Találatok a következő kifejezésre: Ha a autómat - melyen még (7 db)

igen hiszen azt már megigényelted
Nem feltétlenül. Van, hogy tartozással együtt beszámítják az autót, de akkor az újnak lesz magasabb ára és ezen keresztül a hiteltartozása. (konkrétan volt ilyen a családban)
miutan az egyik reszletfizetes lejart, kovetkezik a masik!ez logikus!

Ha megtehetnétek kategóriánként melyik autót vennétek meg a felsoroltak közül?

1.Sport/luxus autó: Lamborghini gallardo spyder Lamborgbini aventador Audi r8 Mercedes sls 2.Luxus suv: Bmw x6 Porsche cayenne Range rover sport Audi q7 3.Cupe: Bentley continental gt Bmw m6 cabrio/coupe Maserati Bentley mulsane Jaguar xj Mindeggyik 2012-es Mindeggyik kategóriából választani kell de csak 1-et lehet!

Legjobb válasz: Nincs a listán, de BMW M3 coupe.

Nincs a listán, de BMW M3 coupe.
1. Lamborghini Aventador 2. BMW X6M 3. Bentley Continental GT Speed
1.Audi R8 (az Aventador szerintem nem egy kategória az R8-al) 2.Audi Q7 vagy BMW X6 3.Audi S5 (nincs a listán) Ezek mellé vennék egy 3.0 TDI A6-ost hosszú utakra a családdal (bár erre a Q7 is jó lenne) meg valami régi nagy terepjárót (Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero) szórakozni.
1. Lamborghini Gallardo 2. Esz-Jú-Ví: Ezek közül egyiket se. Mercedes GL vagy Cadillac Escalade/Lincoln Navigator 3. Maserati GT vagy BMW 6

Melyik autót vennétek meg a Skoda fábiak közül, ha a fogyasztás, ár-érték arány és a tartósság a szempont: 1.2 tsi (86LE) vagy a 1.6 crtdi 75 LE?

Legjobb válasz: Mivel a fogyasztás szempont, nyilván a dieselt. Kevesebbet fogyaszt és literje is olcsóbb.

