Találatok a következő kifejezésre: Ha a apa lemond gyermekéről, az (3 db)

Ha a vérszerinti apa lemond gyermekéről, az mit jelent? Nem kell fizetnie utána, és nem is örököl a gyermek az apa után?

Legjobb válasz: Pontosan ezt jelenti!Sõt!Soha semmilyen körülmények között nem kötelezhetik semmire a gyermekkel kapcsolatban,de késõbb a gyermeket sem az apával szemben.

Pontosan ezt jelenti!Sõt!Soha semmilyen körülmények között nem kötelezhetik semmire a gyermekkel kapcsolatban, de késõbb a gyermeket sem az apával szemben.
Amíg nem fogadja örökbe valaki apai részrõl, addig a gyerektartást a vér szerinti apa köteles fizetni! SF
kivéve ha az apa lemondd a gyerekrõl hivatalban a megfelelõ helyen.
Attól hogy az apuka lemond a gyerekérõl, attól még fizetnie kell! Akkor nem kell csak, ha az anyuka kéri és bele is egyezik abba hogy az apuka lemondjon! Gondolj bele, milyen egyszerû volna ha csak annyi lenne hogy az apuka lemond és nem kell fizetnie. Tehát amíg az édesanya nem megy bele hogy lemondjon az édesapa a gyerekrõl, addig fizetnie kell. Az hogy ne örököljön a gyermeke , azt már megteheti az apuka. De ha erre sincs konkrét határozat vagy végrendelet az apuka esetleges halálakor, úgy ugyanúgy jár a gyereknek a része.
ugyan úgy kell perkálnia,

Ha az anya szülés után azonnal lemond a gyermekéröl az apa nevelheti e atörvény tudta nélkül? Vagy 18 hetes koráig milyen indokkal veszik el a gyereket?

Legjobb válasz: Ha az anya lemond, akkor az apád kérdezik meg. A törvény tudta nélkül cselekedni a törvényt sértheti. Hidd el, a kórházban szívesebben odaadják egy családtagnak a gyerkõcöt, mint az otthonban dolgozó nevelõnõknek.

