Találatok a következő kifejezésre: Ha a abbahagyom a (346 db)

Én kikérném a dokim tanácsát.
Figyu, ha nem akarsz kiszúrni a saját szervezeteddel, akkor szedd végig. Már csak azért is, mert ha félúton abbahagyod, totál felborul a hormonháztartásod. Tessék kibírni és végigszedni a havi adagot, már csak magad miatt is:) Utána pedig abbahagyhatod, vagy válthatsz is, ahogy tetszik. Ha pedig még nem szeded három hónapja arra is van esély, hogy minden tüneted megszûnik, hiszen addigra teljesen megszokja majd a szervezeted. Kitartás! Ha nagyon nagyon abba akarod hagyni kérdezd meg a dokidat, hogy javasolja-e! De szerintem szedd végig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ez még csak a második hónap
szia, azonnal hagyd abba!!! Ha mindenbajod van tõle elég sok kárt okozhat... Nekem elhiheted... Az elsõ tüneteknél rohantam az orvoshoz, hogy Te jó ég... mire Õ mondta, hogy azonnal abbahagyni!!! Kvázi mérgezed a szervezeted, ami nagyon nem esik jól neki, persze, hogy kiabál! Ha meg felborul a hormonháztartáod..hm... nagyügy, majd helyreáll magától. de ha szarul vagy, hagyd abba!!!
Van akinek könnyebben és van akinek nehezebben szokik hozzá a szervezete a tablettához! 1- másfél hónap még nem elég ahhoz, hogy hozzászokjon!!!
Egy ilyen kérdéssel ne ide gyere, hanem a dokidhoz! Csak õ tudja biztosan megmondani, hogy mit csinálj. Magadtól ne hagyd abba. Irány a doki

Az igaz, hogy a fogamzásgátló be tudja állítani a rendszertelen ciklust, és ha majd abbahagyom a szedést akkor is megmarad a rendszeresség?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.

A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.
Tényleg beáll a ciklus ha szeded a bogyót, de hogy úgy marad-e utána, az szerintem alkati kérdés. Én 3 évig szedtem, de miután abbahagytam, ugyanolyan rendszertelenül jön meg, mint elõtte. Szerencsére 3-4 nappal korábban :-)
Szia! Igen, beállírja a ciklust! De utána általában ugyanúgy jön meg, mikor még nem szedted. A benne lévõ hormonok miatt állítja be és miután abbahgyod, a szervezeted nem kapja meg ezt a hormont és úgy fog vislekedni, mint amikor még nem szedted!
Annyival jobb a helyzet, amennyivel késõbb jobban beállna a ciklusod, magától is.
csak addig állítja be amíg szeded. nekem utána ugyanolyan rendszertelen lett miután abbahagytam a gyógyszert.

Ha most abbahagyom a sulit fél évre és utána visszairatkozok, akkor kell valamit fizetni, vagy hogy megy?

19 éves avgyok, elhibáztam a szakmát, mert nem tetszik viszont a pénz kell fél évre abbahagynám melóznék és szeptemberben beiratkoznék egy másik szakmára. Arra vagyok kíváncsi, hogy ilyen esetben kell-e valamit fizetnem, vagy valami? Más szakmám nincs még

Ha ma abbahagyom a gyógyszert akkor hamarabb megjön ugye?

vasárnap kellene abbahagynom és megtartani a 7 napos szünetet de akkor pénteken (jöv? héten) meglenne és az nem lenne jó mert elutazok. azért gondoltam h ma már nem veszek be és úgy tartom meg az 1 hetes szünetet és akkor elmúlik péntekre. ezt így lehet? és ha holnap lefekszem barátommal nem lehetek terhes ugye?

Legjobb válasz: Utazás közben nem lehet vérezni, vagy mi?

Utazás közben nem lehet vérezni, vagy mi?
A kérdező hozzászólása: dehogynem csak nem akarok egész nap wc után futkosni. buszon meg nincs is tehát necces lenne
Szüleidnek kellett volna gyógyszert szedni kevesebb ilyen hülye lenne mint te.
A kérdező hozzászólása: a kérdésre válaszoljatok! a többit tartsátok meg magatoknak mert nem érdekel!!
Az a méteres papír a bogyó mellett nem tüzelõnek van.
A kérdező hozzászólása: az csak azt írja h lehet késleltetni. de az nem érdekel. én azt akarom h elõbb jöjjön meg. de most már valaki a kérdésemre is válaszolhatna
Ha nem írja hogy jöhet meg elõbb, akkor nem lehet azt megcsinálni, ennyi.
ez így nagyon hülyeség, simán terhes lehetsz ne így csináld. ha nagyon nagyon nem akarod hogy meglegyen, akkor vedd be vasárnap az utsó szemet és hétfõn kezd el a következõvel. ez sem valami egészséges de még mindig jobb a te módszerednél. viszont ilyet max egyszer lehet játszani egy évben úgyhogy óvatosan. és meglehet hogy így is megjön vagy pecsételõs vérzésed lesz
Ha valamirõl nem írnak a betegtájékoztatóban, az nem véletlen... Ha nem szeded be a 21 szemet végig, vagy nem tartasz szünetet 2 levél között, akkor is simán vérezhetsz, kérdem én: megéri összezavarni a hormonháztartásodat, mire nagy nehezen beállt a gyógyszerrel? Ráadásul úgy, hogy még a vérzést sem biztos, hogy elkerülöd, plusz kiegészítõ védekezést kell alkalmazni?? Szerintem tudod a választ...

