Találatok a következő kifejezésre: Ha a alapján (581 db)

Ha a személyiségjegyek alapján felállított hiararchiát rasszizmusnak hívjuk, mi a neve a "vallásirasszizmusnak"?

Legjobb válasz: Vallás alapján megkülönböztetni ùgy tudsz, hogy valamit bigottan imádsz vagy utálsz. A vallás egy tág fogalom. Tehát milliò vallás van. Vagy bigott fundi lehetsz vagy anti-xyz. Esetkeg vallás fòbiás anti-teista vagy vallás függõ anti-ateista. A rasszizmus csak a külsõrõl szól. Te csak a vallásokról beszélhetsz egyként, amibe minden benne van, vagy valami tulajdonság alapján meg kell õket különbötetned.

Vallás alapján megkülönböztetni ùgy tudsz, hogy valamit bigottan imádsz vagy utálsz. A vallás egy tág fogalom. Tehát milliò vallás van. Vagy bigott fundi lehetsz vagy anti-xyz. Esetkeg vallás fòbiás anti-teista vagy vallás függõ anti-ateista. A rasszizmus csak a külsõrõl szól. Te csak a vallásokról beszélhetsz egyként, amibe minden benne van, vagy valami tulajdonság alapján meg kell õket különbötetned.
Az elsõ általában elmebetegségbõl fakad, önimádatból és sajnos gyakran megalapozott sztereotípiákból. Az utóbbi annyiban különb, hogy normális esetben csak a nézet ellen lázzad, és normális esetben van alapja. Nem hiszem, hogy van külön neve. Hiszen e fajta "rasszizmus" a nézet tartalmától tart. Tehát valami anti szekta lehet az ilyen a rosszabbik esetben. Ha meg csak a vallás ellen megy, az nekem bigottság.
Hátrányos megkülünböztetés és diszkrimináciò.
A kérdező hozzászólása: Közben rájöttem, hogy rossz szót használtam és rosszul írtam a hierarchiát is, de gondoltam nem lesz szõrszálhasogatás. Tehát személyiségjegyek helyett "az emberek külsejében megfigyelhetõ eltérések" alapján felállított hierarchiát... (Wikipediáról én is tudok másolni, de nem akartam)
A kérdező hozzászólása: Olyan szót keresek (ha van) ami csak vallás alapján diszkriminál.
A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhetõ eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel. A személyiségnek nincs köze a rasszizmushoz, így a kérdésed helytelen. Fogalmazd újra.
De értem, hogy mit szeretnél. Hogy mi annak a neve, ha rangsorolunk. Szerintem nincs rá szó.
A kérdező hozzászólása: Akkor így jártam. Köszönöm a segítséget.
Szia! Talán az "eretneküldözés" kifejezés részben lefedi a vallásrasszizmust, hiszen ez az egyházi mozgalom, éppen a korabeli egyházi dogmatizmustól eltérõ gondolkodásúakat üldözte.
Szervusz Az van írva a Cselekedetek könyvében, hogy Isten nem személyválogató.Krisztus sem volt az. Aki keresztény, nem rasszista. Ha igen, nem keresztény. Mondhatja magát valaki Napóleonnak is, attól még nem az. Nem igaz? Az Istenben hívõkrõl pedig azt írja a Biblia, ugyan ott ahol az elõzõt, hogy minden nemzetbõl elfogadható elõtte(Isten elõtt) aki igazságosságot(az Istenét) cselekszik. Ezek szerint Isten elõtt kétféle embercsoport létezik. Az egyik teszi az Õ akaratát, a másik nem. Az összes többi vita fölösleges és nincsen semmi értelme Isten elõtt. Akkor meg miért új szót kitalálni erre? Vagy nem jól értettem? Üdv. Zita

Ha a Google-be beírok egy szót, mi alapján adja ki a találatot, mi alapján lesz az első az ami?

