Találatok a következő kifejezésre: Ha a anyja az (699 db)

Normális az ha egy anya azt mondja a lányának, hogy ha szül akkor mehet a háztól?

felmerült, hogy abbahagyom a fogamzásgátló tablettát, mert nincs rám jó hatással. Erre anyám kiborult, hogy biztos gyereket akarok, és ha úgy van mehetek a barátomékhoz, pedig ez nem igaz. 20 éves vagyok

Legjobb válasz: Aki az utcára teszi az állapotos lányát az a szemembe nem anya. Egy anya támogatja és segíti a gyerekét ha annak szüksége van rá, egy anya vigaszt nyújt a bajban, egy anya nem kér nem ítélkezik és nem dob el soha magától. Azért mert ez egy igazi anya dolga. Ráadásul a saját unokáját is az utcára dobja, mégis hogy van szive az ilyen nõknek.

Aki az utcára teszi az állapotos lányát az a szemembe nem anya. Egy anya támogatja és segíti a gyerekét ha annak szüksége van rá, egy anya vigaszt nyújt a bajban, egy anya nem kér nem ítélkezik és nem dob el soha magától. Azért mert ez egy igazi anya dolga. Ráadásul a saját unokáját is az utcára dobja, mégis hogy van szive az ilyen nõknek.
Azért erõs megfogalmazás, de az érthetõ, ha valaki nem szeretné, hogy utána rálõcsöljenek egy gyereket. Hangsúlyozd ki, hogy tényleg egészségügyi oka van, és gondoskodtok a felelõsségteljes másfajta védekezésrõl.
Minek szülsz anyád nyakára , hogy képzelsz ilyet? Jönnek a felháborodásukkal. Mintha régen nem így lett volna sok helyen, hogy több generáció élt együtt. Sõt most is elõ fordul. Attól mert egy lány otthon lakik és babát vár nem jelenti azt hogy az anyjának szül és nem gondoskodik majd a gyerekrõl. Csak a mai világban nem olyan könnyû ám megéli, házat fennt tartani. A családoknak szülõknek pedig pontosan az a dolga hogy össze tartsanak segítség egymást. Vagy az anyukáknak csak addig a gyerekük a gyerekük amíg minden oké, ha már nem akkor viszlát mehettek ahová akartok?
Beszélj vele, hogy nem akarsz még gyereket és védekezni fogtok másképp. Egyébként nem mondom azt hogy normális, ha egy anya ilyet mond, DE gondolj bele a helyzetébe: még te is gyerek vagy, gondolom õk tartanak el, persze hogy megfordul a fejében, hogy "biztos azért hagyod abba, mert babát szeretnél". Egyébként meg miért ne beszélhetné meg egy 20 éves lány az anyjával ezeket a dolgokat. Szerintem ha jó a kapcsolatuk, simán meg lehet ezt beszélni, én is kikértem anno az anyukám véleményét.
Nem értem, 20 éves felnõtt nõként miért kötöd édesanyád orrára, hogyan védekezel? Miért kell róla tudnia, ha te másfajta fogamzásgátlóra váltasz?
Persze, nyilván jó kapcsolatuk lehet, ha az anyja ilyet feltételez róla, meg ilyen kedvességeket vágott a lánya fejéhez. Ez valóban azt bizonyítja, hogy remek a kapcsolatuk. :S Én tartom magam ahhoz, hogy az anyának ehhez semmi köze. Meglátszik, hogy a kérdezõéknél is egyoldalú egy jó kapcsolat, mert az anyuka bizalmatlan és bunkó a lányával.
Én anyám hasonlót mondott, hasonló helyzetben. "magadnak szülj kisanyám" ezt mondta. Azt elvárta, hogy a lakásunkat fentartsam, felújítsam, szépítsem. 32 évesen alapítottam családot, el is mentünk albérletbe. Most várjuk a 3. babát, de most sem érdekli õt az unokái. nagyritkán idejön, de a 1, 5 éves kislányomat "a kislánynak' nevezi, nem a nevén..... Röviden, szerintem lehetsz te majd 30 éves is, akkor is ilyen marad nálatok is a helyzet. Soha nem lesz jó nagymama.
Én ugyanezt kaptam 21 évesen, ki is tett. Ennek 9 éve és azóta nem is rendezõdött a viszonyunk. Nehéz volt de már a 3.- ik babám lesz és õk kárpótolnak. Nekem szerencsére jó házasságom lett, megvan mindenünk, máig nem értem hogy bírja ki, hogy kimarad az életünkbõl .
Annyiban igaza lehet anyudnak hogy ha már szülsz akkor illik saját magadat és a babát is eltartani önállóan.

