Találatok a következő kifejezésre: Ha a alja (2841 db)

Ancsa, Bea és Edit almát vettek. Edit kétszer annyit vett, mint Ancsa, de ebből négyet megevett. Ha a maradék almáját elfelezi, akkor ugyanannyi lesz nála, mint Beánál, aki kettővel kevesebbet vett Ancsánál. Hány almát vett Ancsa?

HELP PLZ!!! :)

Legjobb válasz: Igen, pontosan! Ezért kérdeztem én is, hogy összesen mennyi almát vettek, mert ha ez meglenne, ki tudnánk indulni valahonnan.

Igen, pontosan! Ezért kérdeztem én is, hogy összesen mennyi almát vettek, mert ha ez meglenne, ki tudnánk indulni valahonnan.
Legyen Ancsa a, Bea b, Edit e. Akkor (2*a-4)/2=b és a-2=b, tehát bármennyi almát vehetett Ancsa, Bea 2-vel kevesebbet vett és Editkétszer annyit. Pl. ha Ancsa vett 11 almát, akkor Edit 22-t és Bea 9-et. Behelyettesítve, (2*a-4)/2=(2*11-4)/2=9, itt megkaptuk hogy mennyi almát vett Bea. Nem írja, hogy összesen mennyi almát vettek?
Ez valami beugratós kérdés? Az eredmény akármennyi lehet, bármelyik számmal kijön. Tehát ennyi adatból nem lehet konkrétan megmondani. Pl. ha 100 almát vett, a másik 200-at, 4-et megevett, maradt 196, elfelezve 98, ami 2-vel kevesebb 100-nál.
A kérdező hozzászólása: Nem írja! :/
Akkor bármennyi lehet az Ancsa által vett almák száma.
Legalábbis 2, vagy annál nagyobb szám. 1-nél nincs értelme, mert akkor Edit nem tudna kettõbõl négyet megenni. Kettõnél pedig Bea 0 db almát vett, de az még belefér. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, mindenkinek!!!

Ha a galaxishalmazoktól kb. egyenlő nagy távolságban, az isten háta mögött egy magányos folyadéktömbnek perdülete van, és baseball alakja lesz, az anyaga honnan "tudja" hogy milyen forgási alakot vegyen fel?

Mihez képest pörög? Kölcsönhat az "álló" térrel? Állítólag nincs kitüntetett vonatkoztatási rendszer, vagy mégis?

Legjobb válasz: Egy interciarenszerhez képest kell nézni a perdületet. Bármely interciarendszerbõl (klasszikusan) ugyanolyan alakot vesz fel. Ha a folyadékkal együtt forgunk, akkor lehet h nem értjük, hogy miért van olyan alakja, de akkor nem vagyunk inerciarendszer. Ilyen esetben figyelembe kell venni a tehetetlenségi erõket.

Egy interciarenszerhez képest kell nézni a perdületet. Bármely interciarendszerbõl (klasszikusan) ugyanolyan alakot vesz fel. Ha a folyadékkal együtt forgunk, akkor lehet h nem értjük, hogy miért van olyan alakja, de akkor nem vagyunk inerciarendszer. Ilyen esetben figyelembe kell venni a tehetetlenségi erõket.
18... Ha vannak szüleid írják alá õk...
18. Szólj a szüleidnek mert nem csak aláírni kell hanem az õ nevükre írják a szerzõdést is.
A kérdező hozzászólása: köszi.
tepsi helyett tetõcserép. Szépen kirakva vele az alja. Meg esetleg szerelõ.
Hát, apumék beszéltek egyszer errõl egy munkatársával. Végül arra jutottak, hogy a cserép tökéletes, de egy idõ után (pl. 3 órányi hússütés után) már átveszi a meleget és adja tovább. De biztosan hasznos, régen nagyon gyakran használták! (És a nagymamák igen finom piskótál csináltak :D)
Még most láttam a kérdést.Én benne hagytam az eredeti sütölemezt, s felette egy másik tepsiben sütöm a sütit, vagy a hust..
Én is cseréppel raktam ki az alját, mikor a szilveszteri sajtos pogim odaégett, és vakargatni kellett az alját.:) A cserép megoldotta a problémát, azóta gyönyörûen sütök.
nekünk is ilyen volt a régi sütõ, mi is cserepet raktunk az aljára, meg az alá egy vastag lemezt, de még sokszor így is megégett a kaja alja, amióta vettünk új sütõt(alul, felül villanymelegítõs és légkeverõs) sokkal finomabb és jobb az étel
Én is cserepet használok. Ne fedd be teljesen az alját vele, a széleken maradjon kis rés, hogy fel is jusson a melegbõl.
a gázsütökbe szoktek alufóliát betenni alulra, de nem tudom miért, az tuti nem lesz koszos az alja ha kicsöpög valami. de egyszer anyu mondta mi a funkciója.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat.Mert már úgy voltam vele hogy feladom, nem sütök többet, de ezeket még mindenképpen kipróbálom.Bízom benne hogy beválik.
szia az alufolia nagyon jó de duplán
a cserepet én is hallottam, nekem egy ideje nem ég oda, amit alcsony hõfokon kell sütni, azt minimumon sütöm, és mielött beraknám a sütit a sötõbe, nyitva hagyom az ajtaját egy pár percig, így biztos nem túl meleg induláskor, és a minimum fokozaton nem is melegíti túl.... ki kell tapasztalni, sok sok sütéssel :) (nekem is beletelt pár alkalomba mire rájöttem, hogyan mûködik)

