Találatok a következő kifejezésre: Ha a alatt kb (216 db)

Ha a fény kb 8 perc alatt jut el a Naptól a földig, akkor a Nap két egymástól legtávolabbi pontjainak útját kb mennyi idõ alatt tenné meg?

Remélem érthetõen fogalmaztam. Ilyenbe ne menjünk bele, hogy belemegy a Napba (nem is mehetne be gondolom), csak mégis milyen nagyságú kb a Nap ha a fény sebességével mérjük.

Legjobb válasz: Vagyis mekkora az átmérõje?

Vagyis mekkora az átmérõje?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Tényleg úgy gondoltam, hogy nem a komplett Napon mennyi idõ alatt megy át, hanem egy napnyi átmérõ alatt mennyi idõbe telik. Ezzel csak annyira voltak kíváncsi, hogy a Nap mennyivel kisebb, mint a Nap-Föld távolság. Hát jó sokkal :)
Ha egy üres gömbként kezeljük a Napot, akkor valóban, kb. 4 és fél másodperc mire végigvágtázik rajta a fény. Ha a valós Napot vesszük alapul, akkor a fentebbi értékeket (fotonok átjutása a Nap anyagán) meg kell szorozni kettõvel, mert azok eredetileg a középpontból indulnak el.
A kérdezõ által felvázolt megközelítõ értékekkel ahogy Õ is írta "kb" annyi. De azért azok az értékek nem annyira szép kerek számok. Csak a számítását néztem, az értékek után nem volt kedvem most keresgélni és pusztán a memóriámból dolgoztam, ami nem megbízható.
Nem jól tudod. Az elõbb írtam.
Idézek a wikipédiából: "A nagy energiájú fotonok (gamma- és röntgensugárzás) számára hosszú idõt vesz igénybe ez az út; a mag anyaga elnyeli és – alacsonyabb energiával – újra kisugározza õket. A fotonok utazási idejére vonatkozóan a számítások igen eltérõ eredményeket adnak; 17 ezer – 50 millió év között. Miután sikerül a magból kijutniuk és a konvekciós rétegen is áthaladtak, a fotonok látható fény formájában távoznak; minden egyes gamma részecske több millió látható fény fotonra bomlik a Napból történõ kilépése elõtt."
Jól.
A kérdező hozzászólása: Ahogy az elsõ válaszoló is írt, a igen az átmérõjére voltam kíváncsi. Fantasztikus képességemnek köszönhetõen, a google-ben megtaláltam (elsõnek dobta ki, igen, inkább kiírtam ide, hát az ember már csak lusta :D). Nap átmérõje: 1, 392·10^6 km Fény sebessége: 300000 km/s Akkor úgy kb 4, 64 sec alatt teszi meg a fény a Nap átmérõjének útját. Jól gondolom?
A kérdésed nem egyértelmû, de próbálok válaszolni. A Nap a galaxison belül keringve 60-65 Millió esztendõ alatt kerüli meg a belsõ fekete lyuk adta pályát. Mivel a teljes átmérõt kb 100ezer fényév alatt járja át a fény, a Nap átellenes oldalán(+33Milló éves keringési ciklus) én olyan 35-40Ezer évnek tartom (sac/kb) fénysebességgel való átjárásnak.
Nem is olyan nagyon sokkal :) Csaknem az egy százalékát teszi ki.

Az normális, ha a Cleverbot kb 1 perc alatt felidegesít, és legszívesebben leütném?

:D:D

Legjobb válasz: ha nagyon unatkozom mindig szívesen beszélgetek vele :D engem is felidegesít néha , de hát ez van :D

ha nagyon unatkozom mindig szívesen beszélgetek vele :D engem is felidegesít néha , de hát ez van :D
igen, normális. Cleverbot: azt teszem. tehát meleg vagy? user: nem, nem vagyok meleg, csak álmos, szóval megyek aludni cleverbot: Nem ba*meg nem! user: kussolj! Cleverbot: kussolj te! XD végem

Ha a földön kb. 6 milliárdan vagyunk és minden másodpercben meghal valaki és minden másodpercben születik valaki, akkor 6 milliárd másodperc alatt kicserélődik a föld népessége?