Legjobb válasz: Hát ez sok minden függvénye. Talán a legfontosabb, hogy az adott oldalra mutató linkek között mennyi olyan van, amelynek a linkfeliratában megtalálható az adott szó. Másrészt az is, hogy már az url-ben is szerepel-e az adott szó. Harmadrészt az is, hogy az oldal fejlécében szerepel-e a szó, illetve a tartalomban hol fordul elõ. Negyedrészt az is fontos szempont, hogy az erre az oldalra mutató oldalakra mennyi link mutat (tulajdonképpen ez alapján kap minden oldal egy Google PageRank-nek nevezett értéket. Minél magasabb PageRankû egy oldal, annál elõrébb kerülhet a Google-ban, illetve annál többet érnek rajta más oldalak számára a rájuk mutató linkek). A Google nagyon komplex meghatározást használ, de kb. ez a lényege, nem feltétlen ebben a sorrendben, ahogy itt leírtam.

Hát ez sok minden függvénye. Talán a legfontosabb, hogy az adott oldalra mutató linkek között mennyi olyan van, amelynek a linkfeliratában megtalálható az adott szó. Másrészt az is, hogy már az url-ben is szerepel-e az adott szó. Harmadrészt az is, hogy az oldal fejlécében szerepel-e a szó, illetve a tartalomban hol fordul elõ. Negyedrészt az is fontos szempont, hogy az erre az oldalra mutató oldalakra mennyi link mutat (tulajdonképpen ez alapján kap minden oldal egy Google PageRank-nek nevezett értéket. Minél magasabb PageRankû egy oldal, annál elõrébb kerülhet a Google-ban, illetve annál többet érnek rajta más oldalak számára a rájuk mutató linkek). A Google nagyon komplex meghatározást használ, de kb. ez a lényege, nem feltétlen ebben a sorrendben, ahogy itt leírtam.

Mi alapján készüljek fel szóbelire, ha a tanár nem adta ki a tételsort?

Infóból fogok érettségizni. Az egyik tanárnak írtam a tételsorral kapcsolatban. Megírta, hogy ki fog érettségiztetni, ki állította össze a tételsort. Hozzátette, hogy nem adható ki és a tavalyit csatolta, 'de nem biztos, hogy ez lesz most is'.

Legjobb válasz: Keszulj az alapjan, amit eddig tanultal.

Keszulj az alapjan, amit eddig tanultal.
A tavalyi jó alap, nem lehet nagy eltérés.
Igaza van, a tételsor nem adható ki, már azzal is túl sokat segített, hogy a tavalyit kiadta. A témakörök nyilvánosak, azt ki kellett adják febr. végéig.

Sos! Ha ct alapján jóindulatú daganatot feltételeznek és nem küldenek tovább más vizsgálatra, akkor nagy a valószínűsége, hogy az tényleg jóindulatú?

Májamon találtak egy daganatot, amire a azt írták a ct eredményemhez, hogy FNH-nak megfelelHET. /ez egy jóindulatú daganat fogamzásgátlótól/ Nem küldtek tovább, mondjuk biopsziára. Akkor miért úgy írják, hogy "megfelelHET"? Nem iszom, nem dohányzom, 27 éves nő vagyok, tumormarkereim is mind tartományon belüliek. Évente kell csak mennem uh-ra.

Legjobb válasz: Mert semmi nem biztos csak a halál. Ismered ezt a mondást,ugye? Ha esélye lenne a CT alapján rosszindulatú daganatnak,megcsinálnák a biopsziát. De mivel elhanyagolható ez, nem tesznek ki egy olyan vizsgálatnak,ami sokkal gyakrabban okoz problémát,azaz veszélyes. Nem ári meg kockáztatni. Úgyhogy nyugodj meg! És az évenkénti kontrollt vedd komolyan!

