Találatok a következő kifejezésre: Ha a alkoholfogyasztás (7 db)

Ha a tablettát alkoholfogyasztás után vagy előtt közvetlen vettem be elment a hatása vagy így nincs rá befolyással?

Legjobb válasz: Ha befolyással lenne rá, akkor nagyon sokan esnének emiatt teherbe. Nincs rá hatással, megnyugodhatsz.

Ha befolyással lenne rá, akkor nagyon sokan esnének emiatt teherbe. Nincs rá hatással, megnyugodhatsz.
szerintem sincs rá hatással.tutti
nem ment el a hatása hidd el, és ne izgulj, csak nézz körül magad körül, ha elmész egy buli, szerinted mennyien isznak és szednem gyógyszert és még mik történnek aznap :) szóval semmi baj

A dohányzást és az alkoholfogyasztást miért nem tiltják be, ha a marihuána illegális?

Legjobb válasz: Kulturális okai vannak. Többezer éve iszunk, viszont csak pár évtizede tekerünk. (most ne menjünk bele a középkori ópium-barlangokba, az se volt legális sose)

Kulturális okai vannak. Többezer éve iszunk, viszont csak pár évtizede tekerünk. (most ne menjünk bele a középkori ópium-barlangokba, az se volt legális sose)
Rengeteg növénybõl lehet alkoholt erjeszteni. Hogyan képzelted el a betiltását?
Ugy van! Nekik miért legyen jobb? Dögöljön meg a másik macskája is! Elvégre magyar emberek vagyunk. Nem?
Miért lenne károsabb? Láttál te már olyat aki 15 éve füvezik? Agyilag teljesen leépült emberek. Májat pedig megerõlteti a THC lebontása.
Sokkal károsabb... Ahh! Értem! Akkor éljen a marihuána, le a cigivel és az alkohollal.... Idióta!
Nem, ez orvosi és gyógyszerészeti tény. Nem kell elhinni, de attól még ez van.
A Gazdasági mozgatja a világot, ha legalizálnák a füvet akkor rengeteg pénztõl esnének el, mivel csak az vehetne aki elég idõs stb. De így hogy illegális annyiért adja amennyiért nem szégyenli, és annak akinek nem szégyenli. Ha betiltanák a dohányzást, és alkoholfogyasztást, akkor nem csak nõne a kereslet, de olcsóbb lenne a termék(nincs áfa stb), és rengeteg pénz kiesne, elég megnézni mit tett most hogy nemzeti trafikok nyíltak 25%-al eset vissza a befolyó pénz(ennek kb 99%-a feketén veszi, mert feleanyiba kerül)
Mert az alkoholnak és a dohánynak évszázados hagyományai vannak.Egészségügyileg valóban nem indokolható.
Az alkohol és a cigaretta már a mindennapok része, véleményem szerint képtelenség lenne betiltani. Erre példa az Egyesült Államokban bevezetett szesztilalom, amelynek sikeressége és következményei közismertek. A másik ellenérv a betiltás ellen, hogy az államnak jelentõs bevétele van a jövedéki adóból, amelyrõl értelemszerûen nem hajlandó lemondani. A marihuána legalizálását pedig nem tartom jó ötletnek. Magyarországon kiemelkedõen magas a szenvedélybetegek aránya. Az alkoholfogyasztás és dohányzás egészségügyi következményei már így is nagy mértékben megterhelik az ellátórendszert. Szerintem egy újabb addiktív szer csak súlyosbítaná a helyzetet.
"A fûvel valahogy összekapcsolódott a liberális életmód, a hippik, a sötétzöldek, stb. Ugyanakkor a szivarozás, az esti sör, a whisky, a borozás mind a jobboldali, erõs, polgári férfiember szimbólumai." Nem hiszem el hogy valaki ennyire skatulya-agyú. Mit akarsz még oldalakhoz kötni, hogy jobban érezd magad? A papucs jobboldali, de a szandál bal? Vagy a villamossal járók jobboldaliak a metróval bal? CSak így érzed teljesnek a világot, ha ebbe a két skatulyába bele tudsz mindent paszírozni? Nettó baromság amit írtál.
A dohányzást és az alkoholfogyasztást jelenleg is tiltják ott, ahol másoknak árt. Ez a kör pedig egyre bõvül. A marihuánát is alapvetõen engedélyezni kellene, kivéve ott, ahol másoknak árt a fogyasztása.
Mert csak a bolond ember támogatja bárminek a tiltását is.
