Találatok a következő kifejezésre: Ha a anyatejcsit (3 db)

Ha a bébim már mindent megenne 7-8 hónaposan, de anyatejcsim már nem lenne, akkor feltétlen muszáj Neki tápszert adni?

Még nem tartunk ott,de érdekel a dolog.Igazából nem nagyon szeretnék m? dolgot adni Neki inkább olyat amit én készítek!

Legjobb válasz: Érdekes amit írt itt valaki, mert én babám addig hízott nagyon, amíg anyatejes volt ( 8 hónapig), már ránk is pirítottak, hogy ez így nem jó és azóta hízik normálisan mióta tápszeres :X

Érdekes amit írt itt valaki, mert én babám addig hízott nagyon, amíg anyatejes volt ( 8 hónapig), már ránk is pirítottak, hogy ez így nem jó és azóta hízik normálisan mióta tápszeres :X
sEmmit sem muszáj, csakhogy a tejalapú étkezèsre, napi min 500 ml-re az egészséges fejlõdéséhez bizonyitottan szüksége van rá. Ha nem akarsz tápit adni, tegyél meg mindent a tej fenntartásáért, mert pl fõzelékkel a napi fél litert nem helyettesítheted!
a tápszer is tehéntej, csak a benne lévõ fehérjét könnyen emészthetõ formára alakitják, néhány vitaminnal teleteszik. Remélhetõleg a tehéntejben lévõ átlagosan 12 féle antibiotikum ezzel már a tápiba nem kerül bele. Ne felejtsük el, hogy a tehéntej, amit a boltban annak árulnak már korántsem az, mint mondjuk 20-30 éve.
Azt adsz neki amit akarsz. Én nem fogok papolni mert már megtettem párszor. Tény. Az én gyerekem öt napos kora óta táõszeres. 3540 gr-al született 56 cm-el pontosan a kiírt napon. Most 14 hónapos 9500 gr és 78 cm. Elhízottnak még a legnagyobb jóindulattal sem mondanám, ellenben rengeteg ismerõsöm gyereke már négy öt hónaposan kilenc-tíz kg. volt. Na én rájuk mondtam azt, hogy túltápláltak. A tehéntejrõl No Comment. Én nem fogyasztom. A gyerekemnek nagyon minimális mennyiségben már adtam, de õ is utálja, R-go nem adok neki. Jah és még annyit, hogy a lányom még soha nem volt beteg. Ennyit a tápszerrõl. Amúgy pedig amint bölcsibe vagy oviba kerül a gyermeked mást sem fog kapni csak mû kaját. Na ha addig nem is de utána tuti komoly betegségei lesznek mert búrában tartod.
hat igen.... a tehentej...en akkor sem ajanlom a tehentejet csak artassz neki azzal.a tapszerek finomitott dolgok, pl az en kisbabam mar 9 hos es elso perctol sajnos tapszerezni is kellett mert nem volt eleg neki a tejem.de gyonyoru kislany es nagyon ugye ertelmes es mindenek elorr egeszseges baba. de ez csak az en velemenyem de rosszul csinalod ezt a tej dolgot.
22;17 es vagyok es a 22:12esnek irtam.
A tudomány mai állása szerint igen :) 1 éves korig elvileg fél liter tej alapú étel kell, amit nem tudsz tejtermékekkel fedezni. Ne félj a tápszerektõl, ezek már nem olyanok mint régen! Egyébként meg lesz tejed, mi ez a negatív hozzáállás!? :D
bocsi 22:12 es nem neked irtam hanem annak aki azt irta hogy o 8 hotol tehentejet fog adni neki.
Nem muszály.A tápszerek alapanyag tehéntej, jótékonyhatású baktériumok ( ezt az interneten olvastam) és egyéb adalékok, szóval mû táplálék.Azonfelül a tápszeres csecsemõk jobban híznak, mint az anyatejesek, és elhízott felnõttek lehetnek, Ma olvastam egy kongresszusról, ahol azon folyik a vita, hogya tápszergyártók a hízás megakadályozását célzó adalékot akarnak a tápszerekbe tenni.Az orvosok pedig nem akarják.Kérdés ki fog gyõzni Érdemes néha a Googgle-ban keresni a csecsemõtáplálásról külföldi kongresszus cimszó alatt, érdekes dolgokat lehet megtudni belõle.
Akkor adj neki tehéntejet. Én azt fogok adni 8 hótól. Sokkal jobb, mint a tápszer. Na most jön a lepontozás.:)

Ha a lefagyasztott anyatejcsit kiengesztelem, vissza lehet fagyasztani?

Úgy gondoltam nem lesz elég tejcsim most estére, és kiengeszteltem, de nem kellett a bébinek. Sajnálom kiborítani. Adjatok tanácsot mitév? legyek?120 ml sok nagyon!

Legjobb válasz: Sajnos semmiféleképpen nem lehet visszafagyasztani!:( Rossz hasonlat,de ez olyan mint a hús.Ha kiolvasztod és felmelegíted, már nem lehet lefagyasztani újra!

Sajnos semmiféleképpen nem lehet visszafagyasztani!:( Rossz hasonlat, de ez olyan mint a hús.Ha kiolvasztod és felmelegíted, már nem lehet lefagyasztani újra!
fagyassz kisebb adagokban! ami megamarad, megy a lefolyóba :( vagy a kutyának/cicának, ha van! semmi esetre sem a babának..
Azt még a kiengedés napján a babó fürdõvizébe lehet tenni, jót tesz a pici bõrének.
Miért kell kiengesztelni a tejet? Megsértõdött? :D:D:D
Idd meg te, vagy add oda a családnak. Nem szabad viszafagyasztani! Kiengesztelni meg már nem lehet. Végképp megsértõdött :-(
Ha nem lett felmelegítve, csak épp kiolvadt, hûtõben még másnapig eltartható.

Ha a mélyhűtott anyatejcsit felengedem és meglangyosítom lehet fura szaga? Vagy akkor rossz lenne?

Legjobb válasz: Állítólag ízre ugyan olyan. Mondjuk én nem kóstoltam sose (lehet, hogy hülyeség, de a saját tesnedvem, szóval kihagyom). A fiam megitta így is mindig. Ezen kívül fõzelékbe nagyon jó lesz majd, szóval ha van felesleg, akkor fagyaszd csak le. Én sajnálom, hogy olyan keveset tettem el, egyik kismamatársam itt a környéken annyit eltett, hogy az egyéves gyerek fõzelékébe még mindig jut, pedig már fél éve nem szoptat.

Állítólag ízre ugyan olyan. Mondjuk én nem kóstoltam sose (lehet, hogy hülyeség, de a saját tesnedvem, szóval kihagyom). A fiam megitta így is mindig. Ezen kívül fõzelékbe nagyon jó lesz majd, szóval ha van felesleg, akkor fagyaszd csak le. Én sajnálom, hogy olyan keveset tettem el, egyik kismamatársam itt a környéken annyit eltett, hogy az egyéves gyerek fõzelékébe még mindig jut, pedig már fél éve nem szoptat.
Szia! Igen, annak fura szaga van. Én ki is öntöttem, pedig az orvos is mondta hogy ez normális, de undinak találtam. :(
A kérdező hozzászólása: Szia!Akkor lehet, hogy nem volt baja?Én is kiöntöttem.Olyan szappan szerûvagy nem ist udom milyen szaga volt. Ezek szerint ne fagyasszuk le?Semmi értelme, mert rossz?
Igen, furcsa szaga van, sajnos az én lányom nem is fogadta el így, szóval nekem ezért ment a kukába... vagyis lefolyóba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!