Mert semmi nem biztos csak a halál. Ismered ezt a mondást, ugye? Ha esélye lenne a CT alapján rosszindulatú daganatnak, megcsinálnák a biopsziát. De mivel elhanyagolható ez, nem tesznek ki egy olyan vizsgálatnak, ami sokkal gyakrabban okoz problémát, azaz veszélyes. Nem ári meg kockáztatni. Úgyhogy nyugodj meg! És az évenkénti kontrollt vedd komolyan!
A hagyományos 50%.
Ez nem igaz! Ha csak 50 % az esély MEGCSINÁLJÁK a biopsziát.

Telefonszám alapján hogy deríthetem ki a pontos lakcímét az illetőnek? (Ha a tudakozónál már próbáltam és nincs bejelentve a pontos cím, csak a város)

Legjobb válasz: Ha telefonszám alapján kilehetne, akkor igencsak megnövekedne a korházbanlévõk száma!!! :D

Ha telefonszám alapján kilehetne, akkor igencsak megnövekedne a korházbanlévõk száma!!! :D
Nyomozó vagy? Nem? Akkor sehogy. G. (hosszabb válaszért a sípszó után hagyjon üzenetet. bííp)

Facebook kérdés! Bal oldalt az fb chat, mi alapján teszi ki a felhasználók kis képét? Illetve, felülre ha a keresőbe beírok egy betűt, és lenyílik a felhasználók listája, akkor mi alapján teszi őket sorrendbe?

pl, Kis Istvánra ránézek, aki ismer?söm, felülre beírok egy I bet?t, és lenyílik a lista, ? az els?. Akkor miért ? kerül az els? helyre? az nem azt mutatja meg, hogy esetleg megnézte az adatlapom?

Art models-hez hogy lehet bekerülni modellkedni? Kifizetsz egy összeget és már csinálják is rólad a portfóliót? Vagy válogatás alapján? És ha válogatás alapján bekerülsz, akkor is kell fizetni a portfólió elkészítéséért?

Esetleg modellkedik ott valaki?

Legjobb válasz: Általában minden ilyen helyre neked kell vinni a már kész portfóliódat! Sajnos ez ugye neked költség, a jó portfólió nagyon sokat számít, és ha bejössz neki, megtérül az ára. Tehát ezen, ha komolyan gondolod, nem érdemes spórolni, és jól utána kell járni a profi fotósnak.

Általában minden ilyen helyre neked kell vinni a már kész portfóliódat! Sajnos ez ugye neked költség, a jó portfólió nagyon sokat számít, és ha bejössz neki, megtérül az ára. Tehát ezen, ha komolyan gondolod, nem érdemes spórolni, és jól utána kell járni a profi fotósnak.
szia, én be vagyok regisztrálva az art-hoz.. nem kellet semmit fizetnem, odamentem csináltak pár fotot, ami elvileg 1000 ft lett volna, de nem kérték el tõlem, szóval magamatól nem mondtam:D Eddig egyszer hivtak reklám castingra, azt megnyertem.. röviden ennyi.
Ha en regisztraltam es megkaptam azt a visszaigazolo e-mailt mit csinaljak?

Baj ha a babám 29 hetesen 28 hetesnek felel meg a méretei alapján?

25 hetesen voltam el?tte uh-n, akkor még nagyon pontosan akkora volt mint az átlag, csak a combja volt kicsit hosszabb. Most pedig a 29. héthez képest csak 28 hetesnek felel meg.. Baj lehet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem baj. Nekem 39 hetesen, az adatok alapján 36 hetesnek felet meg.Elõtte viszont mindig pontosan akkora volt,amekkorának lennie kellett. Mégsem volt semmi gond, igaz nem is sietett,mert a 42.héten szültem:))

