Találatok a következő kifejezésre: Ha a apa (1000 db)

Mit tehetek, ha az apa nem egyezik bele, hogy külföldre vigyem a gyerekeket? És nem tudok nekik útlevelet készíttetni. Hová fordulhatok segítségért?

Legjobb válasz: Sajnos ha kiskorúak akkor kell az apa beleegyezése is.Véglegesen ki sem viheted ha az apa nem járul hozzá. Ha csak 1 vagy 2 hétre mész,és uniós országba akkor csinálj nekik személyi igazolványt,mert azzal is ki lehet menni nekik is.De ha az apa rájön,hogy kint vagytok be is perelhet..

Sajnos ha kiskorúak akkor kell az apa beleegyezése is.Véglegesen ki sem viheted ha az apa nem járul hozzá. Ha csak 1 vagy 2 hétre mész, és uniós országba akkor csinálj nekik személyi igazolványt, mert azzal is ki lehet menni nekik is.De ha az apa rájön, hogy kint vagytok be is perelhet..

Mi a helyzet akkor, ha a gyermek a nagybácsikáját apának hívja?

Az igazi apja hallani sem akart róla, nem is ismeri. Viszont a nagybácsikája rengeteget foglalkozik vele, lényegében betölti az apa szerepet. Mondjuk mi is azt, hogy "apa" rá, és a gyereket is hagyjuk vagy javítsuk ki? Még nagyon pici, éppen hogy elkezdett beszélni. Mellesleg a nagybácsi a keresztapukája is egyben. Egy pszichológus válaszát nagyon megköszönném!

Legjobb válasz: Nyilván nem kell ra hagyni, hogy apának szólítja a nagybátyját, hiszen nem az apja. Nem kell ehhez pszichológusnak lenni. Ha apát mond, tessék neki mondani, hogy nem Pistike, nem apa, Laci bácsi.

Nyilván nem kell ra hagyni, hogy apának szólítja a nagybátyját, hiszen nem az apja. Nem kell ehhez pszichológusnak lenni. Ha apát mond, tessék neki mondani, hogy nem Pistike, nem apa, Laci bácsi.
Hmmmm nekem az az apa aki foglakozik is a gyerekkel.Jelen esetben a vér szerinti apa nem teszi ezt.A biológiai apa csak spermadonor volt. De most valójában a nagybácsival vagy együtt anyuka?Mert ha igen akkor nyugodtan hívhatja apának de mikor kellõ esze van hozzá el kell neki mondani, hogy õ nem az igazi apuka.
Azzal egyetértek, hogy ne mondja apának, mert nem az, de hogy a keresztapját bácsizza egy pici gyerek...(mondjuk mindenhol más a szokás) Én kijavítanám, hogy kereszt apu v. keriapu, a sima apát nem hagynám rá.Vagy ha van beceneve akkor szólítsátok azon.
Nem, nem szabad ráhagyni. Õ nem az apja. Bár érdekel, miért mondja a gyerek, mert õk nem maguktól jönnek rá, hogy hopp, õ apa, így kell szólítani... tee is azért vagy anya számára, mert amikor beszélsz hozzá, magadat anyának szólítod. Ha azt mondanád, gyere, Klári felöltöztet, Klári fõzött neked tejbepapit, akkor Klári lennél számára. Szóval a gyerek ezt tanulta. Sürgõsen szoktassátok le róla, mert elég kellemetlen helyzetet okozhat még.
Miért ne hívhatná max javitsátok ki nem apa, hanem keresztapa és ennyi:) .Nekem a keresztapám a pótapám hiszen apu meghalt mikor 4 éves voltam, és bár anyunak lett új férje a mostoha apám akit szintén apunak szólítok, de a keriapám is apa maradt, most már hozzá teszem néha, hogy keri, de semmi lelki sérülést nem okozott, nem is értem miért okozott volna.
Miért ne hívhatná max javitsátok ki nem apa, hanem keresztapa most akkor hívhatja így vagy javítsák ki??? Gondolj bele, ha a gyerek az oviban, iskolában apázza, vagy esetleg a nagybácsinak is lesz családja... te mit szólnál hozzá, ha a férjedet, párodat apának szólítaná egy gyerek, mikor találkozol mondjuk éppen a fõnököddel, és magyarázkodni kéne?
A kérdező hozzászólása: Nem lakik együtt a keresztapjával/nagybácsikájával, de 2 naponta órákra együtt vagyunk, mivel neki meg nincs családja/gyereke. Azonkívül meg a gyerek magától is elkezdi apázni, mert a bácsikázást utálja a testvérem, a keresztapuból meg csak az apa marad meg neki. Fõleg ha gyerekmeséket is olvasok neki és abban vannak apák, így szerintem vele azonosítja.
Szerencsétlen gyereknek lesz némi identitás zavara, ha a keresztapát hívja apának aztán X évesen közlik vele, hogy ja, o nem az apad, csak a keresztapad.... Ki kell javitani. En anno magaztam a keresztapamat, azert írtam a bácsit. Lehet simán a keresztneven is szólítani azt az embert, de semmiképpen nem szabad hagyni, hogy a gyerek apának hívja. Ennyi erõvel majd az ovonenit hívja anyának, mert az is sokat foglalkozik vele??.?

Mit tehetek, ha az apa nem akarja vállalni a gyerekét?

Októberben fogok szülni, májusban különváltunk, de azt mondta júniusban elmegyünk a hivatalba és apasági nyilatkozatot tesz. Ma felhivtam, hogy akkor mikor is megyünk? És közli, hogy nem is az övé, miért zaklatom?