Nem érzitek ál kérdésnek-az olyanokat, hogy: baj-e ha a gyerekem 6 hónaposan mászik, 5 évesen olvas stb?

Legjobb válasz: Mit értesz az alatt,hogy ál kérdés?Azt,hogy inkább dicsekednek?

Mit értesz az alatt, hogy ál kérdés?Azt, hogy inkább dicsekednek?
Én pl emlékszem azt hittem az a megszokott ahogy a fiam fejlõdött , meg is kaptam, hogy dicsekedek, de hát fogalmam sem volt mi van a nagykönyvben azt tudtam az a jó ha semmi sem marad ki, és hogy mindegyik más ütemben fejlõdik, büszke voltam rá, hogy ügyes, tényleg azt tartottam természetesnek amilyen ütemben a fiam fejlõdött így nekem az volt fura aki pl csak 9-10 hónaposan mászott
Biztos van, aki aggódik, de 90%-a ezeknek az anyukáknak csak dicsekedni akar. Ha nekik ettõl jobb, hát tegyék.
A kérdező hozzászólása: persze biztos vannak kivételek-amikor az anyuka tényleg aggódik, és amiatt kérdezi. de a legtöbbször úgy érzem nem az aggodalomról van szó. de nem csak erre a 2 kérdésrõl van szó, ezek csak példák voltak. ennél sokkal többféle elõszokott fordulni. az egyik kedvencem volt, amikor egy anyuka megkérdezte, hogy: 3 hónaposan nem baj-e ha már át tud fordulni a gyereke..! vagy: nem gond-e ha 3 évesen már kitudja rakni 30 db-os puzzle-t.. :D na ezeket nem tudom komolyan venni..
szerintem az, hogy egy 6 hónapos mászik teljesen jó, nem értem mi ebben a dicsekvés, vagy az, hogy egy 5 éves olvas van olyan gyerek akit érdekel az olvasás már 5 évesen, szerintem ezeket azért kérdezik, mert sokszor az "okosok" kitalálják, hogy a gyorsabban fejlõdõ babával baj van, és anyuka elbizonytalanodik
A baj, hogy 5 évesem olvasra gondolhat úgy is az anyuka, hogy késõbb az iskolában mi lesz?Ilyen kérdéssel már találkoztam és elmondtam a saját tapasztalatomat.Valóban erre gondolt az anyuka.A télen tettem fel én is egy kérdést, mert a gyerekem fogai kicsit korán kezdtek nõni.Akik válaszoltak, mert az övék is ilyen csemete volt, mindenki értette, hogy nem dicsekedni akarok.
Mindenki nagyon jól tudja, hogy nem az az átlagos, ha 5 hónaposan mászik, így én is dicsekvésnek érzem, a "le van maradva az 5 hónaposan, hogy csak mászik?" típusú kérdéseket.
Azért más oldalról is megközelíteném a felvetést. A kisfiam 6 hónaposan felült és fel is állt kapaszkodva. Persze, hogy büszkék voltunk rá, viszont onnantól kezdve folyamatosan csak ülni és állni akart, ami már aggasztó volt. A gerincét és a lábait féltettük, ráadásul a védõnõ is beparáztatott, hogy ezeket minél kevesebbszer csinálja. Mást sem csináltam, csak mentem a gyerek után, és próbáltam minél többször ültetni állásból, vagy négykézlábra tenni... Szerencsére ezek után elkezdett mászni is, de én õszintén aggódtam, hogy ez problémát okozhat a késõbbiekben. Igaz, hogy én kérdést nem tettem fel ezzel kapcsolatban, de megértem azokat az anyukákat, akik információt keresnek ilyesmirõl. Persze olyan is elõfordulhat, hogy dicsekszik valaki, de nem feltétlen szerintem.
A kérdező hozzászólása: igen.., végülis inkább érzem dicsekvésnek, mint valódi kérdésnek
Abszolút dicsekvés.
Inkább dicsekedõs kérdésnek érzem, amivel bele rakják a félelmet olyan szülõkbe, akiknek még nem tart ott a gyerekük.

