Találatok a következő kifejezésre: Ha a anyja az (669 db)

Normális az ha egy anya azt mondja a lányának, hogy ha szül akkor mehet a háztól?

felmerült, hogy abbahagyom a fogamzásgátló tablettát, mert nincs rám jó hatással. Erre anyám kiborult, hogy biztos gyereket akarok, és ha úgy van mehetek a barátomékhoz, pedig ez nem igaz. 20 éves vagyok

Legjobb válasz: Aki az utcára teszi az állapotos lányát az a szemembe nem anya. Egy anya támogatja és segíti a gyerekét ha annak szüksége van rá, egy anya vigaszt nyújt a bajban, egy anya nem kér nem ítélkezik és nem dob el soha magától. Azért mert ez egy igazi anya dolga. Ráadásul a saját unokáját is az utcára dobja, mégis hogy van szive az ilyen nõknek.

Aki az utcára teszi az állapotos lányát az a szemembe nem anya. Egy anya támogatja és segíti a gyerekét ha annak szüksége van rá, egy anya vigaszt nyújt a bajban, egy anya nem kér nem ítélkezik és nem dob el soha magától. Azért mert ez egy igazi anya dolga. Ráadásul a saját unokáját is az utcára dobja, mégis hogy van szive az ilyen nõknek.
Azért erõs megfogalmazás, de az érthetõ, ha valaki nem szeretné, hogy utána rálõcsöljenek egy gyereket. Hangsúlyozd ki, hogy tényleg egészségügyi oka van, és gondoskodtok a felelõsségteljes másfajta védekezésrõl.
Minek szülsz anyád nyakára , hogy képzelsz ilyet? Jönnek a felháborodásukkal. Mintha régen nem így lett volna sok helyen, hogy több generáció élt együtt. Sõt most is elõ fordul. Attól mert egy lány otthon lakik és babát vár nem jelenti azt hogy az anyjának szül és nem gondoskodik majd a gyerekrõl. Csak a mai világban nem olyan könnyû ám megéli, házat fennt tartani. A családoknak szülõknek pedig pontosan az a dolga hogy össze tartsanak segítség egymást. Vagy az anyukáknak csak addig a gyerekük a gyerekük amíg minden oké, ha már nem akkor viszlát mehettek ahová akartok?
Beszélj vele, hogy nem akarsz még gyereket és védekezni fogtok másképp. Egyébként nem mondom azt hogy normális, ha egy anya ilyet mond, DE gondolj bele a helyzetébe: még te is gyerek vagy, gondolom õk tartanak el, persze hogy megfordul a fejében, hogy "biztos azért hagyod abba, mert babát szeretnél". Egyébként meg miért ne beszélhetné meg egy 20 éves lány az anyjával ezeket a dolgokat. Szerintem ha jó a kapcsolatuk, simán meg lehet ezt beszélni, én is kikértem anno az anyukám véleményét.
Nem értem, 20 éves felnõtt nõként miért kötöd édesanyád orrára, hogyan védekezel? Miért kell róla tudnia, ha te másfajta fogamzásgátlóra váltasz?
Persze, nyilván jó kapcsolatuk lehet, ha az anyja ilyet feltételez róla, meg ilyen kedvességeket vágott a lánya fejéhez. Ez valóban azt bizonyítja, hogy remek a kapcsolatuk. :S Én tartom magam ahhoz, hogy az anyának ehhez semmi köze. Meglátszik, hogy a kérdezõéknél is egyoldalú egy jó kapcsolat, mert az anyuka bizalmatlan és bunkó a lányával.
Én anyám hasonlót mondott, hasonló helyzetben. "magadnak szülj kisanyám" ezt mondta. Azt elvárta, hogy a lakásunkat fentartsam, felújítsam, szépítsem. 32 évesen alapítottam családot, el is mentünk albérletbe. Most várjuk a 3. babát, de most sem érdekli õt az unokái. nagyritkán idejön, de a 1, 5 éves kislányomat "a kislánynak' nevezi, nem a nevén..... Röviden, szerintem lehetsz te majd 30 éves is, akkor is ilyen marad nálatok is a helyzet. Soha nem lesz jó nagymama.
Én ugyanezt kaptam 21 évesen, ki is tett. Ennek 9 éve és azóta nem is rendezõdött a viszonyunk. Nehéz volt de már a 3.- ik babám lesz és õk kárpótolnak. Nekem szerencsére jó házasságom lett, megvan mindenünk, máig nem értem hogy bírja ki, hogy kimarad az életünkbõl .
Annyiban igaza lehet anyudnak hogy ha már szülsz akkor illik saját magadat és a babát is eltartani önállóan.