Mi a véleményetek arról, ha a párom az anyjával megy nyaralni?

Legjobb válasz: Miért baj ez? Én is szoktam anyámmal menni nyaralni, mivel tök jó helyekre megy, és õ állja az egészet. (bár én kifizetném, de nem engedi) 22/F

Miért baj ez? Én is szoktam anyámmal menni nyaralni, mivel tök jó helyekre megy, és õ állja az egészet. (bár én kifizetném, de nem engedi) 22/F
Inkább az övével menjen, mint az enyémmel!
Pároméknál "tradíció" a családi nyaralás. Minden évben a három gyerek és a szülõk elmennek valamerre. (Már mind a három gyerek huszonéves). Náluk ez egy bevett szokás, ami ellen nekem sincs és sógornõnek sincs kifogása. Jó a kapcsolat a szülõkkel, és mivel két gyerek másik városban él, ezért a régi idõk emlékére szeretnek egy hetet együtt tölteni. Jó elõre tudni szoktunk errõl, mert hozzánk is igazítják a dátumot. Pl amikor én táboroztatok, vagy sógornõ is hosszabb idõre készül a szüleihez. Már tervben van, hogy "bõvül" a létszám, csak be kéne szerezni még egy autót, vagy egy kisbuszt :)
Komolyan? Az a véleményem, hogy egészségükre! Megint egy olyan kérdés, amely esetében semmiféle háttérinformációt nem tesz közzé a kérdezõ, aztán csodálkozik, hogy olyan válaszokat kap, amik nem tetszenek neki.....
Egyik ismerõsöm minden nyáron elviszi az édesanyját egy külföldi nyaralásra, mert megengedheti magának és szereti az édesanyját... a legszebb dolog a világon, miért ciki az, ha felnõtt életünkben is foglalkozunk azokkal, akiknek mindent köszönhetünk?
egyik oldalrol mama pici fia szindroma, a masik oldalrol pedig ha eggyutt mennek, hat menjenek, hisz az anyja. Bar a velemenyem szerint itt az a gond, hogy teged miert nem visznek.
az én férjem édesanya nem egy szent. viszont elég idõs és beteg, ugyhogy en gondolom ugy ha néha csak ketten mennek valahova max az anyosomnak Szép emlékei lesznek, az én egom nem sérül. múltkor én fizettem be õket egy wellnes hétvégére. ha becsülettel felnevelte akkor nem értem miért rossz ha néha csak ketten mennek mint anyja fia. nem tartom betegesnek, napi kapcsolatban vagyunk, de nem ugyanaz mint ha csak õk ketten mint mikor kisfiú volt a férjem. az édesanya szeret törõdni vele, néha csak ülnek a teraszon és a múltról beszélgetnek, rengetek történetet amire a férjem nem is emlékszik.
Azt, hogy egy fel nem nõtt mama örök kislányával nem tudom, hogy mégis mit akarsz kezdeni...
Egyáltalán nem tudnám díjazni, sõt meg is mondanám neki, hogy hova menjen ha nélkülem menne nyaralni. (mondjuk azért nem mindegy, hogy hány évesek vagytok)
Ez azért van mert a párod! Ha a házastársad lenne, akkor nem külön utakon, hanem veled menne! Szerintem.
Örülnék, hogy ilyen jó kapcsolatban van az anyjával.
Hacsak nem egy közös, rózsaszín, szívalakú ágyban alszanak, szerintem nincs ezzel baj :) Bár szerintem ha már régóta vagytok együtt, és jóban vagytok, illene téged is meghívni (természetesen fizetve a saját részed).
Miért kellene errõl bárkinek is véleményt alkotni? De ha már így rákérdeztél: az a véleményem, hogy a párod valószínûleg elmúlt 15 éves - abban a korban szokott még "ciki" lenni a szülõkkel nyaralni.
Hova mennek?
a családi nyaralás nem olyan ritka
Elõször azt akartam írni, hogy miért ne, nincs abba semmi. Aztán belegondoltam mi lenne a ha férjem elmenne anyóssal nyaralni, mindenki más meg itthon maradna. Fura helyzet lenne, nem szeretném.

