Találatok a következő kifejezésre: Ha a alatt végig szedem (7 db)

Hallottatok olyat, hogy az Elevit ha a terhesség ideje alatt végig szedi az ember lánya akkor "felfújja" a babát?

Én ma hallottam és most nem tudom mit csináljak, a második trimeszterben járok, hagyjam abba vagy szedjem ritkábban, ne minden nap? Mit csináljak, vélemények?

Legjobb válasz: Szia! Én is hallottam, sõt nekem a doki nem is javasolta a félidõtõl, mert kistermetû vagyok és ha túl nagy lesz, akkor nem tudom normális úton megszûlni. Szerintem, mindenképpen várd meg a tél végét, úgyis mindjárt jön az influenza meg a többi finomság. Biztos hogy ezek ellen is véd valamennyire!

Én 7 kg t híztam összesen terhesség alatt s legvégig szedtem az elevitet...ez genetika, baba se lesz nagy...
A fiamnál 9 éve azt mondta a doki, hogy ne szedjem a terhesvitamint (materna), hát én ezt be is tartottam és születtet egy 4400 grammos "csöppségem". Ennnél a terhességemnél szedtem elõször az elevitet, majd a gravidát, de most 31 hetesen már nem szedek csak c-vitamint és vasat.
Szerintem szükség van vitamin szedésre, mert sima kajából nagyon nehéz mindenbõl a megfelelõ mennyiséget megennyi, fõle így télen. Én Gravidát szedek, nem Elevitet, de csak a + jódtartalma miatt választottam az. Persze mellette igyekszem változatosan kajálni is. Egyébként sokan mondják ezt a "nagyobb lesz a baba" dolgot, de szerintem ez baromság. A gyerek mérete nem hiszem, hogy ettõl függ. 29 hetes kismami
Nem attól lesz duci a gyerek! Akkor minden anyukával kötelezõen szedetnék, és nem lenne annyi kis súlyú koraszülött gyerek! Egyébként meg ez a gyógyszergyártóknak nagy üzlet! Elég az elsõ trimeszterben szedni, ha egészségesen étkezünk. Persze aki akarja szedje nyugodtan, ártani nem fog vele, de én nem látom értelmét. Mindkét gyerekemmel 12 hétig szedtem, egyikõjük 3600 gr, a másik 4400 gr-mal született. 36 hetes
Szia!Szerintem ez hülyeség!Én végig szedtem a terhességem alatt, a baba 40.héten, 2960gr-al született, 52cm-el.A tanácsom nyugodtan szedjed!Sok sikert!
Én sem szedem már a terhességi vitamint mert sztem is "dagaszt" meg nagy lesz a baba is. (Bár sztem nem csak a feje hanem az egész.) Nem akarok 4 kg-s babát és már így is esélyes, h. lesz annyi. 2 dokihoz jártam eddig mindkettõ vélemyénye, h. a 12. hétig van értelme szedni. Utána elég ha az egészséges étkezésre figyelsz. Üdv 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A házi orvosom mondta, aki 38 éves nõ és négy gyermek anyukája. Nagyon sokat kérdezek tõle a várandóssággal kapcsolatban, ha vmiben nem vagyok biztos vagy nem tudom milyen vizsgálat mit jelent. Az Elevitet nem kérdeztem mondta magától, hogy szedjem ritkábban, hetente háromszor.
Szia! Én is hallottam, sõt nekem a doki nem is javasolta a félidõtõl, mert kistermetû vagyok és ha túl nagy lesz, akkor nem tudom normális úton megszûlni. Szerintem, mindenképpen várd meg a tél végét, úgyis mindjárt jön az influenza meg a többi finomság. Biztos hogy ezek ellen is véd valamennyire!
Én is hallotam ilyet, de "Csak hallottam", mert a tapasztalatom a picivel nem ez.Meg amúgy azt is terjesztik h ettõl nagy lesz a babák feje-nekem legalábbis ezt mondta az egyik anyuka, h õ ezért nem szedett a terhessége alatt vitamint. Ellenvéleményt pedig az egyik óvónõ mondta, aki tapasztalatból állította, h azok a babák, akiknél a terhesség alatt szedett az anyuka terhesvitamint, tanulékonyabbak, fogékonyabbak a dolgok iránt.Szóval szerintem ne aggódj, szedd nyugodtan tovább!