"Lehet az alkoholban mértéket tartani, a dohányzásban is, de a drogokból sose!!!" A kérdésben a marihuánáról van szó te marha!
"De az alkohol és a cigi is drog, ahogy kávé is az, az energiaitalok, és nem beszélve a temérdek, akár recept nélkül is kapható nyugtatóról. És ezt nem én találom ki, hanem tény, hogy a drog definícióját maradéktalanul kielégítik. Nem attól lesz valami drog, hogy illegális, ugyanis arról a politika dönt." Ez már megint egy paraszt logikás okoskodás.
" Lehet az alkoholban mértéket tartani, a dohányzásban is, de a drogokból sose!!!" De az alkohol és a cigi is drog, ahogy kávé is az, az energiaitalok, és nem beszélve a temérdek, akár recept nélkül is kapható nyugtatóról. És ezt nem én találom ki, hanem tény, hogy a drog definícióját maradéktalanul kielégítik. Nem attól lesz valami drog, hogy illegális, ugyanis arról a politika dönt.
A kérdező hozzászólása: "Ugy van! Nekik miért legyen jobb? Dögöljön meg a másik macskája is! Elvégre magyar emberek vagyunk. Nem?" Ezt hogy érted? Én soha sem szívtam füvet, nem is fogok akkor sem, ha legális lesz. Csak egyszerûen nem értem az egészségügyi okokkal való érvelést, hiszen az alkohol és a dohányzás sokkal károsabbb.
A kérdező hozzászólása: "Miért lenne károsabb? Láttál te már olyat aki 15 éve füvezik? Agyilag teljesen leépült emberek. Májat pedig megerõlteti a THC lebontása. " Egyetértek. Olyat is láttam aki 15 éve dohányzik és/vagy iszik és pontosan ilyenek a tünetek. Némelyik még 45 sincs de 60-nak néz ki.
Ahh értem! Csupán provokácio miatt irtad ki:
A kérdező hozzászólása: "Rengeteg növénybõl lehet alkoholt erjeszteni. Hogyan képzelted el a betiltását?" Hol írtam, hogy be kéne tiltani? Én csak az írtam, hogy nagyon erõs az összefüggés a dolgok között, így eléggé logikátlanság amellett érvelni, hogy a dohányzás és az alkohol mehet, sõt, alkoholt hirdetni még szabad reklámokban is, míg a marihuána illegális.
A kérdező hozzászólása: Egyébként marihuánát is tud otthon termeszteni szinte bárki, mégis illegális.
A kérdésedben kérdezed, hogy miért nem tiltják be! Azért mert! Lehet az alkoholban mértéket tartani, a dohányzásban is, de a drogokból sose!!! Nekem ez a véleményem. Soha, senki nem fog tudni meggyõzni az ellenkezõjérõl!
Ez mind politika. A fûvel valahogy összekapcsolódott a liberális életmód, a hippik, a sötétzöldek, stb. Ugyanakkor a szivarozás, az esti sör, a whisky, a borozás mind a jobboldali, erõs, polgári férfiember szimbólumai. Így az érvek, mind üres lózungokká válnak, hiszen az egyik oldal világnézetébõl fakadóan ezt mondja, a másik meg az ellenkezõjét. Én, aki nem skatulyázom be magam különféle ideológiákba, azt mondom, a mértéktartás a kulcsszó. Havonta egy spanglitól senkinek semmi baja nem lesz, ahogy hetente 1-2 korsó sörtõl sem. Drogfüggõ vagy alkoholista nem azért lesz az ember, mert legális a fû vagy az alkohol, hanem szociális helyzete, családi háttere, vagy egyéb traumák miatt. Egy kiegyensúlyozott életet élõ ember nem lesz soha alkoholista, valaminek rá kell vennie a mértékleten ivásra.
A marimarihuánára kivetett adó évi több száz milliárd forint bevételt is eredményezhet. A turizmus fellendülne Magyarországon, ezzel is növelve a magyar gazdaságot, emellett több ezer új munkahely jöhetne létre. A legális marimarihuána fogyasztás jelentõs mértékben visszaszorítaná a nehézdrogok fogyasztását, felszámolná az illegális drogkereskedelmet. Magyarországon a fogyasztók így is be tudják szerezni a marimarihuánát, de a legalizálás után legalább csak olyan termékeket fogyaszthatnának, melyek megfelelnek a szigorú törvényeknek.
"Nekem ez a véleményem. Soha, senki nem fog tudni meggyõzni az ellenkezõjérõl!" kommentár nélkül