Mi van akkor, ha a gyerek az anya vezetéknevét kapja?

Legjobb válasz: Semmi, az is megengedett, még akkor is, ha az anya férjnél van. Ha nem vagy férjnél, és a te vezetéknevedre írták a szülõszobán (apai elismerõ nyilatkozat hiányában), akkor késõbb meg lehet változtatni a vezetéknevet az apáéra (ha elismeri a babát), de az macerásabb és fizetni is kell az okmányok cseréjét.

Semmi, az is megengedett, még akkor is, ha az anya férjnél van. Ha nem vagy férjnél, és a te vezetéknevedre írták a szülõszobán (apai elismerõ nyilatkozat hiányában), akkor késõbb meg lehet változtatni a vezetéknevet az apáéra (ha elismeri a babát), de az macerásabb és fizetni is kell az okmányok cseréjét.
A házasságkötésnél nyilatkozni kellett róla, h mi lesz a gyerek(ek) vezetékneve, ez az anya, az apa, vagy kötõjelesen a kettõjük vezetékneve. Ha nem vagytok házasok, akkor is kaphatja az anya nevét, de az azonos kapcsolatból származó gyerekek mindegyikének ugyanaz lesz utána a vezetékneve.
Semmi, sõt ma már a férj is felveheti a nõ nevét!
Semmi. Mire gondoltál?
Nincs akkor se semmi. Házasságkötéskor (nem mindig) szoktak nyilatkozni, hogy hogyan lesz majd a gyerekek névviselése. Ha nem házasok és nincs apai elismerõ nyilatkozat sem, akkor csak az anya nevét kaphatja (ezen lehet késõbb változtatni), ha van apai elismerõ nyilatkozat, akkor megkérdezik, hogyan szeretnék a gyerek nevét. Annyi a szabály, hogy édes testvéreknek csak azonos vezetékneve lehet, tehát ha az elsõnél el lett döntve, hogy így vagy úgy viseli a vezetéknevet, akkor a másodiknál is úgy kell, ha mindkét szülõ azonos.
Azt, nem neki kell csak intézni, te is kellesz hozzá.
nem csak az apának kell intézni.. mi sem vagyunk összeházasodva, igy kellett apasági nyilatkozat...az apának arról kell nyilatkozni, hogy elismeri a gyermeket, az anyának meg arról, hogy beleegyezik az apasági nyilatkozatban foglaltakkal.mindkettönknek ott kellett lenni. amúgy nem vagytok jóba a pároddal, vagy mi a probléma?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Tudom, nem rajtam múlik.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk házasok, de ha a szülésig nem lesz meg az apasági, akkor marad az én nevemen, mert ha addig nem volt képes elintézni, akkor utána már ne erõltesse, és mikor ezt említettem, nem tetszett neki.

Ha a folsav az első pár hétben a legfontosabb, akkor hogyan jut el a leendő babához ha még nincs igazi kapcsolatban az anyával?

Arra gondolok,hogy el?ször csak úszik a méh felé,míg aztán kb 10 nap múlva beágyazódik. Aztán amíg a méhlepény nem fejl?dik ki addig szintén nincs igazi véráram-kapcsolat.

Legjobb válasz: Azért mert tudomásom szerint az anyai vér az állandó optimális folsav szintjét csak pár hó alatt éri el, tehát azért kell elõbb elkezdeni hogy mire az embrió konkrétan anyától vesz el mindent addigra már a vérszint állandóan magas legyen.

Azért mert tudomásom szerint az anyai vér az állandó optimális folsav szintjét csak pár hó alatt éri el, tehát azért kell elõbb elkezdeni hogy mire az embrió konkrétan anyától vesz el mindent addigra már a vérszint állandóan magas legyen.
A kérdező hozzászólása: Értem.Köszönöm!!

Ha a gyermeket az anya külföldre viszi az apa akkor is köteles gyermektartást fizetni?

Legjobb válasz: 1. Az anya a gyereket az apa (vagy indokolt esetben ehelyett a gyámhatóság) engedélyével viheti külföldre. 2. A gyerektartási kötelezettség nem függ attól, hogy hol él a gyerek. Azaz KELL fizetnie ebben az esetben is.