Ha a folsav az első pár hétben a legfontosabb, akkor hogyan jut el a leendő babához ha még nincs igazi kapcsolatban az anyával?

Arra gondolok,hogy el?ször csak úszik a méh felé,míg aztán kb 10 nap múlva beágyazódik. Aztán amíg a méhlepény nem fejl?dik ki addig szintén nincs igazi véráram-kapcsolat.

Legjobb válasz: Azért mert tudomásom szerint az anyai vér az állandó optimális folsav szintjét csak pár hó alatt éri el, tehát azért kell elõbb elkezdeni hogy mire az embrió konkrétan anyától vesz el mindent addigra már a vérszint állandóan magas legyen.

Azért mert tudomásom szerint az anyai vér az állandó optimális folsav szintjét csak pár hó alatt éri el, tehát azért kell elõbb elkezdeni hogy mire az embrió konkrétan anyától vesz el mindent addigra már a vérszint állandóan magas legyen.
A kérdező hozzászólása: Értem.Köszönöm!!

Mi van akkor, ha a gyerek az anya vezetéknevét kapja?

Legjobb válasz: Semmi, az is megengedett, még akkor is, ha az anya férjnél van. Ha nem vagy férjnél, és a te vezetéknevedre írták a szülõszobán (apai elismerõ nyilatkozat hiányában), akkor késõbb meg lehet változtatni a vezetéknevet az apáéra (ha elismeri a babát), de az macerásabb és fizetni is kell az okmányok cseréjét.

Semmi, az is megengedett, még akkor is, ha az anya férjnél van. Ha nem vagy férjnél, és a te vezetéknevedre írták a szülõszobán (apai elismerõ nyilatkozat hiányában), akkor késõbb meg lehet változtatni a vezetéknevet az apáéra (ha elismeri a babát), de az macerásabb és fizetni is kell az okmányok cseréjét.
A házasságkötésnél nyilatkozni kellett róla, h mi lesz a gyerek(ek) vezetékneve, ez az anya, az apa, vagy kötõjelesen a kettõjük vezetékneve. Ha nem vagytok házasok, akkor is kaphatja az anya nevét, de az azonos kapcsolatból származó gyerekek mindegyikének ugyanaz lesz utána a vezetékneve.
Semmi, sõt ma már a férj is felveheti a nõ nevét!
Semmi. Mire gondoltál?
Nincs akkor se semmi. Házasságkötéskor (nem mindig) szoktak nyilatkozni, hogy hogyan lesz majd a gyerekek névviselése. Ha nem házasok és nincs apai elismerõ nyilatkozat sem, akkor csak az anya nevét kaphatja (ezen lehet késõbb változtatni), ha van apai elismerõ nyilatkozat, akkor megkérdezik, hogyan szeretnék a gyerek nevét. Annyi a szabály, hogy édes testvéreknek csak azonos vezetékneve lehet, tehát ha az elsõnél el lett döntve, hogy így vagy úgy viseli a vezetéknevet, akkor a másodiknál is úgy kell, ha mindkét szülõ azonos.
Azt, nem neki kell csak intézni, te is kellesz hozzá.
nem csak az apának kell intézni.. mi sem vagyunk összeházasodva, igy kellett apasági nyilatkozat...az apának arról kell nyilatkozni, hogy elismeri a gyermeket, az anyának meg arról, hogy beleegyezik az apasági nyilatkozatban foglaltakkal.mindkettönknek ott kellett lenni. amúgy nem vagytok jóba a pároddal, vagy mi a probléma?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Tudom, nem rajtam múlik.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk házasok, de ha a szülésig nem lesz meg az apasági, akkor marad az én nevemen, mert ha addig nem volt képes elintézni, akkor utána már ne erõltesse, és mikor ezt említettem, nem tetszett neki.

A gyermek után járó pótszabadság az apát akkor is megilleti ha a gyermeket az anya neveli?

Azt olvastam, hogy azt kell csak igazolni hogy gyermeke van és hogy 16 évnél fiatalabb.

