Találatok a következő kifejezésre: Ha a autómat (1509 db)

Mi a magyarázata annak, hogy ha 2 autó 50km/h-val frontálisan ütközik, akkor az olyan, mintha egy autóval 50 km/h-val mennénk neki a falnak?

Legjobb válasz: Ha két ugyanolyan autó 50-el frontálisan ütközik, az valóban ugyanolyan mintha 1 autó egy tökéletesen merev falnak csapódna. Ha egy autó falnak megy a fal biztosítja az ellenerõt ami pont annyi mint a becsapódás ereje. Ha két autó van, a fal helyére kerül a másik autó ami szintén a becsapódás erejével egyenlõ ellenerõt fejt ki. Játszd el labdákkal.

Ha két ugyanolyan autó 50-el frontálisan ütközik, az valóban ugyanolyan mintha 1 autó egy tökéletesen merev falnak csapódna. Ha egy autó falnak megy a fal biztosítja az ellenerõt ami pont annyi mint a becsapódás ereje. Ha két autó van, a fal helyére kerül a másik autó ami szintén a becsapódás erejével egyenlõ ellenerõt fejt ki. Játszd el labdákkal.
#3: Téves. Az autó ugyanúgy, ugyanakkora távon lassul nullára. Csak az ellenerõt a fal fejti ki. Gondolatkísérletként képzeld el a jelenetet. A két autó tökéletes sík mentén találkozik és lassul nullára. A sík helyére berakhatsz közéjük egy falat, amire két oldalról egyszerre felkenõdnek, ugyanaz fog történni, ez egyszerûen elképzelhetõ és elfogadható. Most elveszed a fal egyik oldaláról az egyik autót. Mitõl változna ettõl bármi a fal másik oldalán? Egész addig igaz, amíg tökéletesen egyforma tömegû, sebességû stb, autókról és tökéletesen merev falról beszélünk.
Az állítás így nem igaz. Talán így: olyan, mintha KÉT autóval 50 km/h-val mennénk neki a falnak.
A kérdező hozzászólása: A kérdésemet úgy gondoltam, hogy erõhatásnak ugyan akkora keletkezik, de miért.?
A két energia egymással szemben összeadódik!Olyan mintha egy autó 100km-el menne a falnak
Az erõ hatások Newton 3. törvénye miatt egyenlõek. (Nem kell az autónak 100al mennie.)
#3, ha számítani kellene, akkor melyik képlet lenne a jó? 2*m*50² vagy m*100²
A dolog azért megtévesztõ, mert 2 autóról van szó, és evidens, hogy kétszer annyi energia alakul át roncsolódássá, mintha csak egy autó csapódna a falnak. De ezen az energián ilyenkor 2 autó is osztozik, tehát egy autó szempontjából valóban ugyanaz lesz az eredmény, mintha a falnak csapódna ugyanakkora sebességgel.

Mi lehet a kovetkezmenye, ha az auto nem az en nevemen van biztositva?

Ket autonk van a ferjemmel, az egyik az en nevemen, a masik az oven van biztositva, a tulajdonjog mindket esetben kozos.Mivel gyakran cserelunk ( az egyik nagy csaladi auto, a masik kisebb, inkabb varosi kozlekedesre hasznaljuk) mi tortenhet ha egy kisebb koccanas soran eppen a masik neven biztositott autot vezetjuk? Fedezni fogja a biztosito a kart? Rendorsegi ellenorzes soran esetleg megbuntethetnek miatta?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy nem probléma az ha a biztosítás mindkét autóra 1 személy van megadva. Rendõr nem szól érte mivel van kötelezõ biztosítás az autón, õt ez érdekli. Max megkérdezi hogy kié az autó (tapasztalat). Annyi van ha csinálsz 1 balesetet aminek te vagy az okozója, akkor a férjed bónusz fokozata visszább csökken, és többet kell majd fizetnie a két autó kötelezõjére.

