Találatok a következő kifejezésre: Ha a autómat - melyen (38 db)

Melyik megoldás gazdaságosabb ha a mostani autómba beszereltetem a klímát vagy ha az egész autót lecserélem? (dobozos 412-es sprinter)

Köszönöm.

Legjobb válasz: Egyértelmûen olcsóbb az autó lecseréltetése egy klímásra! Az utólagos klíma beszerelés mindig irreálisan drága és nem növeli annyival az autó értékét, mint amennyi a beszerelés és a klíma díja. (ez általánosságban minden autóra igaz)

Egyértelmûen olcsóbb az autó lecseréltetése egy klímásra! Az utólagos klíma beszerelés mindig irreálisan drága és nem növeli annyival az autó értékét, mint amennyi a beszerelés és a klíma díja. (ez általánosságban minden autóra igaz)
Szerintem, kérj több klímástól ajánlatot.Nézz körül bontókban.Olcsóbb mintha autót vennél.
Egy Mercit nem cserélnék le semmire akár klímás akár nem. Inkább (ahogy elõttem írták) kérj ajánlatot több helyrõl. Így elviselhetõbb lesz a nyár...:)
ugyanolyan a két autó?
DSG nem duplakuplungos váltót jelent? egyébként szerintem a sofõr ügyességén is sok múlik, nem csak a váltón.
A kérdező hozzászólása: dsg mit jelent?
Ha dsg -s automata akkor biztos az nyer.
A kérdező hozzászólása: ez igaz, , mindenki másképp vezet szinte, :)
jó mert csak a teljesítményre mondta h azonos am attól függ ki vezet egy profi vagy egy amatõr és hogy milyen régi a kocsi mert a mai automatások nem rosszabbak mint a manuálisok
S lõn csoda, nem tévedett a logikám.
Logikám szerint úgy gondolta a kérdezõ, hogy "ugyanolyan" a két autó. :)
A kérdező hozzászólása: csak annyi a különbség h automata, illetve manuális, , minden más egyezik, teljesítményileg
tudod mire gondolok bmeg
15:18: Hülye kérdés: Ha ugyanolyan lenne nem lenne az egyik manuális, másik meg automata. :D
De duplakuplungos. Nincs idõ a váltások között, rögtön megy egyikbõl a másikba, ezt nem nyomja le egy kézi váltós se. Nézz meg youtubon vannak ilyen videok.


igen hiszen azt már megigényelted
Nem feltétlenül. Van, hogy tartozással együtt beszámítják az autót, de akkor az újnak lesz magasabb ára és ezen keresztül a hiteltartozása. (konkrétan volt ilyen a családban)
miutan az egyik reszletfizetes lejart, kovetkezik a masik!ez logikus!

Ha a felsorolt autók közül egy a tiétek lehetne, melyiket választanátok?

1. Ford Mustang

Legjobb válasz: A Maserati. Egyedül annak látom valami értelmét. A Mustang egy felturbózott Lada, rossz összeszerelési minõséggel. A 7-es BMW túl nagy (és csúnya), mindig is az volt. Az R8-as Audi még quattroban is csak menõzésre jó. Az SLS ára tetszene, de maga az autó fenntartása valószínûleg a listában a legdrágább. A Porsche mindig is hidegen hagyott - ráadásul újabban VW-konszern, illetve undorító boxer-motor, nem kéne. A Gallardo úgyszintén VW, plusz túl futurisztikus formája van számomra. A Gran Turismo ezekhez képest visszafogottan elegáns, még ha viszonylag drága is, de nem néznek vele punknak sehol.