Mivel a fogyasztás szempont, nyilván a dieselt. Kevesebbet fogyaszt és literje is olcsóbb.
"azt tapasztaltam hogy a legtöbb kúton pár forinttal a dízel drágább" Ez így van, viszont a a diesellel kevesebbszer kell meglátogatni a kutat.☺
A turbo benzines is többet eszik mint a diesel.
Hát elég nagy marhaságokat is fel lehet a válaszok közt lelni. Elõször is a gázolaj drágább mint a benzin, másodszor az, h a benzines többet eszik baromság...... Ez MÁR nem feltétlenûl jellemzõ még azonos ccm esetén sem!Attól függ mire, mekkora távon és milyen körülmények közt akarod használni......illetve a gazdaságosságról ne is beszéljünk, mert ugye nem csak az üzemanyag az egyetlen "költségvetési" szempont......
# 16 Valóban van valami abban amit írsz. Az én kocsim (1.7td) gépkönyve szerint is az 1.6-os benzines motor ugyanabban a kaszniban kb 100-as tempónál ugyanúgy fogyaszt. Viszont más tempóknál már nõl a különbség a diesel javára, városi fogyasztása meg az 1.6-osnak kb 2 literrel több mint az 1.7 Td-nek. Összegezve a dolgot van olyan szituáció mikor hasonló a PILLANATNYI fogyasztás, de attól az átlagfogyasztásban még jelentõs a különbség.
""Akkor vezesd már le nekem hogy ugyanolyan körülmények közt mikor eszik kevesebbet a benzines." Például autópályán, egyenletes fordulaton!Városban a dízel jóval kevesebbet eszik" Nekem 1.7CDTI-m (közös nyomócsöves, turbódízel) van. Pont azért választottam dízelt, mert sokat megyek pályán. Városban viszont benyeli a 7 litert is. Szerintem egy benzines (hasonló teljesítményben kb 1.6-os (volt ilyenem is)) sem fogyaszt lényegesen többet 7-8 liternél.
9-es: "Akkor vezesd már le nekem hogy ugyanolyan körülmények közt mikor eszik kevesebbet a benzines." Például autópályán, egyenletes fordulaton!Városban a dízel jóval kevesebbet eszik, viszont ha az emlékeim nem csalnak nehezebben melegszik fel az üzemi hõmérségletére ezért jobban meg is viseli a rövid városi közlekedés, hiába a kisebb fogyasztás, elõbb-utóbb az alkatrész ráfordítás miatt jobban fáj mint egy benzines(most nem turbo benzinesre gondolok, azokat egyáltalán nem ismerem).Levezetni konkrétabban nem tudom a "kérésed" ellenére sem.Valamelyik autós lapban van egy konkrét leírás, ha ennyire érdekel böngészgess, ha jól emlékszem talán a totalcar oldalán olvastam a napokban......
"Megvan, hogy az üzemanyagot ûrmértékre, azaz térfogatra veszed a kúton? Miközben ugyanakkora térfogatú dieselben több az energia.. tehát kevesebbet fogyaszt, mert egyszerûen több a robbanó cucc 1 liter dízelben :P" Ezt arra értettem, mármint az azonos ccm - t, hogy mondjuk egy 1600 köbcentis benzines nem FELTÉTLENÜL eszik töbebt mint egy 1600 köbcentis dízel.
Elõször is, egy 1.2-es turbós benzines képes bevágni a 8 litert is, a turbó csak növeli a fogyasztást, nem csökkenti. Az 1.6-os CRTDI eszik max 5 litert, és húz annyira, mint az 1.2-es turbó-benzin. Szóval egyértelmûen a dizel. Ja, és itt már nem játszik a szokásos duma, hogy a dizel szervizelése drágább, mint a benzinesé, mert egy turbó-benzines is majdnem olyan összetett , mint egy dizel.
A dieseleknek jobb a hatásfoka alapból mint a benzinesé, és a turbó még pluszban dob is rajta.
A kérdező hozzászólása: És mi a vélemény az 1.2-es háromhengeres crtdi fabiáról? Nagyon keveset fogyaszt, de félek tõle, hogy gyenge egy kombihoz különösképpen, ha bent ül a család. Nem indig gyedül használom. És õszintén szólva nagyon drága!
"Elõször is a gázolaj drágább mint a benzin, másodszor az, h a benzines többet eszik baromság...... Ez MÁR nem feltétlenûl jellemzõ még azonos ccm esetén sem" Megvan, hogy az üzemanyagot ûrmértékre, azaz térfogatra veszed a kúton? Miközben ugyanakkora térfogatú dieselben több az energia.. tehát kevesebbet fogyaszt, mert egyszerûen több a robbanó cucc 1 liter dízelben :P
A kérdező hozzászólása: Igen, a tsi turbós benzinest jelent.
Akkor vezesd már le nekem hogy ugyanolyan körülmények közt mikor eszik kevesebbet a benzines.
Én sem azt írtam, hogy kevesebbet fogyasztana.
Szívó benzinessel összehasonlítva igen. Ezért kérdeztem, hogy ez turbós-e. Turbó benzinessel összehasonlítva alig van különbség.
Nem értek a Skodákhoz, de ha a tsi turbó benzinest jelent, akkor inkább azt. Az sem fogyaszt ám olyan irtó sokat. ÉS erõsebb is. Nekem dízel autó van. Azt tapasztaltam hogy a legtöbb kúton pár forinttal a dízel drágább.
Az én B vectrám 1.7 td Isuzu motorral télen se ment 6.7 liter fölé városban.


Ha szeretnék az autómra venni egy kipufogó rendszert a kis motor teljesítménye (60LE) és mérete (1.2) ellenére lehet még jó, mély, dübörgő hangja?

