Találatok a következő kifejezésre: Ha a az érték (1113 db)

Normális ha a az értékem éhgyomorra ennyi?

A vérvételes papíromon szerepel : Glukóz - 4.9 a normál érték pedig 3.4-6.1 között van.

Legjobb válasz: A vércukor érték normális. Ott vannak a határértékek, elég egyértelmû. végzõs orvostanhallgató

A vércukor érték normális. Ott vannak a határértékek, elég egyértelmû. végzõs orvostanhallgató
Csak el tudod tán dönteni, hogy normális-e, ha egyszer meg vannak adva a határértékek is. De várj, segítek: a 4, 9 az a 3, 4-6, 1-es tartományon belül van. Az ezen tartományon belüli értékek pedig normálisnak tekintendõk. Magyarul teljesen normális a vércukrod :)
A kérdező hozzászólása: jaj félreértettetek :D Nyilvánvalóan értem, hogy a határértéken belül van. Csak arra voltam kíváncsi, hogy éhgyomorra nem magas-e ez az érték - még akkor is, ha határértéken belül van -
Nem, mivel a határértékek éhgyomorra vonatkoznak :)

100/80 volt a vérnyomásom és a doktornő azt mondta, hogy ez nagyon érdekes. Mire gondolt? Tényleg igaz, hogy ha a két érték összeér akkor meghalok?

Legjobb válasz: a normális érték 120/80, nem tudom a te értékeden mi olyan érdekes szerintem tök normális!:):D Lehet arra gondolt, hogy egy nagyon kicsit alacsony!:) És nyugi nem fogsz meghalni ha a két érték "összeér"!:)

a normális érték 120/80, nem tudom a te értékeden mi olyan érdekes szerintem tök normális!:) :D Lehet arra gondolt, hogy egy nagyon kicsit alacsony!:) És nyugi nem fogsz meghalni ha a két érték "összeér"!:)
Igaz. Csak addig még sok idõ van. Nem olyan veszélyes ez a vérnyomás, ne ijedjél meg.Jobb mintha magas lenne.
De meg fog halni, mivel a két érték akkor ér össze, ha mindkettõ 0 lesz... Valóban kicsi a két érték közt a különbség...
Lehet, hogy azért mondta, hogy érdekes mert fiatal vagy, és alacsony a vérnyomásod, pedig eddig nem volt semmi gond... De nem fogsz meghalni...Csak ezentúl figyelned kell, hogy tartós marad az alacsony vérnyomás, vagy csak akkor volt valami ami levitte..

Üdv. Mit tartalmaz a "HA függvény" az Excelben, ha a forráscella értéke úgy változik, ha egy másik, adott cellába/cellákba írt értéket vonja le belőle?

Példa: egy adott cellában, "A1" egy összeg van írva "30000" mi a HA függvényen belüli parancs, ha azt szeretném, hogy egy másik cellában, "B1" , beírt számot "5000" levonja az "A1"-es cellából. Így az összeg "25000" lesz az "A1"-es cellában. A maximum levonható érték megegyezik a forráscelláéval, változás esetén is. Tehát, ha egyszer a B1-es cellába beírtam hogy "5000" , akkor a max. levonható érték már "25000", ha a B2-be beírom még hogy "7000", akkor már csak "22000" a max. levonható érték. (stb egészen "0"-ig) A forráscella maximum értéke "100000"

Legjobb válasz: bocsánat.. javítás: "....levonható érték már "25000", ha a B2-be beírom még hogy "7000", akkor már csak "18000" a max...."

A kérdező hozzászólása: bocsánat.. javítás: "....levonható érték már "25000", ha a B2-be beírom még hogy "7000", akkor már csak "18000" a max...."
Készítettem neked egy megoldást: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: hú, ez nagyon jó! köszi! :)


Ablakcsere előtt állunk. Tudnátok ajánlani megbízható cégeket? Ti mi alapján döntenétek? Elég ha a K értéke 1? Mik a tapasztalatok? Mit tudtok az Ablaksystem KFT-ről, a Hedatherm KFT-ről, vagy a Borotext Comp KFT-ről?

