Találatok a következő kifejezésre: Ha a apját (20 db)

Ha a fiam 3 havonta egyszer látja az apját, apjának fogja-e tekinteni valaha? Előfordulhat, hogy esetleg meg is ijed tőle?

Most 6 hónapos.

Legjobb válasz: Errõl egy történet jutott eszembe. Mikor nõvérem 2-3 éves volt, Apu rengetegett dolgozott, éjszakázott is sokat. Akkor döbbentek rá, hogy nem lesz így kóser a helyzet, mikor tesóm 'csókolommal' köszönt Apunak egyszer. Szóval elvileg szerintem megtörténhet kiskorában, hogy idegenkedni fog tõle kicsit. Aztán, ahogy nagyobb lesz, érteni fogja a helyzetet. Ott már csak az apján áll, hogy tényleg apukának fogja-e tekinteni.

Errõl egy történet jutott eszembe. Mikor nõvérem 2-3 éves volt, Apu rengetegett dolgozott, éjszakázott is sokat. Akkor döbbentek rá, hogy nem lesz így kóser a helyzet, mikor tesóm 'csókolommal' köszönt Apunak egyszer. Szóval elvileg szerintem megtörténhet kiskorában, hogy idegenkedni fog tõle kicsit. Aztán, ahogy nagyobb lesz, érteni fogja a helyzetet. Ott már csak az apján áll, hogy tényleg apukának fogja-e tekinteni.
Nem lesz olyan erõs a kötõdése az apjához.Nem egy ismerõsömnek gyerekkorában az apja külföldön dolgozott, és mind arról számol be, h nem kötõdik annyira az apjához, inkább csak elfogadja, h az apja. De gondolj bele, van egy rokonod, akit csak 3 havonta látsz.Mennyire kötõdsz hozzá?

Mit tegyek, ha a baarátom apját "rajtakaptam", hogy szex partner kereső oldalakat néz?

Nekem kicsit kellemetlen a dolog. Van barátnője, és mégis ilyen oldalakat nézeget. Másik böngészőt használ, mint a barátom. Én odaültem megnézni valamit, és azt a böngészőt használtam, amit ő, és ekkor láttam, hogy milyen oldalakat néz. :D Hogyan kezelnétek ezt a dolgot?

Legjobb válasz: semmi közöd hozzá

semmi közöd hozzá
Miért kéne foglalkoznod vele ?
jobb ha nem ütöd bele az orrod, ne te legyél aki elkezdi kavarni a [email protected]
"Véletlenül" azt nem lehet meglátni, hogy az elõttem számítógépezõ milyen oldalakat nézett a neten, csak akkor, ha szándékosan kilistáztatom az "Elõzményeket"!...
Akkor lehet, hogy olyan jól megvan a barátnõjével, hogy keresnek valakit harmadiknak, vagy ilyesmi :) De az is lehet, hogy csak kíváncsiságból nézegette az oldalt :)
Semmi közöd hozzá!... Te mit szólnál ahhoz, ha a barátod apja nyomozgatna utánad, hogy te mit nézegetsz a neten?... Gyanítom, hogy a barátod szüleinek a lakásában laktok, ahol te vendég vagy : köszönd meg szépen, hogy ott lakhatsz, ott ehetsz, használhatod a számítógépüket (amit nagy valószínûséggel a barátod apja vásárolt)... Én tuti kirúgnálok a lakásomból, ha én lennék a barátod apja!... :-[[
A kérdező hozzászólása: Csak kellemetlenül érzem magam, állítólag jól megvannak a barátnõjével, meg nem is néztem volna ki belõle ilyesmit.
Mi közöd hozzá??Semmi.Na látod.
Semmi közöd hozzá. Ez az õ dolga. Na, jó, egy kicsit kuncoghatsz!
Az õ dolga, nem kéne beleütni az orrodat. Ha õ nem tud róla, hogy észrevetted, akkor hagyd ennyiben. Láttad, jól van, ennyi, téma lezárva.
Semmit. Semmi közöd hozzá.
Ne kezdj el kombinálni, mert attól csak még rosszabb lesz, és a végén kitalálsz minden hülyeséget. Felejtsd el. Fõleg azért, mert nem tudod az egésznek a hátterét, hogy a barátod apja milyen célból nézegette ezeket az oldalakat. (Jó, persze, nem sok lehetõség van, de azért mégis) Egyébként, vannak olyan escort lányok, akik párokat is várnak, így a barátod apja akár viheti a barátnõjét is egy édes hármasra. Vagy meg akarja lepni egy ismerõsét. Akármi lehet. Addig jó, amíg kimaradsz belõle, mert ha a te közbenjárásoddal rosszul sül el a dolog, akkor mindenki úgy fog rád nézni, mint egy "sz*rkeverõ p*csa"

Mai világban nem lenne ciki ha a fiamat ugy hivnák mint az apját?