Mit tehetek, ha az alt+251, ill. alt+139 kombináció nem a hosszú ü-t, ill. ö-t hozza be, hanem √ és ï jelenik meg helyettük?

Most cseréltem le a Windows XP-t 7-esre, a géphez gyárilag nem voltak driverek, ezért Vistásakat használtam. Szlovákiai vagyok, szlovák billentyüzetet használok magyar szövegekhez is, nincs kedvem megtanulni a magyar bill.-elosztást (ahol a "normális" ő,ű működnek), már megszoktam így. Mit lehetne tenni?

Ez az alak szép mostanság? Vagy "divat"? Ha a későbbiekben szeretnék modellkedni akkor ahhoz ez jó? Máshogy nem tudom megfogalmazni. :D Lényeg hogy jól nézek-e ki vagy nem. :D

http://kepfeltoltes.hu/view/130618/nnununuu_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Hát, nemtudom, szerintem elég furcsa alakod van, nem jók az arányaid vagy nem is tudom.

Hát, nemtudom, szerintem elég furcsa alakod van, nem jók az arányaid vagy nem is tudom.
nem híznod kell hanem tornáznod a hízástól csak duci leszel és nem formás
Édes lyányom! A szépség és a modellkedés két külön téma. A modellek egyáltalán nem szépek. Hány cm magas vagy? Amúgy a modellkedéshez nagyobb cici kell (bár lehet hogy neked is van, csak a fekete bikini miatt nem látszik). Viszont te szép vagy, mert a szépség soha nem megy ki a divatból! :-)
Modellnek túl széles a csípõd. Divatos alaknak, meg nagyon "gebe" vagy. Most a sportos alak a "divat" a formás has, comb, fenék. Neked egyik sincs. A modelleknél még mindig a deszka a nyerõ, ahhoz viszont már széles a csípõd. De photoshoppal mindent meg lehet oldani.
nem jó mostanában egyre kevésbé elvárt hogy 40-45kilós lányok modellkedjenek, és mivel márt nem csak a teljesen vékony lányokat keresik ezért elvárt hogy legyen formás, feszes, a kép alapján nem tûnsz annak, nem foglalkozol a testeddel
Második! A modellkedéshez legfeljebb akkor kell nagyobb cici, ha erotikus modell akar lenni, de ilyesmirõl nem volt szó.
õ egy magyar lány: http://0ttakriszti.tumblr.com/ még nem futott be, de eléggé benne van a dolgokban. Az ask menüpont alatt tudsz neki írni. Nagyon közvetlen és rendes.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat..:D bár én túl vékonynak látom magamat.. valami ötlet hogy hízzak? :D
ne hízz, hanem formásodj. smemi alakod nincs, bocsi
Hát nem tudom hogy milyen feneked van, arról feltehetnél még képet. A képtõl függõen tudnék javasolni guggolást.
A kérdező hozzászólása: Minden nap kosarazok.. ha ajánlanátok sportokat amivel alakíthatok magamon, azt megköszönném:DD
Szerintem jó! :D Nõies alakod van, nem vagy deszka, de vékony vagy! Tök szép a csípõd is, olyan nõies, mikor így kiszélesedik, nekem nagyon tetszik. :) Hogy modellkedi jó-e, azt nem tudom, meg nem látszik, milyen hosszú a lábad, de a hétköznapokon ez gyönyörû alak :)
A gond az veled ahogy látom, hogy a combodon van még felesleg is, viszont fölötte meg mindenhol csont és bõr vagy csak. Ez nem egy jó alak, ezzel kéne a legtöbbet foglalkozni, napi szinten sportolni, edzeni, de láthatóan te nem szoktál ilyesmit. Modelleknél alap.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a 8.válaszadónak, szétnézek az oldalon:)
A kérdező hozzászólása: minden erõmmel azon vagyok hogy valamit hízzak, de sehogy sem sikerül:(
De csúnyán áll rajtad ez az alsónemû..