Legjobb válasz: Ha nincs apasági nyilatkozat akkor a gyerkõcöt a Te vezetéknevedre anyakönyvezik. (kivéve ha papír szerint házasságban élsz) Ilyenkor az apaságot a gyámhatóság közre mûködésével rendezik. Elsõ körben meghallgatnak téged, ahol megnevezed az apát. Utána a gyámhatóság meghallgatja az apát. Ilyenkor az apa még tehet utólag apaságot elismerõ nyilatkozatot. Ha ezt nem teszi meg akkor per lesz a dologból ami megállapítja az apaságot.

Ha nincs apasági nyilatkozat akkor a gyerkõcöt a Te vezetéknevedre anyakönyvezik. (kivéve ha papír szerint házasságban élsz) Ilyenkor az apaságot a gyámhatóság közre mûködésével rendezik. Elsõ körben meghallgatnak téged, ahol megnevezed az apát. Utána a gyámhatóság meghallgatja az apát. Ilyenkor az apa még tehet utólag apaságot elismerõ nyilatkozatot. Ha ezt nem teszi meg akkor per lesz a dologból ami megállapítja az apaságot.
Ha te a gyámhivatalnál megnevezed az apát és ragaszkodsz hozzá, hogy övé a gyerek (õ meg tagadja), akkor a gyámhivatal bíróságra viszi az ügyet és bírósági úton kötelezik a DNS-vizsgálatra, amit mellesleg neki kell kifizetnie (100-150ezer Ft!)... Akár tetszik neki, akár nem, ha a DNS vizsgálat szerint õ az apa, akkor kötelezik a gyerektartásra! (Különben már az is elég a bíróságnak, hogy a gyerek fogantatásának idején együtt, közös háztartásban éltetek.) Szóval : irány a gyámhivatal, ott mindent elintéznek neked (vagyis a gyereknek!) ha majd megszületik.
szia. mi lett azóta? hogy van a baba?
A kérdező hozzászólása: Kedves hozzászóló! Nagyon sajnálom, hogy összetörtél amikor eltûnt az apád. Én belehalnék, ha nem láthatnám az enyémet, mondjuk soha nem lépett le! Szeretném neked egy privát e-mailben kifejteni, hogy mennyi minden apró dolog vezetett oda, hogy teljes mértékben elutasitsam ezt a mocskot! Elõljáróban annyit, hogy meglopta a 75 éves nagymamáma. Te kérnél ilyen pénzbõl tartás dijat??? Szóval ha érdekel az egész történet irj e-mailt! Ha azután is kitartasz amelett, hogy legyen köze a gyerekhez, akkor már a konkrét indoklás is érdekel. Köszönöm
Nem mondtam, hogy élj együtt vele!!! Lehet, hogy nincs munkája, de valamibõl él. És egyszer majd lesz munkája. Ha most megkéred a tartásdíjat, akkor bármikor, ha valaha lesz legális munkája, a tartozását veletek szemben ki kell egyenlítse. És nekem is elváltak a szüleim, amikor apám felbukkant sok év múlva, én örültem neki!!! És mentem vele. Amíg meg nem unt és nem jött többet. Én meg összetörtem. És anyám nem tudott tenni ellene semmit. Nem mindenki reagál úgy, ahogy te írtad!
A kérdező hozzászólása: Miféle csomó pénz? Nem dolgozik, nincs mibõl fizessen! Nem akarom, hogy megkösse a kezem, mert ha érvényesiti a jogait akkor nem vihetem külföldre nyaralni amig õ bele nem egyezik, nem mûthetik meg amig õ bele nem egyezik. Most sem tudom hol van, hogyan keritsem elõ ha valóban szükség lesz rá? Elvinni? Szó sem lehet róla!!! Anyira jó apuci, hogy 4 hónapja semmit sem tud rólunk! 10 év múlva felbukkan? Gratulálok neki! A szomszéd kisfiú 6 éves volt mikor találkozott az igazi apjával, elsõ kérdése: eddig miért nem kellettem? Most én nem vagyok rád kiváncsi! Tanulságos nem? 10 év után elmehet a sunyiba, meg most is! Itt hagy terhesen 800ezer forint adóssággal meg egy üzenettel, hogy lemondó nyilatkozatot tennék, mert most nem állok úgy, hogy gyerektartást tudnék fizetni. Egy ilyen apa senkinek sem kell! A saját gyerekemet meg pláne nem engedem a közelébe! Ez nem büszkeség, józan ész! Te együtt élnél valakivel aki naponta hülyére ver, mert a gyerek apja és a gyereknek apára van szüksége? Gondolkozz Te is! Azért köszönöm a választ.
Bocs, a különváltunk szó miatt gondoltam valódi válásra. Azért fontold meg, a nevét ezesetben nem kapja meg a gyerek semmiképpen, ez jó hír, de a tartásdíjról lemondani??? Ha õ akarja, akkor úgyis láthatja a gyereket, köteles leszel odaadni bármikor, hiszen õ a vér szerinti apa, akár perrel bizonyíthatja, ha valaha is látni akarja majd a gyereket. Te és a gyerek pedig eldobtok önként egy csomó pénzt! Ha neked büszkeségbõl nem kell, akkor is pereld gyerektartásért és tedd félre az utolsó centig a gyereknek! Jó lesz neki életkezdéshez. Rakd a babakötvényéhez kiegészítésként minden évben! Hálás lesz érte. Azért nem lesz hálás, hogy "hû-de-büszke-voltál"! Tehát: ha nem pereled gyeretartásért, attól a láthatási jogát BÁRMIKOR élesítheti egy per kíséretében. Te viszont elesel egy csomó pénztõl, ami JÁR a gyerekednek. Ha 10 évesen megkeresi apa és elkezdi vele tartani a kapcsolatot, te majd nem tehetsz semmit ellene, viszont a gyerektartást csak fél évre vissza kérheted, tehát elesel 10 évnyi gyerektartástól, apa meg szépen jó apuka lesz, aki nyaralni viszi a gyerekét és hétvégente moziba. Ezt akarod??? Tényleg??? Én nem hinném. Gondolkozz, mielõtt döntesz!!!
A kérdező hozzászólása: Nem volt a férjem! Nem kerül a nevére a gyerek! Úgy döntöttem, hogy semmi köze sem lehet a babához, ezért az anyakönyviben is fiktiv apa fog szerepelni.
Igen, mivel a szülés elõtt 300 nappal a férjed volt, az õ nevére fogják anyakönyvezni a babát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget!
úgy igaz ahogy az utolsó mondja!
A kérdező hozzászólása: Nem éltünk házasságban és nem kell a neve sem! Most már csak gyötörni akarom, hogy szenvedjen és fizessen, lehetõleg minél többet! Köszönöm a gyors választ!
A kérdező hozzászólása: Szia! A baba lassan 1 éves lesz :D Okos, ügyes és nagyon szép. Az én nevemet viseli és szerencsére az apja még csak meg sem próbál a közelébe férkõzni. Fogalma sincs a kicsirõl! Ez az ügy is megoldódott magától :D Köszönöm az érdeklõdést!


