Találatok a következő kifejezésre: Ha a anyjának volt (34 db)

Titeket megrázna, ha a párotok volt nője anyjának képei közt megtalálnátok a párotok és a ovlt csaja régi közös képét (ballagási) ahol a család is rajt van?

valamint a csaj baratikor oldalán egyik régi képéhez a kommentek közt megtalálnátok a párotok kommentjét, amint azt írja al ánynak, hogy szeretlek? persze azt régen írta és azóta a pasi törölte az oldalát, csak a neve van fenn, és akkor még nem ismert engem...

Legjobb válasz: Jajj nemár. Miért kell kombinálni? MOst csak azért dobják el a képet, mert már nincsenek együtt? Elsõnek üzenem: A férfiak is tudnak kombinálni.

Jajj nemár. Miért kell kombinálni? MOst csak azért dobják el a képet, mert már nincsenek együtt? Elsõnek üzenem: A férfiak is tudnak kombinálni.
Megrázott, de nem tartott sokáig. Inkább az fájt, hogy az exét ezerrel ölelte a képen, amikor meg rólunk készült kép, a kezem se fogta meg, én "erõszakoltam" ki.
Mit keresel te a párod exe anyjánál? (Vagy az õ közösségi oldalán)
Na, ez már beteges.
Miért rázna meg??Az már csak volt és elmúlt, ráadásul már törölte is magát, plussz még nem is ismert téged!! Komolyan mondom ti nõk aztán tudtok variálni....:) A kérdésre a válasz:lekakilnám magasról!!
Elsõnek üzenem: A férfiak is tudnak kombinálni. Most mit kell megint ez a duma??Egybõl jön az idiota nõi reakció, hogy mert a férfiak is tudnak kombinálni bla bla...... Én olyan férfirõl nem hallottam aki egy ilyenen kiakadna! Csupán válaszoltam egy adott kérdésre!
Nekem a pénztárcámban van két fényképem a két volt barátnõmrõl. Nem beszéltem velük évek óta, de ha véletlenül onnan veszek elõ valamit, akkor kellemes emlékek kapcsolódnak a képekhez. És nagyon sajnálnám õket kidobni. Pedig egyik lánnyal sem beszéltem évek óta, és azt sem tudom, mi van velük. De szeretem az emlékeiket. És ha, ne adj isten, szakítanék a barátnõmmel, akkor bizony az õ fényképét is oda fogom rakni. Emlék, semmi több. Ha ez kiakaszt, akkor ne feledd törölni a barátod fejébõl is a dolgokat, mert minden bizonnyal van olyan, hogy meghal egy zenét, és eszébe jut egy ex. Hja, van ilyen :)
Szerintem barátikörön nekem is vannak képeim az exemrõl, sose használom, még törölni se léptem be. Nem tudom, mi van aláírva. Képem pedig az összes exemrõl van, mondjuk azokon az oldalakon amit használok töröltem pár fotót. A ballagás egy fontos esemény, most az anyja törölje le a képeket, mert a csaj rajta van? Vagy rejtse el egy fekete kocka mögé? Ne törõdj ezekkel.
Miert kuttsz? Ez a multja. Dobjon el mindent mert most epp veled van kapcsolata/ Legalabb elrakta oket, nem mutogtja. Te kidobtal mindent exeidrol?
Elsõnek én is üzenek: párom jobban kombinál, mint egy nõ. A tulajdonságok még mindig nem nem függõek.

Ha a párom anyjának volt egy ikerterhessége (de a párom nem iker), akkor, ha majd teherbe esek nagyobb-e az esélyem az ikerszülésre?

Vagy csak akkor lehet ha az én családomban anyai ágon volt ilyen?

Legjobb válasz: Szia Az ikerterhesseg anyai agon megy tovabb...tehat ha a parod anyuja iker volt akkor az nem befojasolja azt, hogy neked nagyobak az eselyeid. Ha ikreid lennenek akkor tuti nem emiatt. En iker vagyok...az en lanygyermekemnek van ra nagy eselye, hogy ikrei legyenek.