Én úgy tudom hogy nem probléma az ha a biztosítás mindkét autóra 1 személy van megadva. Rendõr nem szól érte mivel van kötelezõ biztosítás az autón, õt ez érdekli. Max megkérdezi hogy kié az autó (tapasztalat). Annyi van ha csinálsz 1 balesetet aminek te vagy az okozója, akkor a férjed bónusz fokozata visszább csökken, és többet kell majd fizetnie a két autó kötelezõjére.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a segitseget.Nemreg koccantam egy kicsit, es megijedtem, mivel pont a ferjem neven biztositott autot vezettem.Mivel szerencsere semmilyen kar nem tortent, nem derult ki, hogy mi lehetett volna a dolog kovetkezmenye.
"a tulajdonjog mindket esetben kozos." Ezt hogy csináltátok? Mindketten tulajdonosként vagytok beírva a forgalmiba? Csak mert ilyent még nem láttam.
A kérdező hozzászólása: igen, 50-50 %-ban mindketten tulajdonosok vagyunk, mert mindket autot egyutt vettuk, es mindkettonk neven vannak, pontosan ugy ahogy mondod.Nem tudom ez Magyarorszagon hogy mukodik, mi kulfoldon elunk.

Ha az autó járó motorral, állóhelyzetben sebességbe van téve de a kuplung egészen be van nyomva, akkor is öli az autót?

Legjobb válasz: Miért ölné az autót? Mi ölné az autót? Csak a kuplung kinyomócsapágya fog egy idõ után elfáradni, ha ezt sokszor, hosszan ismételgeted.

Miért ölné az autót? Mi ölné az autót? Csak a kuplung kinyomócsapágya fog egy idõ után elfáradni, ha ezt sokszor, hosszan ismételgeted.
Nem öli, miért ölné? Az autó ilyenkor nincs rögzítve és elgurulhat.
Mint ahogy elõttem is írták, a kinyomócsapágynak lehet baja. Azonban (általában) a kuplungtárcsa hamarabb megy tönkre, mint a kinyomócsapágy. (Persze használatfüggõ is, de ez az általános eset.) Olyankor meg úgyis mindent cserélnek.
2006-ban is, de a rögzítõféket nem, elég volt a pedálos. :D Viszont faterral vagy akkor egyidõs ezek szerint.
Csak szólok, hogy 1986-ban a vizsgámon, még a piros lámpánál is megkövetelték az üresbe kapcsolást és a rögzítõféket! :D
Engem is így tanítottak és így is vezetek. De pl anyám 10 percet is áll úgy hogy kuplungot tartja nyomva... A kocsinkba viszont még 10 év után sincs semmi gond a kinyomócsapággyal.
engem is úgy tanítottak....
Valóban, ezért mondják az oktatók is, mert eszi a kinyomócsapágyat.Meg begörcsöl a vádlid is. Ki kell tenni üresbe, oszt' jóva'. :D
Tönkremegy a kinyomócsapágy.
A kérdező hozzászólása: Csak mert több ismerõsömtõl is hallottam, h õk úgy tanulták-az oktatójuktól is-, h nem jó ha az autóval hosszabb ideig( lámpánál, vagy ha megállsz valakivel beszélgetni) sebességbe hagyva, benyomott kuplunggal állsz, mert akkor is koptat valamit. Ki kell venni sebességbõl. Én ezelõtt ilyenrõl nem is hallottam, ezért kérdem.
Az autót maximum a nagyflex, vagy az RPG-7es öli. Ha kinyomott kuplunggal állsz egyhelyben akkor: 1. elgurul az autó ha nem nyomod a féket 2. 3perc alatt marhára begörcsöl a bal vádlid 3. hamarabb elfárad a kinyomócsapágy. De a manuális váltókon általában van üres fokozat, mi lenne ha Te is azt használnád, mint a többiek?
A kinyomócsapágyat írodle, s felkészültséged miatt (mint látom) a szerelõ azonnal rádver egy komplett kuplunk szettet is. Többek között ezért sem lesz olcsó a mulatság.


Melyik megoldás gazdaságosabb ha a mostani autómba beszereltetem a klímát vagy ha az egész autót lecserélem? (dobozos 412-es sprinter)

Köszönöm.