Ha a gyermek önszántából lemond a családnevéről akkor onnantól kezdve nincs az apai családhoz semmi köze?

Kicsit érthet?bben: azt szeretném megtudni, hogyha valaki másik családnevet választ magának mert sosem élt az igazi apukájával akkor örökölni sem örökölhet az édesapja után?

Legjobb válasz: Nem, a kettõ között nincs összefüggés. Akkor nem örököl az apja után, ha lemond az apja róla vagy más férfi a nevére veszi. Tehát ha a gyerekrõl az apa nem mond le, csak egy névváltoztatás történik, akkor fog örökölni utána. Ha lemond róla, akkor sem örököl, ha a nevét megtartja.

Nem, a kettõ között nincs összefüggés. Akkor nem örököl az apja után, ha lemond az apja róla vagy más férfi a nevére veszi. Tehát ha a gyerekrõl az apa nem mond le, csak egy névváltoztatás történik, akkor fog örökölni utána. Ha lemond róla, akkor sem örököl, ha a nevét megtartja.
A név az csak név. Ha egy gyereket az apa elismer (teljes jogú apai elismerõ nyilatkozat), akkor teljesen mindegy, hogy a gyerek milyen névvel él. Ezért utálom a "nevére vesz" kifejezést, sokan abban a hitben élnek, hogy az apa csak akkor ismeri el a gyereket, ha a vezetéknevét kapja a gyerek. A névváltoztatás semmit nem befolyásol.
A kettõ nem függ össze, a gyerek ugyanúgy fog örökölni az apja után. Ugyanez az eset áll fenn, ha a gyerek mindig is az anyja családnevét viselte, de volt apai elismerõ nyilatkozat. Nem abban a korban élünk, ahol a név döntött egész sorsokról...
bár nem vagyok jogász, de szerintem ez a kettõ nem függ össze. ha valaki bármilyen okból megváltoztatja a nevét, akárcsak azért mert nem tetszik neki, attól még az apja az apja marad, az anyja pedig az anyja.
Én azért furcsának tartom, ha valaki az apja nevét nem akarja viselni, de örökölni utánna igen - ez legalább is igen haszonlesö beállitottság.
Ha nevet változtat is valaki lesz egy neve és egy születési neve. A születési megmarad, szóval attól még ugyanúgy a családhoz tartozik. De kérdezzétek meg névváltoztatáskor, hogy megnyugodjatok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenki válaszát!

Mit lehet tenni, ha a barátom apja tető alá akar hozni egy érdekházasságot egy gazdag vietnami család egyik sarjával?

Évek óta kinn dolgozik a nagykövetségen, és hiába vagyunk együtt és nagyon szoros kapcsolatban a barátommal, az apja folyamatosan reklámozza őt a vietnami nőknek. A barátom kismilliószor megmondta neki, hogy komolyan gondolja ezt a dolgot velem, és szálljon le a témáról, de a pasas egy fanatikus. Fiatalon házasodott és megcsalta a feleségét, elváltak, satöbbi. És most azt gondolja, ha a fia fiatalon összeáll velem, ugyanazokat a hibákat követné el, ezért megpróbál minket szétszakítani ilyen hülye módokon. Tervezi, hogy nyáron kiviszi a barátomat, és én már a hajamat tépem.

Legjobb válasz: Ha a párod elveszi azt a lányt, az nem (csak) az apja miatt lesz...De amúgy hány évesek vagytok? Az apjával él? Nincs lehetõsége összeköltözni veled? Mellesleg valószínûleg nem fog fegyvert szorítani az apja a fejéhez, hogy menjen ki vele, innentõl kezdve nem értem a problémát.