Szia Az ikerterhesseg anyai agon megy tovabb...tehat ha a parod anyuja iker volt akkor az nem befojasolja azt, hogy neked nagyobak az eselyeid. Ha ikreid lennenek akkor tuti nem emiatt. En iker vagyok...az en lanygyermekemnek van ra nagy eselye, hogy ikrei legyenek.
Természetesen nagyobb az esélye az ikerterhességnek mint álltalában.A párod az anyukád génjeit is örökölte, a gyermeketek is örökli, szóval elõfordulhat.De lehet, hogy csak majd nagyon elõrenyúló ágon fog öröklõdni(monsjuk unokánál, dédunokánál).
Az biztos, hogy a kiskönyvbe felveszik, pedig nálunk "csak" a párom nagymamjánának voltak iker testvérei. Mépgis azt mondták, hogy esélyes vagyok iker babákra. egy 9 hetes kismama
nalunk senki sem iker es a ferjemnel sem.elso tehessegem iker terhesseg volt 2 fiuval, az egyiket sajnos nem tudtak megmenteni.8 honapos a fiam, es ma tudtam meg hogy ket kislany van a pocimban.ritka, de ilyen is elofordulhat.nemtudom mennyire fugg attol h anyosodnak volt ikerterhessege, az hogy neked is lesz-e.szerintem nagyon keves az esely ra, persze nem kizart.

Megteheti ezt? Eladhatja az apa halála után a gyerek a házat, ha a ház a szülők közös tulajdona volt és az anya nem akarja eladni?

Szomszédasszonyomnak meghalt a férje. Egy gyerekük van (feln?tt, már neki is van gyereke) A ház közös tulajdon volt (fele a szomszédasszonyomé, fele az elhunyté) Most a gyereke el akarja adni a házat, mert a felét örökölte, és saját házat akar venni, amihez kellene ez a pénz. Viszont a sz.asszony nem akarja eladni, a feléb?l nem is tudna másikat venni. Rákényszerítheti valahogy a gyereke, hogy mégis adják el? Mondjuk, követeli, hogy fizesse ki a részét, és azt az anya nem tudja kifizetni.

Legjobb válasz: Szia! Ha nagyon el ki akarja venni a gyerek a "pénzét" a házból, megteheti. Jogilag senki nem kötelezhetõ a közös tulajdonra. Vagyis a gyerek élhet ezzel a jogával, bírói úton, közös tulajdon megszüntetése iránti kérelemmel. Ennek az a menete, hogy benyújtja a bíróságra és pár tárgyaláson mondogathatják egymásnak a magukét (vedd meg a részemet, adjuk el közösen a házat, stb.). Ha sikerül megegyezniük, az jó. Ha nem, akkor a bíróság dönthet úgy, hogy árverezésre bocsájtja a házat. Ebben viszont az a bökkenõ, hogy mivel a gyerek nyújtja be a keresetet, így ez lesz az alapár, ha öt forinttal többért kel el, akkor anya része öt forint lesz. Nyolc éve én is végigcsináltam ezt, akkor még így volt jogilag a vételár elosztása.