Legjobb válasz: Nem ciki, de Testvérem kisfiát is úgy hívják mint az édesapját, azért, hogy mégse ugyanúgy szólítsuk õket õt kiskorától Robikának hívja mindenki. Kb. 15-16 éves korától nagyon zavarja. (most 19 éves)

Nem ciki, de Testvérem kisfiát is úgy hívják mint az édesapját, azért, hogy mégse ugyanúgy szólítsuk õket õt kiskorától Robikának hívja mindenki. Kb. 15-16 éves korától nagyon zavarja. (most 19 éves)
nem ciki de nem is tul praktikus. nekem is tesztet a ferjem neve de szoba sem kerult mikor fiam szuletett...ez mar egy kicsit idejet mult szokas es sok esetben az apanak olyan neve van ami a mai vilagban nem igazan allja meg a helyet de ettol fuggetlenul ez a te dontesed es nem lesz ciki...ciki az ha valaki peldaul a Szuperman nevet adja a gyereknek
Szia kislanyom az en nevemet kapta masodik nev kent (az en masodik nevem becezo formajat pontosabban.Az en masodik nevem Dora az Ove Dorka.) Ha akovetkezo babank kisfiu lesz a ferjem nevet kapja masodik nevnek. Ha kislany akkor nem tudjuk meg :)
Nem ciki.Nálunk nem akarta a férjem, hogy az õ nevét adjuk.(János)De a nagypapa neve mellett letettük a voksot-Antal lesz.(Mennyien néznek hülyének miatta!:S)
Nem ciki, a Kisfiunk is az Apukája nevét kapja nem soká. :) Róbert
Én nem adnám ugyanazt a nevet, de sokkal jobb, mint a Ronáldó meg társaiazok cikik. Nem ciki, mindenki azt csinál, ami jólesik.
Ha a párom engedné, én második névnek az övét adnám, de nem engedi. Attilának hívják. Õ azt szeretné, ha a testvére után kapná a nevét, akit imádott, de sajnos nincs már velünk...angyalka lett. :-(
Szerintem nem ciki. Ha kisfiunk lesz, õt is Péternek hívjuk majd, mint az apukáját. Szerintem a Péter név még mindig gyakori név, nem ódivatú, régen nem tetszett, de mostmár igen. Fel sem merül bennem, hogyha kisfiunk lesz, õt ne így hívjuk.
Szerintem sem ciki! Nálunk második névként kapta az apja nevét (Péter), mert õ meg nem akarta, hogy egy néven szólítsuk õket.
Miért lenne ciki? Ha fiam lett volna, Õt is úgy hívták volna mint az apját. De lányaim lettek :)
Nálunk is öröklõdött a név, Apa nagyon szerette volna. Én egy picit tartózkodtam tõle, mert nem szokásom becézgetni, nem szeretem az "i"-s becézéseket. Apát Zsoltnak hívják, így egyértelmû volt, hogy a kicsi Zsolti lesz. Ahogy megszületett azonnal illet rá a név, pedig teljesen ellentéte az Apjának, mint kinézetben, mint belsõ tulajdonságokban (rám hasonlít). A családunkban, Anyukám ágán a Miklós név öröklõdik már nagyon régóta, szerintem szép hagyomány, és a hagyományokat én nem tartom cikinek.
Én 19 hetes vagyok és tegnap tudtuk meg hogy kisfiunk lesz, ö is az apja nevét kapja.Eggyáltalán nem ciki, söt ez igy van rendjén, szerintem.
Nem ciki. Ha apát nem zavarja, hogy nem csak õt szólítod onnantól azon a néven. (és dehogy zavarja, õ lesz a legbüszkébb apa :) )
Én is az apja nevét adnám ha a családba nem lenne sok István :D
Miért lenne ciki? :)
Olyan nevet kell választani, ami apának-anyának egyformán tetszik. Ha apáé a "legszebb név", akkor miért ne?
Szerintem sem ciki. Ha nekünk fiúnk lenne, õ is az apukája nevét kapta volna, Ferenc. Nem tudom, hogy a mai világban "megállja e a helyét" a Ferenc név, de mivel lányunk lesz, nem lesz Ferenc. :) Nem értettem igazán ezt a dolgot, amit az egyik válaszoló írt, hogy megállja a helyét a mai világban egy név. Csak azért mert nem Eszmeralda meg Dzsesszika lesz egy kislány, hanem mondjuk Eszter, az már maradi? Vagy ha a kisfiú nem Kevin, hanem István, akkor az is gáz?


Ha a Tibor nevet adjuk a fiunknak akkor hogyan becézzük mivel az apját mindenki Tibikének hívja?