Lehet valami baj abból ha az alom tálcából a dolgot csak 1 nap 1 szer tudom kiszedni?

El lehet kapni bármi fertőzést,hogy ott pang egész nap mondjuk?Levegőútján lehet gond?

Legjobb válasz: az attol fugg milyen almot hasznalsz!

az attol fugg milyen almot hasznalsz!
A kérdező hozzászólása: Biolux
Miért, hányszor akarod kiszedni?
Mivel a macska tiszta állat, elkaparja az ürüléket és a pisihez is ás egy gödröcskét, amit betemet, így semmiféle fertõzés nem fenyeget.
A kérdező hozzászólása: Mivel csak este tudom kiszedni mert akkor érünk haza és reggel nem .Több ismerõsöm napi többször szedi a nagy dolgokat ki.
1x elég, de annyiszor meg muszály.
Nálam a macska eleve napi egyszer végzi a nagyobb dolgát, pisilni többször szokott, de elég napi 1×, max 2× takarítani, nem is azért, mert te elkapsz valamit, hanem mert a koszos alomnak egyrészt már szaga van egy idõ után, másrészt a macska tiszta állat, a koszos alomba már nem fog bemenni. Ha van egymás mellett két alomtepsi, semmi bajod nem lehet, beteg max akkor lehetsz tõle, ha homokozol az alomban, aztán megtörlöd a szemed, vagy lenyalod az ujjad (kisgyereknek ezt muszáj elmondani, és megtanítani, hogy nem szabad!), másképp nem nagyon.
A kérdező hozzászólása: Ok köszi

Mit jelenthet az, ha csak alig-alig élünk szexuális életet, viszont a pornófilmeket nézi (persze titokban)?

Nekem ez olyan megalázó... csomószor visszautasít, már nem is merek kezdeményezni. Kb. 2-3 havonta van egy-egy együttlétünk a férjemmel, de nincs neki senkije, mert folyton itthon van velem és a babánkkal... Egyébként szeretjük egymást, de nem tudom meddig mehet ez így. Tudom hogy bántja, hogy jelenleg nincs normálisan jövedelmező munkája, és emiatt nem tud felengedni még az ágyban sem, valószínűleg szégyelli a helyzetet. Viszont akkor miért néz pornót? Arra meg vágyik? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Könnyebb pornóra verni, mint igazi nõvel elérni az orgazmust. Más technika, és ahhoz van szokva.