Hülyeség. de ha beírod melyik paragrafus mondja, hogy az özvegyi haszonélvezeti joghoz kell az örökösök beleegyezése, akkor elhiszem, hogy neked van igazad. Persze megkérdezik.Mondhatsz nemet, indíthatsz pert, aztán szépen elveszted.
nincs igazad, nálunk a hagyatékin, megkérdezte a közjegyzõ, h beleegyezünk-e hogy apu részére bejegyezzék a haszonélvezeti jogot!!! ha nem egyeztünk volna bele, akkor nem kerül rá!
Szia! Ha nagyon el ki akarja venni a gyerek a "pénzét" a házból, megteheti. Jogilag senki nem kötelezhetõ a közös tulajdonra. Vagyis a gyerek élhet ezzel a jogával, bírói úton, közös tulajdon megszüntetése iránti kérelemmel. Ennek az a menete, hogy benyújtja a bíróságra és pár tárgyaláson mondogathatják egymásnak a magukét (vedd meg a részemet, adjuk el közösen a házat, stb.). Ha sikerül megegyezniük, az jó. Ha nem, akkor a bíróság dönthet úgy, hogy árverezésre bocsájtja a házat. Ebben viszont az a bökkenõ, hogy mivel a gyerek nyújtja be a keresetet, így ez lesz az alapár, ha öt forinttal többért kel el, akkor anya része öt forint lesz. Nyolc éve én is végigcsináltam ezt, akkor még így volt jogilag a vételár elosztása.
nem adhatja el és nem követelheti. nem teheti ki onnan. amíg mindkét fél bele nem egyezik az eladásba, addig semmi sem történik.
Egyrészt a fele ingatlan még mindig a szomszédasszony tulajdona, így nélküle nem lehet eladni a lakást. Másrészt, ha benne lakik, akkor neki a férje része fölött is haszonélvezeti joga lesz, és a haszonélvezeti jog erõsebb a tulajdonjognál is!! Tehát ha a nõ beleegyezése nélkül a gyerek nem adhatja el.
Követelheti, anyuka meg tárja szét a karját és kérdezze meg gyerkekétõl: mibõl, édes fiam?! (Kötelezni a fizetésre nem lehet.)
Nem kell kifizetnie semmit, viszont a gyerek a tulajdonjogát eladhatja.Bárkinek. Jelen esetben az lenne a legtisztább, ha kifizetné a gyereket és a teljes ház az övé(esetleg utánna ráiratja az egyházra-cs.essze meg a gyerek, ha a haláláig nem tud várni az örökséggel) Értékbecslést kell kérni, a 1/2 tulajdonjog haszonélvezettel terhelve egy 10M ház esetében nem több, mint 1-2 M forint. Egyébként meg ne okoskodjon már bele, az, akinek gõze nincs a jogról.Magyarországon bárki eladhatja a tulajndonát, egy-két kivétel, de ez nem az.
Lehet rosszul tudom, de akkor nem úgy van, hogy a ki kell fizetni azt, aki el akarná adni?
Eladhatja , de fél házat haszonélvezettel terhelve nem nagyon fog, max.bagóért. Házastárs csak végrendelet esetén örököl. Szóval szomszédasszony ne aggódjon élete végéig ott maradhat, hiszen a haszonélvezet errõl szól.Ki nem rakhatják, bárki a tulajdonos.
Azt kérheti hogy az anyja fizesse ki az õ részét.
a 1/2 ház az anya része, a másik 1/2 az örökség. Haszonélvezeti joga az anyának csak akkor lesz a férje részére, ha a hagyatéki tárgyaláson az örökös(gyerek) ebbe beleegyezik. Tehát, a gyerek csak a 1/2 házat adhatja el, vagyis csak az apai részt!Kötelezni, senkit nem lehet, h kifizesse a másikat, ha 2 tulajdonosból az egyik nem akarja eladni, akkor a másik nem tehet semmit. 1/2 házat pedig nem vesz meg senki!! Édesanyám nemrég hunyt el, úgyhogy most benne vagyok ezekben az eljárásokban.
Sõt elárvereztetni is el lehet, de az anya akkor is marad-mert haszonélvezeti joga van!-na ki venné meg?(hacsak nem oda tervezik a következõ kormányzati negyedet)
Ha esetleg megszüntetik a közös jogot, a haszonélvezeti jog, akkor is rajtmarad! Ráadásul nem kötelezõ az özvegynek megvenni. Érthetõbben:lehet pert indítani, az anya azt mondja, hogy nem tud fizetni, vegye meg a gyerek a tulajdonjogot.Gyerek megveszi(vagy megszünteti a pert), Haszonélvezet az anyán marad.Nesze hoci...meg lehet csinálni, csak értelme nincs...
Nem tudja eladni, mert az asszonynak élete végéig haszonélvezeti joga van az egész házra, nem csak arra a felére, amit örökölt. Nem rakható ki, de a viszony emiatt meg fog romlani a gyerek és a nõ között, ezt a nõnek fel kell vállalni és nem biztos, hogy akarja. Még ha a gyerek el is akarná adni a saját részét, nem fogja tudni, mert ki vesz meg egy olyan fél házat, ahol lakik valaki és nem rakható ki?
akkor nálunk biztos nem a magyarországi törvények szerint jártak el, már csak tudom mi volt anyu hagyatéki tárgyalásán.. pláne, h 3 milliót fizettünk haláladó címen! 9 éve.
Nem engedte bemásolni, de a PTK 615-öt kell elolvasni...
Még egyszer: Nem kell fizetnie, a tulajdonjog viszont eladható bárkinek. Haszonélvezet magától jár, köze nincs, mit akar az örökös. Fejezzétek már be a hülyeségeiteket.
Teljesen nyugodt lehet a szomszédasszonyod.Az örökös a tulajdonrészével csak akkor tud kezdeni valamit, ha a másik részt is megörökölte.Arra viszont mostantól nem árt figyelnie a szomszédasszonynak, miket ír alá.
A kérdező hozzászólása: Hát egy fél ház után nem hiszem, hogy sokan kapkodnának, amikor van elég sok eladó ház a környéken. Nem tudja kifizetni a gyereket, nincs mibõl. Valószínûleg hitelt sem nagyon kapna, de nem is szeretne felvenni, mert nem tudná mibõl törleszteni.
A kérdező hozzászólása: Azt se követelheti a gyerek, hogy az õ részét (amit az apja után örökölt) azt fizesse ki? Mármint követelhetni követelheti, csak van-e jogalapja rá.
A haszonélvezeti jogot forintosítani lehet, sõt ebben az esetben kell. Ez alapvetõen a haszonélvezõ életkorától függ. És ezt is ki kell fizetni, szóval nem haszonélvezeti joggal terhelt ingatlant értékesítenek/árvereznek el.