A Maserati. Egyedül annak látom valami értelmét. A Mustang egy felturbózott Lada, rossz összeszerelési minõséggel. A 7-es BMW túl nagy (és csúnya), mindig is az volt. Az R8-as Audi még quattroban is csak menõzésre jó. Az SLS ára tetszene, de maga az autó fenntartása valószínûleg a listában a legdrágább. A Porsche mindig is hidegen hagyott - ráadásul újabban VW-konszern, illetve undorító boxer-motor, nem kéne. A Gallardo úgyszintén VW, plusz túl futurisztikus formája van számomra. A Gran Turismo ezekhez képest visszafogottan elegáns, még ha viszonylag drága is, de nem néznek vele punknak sehol.
A kérdés teljesen fikcionális, a legtöb ember számára irracionális, mégis megjelennek itt a % gyûjtõk, "nem lehet fenntartani", "nem tudnám fenntartani", "egyik se kéne" (na ezen nevettem a legnagyobbat). Persze hogy nem tudnád fenntartani, de megvenni se, és a kérdés nem is errõl szól... Igazából nagyon nehéz a döntés, de talán a Porsce-t választanám.
A kérdező hozzászólása: Igen utolsó , pont ezért írtam ki , hogy kicsit mindenki elengedhesse a fantáziáját :)
Már bocs, de a kérdés arról szólt, hogy melyiket választanád, ha választhatnál. Ez hol tartalmazza azt, hogy van pénzed a fenntartásra is? :) Na ezért írtam azt, hogy egyik se kellene. Egyébként, csak hogy lássátok, hogy én is tudok álmodozni: ha annyi pénzem lenne, mint égen a csillag, nem ezek közül választanék, hanem egy Mitsubishi Lancer EVO X lenne a befutó, azon belül is egy Japán belpiacos "GSR Tuned by RALLIART".
Ugyan már, Te is nagyon jól tudod, hogy mirõl szólt a kérdés VALÓJÁBAN... Fölösleges ez a szõrszálhasogatás, ráadásul idegesítõ, és demoralizáló is, még akkor is ha reális. Nem itt van a helye a mindennapi szûkölködések és számolgatások emlegetésének, és ezt Te is tudod.
A kérdező hozzászólása: Nem kell a balhé , mindenki meg fogja kapni a kocsiját ! :D
Akkor megnyugodtam Kérdezõ, privítban írhatom a címet, ahová hozhatja a tréler a Maseratimat? :D
A kérdező hozzászólása: Természetesen , már akartam is kérni mindenkit !!
Audi R8. Gyönyörû, imádom a német autókat és az Audi az örök kedvencem.
A Subaru hol marad a listából?
Hát én valószínûleg a Mercedest vagy az Audit.
amelyik a legdrágább... kéne a francnak. menne a használtautóra egybõl :D
Ha elsõ számú autónak választanám, ezek közül csakis a 730D, mert a többi csak hobbinak meg villogásnak jó. Na meg esetleg a Maserati, de azt meg nem birnám tankolni.
A kérdező hozzászólása: Kösz , nekem a 911 az álomautó , ami remélem nem csak álom marad! :D Hogy miért? Letisztult , sportos , elegáns , semmivel össze nem téveszthetõ , olyan teljesítmény/tömeg arány amivel nem sok autó tud versenyezni , farmotor , hátsókerék és nem divatautó ! Számomra a megtestesült erõ és precizitás , a mérnöki munka csúcsa :)
Attól függ, asszonynak is van beleszólása? Mert õ azt a szép sárgát akarja.
Ford Mustang. Bitang erõs kocsi.
A legdrágábbat!!! És hogy miért? Mert eladnám, és azért adnám el mert biztosan nem tudnám fenntartani
A kérdező hozzászólása: Az asszony nem szólhat bele ! :D A fenntartást meg mindenki maga fizeti :D
Porsche 911 tetszik és kész
Ha új autóról van szó, akkor 730d. Talán még ennek legemberközelibb a fenntartása, ha használod is. Tetszene az SLS és a 911-is, csak tartok tõle, hogy ha párszor megzavarom õket a jó magyar utakon akkor 10 év hitelt kellene bevállalni a futómû felújításhoz.
zerger mondja jól. A legdrágább kellene, azt szépen eladnám, vennék belõle egy normálisan használható autót, a maradékból meg bõven jutna a fenntartására, plusz még egy picike lakásra is :)
Egyik se kéne, mert nem tudnám fenntartani.
Mindenképp a Maserati GT. Végülis ferrari motor van benne, meg a többi kocsihoz képest igen jól néz ki.
Mustang. Akármelyik évjárat. Ha megbecsülöd, viszonozza, + bszott jó.
Porsche 911 Külsöleg nem az esetem (abban a Lamborghini vagy Mustang tetszene) viszont kiemelkedö, ami a futomüvet, megbizhatosagot es ebben a kategoriaban meglepöen a hetköznapokban is hasznalhato karakterisztikaval rendelkezik. A masik szempont a megjelenese. Mivel evtizedek ota alig valtoztak a föbb ismertetöjelek es hozza nem ertö nem igazan tudja megkülönböztetni a különbözö evjaratokat, kiviteleket, ugy tünik, hogy rengeteg van belölük. Megvan a maga presztizse, de egyaltalan nem szamit mar egyedinek vagy ritkasagnak. En ezt elönynek tartom, ha van egy gyors sportkocsi, ami azert annyira nem feltünö jelenseg.

