Találatok a következő kifejezésre: Ha a alatt végig (78 db)

Ha terhesség alatt (vége felé) van pár csepp előtej akkor nagyobb arra az esély, hogy jobban beindul a tejtermelődés? Vagy ennek semmi köze hozzá?

úgy szeretnék szoptatni majd, els? babámat nem tudtam, ügyetlen voltam, senki segítségem nem volt aki tanácsot adna stb... de most fel szeretnék rá készülni és ma vettem észre ha megnyomom a bimbót akkor mindkét cicimb?l pár csepp el?tej jön ki.

Legjobb válasz: Szeretném azt mondani, hogy igen, sok tejed lesz, de sajnos nincs összefüggés. De reménykedni lehet. Ne stresszelj rá, az mindenképpen segít :) sok sikert!

Szeretném azt mondani, hogy igen, sok tejed lesz, de sajnos nincs összefüggés. De reménykedni lehet. Ne stresszelj rá, az mindenképpen segít :) sok sikert!
nincs összefüggés. nekem is votl elõtej anno terhesen és nem igazán durrant be a mellem. nem tudtam szoptatni
Szia! Sajnos nincsen összefüggés. Nekem a 20. héttõl annyi elõtejem volt, hogy néha folyt, de sajnos a szülés után eltûnt. :( Próbáltam minden új és régi praktikát, "csodaszert", csecsemõs nõvér, védõnõ, szoptatási tanácsadó... semmi sem járt sikerrel. Engem azzal bíztatnak, hogy a második babánál ettõl még lehet tejem, remélem igazuk lesz.

A) Mennyi idõ alatt pusztít végig egy 100 km hosszú sávot az a vihar, amelynek változatlan sebessége 42 m/s? B) Milyen messzire jut el a levegõben 5 másodperc alatt a hang, ha a terjedési sebessége ott 340 m/s?

Legjobb válasz: A) valasz: atalakitod a 42 m/s -ot km/h-ba egyszeru harmas szaballyal is megy: ha 0,042 km tesz meg 1s alatt akkor X-et tesz meg 3600 s(egy ora) alatt kijon, hogy x=0,042*3600=151,2km/h nos ha tudod, h egy ora alatt megtesz ennyit, akor kiszamolod ismet harmas szaballyal ,hogy mennyit tesz 100km-en: Legyen ez mondjuk y=(3600*100)/151,2=2380,95 masodperc, ezt atalakitod oraba ami percben: (2381*60)/3600=39,68perc ami kerekitessel olyan 40 perc korul van B)340m/s azt jeleni, hogy 1s alatt megtesz 340 metert; nos akkor 5s alatt 5-szor ennyit tesz meg: 340*5=1700m=1,7km

A) valasz: atalakitod a 42 m/s -ot km/h-ba egyszeru harmas szaballyal is megy: ha 0, 042 km tesz meg 1s alatt akkor X-et tesz meg 3600 s(egy ora) alatt kijon, hogy x=0, 042*3600=151, 2km/h nos ha tudod, h egy ora alatt megtesz ennyit, akor kiszamolod ismet harmas szaballyal , hogy mennyit tesz 100km-en: Legyen ez mondjuk y=(3600*100)/151, 2=2380, 95 masodperc, ezt atalakitod oraba ami percben: (2381*60)/3600=39, 68perc ami kerekitessel olyan 40 perc korul van B)340m/s azt jeleni, hogy 1s alatt megtesz 340 metert; nos akkor 5s alatt 5-szor ennyit tesz meg: 340*5=1700m=1, 7km

Ha a terhesség alatt is van menstruáció (előfordul hogy szinte végig van menzesz) akkor is kimutatja a teszt a terhességet?

Úgy tudom a teszteket akkor lehet elvégezni, ha a menzi késik, de ha arról van szó hogy közben is megjön, akkor mikor lehet tesztelni?

