Találatok a következő kifejezésre: Ha a autóját (14 db)

Megsértődnél, ha a barátod nem adná kölcsön az autóját, mert a tiéd rossz és nem tudnál emiatt munkába menni?

Legjobb válasz: Elfogadom a donteset, viszont akkor megkernem, hogy elvigyen, ha ezt is megtagadna, ezt mar nehezen fogadnam el. A ferjem sem adja at a sajat kocsijat senkinek, hiaba van jogositvanyom stb,. inkabb elvisz, sofort biztosit, de az autojat nem adja ide, holott nem friss a jogositvanyom sem.

nem adnám kölcsön, bárhogy fáj neki ... arra hajlandó lennék, hogy elviszem a munkahelyére akár hajnalban is
Elfogadom a donteset, viszont akkor megkernem, hogy elvigyen, ha ezt is megtagadna, ezt mar nehezen fogadnam el. A ferjem sem adja at a sajat kocsijat senkinek, hiaba van jogositvanyom stb, . inkabb elvisz, sofort biztosit, de az autojat nem adja ide, holott nem friss a jogositvanyom sem.
Azért egy barátság fontosabb, mint egy autó. Persze, ezt a mai világban nehezebb elfogadni, mert az emberek már csak a tárgyakat szeretik, az embereket pedig használják.
Barátod =párod? akkor igen, ha együtt élünk De ha csak egy barát, akor nem. Nõt, pénzt, kocsit soha ne adj kölcsön.
Attól félnék, hogy én sértettem meg õtet. Egy ilyen kölcsönkéréssel õt kényszerítettem arra, hogy megtagadja - ezáltal kiprovokáltam a kenyértörést. Te vagy a hibás, mert tudnod kellett volna, autót nem kérünk kölcsön. Az nem egy fej hagyma, hanem egy élet munkája.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, fordítsuk meg a kérdést: autód elromlott, szüleidét, tesódét nem tudod elkérni, mert nincs neki, busz nem jár arra, bérelni nem tudsz, vagy kirúgnak vagy valaki kölcsönadja, de úgy látom, itt senki nem fogja. Mit tennél?
>> vagy kirúgnak vagy valaki kölcsönadja... Vagyis nincs pénzem, nem is lesz, de éhezek, tehát ettess, kedves baratom, ha barátom vagy !! A dolog nem így mûködik. Ez már rosszféleség, kedves kérdezõ...
A kérdező hozzászólása: nem zsarolásnak szántam, de ez a szitu szokott fennállni, ha az ember nem jut el egyik nap a munkahelyére, másnap már nem kell bemenni, ezért is nehéz a helyzet, szóval kíváncsi lennék más emberek hogy oldanák meg ezt a helyzetet?
Nem. Teljesen megérteném, pláne, ha nem nagyon közeli barát/rokon. Inkább megkérném, hogy vigyen el a munkába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ezek után kellemes meglepetés volt, hogy 3 különbözõ ember is odaadta szó nélkül az autóját, pedig ebbõl egy inkább ismerõs volt, mint barát. Mert õk nem használják napi szinten, és lehet, felmerült bennük, hogy nekimegyek egy fának és oda az autó, de nem mondták. Egyébként már tõlem is kértek autót kölcsönbe, odaadtam.
Akkor olyantól kell kérni, akinek nem egy élet munkája, és nem sajnálja, de meg kell érteni azt is, aki nem adja. Gondolj bele, van aki családon belõl sem adja oda senkinek, mert az az élete, akkor hogy adja oda egy kívül állónak. Én sem adom oda senkinek, de tudok olyat, akinek nem jelent semmit az autója, egy idegennek is odaadja, hajrá, ahogy neki tetszik. Én még SOHA SENKITÕL NEM KÉRTEM AUTÓT, nem is fogok, mert nem vagyok gazdak, a barátaim sem azok, és senkit nem akarok nehéz helyzetbe hozni.

Kell kölcsönadási szerzõdés ha a nagyszüleim autóját vezetem egyedül?

Heti kétszer, háromszor megyek suliba és dolgozni az autójukkal mivel nem nagyon használják és amikor nekik nem kell vihetem ha tankolok, szervizbe beszállok stb.

Legjobb válasz: nem

nem

Milyen problémája származhat abból valakinek, ha az autóján a lengéscsillapító elég rossz állapotban van és úgy vezet?

Ez balesetveszélyes dolog? Milyen további károsodás érheti az autót, ha nem kerül időben lecserélésre? Most nézték ismerősömnek és azt mondták neki, hogy a jobb első lengéscsillapítója hulladék.

Legjobb válasz: Pl. olyan, hogy ha az egyik oldali lengéscsillapító bekrepál akkor egy kátyúban simán kisodródhat az útról. Vagy nagyobb (mondjuk sztráda) sebességnél az autó úttartása instabillá válik, ami élet és balesetveszélyes. A felfüggesztés nem játék. Ha valami kritikus állapotban van akkor azt meg kell csináltatni rajta.

