Találatok a következő kifejezésre: Ha a abbahagyom (346 db)

mindenképp szedd ki az egészet.
Mindenképp szedd be. Sõt egy pár hónapot én biztos várnék a védekezés nélküli szexszel, hiába mondják, hogy nem árt a magzatnak a fog.gátló, mégis minden gyógyszernél azt írják, ha terhesség van, haladéktalanul abba kell hagyni... Szóval valami zûrt igenis okozhat a mûhormon. De ez most ilyen egyik napról a másikra, hirtelen jött, hogy gyereket akartok?
A kérdező hozzászólása: Dehogy egyik napról a másikra!Már rég elterveztük h esküvö után nekiállunk a babaprojectnek.Most lesz a lagzi 2 hónap múlva.Csak minél kevesebb ideig szeretném szedni a gyógyszert amit azért kell szednem mert sok volt a férfihormon állitólag a szervezetemben és csúnya volt a böröm ez a fogamzásgátló rakta csak helyre.Magamtól csak úgy el sem kezdtem vna szedni.
Nekem azt mondta a nõgyógyászom, amikor elõször felírattam hogy semmiképpen ne hagyjam abba a gyógyszert szedni míg el nem fogy a havi adag, különben elõfordulhat hogy két hétig vérzek tõle.. Szóval szerintem ne kísérletezz vele..

Ha a tablettát 5 nappal előbb abbahagyom, akkor ugyanúgy meg fog jönni, ahogy szokott?

Általában mindig 3. napra, azaz szerdára jön meg, de most azt szeretném ha pénteken, vagy szombaton tenné. A gyógyszertájékoztatóban a 7 napos szünet lerövidítését ajánlják, de fontos lenne hogy még ebben a hónapban áttegyem más napra. A szünetet kihagyni nem igazán akarom... Tapasztalat, ötletek valakinek?

Legjobb válasz: Abbahagyhatod 5 nappal elõbb, csak akkor ez az egész hónap szart sem ért igazából, és még egy hónapig gumival kell védekeznetek legalább. Fel nem bírom fogni, hogy miért nem lehet a betegtájékoztatóban leírtakat követni. Ha azt akarod, hogy pénteken jöjjön meg, akkor hétfõn abbahagyod, és szerdán elkezded a következõ levelet. A jövõ hónapban már pénteken fog megjönni. Más lehetõség nincs.

Abbahagyhatod 5 nappal elõbb, csak akkor ez az egész hónap szart sem ért igazából, és még egy hónapig gumival kell védekeznetek legalább. Fel nem bírom fogni, hogy miért nem lehet a betegtájékoztatóban leírtakat követni. Ha azt akarod, hogy pénteken jöjjön meg, akkor hétfõn abbahagyod, és szerdán elkezded a következõ levelet. A jövõ hónapban már pénteken fog megjönni. Más lehetõség nincs.
Te szövegértésnél tuti buktál 3 osztályt... A szünet lerövidítése nem azt jelenti, hogy 5 tablettát nem veszel be a végén, kicsi szivecském. Hanem azt, hogy beveszed mindet, és nem tartasz 7 nap szünetet, hanem pl 2-3-at. Nem hagyhatsz ki a végérõl tablettát, mert akkor olyan mintha el se kezdted volna a hónapot, te zseni... Habár ha nem gond hogy teherbe esel, és mellesleg szarrávágod a szervezeted a hülye tologatással...Te tudod :)
Én kikérném a dokim tanácsát.
Figyu, ha nem akarsz kiszúrni a saját szervezeteddel, akkor szedd végig. Már csak azért is, mert ha félúton abbahagyod, totál felborul a hormonháztartásod. Tessék kibírni és végigszedni a havi adagot, már csak magad miatt is:) Utána pedig abbahagyhatod, vagy válthatsz is, ahogy tetszik. Ha pedig még nem szeded három hónapja arra is van esély, hogy minden tüneted megszûnik, hiszen addigra teljesen megszokja majd a szervezeted. Kitartás! Ha nagyon nagyon abba akarod hagyni kérdezd meg a dokidat, hogy javasolja-e! De szerintem szedd végig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ez még csak a második hónap
szia, azonnal hagyd abba!!! Ha mindenbajod van tõle elég sok kárt okozhat... Nekem elhiheted... Az elsõ tüneteknél rohantam az orvoshoz, hogy Te jó ég... mire Õ mondta, hogy azonnal abbahagyni!!! Kvázi mérgezed a szervezeted, ami nagyon nem esik jól neki, persze, hogy kiabál! Ha meg felborul a hormonháztartáod..hm... nagyügy, majd helyreáll magától. de ha szarul vagy, hagyd abba!!!
Van akinek könnyebben és van akinek nehezebben szokik hozzá a szervezete a tablettához! 1- másfél hónap még nem elég ahhoz, hogy hozzászokjon!!!
Egy ilyen kérdéssel ne ide gyere, hanem a dokidhoz! Csak õ tudja biztosan megmondani, hogy mit csinálj. Magadtól ne hagyd abba. Irány a doki

Az igaz, hogy a fogamzásgátló be tudja állítani a rendszertelen ciklust, és ha majd abbahagyom a szedést akkor is megmarad a rendszeresség?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.