Legjobb válasz: -kicsi Tibike - kicsi én - öcsi - Tibike 2 - cukorfalat - törperõs

amúgy apu Öcsi mindenkinek (az nokahúgánakis... elég fura volt, amikor 3 évesen rohant apu után, hogy "Öcsi várj meg..." utolsó
-kicsi Tibike - kicsi én - öcsi - Tibike 2 - cukorfalat - törperõs
Tiba Tibcsi Tuba Tibuci Buci (Bár Stohl Buci után fura) Borka(ezen ledöbbentem, de létezik:D)
Nem tudom miért ilyen furcsa, hogy becézik az apját, úgy szokták meg. Nálunk is én Fannika, férjem meg Tónika mindenkinek. Pedig én 25, õ meg 3o éves. Az egyik uncsimat Tibcsinek szólították, úgy 12 éves koráig, azóta Tibike. Vagy lehet Tibó is.
Adjatok neki egy egyedi becenevet, ami illik rá.
Én biztos nem adnám ezt a nevet , de nem nekem kell , hogy tetsszen :-) .Ha a becézett formáját vesszük , akkor én Tibó-nak hivnám a kisfiamat , az vagányabb hangzású ;-) !
Te is Tibikének hívod az apját ? A család többi tagja is ? - persze nem gyerekekre gondolok - . Ideje leszokni róla, felnõtt emberrõl van szó. Magánvéleményem szerint, ha egy felnõtt nevéhez odateszik a -ka, -ke szócskát, akkor annak a viselkedése is kissé gyerekes.
Szerintem egyáltalán nem gáz, hogy Tibike a párod :) Nekem tetszik a Tibor, Tibi név, de nem adnám ugyanazt a nevet a gyereknek, mint a szülõnek. Szerintem felnõtt korában a gyerek is majd jobban örülne, hogy nem ugyanaz a neve. Olyan sok szép név van még.
Tibike apa-korban(ha az apja nem 15-16 éves) marhaság! Az apát Tibinek, Tibornak, aztán a gyereket amíg elviseli, tibikézhetitek, utána õt is csak Tibinek, Tibornak... Én mondjuk utálom ezt a nevet.
Istenem mekkora gyökerek vannak itt. Az unokatesóm 30 éves és mindenki Tibikének hívja, pedig már családja van. Az apja is Tibor, õ nagyrészt Tibi, de a felesége meg Tibikémnek hívja. Apa 58 éves és rokonságban nagyrészt mindenki Gyurikának hívja. Mert õ a legkisebb testvér, a legidõsebb testvérrel legalább 10 év van köztük. Mindig õ marad a kis testvér. Anya is így szólítja. Sõt, a nagymamám 80 éves és sokan Pannikának hívják, a barátnõjét meg Bözsikének. Hát tiszta borzalmas nem?? A kicsi lehet amúgy Kistibi, Titi, vagy esetleg még ahogy õ mondja a saját nevét majd kiskorában.
Én tudom a megoldást erre a hatalmas problémára. Ne nevezzétek el Tibornak. Ez egyébként is hülyeség, hogy az apja után kapja a nevét. Ott a vezetéknév, az nem elég?...
Off: Szerintem is hülyeség, hogy akit felnõtt korában is becéznek, illetve a neve mögé kerül a -ka -ke, az a viselkedésében is biztosan gyerekes, mert rányomja a bélyegét a neve.. Van egy 40 éves ismerõsöm, õ is Tibor, de mindenki Tibikének becézi gyerekkora óta, és a mai napig így hívja a családban/ismerõsök körében mindenki, pedig egy nagyobb vállalat igazgatója, és egyáltalán nem gyerekes, vagy tutyi-mutyi személy. Mondjuk annak én sem vagyok híve, hogy a gyereket az apja, illetve anyja után nevezzünk el, az olyan mintha, saját magunkat akarnánk látni a gyerekben, pedig egy külön személyiség lesz. Én mindenképpen másik nevet választanék, nem kell annyi azonos nevû férfi egy családba. :) On: Ha marad a Tibor név a gyerkõcnek, akkor a Tibcsi is nagyon jó becézési forma, vagy a Tibu, Tibó amit már többen is ajánlottak.
De miért kellene Bélának neveznie a gyereket, ha egyszer neki a Tibor tetszik? (Ezt azoknak akik szerint más név kell neki)
Borka.Egyszerû, és szép.
Hát szerintem a legkomolyabb és egyben legmókásabb a TIBOR lenne. Szóval nem becéznétek. És amikor apja-fia egy társaságban van, az úgy vicces, hogy az ifjonc Tibor, míg apuka Tibike! Jó név ez, nem kell mindenkit -ke -kázni, csak mert pici...! Amúgy: Tibi Tibusz Tibcsi Tibibi Tibikécske ha nagyon cifrázzátok...
Én is a Tibort javaslom (Ha már az apjának nem sikerült kinönie a Tibikéböl.) Ha különlegeset akarsz, legyen Borci.
Tibi, Tibcsi, Tibusz. Mi így becézzük a férjemet. Amúgy nekem is tetszik, adtam is volna a gyereknek csak neki nem jön be.
Az én férjem ugyan Tibold, de õt Tibónak vagy Tibcsinek szoktuk becézni. Szerintem ezek a becenevek nyugodtan mehetnek egy Tibornak is. De például nekem a Kistibi beceneév is tetszik.
Apukám és öcsém is Tibor. Mindkettõjüket Tibinek becézik, bár öcsémnek még ott van a Tibike, Tibsza becenév is.
Ha az apa Tibike, a kicsit Tibor úrnak hívnám. Szép név, de számoljatok azzal, ha megnõ id. és ifj. jelzés kerül a nevek elé. Kiváltható ez, ha két keresztnevet adtok, pl Nagy Pál Tibor - és a másodikat használjátok, ha az jobban tetszik.(Ha az elsõt használjátok, a 2. rendszerint lekopik.)
A kérdező hozzászólása: Párom 31 éves és mindenki így hívja még a kollegái is.
Tibcsi :)

Hány éves korig kell látogatnia egy gyereknek az apját, ha a szülei elváltak?