Mit csináljak ha soha nem volt meg köztünk a jó anya-ánya kapcsolat?

Anyám nagyon szigorú, és tényleg nem lehet vele megbeszélni semmit.. Már nagyon bosszant és tök rossz így. Nem beszélhetek meg vele semmit, itthonról el nem mehetek...mint egy börtön...Barátaimmal nem mehetek sehova, és csak a maga dolgait fújja.. nem fogadja el ha másnak is igaza van... Ahjj tök rossz.. semmit nem beszélhetünk meg, meg semmi... mit csináljak valaki segítseen?:( 13/L

Legjobb válasz: Én is nagyon aggódós vagyok, hidd el, ez egy átok. Néha már pánikrohamom van, ha a lányom(16) nem veszi fel a telefont. Ez egy betegség, ez a szorongás, én mindent megteszek, hogy elmenjek a határig, de megbeszéltem vele, hogy ha lehet, mindig vegye fel a telefont, tudjam, hova megy, kivel, mikor jön haza.És egyre jobban "eddzem" magam, egyre többet próbálok engedni. Remélem, bejut az egyetemre, és koliba megy, az mindkettõnknek használni fog.

Én is nagyon aggódós vagyok, hidd el, ez egy átok. Néha már pánikrohamom van, ha a lányom(16) nem veszi fel a telefont. Ez egy betegség, ez a szorongás, én mindent megteszek, hogy elmenjek a határig, de megbeszéltem vele, hogy ha lehet, mindig vegye fel a telefont, tudjam, hova megy, kivel, mikor jön haza.És egyre jobban "eddzem" magam, egyre többet próbálok engedni. Remélem, bejut az egyetemre, és koliba megy, az mindkettõnknek használni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! De már nevetségesen túlaggódik mindent :((
éled=éld
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat... Hát nem akarok én alkoholizálni sem cigi meg semmi csak egy kicsit ÉLNI.. Tágabb korlátokkal meg minden...

Válás esetén a férjnél maradnak a gyerekek ha az anya a másik szobában, éjjel, míg a gyerek aludt, apa dolgozott volt együtt szeretőjével?

Legjobb válasz: Nem. Az anya ettõl a bíróság szemében nem erkölcstelen. De ha az apa tenné ezt,õt elítélnék. Egy nõnek mindent szabad !