Legjobb válasz: Ha elváltak akkor nem illeti meg.

Ha elváltak akkor nem illeti meg.
csak akkor, ha házastársak és egy ugyanazon lakcimen, vagyis egy háztartásban élnek.egyébként nem.

Mit gondolnál, ha a párod azt mondaná, hogy nem mehetsz át hozzá, mert otthon van az anyja?

4 és fél hónapja vagyunk együtt, még nem mutatott be a szüleinek, mindig azzal jön, hogy majd egyik hétvégén bemutat. Ma nem tudott átjönni, mert megsérült a lába, ezért felajánlottam én, hogy átmegyek egy kicsit. Erre a következ? volt a válasza: "Ne gyere át, mert itthon van anyu.". Egy tinifiú szájából még megérteném, de egy feln?tt férfiéból? Nekem ez kicsit magas. Igazából nem tudom eldönteni, hogy szégyell engem (kicsit nagy a szám, és vadócosabban öltözködök) vagy másik n?je van. Ti mit gondolnátok ebben a helyzetben?

Legjobb válasz: vagy téged szégyell vagy az anyját esetleg a lakásukat/házukat vagy még nem vitt haza senkit és kínosnak érezné, sok minden lehet nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni amúgy. váratlanul meg ne állíts be, mert hasonló helyzetben én sem szeretném ha valaki hívatlanul érkezne