Legjobb válasz: Ha egy gyerek az idõt nézi, régen rossz. Azért nem érdemes látogatni, mert "kötelezõ". Azért érdemes, mert az jó, mert jó a közelében lenni, beszélgetni vele, együtt tenni valamit - és ez a halálig tart.

Ha egy gyerek az idõt nézi, régen rossz. Azért nem érdemes látogatni, mert "kötelezõ". Azért érdemes, mert az jó, mert jó a közelében lenni, beszélgetni vele, együtt tenni valamit - és ez a halálig tart.

Láthatás kikényszeritése ha a gyerek nem akarja látni az apját, hogy zajlik, történt e már ilyen valakivel?

A hugom 7éves kislánya 5éves 2hetenkénti láthatás után novemberben úgy döntött hogy nem óhajt az apjával menni láthatásra.Birósági itélet ide vagy oda,igy döntött.Korához képest értelmesebb gyerekről van szó. A gyámügy "természetesen" a szokásos szöveggel jön,hogy az anyuka biztos az apja ellen nevelte,holott ebből semmi sem igaz. Az apja ezt nem hajlandó tudomásulvenni,hogy valamit novemberben eltolt(kiabált,durva hangnemű volt vele az elmondása szerint),és mig a kisgyerek nem ad neki szabad jelzést,addig nem óhajt láthatásra menni. Ha minden kötél szakad hogy fogja elvinni az apja a gyerekét akarata ellenére? Bilincsbe verve vagy rabláncon?

Legjobb válasz: Oda megy és ha megy a gyerek kihívja a rendõrséget vagy feljelentést tesz a gyámügyön. Az anyának kellene bátorítani,hogy akarjon menni.