Nem. Az anya ettõl a bíróság szemében nem erkölcstelen. De ha az apa tenné ezt, õt elítélnék. Egy nõnek mindent szabad !
Nem hiszem, hogy ezért az apának ítélnék a gyerekeket.
Nem, ezt a körülményt a magyar bíróságok nem fogják mérlegelni. Általában a gyermeket az anyának ítélik, súlyosabb problémának kell léteznie ahhoz, hogy ne az anya kapja, hanem az apa. Pl. az anya alkoholista, vagy prostituált lett, vagy bizonyíthatóan nem tudja megfelelõ módon felnevelni a gyerekeket stb.
kérdezõ mekkora egy féreg vagy Úr Isten!! míg az apa dolgozik, a gyerek meg alszik te egy mésik pasival döngeted magad. szeretnék gratulálni. hányinger
100 h a kedves anyukánál marad a pici :S de ha apukának jobbak a körülményei ak lehet h nem xD
Nem. A bíróságok elég nõpártiak, a megcsalás pedig ma már nem válóok. Mivel egy válásnál a bírónõk fõ célja az apák totális tönkretétele, a gyuereket az anyának ítélik.

Nagyobb gyerekes anyuk, válaszoltok őszintén? Ha a gyereketek 2 évesen még nem beszélt, nagyobbként is le volt maradva az átlagtól?

Vagyis gyengèbb, közepes tanuló lett? Vagy ha ti magatok/férjetek/rokonotok szintén 2 évesen egyáltalán, vagy csak pár szót használt, nem ment kés?bb úgy a tanulás,ahogy elképzeltétek?

Legjobb válasz: a noverem 3 eves koraig csak mutogatott mindenre, nem szolt egy szot se, szulinapja elott par nappal szolalt meg eloszor, folyekonyan beszelt, nem volt semmi gondja az iskolaban

a noverem 3 eves koraig csak mutogatott mindenre, nem szolt egy szot se, szulinapja elott par nappal szolalt meg eloszor, folyekonyan beszelt, nem volt semmi gondja az iskolaban
Párom 2 éves koráig egy szót sem szólt. Utána folyékonyan azonnal. Most 34 éves középfokú angol nyelvvizsgája van, felsõfokú tanfolyamot végzett, 3 évet kommunikációs fõiskolán angol tanár szakon, utána ELTE jogi kar, most 5. éves hallgató nappalin+ dolgozik. Kisfiúnk sem szószátyár: 22 hónapos, cca. 50 szót tud. De 1 évesen stabilan ment a hóban is.
A férjem 3 éves koráig nem beszélt anyósom szerint. Ma orvos. Általánosban és gimiben is végig kitûnõ tanuló volt. Felsõfokú nyelvvizsgája van. Úgyhogy én csak reménykedem hogy a fiam (aki szintén nem nagyon beszélt úgy 2.5 éves koráig, legalább feleennyire okos lesz :)
Az óvoda kezdete elõtt elvitt édesanyám pszichológushoz, mert alig beszéltem. Azt mondta az orvos, ne aggódjon anyuka, értelmes a gyerek. Két diplomám van, s mindenki azt mondja, túl sokat beszélek. :-)
Anyukám szerint 3 éves koromban még nem beszéltem!Mikor bekerültem az oviba onnantól pár hét alatt beszéltem!Nem voltam elhanyagolva, van egy nõvérem is, akitõl megtanulhattam volna beszélni, de nem ment valamiért!Most 28 éves vagyok.Ami soha nem ment az az idegen nyelv!Amúgy nem voltam rossz tanuló!
öcsém 2, 5 éves koráig csak mutogatott, hogy ö-ö-ö. Ma matek-info osztályban tanul középsuliban, 3.-4. tanuló. 1-8-ban osztályelsõ volt.
Nincs összefüggés a kettõ között, az hogy kibõl mi lesz, szerintem szorgalom, kitartás és persze a szülõi odafigyelés.
A kérdező hozzászólása: A végén még az derül ki, hogy okosabbak, mint gondolnánk:) mutogat és saját jelei vannak, minek is beszéljen, amig ezzel bármit megértet...
A kérdező hozzászólása: Tehát valószinüleg semmi összefüggés nincs a késõbbi beszéd és az értelmi képesség között....2 éves fiam iszonyat activityt nyom egész nap:) szerintrm fél éven belül elõrelépés nem várható:(
A kérdező hozzászólása: És mi lett a nõvéredbõl? Mit tanul?mi a munkája? Erre is kiváncsi lennék! Köszi a választ!
Ismerek olyan gyereket, aki 3 évesen még nem beszélt, szegényt mindenki cikizte. Most már felnõtt ember, kitûnõre diplomázott a Mûszaki Egyetemen, tényleg nagyon okos pasi. De a nagyobbik lányom is már elmúlt 2 éves mire elkezdett beszélni és 4 évesen már többet konyított a matekhoz mint én valaha is. Bármit le tud írni, tényleg nagyon okos. Most 5 és fél éves. Nem függ össze a beszéd beindulása az "okosságával". Ismerek olyat (lány), aki már 1 évesen mondatokat mondott, aztán még leérettségizni sem tudott, meg mindig béna volt a suliban, most se egy lángész.