vagy téged szégyell vagy az anyját esetleg a lakásukat/házukat vagy még nem vitt haza senkit és kínosnak érezné, sok minden lehet nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni amúgy. váratlanul meg ne állíts be, mert hasonló helyzetben én sem szeretném ha valaki hívatlanul érkezne
..én nem gondolkodnék, hanem rögtön rákérdeznék, hogy ez miért gond? oké, hogy bemutatás még nem volt, de ez amúgyis különleges helyzet, hogy lesérült.. lehet az is, hogy õ szégyelli valamiért az anyját.. vagy ez kizárt? beszéljetek róla mindenesetre..
Van aki a feleségét, anyu, anyuci, anyukámnak hívja.
fura lenne, de én rákérdeznék
Nem tudom, mennyire felnõtt férfi, mondjuk a viselkedésébõl olyan 14-17 éves kor közé tenném. Ettõl még lehet, hogy 26, de attól senki nem lesz felnõtt, hogy elmúlt valahány éves. Elsõ körben rákérdeznék, ha nincs normális magyarázat, akkor elgondolkoznék a kalap-kabát gondolatán.
furcsállnám elég rendesen....
Nem akar téged be vállalni Én meg azért is oda mennék váratlanul. Azután el tudnám dönteni, hogy mi legyen.
Lehet, hogy az anyját szégyelli. Meg kell ezt beszélni, nem egybõl kombinálni.
Ha vadócosan öltözöl, akkor ne csodálkozz, hogy nem mer bemutatni az anyukájának. Nem akar égni a megjelenésed miatt. Igaz, ebben az esetben nem is kellene veled lennie.
A szüleivel él? Mert ha nem, akkor lehet, hogy csak ritkán találkozik az anyukájával, és azt a kis idõt vele akarja tölteni (bár akkor akár EZT is mondhatná).
Lehet csak annyi van a háttérben, hogy elõbb be akar mutatni. Kérdezd meg tõle.
Az egyik rokonom annyira szerette az anyukáját, hogy nem mutatott be neki bárkit. A feleségét is 1 év "járás" után mutatta be - pedig akkor már 30 felett voltak mindketten. Volt emiatt szakítás is.
Ja, és mielõtt lepontoztok, nem azért írtam, mert szerintem így helyes, csak gondoltam megmutatom, hogy van ilyen is. Nem kell rögtön eltitkolt feleségre gondolni.
és mi lenne ha tõle kérdeznéd meg hm?
És még a cigányokat szóljuk meg ugye??? Na hát ezek a kedves Magyarok!! Lehet le pontozni!
Mennyire vatyok ti felnõttek, ha szabad kérdeznem? Az öltözködési stílusod alapján azért nem lehetsz érett felnõtt. Lehetséges, hogy az anyja egy borzalmas nõszemély, de ami még lehetségesebb, hogy nem akar felfedni téged. Hogy miért, az már ás kérdés. Talán anyja nem is tudja, hogy veled van, talán tényleg van valaki más az életében, akit már hivatalosan is bemutatott. Mindenféleképpen beállítanék hozzá. :)
menekülj minél elõbb ebbõl a kapcsolatból! anyuci pici fia és gondolom anyuci nem nézi jó szemmel ha egy nõ el akarja "venni" tõle a pici fiát. volt ilyen kapcsolatom nem lett jó vége.
Nekem volt egy pasim akivel 5 évig voltunk együtt és egyszer sem voltam náluk, az anyukáját sem ismertem!!Sajnos mint megtudtam egy elég lepukkant házban laktak és szégyellte:(
ja és még annyi hogy nem a barátnõm miatt nem vittem haza mert szégyelném hanem azért mert az anyám idiótán viselkedett velem a lányok elõtt és próbált lejáratni így megfogadtam hogy ebbõl én kihagyom az anyámat ezentúl és nem fog nekem sz.art keverni és leégetni a lányok elõtt...így úgy döntöttem hogy egyszer bemutatom a barátnõmet és ennyi legyen elég mindenkinek...
Vagy talán az anyukája nem barátságos??
az is lehetséges hogy az anyja egy idióta és csak lejáratná szegényt elõtted és nem akarja magát kellemtlen helyzetben hozni az anyja miatt.sajnos vagy nem sajnos a legtöbb anya ilyen a fiával, az én anyám ugyan ilyen volt és én sem szívesen vittem oda amikor otthon volt éppen...de ezt megértette a párom és elmondtam neki hogy nem túl jó a viszonyom az anyámmal és így nem szívesen hoztam haza amikor otthon volt az anyám.
Lehet, hogy nem így tervezte az elsõ bemutatást (megértem). Majd megbeszélitek.
Nem kell egybõl arra gondolni, hogy szégyell vagy van neki valaki más (bár beismerem, ez sem kizárt). Lehet például olyasmi is a háttérben, hogy az anyukáját szégyelli valamilyen oknál fogva (bár ez meg elég ocsmány dolog, de sajnos van ilyen a mai világban). De ez természetesen csak egy példa volt a rengeteg lehetõség közül. Minden esetre a helyedben rákérdeznék, kerek perec, miért nem akarja, hogy megismerd az anyukáját, vagy épp õ téged és ha igazán komolyan gondolja a kapcsolatotokat, akkor elmagyarázza majd és nem ködösít.
A kérdező hozzászólása: Vadócos alatt értem, hogy kicsit rockeresebben, tehát néha zenekaros póló, vagy kivágottabb felsõ, extrémebb esetben szakadt/necc harisnya, rövidnadrág, biztosítótûkkel teleszurkált nadrág. DE! Vannak teljesen átlagos ruháim is, ha kell, csinosan fel tudok öltözni. A lakásukon voltam, tehát ez nem kifogás. Anyukájáról mindig csak szépeket mesél, tehát nekem nem jött le az, hogy szégyelli. Miattam sem szokott szégyenkezni, ha összefutunk valamelyik cimborájával az utcán, akkor büszkén mutat be. Tehát tényleg nem értem, miért nem mehetek át. Váratlanul nem fogok hozzá beállítani, mert nem vagyok pofátlan.
1. Téged szégyell 2. Az anyját szégyelli 3. a lakáskörülményeket szégyeli Erre a 3-ra gondolnék és nagyon komolyan elbeszélgetnék vele, hogy mégis mi a konkrét ok.

Ha a csikót az anyjához kötve akarom kivinni terepre, hova kell kötni?

A kancával lovagolnék csikóstul,de a csikó nem követi az anyját,ezért szeretném hozzákötni.

Legjobb válasz: A nyakához egy erõs, mondjuk kengyelszíjjal, emellett jó lenne tenni rá egy vezetõszárat is, amit a kezedben tartasz és egy hosszú lovaglópálca sem árthat.

A nyakához egy erõs, mondjuk kengyelszíjjal, emellett jó lenne tenni rá egy vezetõszárat is, amit a kezedben tartasz és egy hosszú lovaglópálca sem árthat.
mondjuk azt nem értem, hoyg ha nem követi az anyját, azt azt jelenti, hogy már nem pici, akkor nem jobb otthon hagyni? ha meg még fiatal, akkor az anyjához kötöd valetta által említett módon (bár én vezetõszárat raktam a nyakába, és ahhoz kapcsoltam egy másik vezetõ szárat, aminek a végén volt a csikó), így elindultam és 5 perc után leakasztottam a csikót és jött szabadon, onnan már nem akart visszafordulni. egyébként indulás elõtt ezt érdemes próbálgatni úgy, hogy hozzá kötöd ily módon az anyjához és azt csak vezetgeted, mert eleinte a csikó próbálkozni fog, meg egy idõ, míg megtanul mellette így szépen menni és nem áll mondjuk elõtte keresztbe.