Nővérem alkoholista ha az alkoholfogyasztási szokásai a következők:?

kezdem azzal, hogy minden nap megiszik este 1! feles valamit amikor hazaér (ált. st hubi)

Legjobb válasz: Nem az az alkoholista, aki minden nap részeg, az az alkoholista, aki minden nap megissza a saját kis adagját, jelenesetben a napi felest. Ezt így hívják!! Hogy mi másképp vélekedünk és szerintünk esetleg nem alkoholista, az egy dolog, attól még az! Szerintem próbáljatok vele beszélni, nehogy késõbb gondok legyen nélküle, késõbb szeretne majd gyereket, ha ez az állapot addigra nem javul, hanem esetleg romlik, akkor várandósan is felesezni fog és a gyerek mellett is?

Nem az az alkoholista, aki minden nap részeg, az az alkoholista, aki minden nap megissza a saját kis adagját, jelenesetben a napi felest. Ezt így hívják!! Hogy mi másképp vélekedünk és szerintünk esetleg nem alkoholista, az egy dolog, attól még az! Szerintem próbáljatok vele beszélni, nehogy késõbb gondok legyen nélküle, késõbb szeretne majd gyereket, ha ez az állapot addigra nem javul, hanem esetleg romlik, akkor várandósan is felesezni fog és a gyerek mellett is?
szerintem is gázos a helyzet, figyelembe véve az életkorát..
Kicserélitek a piát drogra és megvan a válasz.
Szerintem alkoholista, ne haragudjatok, de ez már alkoholizmus. HA az életformájában ennyit szerepel az alkohol, akkor ezt alkoholizmusnak nevezzük. Nagy baj, hogy nem tud máshogy lelazulni. Sosem fogja bevallani és nagy bajban lesz nemsokára.
Hát, ez szerintem sem normális.De erre neki kell rájönnie.
Hát...végülis ebédhez, vacsorához 1-1 sör nem is lenne gáz, inkább az hogy estére meginni nem jó, mert hízlalja. A felessel sincs különösebb gond, ha mondjuk mellé kajál egy jót, és nem éhgyomorra tolja le. Egyszer egy 100+ éves nénivel beszélgettek, aki minden reggel egy kupica rummal indított, mégis sokáig húzta :D
Ez egyáltalán nem számít nagy mennyiségnek, nem kell aggódnod! Én pl. minden este megiszok egy nagy (3 deci) pohár vörösbort, néha 2-t is. Remekül ellazít, jól alszom utána.
Eszem megáll, miket hordotok össze, hány évesek vagytok? :D Kedves kérdezõ, nehogy elhiggy akármit is az utóbb összehordott zagyvaságból. Ne aggódj a nõvéredért :) Mondom: nekem is megvan a napi betevõm már vagy 15 éve (ld. feljebb), az alkoholizmustól annyira vagyok messze, mint Makó Jeruzsálemhez :D
Mellesleg mindegy hány évesek vagyunk, a mi agysejtjeink még épek, mert nem vagyunk alkoholisták! És igen, ez megvetendõ, és igen, a tesód Kedves Kérdezõ segítségre szorul!
A linkben szerepel az is, ha körültekintõ voltál, hogy a mennyiség és gyakoriság váltózó, az állandó a RENDSZERESSÉG. Lásd: 15 év!
Miért vergõdsz a koron? Nem lesz igazad, ha kiderül, hogy idõsebb vagy.
Egy kérdésre nem válaszoltatok, hogy hány évesek vagytok. Ja, tudom, 22 és 27, hogyne. Az alkoholista az, aki nem bíz az alkohol nélkül élni, ha nem ihat, elvonási tünetek jelentkeznek nála, ergó ez egy nagyon súlyos függõség, melybõl 99% csak külsõ segítséggel (gy.k. elvonó) lehet kigyógyulni. http://hu.wikipedia.org/wiki/Alkoholizmus Én ha nem iszok egy hónapig, nem remegek utána, szerintem a kérdezõ nõvére sem. De tudjátok mit? Legyen igazatok.