én szerintem nem véletlenül fejlesztettek ki terhesvitaminokat, amire rá van írva hogy egész terhesség alatt és szoptatáskor is ajánlott szedni. nem hiszem, hogy akarattal ezt csinálnák a babákkal és az anyákkal. nekem gyenge az immunrendszerem, most mégjobban az a terhesség alatt, és az orvosom kifejezetten ajánlja hogy szedjem.
Én is igy hallottam, (orvosoktol)nem csak a babát, de a mamát is.Én csak a 16.hétig szedtem, majd áttértem hipp-natalra.A barátnõm nem, õ még mindig szedi.31hetesen 16kg-nál jár.Hogy ezért azt nem lehet tudni, de igen én is hallottam ilyesmiket.
Én is elevitet szedek, de ezt még ezt nem hallottam róla, milyen forrásból származik az infód?
Én is hallottam több felõl, hogy nem jó végig szedni. Felfújja a babát. A sógornõm tanácsolta, hogy egy idõ után csak 2 naponta szedjem, majd hagyjam el. Neki a dokija tanácsolta (osztrákoknál). A tv-ben meg azt mondanak, ami nekik jó. Kinek mi a véleménye, cselekedjen úgy. Tájékozódj még több felõl, ha nem vagy biztos benne. Én tuti, hogy pár hét múlva abba fogom hagyni. De még egy ideig szedem, mert azért vannak benne fontos vitaminok. 19 hetes kismami
Szia, szerintem nem igaz, én a 40. héten szültem, az 5. héten tudtam meg, hogy terhes vok, , onnantól kezdve szedtem végig, és 2900-zal született a kislányom!Most a szoptatás alatt is szedem, és semmi gond nincs, anyatejes babám 4 hónapos és 6 kg!Egyáltalán nem nagy a feje és nincs felfújva sem!
Szia! Én az elsõ babámmal végig szedtem minden vitamint. 58cm és 4130g lett. Ja és az én fiam a késõn érõ tipus ugy hogy az ovonõk elméletét megdöntöttem. Most a 21. hétben vagyok és azt javasolta a dokim hogy mivel elég sûrûn néznek vérképet, így legyen annak eredményének függvénye hogy mit mennyit szedjek. Mivel minden értékem tökéletes így én a hipp vitaminját iszom heti 1 alkalommal a napi helyett, és változatosan táplálkozom. Eredetileg annak is elegendõnek kell lennie! De kívánom hogy dönts jol és mindenképp szakavatott doki véleményére hagyatkozz.Nem véletlenül ez a szakmájuk. Boldog babavárást.
Csajok! Ez olyan mint a gátmasszázsolaj használata. Van aki esküszik rá van aki szerint egy hülyeség. Az én genetikusom azt mondta, h. ne dõljek be semmi ilyesminek, az elején szedjem de utána nem szükséges. Ha rám hallgatsz kedves kérdezõ, azt csinálsz amit akarsz :-)) és ezt nem rosszindulatból írom. Ahogy érzed, ne hallgass senkire.
szia, Én az elsõ babámmal végig szedtem Elevitet, 3645 gr-al született. Ez nagy súly??? Szerintem nem. A Gravidát viszont nem ajánlják. Hát, szerintem kinek mi jön be.
Nekem is az orvos mondta, hogy egy idõ után már csak kétnaponta szedjem, majd hagyjam abba. Hogy mikor kellett már nem emlékszem, már 2 éve volt. De nekem ez a szedjünk mindig mindent nagyon pénzszagú.Egészséges étkezés, zöldség, gyümölcs rendszeresen. Szereintem jobb mint a szintetikus bogyók.
totál tévit ezt genetikusok is megmondják..ez elsõsorban téged véd a fertõzésektõl...nekem babaám 3300gr volt, végigi elevittel, bainõmé meg 2400gr....nincs köze hozzá h mekkora lesz baba 100%
Ez a mi esetünkben nem igaz, mert én végig szedtem és 3750gr lett a manóm! Szerintem ez pont ideális! TÉVHIT!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok-sok választ, azt hiszem azt csinálom amit a mesebeli lány aki, vitt is ajándékot meg nem is. Szóval szedem is meg nem is, mellette sok gyümölcs és zöldség, változatos étrend.