Oda megy és ha megy a gyerek kihívja a rendõrséget vagy feljelentést tesz a gyámügyön. Az anyának kellene bátorítani, hogy akarjon menni.
Hiába a láthatás az apa joga, amit sem a kislány sem senki nem korlátozhatja. Van esze tesz érte.
Olyan nincs, hogy nem akarja látni. Gyerek kiskorú így azt kell csinál amit a szülei mondanak. Iskolába is kell mennie attól, hogy nem akar majd minden nap menni. Apa feljelentést tesz a gyámügyûn minden elmaradt láthatás után és az anya kap egy szép nagy pénzbírságot. Utána meg indíthat gyerekelhelyezés változtatására pert láthatás akadályozása miatt.
Még a 80-as években a bátyám kb. 8 évesen nem volt hajlandó elmenni az apánkkal láthatásra. Konkrétan az apám új élettársa jött a bátyámért mert az apám apja, vagyis a nagyapánk meghalt és a temetésre vitte volna. De elõtte két héttel a láthatáson összeveszett az apám a bátyámmal valami csirke comb ügyön. A bátyám követelte a csirkének a combját és állítólag nem adták oda, csak a más alkatrészét az állatnak, nem tudom már. Anyám elengedte volna, de a bátyám közölte, hogy nem megy. Ez a kapuban volt. Anyánk próbálta, kérlelni, de õ megmakacsolta magát. Az Apánk megsértõdött és soha többet nem vitte. Én soha nem kellettem neki. (Bár ez most mellékes. Nekem se Õ.)
A kérdező hozzászólása: Még mielõtt valaki irná a láthatást a gyermekjóléti szolgálatnál, megelõzöm. "elrendelték" a láthatást-újraszoktatást a gyermekjóléti szolgálatnál.Megtörtént egyszer majd még egyszer, harmadik alkalommal a kislány összeszedte a bátorságát és közölte hogy nem óhajt oda se menni, ott sem akarja látni az apját. Tehát ez a meccs is le lett játszva, hogy "semleges területen" találkozzanak.
Tudom, hogy nem a kérdésre adok választ, de az anyuka nem gondolkozott azon, hogy elvigye a lányát dokihoz, hátha ott a gyerek kinyílik és elmondja, hogy mi történt vele? Nekem furcsa lenne, ha addig mûködne a dolog és utána ennyire nem akarna találkozni. Nehogy valami komolyabb dolog legyen a dologban amit még az anyukájának sem mer elmondani.
A kérdező hozzászólása: Egymástól függetlenül 2 pszichológus vizsgálta meg.Hivatalból a gyámügy által is természetesen. Az elmúlt évek gyermekelhelyezési perei miatt a kislány már úgy járt pszichológushoz mint más gyógyszert iratni a megfázásra. Megvizsgálták a hugomat is(az anyját). Egyedül az apja feje nem lett még agyturkász által megvizsgálva. Tehát ami létezik itt már minden körbe lett járva.
A kérdező hozzászólása: Azt még hozzátenném hogy a kislány az átlag gyereknél fokozottabb orvosi ellenõrzés alatt áll.Mint irtam epilepsziája van, születésekor a jobb agyféltekéjén egy 5x3cm-es db elhalt(agyi infarktus). Tehát MR, CT, fokozott ellenõrzés 2havonta, labor, viselkedési vizsgálat, minden. A tünetei 2 gyógyszer szedésével vannak "elnyomva", amik amúgy a mozgásában jelentkeznének, bal oldali végtagrángás, egyensúlyvesztés(tehát nem a tipikus "habzószájú" epilepszia) és a két gyógyszer az olyan piszok erõs, hogy csak lestem amikor elolvastam a leirását mennyiféle szövõdmény, mellékhatás van, de sajnos a jelenlegi állás szerint élete végéig szednie kell.
Ti kérdeztétek már a kislányt, az apját vagy a testvérét arról hogy mi történt novemberben???
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, de sokat elmond az egészrõl. Az apa annyit mondott "õ csak egy gyerek, nem lehet szava, nem lehet véleménye" Erre a hugom, az anya közbevágott: "hogyne lehetne akarata véleménye, mégis mi a gyereked egy zsák krumpli?"
Szerintem azért próbáljátok megbeszélni a kislánnyal, hogy egyszeri eset volt és az ilyet meg kell bocsájtani és új esélyt adni. Csak az apukája, és látszik, hogy az apukája tényleg kíváncsi rá, hiszen megy. Lehet, hogy nem a legjobban adja elõ magát, de biztos szereti, ha ennyire erõlteti a láthatást. Nektek kell most a kislánnyal beszélni, hogy próbálja meg még egyszer és ha megint így viselkedik apuka akkor nem kell menjen. De ha 5 évig nem volt probléma, akkor megér egy esélyt. Remélem semmi más nincs a háttérben, amit a lány nem mert elmondani, mert az lenne a rosszabb eset. Én attól tartanék a legjobban, hogy akkor nem csak üvöltözés történt, hanem vmi más is amit nem mer elmondani. A fiú ott volt ezen a novemberi találkán? Õ mit látott ebbõl?
Azért érdekes, hogy ha a kislány nem akar menni, azt értse meg az apa, de azt ti nem értitek meg hogy a fiú nem akar menni hozzátok magától? Egybõl azt írod, hogy rosszul neveli az apja, nem önálló, az eszedbe sem jut, hogy nem akar menni? Elég neki a 2 hetente hétvége? Valószínû, ha akarna menne, gondolom nem véletlenül akart az apukával élni.