Legjobb válasz: Nem. Mivel a születés és elhalálozás folyamatos, ezért a kapcsolódás is folyamatos. Vagyis hatmilliárd másodperc (kb. 190 év) múlva lesz olyan, aki egymilliárd másodperce született, és lesz olyan is aki kétmilliárd másodperce, de lesz olyan is aki csak két másodperce. Ez a körforgás nem megállítható. Tehát mindig lesz átfedés, soha nem lesz "teljes csere" :)

Nem. Mivel a születés és elhalálozás folyamatos, ezért a kapcsolódás is folyamatos. Vagyis hatmilliárd másodperc (kb. 190 év) múlva lesz olyan, aki egymilliárd másodperce született, és lesz olyan is aki kétmilliárd másodperce, de lesz olyan is aki csak két másodperce. Ez a körforgás nem megállítható. Tehát mindig lesz átfedés, soha nem lesz "teljes csere" :)
Hû, banyek! "XYZA"! Elmagyaráztad rendesen! De még nálad is volt egy "tegyük fel" az elején... Micsoda kérdés! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat
És akkor az igazi válasz: Most él X aki 1928-ban született. Most él Y aki 1902-ben született. Most él Z aki 2008-ban született. És majd fog élni A aki 2010-ben fog megszületni. X 80 éves. Y 106 éves. Z 1hónapos. A még nem született meg. Tegyük fel Y 110 évesen fog meghalni, (2012végefele.) Viszont A akkor még csak 2 éves körül lesz. Ha csak ezt a két embert Y-t és A-t nézzük(!a 6milliárd emberbõl!), akkor már ez miatt a 2ember miatt nem cserélõdik le teljesen a népesség! És ugyanez igaz, hogy amikor X meghal, Z-nek megszületik a gyereke......
amikor egy ember meghal akkor pont megszületik egy de nem pont akkor amikor akarod PL: egy ember meghal pont születik három amikor pont nem hal meg több ember-1x3:3=1
Beszéltek hülyeségeket :@ mérne cserélõdne ki a teljes lakosság???? 190év múlva, nem lesz ojan ember, aki ebben a pillanatban él.
Gyakorlatilag ugyan mindig van átfedés, de ha minden 120. évben megnézzük a fld lakosságának névsorát, egyetlen ember sem fog kétszer szerepelni. Ez olyan mint hogy ha egy élõlény sejtjei közül a leglassabban elhaló-regenerálódó 7 évig él, akkor hét évente új élõlény lett gyakorlatilag.
Nem nyert az elõzõ, mert a szóközöket kiszedte :( De képzeld el úgy, hogy lefelé haladva egy kicsit késõbb születtek :)
szerintem meg egy ember öltõ alatt cserélõdik ki a lakoság teljesen :) 80-120 év annál tovább nem él senki a másod perces születés pillanatnyi adat, 20 éve még csak 4 milliárdan voltunk :)
Csak akkor, ha mindeki pontosan 6 millárd másodpercig él.
Az.


Teljesen.
Örülj, hogy addig bírja! :)

Mit lehet tenni, ha a telefonom kb.8 óra alatt lemerül?

Samsung galaxy s II-őm van, kb. egy éves. Eddig sem bírta túl sokáig szuflával (max. 2 nap), most viszont nem csak, hogy 6-7 óra (!) kell, hogy feltöltődjön, de ugyanennyi idő alatt le is merül, amikor kábé egyáltalán nem használom (ugyanazzal a töltővel). Mit csináljak szerintetek? Így nem lehet használni a telefont.

Legjobb válasz: Pucold ki az usb kábelt. Aztán nyomj 1 gyári visszaállítást.

Pucold ki az usb kábelt. Aztán nyomj 1 gyári visszaállítást.
Ha az elsõ válaszoló ötlete nem válik be, akkor szerintem ha van rá garancia vidd szervizbe.

A babám kb 3kg-os, és a terhességem alatt 16kg-ot szedtem fel. (80-96-ra) mennyi súly megy le a szüléssel ha vizesedtem is közben+baba+víz+lepény. Stb. meg minden ilyesmi? Kb mennyit adnak le ilyenkor a kismamák (anyukák)?