A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.
Tényleg beáll a ciklus ha szeded a bogyót, de hogy úgy marad-e utána, az szerintem alkati kérdés. Én 3 évig szedtem, de miután abbahagytam, ugyanolyan rendszertelenül jön meg, mint elõtte. Szerencsére 3-4 nappal korábban :-)
Szia! Igen, beállírja a ciklust! De utána általában ugyanúgy jön meg, mikor még nem szedted. A benne lévõ hormonok miatt állítja be és miután abbahgyod, a szervezeted nem kapja meg ezt a hormont és úgy fog vislekedni, mint amikor még nem szedted!
Annyival jobb a helyzet, amennyivel késõbb jobban beállna a ciklusod, magától is.
csak addig állítja be amíg szeded. nekem utána ugyanolyan rendszertelen lett miután abbahagytam a gyógyszert.

Ha elkezdem ezt szedni, és tényleg meglesz az az adott test, amit szeretnék, és utána ha ezt abbahagyom, mármint az edzést, akkor össze fogok esni, úgy mint a nagy kondis majmok?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Igen.

Igen.
Nagy itt a sötétség még, így az "adott" testet sem hiszem, hogy el lehet érni. Javaslom a Sárga kapszulát, le van benne szépen minden írva. Egyébként nem, ha mindent jól csinálsz, de tök értelmetlen "abbahagyni". Ahogy az edzést, úgy a jól kajálást sem hagyjuk abba.
Ha ilyen kérdést teszel fel, akkor neked sem lehet több eszed egy majomnál...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mire fel ez a mentalitás az utolsó kommentezõnél, ugyanis én azért teszem fel a kérdést, mert nyilván nem értek hozzá, ha értenék, nem kérdeznék, nem logikus ? Egyébként a többieknek köszönöm !
Miért, és az milyen mentalitás, hogy "kondis majmok"? Mellesleg nagyon nem értesz hozzá, mert szerinted egy fehérjétõl fogsz te kifejezetten izmos lenni. Ez egy tápkieg, de majdnem ugyanolyan, minta annyival több tojást ennél, vagy húst. És igen, kell tápanyag (fehérje is) a fejlõdéshez, de nem attól leszel te kifejezetten jó fizikumú, mert tápkiegfehérjét eszel. Ennyi hozzáértéssel ne vedd meg, hanem menj a builderre alapismereteket meg Sárga Kapszulát olvasni.
Bocs a mentalitásom miatt, de a "kondis majmok" kifejezést egy kicsit bántónak érzem... Itt nem a testépítéshez kell érteni, ez egyszerû biológia. Te az izomvesztés mindkét fõbb okát leírtad. 1 Az izomzat fenntartásához fehérje szükséges. Ha te abbahagyod a tápkieg szedését, kevesebb fehérjét juttatsz be a szervezetbe, a szervezet nem tudja így fenntartani az izomzatot, ezért egy részét lebontja. 2 A testedet késztetni kell az izmok megtartására/növelésére. Ezt az edzéssel teheted meg. Ha te abbahagyod az edzést, a testednek nem lesz szüksége a nagy izomzatba, mert neki azt plussz munka fenntartani. Ezért, ha nem edzel, a szervezet ugyancsak le fogja bontani az izmot.
A kérdező hozzászólása: ddrake, egyértelmûen én sem gondoltam hogy csak fehérjével meg tömegnövelõkkel kell izmot építeni, csak soha nem szedtem semmi ilyesmit, ezért is érdekel a dolog milyen ezzel cisnálni, mit kell róla tudni stb.. én is járok kondiba másfél éve szerek nélkül, csak kajálok mellette, és azokat nevezem kondis majmoknak, akik eljönnek alap alkattal kondizni, és 2 hónap elteltével olyan izmuk lesz, amit senki nem kíván magának, fõleg ha abbahagyják!
Még mindig homályos a vége a szövegednek, de a tápkiegrõl: gyorsan felszívódó, koncentrált, jó biológiai értékû fehérje-már amelyik. Lévén ilyen, jó arra, hogy: -úgy adagold a fehérjét, ahogy te akarod, miközben a többi tápanyagból kívánatlanul szinte nem (csak alig) viszel be -akut fehérjeszükségletet pótolj, mint pl. edzés után, vagy reggel -étkezést helyettesít vele, bár azért nem erre kell ráállni -jó biológiai értékének köszönhetõen biztos lehetsz benne, hogy jó minõségû fehérjével láttad el magad Ennyi, de változatlanul azt mondom, hogy nyomás Sárga Kapszulát olvasni, meg alapismereteket.

Elkezdjem epilálni a karomat? Megerősödiik/vastagszik, ha esetleg abbahagyom?

Mik az előnyei/hátrányai? Tényleg erősebb lesz a szőr tőle? Lehet úgy, hogy mondjuk alkalmanként epilálom, vagy akkor ha megnő, csúnyább lesz, mint eredetileg volt?