Pl. olyan, hogy ha az egyik oldali lengéscsillapító bekrepál akkor egy kátyúban simán kisodródhat az útról. Vagy nagyobb (mondjuk sztráda) sebességnél az autó úttartása instabillá válik, ami élet és balesetveszélyes. A felfüggesztés nem játék. Ha valami kritikus állapotban van akkor azt meg kell csináltatni rajta.
Rossz úton (tehát szinte mindenhol) fékezéskor a kerék elpattog, a fékút akár duplájára is nõhet. Hullámos úton az autó csónakhoz hasonlóan ringatózni kezd, szerencsétlen esetben irányíthatatlanná válik. Ezek csak a legfontosabbak, nem az autó károsodás a lényeg, hanem az hogy életveszélyes.
Ha például egy személyi sérüléses vagy halálos gázolásnál feltûnik a helyszínelõnek az irreálisan hosszú fékút (fel fog), akkor megvizsgálhatják az autó mûszaki állapotát. Ha bizonyítható, hogy jó állapotú lengéscsillapítók mellett megelõzhetõ lett volna a baleset, akkor bizony akár börtönévekben is mérhetõ a kockázat.
A saját kártól eltekintve másban is súlyos, akár halálos balesetet is okozhat a fenti hiba. A bökkenõ az, hogy a kérdésed olvassa olyan is, aki alkalmasint érdeklõdhet a kocsi mûszaki állapota miatt. Ez a kérdés visszakereshetõ, és súlyosbító körülmény. Menj szerelõhöz. Azon túl, hogy veszélyes, kontrollálhatalan lesz a kocsi mozgása, eszi a gumit is.


Ha a párom autóját vezetem, ami ugye az ő nevén van, és én töröm össze, fizet a biztosító?

Legjobb válasz: hát igen ha ö nem segít az elsö idöben még nagymama korodban is bénázni foksz, most kell rutint szerezned. és a biztoitó fizet ahogy az elsö emberke leírta mindegy ki vezeti. de ha esetleg egyedül vezeted és a rendör megállít akkor fel kell elvileg mutatni egy kölcsönadási szerzödést.

hát igen ha ö nem segít az elsö idöben még nagymama korodban is bénázni foksz, most kell rutint szerezned. és a biztoitó fizet ahogy az elsö emberke leírta mindegy ki vezeti. de ha esetleg egyedül vezeted és a rendör megállít akkor fel kell elvileg mutatni egy kölcsönadási szerzödést.
Szia! Ha Te vagy a hibás a balesetnél, akkor én úgy tudom, hogy a saját kocsitokat saját pénzbõl kell kifizetni(nem a biztosító fizeti), viszont a másik fél autójának javítását a ti biztosítótok kifizeti Neki. Ha van casco a tieteken akkor valamennyit fizet a casco a tietekre is, azt nem tudom pontosan mennyit. Remélem jól tudom:) Azért vigyázz magadra:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) Közben kiderült, hogy nem adja oda, hogy vezessem...mert friss jogsis vagyok, az autó meg zsír új. :) Pedig valahol elkell kezdenem...
Ebben teljesen igazad van, hogy valahol el kell kezdeni de ha a párod nem bizik meg benned akkor az nem szép tõle. Kezdetben menjetek ketten kocsikázni csak úgy valamerre kirándulni vagy akárhová és te vezess és így tudsz rutint szerezni és nem fog utána pánikolni. Igaz lehet, hogy lassabban fogtok majd haladni de nem az a lényeg, mond neki legyen veled türelmes és megértõ mert lehet, hogy valaha õ is így kezdte.
Teljesen mindegy, hogy te vagy õ vezette az autót, ha a balesetet a másik fél okozta és elismerte, akkor a másik fél kötelezõje fogja téríteni a károtokat. Arra figyeljetek oda, hogy a baleseti bejelentõlap jól legyen kitöltve, és ha õ okozta a kárt és el is ismerte, akkor ez is szerepeljen rajta! Más esetben a biztosító fogja szemlézni az autót és a kár alapján õ dönti l, hogy ki a hibás. Ha te/ti okoztátok a kárt, akkor is mindegy ki vezette, ha van casco az autón, akkor fizet a biztosító. Ha nincs, akkor nem. A párodtól valóban nem szép, hogy nem engedi vezetni... õ hogy tanult meg????

Ha megvehetnéd álmaid autóját (sportkocsi), de annyiért amit szánsz rá nincs megfelelő színben, akkor kötnél kompromisszumot? Vagy csak nekem ilyen fontos a szín? Esetleg átfestetnéd idővel:-) vagy vmi extrém matrica rá?

Legjobb válasz: Ha ennyi pénzem lenne hogy megvehetem álmaim sportkocsiját akkor már olyan színre is lenne pénzem festetni amilyenre csak akarom. Matricával meg semmiképpen nem csúfítanék el egy olyan gyönyörû luxusautót.