Mivel az anya ugye nem korlátozza a láthatást mit írtad többször, beengedi a lakásba az apát.
A kérdező hozzászólása: Ez mellébeszélés. Mivel nem tudsz a kérdésre válaszolni ezért pontoztalak le. 1, az apja magánterületre a ház tulajdonosának engedélye nélkül nem jöhet be 2, megáll szépen a kapuban 3, a gyerek kimegy a teraszra és odakiabál neki hogy nem megy ki hozzá Ha figyelmesen olvastál volna akkor láthattad, feljebb már irtam hogy ezt a gyámügyön az apja szemébe az ügyintézõ elõtt meg is mondta. Tehát a kérdés továbbra is: erõszakkal hogy tudja elvinni az apja? Mit ir errõl a jogszabály?
Odamegy aztán elviszi az apja. Ha hisztizik akkor hisztizik majd megunja a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Na igen ez a hivatalos verzió az "olyan nincs". Csak jelen esetben ezt felülirja egy ember döntése, egy gyereké, hogy márpedig nem megy. Tehát hogy fognak oda kényszeriteni egy 7éves gyereket az apjához úgy, hogy már a közelgõ láthatási nap hetén retteg, fél, hogy elviszi az apja arra a napra? Hangfelvétel, videofelvétel van róla, az apjának a gyerek a gyámügyön kerekperec megmondta hogy "apa félek tõled, nem akarok hozzád menni 2hetente szombaton" Nos hogy fogják elvinni?
A kérdező hozzászólása: Bátoritani? Ahogy meghallja az apja nevét, illetve hogy mennie kéne 2hetente szombaton már üvölt. A gyámügy is ezzel a maszlaggal jön hogy bátoritani, meg anya kötelessége... De arra a mai napig nincs válasz hogy mi történt novemberben ami a gyerekbõl igy kiváltotta az apja gyülöletét.A kiabálásról tudunk, ennyit elárult a kisgyerek.
A kérdező hozzászólása: Nos hogy fogják kivinni a gyereket a kapuba az apjához? Idejön az apja, a gyerek nem jön ki. Erre az apja hivja a gyámügyet és a rendõrséget és a gyereket kiviszik mint sintérek a kutyát vagy hogy?
Na ez engem is nagyon érdekelne! Mert a gyámügyes szöveget már én is unom. De gondolom azok a hozzászólók nem voltak még ilyen helyzetben akik ezeket nyomják:) ) Az én kislányom 3 éves, elméletileg már elvihetné az apja két hetente két napra, viszont nem hajlandó vele elmenni! Másfél éve látogatja, addig nem is érdekelte, most meg vinné, de a gyerek nem akar menni vele. A nagyszüleit kétszer látta, és már azok is vinni akarták. Idegenek, nem is ismeri õket a gyerek, õk sem a gyereket. Mit akarnak az ilyen emberek?? Eddig meg nem is érdekelte õket az unoka, csak miután betöltötte a hármat. Eddig hiába hívtam õket, hogy látogassák, negatívan álltak mindenhez. Pffffff
A kérdező hozzászólása: Tavaly Veszprém megyében történt egy eset.Két 10-12éves lány volt az érintett, az anyjuk akarta érvényesiteni a láthatási jogát. Ment a hercehurca, már birósági végrehajtó jött!!! Hogy kikényszeritse a láthatást.Nem sikerült. Rá pár hétre másik végrehajtó jött, a lányok megszöktek. Újabb pár hét múlva megint másik végrehajtó jött volna, de visszamondta az ügyet erkölcsi, etikai okokra, embertelenségre hivatkozva.
Érdekes... én is erre vagyok kíváncsi, hogy majd mit tesz az apja, ha továbbra sem akar menni a gyerek. Volt már régebben, hogy kicsit elvitte, mert én megengedném, de kisgyerek, most mit csináljak?? Én sem adom a kezébe sírva, hogy na vigyed!!! A gyámügy meg egy nagy kalap [email protected] se ér...
De most ezt, hogy gondolod, hogy többet ne is lássa a gyerekét az apa? Nem gondolod, hogy neki is szüksége van a gyerekére. Az meg elég abszurd, hogy majd 5 év múlva keresheti, persze ha öt évig nem is látja nem is fogja keresni az apját. Azért az apának nem csak fizetni kell, vagy akkor gyerektartást sem fizessen?
Te meg azt nem olvastad, hogy a gyerek kiskorú így nem számít az akarata. Kiskorúként döntésképtelen.
A kérdező hozzászólása: Kiskorú és nincs akarata, döntése.Igen tudom ez a hivatalosan hangoztatott frázis. De ismét kérdezem: hogyan hajtják végre egy 7éves kiskorún az akaratával ellentétes láthatást? Jön a gyámügy, rendõrség, végrehajtó, TEK és ha háromszori felszólitásra sem hajlandó engedelmeskedni akkor bejönnek érte és akár bilincsbe verve testi kényszer alkalmazásával kiviszik az apjához? Vagy hogy? Precedens az ügy azt látom, mert eddig csak a szokásos frázisok iródtak le, de hogy miként hajtják végre azt egy cselekvõképtelen kiskorun az nem.
A kérdező hozzászólása: Már megoldodótt: a kislány ma "engedélyezte" az apjának hogy hajlandó hozzá elmenni. Mindössze ennyit kellett volna türelemmel kibirnia az apjának, ha már egyszer elcseszte a dolgokat a lányánál. Nem pedig rohangálni hivatalhoz, gyámügy stb és még jobban magára haragitani a gyerekét meg felesleges procedúráknak kitenni. Majd legközelebb meggondolja hogy beszél a gyerekével. Reméljük elég tanulság lesz ez neki, a több hónapos büntetés a kislánya részérõl.