Szia! Szerintem nem baj. Nekem 39 hetesen, az adatok alapján 36 hetesnek felet meg.Elõtte viszont mindig pontosan akkora volt, amekkorának lennie kellett. Mégsem volt semmi gond, igaz nem is sietett, mert a 42.héten szültem:) )
Az én lányom 39 hetes uh-n 32-33 hetesnek felelt meg./ uh szerint 2000-2100 gr volt/ A kiírt nap után pár perccel 2600 gr-mal és 50 cm-vel született. Most 10 hetesen 5 kg és 58 cm.
Szia!!Miért lenne baj, hogy egy hetes eltérés van????? Egyáltalán ne idegesítsen ez téged, hisz lesz ideje a kisbabádnak még idekint megnõnie!!!Tudod 1-2 hét csúszás amúgy is belefér pl.ha a fogamzás idõpontja nem ismert pontosan!!Ne aggódj!!Én a 3. babám várom 23.hetet töltöttem, de teljesen más mint a két elõzõ terhességem.Szóval, nincs gond aggodalomra!!!!!Csilla
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor megpróbálok megnyugodni, már szerda óta ezen pörgök magamba.. Csak az zavar hogy a 25.hétig olyan szépen az "elõírtak" szerint nõtt, most pedig nem így van, de igazatok van majd ha kisebb is lesz, megnõ idekint!:) És egyébként is van még 10 hete növekedni odabent! További szép napot Nektek!
szerintem sem baj.
Szia!nekem is azt mondták, hogy nem a 28 hétben vagyok, hanem csak a 27 hétben, mindig van 1-2-hét eltérés, de amikor az elsõ uh-ot készítették, akkor ott figyelmeztettek, hogy az afp-t az pontosan csináljuk meg, mert akkor genetikai vizsgálatokra kell járnom! Ugyhogy nyugi! Jó babavárást 28 hetes kismami

Ha a baba méretei alapján nagynak látszik, azt jelenti, hogy az is lesz? Vagy megesik, hogy tévednek az orvosok.40 hét után mennyit nőnek még?

Legjobb válasz: Ja és még annyit, hogy tuliképpen nem az orvosok tévednek, hanem õk lemérik a baba egyes testrészeit (fej, poci, combcsont), és az uh gép egy képlet segítségével, az adatok alapján kiszámítja a becsült súlyt. Tehát a baba is "csalhat". Ha hosszúcombú, vagy kicsit nagyobb a fejecske, akkor máris becsapott mindenkit :o)

Ja és még annyit, hogy tuliképpen nem az orvosok tévednek, hanem õk lemérik a baba egyes testrészeit (fej, poci, combcsont), és az uh gép egy képlet segítségével, az adatok alapján kiszámítja a becsült súlyt. Tehát a baba is "csalhat". Ha hosszúcombú, vagy kicsit nagyobb a fejecske, akkor máris becsapott mindenkit :o)
Nekem a 41. héten mondták, hogy 4 kiló feletti. 160 centi vagyok. Nem mentem bele az indításba, a saját és a baba érdekében. milyen jól tettem! 4 kiló 25 lett... És császár. De halottam róla, hogy tévednek. Nálam nem. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ! Azért lett császár mert nagy baba volt?
Szia! Barátnõmnek 4 kilós babát jósoltak, 3100 g lett..... Én 1 nappal hordtam túl, 4100 g lett, és simán kijött :o) 164 cm vagyok. Elvileg a 36. héttõl heti kb 250 g-ot hízik, de elõfordulhat a 40. hét után már fogyás is. Szép szülést! :o)
Szia! A 40-ik hét után már gyakran visszaesik a baba súlya nem hogy nõne.Velem megvárták a 42hét végét, és tele volt a magzatvíz mekoniummal, rossz volt már az ellátottsága. Ez nagyon veszélyes is lehet, mert oxigénhiányos állapot is okozhatja.Nem is bírta a szülést, meg kellett császározni sajnos.Amúgy uh-n nagyokat tévedhetnek a súlybecsléssel. Bízz benn, hogy nem lesz túl nagy a bébi. Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most már nagyon várjuk de úgy tûnik õ még mindig nem akar megszületni.
Sajna sokat tévednek, akár egy-mésfél kilót is. Szeritnem felesleges ezen rágódni, úgyis akkora lesz, amekkora.-) 40 hét után már nem igen nõl, sõt, van hogy fogy... Ne félj, megjön a baba, mikor jónak látja:-) Türelem
Nekem azt mondtak 4 kg koruli lesz es 3970 gr lett.