Nehéz a döntés sok okból is. Egyrészt mert nem értjük tisztán, hogy mit jelentenek a fogalmak, így melyik cég ajánlata a valóban jobb, másrészt sok helyen olvasni, hogy sok ablakos cég lelép a befizetett előleggel és nem ad érte ablakot, mi meg nem tudunk kidobni az ablakon százezreket feleslegesen.Tehát úgy néz ki,hogy emiatt erősen döntő tényező lesz a döntésben,hogy hol nem kell,vagy csak minimális előleget elég fizetni.

Legjobb válasz: K értékhez és mûszaki dolgokhoz nem értek. Viszont ablakcsere utáni tapasztalat: Ajánlom, hogy nagyobb cégek közül válassz, akik minõségi hozzávalókból dolgoznak és profin. Továbbá vállalnak minimum 5 év garanciát, és van referenciájuk, tehát megnézheted, hogy miket készítettek már, esetleg ezeket felteszik a honlapjukra is. Ez már fél siker! Ezek kijönnek felmérni, adnak pontos árajánlatot, nem számítanak fel plusz költségeket. Kisebb vállalkozók gyakran utólag kalkulálnak és jól átvágnak... Sok éve csináltattunk erkélyre ajtót és ablakot egy nagy céggel, nagyon profik voltak, semmi baj nincs nem kellett javíttatni. Kicsit drágák voltak, de a jó minõség miatt õket akartuk hívni, mikor további ablakcserét terveztünk. Sajnos az a cég már nem gyárt ablakokat, szûkítették, másra specializálták a termelésüket. Így körbejártuk a szomszédokat, akik szintén túlestek ablakcserén. Legtöbbjük neve nincs kis cégekkel csináltatták egész jó áron. Viszont többen is panaszkodtak, hogy nem pontosan állították be nekik és újra kellett hívni õket javíttatni még az elején. Az ablak pedig ki tudja milyen minõség, milyen cég gyártotta a mûanyagot, mert nem tudták, nem kötötték a megrendelõ (szomszédok ) orrára. Felírtuk, hogy mennyiért dolgoztak ezek a szomszédnál, majd mentünk árajánlatot kérni nagyobb cégekhez, akik pl interneten is megtalálhatók honlappal és referenciákkal!! Nagy különbség nem volt az árak közt! Egy kicsit drágábbak csak ezek a cégek! Cserébe ott a garancia, meg a biztonság! Ez alapján csináltattunk õsszel ablakot egy nagyobb céggel, és azt hiszem megérte!

K értékhez és mûszaki dolgokhoz nem értek. Viszont ablakcsere utáni tapasztalat: Ajánlom, hogy nagyobb cégek közül válassz, akik minõségi hozzávalókból dolgoznak és profin. Továbbá vállalnak minimum 5 év garanciát, és van referenciájuk, tehát megnézheted, hogy miket készítettek már, esetleg ezeket felteszik a honlapjukra is. Ez már fél siker! Ezek kijönnek felmérni, adnak pontos árajánlatot, nem számítanak fel plusz költségeket. Kisebb vállalkozók gyakran utólag kalkulálnak és jól átvágnak... Sok éve csináltattunk erkélyre ajtót és ablakot egy nagy céggel, nagyon profik voltak, semmi baj nincs nem kellett javíttatni. Kicsit drágák voltak, de a jó minõség miatt õket akartuk hívni, mikor további ablakcserét terveztünk. Sajnos az a cég már nem gyárt ablakokat, szûkítették, másra specializálták a termelésüket. Így körbejártuk a szomszédokat, akik szintén túlestek ablakcserén. Legtöbbjük neve nincs kis cégekkel csináltatták egész jó áron. Viszont többen is panaszkodtak, hogy nem pontosan állították be nekik és újra kellett hívni õket javíttatni még az elején. Az ablak pedig ki tudja milyen minõség, milyen cég gyártotta a mûanyagot, mert nem tudták, nem kötötték a megrendelõ (szomszédok ) orrára. Felírtuk, hogy mennyiért dolgoztak ezek a szomszédnál, majd mentünk árajánlatot kérni nagyobb cégekhez, akik pl interneten is megtalálhatók honlappal és referenciákkal!! Nagy különbség nem volt az árak közt! Egy kicsit drágábbak csak ezek a cégek! Cserébe ott a garancia, meg a biztonság! Ez alapján csináltattunk õsszel ablakot egy nagyobb céggel, és azt hiszem megérte!

C++-ban ha a visszatérõ érték egy új objektum, akkor az hogy nem szûnik meg a visszatérés pillanatában?