Ha az apukája táplálja, gondozza, akkor õt fogadja el a baba gondozó figuraként, ugyan olyan jó neki. Menj be kérdezd meg a gyámügynél, mi a teendõd, az a legtisztább. Akár fel is hívhatod most telefonon, és akkor mondja, mit vigyél magaddal. Nme veszik el a gyereket a szülõjétõl( apjától) ok nélkül. Ha az anyja lemond, akkor még ott az apja. Neked kell gondoskodni róla. Nmecsakhogy lehet, hanem köteles vagy. Ha házasok voltatok a fogantatáskor. Ha nem akkor kell az apasági nyilatkozat.
Ha az anya lemond, akkor az apád kérdezik meg. A törvény tudta nélkül cselekedni a törvényt sértheti. Hidd el, a kórházban szívesebben odaadják egy családtagnak a gyerkõcöt, mint az otthonban dolgozó nevelõnõknek.
"A törvény tudta nélkül semmiképp sem nevelheti az apa, csak úgy ha az anya ténylegesen otthagyja. De miért is kellene törvény nélkül nevelni??? Ha az apának bejelentett állása , lakhatósági feltételei vannak (albi vagy saját lakás), akkor már nevelheti 1dül is, törvényesen. Az anya lemondását írásban kell intézni. Mondjuk személyes véleményként , elég érdekes kérdés ez....milyen anya mondd le a saját gyerekérõl?..." na ne viccelj, az apának ugyanolyan jogai vannak, mint az anyának...nem kell ehhez bejelentett állás meg meg saját kéró vagy albérlet...ha anyu lemond a babáról és házasok, akkor 0 gond, ha nem házasok, akkor köll még egy apasági nyilatkozat
az anyának és az apának ugyanolyan jogai vannak, szerinted anyucinál csinálnak környezettanulmányt, miután megszül, meg anyucinak kell bejelentett munka, hogy megtarthassa a gyereket????? a gyes alanyi jogon jár + kap családit apuka is kevered az örökbefogadással szerintem, a vér szerinti szülõknek azonos jogai és kötelezettségei vannak
Sajnos nem tudok választ adni a kérdésedre, de abban a faluban, ahol lakom van egy lány, aki már 14 éves, és mikor az anyukája világra hozta, ott hagyta a korházban, de az idõsebbik fiú testvére érte ment és kihozta és õ a gyámja a kislánynak.Tehát ha egy testvérnek is van ezekszerint joga kihozni, akkor az apának miért ne?De a törvény tudtával és nem nélküle.
A törvény tudta nélkül semmiképp sem nevelheti az apa, csak úgy ha az anya ténylegesen otthagyja. De miért is kellene törvény nélkül nevelni??? Ha az apának bejelentett állása , lakhatósági feltételei vannak (albi vagy saját lakás), akkor már nevelheti 1dül is, törvényesen. Az anya lemondását írásban kell intézni. Mondjuk személyes véleményként , elég érdekes kérdés ez....milyen anya mondd le a saját gyerekérõl?...
tök mindegy, hogy szerinted fel vagyok-e háborodva vagy sem, nem a középkorban vagyunk, hogy az egyedülálló szülõket üldözzék...most írom le utoljára, azonos jogai vannak a szülõknek, akármilyen nemûek.... a környezettanulmány nem az, amire te gondolsz...az, hogy a védõnõ ránéz a gyerekre az teljesen független az anya egyedülálló státuszától és semmi köze a bejelentett vagy nem bejelentett vagy nem létezõ munkahelyhez (ez nem környezettanulmány)....mit gondolsz, a mostani válság után hány egyedülálló szülõ vagy akár házaspár gyerekét vitték volna állami gondozásba, ha a bejelentett állás számítana valamit ? ;)
Lakás, albi talán nem feltétlen kell, mert lakhatnak pl. a nagyszülõknél is; de azt is megnézik akkor alaposan hogy hány négyzetméteren hányan laknak? De bejelentett munkaviszony én úgy tudom kell.
de szép anya az ilyen.. már nem azért de ilyenkor a kisbabának szüksége van az anyukájára.. ö az akit mikor megszületik egybõl felismer..õ táplálja stb..
de ne haragudj, te most mit vagy ennyire felháborodva, hogy "anyuci"? Igen, elsõszámú kiemelt mindig az "anyuci". Általában anyuci rendes, akarja a babát és mindent megpróbál tenni a baba neveléséhez. Egyedülálló anyáknál is van környezettanulmány, és azért kell a bejelentett munka, hogy lássák: felelõsségteljes, ha lejár az a 2 év (mostmár), akkor is tud-e/akar-e majd dolgozni? Mit gondolsz, ezt nem figyelik?
Ahhoz, hoyg a saját gyerekemet neveljem, nem kell semmit bizonítanom, csak annyit, hogy az én gyerekem. Hajléktalanok is nevelnek gyereket, ha a gyarekneveléshaz lakást vagy munkahelyet kellene bizonyítani, a fél ország árva lenne.
Te adhatod örökbe. Ha nem mondassz le róla, nem veheti el senki. Hacsak nem ütöd, éhezteteted stb. akkor is eljárás kell hozzá. Csak legyen benne a születési anyakönyvi kivonatánam az "apa" résznél a neved, és az adataid. Anyakönyveztetni amúgy is az apák szokták, az anyakönyvi hivatalban, a kórház által kiadott igazolásssal, és a saját iratokkal. Már ha anyuka kórházban szült. Amúgy csak bemégy, és bejelented: ez és ez a gyerekünk született.

Az apának gyermektartási kötelezettsége van, és mi történik, ha lemond a gyermekéről? Ezek után milyen kötelezettsége van? Mivel jár ez?

Legjobb válasz: Itt jól írják az utolsók. A gyeremkéröl valaki csak akkor mondhat le ha az anya újraházasodik és az újapu a nevére veszi a gyeremeket, ilyenkor nem kell többet gyerektartást sem fizetnie, amúgy magátol vagy úgy hogy az anya is beleegyezik nem mondhat le. ùj apu kell hozzá. Addig meg gyerektartás is van. Söt ha van új apu de az nem venné a nevére akkor is minden marad ahogy van, gyerektartást is kell fizetnie.