Szerintetek úgy átlagosan melyik a legjobb automárka? Melyik lehet az első helyen, ha egy autora gondoltok?

Arra lennék kíváncsi, hogy mi magyarok, melyiket tartjuk a legmen?bb autómárkának?

Legjobb válasz: ja bocsi, nem kell sorolni, csak az elsõre lennék kíváncsi...

A kérdező hozzászólása: ja bocsi, nem kell sorolni, csak az elsõre lennék kíváncsi...
Ez gondolom, hogy szerinted sem lehet kétséges?!!
attól függ. megbízhatóságra? dizájnra? presztizsre?
Legjobb? Mercedes!
Természetesen: MERCEDES ...azután hosszú szünet és jöhet a többi.
Porsche , azok közül amiket írtál meg a Mercedes

Egy horvátországi nyaralás 6 fős családnak mennyibe kerülne az úttal 1üt? És melyik az olcsóbb a vonat (ha megy) vagy a autó?

És ha tudtok olcso apartmanokat akkor irjatok köszi

Legjobb válasz: honnan, hova, mikor?

honnan, hova, mikor?
Ha a 6 fõ megtölti a kocsit, mindenféleképpen olcsóbbra jön ki mint a vonat. Mi itt voltunk: http://apartmanok-szallasok.eu/apartman.php?apartman=bevcer_.. Kis beach az út túloldalán, csak le kell sétálni a lépcsõkön. http://static.panoramio.com/photos/1920x1280/65713956.jpg
A kérdező hozzászólása: Kecskemétrõl Horvátországba július közepe fele.
A kérdező hozzászólása: a város az mindegy
mi Duceban voltunk. Az egy falu de összevan épülve a várossal. kb 600 kilométer.Olyan 7-8 óra autóval autópályán. de mi Keszthelyrõl indultunk kecskemétrõl nem tudom pontosan. A víz tiszta, kavicsos vagy homokos. a város az Omis 3km. ott reggel és délután estefelé dugó van. az apartman olyan 45-75 euró. a fõút mindkét partján vannak apartmanok. mindenhol jó a kilátás vagy a tengerre vagy a hegyekre. mi 10 napot voltunk öten és olyan 250000 volt kb. nagyon jó hely mi 3 éve oda megyünk.

Ha megtehetnétek kategóriánként melyik autót vennétek meg a felsoroltak közül?

1.Sport/luxus autó: Lamborghini gallardo spyder Lamborgbini aventador Audi r8 Mercedes sls 2.Luxus suv: Bmw x6 Porsche cayenne Range rover sport Audi q7 3.Cupe: Bentley continental gt Bmw m6 cabrio/coupe Maserati Bentley mulsane Jaguar xj Mindeggyik 2012-es Mindeggyik kategóriából választani kell de csak 1-et lehet!

Legjobb válasz: Nincs a listán, de BMW M3 coupe.

Nincs a listán, de BMW M3 coupe.
1. Lamborghini Aventador 2. BMW X6M 3. Bentley Continental GT Speed
1.Audi R8 (az Aventador szerintem nem egy kategória az R8-al) 2.Audi Q7 vagy BMW X6 3.Audi S5 (nincs a listán) Ezek mellé vennék egy 3.0 TDI A6-ost hosszú utakra a családdal (bár erre a Q7 is jó lenne) meg valami régi nagy terepjárót (Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero) szórakozni.
1. Lamborghini Gallardo 2. Esz-Jú-Ví: Ezek közül egyiket se. Mercedes GL vagy Cadillac Escalade/Lincoln Navigator 3. Maserati GT vagy BMW 6

Mivan akkor ha az autóba mélyládába nem 4ohm-os hangszórót rakok hanem 8ohm-osat? Kiüti a biztosítékot? Hasznéál az erősítőnek? Vagy inkább 4ohm-osat? Melyik a jobb? szubcső? Vagy láda?

mac audio mpx 4000es er?sít?m van.