Ha a terhesség alatt végig szedem a terhesvitamint nem lesz túl nagy a baba?

Legjobb válasz: A baba ugyis csak annyit vesz el amennyire neki szuksege van,legrosszabb esetben neked marad kevesebb.A vitaminoktol te sem hizol csak legfeljebb noveli az etvagyad.A kajatol hizol.Szerintem nem lesz nagyobb csak a vitaminoktol.Nekem eddig 3 orvos javasolta hogy szedjem vegig,mert nekem nem noveli egyaltalan az etvagyamat. Kellemes babavarast

A baba ugyis csak annyit vesz el amennyire neki szuksege van, legrosszabb esetben neked marad kevesebb.A vitaminoktol te sem hizol csak legfeljebb noveli az etvagyad.A kajatol hizol.Szerintem nem lesz nagyobb csak a vitaminoktol.Nekem eddig 3 orvos javasolta hogy szedjem vegig, mert nekem nem noveli egyaltalan az etvagyamat. Kellemes babavarast
Szia! Én az elsö babámat vitamin nélkül 3550gr szültem , a második babával végig szedtem a vitamint és 3650gr született, most várom a harmadikat vitamint szedek 3800 körülire saccolják :) majd elválik:) 38hetes kismama:)
Köztudott, hogy a magyarok nem táplálkoznak egészséges, sokan vitaminhiánnyal küzdünk, ezért is nagyon okos ötlet ez a vitaminkészítmény, illetve mindemellett rendellenességeket is megelõzhetünk vele. A baba azért születhet nagyobb súllyal, mert egy olyan szervezetbõl, amelyik elég vitaminnal rendelkezik, többet tud elvonni magának, jobban tud fejlõdni, gyarapodni, mint egy olyan anyuka szervezetébõl, amelyik nem visz be elég vitamint a táplálkozása során, ebbõl adódhat, hogy picivel nagyobb babák születnek, de a különbség elenyészõ szerintem.
Megoszlanak a vélemények, még orvosi körökben is. Az elsõ babával nem szedtem, 3350 g-mal született, a másodikat másik dokinál vitaminnal, 3900 g-os lett. Az utolsó hónapokban viszont leállíttatta a vitamint, mondván, hogy elég nagy a baba... Más mást fog mondani. Ne aggódj, kórosan nagy babák még vitamintól nem születtek. Ha kiegyensúlyozottan étkezel, nem hízol túl sokat és ultrahangon mérik a babát, nem kell aggódni.
Szia! Én a mesterséges vitamin helyett inkább a természetest ajánlanám, én is ezt ittam, az Aloe Vera gélt. Ebben megvan minden , amire szüksége van a szervezetnek és a babának is ezáltal, és semmilyen káros mellékhatása nincsen! Õsrégi gyógynövény, 250 féle aktív hatóanyaggal. Minden jót és boldog kismamaságot!:-))

Mire számíthatok, ha a terhességem alatt végig szedek savcsökkentőt?

Legjobb válasz: hát ha olyan savcsökentõt szedel amit az orvosal megbeszéltél és rá bólintott akkor biztos nem lesz baj amugy én annak a híve vagyok hogy minden gyógyi amit az orvos enged az nem árthat csak legyen ki kérve a véleménye õ tudja mi mibõl van összeállitva ami a babának nem árt

hát ha olyan savcsökentõt szedel amit az orvosal megbeszéltél és rá bólintott akkor biztos nem lesz baj amugy én annak a híve vagyok hogy minden gyógyi amit az orvos enged az nem árthat csak legyen ki kérve a véleménye õ tudja mi mibõl van összeállitva ami a babának nem árt


Ha Multi Macat szedek meg Aloe Berry gélt iszom, akkor kell mellé még szedni a terhesvitamint? Terhesség alatt végig fogyaszthatom ezeket a készítményeket? Most még csak tervezzük a babát, még nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?

Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?
Nekem is pár ismerõsömnek segített. Volt aki clostit szedett, 2 kúra is sikertelen volt, és elkezdte ezt szedni, és a kövi hónapban már sikerült a baba. Remélem hogy nekünk is segít. :) Elõzõ válaszoló :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a gyors választ. Ma jöttek meg a termékek, én is bevettem meg a férjemnek is akarom adni.Igazából nem tudom milyen de nagyon jókat hallottam róla, sok ismerõsömnek segített.
A kérdező hozzászólása: Nagyon bízom benne, hogy nekünk is gyorsan összejön. Drukkolok. Szia.
én cak berry-t ittam, a másikat nem ismerem. én végig ittam a terhesség alatt.
Jó a Berry! Igaz, én a vesémre ittam, viszont az egyik ismerõsömék mindketten itták és ikrek születtek.
szia én érdeklõdni szeretnék tõled hogyan vált be a termék mert nekünk is most javasolták. Gyomorsavat nem okoz a berry?

Ha végig szedek terhesség alatt terhesvitamint, akkor tényleg nagyon nagy lesz a babám? Valakinek tapasztalat?

ÍLadeevitet szedek,de mindennap beveszem!szoptatás alatt is szedtetek valamit amúgy?

Legjobb válasz: Nekem "hatalmas" gyerekeim lettek.Az 1. fiú 3350 grammal született(túlhordással),a 2. 3090 grammal(37+3 hétre).Mindkettejüknél végig szedtem vitamint,utána is(Elevit).Most 37. hetes vagyok,kb. 2600-2800 gramm a kicsi,a 12. hétig Femibiont szedtem,azóta Gravidát.A szoptatás alatt is fogok valamit szedni(szerintem maradok a Gravidánál).