Legjobb válasz: Egyértelmûen olcsóbb az autó lecseréltetése egy klímásra! Az utólagos klíma beszerelés mindig irreálisan drága és nem növeli annyival az autó értékét, mint amennyi a beszerelés és a klíma díja. (ez általánosságban minden autóra igaz)

Egyértelmûen olcsóbb az autó lecseréltetése egy klímásra! Az utólagos klíma beszerelés mindig irreálisan drága és nem növeli annyival az autó értékét, mint amennyi a beszerelés és a klíma díja. (ez általánosságban minden autóra igaz)
Szerintem, kérj több klímástól ajánlatot.Nézz körül bontókban.Olcsóbb mintha autót vennél.
Egy Mercit nem cserélnék le semmire akár klímás akár nem. Inkább (ahogy elõttem írták) kérj ajánlatot több helyrõl. Így elviselhetõbb lesz a nyár...:)
annyi autó lehet a neveden amennyit csak akarsz. nincs megkötve hogy egy embernek egyszerre csak egy autója lehet.
Ha bónusz fokozatod van a régi autón, akkor az új A0-ban indul. Amint lekerült a nevedrõl a régi, akkor vihetõ át az újta a bónusz. Biztosítást meg úgy kötsz, mintha csak egy lenne a neveden, semmi különbség nincs.
A kérdező hozzászólása: A biztosítás miatt kérdezem. 2 autó csak max 1 hétig lesz a nevemen. Hogy megy a biztosítás?

A kisfiú áthaladt a hid 2\5 részén, amikor maghallotta az őt utolérő autó kürtjét. Ha a kisfiu visszafut, a hid egyik végén találkozik autóval, ha előrefut-a másik végén. Hányszor nagyobb az autó sebessége a kisfiu sebességénél?

Léccives fontos lenne segitene valaki???

Legjobb válasz: Szerintem legalább kétszerannyi a sebessége az autónak. De elég pontatlannak tûnik ez a kérdés...pl az, hogy meghallja az autó kürtjét mit jelent? Milyen távol van a hídtól?

Szerintem legalább kétszerannyi a sebessége az autónak. De elég pontatlannak tûnik ez a kérdés...pl az, hogy meghallja az autó kürtjét mit jelent? Milyen távol van a hídtól?
A kérdező hozzászólása: L;cci valahogy tudn'l segiteni ??????

Autot szeretnék venni de nem tudom mi a külömbség ha egy auto nem rendelkezik papirokkal vagy osztrák papirokkal van?

mi kell ahhoz hogy Magyarországon használhassam és árak érdekelnének mennyibe van nekem minden?

Legjobb válasz: az amelyiknek nics papírja vagy osztrák papíros neked sok pénzbe fog kerülni. ahoz hogy ithon használhasd kb annyi pénz kell amennyi egy osztrák és magyar papírokal rendelkezõ azonos tipusú autók ára közötti különbség ergó plussz macera és szívás

az amelyiknek nics papírja vagy osztrák papíros neked sok pénzbe fog kerülni. ahoz hogy ithon használhasd kb annyi pénz kell amennyi egy osztrák és magyar papírokal rendelkezõ azonos tipusú autók ára közötti különbség ergó plussz macera és szívás
ha egy auto nem rendelkezik papirokkal azt azt jelenti hogy vagy elhagyták, vagy nem akarják odaadni(ennek rengeteg oka lehet), STB . Ha meg külföldi papiros egy auto (jelen esetben osztrák) akkor ha behozod akkor regadó, KPM vizsga, nagyjából ennyi és már forgalomba is helyezheted itt Mo-n, de nem javaslom az ilyen autokat, inkább vegyél egy magyar papirost azzal remélhetõleg nem lesz gondod! SOK sikert!
A kérdező hozzászólása: köszöneöm az eddig választ de még nem kaptam arra válasz hogy menyiba kerül minden golf 3 mast néztem ésmenyibe kerül kpm meg a többi ugy hogy használhassam ft?
2 éve vittem egy suzukit KPM vizsgára ceglédre akkor volt 9000ft most nemtudom mennyibe kerülhet a regadót meg érdeklõdd meg (de az olyan 100-200e lehet, de nem akarok hülyeséget mondani), az uj forgalmi, törzskönyv együtt aszem 12000ft, meg a nevedre iratás is plusz pénz, teáh elég sokba kerül és az utánajárás, akkor nem is biztos hogy van olyan állapotban (bár ezt neked kell tudni) hogy rögtön átmenjen a KPM vizsgán esetleg még ha kell vmi alkatrész az is pénz, javaslom hogy jol gondold át! és sok sikert hozzá
írd be google-ba, hogy: regadó kalkulátor :) mellesleg csak az idõt pazarlod az egésszel :)

Ha az autómra a legmagasabb biztosítást kötöm és ellopják akkor az autó teljes árát vissza fizetné a biztosító?

pont olyan márka amit gyakran lopnak,és szabadban alszik.Milyen biztosítást kössek h ha ellopják, a teljes árát vissza kapjam?Van egyáltalán ilyen?