5 év után ha most abbahagyom a fogamzásgátló tabletta szedését, van rá esély hogy meghízhatok?

5 éve szedem, sokan mondják, hogy kellene szüneteltetni, de félek, hogy meghízom, vagy nagyon fog fájni a hasam menstruáció alatt:(

Legjobb válasz: Miért, amióta szeded azóta fogytál?

Miért, amióta szeded azóta fogytál?
Én amikor abba hagytam, híztam(pár kilót), és görcsöltem menstruációkor, és tovább is tartott pár nappal!

Ha most abbahagyom a fogamzásgátló szedését, amit 3 éven át szedtem, akkor még mennyi ideig biztosít védelmet? Rendesen meg fog jönni ezentúl is?

Legjobb válasz: hát lehet lesznek problémáid vele :) nemtudom én nem hagytam abba :) de neten nézz utána valahol..

hát lehet lesznek problémáid vele :) nemtudom én nem hagytam abba :) de neten nézz utána valahol..
Elvileg már a következõ napon sem véd a terhességtõl. Mindenképpen védekezzetek másképp. Valószínû, hogy nem fog rendesen megjönni. Nekem több mint fél év kellett mire megind rendezõdött a ciklusom.
Nekem a gyógyszer abbahagyásakor megjött, majd 6 hét múlva, aztán 28 napra, ugyanolyan pontosan, mint mikor szedtem a gyógyszert. Bár én csak kb. 4, 5 hónapra hagytam abba (sajnos orvosi javallatra újra szednem kell). Védettség: Elvileg az utolsó levél utolsó szeme után nem véd. De az elsõ hónapban többnyire még jóval kevesebb az esélye a teherbeesésnek.
Elvileg ha szedted, az utolsó levél utánai 7 nap, a szünet hetében még védett vagy mint máskor is, de aztán a 8.naptól nem.Ezt csak azért gondolom mert elvileg eddig is védett voltál a szünet alatt, de nem vagyok nõdoki.Viszont ha nem szeded a szünet után!Akkor onnantól nem vayg védett!!!
Helyesbítek az utolsó válaszoló vagyok. A szünetben is véd az azzal azért számolni kell hogy 7 napig élnek a spermák, vagyis élhetnek benned. vagyis ki kell számolni hogy mikor lehetséges úgy az utolsó együttlét hogy abból baj tényleg ne legyen!

Ha valaki abbahagyja a kondit, akkor az összes felszedett tömeg lemegy, vagy fog látszódni, hogy egykor kondizott?

Legjobb válasz: Az izomzat fenntartása energiaigényes. A szervezet nem hülye, amire nincs szüksége, és energiát igényel (izomzat, ha nem dolgoztatod) ezt lebontja.

Az izomzat fenntartása energiaigényes. A szervezet nem hülye, amire nincs szüksége, és energiát igényel (izomzat, ha nem dolgoztatod) ezt lebontja.
Sõt, a konyhás néniknek 50-es karja is van.:)
"pár hónapra abbahagyta a kondit és mégis 35, 5-ös keze van." Ezt úgy mondod mintha olyan hatalmas karja lenne :D
35-ös karja annak is van, aki életében nem emelgetett mást csak söröskorsót.
Idõvel szépen elmegy az eredmény. A szervezet nem tart fenn feleslegesen nagy izmokat.
Fõleg hogyha látszódna a bicepszed..
Ja ez nem az enyém csak rákerestem egy 35-ös karra hogy tudjak linkelni.
A kérdező hozzászólása: Ja, kb.ekkora neki a karja.Amúgy 16 éves.
A kérdező hozzászólása: De az átlaghoz képest már ez is jó, nem?Mit írtál be, hogy kiadta?Én beírtam, hogy 35-ös kar, de nem adott ki ilyeneket.
Angolul irtam be
Ez a 35-ös kar. http://m387.photobucket.com/albumview/albums/MasonSS/Image21.. Azért a mai tinifogpiszkálókhoz képest ez már egy izmos kar. Egyébként nem az.
Montez amikor te voltál 15 még nem voltak pávák!
Ja a konyhás nénik 'integetõ izma" simán veri méretben a legtöbb testépítõ tricepszét!
Nekem 37 karom van 15 évesen (bár ez már 14 éves koromban is így volt) És nekem is mondják hogy mekkora karom van. Szerintem meg egyáltalán nem nagy még a 37 es kar sem szárazon.
Én annyival kezdtem kb.;)
Akár hiszed akár nem 15-16 évesek körében a 35-ös kar az már a ki vagy baszva kategória. Meg a nagyon látszik hogy te kondizol szint.
35-ös kar? Ne viccelj. Az pont lófütyi. ;)
A kérdező hozzászólása: De valahol hallottam, hogy a felszedett izomnak a 85%-a megmarad.Meg ismerek egy gyereker, aki pár hónapra abbahagyta a kondit és mégis 35, 5-ös keze van.
A kérdező hozzászólása: Nem tudok angolul.Szó szerint mit írtál be?Meg akarom nézni, hogy az én karméretemre milyen képeket ad ki.