Legjobb válasz: Akkor is pozitív a teszt, de nnnna: pszeudo-menstruáció az egész terhesség alatt klinikai ritkaság (azaz hogy a szokott idõben MINDIG, RENDSZERESEN valamilyen mennyiségû vérzés tapasztalható). A vérzés oka általában más: haematoma, vagy az újonnan alakuló erek falának gyengesége, méhszáj gondok. Tévhit, és nem igaz, hogy valaki végig a szokott mennyiségben és minõségben menstruál, ez borzasztóan ritka.

Akkor is pozitív a teszt, de nnnna: pszeudo-menstruáció az egész terhesség alatt klinikai ritkaság (azaz hogy a szokott idõben MINDIG, RENDSZERESEN valamilyen mennyiségû vérzés tapasztalható). A vérzés oka általában más: haematoma, vagy az újonnan alakuló erek falának gyengesége, méhszáj gondok. Tévhit, és nem igaz, hogy valaki végig a szokott mennyiségben és minõségben menstruál, ez borzasztóan ritka.
Terhesség alatt nincs menstruáció! Elõfordulhat némi vérzés, de az nem igazi mensi, intenzitásban, és idõben is eltér az igazitól, illetve a megszokottól. A terhesség alatt jelentkezõ "menstruáció" jóval gyengébb, rövid ideig tart, sokszor inkább csak barna, nem piros. Ha rendesen megjönne, ugyanolyan erõs lenne, és ugyanannyi ideig tartana, akkor azzal leválna a méhnyálkahártya, mellyel a baba is távozna. Szóval azért vannak jelek, hogy esetleg terhesség áll fenn, fõleg ha már másodjára is "furán" jött meg. Akkor érdemes tesztelni, ami természetesen kimutatja, hiszen a teszt a hcg hormonra reagál, ami független attól, hogy jelentkezett-e menstruáció-szerû vérzés vagy sem.
két menstruáció között tesztelj
Igen, kimutatja, mert a HCG hormont mutatja ki, azt pedig nem befolyásolja a vérzés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

Azt hallottam hogy ha valaki orvosnak tanul egyszer az egyetem alatt végig kell néznie egy boncolást. Igaz -e ez és ha igaz ez vonatkozik a kriminálpszichológiára is?

Legjobb válasz: Nem csak végig kell néznie, hanem csinálnia is kell... úgy hívják, anatómia. A kriminálpszichológiáról nincs enfóm sajnos.

Nem csak végig kell néznie, hanem csinálnia is kell... úgy hívják, anatómia. A kriminálpszichológiáról nincs enfóm sajnos.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:)
2 éven át heti 3-8 órában boncolnak az orvostanhallgatók (anatómia). Harmadéven pedig patológián vizsgálnak kiboncolt tetemeket.

Ha orgazmus alatt bekeményedik a hasam, akkor szüneteltessem már a terhesség alatt végig? Már ami engem illet.5 hónapos vagyok.

Legjobb válasz: az lenne baj, ha nem így történne az orgazmus méhösszehúzódást okoz, attól érzed a keményedést ha nem vagy bármi okból veszélyeztetett akkor csak nyugodtan :)

az lenne baj, ha nem így történne az orgazmus méhösszehúzódást okoz, attól érzed a keményedést ha nem vagy bármi okból veszélyeztetett akkor csak nyugodtan :)
Beszéld meg az orvosoddal szerintem... Természetes egyébként, de engem egy idõ után eltiltott ezek miatt, a méhszáj állapottól függõen...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bocs hogy csak most válaszolok, de nem jutottam a géphez.

Lányok! Az normális, ha a ciklus alatt szinte végig magas a hőm?

Sajnos, csak a 10. naptól mérem, de azóta 36,9-37 fok között ugrál a h?m. Egyedül a 17. napon mértem 36.7-et. Most tartok a 22. napnál.

Legjobb válasz: 12 nap mérésébõl még semmire nem lehet következtetni. Mérj legalább 1-2 ciklust végig, utána már lehet látni, van-e peteérésed, vagy mennyi az alaphõd.