én 59 cm el és 3700 grammal születtem a 39 héten. és nem kaptam vitamint:)
Nekem "hatalmas" gyerekeim lettek.Az 1. fiú 3350 grammal született(túlhordással), a 2. 3090 grammal(37+3 hétre).Mindkettejüknél végig szedtem vitamint, utána is(Elevit).Most 37. hetes vagyok, kb. 2600-2800 gramm a kicsi, a 12. hétig Femibiont szedtem, azóta Gravidát.A szoptatás alatt is fogok valamit szedni(szerintem maradok a Gravidánál).
Én is hallottam már ilyesmit.A védõnõm viszont azt mondta, hogy csak a vitamin miatt biztos nem lesz olyan nagy a baba. Egyébként Ladeevitet szedek én is. Úgy gondoltam, hogy ha majd nagyon beindul a növekedésben, akkor azért abbahagyom a vitaminszedést, bár lehet, hogy akkor már mindegy is. Mellesleg mindkét részrõl jellemzõek a nagy születési súlyú babák, tehát akár genetikai oka is lehet a nagy babának ... :)
Nem tudom, miért ment kétszer, bocs:)
1. gyerek: fiú 3950g, 55cm-elevit 2. gyerek: lány 3980g, 57cm-elevit 3. gyerek: fiú 3950g, 56cm-semmilyen vitamin... szerintem hülyeség, hogy a vitamintól nagyok lesznek...
1. gyerek: fiú 3950g, 55cm-elevit 2. gyerek: lány 3980g, 57cm-elevit 3. gyerek: fiú 3950g, 56cm-semmiilyen vitamin... szerintem hülyeség, hogy a vitamintól nagyok lesznek...
A kérdező hozzászólása: uhh de sokan írtatok! :) igazából nem ijedtem meg ennek a hallatán, csak kíváncsi voltam, mert egyik ismerõsöm mondta, hogy a vitamintól hízhat a baba!
Az elsõ terhességemnél a 12.hétig minden nap szedtem az Elevitetz majd a 16. hétig meg hetente max háromszor és ennyi is volt nekem a terhesvitíminokból, a fiaim, 3360 és 3500 gr súllyal születtek:) ikres mami
Szedtem végig: 3456ra g és 55 cm!
nem láttam még a hiradóban hogy a terhesvitaminnal összefüggésbe hoztak volna 4-6 kg babákat. nem nõ nagyobbra senki ha vitaminokat kap.
Végig szedtem a terhes vitamont egészen szoptatásig, a fiam 2899 g al és 52 cm született! És makk egészséges!
Tökéletes lett a vérképem semmi vitamin hiányom nincs, de azért 2-3 naponta bekapok 1 elevitet. A vége felé nem tanácsos már ezeket szedni mert hirtelen sokat lök a baba súlyán és ezért lesz nagy babád a terhesvitamintól. Ártani persze nem árt csak nehezebb megszülni. De ugye a rengeteg zöldséggel gyümölcsökkel lehet a legtöbb vitamint begyûjteni. Nekem ezt úgy mondta el a doki h ha én is párom is jó súllyal születtünk meg tényleg egészségesek vagyunk akkor nem indokolt sûrûn szedni. Ezért van az h bekapok pár naponta egyet. EZ persze csak az én véleményem nem szentírás :) 14hkm
Én elevitet szedtem, a 39. héten született a lányom 3290-el. Úgy 5 héttel a szülés elõtt még azzal riogattak, hogy nagyon kicsi babám lesz. Ami volt még, azt beszedtem a szülés után.
Én amint kiderült hogy terhes vagyok elkezdtem szedni a Gravidát. Végig szedtem, és szülés után 2hónapig. A lányom 4950g született a 41.héten. 1.gyerek.:) )) Most gondolom ebbõl az jön le hogy a vitamin miatt lett ilyen nagy, de nem hiszem! Igazából fogalmam sincs miért nõtt ilyen nagyra, de 80%-ban a genetikával magyarázom. Ja és nem voltam cukros, soha nem is voltam az! Arra azért kíváncsi lettem volna ha nem szedek vitamint akkor is ilyen nagy lesz?!:) ))
Amúgy szerintem hízhat tõle, mint pl:én is híztam még anno mikor szedtem a Supradint , megnöveli az étvágyat, na de hogy ez most hogy van a pocaklakóknál??....

Igaz az, hogy ha folyamatosan szedem az Urtca urens 5CH-t és a Ricinus communis 5 CH-t akkor egy idő után apasztja a tejet? Én úgy tudtam, hogy az 5 CH-s higítást végig lehet szedni szoptatás alatt.

Legjobb válasz: szia, én úgy vettem észre hogy a kettõ kombinálásától lett kevesebb a tejem. Csak a ricinust szedem most megint egy hete és úgy be van durranva a mellem mint az elején.

szia, én úgy vettem észre hogy a kettõ kombinálásától lett kevesebb a tejem. Csak a ricinust szedem most megint egy hete és úgy be van durranva a mellem mint az elején.
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a választ. Hát ezek szerint mindenki másképpen reagál, mert sokan meg pl. arra esküsznek, hogy egyszerre veszik be a kettõt, de csak pár napig, mert hogy utána már apasztó hatásuk van. ma kezdem kipróbálni a Ricinust, majd meglátom.
Én is ott szoktam érezni, de igazándiból nekem se voltak görcseim-és a magnéziunmak köszönhetõen el is múltak
A 27. héten a méh hozzávetõleg a köldök vonaláig terjeszkedik. Így azért érzed, hogy a köldököd alatt fáj, mert a méhed egyelõre még olyan magasságban foglalja el a helyet. Ahogy halad elõre a terhesség, úgy nõ a köldök fölé is a méh, és akkor már ott is lehet érezni. A magnézium jó rá, szedjed, és ha teheted, pihenj. Üdv: 31 heteske
A kérdező hozzászólása: Igen, ma sikerült sokat mennem. Azért éreztem többet. De ma már csak pihi lesz. Köszönöm! Boldog babavárást Mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!