Itt jól írják az utolsók. A gyeremkéröl valaki csak akkor mondhat le ha az anya újraházasodik és az újapu a nevére veszi a gyeremeket, ilyenkor nem kell többet gyerektartást sem fizetnie, amúgy magátol vagy úgy hogy az anya is beleegyezik nem mondhat le. ùj apu kell hozzá. Addig meg gyerektartás is van. Söt ha van új apu de az nem venné a nevére akkor is minden marad ahogy van, gyerektartást is kell fizetnie.
én úgy tudom, hogy lemondhat az apa gyermekérõl, ha az anya is úgy gondolja, de csak akkor nem kell gyermektartásdíjat fizetni, ha a gyermeket egy másik apa a nevére veszi.ha ez megvan, onnantól kezdve teljesen kötelezettségmentes.
Utána is kell fizettnie a gyerektartást, de a szülöi jogát elvesziti.
Olyan nincs a magyar jogban, hogy valaki lemondhat a vérszerinti gyereke iránti kötelezettségérõl.A kötelezettségei megmaradnak az apának mindenképpen, a jogai gyakorlásáról viszont lemondhat.Én engedtem volna a volt férjemnek, hogy lemondjon a közös gyerekünkrõl, de a bíróságon felvilágosítottak, hogy ilyen nincs.Az egy dolog, hogy én eltûröm, hogy ne fizessen gyerektartást, de ennek elmulasztásáért bármikor beperelhetem ha úgy akarom.A szülõi jogok gyakorlásáról lemondhatott, de a kötelességeirõl nem.De így van ez rendjén, minden szülõnek kötelessége lenne eltartani a gyerekét.Méghozzá mindkettõnek nem csak az anyának.Amíg a gyerek után hivatalosan tartásdíj jár addig az anya ezt jogosan követelheti.
Utolsó hozzászólónak, elötted páran értettük a kérdést és mindenki valahogy válaszolt. Nem kell apukának lenni hogy ilyet kérdezzen. èn azért tudtam válaszolni mert nálunk a férjem növére akarta volna hogy apuka lemondjon a gyerekröl. Miért? Apuka nem látogatta és nem fizette a gyerektartást hónapokig, és úgy gondolta az anyuka hogy akkor apukát kizárja abbol ha évek után eszébe jut a kislánya akkor se legyen hozzá köze. Apuka ebbe bele is ment volna. ès akkor ment a bíroságra és a bíróság felvilágosította hogy akkor lehet csak ha újapu elveszi a sógornömet feleségül és hajlando a kislányt a nevére venni, akkor régi apu mindenröl lemondhat és nem kell gyerektartást sem fizetnie, de addig láthatja a gyereket és fizetnie kell. ùjapu viszont nem vette el az anyát, és régi apunak lett egy nöje aki elkezdte nyomni régi aput hogy igen is törödjön a kislányával, így régi apu két nö nyomására elkezdett foglalkozni a kislányával és végül is most már jó a kapcsolat.
Ha hivatalosan lemond a gyerekrõl, akkor utána semmilyen kötelezettsége sincsen!
A kedves kérdezõnek az a válasz tetszett volna, hogy igen bármikor lerázhatja apuka a felelõsséget magáról, eldobhatja a gyerekét ha feleslegesnek érzi.Ezért pontozta le a helyes válaszokat.Aki ezen a véleményen van maga is érdemes lett volna arra, hogy milyen érzés ez egy gyereknek.Gondolom apuka új pipije tette fel ezt a kérdést akinek útban van a gyerekkel járó felelõsség anyagi vonzat, vagy egy felelõtlen link a gyerekére érdemtelen apuka.
Mi van akkor, ha az anya átverte az apát, és az apa az abortuszt szeretné, amég van rá lehetõség. (1, 5 hónapos kapcsolat után...)
Utolsó válaszolónak. már leírtam a 19:15 ös hozzászólásomban. Apa akkor mondhat le róla ha van új apu aki a nevére veszi. Ezzel lemnond a jogairol és kötelezetségiröl is. Nem kell gyerektartást fizetni és nem látogathatja. Az új apa lesz a hivatalos apukája. A vérszerinti mindig is a régi apa marad. HA az újapa nem házastársa az anyának akkor nem lehetséges ez.
Ha lemond az apa a gyerekérõl, megszûnik minden kötelezettsége a gyerektartás fizetésén kívül? Tehát nem is látogathatja, nem tarthatja vele a kapcsolatot? Persze igaz gyerektartást kell fizetnie... És akkor a nevérõl lekerül a gyerek? Vagy akkor kinek a nevén lesz?
Na haragudj 15:19, de a kérdezõ közel sem írt elég adatot magáról, hogy te ilyen kommentet írj neki. Nem csodálom, hogy ilyen privit küldött neked. Úgy ítélted õt meg, hogy nem ismered és az írásodnak semmi köze sincs a kérdéséhez. Nem hiszem, hogy ez a kérdés provokatív céllal íródott, te reagáltad túl ezt.
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ hozzászólónak: ezért felesleges volt ide beírnod! Én is elváltam és van egy fiam!!!!!!
Kérlek segitsetek nagyon szerettem egy lányt tényleg imátam mindent meg atam neki. 20 éves vagyok tiszta szívbõl akartam ezt a kapcsolatot ö meg unt engem és a barátomtól tutam meg h már nem szeret, Aztán szakitotunk majd 4 hét el teltével szólt hogy gyerekem lesz.Azt a gyermeket nem szeretem volna meg tartani mert optimális családban az apa és az anya együtt nevelik a gyermeküket és mint azt meg tudtam a lánynak második abortusza lett volna de ebbe nem ment bele pedig elötte mütéten esett át fogamzás gátlót szedett amelet fájdalom csilapitokat antibiotikumokat iletve dohányzik mikor tudja hogy terhes ha le mondok gyermekemröl akor mik a következményei légyszives segitsetek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!