Mit tegyek ha a volt párom tiltja tőlem a kőzős gyermekünket? Mit tegyek? Hová forduljak segítségért? Nem voltunk össze házasodva, csak együtt éltünk. Az anya tényleg el tílthatja a gyermekemet tőlem?

Legjobb válasz: Hogy mit tegyél? Fejezd be az általános iskolát, mert bicskanyitogató a helyesírásod... Aztán ha ez megoldódott, menj be panasznapra a bíróságon és vagy jelentsd fel ha nem engedi a láthatást vagy kérd a láthatást. Abból amit leírtál nem derült, hogy volt-e már gyerekelhelyezés, fizeted-e a gyerektartást stb.

Hogy mit tegyél? Fejezd be az általános iskolát, mert bicskanyitogató a helyesírásod... Aztán ha ez megoldódott, menj be panasznapra a bíróságon és vagy jelentsd fel ha nem engedi a láthatást vagy kérd a láthatást. Abból amit leírtál nem derült, hogy volt-e már gyerekelhelyezés, fizeted-e a gyerektartást stb.
Dehogy tilthatja. A gyerek nem a szülõ tulajdona. Egyiké sem. Bíróság, gyermekelhelyezés, gyermektartás megállapítása, láthatás szabályozása. Ingyenes panasznapon segítenek.
Így van. De mi az az ingyenes panasznap? A bíróságon minden jogtanács ingyenes...
Utolsó, igazad van, de nem mindennap segítenek. A bírósági panasznap kijelölt idõpontokban van. Kérdezõ, el lett mar helyezve hivatalosan a gyerek? Gondolom nem, mert akkor lenne láthatas is megállapítva. Bíróságra kell beadni egy kérvényt.
a helyi családsegítõ és gyermekjóléti szolgálatnál is érdeklõdhetsz, õk segítenek, sõt, ott hamarabb kapsz idõpontot a jogászhoz is
Ehez semmi joga, márha közös a felügyelet. Ha te fogod és most elviszed a gyereket akkor sem jelenthet fel mert ugyanannyi jogod van hozzá mint neki, persze mindaddig amig a gyermekelhelyezésrõl nem dönt a biroság. Menny biroságra.
Egyáltalán ismer a gyerek téged? Tudja, hogy te vagy az apja? Nevelted egyetlen percig is?
fordult bírósághoz, ha van gyerekelhelyezés, akkor a kapcsolattartást is szabályozni fogják, viszont fizetnek is kell gyerektartást

Ha a nagymamámnak (anyai ágról) volt ikertestvére akkor nekem lehet iketerhességeM?

vagy ez honnan örökl?dik?

Legjobb válasz: Kedves 19:53! Bizony, hogy nemhez kötött az ikerterhesség örökölhetõsége. Általában! Mivel azt, hogy két vagy több petesejt "érlelésére" legyen hajlamos egy nõ, azt az apák nem igazán tudják tovább adni.