Szerintetek gáz, ha a barátom az anyjával egy szobában alszik?

Két szobás lakásban lakik a barátom az anyjával és a n?vérével. A n?vére másik szobában alszik a barátjával, a pasim meg az anyjával.

Legjobb válasz: Miért aludhatna nálad is életvitel szerûen? A leírásodból úgy tûnik nincs választása ebben a leosztásban ez van.

Miért aludhatna nálad is életvitel szerûen? A leírásodból úgy tûnik nincs választása ebben a leosztásban ez van.
vegyél nekik nagyobb lakást.Nem veszel??Na ez a gáz!!!
Szerintem itt a kérdezõnek az a problémája, hogy a srácnak nem lehet nagyon magánélete, meg hát a romantikázást és a szexet is elég nehéz kivitelezni náluk. Sajnos ilyen az élet, nem mindenkinek jut külön szoba. Ha a barátodnál szeretnél aludni, beszéljétek meg a nõvérével, hogy aznap aludjon az anyjával, ti pedig az õ szobájában tudtok egy kicsit romantikázni. Szerintem pár alkalommal belemenne, de ne csináljatok belõle rendszert.
Mert szerinted hol tudna még aludni?! Kimenjen az elõszoba szõnyegre?
Mert a jó elosztás?Írd le.A két pasi együtt, a két nõ megint?
Itt csak TE vagy a gáz? Vagy van valami jobb ötleted, hogy hol - kivel - kellene aludnia?
Miért lenne gáz? Az jobb lenne, ha a nõvérével és a barátjával aludna egy szobában. Vannak olyan családok, akik 5-en 6-an alszanak egy szobában. Az a gáz, hogy a mai világban a hajléktalanokat meg akarják büntetni, mintha saját jó szántukból aludnának az utcán.
Kérdezõ, te vagy gáz.
Akkor gáz, ha tudna tenni ellene, de nem tesz (pl. külön költözés). Ha lustaságból, kényelembõl alszik az anyjával, vagy mert sajnálja a pénzt albérletre, akkor igen, gáz.
ha nagy többszobás lakásuk lenne, és úgy az anyjával aludna, az vicces lenne. de így, hogy nincs hely, így érthetõ.
Nem olyan egyedi eset ez. Gondolom, míg a nõvérének nem volt pasija, vagy õk, mint tesók aludtak egy szobában, vagy a lány az anyjával. Nagyon sok olyan példa van, ahol mondjuk mindkét szülõ jelen van, hogy a már nagyobb, és különnemû testvérek is kénytelenek közös szobában lenni, mert másfél-2 szobás a lakás. De én olyat is ismerek, ahol az idõsebb srácnak volt saját szobája, a 16(!) éves lány meg a szülei között aludt egy franciaágyban... Azért valljuk be, ehhez képest még Istenes, ha a te barátod csak a szobát osztja meg az anyjával...
A kérdező hozzászólása: A kérdést, azért tettem fel, mert nekem szokatlan volt ez a szituáció, mivel nekem saját szobám van. És érdekelt, hogy mennyire elfogadott, hogy egy srác, aki 20 éves az anyjával egy szobában aludjon.
Annyira idegesít mikor feltesz valaki egy kérdést, és nem mondja el miért tette fel, vagy neki mi a véleménye, csak beírja, hogy kösz a válaszokat, nagyon mérges leszek ettõl..
Az miért is lenne gáz, hogy nem gazdagok???
Hát nem egy ideális helyzet, de gondolom, nem jókedvükbõl alszanak így. Nyilván a nõvérének elõbb lett párja, és így lestoppolta az egyik szobát. Ilyen helyzetben nem tudsz mást tenni, minthogy nálatok alusztok, mikor más éjszakai programot is terveztek. Vagy cseréld le egy olyan srácra, akinek többszobás háza van, ha ennyire gáz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Gondolj bele! Átmész aludni egy éjszakára és két legyet üthetsz egy csapásra! :) Sajnos vannak ilyenek , nekem is van egy 30 éves ismerõsöm aki a nõvérével alszik egy nagy ágyon mert tényleg kicsi helyen laknak, és egyiküknek sem mennek jól sosem az anyagi dolgaik , a srác mindig próbál elköltözni otthonról úgy hogy át a csajhoz akivel együtt van de ez sem a legjobb megoldás mert egyik csaj csak a házukat újítatta fel vele aztán dobta a gyereknek meg rakás pénze volt benne.Szóval igen furcsa a dolog hogy az anyjával alszik , de el kell nézni hogy ezt kényszerûségbõl csinálja!!!