1. Az anya a gyereket az apa (vagy indokolt esetben ehelyett a gyámhatóság) engedélyével viheti külföldre. 2. A gyerektartási kötelezettség nem függ attól, hogy hol él a gyerek. Azaz KELL fizetnie ebben az esetben is.
ma 18:10-es: a 7. válaszoló vagyok, természetesen lehet másról is azonosítani valakit, de azért attól, hogy külföldön él, elvált és gyereke van, még nem feltétlen. Ugyanis ezek rám is igazak, és mégsem vagyok a 3. válaszolóval azonos. Mellesleg azt sem állítanám, hogy kimondottan fiatal lennék, mert közelebb vagyok a 60-hoz, mint az 50-hez. (Persze ha te ennél jóval idöseb vagy, akkor HOZZÁD KÉPEST lehetek fiatal is...)
Kérdezõ, ha Spanyolországba viszik a gyereket, tartásdíjat akkor is kell fizetni.
7: Én vagyok a 3. válaszoló, nem vagyok házas, csak régen elváltam, utána jöttem külföldre a gyerekekkel. Exférj meg vagy jön látogatni, vagy a gyerekek mennek haza, ennyi. Mi meg tudtuk oldani békésen. A másik válaszoló kavar valamit.
Kedves 7-es, Te komolyan azt hiszed, hogy egy kommentelõt csak a nevérõl lehet beazonosítani? Fiatal lehetsz még. Majd Te is megtanulod.
ma 15:08-as: egyrészt miböl azonosítod a 2. válaszolót, ha nincs kiírva az azonosítója? Másrészt meg létezik olyan is, hogy valaki ELÖSZÖR elválik, utána meg MÁSSAL boldog házasságban él. Ha az elsöböl vannak gyerekek, akkor a 3. által vázolt helyzet akkor is fennállhat, ha azóta új, boldog házasságban él.
5: Milyen boldogság???
3-as egyik nap hatalmas boldogságban él a férjével, másnap meg elvált! Ezt a rohanó világot!
Kérdezõ 2-es kommentjét nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod! Lövése sincs a valóságról! Ha apuka külföldön dolgozik, akkor is a hazai bér alapján kell gyermektartást fizetni.
Igen, ez ettõl független. Ebben az esetben a láthatás másképp alakul, nem kéthetente hétvége, hanem ritkább, de hosszabb lehet a láthatás. Persze ez a gyerekek életkorától is függ, az enyémek nagyobbak, nyárra hazamennek, meg az apa is volt kint tavasszal. Az utazás költségeit viszont annak a félnek kell állnia, aki elvitte a gyereket, vagyis ebben az esetben az anyának. Mi mondjuk úgy állapodtunk meg, hogy nem fizet gyerektartást, de az utazását amikor jött, azt magának intézte, meg amikor kihozta a gyerekeket egyik alkalommal, akkor az egyik utat õ fizette, de ez a kettõnk külön megállapodása.
Betûrõl betûre ahogy az elsõ írja. És ha mondjuk apuka menne ki külföldre, anyuka és a gyerek maradna otthon, akkor is fizetnie kellene---sõt, akkor az ottani fizetés alapján.
10: Bizony, pontosan így van. :-)

A gyermek után járó pótszabadság az apát akkor is megilleti ha a gyermeket az anya neveli?

Azt olvastam, hogy azt kell csak igazolni hogy gyermeke van és hogy 16 évnél fiatalabb.

Legjobb válasz: Ha elváltak akkor nem illeti meg.

Ha elváltak akkor nem illeti meg.
csak akkor, ha házastársak és egy ugyanazon lakcimen, vagyis egy háztartásban élnek.egyébként nem.
Persze.
A kérdező hozzászólása: Ó de jó! Ez nagy segítség nekünk így!
Tartós betegség miatti gyes mellett 8 órában is dolgozhatsz. Ha apuka amúgy is munkanélküli, akkor így jobban jár. De ha mindenképp fel kell adnia valakinek, akkor ahogy jónak látjátok.
Nem tudom mennyire aktuàlis nàlatok, azèrt megirom.Tudom, hogy a gyest kèrdezted, de a gyedet is àtvàllalhatja az apuka, ès dolgozhat mellette 8 óràba, ha a pici elmult egy èves.Persze a gyest is.
Utolsó ha dolgoznak és tartós beteg gyest kapnának alapból több mint 3 éves már a gyerek az én logikám szerint.