Ha ennyi pénzem lenne hogy megvehetem álmaim sportkocsiját akkor már olyan színre is lenne pénzem festetni amilyenre csak akarom. Matricával meg semmiképpen nem csúfítanék el egy olyan gyönyörû luxusautót.
Nincsenek olyan autó-álmaim amik drágák lennének, de pl. ha NG-s, 3 ajtós Saab 900 turboból egy jó állapotút találnék kedvezõ áron, akkor bizonyos keretek között hajlandó lennék kompromisszumra. Pl. fehérben szeretném, akkor a bilikéktõl a feketéig minden oké lenne, kivéve a rózsaszín, a lila, ezek árnyalatai, valamint a türkiz és az arany.
A kérdező hozzászólása: köszi, én sem vennék szürke autót soha:-) pl nem sport autóban nekem a rover 75 a legszebb forma de hát szürkében....
Én a helyedben várnék egy picit hátha felbukkan a használtpiacon olyan példány amit szeretnél, közben neked is gyûlik a pénzed és talán az autók ára is lejjeb megy. Ha pedig nagyon ritka a hazai piacon akkor esetleg késõbb külföldi autót hozhatsz be. Amúgy utólagosan nem barmolnám össze átfestéssel ha nem muszáj, csak akkor ha tényleg nagyon öreg autóról van szó és fel kell újítani. Férfi létemre egyébként én is érzékeny vagyok a színkere, ezüst vagy szürke autót például soha az életben nem vennék, de ettõl függetlenül persze a mögöttes tartalom még a külsõnél is fontosabb.
Álmaim autóját még nem láttam más színben csak feketében és szürkében.Más szín nem is passzolna a presztízséhez. Igazából a szín nekem nem nagyon számít, ha pl egy autónál a kék felszereltebb mint az ezüst és nagyjából egy árban vannak akkor a kéket venném. Matricát biztos nem raknék rá.
Abból, hogy a férfiaknak nem számít a szín. :) Én 20-30 millióig milliós lépcsõnként meg tudnám mondani milyen autót vennék, de a színe mindegy lenne 30 millióért is, csak ne hupirózsaszín legyen. :D
A kérdező hozzászólása: mibõl találtad ki:-) hát lánynak talán már nem mondanám magam de nõ igen nõ vagyok.
Kérdezõ, lány vagy? Nekem egyáltalán nem számít a szín. 1 millióért meg ne akarj sportkocsit venni, mert csak hulladékot kapsz. Mit néztél ki?
A kérdező hozzászólása: nem feltétlenül luxus ára van 1m körüli régi darab, de ami esetleg már mondjuk nem fekete/szürke, hanem piros vagy mégfeltûnõbb színû, ami tetszik, az nekem már drága.
Én sok évvel ezelõtt megvettem álmaim autóját, igaz, használtan. De a szín sosem volt annyira fontos kritérium. Néhány szín igen, hogy az NE legyen, erre richtig nem olyanban volt jó vétel? :) ))

Hogy adhatja el egy ozvegy az egy honapja elhunyt ferje autojat? At kell iratnia a nevere? Ha igen, mennyibe kerul?

Legjobb válasz: Azt az autót valakinek örökölnie kellett. Aki örökölte, az eladhatja. Ha te vagy az, akkor te adhatod el.

Azt az autót valakinek örökölnie kellett. Aki örökölte, az eladhatja. Ha te vagy az, akkor te adhatod el.

Ha valaki közterületen parkol pl panelházak előtt, és szeretné a saját parkoló autóját megfigyelni kamerával, lehet e legálisan ezt kivitelezni?

Gondolok én arra hogy az autóra irányított kamerával lehet e felvételt készíteni, ha igen mik a kikötések, esetleg van e valami jogszabály erre hogy miképp lehet ezt megtenni. Fontos lenne ha valaki tudna erről jogszabály hivatkozást vagy valami pontos leírást adni. Köszi

Abban az esetben ha van egy ceg es bebukik, aztan eladja az autojat egy fizikai szemelynek, aki meg nem iratta at, de mar az ovenek szamit, a kotelezo biztositast mar lehet fizikai szemelyre kotni?

vagy meg mindig ugy szamoljak hogy jogi szemely...a hasznalo szamit vagy a volt tulajdonos...?

Legjobb válasz: Az autót rendszerint 15 napon belül át kell iratni, mert bünti van. Ha valaki üzembetartó, akkor az elõzõ tulaj neve alatt maradhat az autó. Az üzembetartó,ahogy beiratta a nevét, már fizethet is.

Az autót rendszerint 15 napon belül át kell iratni, mert bünti van. Ha valaki üzembetartó, akkor az elõzõ tulaj neve alatt maradhat az autó. Az üzembetartó, ahogy beiratta a nevét, már fizethet is.
Nem.
Nézzétek meg a pontos leírást errõl, mert nálunk pl. a céges autót a házastárs is vezetheti, akkor is, ha csak a dolgozó nevére szól a meghatalmazás.
ez szeritem úgy van, hogyha õ van meghatalmazva, akkor a biztosítás is max az õ nevére szól (nem a kötelezõ bizt., és hogyha van egyáltalán). És ez azt jelenti hogyha te vezeted, és a te hibádból van kocc, akkor hiába fizeti cég a biztosítást, egy kanyi vasat nem fog kapni és nagy eséllyel rajtatok veri le.
A kérdező hozzászólása: A biztosítás a cég nevére szól


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!