Pl. ha így néz ki egy osztály tagfüggvénye: string Class::toStr() { return string("xyz"); } ... Class obj; cout << obj.tostr(); Ilyenkor az új string objektum hogyan létezhet a hívó oldalon, amikor a hívott függvényen belül jött létre?

Legjobb válasz: De így is mûködik: string Class::toStr() { string s("xyz"); return s; } Csak nem értem, miért. :(

A kérdező hozzászólása: De így is mûködik: string Class::toStr() { string s("xyz"); return s; } Csak nem értem, miért. :(
Miért szûnne meg? Rendelj hozzá egy változót és már el is "kaptad" :D Ha semmilyen változót, pointert, akármit nem rendelsz hozzá akkor szimplán létrejön a memóriában és utána nem mutat rá semmi
Az a return dolga, hogy visszaadja, nem? Ha megszûnne, értelmetlen lenne az egész...
a blokkon belül megszûnik, nem értem mit értetlenkedsz. meghívod a függvényt ami visszatér egy értékkel ez teljesen helyén van
A kérdező hozzászólása: Nem lettem sokkal okosabb a válaszoktól, de közben én is keresgéltem, és itt egy kicsit jobban kifejtik: http://stackoverflow.com/questions/12952295/c-returning-temp..
A kérdező hozzászólása: Ez egy korrekt válasz, köszönöm! :)

Igaz az az állítás, miszerint, ha a lakásom értéke még a lakáshitelező banknak sem lenne elég?

-tehát 5,2 Milliot kéne most visszafizetnem nekik, ha eladnám, akkor -mivel ennyit nem ér a lakás, maximum 4 milliot, akkor egy másik bank így nem tudja rárakni a terhelést a lakásomra?

Legjobb válasz: Nem igaz. Bárki indíthat ellened végrehajtást. (Bank, APEH, Közüzemek, telefontársaságok, stb) Az, hogy az ingatlan értéke nem fedezi a terheket, csak annyit jelent, hogy nem tudnak a végrehajtók az ingatlan értékesítése után hozzájutni a pénzükhöz, de nem jelenti azt, hogy ez a tartozás így elévül. A legrosszabb, ami bekövetkezik ilyenkor, hogy a lakáshitelt is azonnal felmondja a bank, ha valaki végrehajtást kér az adósságod miatt és ezt bejegyzi a Földhivatal az ingatlanodra.

Nem igaz. Bárki indíthat ellened végrehajtást. (Bank, APEH, Közüzemek, telefontársaságok, stb) Az, hogy az ingatlan értéke nem fedezi a terheket, csak annyit jelent, hogy nem tudnak a végrehajtók az ingatlan értékesítése után hozzájutni a pénzükhöz, de nem jelenti azt, hogy ez a tartozás így elévül. A legrosszabb, ami bekövetkezik ilyenkor, hogy a lakáshitelt is azonnal felmondja a bank, ha valaki végrehajtást kér az adósságod miatt és ezt bejegyzi a Földhivatal az ingatlanodra.
A kérdező hozzászólása: De akkor mi értelme ráterhelni az ingatlanra egyéb hitelt, ha a lakáshitel értékét sem éri az ára....?
Az egyes bankok, az APEH, vagy bármelyik közüzem nem vizsgálja, hogy neked milyen értékû pillanatnyilag az ingatlanod. Tartozás esetén, végrehajtási eljárásnál a követelést bejegyzik az ingatlanra, ez a szabály. Ezt azért teszik, mert az ingatlan olyan vagyontárgy, amit el lehet venni tartozás fejében. A követelések kiegyenlítésének van egy sorrendje, viszont az összes követelõ elsõ ranghelyre szeretne kerülni. Ezért mondják fel a lakáshitelt a bankok, ha más is beterheli egy követeléssel az ingatlant. Kb olyan ez, mint mikor felszámolnak egy céget, amelyik már 100 felé tartozik. Ráterhelik a cég vagyonára, bejegyzik a cégbíróságnál az összes tartozást és amint elindul a felszámolás, fizetik sorrendben az adósságot addig, amíg tart a vagyonból. Lehet, senkinek se jut pénz, mert nincs is vagyon.)
A kérdező hozzászólása: És , ennyi idõ az átfutási ideje ennek az eljárásnak, ha több banknak tartozom?