Igaz, hogy ha a gyermek az anyjával születik azonos hónapban akkor fiú lesz, ha az apával, akkor lány?

Legjobb válasz: Èn még ilyet nem hallottam.De enek semmi értelme.A kettönek nincsen semmi köze egymáshoz. Növérem júliusi,mégis fiút szült februárban.stb.... A gyermek neme a kromoszómáktól függ,nem a hónapoktól!!!

Èn még ilyet nem hallottam.De enek semmi értelme.A kettönek nincsen semmi köze egymáshoz. Növérem júliusi, mégis fiút szült februárban.stb.... A gyermek neme a kromoszómáktól függ, nem a hónapoktól!!!
Nyugodtan mérget vehetsz rá: nem igaz.
A kettõnek semmi köze egymáshoz. Csak "szerencse" kérdése, hogy ki mikor fogan meg.
Ugye ezt a kérdést csak viccbõl tetted fel? :)
Ez most tök komoly kérdés? És mi van a másik 10 hónappal? Hallottál már a genetikáról, meg a kromoszómákról? Ajánlom a nyolcadiks biológiakönyvet!

Van az apának bármi erkölcsi kötelessége a gyerek felé, ha a gyerek az anya ármánykodásának köszönhetõen fogant?

Az anya állításával ellentétben nem vette be a fogamzásgátló tablettákat és rendszeresen kiszúrta az óvszereket egy gombostûvel. Nem a törvény érdekel, azt ismerem, én az erkölcsi felelõsségre vagyok kíváncsi.

Legjobb válasz: Számomra nem fontos a körülmény. A gyerek él, igényei vannak, és nem tehet semmirõl. Igen, az apa erkölcsi felelõssége jó apjának lenni.