Ha a párod elveszi azt a lányt, az nem (csak) az apja miatt lesz...De amúgy hány évesek vagytok? Az apjával él? Nincs lehetõsége összeköltözni veled? Mellesleg valószínûleg nem fog fegyvert szorítani az apja a fejéhez, hogy menjen ki vele, innentõl kezdve nem értem a problémát.
Hát pl. a barátod kijelenti kategorikusan, hogy nem, és onnantól kezdve nem hajlandó tudomásul venni az apja kezdeményezéseit, nem reagál rá.
Nagyon helyes:) Apucinak meg kell tanulni, hogy tisztelje a fia választottját.
Én is gusztustalannak tartom, azok alapján amiket leírtál. Nagyon úgy néz ki, hogy nem vagytok egy értelmi hullámhosszon. Ilyenkor jobb távolságot tartani ezekkel az emberekkel.
A párod legyen férfi, álljon a sarkára és ne hagyja, hogy az apja dróton rángassa. Akkor nincs miért aggódnod. Ha meg nem ilyen, akkor élhetsz folyamatos stresszben meg aggódásban. Ez megmérgezi a kapcsolatot. A vietnámi meg pont egy olyan, hogy ha valakinek nem zsánere a ferdeszem, akkor nem fogja az életbe sem vonzónak találni. Ezt meg te tudod a párodról, hogy milyen ezen a téren az ízlése. Én egy ázsiai iránt sem lennék képes testi vonzalmat érezni. 26/L
A kérdező hozzászólása: Nem tetszenek neki a keleti nõk, és nagyon szeretjük egymást. Meg is mondja mindig az apjának, hogy ezzel kopjon le, de a férfi ezt valahogy nem hajlandó megérteni. Õ 20 éves, én 18 vagyok és több, mint egy éve együtt vagyunk. Tervezzük az összeköltözést, de még egy évig legalább várnunk kell. Mi itt lakunk egy városban, csak a fickó van a feleségével Vietnamban a nagykövetségen. A barátom is szeretne kimenni egy idõre a nyáron, mert hiányzik neki az apja és szeret utazni, de azt mondta, ha ez így folytatódik, nem fog kimenni.
A kérdező hozzászólása: Ja, "az a lány" egyébként 10 éves. Ez tényleg egy ilyen régi típusú, szerzõdéses érdekházasság lenne, ez ott a mai napig divatban van. A vietnamiak szeretnek házasságokon keresztül európai kapcsolatokat kötni, szinte bármely európaival szívesen összeházasodnak.
A kérdező hozzászólása: A barátom családja eléggé kedvel, engem egy 40éves arabbal akarnak kiházasítani, pénzért persze. Néha elgondolkodom, mibe keveredtem... Mintha csak mi ketten lennénk normálisak. Tudom egyébként, hogy nem lehet nagyon mit tenni, de olyan megalázónak érzem, hogy így próbál elrugdosni a saját fiától.

Szerintetek ha az apa "nem kér" a gyerekből, akkor ezáltal az apai nagyszülők és egész családfa is "ki van iktatva" a képből?

Legjobb válasz: Én is ezen gondolkodtam. Hogyha az apa nem mondja el otthon, akkor az anya avassa, vagy ne avassa be "külön" az apai nagyszülõket? végtére is nekik is joguk van hozzá, hogy tudják, hogy van egy unokájuk, a gyerek jogairol meg persze nem is beszélve...

A kérdező hozzászólása: Én is ezen gondolkodtam. Hogyha az apa nem mondja el otthon, akkor az anya avassa, vagy ne avassa be "külön" az apai nagyszülõket? végtére is nekik is joguk van hozzá, hogy tudják, hogy van egy unokájuk, a gyerek jogairol meg persze nem is beszélve...
Nálam nem így volt. A volt párom szülei megkerestek a baba születése után, hogy szeretnének részesei lenni az unokájuk életének. Máig jó a viszonyuk, annak ellenére, hogy a lányomat sohasem látta az apja.
Ez teljesen az apa családjától függ szerintem. Ha õk igénylik, hogy az unokájukkal kapcsolatban maradjanak, szeretik a gyermeket, akkor minden további nélkül ez független az apa hozzáállásától. Én így nõttem föl:édesapám nem igazán érdeklõdött felõlem, de édesanyám mindig vitt az apai rokonokhoz. egy 29 éves édesanya
Nem, különben mivel a nagyszülõ unoka egyenes ági rokon, így nagyszülõi láthatósági jog is létezik.
Nálunk valahogy így alakult. Pontosabban az apa nem egészen "nem kért" a gyerekbõl, csak engem akart így büntetni, amiért nem maradtam vele (félreértés ne essék, nem másik pasi miatt hagytam ott, jó okom volt rá). Én sem az apától sem az apai nagyszülõktõl nem akartam eltiltani a fiamat, viszont a volt párom be sem avatta az anyját abba, hogy gyerekünk lesz, szerintem azóta sem mondta neki.

Van egy fattyú, viszont a nevelőapja sajátjának hitte, és úgy is van papírozva. Hogyan zárható ki az apai, és apai ági nagymama-féle örökségből, ha a nevelőapa halott?

nagymama még él

Legjobb válasz: Sehogy sem lehet kizárni. A leírásod szerint a nevelõapa az õ törvényes, anyakönyvezett apja, tehát õ jogos örököse.