Akiknek hosszú ciklussal fogant a babátok, nektek a nőgyógyászok el szokták fogadni, ha hőgörbe alapján tudtátok a peteérés napját, ami mondjuk nem a 14. napon, hanem sokkal később volt?

Nekem a ciklusom 32. napján volt a peteérésem, (ami biztos, mert a hőmérsékletem, a nyákom, az ovuteszt és az ovufájdalom is erre utalt), így a babám sokkal kisebb, mint amit az első mensesből számolnak. Ezt mennyire hiszik el az orvosok, hogy tényleg később volt a peteérés? Hallottam néhány esetet, hogy nem vették figyelembe, és nem hittek a kismamának, pedig végül neki volt igaza. Nektek mik a tapasztalataitok? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha biztos vagy a peteérésed idõpontjában, akkor egyszerûen vonj le belõle 14 napot és azt mond be utolsó menstruációnak :) Így senki nem fog csesztetni, hogy kisebb a baba, mint - szerintük, azaz az igazi menzesz alapján - lennie kéne + a végén sem fognak túlhordást hinni, amikor az valójában még nem is az.

Ha biztos vagy a peteérésed idõpontjában, akkor egyszerûen vonj le belõle 14 napot és azt mond be utolsó menstruációnak :) Így senki nem fog csesztetni, hogy kisebb a baba, mint - szerintük, azaz az igazi menzesz alapján - lennie kéne + a végén sem fognak túlhordást hinni, amikor az valójában még nem is az.
Hasonlóképpen vagyok én is, mint te kedves kérdezõ. Ahhoz az orvoshoz járok már több éve, tudja, hogy milyenek a ciklusaim, ezért nem is abból számolt, hanem uh alapján próbált korrigálni. Az elsõ genetikai vizsgálatnál ott +/- 1-2 nappal meg tudják állítólag mondani, hogy pontosan hol járunk és aszerint korrigálják. Legalábbis nálam így volt. Menstruáció szerint már betöltöttem volna a 29. hetet is pár napja, de az uh alapján csak most pénteken töltöm a 28at.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy mikor kérdezi, hogy mikor menstruáltam utoljára, akkor megmondom, hogy szoptatás miatt még nem állt be a ciklusom, nagyon össze-vissza volt, így most is csak a 32. napon volt még a peteérés. Így már azért hihetõbb, nem? Mert még napi 3x is szoptatok... Mit gondoltok?
Nyugodtan megmutathatod a görbéd, az alapján el fogja hinni, ha nem hülye:D Egyébként anyám is úgy oldotta meg, hogy tudta mikor volt az ovuja, és abból levont 14 napot. Azt mondta be utolsó menzesznek:DD Persze akkor még nem volt UH, ami alapján lehetett korrigálni. Elõtte meg x hónapig vérzése se volt...
Nekem is 35-40 napos ciklusaim vannak, néha kimarad a mensim ha stresszelek. Ezt mondtam is a dokinak, mikor január elején volt meg utoljára, a babám viszont február elején fogant meg. Egy percig nem problémázott ezen, ultrahang alapján számolta ki, a harmadik havi vizsgálaton már olyan jól megsaccolta hogy egy napot késett csak a babám a kiírt naphoz képest :)
A ciklusom 30. napján volt a peteérésem és mindenhol elfogadták, pedig nem kamuztam az utolsó menstruációval. A védõnõnek mondjuk mindne alkalommal el kellett magyarázni hogy nem, nekem nem abból számoljuk mert hosszú ciklusaim voltak, úgyhogy legközelebb szerintem én is inkább bekamuzom azt az idõpontot utolsó menzesznek amit a peteérésbõl számítok vissza :) A nõdokim feltétel nélkül elfogadta és az UH is engem igazolt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!