12 nap mérésébõl még semmire nem lehet következtetni. Mérj legalább 1-2 ciklust végig, utána már lehet látni, van-e peteérésed, vagy mennyi az alaphõd.
nos, ennek több oka is lehet. Lehetett akár egy korai ovulációd még a 10 nap elõtt. lehet öszgrogénhiány (javítsatok, ha ezt rosszul írom) és lehet alapból ennyi az alaphõd, ami pajzsmirigy túlmûkõdésre utal. várd meg, míg megjön a menszeszed, hogy akkor mennyi a hõd. ha ilyen magas marad, akkor csináltass egy pajzsmirigy vizsgálatot.
de lehet sok a progeszteronod, szóval, azért jó, hogy mérd, ez nagyon segítség. Ha nem változik, akkor hormonvizsgálat is szükségessé válik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infokat! Tudom, hogy ebbõl a két hetes mérésbõl nem lehet mindenre következtetni, csak furcsa, hogy nálam ilyen magasan van. A múlt hónapban is mértem egy ideig, menzesz elõtti nap esett le 36.7-re. Babát szeretnénk, félek, hogy baj van akkor. Mérem továbbra is, aztán meglátjuk.

Ha vkinek szúrnia kellett magát rögoldóval a terhesség végén trombózisveszély miatt, az kaphatott a szülés alatt EDA-t?

Merthogy a használati útmutatóban azt írja, hogy se spinalis, se epidurális érzéstelenít? nem javallt...:-(((

Legjobb válasz: Ha császár lesz a vége akkor valószínûleg altatnak majd.

Ha császár lesz a vége akkor valószínûleg altatnak majd.
Szia, én is szurkáltam magam szülés elõtt 3 hétig és utána még 10 napig. És valóban ez miatt nem kérhettem EDA-t. Helyette homeó bogyóztam a 36. héttõl, ami jól használt. A 38.héten már elkezdett kinyílni a méhszájam 1 ujjnyira, a 39. héten már 2 ujjnyi volt, a 40. héten tovább nyílt észrevétlen, úgyhogy mire bementünk szülni a kiírt napon 5 perces fájásoknál, amik még nagyon hasonlítanak csak a menszis fájdalmakhoz már 4 ujjnyi volt a méhszájam. Az utolsó 1, 5 óra így is nagyon fájdalmas, nem is emlékszem rá...csak pillanatképek vannak. Ha a kisfiam feje végül nem ékelõdött volna be helyesen, akkor engem is altattak volna, és úgy császároztak volna. Erre nem került sor Hál'Istennek! :) Tudod...ahogy az öregek mondják: AMi oda bement, még mindig ki is jött! :) Megoldják az orvosok. SZép szülés/születés élményt mindkettõtöknek! :)
Nekem utána kellett 6 hétig szúrni magam egy visszér mütét miatt, és edával szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Jaj...ettõl féltem... Azért ez kicsit megijeszt...de a trombózis is, úgyhogy választhatok, hogy mitõl rettegjek. :-D
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam a dokimnál, és rákérdeztem erre a dologra... Azt mondta, hogy minden nap uakkor adjam be, és akkor kb ki tudják számolni, hogy mikor megy ki a hatóanyag, így lehet, hogy majd kaphatok mégis epit... Csak azért írtam ezt le, hogy ha vki elolvassa, akit érint ez a téma, tudjon róla, hogy ilyen is lehetséges. :-)

Mik lesznek a rendszámok ha a mostani rendszám sorozat véget ér? Értem ez alatt: ZZZ:999 után mi jön?

Legjobb válasz: Akkor nem gyártanak több kocsit és véget ér a világ.