Sehogy sem lehet kizárni. A leírásod szerint a nevelõapa az õ törvényes, anyakönyvezett apja, tehát õ jogos örököse.
A jogos örökségnél nem számít az örökös vagyoni helyzete.
A DNS vizsgálathoz a "fattyú" beleegyezése kellene. Egyébként te ki vagy ebben a történetben? Nem hiszem, hogy a vér szerinti gyermek, mert anyádról csak nem írnál ilyen hízelgõ szavakat. Akkor meg hogy is landolna a te zsebedben az az óriási örökség? Mit gondolsz hány férfi él abban a tudatban, hogy a saját gyermekét neveli? Ha egyszer elismerte, a saját nevére anyakönyvezték, onnantól már nincs apelláta. A kapzsi rokonoknak se. Az meg aztán végképp nem lehet per tárgya, hogy külföldön, jól él.
Ez bukta, ne rágd magad rajta, úgysem tehetsz semmit legálisan.
Mintha a múlt századokból írt volna ide valami kérdést egy irigy jobbágy... "fattyok" és qrvák alkotják a családját, õ meg fenekedik erõst... de szép is ez! Meg olyan magyar.
Amúgy gondoltál egy másodpercig is arra a gyerekre, aki valószínûleg szintén úgy nõtt fel, hogy volt egy ember, akit az apjának hitt, meghalt, és te most ezt teszed vele? És ha meghalt a nevelõapa, akkor honnét lehet tudni, hogy nem õ az "édes"?
Nem tudod kizárni. A férjét rászedte és ennyi. A jog szerint mindkét gyerek a férjé, aki meghalt. Mindegy a DNS vizygálat, mert a halott nevelõapa már úgysem fog tudni nyilatkozni, hogy nem ismeri akkor el ezt a gyereket. Ez a vonat elment, de errõl nem a "fattyú" tehet, hanem a kedves nagyi.
Tehat, arra lehet kotelezni, hogy a koltsegek ra eso reszet viselje, de ennyi amit lehet tenni. Igy penzednel maradsz, de ami torvenyesen ot illeti, az jar. A orokosodes igazsagos, de nem jogos. Ez ilyen dolog.
Kedves kérdezõ! Mindegy, hogy kitõl van, ha az õt felnevelõ apa nem kérte az apaság vélelmének a megdöntését, akkor elismerte sajátjának, így ti már semmit sem tehettek. Az "igazi" apa meg max. azt tudhatja, hogy volt kapcsolata az anyával, de azt, hogy biztosan tõle van, nem. (fõleg ha igaz, amit az anyáról írtál).
A kérdező hozzászólása: nem lehetett, és nem csak én gondolom így, hanem így is van, az apja is bevollotta, hogy tõle van
S, asszem! Nem fogadta örökbe, a gyerek a házasságban született, de most, az apa halála után valamelyik kedves rokon (a kérdezõ) úgy gondolja, hogy a gyerek nem az apától való volt (lehetett), és ezért õt szeretnék valahogy egy másik férfi nyakába varrni.
A kérdező hozzászólása: te meg mirõl beszélsz!?
Ha örökbe fogadta és a gyerek is szerette akkor senkinek semmi köze az egészhez
A kérdező hozzászólása: hát nagyon is vitatná, ha élne szóval ezekszerint nem lehet semmit sem tenni köszönöm a válaszokat
Kedves Kérdezõ! Már a fattyú kifejezés használatáért is megérdemelnéd, hogy téged tagadjanak ki. Az apaságot csak a nevelõapa vitathatná, de már nem él.
A kérdező hozzászólása: hidd el, hogy az nem a vér szerinti apja, ez teljesen biztos, de ez már nem tartozik ide, a kérdés szempontjából teljesen lényegtelen és kérlek fejezzétek be az ofolást, mert aki értelmes választ tudna írni, nem olvassa el a sok baromság miatt a fontos részeket itt a kommentbe kösz
A kérdező hozzászólása: az a nagy büdös helyzet, hogy semmit sem érdemel, külföldön él, és leszar mindent, minden ügy az én költségemre megy, de a jussát akkor is kéri, tán még azt sem tudja, hogy fattyú nem vagyok én irigy... de ami nem jár, az nem jár
A kérdező hozzászólása: a nagymama amit írtam azt úgy értem, hogy a halott apa anyja és ha az lehetõség, hogy a valódi apját megtalálni és DNS vizsgálattal kizárni az örökségbõl? nem kell védeni a fattyat, mert külföldön él jómódban, minket le se szar, viszont könnyen jött pénzt szívesen fogadná, ezért is írok ide, hogy esetleg az a pénz vándorolhatna a zsebembe is
Szia! Nem zárhatod ki az örökségbõl, mert papíron is a nevére vette és miután az apa meghalt csak õ reklamálhatna de õ már nem tud! Ez egyrészt! Másrészt milyen jogon hívod fattyúnak? Tudod mennyi férfi él abban a tudatban, hogy övé a gyerek? Na de a lényeg, hogy ezt bebuktad...!

Mit tehet gyermekem biológiai apja ha a jelenlegi párom tett apai elismerő nyilatkozatot?

Legjobb válasz: A gyerek biológiai apja kérhet dns vizsgálatot,hogy bebizonyítsa,hogy,aki apasági nyilatkozatot írt alá,az nem a gyerek apja.Ha tudja bizonyítani,hogy övé a gyerek,akkor a jogaival is élhet.