Kedves 19:53! Bizony, hogy nemhez kötött az ikerterhesség örökölhetõsége. Általában! Mivel azt, hogy két vagy több petesejt "érlelésére" legyen hajlamos egy nõ, azt az apák nem igazán tudják tovább adni.
És akkor nekem hogy lettek 2petéjû ikreim apai ágról, ha csak anyai ágról öröklõdik? Itt mindenki olyan okos, de senki nem tudja a pontos választ!
Kedves 19.57! "Mivel azt, hogy két vagy több petesejt "érlelésére" legyen hajlamos egy nõ, azt az apák nem igazán tudják tovább adni." Ugye azért tisztában vagy vele, hogy az apától is X kromoszómát kap a gyerek? Vagyis ez a hajlam örökölhetõ, akár apától is. Ha apuka anyukája pl. hajlamos volt sok petesejt termelésére, akkor ez a génjeiben van. Abból meg kap 50%-ot a fiúgyereke is (X kromoszóma). És bármilyen meglepõ, mivel a lánybabák X kromoszómát kapnak az apukájuktól is, így apuka is örökítheti a hajlamot. Ha viszont apuka apja volt iker, akkor nem örökítheti, hiszen apuka nem X, hanem Y kromoszómát kap a hajlamot örökíteni tudó apjától. Így a hajlam ugyanolyan eséllyel öröklõdik apai és anyai ágon is.
Amúgy meg nincs olyan, hogy "általában nemhez kötött". Valami vagy nemhez kötött vagy nem. Váltogatni nem fogja.
Elnézést kérek minden itt jelenlévõ "genetikus"-tól. Az orvosnak, aki elmagyarázta nekem, hogy miért öröklõdik a kétpetéjû ikerterhességre való hajlam anyai ágon, majd javaslom, hogy adja vissza diplomáját.
Na tudod melyik orvos mondta ezt neked.... Nem kéne ekkorát kamuzni. Vagy tényleg adja vissza a diplomáját, mert bármilyen orvost megkérdezel (orvos családban nõttem fel) nem ezt fogja mondani. Bár én találkoztam olyan orvossal is aki szerint a Turner szindróma fiú betegség volt... Mindegy... Van ilyen. Tévedni emberi dolog.
"Az ikerterhességre való hajlam csakis anyai ágon örökölhetõ, és az ikerpárok egyedeinek ötször nagyobb esélyük van arra, hogy maguk is ikrek szüleivé váljanak, mint a nem ikerterhességbõl születetteknek." Forrás: http://www.freeweb.hu/bmkorhazbabak/ikrek.htm
A kérdés megválaszolásához azt is tudni kéne, hogy milyen idõsen szült a dédnagymamád ikreket. Mert vannak bizonyos tényezõk amik hajlamosítanak az ikerszülésre és ez mégsem öröklõdik.
Én is köszönöm szépen a sok genetikusnak a lepontozást. Tök jó, hogy alapokkal sem vagyunk tisztába, de ahhoz ért mindenki, hogy a piros kezet nyomkodja. Nem hogy örülnénk, hogy tanulunk valamit.... Csak gratulálni tudok.
Köszönöm a leszavazást a rendkívül tájékozott és intelligens emberkéktõl akik itt vannak és mindenkinél okosabbnak képzelik magukat. Azt hiszem az utolsó két válasz is nekem adott igazat. Nekik köszönöm. Jó látni, hogy valaki gondolkodni is tud.
Lhete.De attól is lehet, ha sokáig szedsz fogamzásgátlót.
csak a kétpetéjû ikerterhesség öröklõdik genetikailag, mielõtt tévedésbe esnél. És anyai ágon.
Nekem anyai nagyapám volt iker (kétpetéjûek voltak). És most nekem is kétpetéjû ikreim lesznek. Állítólag elsõsorban a kétpetéjû ikerterhesség örökölhetõ, az egypetéjû sokkal ritkábban. Egyébként 30 év fölött is gyakoribb az ikerterhesség elõfordulása.
Nekem anyai és apai ágon is ikrek, nálunk nem öröklõdött....eddig....
Nem nemhez kötve öröklõdik okoskáim :) Igen, lehet ikerterhességed, mint mindenki másnak is. Csak neked valamivel több esélyed van rá mint másoknak.
Nekem apai ágon öröklõdött.
igen lehet, anyai ágon öröklõdik.
Valóban igaz, hogy nem mindegy mikor szül valaki ikreket. Dédnagyanyám ikrei születésekor több volt, mint negyven éves és azt mondják 30 felett nõ az esély. Nekem is ikreim lesznek és 34 múltam. Így aztán lehet felesleges nyomozni, hogy kitõl örököltem, mert lehet, hogy csupán véletlen egybeesés és csak a koromnak köszönhetõ. Egyébként tényleg nem kéne lepontozni egymást. Érdekes dolgokat olvastam a témában ennek a kérdésnek köszönhetõen. Örülök, hogy ez alkalommal is tanulhattam Tõletek.