Mit gondolnál, ha a párod azt mondaná, hogy nem mehetsz át hozzá, mert otthon van az anyja?

4 és fél hónapja vagyunk együtt, még nem mutatott be a szüleinek, mindig azzal jön, hogy majd egyik hétvégén bemutat. Ma nem tudott átjönni, mert megsérült a lába, ezért felajánlottam én, hogy átmegyek egy kicsit. Erre a következ? volt a válasza: "Ne gyere át, mert itthon van anyu.". Egy tinifiú szájából még megérteném, de egy feln?tt férfiéból? Nekem ez kicsit magas. Igazából nem tudom eldönteni, hogy szégyell engem (kicsit nagy a szám, és vadócosabban öltözködök) vagy másik n?je van. Ti mit gondolnátok ebben a helyzetben?

Legjobb válasz: vagy téged szégyell vagy az anyját esetleg a lakásukat/házukat vagy még nem vitt haza senkit és kínosnak érezné, sok minden lehet nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni amúgy. váratlanul meg ne állíts be, mert hasonló helyzetben én sem szeretném ha valaki hívatlanul érkezne

vagy téged szégyell vagy az anyját esetleg a lakásukat/házukat vagy még nem vitt haza senkit és kínosnak érezné, sok minden lehet nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni amúgy. váratlanul meg ne állíts be, mert hasonló helyzetben én sem szeretném ha valaki hívatlanul érkezne
..én nem gondolkodnék, hanem rögtön rákérdeznék, hogy ez miért gond? oké, hogy bemutatás még nem volt, de ez amúgyis különleges helyzet, hogy lesérült.. lehet az is, hogy õ szégyelli valamiért az anyját.. vagy ez kizárt? beszéljetek róla mindenesetre..
Van aki a feleségét, anyu, anyuci, anyukámnak hívja.
fura lenne, de én rákérdeznék
Nem tudom, mennyire felnõtt férfi, mondjuk a viselkedésébõl olyan 14-17 éves kor közé tenném. Ettõl még lehet, hogy 26, de attól senki nem lesz felnõtt, hogy elmúlt valahány éves. Elsõ körben rákérdeznék, ha nincs normális magyarázat, akkor elgondolkoznék a kalap-kabát gondolatán.
furcsállnám elég rendesen....
Nem akar téged be vállalni Én meg azért is oda mennék váratlanul. Azután el tudnám dönteni, hogy mi legyen.
Lehet, hogy az anyját szégyelli. Meg kell ezt beszélni, nem egybõl kombinálni.
Ha vadócosan öltözöl, akkor ne csodálkozz, hogy nem mer bemutatni az anyukájának. Nem akar égni a megjelenésed miatt. Igaz, ebben az esetben nem is kellene veled lennie.
A szüleivel él? Mert ha nem, akkor lehet, hogy csak ritkán találkozik az anyukájával, és azt a kis idõt vele akarja tölteni (bár akkor akár EZT is mondhatná).
Lehet csak annyi van a háttérben, hogy elõbb be akar mutatni. Kérdezd meg tõle.
Az egyik rokonom annyira szerette az anyukáját, hogy nem mutatott be neki bárkit. A feleségét is 1 év "járás" után mutatta be - pedig akkor már 30 felett voltak mindketten. Volt emiatt szakítás is.
Ja, és mielõtt lepontoztok, nem azért írtam, mert szerintem így helyes, csak gondoltam megmutatom, hogy van ilyen is. Nem kell rögtön eltitkolt feleségre gondolni.
és mi lenne ha tõle kérdeznéd meg hm?
És még a cigányokat szóljuk meg ugye??? Na hát ezek a kedves Magyarok!! Lehet le pontozni!
Mennyire vatyok ti felnõttek, ha szabad kérdeznem? Az öltözködési stílusod alapján azért nem lehetsz érett felnõtt. Lehetséges, hogy az anyja egy borzalmas nõszemély, de ami még lehetségesebb, hogy nem akar felfedni téged. Hogy miért, az már ás kérdés. Talán anyja nem is tudja, hogy veled van, talán tényleg van valaki más az életében, akit már hivatalosan is bemutatott. Mindenféleképpen beállítanék hozzá. :)