Legjobb válasz: Mi az, hogy legmagasabb? Olyat köss, amiben van lopáskár, esetleg az autó extra felszereléseire is vonatkozóan. Ha ellopják, akkor évjárat/felszereltség alapján kiszámított árat fogsz kapni és nem annyit, amennyiért anno vetted.

Mi az, hogy legmagasabb? Olyat köss, amiben van lopáskár, esetleg az autó extra felszereléseire is vonatkozóan. Ha ellopják, akkor évjárat/felszereltség alapján kiszámított árat fogsz kapni és nem annyit, amennyiért anno vetted.
Nincs. Egyetlen biztosító sem hülye, hogy teljes árat fizessen. Akkor ez lenne az autócserének a legegyszerûbb módja. :-)
Van ilyen. Ha Toyotát veszel és Toyota-Generali biztosítást kötsz, akkor az autó egy éves koráig az autó vételi árát téríti a biztosító lopáskár esetén.
Teljes vetelar visszafizetesrol meg en sem hallottam es nincs Toyotam, de az en biztositasom olyan, hogy ha oda a kocsi (lopas, vagy villam miatt leeg vagy ilyesmi) akkor a bizti fizet. Nem nekem, hanem a banknak, mert kolcsont vettem fel ra es a bizti annyit fizet a bankbnak amennyi meg visszavan a kolcsonbol. Vagyis a vegen nem lesz autom de adossagom sem es mehetek mas bankhoz masik kolcsonert uj autora :) (egy idoben nekem is olyan kocsim volt amit szerettek lopni (egyszer meg is probaltak, sikertelenul) de az autoszerelo belerakott ket biztonsagi kapcsolot, ami nelkul a kocsi nem indult; az egyik egy kis kapcsolo elrejtve a muszerfalon a masik a vilagitasra volt kotve.... persze ha nagyon el akarjak lopni felteszik trailerre azt viszik de a tolvaj dolgat megnehezitette volna)
Ehhez nem a legdrágább biztosítást kell kötnöd, hanem egy sima lopás elleni CASCO biztosítást. Ennek egyrészrõl van egy ÖNRÉSZE, amit te állsz, ha ellopják az autót (ez biztosítóként és csomagonként változó, érdeklõdd meg), a fennmaradó összeget meg úgy fizetik ki, hogy avultatják a kocsit. Példa: Új autó, 10M forint. 2 évesen ugyan az az autó 5M forint. 4 évesen ugyan az az autó 3, 5m forint. Ha 2 évesen lopják el, akkor a biztosító 5M forint minusz önrészt fog neked fizetni. Ha az önrész mondjuk 500e forint akkor 4, 5M-t. Ha 4 évesen lopják el akkor 3, 5M minusz önrészt, azaz 3M forintot. És így tovább.
4-es: Csak óvatosan! A biztosító közel sem biztos, hogy kifizeti a teljes tartozásod! Egyik ismerõsömnek is hitelre volt az autó majd Totálkárra törték szerencsétlent és a biztosító csak a töredékét fizette (tudod amortizáció!), így autója se maradt, de legalább tartozása még bõséggel!!! Így nincs autója, de még továbbra is fizeti a törlesztõket a banknak a már nem is létezõ autóra! Ezért nem kéne nekem hitel autóra a büdös életben sohasem!
4es vagyok; koszi a tanacsot. Az igazsag h kulfoldon elek. Itt mar 1.9%-ra is el lehet hozni egy uj autot hitelre es a biztosito tenyleg a hitelt fizeti es nem a kocsit. A kocsi amortizacios erteket majd akkor fizeti ha mar lejart a hitel, az auto a nevemen van es esetleg akkor tortenik vele vmi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!