Legjobb válasz: Szia! Én 7 hónapja szültem, én is 16 kg-t szedtem fel és nagyon vizes voltam. A szülés alatt 11 kg-t adtam le és a kórházi 3 nap alatt még 3-at. De ez egyénenként változó, kb 8-10 kg ami lemegy abban a gyönyörû pár órában. Szerintem nem híztál sokat biztos könnyen le megy majd! A babád gondoskodik róla!:) Könnyû szülést, jó babázást!:)

Szia! Én 7 hónapja szültem, én is 16 kg-t szedtem fel és nagyon vizes voltam. A szülés alatt 11 kg-t adtam le és a kórházi 3 nap alatt még 3-at. De ez egyénenként változó, kb 8-10 kg ami lemegy abban a gyönyörû pár órában. Szerintem nem híztál sokat biztos könnyen le megy majd! A babád gondoskodik róla!:) Könnyû szülést, jó babázást!:)
Szia!Én 8 kilót szedtem fel, a babám 3 kilósan született, és a kórházból hazaérve, minusz 1 kilóval könnyebb voltam, mint elõtte.Rajtam is volt víz, de le is ment 2 nap múlva.
Szia! Én is vizesedtem, felszedtem majdnem egy 20-ast, 3, 8kg volt a babám. Nem tudom, mennyi ment le pontosan a szüléskor, mert nem mértem, de 1 hónappal szülés után egyetlen gramm felesleg se volt rajtam. A felszedett kilók kb. fele lement a szülés utáni néhány napon belül, mert a víz is azonnal ürült kifelé.
Szia. Nem híztál sokat. Én vizesedés nélkül híztam 22 kilót. Mikor megmértem magam a kórházban akkor 4.5 kilóval voltam csak kevesebb, ebbõl 3460 gramm volt a baba. Most 3 hónapos, még van rajtam 9 kiló. Neked biztos több megy le, mert a víz is sokat nyom.
Szia! Én 83mal kezdtem és 96tal mentem szülni 4 hete. Kislányom 3, 4 kgmal született, én nem voltam vizes. Jelenleg 84 kg vagyok, szoptatok, úgyhogy eszek is rendesen. Szerintem nem marad rajtad sem sok :)

Ha az első Babám 5 óra alatt meglett, a második kb mennyi idő alatt lesz meg vajon?

Legjobb válasz: Nekem az elso szinten 5 ora alatt lett meg.A masodik fele annyi idobe telt. Mikor beertunk a korhazba mar 3 ujjnyi volt a mehszaj,burokrepesztes,onnan brutal fajasok,kb 15 percig,aztan egyet nyomtam es kint is volt.

Nekem az elso szinten 5 ora alatt lett meg.A masodik fele annyi idobe telt. Mikor beertunk a korhazba mar 3 ujjnyi volt a mehszaj, burokrepesztes, onnan brutal fajasok, kb 15 percig, aztan egyet nyomtam es kint is volt.
Errõl én kérdeztem a dokit, az elsõ babám 3 óra alatt lett meg, azt mondta a második gyorsabb lesz (persze ha minden rendben van). Kíváncsian várom mi lesz októberben :)
kb fele idõ, de erõsebb fájások
A kérdező hozzászólása: Hûûû!Köszi!
Jééé az elsõ választ mintha én írtam volna :) szórol szóra így volt nekem is :) Most 3 éves a nagy, 1 éves a kicsi:)
Én szeptemberben szülöm a másodikat.Csak reménykedem fele annyi idõ lesz amint az elsõ!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

Egy éjszaka alatt lemerül a telefonom (ha maxon van is), de ha éjszakára töltõre teszem, reggelre nagyon meleg lesz és ezért merül le hamar (45perc alatt kb). Mitõl?

Blackberry 9790-em van, májusban rendeltem, kb. egy másfél hete van ez, hogy állandóan meleg és egy óra se kell, hogy lemerüljön.

Ha felveszek 200 000Ft diákhitelt, de végül lehet csak egy kicsi részét használom fel, úgy mennyire esélyes, hogy egy év alatt nagyon megnő a tartoásom, kb. mennyire fog nőni egy év alatt ez az összeg?

Lehetséges, hogy max a felét fogom elhasználni, de elég bizonytalan, hogy lesz-e munkám, egyb?l azért sem akarom az egészet felélni, de most olyan helyzetben vagyok, hogy muszáj sürg?sen pénzhez jutnom.

Legjobb válasz: A www.diakhitel.hu oldalon megtalálod az aktuális kamatot. Ha felsõoktatásba jársz, akkor az alapján ki kell tudnod számolni, hogy 1 év alatt mennyivel nõ a tartozásod.