Legjobb válasz: az lehet neki,de szerintem(és sokak szerint)elég nevetséges párosítás,de ha neked ez bejön akkor hajrá

az lehet neki, de szerintem(és sokak szerint)elég nevetséges párosítás, de ha neked ez bejön akkor hajrá
Tudod egy ideig mókás a mély meg dübörgõ hang, de hosszútávon, meg mikor fáj a fejed, esetleg egy kis nyugtató kocsikázásnál mikor csendre vágysz, pl annyira hogy a zenét is kikapcsolod iszonyat idegesítõ. Inkább egy hibátlan gyári autó mindig, mint egy sokszor idegesítõ „féltuninghulladék”
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Nem tudom, hogy melyik részbe írjam ezt a kérdést, de most ide írom! Meg tudnátok mondani, hogy ha most vennék egy használt autót, akkor miket kéne befizetnem utána?

Köszönöm a normális válaszokat el?re is! :)

Legjobb válasz: Itt mindent megtalálsz: http://www.hasznaltauto.hu/gepjarmu_atiratas Röviden: eredetiség vizsga 17-20e, vagyonszerzési illeték: teljesítménytõl függ (ez a legtöbb) és 2*6000 Ft eljárási díj. Ha külföldrõl veszel akkor persze van már is, de azt nem tudom pontosan.

Itt mindent megtalálsz: http://www.hasznaltauto.hu/gepjarmu_atiratas Röviden: eredetiség vizsga 17-20e, vagyonszerzési illeték: teljesítménytõl függ (ez a legtöbb) és 2*6000 Ft eljárási díj. Ha külföldrõl veszel akkor persze van már is, de azt nem tudom pontosan.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)

Mitsubishi eclipse hez és a mazda mx3 hoz hasonló sport autó milyen van még? Márkát típust légyszíves, és hogy szerintetek melyik lenne a legjobb, ha választhatnátok

Legjobb válasz: Ezek nem egy kategóriába tartoznak, és különben sem igazi sportautók, mert elöl hajtanak. Ha mindenképp elölkaparóst kéne választanom, akkor valami sperdifis kéne, pl Integra vagy japán belpiacos Type-R Civic a régi idõkbõl.

Ezek nem egy kategóriába tartoznak, és különben sem igazi sportautók, mert elöl hajtanak. Ha mindenképp elölkaparóst kéne választanom, akkor valami sperdifis kéne, pl Integra vagy japán belpiacos Type-R Civic a régi idõkbõl.
A kérdező hozzászólása: külsõre gondoltam mindegy elöl vagy hátul hajtós
Toyota MR2
MX3-as V6-os motorral nekem bejövõs.

Ha ma hajnalban elhagytam a táskám és benne a telefonomat a taxiban, mennyi esély van rá hogy visszakerül? Illetve melyik számot kell hívni? Mert több is meg van adva. Tegnap nem telefonáltunk, csak beültünk egy autóba.

Legjobb válasz: Egy adott taxi állomáson a taxisok ismerik egymást, ill. egymás telefonszámát. Visszamégy arra a helyre, beszélsz valamelyikkel, az is lehet, hogy személy szerint tudja, hogy este ott azon a részen ki volt "szolgálatban". Max. bemondja a rádiójukba, de azért valami elérhetõséget meg kellene adnod nekik.

Egy adott taxi állomáson a taxisok ismerik egymást, ill. egymás telefonszámát. Visszamégy arra a helyre, beszélsz valamelyikkel, az is lehet, hogy személy szerint tudja, hogy este ott azon a részen ki volt "szolgálatban". Max. bemondja a rádiójukba, de azért valami elérhetõséget meg kellene adnod nekik.
Csörgesd meg a telefonodat! Hátha felveszi akinél van, és visszaadja. Lehet, hogy a taxis leadta a talált tárgyak osztályán.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!