Bocsi én ugy tudom hogy a gyermek 12 éves korától megválaszthatja hogy kivel szeretne élni
Jogi ügyekben én sem vagyok otthon. Egy ismerõsömtõl szedte el az élettársa a 6 éves gyereküket, mert a pasinak jómódú volt a családja. A nõ próbálta megakadályozni, de sajnos a pénz beszélt, ekkor valaki mondott valamit a nõnek, amit megszívlelt. Hagyja a gyerekét menni, ne szidja az apát és amikor a gyerek vele van, akkor hozza ki a legjobbat az együttöltött idõbõl (pl. kirándulás, vidámpark). Lehet, h a gyerek fejét eleinte teletömik marhaságokkal az anyával kapcsolatban, de 10 év múlva rájön majd, h az anya az, aki mindig ottvolt, ha kellett és õ mindig törõdött.
Most ha magadhoz kényszeríted az remek lesz mindenkinek. Nem hülye 13 évesen, pontosan tudni fogja, hogy te fúrtad meg, hogy az apjával legyen. Veszekedések (meg fogod kapni tõle, hogy apával ez így lenne, úgy lenne), meg úgyis át fog járkálni jóval többször mint szeretnéd. Aztán kezdõdik a verseny, hogy ki tudja megvásárolni a gyerek szeretetét, vagy ki tudja jobban befeketíteni a másikat... Nekem nincs gyerekem, így csak sejthetem, hogy a szíved szakad bele, ha nem hozzád kerül, de biztos, hogy minden áron kényszeríteni kell rá? Ülj le vele és kérdezd meg, hogy miért szeretne inkább az apjával lenni, nem leszel rá mérges, csak tudni szeretnéd. Próbáld megérteni õt is, biztos van valami oka.
És miért az apjához akar kerülni?
Barátnõm szülei mikor elváltak 13 évesek voltunk. Õ is az apjával akart maradni, mert õket az anya hagyta ott, éveken át csalta a férjét, aztán egyik nap átcuccolt a másik pasihoz. Azóta a barátnõm látni sem akarja. A bíróság simán az apához ítélte. Szerintem nem 14 a korhatár. Eltartani az anyja is el tudta volna, volt munkája, lett volna hova költözni, stb. Biztos számít az, amit a gyermek szeretne.
szia! én 13 voltam én anyumnak mondtam meg az ügyvédjének hogy vele akarok lenni, engem nem hívattak be! Öcsém is anyumhoz ítélték õ 7 éves volt, nõvérem meg faternál akart maradni... Én úgy tudom 14 évesnek kell lenni hogy dönthessen... Amúgy úgy kezdtek hogy békítõ tárgyalás mondjuk októberben, kb. januárban bontó, rá pár hónap a gyerek, és rá pár hónap a vagyon megosztás. Addigra lehet simán betölti a 14 et. Amúgy azt is csinálhatod amit apum csinált... Nem ment el a tárgyalásra és akkor egy fél év múlva kapta meg a következõ idõpontot mert a bíróságon teljes nyáriszünet van! Anyámék 4 évig váltak! 13 voltam mikor anyuval eljöttünk és 17 mire elváltak... El lehet húzni a végtelenségig is! És addigra betölti a 14 et
A bíróság nem feltétlenül kérdezi meg a gyereket, de ha megkérdezi is se döntõ a véleménye, mert a gyerekek többsége nem úgy dönt, ahogy az a nevelése miatt megfelelõ lenne. Nyilván a laza, mindent lehet, mindent megkapsz szülõt választja, nem a szabályok vannak és megszorítások szülõt. Amire a bíróság alapoz az a környezettanulmány és a pedagógiai szakvélemény
Nem vagyok jártas a témában, de én úgy tudom a bróság az anyának ítéli a gyereket, kivéve, ha az anyának alkohol, ill. droproblémái vannak, vagy nem tudja ellátni a gyermeket. Ez sem 100%, de szerintem a gyermek csak 14 éves kora után dönthet, hogy kivel szeretne tovább együtt élni.
Nem kisgyerek, meg fogják kérdezni õt is. Olyan esetrõl is tudok, ahol nem foglalkoztak a gyerek kérésével, az anya lemondott a nagyobbikról, a kisebbiket követelte, az az apánál akart maradni, hát mégis az anya kapta, pedig annál szemetebb embert a világon nem láttam. Le is mondott a kisgyerekrõl is nem sokkal az ítélet után. Undorító. Miért akar a fiad az apjával maradni? És te miért akarod megakadályozni? Azt írod egyértelmûen az apát akarja. Akkor? Az én anyukám tiszteletben tartotta volna a kérésemet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! De a kérdés második fele is érdekelne.
Hogyha az apjához akar menni és õ nincs túl jó anyagi helyzetben akkor érvelj ezzel és a bíróság nem az apához fogja rakni a fiút mert nem élne jó környezetben.(ha ingerlékeny ezt is említsd meg)
Hogy mire érdemes felkészülni? Tanukat fognak meghallgatni (barátok, rokonok, ha van új élettárs neked vagy az apának akkor õket biztos), kérdezni fognak mindenkit az elmúlt 13 évrõl, rólad, az apáról, a gyerek nevelésérõl, a jelen körülményeitekrõl (anyagi helyzet, saját lakás, van-e lakótárs, stb.). Szükség esetén a szülõket pszichológiai vizsgálatnak is alávetik. És készülhetsz rá, hogy 1-2 év is lesz, mire megszületik az eredmény. Az nagy segítéség, ha az ideiglenes elhelyezést neked ítélik meg a per végéig. Addig sok minden változhat, a gyerek is idõsebb lesz.