Hitlernek volt gyereke? Ha igen, ki volt a gyerek (ek) anyja?

Legjobb válasz: Vona Gábor és ORbán Viktor a gyerekei annak a vérfasisztoid náczinak!!! És a maga az Ördög termékenyítette meg!!! Ájvééééék!!!

Vona Gábor és ORbán Viktor a gyerekei annak a vérfasisztoid náczinak!!! És a maga az Ördög termékenyítette meg!!! Ájvééééék!!!
Igen, maga volt a sátán, miután több tízmilliárd zsidót telepítettek ki a Szaturnuszra és más egzotikus bolygókra
Ezt mondtam, hogy ilyen logika alapján mindent a feje tetejére lehet forgatni ha úgy akarom. Ilyen logikát alapul véve a legellentétesebb dolgok is az állításomat igazolják. Ezért nem helytálló a dolog.
16:10: vannak, akik igen is melegnek hiszik Hitlert. Engem nem erdekel, hogy az volt-e, mert ez a tettein nem valtoztat semmit. Fenntartasokkal kezelem az ilyen ketes forrasokat. Ezert irtam oda, hogy ez mar nem fog kiderulni sosem. Legjobb vedekezes a tamadas egyebkent...szoval nem lennek meglepve, ha igaz lett volna. Tobb dologbol fakadhatott a frusztracioja, a magaban levo "rosszat" akarta talan kiirtani a dontesevel. Bar ez mar senkit sem vigasztal.
Nem volt neki elismert gyereke, akirol tudomasunk volna. Arrol van forras, hogy nem vagyott gyerekekre, tehat nem is akart gyerekeket sajat bevallasa szerint. Egyebkent ebben az is kozre jatszhatott, hogy egyes forrasok szerint csak azert nosult meg, hogy nehogy feny deruljon a homoszexualitasara. Van, aki elhiszi a forrasok alapjan, hogy Hitler meleg volt, van, aki nem. Ezt nem tudjuk bizonyitani mar, bar ez az o "eletmuveben" nem lenne meglepo elem, mert mindenkit az zavar, ami benne is megvan. Ha kikozositik valamiert, o is ki akar masokat kozositeni.
Utolsó: ilyen alapon akkor ha nem akarom hogy betörjenek a lakásomb akkor énis betörõ vagyok! naná! zsidó világnézet- fejjel lefelé, mindent kifordítva, grat
2.mal : MIlyen több 10 milliárd??? HOLOKAUSZTTAGADÓ!!! 3 ÉV!!! az több csilliárd gigabájt!
utolsó: azt kihagytad hogy PERCENKÉNT! :)

Családfában hogy szokás jelölni ha egy anyának két férje is volt és egyiktől 2 gyerek a másiktól pedig 3?

Köszi!

Legjobb válasz: Itt van egy sor családfa rajz. Valamelyikben biztos találsz rá példát. https://www.google.hu/search?q=csal%C3%A1dfa+rajzol%C3%A1sa&..

Itt van egy sor családfa rajz. Valamelyikben biztos találsz rá példát. https://www.google.hu/search?q=csal%C3%A1dfa+rajzol%C3%A1sa&..
Én úgy szoktam, hogy a körbõl mindkét irányba húzok egy négyzetet, utána a gyerekeket beteszem a megfelelõ helyre. Ha elváltak, áthúzom a vonalat, ha össze se házasodtak, eleve szaggatott vonallal jelölöm. Az élettársakat meg úgy szoktam jelölni, hogy a vonal felé rajzolok egy házat. Persze ilyenkor macerás mindkét négyzet fölé betenni az adatokat, de én számítógépen csinálom, így könnyen szét tudom húzni az egészet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!