenlõre semmi jele annak, hogy a babó ki szeretne bújni:) Ebbõl az értékbõl nem nagyon lehet következtetni, hogy mikoris jön a baba:) Majd ha õ úgy gondolja:) De nyugi, nemsokára a karodban tarthatod:) Drukkolok, könnyû és szép szülést kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Én 39 hét es 4 nap terhes vagyok !!!!!! Azert mert mar alig varunk hogy talalkozhassunk a kislanyunkkal... de nem - meg jövö heten szerdara beirta engem a dokim CTG-re -(
utolsó köszi a kielégitõ választ, engem is érdekeltek ezek az értékek.

Hogy kell kiszámolni? Az a = 2 és b = −1 esetén számítsa ki C értékét, ha 1/C=1/a+1/b.

Mi a megoldás? köszönöm a segítséget!!

Legjobb válasz: c=-2 szerintem

c=-2 szerintem
A kérdező hozzászólása: akkor ez így jön ki 1/C=1/2+1/-1 C=2*-1 c=-2 így jön ki?
ez jónak tûnik igen
Ha a jobb oldalt összevonod 1/c = (a + b)/(a*b) mindkét oldal reciprokát véve c = a*b/(a + b) = 2*(-1)/(2 - 1) = -2/1 c = -2 =====
3 x 30 az azt jelenti, hogy 3 sorozat 30 ismétléssel.
Ja, bocsi figyelmetlenül olvastam. Igen, elvileg azt jelenti.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!