Ha valaki abbahagyja a mozgást, sportolást, akkor az izmai egy idő után. Hogy is mondjam, lejjebb mennek?

Nagyon sokat ugróköteleztem...stb lábsportok,(kb 5 évig) és elég izmos a vádlim és a lábam... de most fogyni szeretnék és kíváncsi lennék, hogy ha abba hagyom a mozgást, akkor az izom kicsit visszaesik ? Tudom furán fogalmaztam meg, ne haragudjatok. Előre is a köszönöm a válaszaitokat

Legjobb válasz: A fogyókúra során várhatóan az izomtömeg is csökken, ez mellékhatás azonban megfelelõ étrenddel és az izmok dolgoztatásával elkerülhetõ, mérsékelhetõ.

A fogyókúra során várhatóan az izomtömeg is csökken, ez mellékhatás azonban megfelelõ étrenddel és az izmok dolgoztatásával elkerülhetõ, mérsékelhetõ.
igen, el fogsz kezdeni izmot veszíteni. csak nem tudom ennek mi értelme van.. nem értem én ezt a mai divatot :D
A kérdező hozzászólása: nem divat...én kizárólag ezekbõl az izmokból szeretnék fogyni... :)
hát az bukó, mert ha fogyózni fogsz, a melledtõl kezdve a vádliig minden elkezd fogyni. ez olyan mint miikor a kádból kihúzod a dugót, az egész kádból lejjebb megy a víz, nem csak az elejébõl

PCOS-em van, 3 hónapja szedek metformin-t 2x1-et és cypromix fogamzásgátlót azért, hogy megjöjjön. Ha februárban abbahagyom a fogamzásgátlót mennyi esélyem lesz hogy teherbe esek? ÉS milyen gyorsan?

Legjobb válasz: Az orvosom mindig azt mondja, hogy mindenki másképp reagál a gyógyszerekre, hiszen nem vagyunk egyformák. Van aki pár hónap met után spontán teherbe esik, én 4 hónapot szedtem, mellette citrokalciumot, d-vitamint, progeszteron krém. 4 hónap után stimuláció (closty, zitazónium), elsõ 2 hónapban spontán próbálkoztunk, aztán most inszemináció volt. Jövõ hét végén kiderül sikeres volt-e.

Az orvosom mindig azt mondja, hogy mindenki másképp reagál a gyógyszerekre, hiszen nem vagyunk egyformák. Van aki pár hónap met után spontán teherbe esik, én 4 hónapot szedtem, mellette citrokalciumot, d-vitamint, progeszteron krém. 4 hónap után stimuláció (closty, zitazónium), elsõ 2 hónapban spontán próbálkoztunk, aztán most inszemináció volt. Jövõ hét végén kiderül sikeres volt-e.
A kérdező hozzászólása: Hát sok sikert a babához!!!!
szia, szintén pco-s vagyok. decemberben volt meg utoljára, májusban kaptam norcolutot ami meghozta a vérzésem végre(nem is értem h mért ciprot adott a dokid...mindegy..biztos megvan az oka..)és utána clostit szedtem 2x1et. elsõ hónapban megfogant a baba, ugy h évi 3-4spontán mensim volt elötte és lehet h nem is mindnél volt peteérésem...szoval metformin mellett sztem ezt a kurát kéne neked is, hatásosabb nálunk ugy gondolom.

Lehet annak valamilyen "mellékhatása", ha valaki abbahagyja a fogamzásgátló szedését?

Legjobb válasz: igen, terhesség. viccet félretéve elvileg nem, de van akinek felborul a ciklusa és nem jön meg rendesen.

igen, terhesség. viccet félretéve elvileg nem, de van akinek felborul a ciklusa és nem jön meg rendesen.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Én márciusban hagytam abba, akkor a következõ mensim nem jött meg, csak barnáztam, de utána minden hónapban megjött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!