Hiába a lepontozások ránk. A számoknál sokkal fontosabb, hogy az alkoholizmus függõséget jelent, azaz az alkoholista képtelen lemondani a szenvedélyérõl, amit nem vall be, egyszerûen csak neki jó napi szinten inni és állítani, hogy nem alkoholista!
12. Nagyon nevetek! Valóban!!!
Ez a nap kommentje: Nem vagyok alkoholista, 15 éve iszom.
Kedves Utolsó! Az alkoholista nem kénytelen kizárólagosan nagy mennyiségû italt fogyasztani, és az sem szabály, hogy köteles részeg lenni. Vannak olyan alkoholisták, akik minden nap meghatározott mennyiségû italt isznak. Soha sem részegek, de soha sem józanok.
21 évesen ebbõl fõleg az egyedül felesezés a probléma. minden nap 3 sör, úgy, hogy napközben is iszik se túl szerencsés. de nem nem alkoholista.
Ez nem szûklátókörûség. Reális gondolkodás. Sajnos nekem nem kell megmagyaráznod milyen az alkoholista családon belül, mert tisztában vagyok vele. Ha õ 21 évesen ezt így elkezdi, ugyanúgy tönkreteheti a gyermeke életét, mint ahogy nagyon sokunkét tönkretette annó valamelyik szülõ. Az alkohol függés tetszik vagy sem, minden mekkora mértékkel, ami jobb nem lehet, épp ellenkezõleg! Nem kellene [email protected]ágokat beszélni, ha van valaki, akinek lehet idejében segítséget nyújtani!!!
Ilyen baromságot se hallottam még. Cimbora: titkold el. Aztán meglátod.
semennyire
A kérdező hozzászólása: De egyébként úgy értettem a kérdést, hogy a fiatalok néha mennek bulizni és néha isznak alkoholt, akkor az mennyire befolyásolja az orvos dolgát?
A kérdező hozzászólása: xdddddd de akkor el felejtettem említeni, hogy a fiatalabb korosztály, akik csak néha bulikban fogyasztanak alkoholt.
"gondolom senki nem olyan hülye hogy mûtét elõtti nap beálljon" Egy rendszeresen alkoholt fogyasztó emberrel elõfordulhat, hogy van benne. Egy fogorvos ismerõsöm mondta, hogy idõsebb úriembereknél gyakran elõfordul, hogy foghúzás elõtt bedobnak egy-két felest szíverõsítõ gyanánt.
másrészt, ha komoly alkoholproblémái vannak, mûtét után megvonásos tünetei lesznek, ami nehezíti a gyógyulást...
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a normális választ! :) De gondolom senki nem olyan hülye hogy mûtét elõtti nap beálljon :D
Ha van a véredben némi alkohol, és az találkozik az altatószerrel, akkor felerõsíthetik egymás hatását, illetve egész különleges hatásokat okozhatnak. Én például egyszer egy féldeci likõrre bevettem egy görcsoldót, aztán félóráig lebegtem a saját fejem felett, és láttam a fejem tetejét felülrõl. Bocs, ha én is félreértelmeztem a kérdést, ez esetben elismerem, hogy kettõnk közül valaki kocka :)
A kérdező hozzászólása: Ha nem érted a kérdés lényegét, akkor ne válaszolj te nagyon elfoglalt kocka. Semmi ilyesmi nincsen, amirõl te beszélsz, engem a dolog elméleti része érdekel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)
Tisztelt Hölgyem! Az alkohol fogyasztása nem tilos ebben az időben. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! Az alkohol fogyasztása nem tilos ebben az időben. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az alkoholfogyasztás tényleg kihatással van a menstruációra? Előre hozza a menzest, ha alkoholt fogyaszt a lány?