menekülj minél elõbb ebbõl a kapcsolatból! anyuci pici fia és gondolom anyuci nem nézi jó szemmel ha egy nõ el akarja "venni" tõle a pici fiát. volt ilyen kapcsolatom nem lett jó vége.
Nekem volt egy pasim akivel 5 évig voltunk együtt és egyszer sem voltam náluk, az anyukáját sem ismertem!!Sajnos mint megtudtam egy elég lepukkant házban laktak és szégyellte:(
ja és még annyi hogy nem a barátnõm miatt nem vittem haza mert szégyelném hanem azért mert az anyám idiótán viselkedett velem a lányok elõtt és próbált lejáratni így megfogadtam hogy ebbõl én kihagyom az anyámat ezentúl és nem fog nekem sz.art keverni és leégetni a lányok elõtt...így úgy döntöttem hogy egyszer bemutatom a barátnõmet és ennyi legyen elég mindenkinek...
Vagy talán az anyukája nem barátságos??
az is lehetséges hogy az anyja egy idióta és csak lejáratná szegényt elõtted és nem akarja magát kellemtlen helyzetben hozni az anyja miatt.sajnos vagy nem sajnos a legtöbb anya ilyen a fiával, az én anyám ugyan ilyen volt és én sem szívesen vittem oda amikor otthon volt éppen...de ezt megértette a párom és elmondtam neki hogy nem túl jó a viszonyom az anyámmal és így nem szívesen hoztam haza amikor otthon volt az anyám.
Lehet, hogy nem így tervezte az elsõ bemutatást (megértem). Majd megbeszélitek.
Nem kell egybõl arra gondolni, hogy szégyell vagy van neki valaki más (bár beismerem, ez sem kizárt). Lehet például olyasmi is a háttérben, hogy az anyukáját szégyelli valamilyen oknál fogva (bár ez meg elég ocsmány dolog, de sajnos van ilyen a mai világban). De ez természetesen csak egy példa volt a rengeteg lehetõség közül. Minden esetre a helyedben rákérdeznék, kerek perec, miért nem akarja, hogy megismerd az anyukáját, vagy épp õ téged és ha igazán komolyan gondolja a kapcsolatotokat, akkor elmagyarázza majd és nem ködösít.
A kérdező hozzászólása: Vadócos alatt értem, hogy kicsit rockeresebben, tehát néha zenekaros póló, vagy kivágottabb felsõ, extrémebb esetben szakadt/necc harisnya, rövidnadrág, biztosítótûkkel teleszurkált nadrág. DE! Vannak teljesen átlagos ruháim is, ha kell, csinosan fel tudok öltözni. A lakásukon voltam, tehát ez nem kifogás. Anyukájáról mindig csak szépeket mesél, tehát nekem nem jött le az, hogy szégyelli. Miattam sem szokott szégyenkezni, ha összefutunk valamelyik cimborájával az utcán, akkor büszkén mutat be. Tehát tényleg nem értem, miért nem mehetek át. Váratlanul nem fogok hozzá beállítani, mert nem vagyok pofátlan.
1. Téged szégyell 2. Az anyját szégyelli 3. a lakáskörülményeket szégyeli Erre a 3-ra gondolnék és nagyon komolyan elbeszélgetnék vele, hogy mégis mi a konkrét ok.

Ha egy anya az mondja a gyerekének hogy azt kezdesz az életeddel amit akarsz az azt jelenti hogy leszar téged?

Legjobb válasz: Nem. Az annyit tesz, hogy betelt az a bizonyos pohár az eddigi tevékenységeid miatt, és torkig van veled és nem óhajt a továbbiakban mondani neked semmit, mert megunta a veled való "csatákat". Hagyja, hogy menj a vesztedbe, hogy tapasztalj a saját károdon.Nem próbál megóvni. Tudatosan. Néha ezt is kell, ha akkora "ásznak" képzeli magát az illetõ.