Legjobb válasz: nem ver ki semmit, nem teszi tönkre az erõsítõt, csak hallkabban fog szólni, mintha 4 ohm-os lenne beletéve!

nem ver ki semmit, nem teszi tönkre az erõsítõt, csak hallkabban fog szólni, mintha 4 ohm-os lenne beletéve!
nagyobb ohm számút (impedanciá-út) tehetsz az erölködõre, de kisebbet, min az adattáblán megadott, nem javasolt, mert tulterheled az erölködõt, pl. 2 ohm-os terheléssel, szinte rövidzárba kerül, és jobb esetben vszínû kiveri a biztit, rosszab, ha elszáll a végfok..

Melyik jobb, ha egy autóban elől vagy, ha hátul van a motor? És mi a különbség?

Legjobb válasz: Elõl van a motor helye, a régi 120-as skoda meg 105-ös, a kis polski, zaporozsec hátul voltak a motorok. Az is egy megoldás, de jobb ha elõl van a súly.

Elõl van a motor helye, a régi 120-as skoda meg 105-ös, a kis polski, zaporozsec hátul voltak a motorok. Az is egy megoldás, de jobb ha elõl van a súly.
Konstrukciója válogatja. Van amelyikben középen van (rajta ülsz), ez inkább a teherautókra jellemzõ. Ha elöl van a motor, akkor a hûtésével nincs nagy gond, de a motor súlya a kormányzott kerekeket nyomja, amitõl nehezebbé válik a kormány tekerése (igaz, a mai autókban már van szervorásegítés). Könnyebb hozzáférni a motorhoz, könnyebb szerelni, mintha hátul lenne. Ha viszont hátul van (fõleg sportkocsiknál alkalmazzák), akkor a hátsó kerekekre nehezedik, ami nagyobb tapadást, ezáltal jobb gyorsulást eredményez. Ám mivel hátul van a súly, így a kormányzott kerekek kevésbé tapadnak az úthoz, nehezebb irányítani az autót. Ráadásul külön kell gondoskodni légjáratokról a motor hûtéséhez, és nehezebb is hozzáférni a motorhoz, ha szerelni kell.
régi skoda, polski, ferrari :D de a 2. nak igaza van
Ferrariban középen van a motor. Porsche ami máig hátra pakolja. Mostanra értek el oda, hogy elég elektronikai segítséggel, kezelhetõ kanyarokban is.
3 motor elhelyezési pont létezik az autókban, orr, far, és közép, elsõ kettõ azt jelenti, hogy az elsõ vagy hátsó tengelyre helyezik a motort, a közép pedig értelmem szerûen a kettõ közé helyezett motort jelenti. Ezek közül az orrba helyezett motor a legpraktikusabb használati célra, mert nagy csomagtér lesz hátul, és biztonságos, mert az orr nehéz autó hátulja sokkal kevésbé hajlamos megcsúszni, az alul kormányzottság pedig kezelhetõbb Margit néni számára, mintha keresztbe vágná magát a jeges kanyarban a gép. Farmotornak igazából semmi elõnye nincs, legfõbb hátránya, hogy kanyarba lassan kell bemenni vele, mert hajlamos kivágódni a motor súlya miatt az autó fara, kigyorsítani már aztán kiválóan lehet, de mivel ez abszolút lényegtelen a közúti közlekedésben, így ilyen szempontból teljesen haszontalan elõny. Középmotor szintén értelmetlen közlekedéshez, versenyzéshez viszont kiváló, mert ezzel lehet a kocsi súlyelosztását a legjobban kialakítani, se orr se far nehéz nem lesz az autó, semlegesen kanyarodik, jól lehet vele kigyorsítani, viszont gyakorlatilag minden élhetõ helyet elfoglal a motor, normális méretû autókat csak 2 ülésesre lehet így készíteni, és ennek ellenére sem lesz nagy a csomagtér.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát! Amúgy, azért írtam ki, mert autó vásárlásban vagyok!
"Ugh... Sceptic, b***szod!!! Mennyi vagy, 12? " ... " Ez nem egy teherautó, gyerek! " Bocsánat, fogalmam sem volt róla, hogy a mai 12 éveseknek kívülrõl-belülrõl fújniuk kell az autók hajtásláncolatának összes elemét, azok szerepét, az autóban történõ elhelyezésének, beépítésének módját és ezek elnevezéseit. Nekünk 12 évesen, 6.-os korunkban még nem ez volt a kötelezõ tananyag...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!