A http://www.diakhitel.hu oldalon megtalálod az aktuális kamatot. Ha felsõoktatásba jársz, akkor az alapján ki kell tudnod számolni, hogy 1 év alatt mennyivel nõ a tartozásod.
Uramisten... Azért dagad fel mindenkinek a diákhitel, mert csak a 4-5 év tanulás után kezdik el törleszteni - de ugye az elsõ perctõl kezdve ketyeg a kamat, ráadásul nem is csak 200 ezret vesznek fel addigra, hanem minden félévben a 200 ezret. Szóval nyugodtan elhiheted. Na számolj csak...
A diákhitel még messze a legjobb struktúrájú hitel. Az ok, amiért mégis sokan szidják, mert az átlagemberek pénzügyi analfabéták. Van egy minimum összeg, amit fizetni kell, ez kisebb, mint amennyit kamatozik. A sok hülye viszont csak a minimum összeget fizeti, tehát attól függetlenül a tartozása nõ, hiszen ahogy írtam, a minimum összeg kisebb, mint a kamat.
Figy.Én 5 év alatt felvettem 1, 8 milliót.Visszafizetni 2.1-et kell.annyira nem durva a kamata. (fõleg hogy nem értelmetlenül vettem fel, jó melóm lett, havi 100-al másfél év alatt visszafizetem)
Sehogy, a kérdezõ sem tud számolni...
tetro ne beszélj már butaságot! A kamat 8 %!!! Nem 21...
Akkor hogy lesz 221ezer egy év alatt?
Nagyon nehezen értem a kérdésed. De az éves kamat 21% körül reális.
Utolsó, pont ezért veszem fel folyamatosan harmadik éve a Diák Hitelt és az egészet befektetem. Most a felvett 1, 2 millió már 1, 6-ot ér. Ha meglesz a kétmillió, ebbõl fogom majd visszafizetni a hitelt, úgy, hogy az egyetem vége után 5 évvel vissza is fizettem az egészet és többmilliós pluszban jöttem ki. :)
Ilyen alacsony kamatozású hitelt nem szabad kihasználatlanul hagyni.
Mondjuk havi 20 000, egy év alatt visszafizeted.
A kérdező hozzászólása: Akkor ilyen összeg mellett mennyit kéne fizetnem minimum, hogy ne szívjak, mint mások.
A kérdező hozzászólása: Számoltam, de az egy kamu, nem hiszem el, hogy csak 221 ezerrre nõne egy év alatt, túlságosan szépen hangzik. Mindenki más is azt mondta, hogy inkább lesz 800 ezer mire visszafizetem.
Én nem számoltam, a kérdezõnek hittem.
Akárhogy számolom, sokkal kedvezõbb ez a hitel, mintha normál emberként vennél fel valamelyik banknál. Simán visszafizethetõ, még az élete hajnalán könnyebb fizetnie a friss diplomásnak, mint 35 évesen családdal és egyéb kiadásokkal a nyakában. A kulcsszó: minél elõbb törleszteni, lehetõleg az elsõ munkalehetõség kezdetével és sima liba lesz. A törlesztési határidõ 35-40 éves kor, nem érdemes azt megvárni.

El kezdődik a nyári szünet el is kezdek fogyózni.3hónap alatt kb hány kg-ot tudnék le adni? úgy h sportolnék:felülés, hasprés, tánc, este meg futás. és cseresznyét sztetek jó ha eszek majd? és sok vizet. Meg almaecetet és fogyókúrás teát.

Legjobb válasz: Hát ez sok mindentõl függ. Ha pl cseresznyét eszel, de mellette a mekiben bedobsz 2 bigmac menüt, akkor nem fogsz fogyni. Ha odafigyelsz arra, hogy zöldség+hús és semmi szemét kaja, akkor fogyhatsz olyan 6-7 kilót kb.

Hát ez sok mindentõl függ. Ha pl cseresznyét eszel, de mellette a mekiben bedobsz 2 bigmac menüt, akkor nem fogsz fogyni. Ha odafigyelsz arra, hogy zöldség+hús és semmi szemét kaja, akkor fogyhatsz olyan 6-7 kilót kb.
Szerintem fogyhatsz olyan 10et :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!