Nem. Az annyit tesz, hogy betelt az a bizonyos pohár az eddigi tevékenységeid miatt, és torkig van veled és nem óhajt a továbbiakban mondani neked semmit, mert megunta a veled való "csatákat". Hagyja, hogy menj a vesztedbe, hogy tapasztalj a saját károdon.Nem próbál megóvni. Tudatosan. Néha ezt is kell, ha akkora "ásznak" képzeli magát az illetõ.
Az élettõl majd pár pofon megtanítja a gyereket arra, hogy rájöjjön mitõl is próbálta a szülõ óvni, aki lehet, sõt biztosan túl van már azokon a dolgokon amitõl a gyermekét óvja. Kihagyhatta volna a gyerek, de ha ennyire szívni akar, akkor mehet.
Azt jelenti, hogy elege van abból, hogy nem hallgatsz a szülõi nevelésre, és mész a saját fejed után. Ezek után nem akar visszatartani attól, hogy betörd a fejed. De szomorú is egyben, amiért ennyire buta vagy.
Nem azt jelenti, hogy nem érdekli a gyereke sorsa, hanem azt, hogy ezentúl leveszi róla a kezét.Azért, mert belefáradt az életvezetési tanácsok osztogatásába, így ezentúl nem szól bele a gyerek dolgaiba, nem is látja értelmét.
Szerintem, attól is jelentõsen függ, hogy milyen hangnemben hangzik el a kérdés. Ha emelt, indulatos, hangon, akkor az anya a csalódottságát fejezi ki, amiért másképp cselekszel, mint ahogy õ mondja, vagy ahogy õ jónak, helyesnek tartja. Jobb eset a másik, amikor az anya is belátja, hogy helyetted nem élheti az életét, és a tapasztalatokkal (a rosszakkal is) érettebb leszel, és minden rossz élmény és nehéz élethelyzet egyúttal egy új sanszot (lehetõséget) is kinál, hogy legközelebb másképp reagálj az adott szituációra. Magyarán tanulsz az elkövetett hibákból: ezt nevezik élettapasztalatnak. Tehát szerintem nem "leszarásról" van szó, örülj neki, ha valóban szabadságot kapsz, és magad dönthetsz a különbözõ élethelyzetekben a SAJÁT sorsodat érintõ kérdésekben.
Egyetértek az elõzõvel, helyzettõl függ. Ha ez nyugodt hangnemben hangzik el, akkor lehet ez annak a ténynek a megállapítása, hogy felnõtt ember vagy, de más szituációban meg lehet egy indulatos közhely, amivel magát akarja megnyugtatni, hogy ha te hülyeséget csinálsz (szerinte), akkor az nem az õ hibája.
Nem, azt jelenti, neki mindegy, mi akarsz lenni. De csak ennyit, ettõl még szerethet nagyon; de am az is érdekes lehet, h szeretettel a hangjában mondta, vagy nemtörõdöm- hangon v hogyan.
Vagy lehet, hogy azt jelenti, amit mondott. Elvégre mindenki azt kezd az életével, amit akar. Inkább az a baj, hogy ha ezt külön ki kell mondani, le kell tisztázni. Természetes, hogy egy ponton túl nem szólhat bele a gyereke életébe, és mindenkinek jobb lenne, ha ezt õ is elfogadná.

Ha a csikót az anyjához kötve akarom kivinni terepre, hova kell kötni?

A kancával lovagolnék csikóstul,de a csikó nem követi az anyját,ezért szeretném hozzákötni.

Legjobb válasz: A nyakához egy erõs, mondjuk kengyelszíjjal, emellett jó lenne tenni rá egy vezetõszárat is, amit a kezedben tartasz és egy hosszú lovaglópálca sem árthat.

A nyakához egy erõs, mondjuk kengyelszíjjal, emellett jó lenne tenni rá egy vezetõszárat is, amit a kezedben tartasz és egy hosszú lovaglópálca sem árthat.
mondjuk azt nem értem, hoyg ha nem követi az anyját, azt azt jelenti, hogy már nem pici, akkor nem jobb otthon hagyni? ha meg még fiatal, akkor az anyjához kötöd valetta által említett módon (bár én vezetõszárat raktam a nyakába, és ahhoz kapcsoltam egy másik vezetõ szárat, aminek a végén volt a csikó), így elindultam és 5 perc után leakasztottam a csikót és jött szabadon, onnan már nem akart visszafordulni. egyébként indulás elõtt ezt érdemes próbálgatni úgy, hogy hozzá kötöd ily módon az anyjához és azt csak vezetgeted, mert eleinte a csikó próbálkozni fog, meg egy idõ, míg megtanul mellette így szépen menni és nem áll mondjuk elõtte keresztbe.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!