Könnyebb pornóra verni, mint igazi nõvel elérni az orgazmust. Más technika, és ahhoz van szokva.
Hallottam olyanról, hogy a közös baba megszületése után egy férfi nem nyúl a feleséghez. Mert a szexet valami mocskos de jó dolognak tartja és nem akar "bemocskolni" egy anyát. Igazából ez egy tudatalatti és kifordult hozzáállás de van ilyen. Illetve olyanról is olvastam már, hogy apás szülések alkalmával, mikor láthatták a vért, fájdalmat, szülést, "megundorodtak" attól a nõi nemiszervtõl. Nem tudom a fentiek mennyiben igazak, de vannak errõl cikkek, tanulmányok a neten szakemberektõl, akik ezt jobban elmagyarázzák.
A kérdező hozzászólása: Nem volt apás szülés, én nem szerettem volna, részben a második válaszoló által leírt okok miatt, meg szerintem az ott történt dolgok egyébként sem egy férfira tartoznak... Igazság szerint csak a kapcsolatunk elsõ 2-3 évében volt aktív a szexuális életünk, azóta folyamatosan laposodott, de mivel egyikõnk sem túl nagy étvágyú, ezért nem volt probléma belõle sosem. Most viszont én már szeretnék ennél kicsit többet, ami szerintem azért valamelyest érthetõ is.
Nálunk is ez volt a helyzet.(csak gyerek nincsen) X év után azt vettem észre, hogy míg én egyre többször szerettem volna, a párom egyre kevesebbszer.Én rákérdeztem, hogy mi a baj, és elõször arra hivatkozott, hogy sokat dolgozik, fáradt.Késõbb még ritkábbak lettek az együttlétek, és amikor dumálgattunk, elmondta, hogy õt zavarja, hogy híztam 30 kilót.Kellett nekem ez az õszinteség, mert bizony lustaságból elkényelmesedtem.Így komoly fogyókúrába kezdtem, és lefogytam 25 kilót.Ma újra aktív nemi életet élünk..
A kérdező hozzászólása: Ilyen jellegû gondunk sincs, amit a 3. válaszoló írt... ugyanis már a szülés után egy hónappal pont úgy néztem ki, mint a teherbeesésem elõtt. Szerencsés alkat vagyok, családi örökség. Szokta mondogatni, hogy milyen szép és csinos vagyok, és tudom, hogy büszke rám, amikor más is megdicsér.
Sajnálom, ha nálatok titokban csinálja a férjed, ez a fura, hogy nem veszi természetesnek a saját kedvtelését. Én is szülés után vagyok, az elsõ 6 hétben a férjem leült szembe velem, és úgy kért meg, hogy ne vegyem zokon, õ most pornót néz majd. Mivel õszinte volt, nem rendített meg (ha titokban csinálta volna, akkor nekem is rosszul esik), de így olyan normálisnak tûnt, hogy felnõtt férfi, aki nem nyúlhat a feleségéhez, igénybe veszi ezt. Persze nálatok az is más, hogy veled nem akarja, míg az enyém visszafele számolta a napokat, amíg azt nem mondtam, hogy készen állok. Beszéljétek meg, házasok vagytok, akik elõtt nem szabadna tabunak lenni.
Talán megoldás lehet, ha együtt nézitek a pornót. Ne szégyellj mellé ülni, vagy heveredni ilyenkor. Valószínû mindkettõtökben ugyanazt a mechanizmust indítja be. Nálunk ez bevált még akkor is, ha gyakorlatilag nincs túlzott igényünk a szexre. Segíts neki!
Valószínûleg az önbecsülése romokban van.
Férfiként mondok neked pár dolgot. A férfi mindig pornót néz, ez normális esetben nem jelent semmit. - Még megírom ezt a kommentet és én is azt teszem. Azt mondod nincs munkája. Tapasztalatból tudom, hogy a munkanélküliség tud hatni a libidóra. Ha már a baba elõtt is kezdett laposodni a szexuális életetek, akkor valószínûleg nem a szülés és az azzal kapcsolatos dolgok állnak az ügy mögött. Lehet, hogy nem kapja meg tõled azokat a dolgokat, amikre vágyna... ebben az esetben már nem a normális pornózásról van szó, hanem a kompenzálásról. Ha nem tudod ezt vele megbeszélni, akkor nyomozz egy kicsit, hogy milyen filmeket néz, mire vágyna. És - feltétel nélküli szeretet ide vagy oda - igen, a túlsúly is lehet vágycsökkentõ, fõleg ha a kapcsolat elején vékony voltál.

Ha a tekim téli álmot alszik, akkor etessem?

Múltkor elkezdtem őket etetni, és etetés közben elaludtak. Etessem őket? 1 éves ékszertekik!

Legjobb válasz: téli álom közben nem kell õket etetni.

téli álom közben nem kell õket etetni.
A kérdező hozzászólása: OK! Csak már megijedtem, hogy éhenhalnak! Köszönöm! :)
Ha esetleg felébred (megeshet) akkor megpróbálhatod, hogy adsz neki egy kicsit!:) Egyébként nem fog éhen halni mert elraktározza magában a szükséges vitaminokat, tápanyagokat!:)
A kérdező hozzászólása: Hát a multkor felébredtek, de amíg átraktam õket az etetõ tálaikba, addig elaludtak! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!