Ez olyan izé dolog. Függetlenül attól, hogy mi történt, õ az apja a gyereknek. Ha kér dns tesztet, és õ az apa, akkor mint alperes, köteles leszel te kifizetni.
A gyerek biológiai apja kérhet dns vizsgálatot, hogy bebizonyítsa, hogy, aki apasági nyilatkozatot írt alá, az nem a gyerek apja.Ha tudja bizonyítani, hogy övé a gyerek, akkor a jogaival is élhet.
Attól függ mire gondolsz pontosan. Házasságba született-e a gyerek, vagy a válás utáni 9 hónapban? Kinek a nevén van stb? Mi a konkrét kérdésed?
Úgy gondolod, hogy komolyan foglalkozna ezzel, fõleg ha a gyerek nem is mostanában született? Ha fenyegetõzik, akkor csak mond neki, hogy ha bebizonyosodik, hogy õ az apa, akkor azonnal bíróságra mész az összes elmaradt gyerektartásért, és egyéb egy összegû juttatásokért. Majd elmegy a kedve.Vagy hívj fel inkább egy ingyenes jogsegély szolgálatot ezzel kapcsolatban, és akkor pontos választ kapsz a kérdéseidre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. hát nem tudom meg mondom õszintén hogy õ ezt kifizetné e meg ilyenek. ráadásul 200km van köztünk szóval még az is pénzébe kerûlne hogy ide eljárjon mert a gyereket meg tuti hogy õ nem vihetné el most abba nem megyek bele hogy miért.. a családsegítõsök nagyon aranyosak ismerik a történetünk és velünk vannak. majd kiderûl mi lesz.
Így van. Fennáll a lehetõsége?
A kérdező hozzászólása: tehát akkor hiába van más megnevezve apának attól õ még ha akar intézkedhet a gyermek ügyében? :-\
A kérdező hozzászólása: De úgy hallottam hogy ezt õ nem tudja meg támadni hogy nem a jelenlegi párom az apa.. ezt csak a gyámságon keresztûl intézheti de akkor is csak akkor intézkednek ha a gyermeknek úgy a jó... kislányom pici volt mikor szétmentünk az apjával és már nem emlékszik rá.. jelenlegi páromat hívja apának õt szereti stb
Ha a te neveden van, a párod vállalta az apaságot, csak akkor lennének jogai (és kötelességei!!!), ha belemennél egy apasági teszbe (vagy bíróság rendelné el- apának kellene fizetnie), és az bizonyító értékkel rendelkezne, egy esetleges perben. Csak akkor tarts ettõl, ha tudod, hogy képes lenne erre tetemes összeget, és idõt áldozni az életébõl a gyerekért.
A kérdező hozzászólása: nem házasságban született. nem is éltünk együtt. az én nevemen maradt. hát hogy esetleg láthatás gyermek elhelyezés ilyenek.
Ha problémát okoz neki a 2 hetente 2x200 km kifizetése, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem fog pereskedni! "Egy-egy apasági vizsgálat ára a korábbi években 150-250 ezer forint körül mozgott, s akkor havi 12-16 ilyen meghatározás történt Magyarországon. Mára ez a szám a három-négyszeresére nõtt – mondta el lapunknak Bezzegh Attila, egy amerikai DNS-diagnosztikai cég hazai képviseletének ügyvivõje. A magánlaboratórium itthon már 58 ezer forintért megállapítja a genetikai azonosságot.... Egyre gyakrabban fordul elõ, hogy a perben álló felek magánklinikán elvégeztetik a DNS-vizsgálatot, majd annak eredményét a bíróságon, esetleg gyámhatóságon is fel akarják használni. Ez a lelet azonban – bár bizonyítékként beterjeszthetõ – szakértõi véleményként jogi eljárásban nem használható."

Normális az, ha egy apa ennyire dirigál a gyermekeinek, még 18 fölött is?

Anyánk egy éve hunyt el, így az otthon nagyrészt apát és testvéreket jelent. Minden vakációban az volt és van, hogy minden gyerek együtt van otthon a szülőkkel. Még kirándulni, másokkal találkozni sem megyünk el (1-2 kivétellel), csak esetleg a családdal. Mármint amikor nem táborozunk, de az utóbbi években ez is ritkaság, mivel már húgommal most végeztük az egyetemet, öcsém pedig a középiskolát. Két hete, amióta hazakerültem (azelőtt 1 hetet nyárisuliztam, 2-t meg egyedül voltam még az egyetem körül, tanulmányfolytatásra jelentkeztem) folyton apa dirigál, hogy ki mit és mikor tegyen. Kerti munka, háztartás intézése, takarítás, tanulás (öcsémnek), rokonlátogatás, ilyesmi. Nem mintha ki nagyon kibírhatatlan lenne, de nem normális, hogy kicsit másra is, pl. semittevésre, netezésre, találkozgatásokra másokkal stb. is vágyom? Vagy éppen akkor tenni valamit, amikor kedvem van, s nem amiko apa úgy akarja? Mi a véleményetek, szülők, gyermekek? Van/volt még hasonló helyzetben valaki? Milyen tippeket tudtok adni, hogyan tehetném szebbé talán az utolsó nagyvakációmat?

Legjobb válasz: Netán megbeszélni apáddal,hogy némi lazulást is elképzelsz a szüneted alatt. Olyan apát fogtál ki, aki irányítani szeret mindent. Vagy konfrontálódsz vele, vagy végrehajtod az akaratát.