Ha a fiam apját nem lehet beidézni a gyerekelhelyezési perre, akkor döntenek nélküle?

A volt párom külföldön dolgozik, telefonra, sms-re, e-mailre nem reagál, a lakcímét senki nem tudja. Eddig jelentkezett, de már több, mint egy hónapja nem beszélünk, mert csúnyán összevesztünk. Ha nem lehet elérni és értesíteni, akkor nélküle is döntenek?

Legjobb válasz: Miert nem kerdezed meg az ugyvededet? Bar szerintem igen. Foleg mivel kulfoldon el. Bar lehet, hogy idobe fog telni. En angol jog szerint mentem ferjhez es magyar jog szerint valtam. A volt ferjem szerintem meg mindig nem tudja, hogy elvaltunk, mivel nem volt hajlando a leveleit atvenni. Az ig. ugyi miniszterium 10 honapot adott a postanak a level kezbesitesere, majd mivelk nem sikerult, meg 10-et. Akkor sem sikerult, bevontak egy semleges jogaszt, aki atolvasta a papirokat es engedejezte a vallast. Bar nem vokt gyerek, kozos ingatlan vagy barmi fele kovetele. A lenyeg, hogy a volt ferjem tudta nelkul szetvalasztottak.

Miert nem kerdezed meg az ugyvededet? Bar szerintem igen. Foleg mivel kulfoldon el. Bar lehet, hogy idobe fog telni. En angol jog szerint mentem ferjhez es magyar jog szerint valtam. A volt ferjem szerintem meg mindig nem tudja, hogy elvaltunk, mivel nem volt hajlando a leveleit atvenni. Az ig. ugyi miniszterium 10 honapot adott a postanak a level kezbesitesere, majd mivelk nem sikerult, meg 10-et. Akkor sem sikerult, bevontak egy semleges jogaszt, aki atolvasta a papirokat es engedejezte a vallast. Bar nem vokt gyerek, kozos ingatlan vagy barmi fele kovetele. A lenyeg, hogy a volt ferjem tudta nelkul szetvalasztottak.

Elhagynátok a gyereketek apját, ha már nem szeretnétek úgy? Hasonló helyzet?

Folytonos vita,szinte semmi szexuális kapcsolat,mind miattam...de mégsem akarom elhagyni.

Legjobb válasz: Ha nem akarod elhagyni, akkor változtass, mert kutya egy életed lesz. Amúgy kicsit gondolkodni kell elõbb, hogy kihez/mikor megy az ember férjhez/feleséghez.

Ha nem akarod elhagyni, akkor változtass, mert kutya egy életed lesz. Amúgy kicsit gondolkodni kell elõbb, hogy kihez/mikor megy az ember férjhez/feleséghez.

Visszahívod a gyereked apját/anyját ha megcsörget? Vagy megvárod, még felhív?

Egyszer kértük a gyerek anyjától, hogy hozza el a gyereket, mert mi nem tudunk érte menni (pillanatnyi pénzhiány), erre ? közölte velünk, hogy neki sincs ingyen a benzin, és bérlete sincs (egyetemre jár/járt másik városba, láttam buszozni), ha látni akarja az apja a gyereket, oldja meg a pénzt.

Legjobb válasz: Én senkit nem hívok vissza, szerintem nagyon nagy pofátlanság visszahívott küldeni. Ha valaki valamit akar akkor hívjon fel ha majd én akarok valamit akkor én hívom. Annyira akar valamit de nincs pénz a kártyáján akkor mennyen ki az utcai fülkéhez aztán telefonáljon 50.-ért az csak belefér.

Én senkit nem hívok vissza, szerintem nagyon nagy pofátlanság visszahívott küldeni. Ha valaki valamit akar akkor hívjon fel ha majd én akarok valamit akkor én hívom. Annyira akar valamit de nincs pénz a kártyáján akkor mennyen ki az utcai fülkéhez aztán telefonáljon 50.-ért az csak belefér.
Nálunk ez úy van hogyha a volt férjem keres és nem tudom felvenni visszahivom. Ilyenkor általában kinyomja és Õ hiv. Én megmondom õszintén nem nagyon szoktam keresni, Õ jelentkezik és úgy beszéljük meg ami kell. Persze ha olyan dolog van felhívom de akkor is mindig visszahív. De soha semmi ilyesmire nem kértem hogy hivjon vissza meg ilyesmi. Magától csinálja.
A kérdező hozzászólása: Nálunk úgy mûködik, hogy a párom felhívja az exét, hogy kb hány órakor megy a gyerekért. Ha épp nem beteg a gyerek vagy nincs családi program, akkor a megbeszélt idõpontra összepakolja a gyerek ruháit. Ha beszélni akar a gyerekrõl, megcsörgeti a páromat, vagy az internetrõl küld egy smst, hogy a párom hívja fel.
Az mindegy hogy õ mit vár el, a lényeg, hogy ti mire szoktatjátok rá. Ne mond, hogy õ a hibás azért, hogy ti rászoktatjátok a visszahívásra. Ezért ti vagytok a felelõsek. Ahogy rászoktattátok, ugyanígy vissza is lehet csinálni, ..talán kicsit kellemetlenebb, de értsétek meg, ezt ti rontottátok el... vállajátok is fel.
A kérdező hozzászólása: Azt hittük, vagyis a párom, hogy baj van, ezért hívta fel az exét.
Max. kétszer hívnám vissza, másodszorra úgy is kiderülne a hátsó szándék.
mindig emailt ír mikor viszi a gyerekeket el telefon kb 50-50 % aki akar valamit az hívja a másikat ha nem veszi fel akkor a másik visszahívja ennyi
Nálunk is úgy van, hogy párom exe csak csörget, mindegy ki akar valamit. Megértem, hogy zavar, de én úgy vagyok vele, hogy nem idegesítem ezen magam. Ha minden baromságán idegeskednék, már az elmegyogyiban ülnék. Az, hogy õ hozza el a gyereket hozzánk, akár félútig, még csak fel sem merült bennünk, annyira nyilvánvaló, hogy nem fogja megtenni. Ha tudtok ellene tenni, hajrá. Ha nem, ne idegesítsd magad rajta, ennél nagyobb szemétséget is megtehet, tartogasd arra az energiádat :(
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk milliomosok, ezért zavar, hogy havonta x összeget fizessünk ki arra, hogy õ elmondja a bánatát, mert felhívni nem tud, és lusta emailt irni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!