Akkor nem gyártanak több kocsit és véget ér a világ.
Mikor lesz az... Fene tudja...
Addigra kitalálnak valamit a rendszámokkal. Például az is lehet, hogy akkor majd kezdik újra AAA-000-tól. Ugyanis még jó 15-20 év biztos kell, mire eljutunk ZZZ-999-ig. Addigra elfogynak a most 20-22 éves (sõt öregebb) autók.
Már tavaly(?) is gondolkodtak egy rendszámtábla-reformon. Akkor szerinted el fogunk jutni a ZZZ-999-ig? Egyet röfög az EU és már mindenki el is felejtette ezt a kombinációt.
Jah, hogy komoly választ is adjak, ez valószínûleg úgy mûködik, mint a mobiltelefonszám, hogy ha visszamondják akkor bizonyos idõ után (kb. fél év) a szolgáltató új elõfizetõnek kiadja. Biztos így van ez a kocsinál is, Pista bácsi kivonatja a forgalomból a 20 éves Swiftjét, utána azt a rendszámot (persze nem ugyanazt a fém lemezt, hanem a sorozatszámot) valszeg rárakják egy gyárból érkezett új kocsira, mondjuk egy BMW-re.
"Pista bácsi kivonatja a forgalomból a 20 éves Swiftjét, utána azt a rendszámot (persze nem ugyanazt a fém lemezt, hanem a sorozatszámot) valszeg rárakják egy gyárból érkezett új kocsira, mondjuk egy BMW-re." Nem, ilyet (most még) nem csinálnak.
Vagy csak simán folytatják AAAA-00-val, és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

Ha egy határidő adott nap éjfélre van megnevezve, akkor az alatt a nap végét értjük, vagy a nap kezdetét?

Számomra a nap vége lenne logikus, tehát az adott napot is beleszámolva, de azért szeretnék biztosra menni. Tud valaki esetleg konkrét példát, vagy leírást erre?

Legjobb válasz: Termeszetesen az adott nap veget jelenti:) Konkret pelda? A hazivizsgaimat rendszerint az adott hatarido napjan este 10kor kuldtem el, es elfogadtak:D

Termeszetesen az adott nap veget jelenti:) Konkret pelda? A hazivizsgaimat rendszerint az adott hatarido napjan este 10kor kuldtem el, es elfogadtak:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :-)
12.e éjfélkor vége van 12.-ének!És 13.a kezdõdik 0 órától!

Ha terhesség alatt észreveszik, hogy valaki toxoplasmás, akkor azt tudják kezelni, vagy mindenképpen terhességmegszakítás a vége?

Legjobb válasz: Nem kell megszakítani a terhességet. Egyébként 3szor ellenõrzik a terhesség alatt, utoljára a 36. héten, akkor, ha pozitív, szerinted, hogy szakítanák meg a terhességet?

Nem kell megszakítani a terhességet. Egyébként 3szor ellenõrzik a terhesség alatt, utoljára a 36. héten, akkor, ha pozitív, szerinted, hogy szakítanák meg a terhességet?
Antibiotikumot kell szedni, ha nincs rendellenessége a babának, nem kell megszakíttatni a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ, köszönöm a válaszodat. Második: Nyilván nem arra gondoltam, ha utolsó hetekben, hanem középidõ táján. Egyébként nálunk egyszer sem ellenõrzik, csak ha alapos ok van rá.
Amikor anyu terhes volt velem, õ is toxoplasmát kapott, mégis élek! :D igaz a pupillám nem tökéletes, de legalább élek.
Toxoplazmózissal nem szakítják meg a terhességet. Tudniillik nem az élettel összeegyeztethetetlen fejlõdési rendellenességet okoz.így van ez a CMV-vel is.
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem okoskodsz, örülök, hogy legalább valaki válaszol. :) 18+5 hetes vagyok, de se magas vérnyomás, se vizesedés nem jelentkezett, sõt inkább alacsony a vérnyomásom. Reggel voltam vizeletet leadni majd 4 kor megyek az eredményért, remélem minden rendben lesz, és a multkor csak belekerült valami.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!