Egyik lány ismer?söm mondta egy táborban még anno, h "óh, én el?re bepezsg?ztem, h ne a táborban legyen gond", mert szte az alkohol el?rehozza a menstruációt. Ez tényleg így van? Milyen alkohol, és milyen hatással van a menzesre? Tényleg lehet vele pár napot "nyerni"?

Legjobb válasz: A második válaszadónak: hát, nekem ez a pszichés dolog általában mûködni szokott... a menstruációval meg aztán pláne. Nem tudom, h tényleg van -e összefüggés a psziché meg a test természetes mûködése között (mert az oké, h a lelkiállapotod kihatással lehet rá), vagy csak én beszélem be magamnak, h a gondolataim is okozták... mindenesetre elõfordult már nem egyszer, h hamarabb vagy késõbb jött meg, mint kellett volna, "pusztán" a pszichés ráhatás miatt... Na, nem tudom, ehhez nem értek. Bár a pszichológia érdekel... Viszont nem csak az idõpontra, de a kimenetelre is volt már hatással, pl gyógyszert nem szedek, akkorse, ha görcsölök, mert az is hamarabb elmúlik anélkül.

A kérdező hozzászólása: A második válaszadónak: hát, nekem ez a pszichés dolog általában mûködni szokott... a menstruációval meg aztán pláne. Nem tudom, h tényleg van -e összefüggés a psziché meg a test természetes mûködése között (mert az oké, h a lelkiállapotod kihatással lehet rá), vagy csak én beszélem be magamnak, h a gondolataim is okozták... mindenesetre elõfordult már nem egyszer, h hamarabb vagy késõbb jött meg, mint kellett volna, "pusztán" a pszichés ráhatás miatt... Na, nem tudom, ehhez nem értek. Bár a pszichológia érdekel... Viszont nem csak az idõpontra, de a kimenetelre is volt már hatással, pl gyógyszert nem szedek, akkorse, ha görcsölök, mert az is hamarabb elmúlik anélkül.
Amennyire én tudom az alkohol "higítja" a vért, ami miatt egyrészt több vér távozik, másrészt esetlegesen elöre lehet hozni a mensit pár nappal, de nem mindenkinél jön ez be. Szerintem egyszerübb, ha fog.gátloval eltolják a mensit, az tuti, hogy bejön.
Vörösbortól tutira elõbb jön meg. De lehet, hogy más italoktól is. Nekem az egyik lány ismerõsömnek pl osztálykiránduláson jött meg teljesen váratlanul két napos piálás után... Viszont arra figyelj, hogyha meg van a vérzésed, akkor ne nagyon igyál. Nekem ilyenkor, ha iszom sokkal erõsebb, jobban fáj, tehát nem éri meg... Amúgy szerintem a havivérzést önmagában csak alkohollal nem lehet befolyásolni. Esetleg ha iszol és mellette próbálod programozni az agyadat, hogy megjöjjön... Velem olyan is volt már, hogy nagyon sokat ittunk mindenfélébõl, erre ahalyett, hogy megjött volna még késett is. Bár a vörösbortól nekem általában mindig megjön...
Szijja, sztem is igaz ez a vörös bor, nekem 17-18án kellett volna megjönni, de elõre jött a drága, pedig én most aztán nem vártam xD
én tapasztalatból írom hogy igen. tegnap szilveszterkor bort ittunk pezsgõvel, másnap délutánra totál eláztam:S De ne próbáld ki, mert nekem most olyan erõs amilyen még sohase volt -.-

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!