Netán megbeszélni apáddal, hogy némi lazulást is elképzelsz a szüneted alatt. Olyan apát fogtál ki, aki irányítani szeret mindent. Vagy konfrontálódsz vele, vagy végrehajtod az akaratát.
Ha ez átmeneti akkor kezdj örülni neki, mert ilyenkor sok szülõ úgy hiszi minden gond rá hárul azáltal hogy össze kell fogja a családot, és hogy ezután is vigyétek valamire. esetleg ha nem hagyna alább a dirigálás, akkor kezdjetek félni mert megfogtok keseredni, ezután az jön majd hogy társasági élet ismerkedés nuku, és ott fogtok megöregedni apátokkal. ha nem léptek fel ellene
Tudom kissé nyomasztó, de gondoljatok bele, a szülõtöknek ti még a halálotok napján is gyerekek vagytok. Nem tudtok ezzel mit kezdeni. Bárcsak élne még az én apukám. Bár tudom, hogy õ is ilyen apa lett volna. :) )
A kérdező hozzászólása: megbeszélés? max azt, hogy mi legyen a ribizlibõl, szörp vagy lekvár :) ) Komolyan, saját vélemény, gondolatot, neveléssel kapcsolatos észrevételeket alig van alkalmam kifejezni, mert rögtön megsértõdne, hogy nem jó apa. Amúgy nem csak irányítani szeret, hanem bíráskodni mindenki felett is és megítélni mindenkit. S azt hiszi, csak az lehet jó és biztonságos a gyerekei számára, amit õ mond. 2-es, hogy érted, hogy átmeneti? A helyzet nem csak idén van így, mindig ilyen volt, de minden nyáron egyre inkább az, mert egyre kevesebb idõt tölthetünk együtt. Társasági élet és ismerkedés többé-kevésbé megvan egyetem ideje alatt, szerencsére ott nem tarthat folyton bent a házban. De õ azt hiszi, hogy valamelyikünk nyugdíj korában itt lesz mellette mindig, így hozzá akar szoktatni a nagy kertes ház körüli folyamatos munkára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát, küldtem is zöld kezeket. Én is eléggé tisztában vagyok azzal, hogy nekem is azért nem volt eddig kapcsolatom, mert a gyermekkorom és idáig a nevelésem volt amilyen volt. Én sem tudok magamhoz közel ereszteni egyetlen fiút sem (fizikailag). És mind alacsonyabb rendûnek látom apámnál, s nekem kb. ez a férfi- és apaideálom. Persze, nem fogok eltûrni ilyen "tortúrát" amilyet én kaptam lelki, érzelmi szempontból, de egyes dolgokat elvárok majd a férjemtõl. Még csak 22 vagyok, s örülök, hogy még talán idõben észrevettem ezeket a negatív hatásokat. Nem tudom, hogyan kérhetném, hogy takarékra tegye magát, mert másképp nem tudna élni. Így alakultak ki a szokásai, 64 éves korában már nemigen lehet változtatni. Ahányszor kicsit megvetõbb hangon válaszolok vissza (nem feleselek, csak érzékeltetni próbálom, hogy nem tetszik a hozzáállása), elhallgat, és lenyeli tõlem, vagy ha testvéreim durvábban szólnak vissza, rájuk förmed. És mondom, 4 éve egyetemen vagyok, csak vakációkban jártam haza. Ez nem olyan sok közös idõ, s éppen mivel szüksége van ránk s hiányzunk neki, azért próbál irányítani kedve szerint. Utolsó 2 hozzászólónak: én tisztában vagyok, hogy az apám, és pl. lázadó kamasz öcsémmel ellentétben hallgatok a szavára, becsben tartom a tanácsait, tisztelem, és nem feleselek vissza, csak nagyon-nagyon ritkán. Szoktam néha kívánni, hogy bárcsak ne legyen már vele gondunk, de olyankor szinte rögtön magamban bûnbocsánatot is kérek :) . Eszem ágában sincs hátat fordítani, legalábbis amíg tanulmányaimat támogatja. Éppen ezért akarom valahogy meggyõzni, hogy ne kínozza szegény öcsémet, mert én csendes vagyok, s lenyelem, de õ még alig most fog elkerülni otthonról, s hihetetlenül mély sebek lehetnek benne, amik fõleg az utolsó évben alakultak, mióta ketten laknak együtt. Amúgy is lázadó típus, ennyi veszekedést és feleselést még életemben nem hallottam eddig. Apa meg azt hiszi, így neveli férfivá az elkényeztetett egyetlen fiát. Terveket készíteni nem igazán lehet, mert idõs kora, gyenge szervezetet miatt õ nemigen tud sokat dolgozni a ház körül, így minden ránk marad, de még szereti kiszolgáltatni magát is. Meg kevés szabadsága is van, nem lehet egész vakációban a vakációs háznál, s irányítani a munkát, mindig több dolognak nekikezdünk, és mindig siettet. S elvégre nem az zavar, hogy munkát ad, mert az ilyesmit csináltuk kis korunkban nagymamánál is, hanem az, hogy ránkszól többször is, ha éppen valamit halasztottunk, kiabál, ha neki nem tetszik valami stb. Szinte olyan, mintha szolgái lennénk. Meg ugye az is van, hogy most azért több munka maradt ránk, fõleg lányokra, amit eddig anya végzett inkább. Nos, egyetértek a hozzászólásokkal, de az utolsó gondolattal nem igazán. Lesz idõnk a saját vágyainkra? mikor? amikor teljesen tönkrement a személyiségünk, nem hiszünk már semmiben (magunkban, célokban, boldogságban)? Na meg aztán mi lesz az én fiatalságommal? Egyik napról a másikra váljon a gyerekbõl felnõtt? Kamaszkorom nem volt, mert érettebb vagyok a korosztályomnál szerintem. Egész életemben a szülõk kedvébe jártam, egy célomért nem küzdöttem meg, egy igazi barátot sem szereztem. Egész egyetemista koromban egy békés vakációm nem volt, mikor kipihenjem a tanulás fáradalmait. S tessék, itt az utolsó hosszú vakációm, jövõre lehet már dolgoznom kell. (Bocsi a sok panaszkodásért, de muszáj volt kiírjam magamból. Tudom, hogy eredmény csak akkor lehet, ha ennél többet teszek, de képtelennek érzem magam, hogy kitörjek a csendes, szófogadó kislány szerepébõl).

Apasági vélelem megdöntését kezdeményezheti az anya, ha a teherbeesés még a házasság idején történt, de nem a volt férj a valós apa, viszont a vérszerinti apa nem tesz apasági nyilatkozatot?

A gyámhatóság nem segít, mert nincs a vélelmezett helyett elismerő apa, így a "rendezett" jogállapotot (papíron van a gyermeknek jogi apja) nem teszi rendezetlenné (nincs helyette más). A gyermekem most a volt férjem nevét viseli, de ez nem lenne baj, de pl. egyedül nem csináltathatok útlevelet a kisfiamnak, kell az "apa" aláírása. Mit tehetek? Hamisítsam 18 évig az elvált férjem aláírását a hivatalos papírokon? Ne bolygassam a témát? Ha ne adj' isten meghalok, a volt férjemhez kerül a gyermekem, akinek nincs is köze hozzá? Van köztetek családjogász? Járt már valaki hasonló cipőben? A családjogi törvények nem adnak választ a problémámra. Nagyon várom a véleményeteket!