Legjobb válasz: én egyszer leborotváltam és utána álltam át epilálásra. nem kellemes, nekem van amikor picit fáj van amikor kevésbé, de elviselhetõ mert szép sima lesz.ha szabályosan epilálod akkor nem erõsödik, sõt nekem nagyon picit gyengült is!

én egyszer leborotváltam és utána álltam át epilálásra. nem kellemes, nekem van amikor picit fáj van amikor kevésbé, de elviselhetõ mert szép sima lesz.ha szabályosan epilálod akkor nem erõsödik, sõt nekem nagyon picit gyengült is!
Nem, semmivel nem lesz erõsebb.
Egyszer próbáltam epilálni, de nagyon fájt. Egy csíkot húztam a géppel, és az összes szõrszál helyén piros pötty lett. Gyantával detto. Szóval én néha borotválom. Tavaly egész nyáron borotváltam, de nem lett erõsebb tõle a szõr, ugyanolyan, mint elõtte volt. Idén is ez az opció marad, mert ez az egy, amitõl nem pattog ki. A krémet karon nem próbáltam csak lábon, de az meg annyira büdös és nagyon károsítja a bõrt.
Én eddig 2szer epiláltam le , mert igazából annyira nem zavar, hogy szõrös a karom. Most hogy jön a nyár biztos lefogom, mert azért csak szebb, ha egy lánynak sima a keze, de kb havonta egyszer, mert akkorra nõ vissza teljesen. Amúgy nem lesz tõle erõsebb a szõr. Hátránya csak az hogy fáj.
A kérdező hozzászólása: É vastagabb, más "felépítésû" sem lesz? Ugyanolyan nõtt vissza, mint elõtte is volt? :) Mert én is csak nyaranta epilálnám.
Az olyan módszerektõl, amik tövestõl szedik ki a szõrt (gyanta, epilátor) nem erõsödik, hanem kifejezetten gyengül. Ha tartósan szeded, akkor egyre gyengébb, vékonyabb szõrök fognak nõni, és ritkább is lesz. Tudom, mert jó pár éve szedem a karomról a szõrt. A borotva viszont nekem erõsítette a szõröm, annak ellenére, hogy sokak szerint tévhit.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak ugye az a szõr, ami már 20-on pár éve a karomon van, gondolom jócskán kopott a ruhától, stb-tõl.. És ha leepilálom, és visszanõ, talán ezért fog erõsebbnek hatni, nem? Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek. :)
Szted minden egyes szõrszál azóta van a karodon, mióta kinõtt?? Az is hullik ám, ugyanúgy, mint a hajad.

Ha a fõiskolát abbahagyom fél évkor, és átmegyek egy OKJ-s képzésre, ahová nem járok be, akkor mi történik?

Legjobb válasz: Az, hogy egy semmirekellõ, ingyenélõ, lusta ember leszel életed végéig.

Az, hogy egy semmirekellõ, ingyenélõ, lusta ember leszel életed végéig.
A kérdező hozzászólása: A következõ fél évrõl lenne szó, vállalkozásom miatt. Szeptembertõl pedig szakmát kezdenék.
Akkor minek akarsz feleslegesen csinálni egy fél évig OKJ-t úgy, hogy be se jársz?
A kérdező hozzászólása: Mert szükségem lenne a diákigazolványra.

2 hete szedek fogamzásgátlót. Ha most abbahagyom jelentkezni fog a megvonásos vérzés?

Köszönöm a válaszokat előre is!

Legjobb válasz: Igen

Igen
Igen. Pár nappal azután, hogy abbahagyod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már a 4. napnál tartok és még mindig semmit ezért kicsit elbizonytalanodtam :)
Nekem mindig 5. napon volt a vérzés.
A kérdező hozzászólása: Már ez a 6. napom és még mindig semmi, de hamarosan el is kell kezdenem az új levelet. Ha addig sem jön meg lehet már nem is fog?
Doh, azt hittem teljesen abba akarod hagyni. Miért hagytad abba elõbb? Az elsõ 3 hónapban tilos variálni, simán összezavarja.
A kérdező hozzászólása: Azért mert lesz egy 13 órás utam és szerettem volna mensi nélkül megúszni.
Nagy valószínûséggel késni fog/pecsételõ vérzésed lesz hetekig. Az elején tilos megkavarni...

Ha a képzést abbahagyom költözés miatt máshol folytathatom-e úgy, hogy azt ne kezdjem elölről?

Ment?ápoló akarok lenni, de költözés miatt, félbemaradna a tanfolyam amit az új városban folytatnék. Igazolással egy másik iskolában járna-e a tandíjkedvezmény?

Ha most abbahagyom a sulit fél évre és utána visszairatkozok, akkor kell valamit fizetni, vagy hogy megy?

19 éves avgyok, elhibáztam a szakmát, mert nem tetszik viszont a pénz kell fél évre abbahagynám melóznék és szeptemberben beiratkoznék egy másik szakmára. Arra vagyok kíváncsi, hogy ilyen esetben kell-e valamit fizetnem, vagy valami? Más szakmám nincs még

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!