Tényleg igaz? Azt hallottam, hogy az AFP eredményből lehet következtetni, hogy fiú vagy lány születik. Azt olvastam, hogy ha a MOM érték 1 alatti kisfiú, ha 1 feletti kislány. Igaz ez? :-)

Legjobb válasz: Ezt én is megkérdeztem az orvostól, és azt mondta,hogy ez hogy 1 alatt van vagy felett nem határozza meg a baba nemét, de statisztikára hivatkozva mondta,hogy az 1 alatt lévõknél több fiú született , és 1 felet pedig lány.de ez nem azt jelenti,pl.hogy ha 1 alatt van akkor minden esetben fiú lesz.

Ezt én is megkérdeztem az orvostól, és azt mondta, hogy ez hogy 1 alatt van vagy felett nem határozza meg a baba nemét, de statisztikára hivatkozva mondta, hogy az 1 alatt lévõknél több fiú született , és 1 felet pedig lány.de ez nem azt jelenti, pl.hogy ha 1 alatt van akkor minden esetben fiú lesz.
Hát errõl már én is hallottam de nekem az afp szerint kislányom lenne viszont 12 hetes kora óta fiút mondanak az ultrahangokon most már 100%-ra. 21 hetes km
Semmi köze egymáshoz.
Ez alapján nekem most Botondomnak kéne lenni. Biankám van.:) Ott szuszog a kiságyában.:) 0, 6 volt az AFP-m MOM értéke.
Ha ellenkezõen írtad volna nem cáfolnék rá. Mivel nálam a lányomnak volt kisebb, fiamnak nagyobb. De semmi köze egymáshoz a nemnek és az értékeknek.
Szia! Nekem most a kislányomnál 0, 69 lett, és azt mondta a dokim, hogy tipikus lányos eredmény. A kisfiamnál meg annó 0, 8, szóval nem nagyon értem a logikát...:)
afp: 1 volt kereken. Fiúnk lesz. De szerintem sincs semmi köze a kettõnek egymáshoz
Hát ez érdekes, ilyet még nem hallottam.Nekem a fiamnak 1.07 volt, a lányomnak pedig 1.06.Nálunk ez nem jött be, de attól persze lehet valakinek bejön.
nem! a fiamnak 2, 2 volt, a barátnõm fiának 0, 7. a lányomnak 1, 9, az õ lányának 1, 4 sajnálom ha elkentelek, hidd el a 18hetes uh-n már látszani fog h ki lakik odabent :) ))
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint ez is csak egy "városi legenda" :-))))) Igazából mindegy milyen nemû, a lényeg hogy egészséges legyen!!!! :-)
Szia.0.75MoM volt az eredmény és kisfiúnk lett, barátnõmnek két kislány, mindkettõnél 1.21MoM körüli érték, nálunk bejött, de nem mérvadó:D 9.5hós baba anyuja

Mit jelent az, ha a húgysav értékem 136, és azt írják, a normál 150 és 360 közt van?

Legjobb válasz: Gõzöm sincs, de az tuti, hogy nem lehet rossz neked, mert a túl savas vizelet okoz problémát, és kellemetlenséget.

Gõzöm sincs, de az tuti, hogy nem lehet rossz neked, mert a túl savas vizelet okoz problémát, és kellemetlenséget.
Jelenleg nem fenyeget hogy köszvényes leszel :)
Vega vagy esetleg?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok vega egyáltalán..

Ha a TSH értékem 3, 9 az magas? A pajzsmirigy alulműködést természetes módon lehet kezelni, vagy csak gyógyszerekkel?

Babát szeretnék (két vetélés), hajhullás, hízás.

Legjobb válasz: Tudtommal a TSH 4,00- ig normális, de ez rajta van a leboreredményeden is. Ha úgy van, ahogy én emlékszem, akkor a 3,9 természetesen normális.

Tudtommal a TSH 4, 00- ig normális, de ez rajta van a leboreredményeden is. Ha úgy van, ahogy én emlékszem, akkor a 3, 9 természetesen normális.
Szia! Bár tényleg 4-ig jó a TSH, ezzel az értékkel kicsi az esély a fogantatásra és a vetélés is nagyesélyû. A TSH-nak 2, 5, de inkánn 2 alatt kell lennie. Ha alulmûködésed van, teljesen természetes módon lehet pótolni a hormont.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!