Legjobb válasz: 1. A (volt) férjed aláirását hamisitani igencsak komoly büntény. ugyanis okirathamisitásnak hivják, és több év börtön a nüntetése - hogy addig hol lenne a gyerek, azt azért gondold meg. 2. Ha a férjednek nem teszik, hogy a gyerek a z ö nevén van, akkor ö indithat kérelmet az apaság megszüntetésére. 3. Ezután tudsz a tényleges apa felé apasági keresetet inditani. 4. Ha azonban ö lett hiavatalosan az apja, akkor attól kezdve az ö aláirás kell minden gyerekkel kapcsolatos dologhoz.

A névleges apa fizet gyerektartást? Mert ha nem és megemlíted neki, hogy kellene, akkor majd megy a bíróságra.
1. A (volt) férjed aláirását hamisitani igencsak komoly büntény. ugyanis okirathamisitásnak hivják, és több év börtön a nüntetése - hogy addig hol lenne a gyerek, azt azért gondold meg. 2. Ha a férjednek nem teszik, hogy a gyerek a z ö nevén van, akkor ö indithat kérelmet az apaság megszüntetésére. 3. Ezután tudsz a tényleges apa felé apasági keresetet inditani. 4. Ha azonban ö lett hiavatalosan az apja, akkor attól kezdve az ö aláirás kell minden gyerekkel kapcsolatos dologhoz.
A volt férjedtöl kérj gyerektartást (a biróságon keresztül), akkor majd rájön, hogy neki is érdeke, hogy a gyerek ne az ö nevén legyen.
Szia, nem tudsz a volt férjeddel beszélni?Nem tudom mi jogi menete, de ha az õ segítsége elég ahhoz, hogy levegyék a nevérõl a gyermeket, akkor kérd meg segítsen!Magyarázd el neki, hogy miben korlátoz ez téged és mondd meg, hogy kifizeted az ügyvédet meg mindent.A volt férj a megcsalás miatt nem segít?Akkor tényleg az marad csak, hogy megmondod, ha nem segít, akkor gyerektartásért indítasz kérelmet és akkor õ is érdekelt lesz.Egyébként õ is érthetõ, ha miatta mentetek szét, akkor most sértve van az önérzete és miért is segítsen neked.Akkor már inkább a vérszerinti apát kéne intézkedésre bírni, mert még is csak az õ gyermeke.Szar helyzet az biztos!
Szép vagy, fé[email protected] házasságban, viseld a következményeket. kiváncsi lennék ha ezt majd elmeséled a gyermekednek, hogy mi is történt, hogyan reagál majd. Grat!
Szóval házas voltál, amikor teherbe estél egy házas férfitól? Ez durva, már bocs..... Menj el egy ügyvédhez. Attól , hogy elismeri az apaságot, a feleségének nem kell tudnia róla. Bementek a gyámügyre, aláírja a papírt és kész. Bár azt nem értem, hogy a feleségének hogyan nem tûnik fel, hogy havi x összeg "eltûnik".
ha mindenben segít az igazi apa akkor azt a papírt is alá írhatná Itt is csak azt a szegény gyereket lehet sajnálni, hogy az anyja milyen nõ. Fog õ még szégyenkezni miattad.
Ez meg hogy? Kérd meg az igazi apját, hogy tegyen nyilatkozatot. Gondolom tud róla, hogy gyereke lesz.
LOL Lehet, hogy gyerek helyet inkább egy kutya lett volna a nyerõ valami rendes tenyésztõtõl, ott kevesebbe az ismeretlen változó. Remek anya lesz belõled, hogy ha azt nem tudod megmondani hogy ki gyereked apja.
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik, a volt férjemet egyáltalán nem érdekli, hogy a nevén vagy egy gyermek (2 éves), mert esze ágában sincs apasági keresetet indítani. Nekem probléma ez, mert nem tudok hivatalos ügyekben eljárni a gyermekem képviseletében. A tényleges apa ellen nem akarok keresetet indítani, most segít és támogat, ha beperelném, megszakadna a jó viszonyunk és tönkreteném a családját is. Persze akkor a papírok rendben lennének, de milyen áron?
A 11. 48-as-nak van nagyon igaza, itt a sok hülyeség mellett. Ha a volt férjedet nem érdekli a gyermek, mivel nem az övé, akkor követeld rajta a gyerektartást. Majd akkor rájön, hogy vetesse le a nevérõl a gyereket. Elég érdekes, hogy a gyámügy nem segít ebben. Be kell menni az igazi apával és apasági nyilatkozatot tenni. Ekkor majd õk elindítják az apasági pert. Vagy ti ketten elmentek a bíróságra és ott elindítjátok, hogy állapítsák meg az apaságot. Ha nem megy másként dns vizsgálattal, de ez 300 ezerbe kerül kb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat, sajnos könnyû ítélkezni mások felett felszínes tények alapján. A volt férjem 4 évig csalt folyamatosan, mire kinyílt a szemem, a válóper során húzta az idõt, nem jelent meg a tárgyalásokon. A gyermek apjával szerelem volt, ha tiszavirág életû is, és nem hiszem, hogy a helyemben bármelyik 35 éves addig gyermektelen nõ az abortusz mellett döntött volna még akkor sem, ha elõre tudja faramuci jogi következményeket. Én csak élni szeretném az életemet a kisfiammal, nem akarok ártani az apukájának, hiszen az életem legszebb ajándékát tõle kaptam. A volt férjemtõl is csak szabadulni szerettem volna, de a bürokrácia és a sablontörvények miatt az éltünk hivatalok látogatásával telik, mindenhol a papírok a fontosak, nem pedig a segítség, hogy nyugodtan élhessünk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!