Számomra nem fontos a körülmény. A gyerek él, igényei vannak, és nem tehet semmirõl. Igen, az apa erkölcsi felelõssége jó apjának lenni.
A kérdező hozzászólása: Esetleg az anyja ellen lehetne fordítani a gyereket az igazsággal, úgy megérné a kapcsolattartás.
A kérdező hozzászólása: Gyerekkel új kapcsolatot is nehezebb találni. Titkolni megint nem jó. Bár így van kit kényszeríteni, hogy öreg korára gondoskodjon az emberrõl, de nagyon hosszú idõ, amíg a befektetett pénz megtérül. Nem lehetne valahogy kikényszeríteni az abortuszt?
Lehet jobb is lenne szegény gyereknek ha nem lenne része az életének olyan "ember" aki csak úgy megölné.
Már nem lehet az eseményeket meg nem történtté tenni. Az apa képzelje magát a gyerek helyzetébe és tegye fel a kérdést: megérteném és megbocsátanék a helyében magamnak, amiért nem tartottam vele semmilyen kapcsolatot? Igen, megérteném, hogy apám nem akart engem, anyám szemét módon elbánt vele és belekényszerítette õt ebbe a helyzetbe. Megérteném, hogy nem akart engem és nyûg vagyok a nyakán, nem kíváncsi rám. Megérteném, de nem bocsátanám meg soha, mert nem kértem, hogy legyek, de ha már itt vagyok az alapvetõ, minimális emberi tiszteletet megérdemlem, azt, hogy korrekt kapcsolatunk legyen, hogy néha megkérdezze, hogy vagyok, hogy érzem magam, mert mégiscsak az apám, nem? Mit fog gondolni a gyerek az apjáról, ha otthagyja? Hogy egy gyenge jellem, aki képtelen vállalni a felelõsséget, és ami még rosszabb, otthagyta a francba. Az eszmefuttatás végén pedig tegye fel az apa a kérdést: Milyen ember akarok lenni?
A kérdező hozzászólása: Nem lenne az, ha az anya hajlandó lenne abortuszra menni.
De igen a pasi tehet arról, hogy lefeküdt a nõvel, tehát részese a csúnyán mondva gyerekcsinálásban ugyanis ha van védekezés sem 100%, tehát kutya kötelessége a gyerekét támogatni.
A pasi sem tehet róla, igaz. De ez ezen a ponton már nem fontos. Egy másik ember életéért felelõs, akár tetszik neki a helyzet, akár nem. Õ felnõtt, a gyerek élete meg tönkremegy apa nélkül. Erkölcsi kötelessége jelen lenni az életében.
A kérdező hozzászólása: A "pasi" ugyanúgy nem tehet semmirõl, mint a gyerek.
Nos a gyerek semmirõl nem tehet, tehát én a pasi helyében a gyerekemet támogatnám de nem az anyján keresztül.
A kérdező hozzászólása: Az is gond, hogy az apának nincs beleszólása az abortuszba.
Az apán múlik, hogy a jogos haragot választja vagy nagyot nyelve a gyerek érdekeit nézi.
Jaj ez a kérvényezheti a gyerekelhelyezést szép dolog de 3 éves kor alatt esélye nem nulla hanem a minusz tartományban van, és késõbb sem sok esélye van.
Azért mert egy nõnek "hatalma" van a terhessége szabályozásban (pl. beveszi/ nem veszi a gyógyszert és az ellenkezõjét állítja) erkölcsileg gusztustalan ilyet tennie egy nõnek. Hogy apuka erre mit reagál hát nem tudom. Még is csak az õ gyereke is, belõle van még akkor is ha õ ezt nem akarta. Azt mondom, hogy nem kell felelõsséget vállalnia a gyerekért, de ha némi jó érzés van benne akkor vállaja a gyermeket. (természetesen a nõt elhagyva, adott esetben esetleg még kérvényezhetné is a gyermek elhelyezését nála)
Igen is meg nem is. Azét nem, mert nem õ döntött úgy, hogy gyereket vállal. Azért igen, mert egy ilyen sunyi, alamuszi, éretlen, beteg nõszemély vajon mikre lenne képes a gyerekkel szemben? Egy kicsi ember nagyon ki lesz neki szolgáltatva. Az apa az egyetlen aki esetleg meg tudja védeni. Bár ezért nehogy együtt maradjon vele, de a gyereknek szerintem hosszabb távon jobb lenne az apjánál.
Attól, hogy az anya szemét a gyerek még az apa gyereke, így igen. Gyerektartást minimum 18 max 25 évig fizetnie kell, örökölni is fog utána, látogatás pedig az apa joga vagy él vele vagy nem.
Ilyen lelkivilágú ember inkább felejtse el , hogy létezik! A gyerek is jobban jár!

Fiúk! Ti h reagálnátok ha a bnőtöknek az anyja nagyon félti a lányát és nem is nagyon engedi h találkozzanak és h ott aludjon a lány a barátjánál? A lányra haragudnátok?

Legjobb válasz: Ha a lány még fiatal, akkor senkire. Ha felnõtt ember, akkor természetesen nem rá, hanem a szüleire haragudnék.

Ha a lány még fiatal, akkor senkire. Ha felnõtt ember, akkor természetesen nem rá, hanem a szüleire haragudnék.
attól függ. ha szerelmes lennék a lányba akkor megoldanám valahogy a helyzetet. tepernék a szülõknél, hogy rám lehet bízni a lányt. biztosan nem haragudnék a lányra. de, hogy nagy áldozatokat vállaljak ahhoz szerelmesnek kell lennem, nagyon :)
kiegészíteném a másodikat azzal, ha felnõtt, lehet, hogy nem haragudnék rá, de egy idõ után megfordulna a fejemben, hogy hogy lehet ilyen élhetetlen, hogy felnõtt ember létére, nem mer ellent mondani a szüleinek azzal kapcsolatban, hogy randira mehet vagy sem stb.
Azért a dolog nagyban függ a lány életkorától. 15-16 évesen SZERINTEM még ne aludjon a barátjánál valaki... a lányra pedig nem lehetsz mérges azért, mert a szülei értelmesek.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm az értelmes válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!