Találatok a következő kifejezésre: Ha a abba akarom hagyni (15 db)

Mi a teendő ha abba akarom hagyni az egyetemet? Csak bemegyek a TO-ra és kiiratkozom? Azonkívül ha költségtérítésesen vagyok és abba akarom hagyni, a vizsgáimat sem veszem fel akkor visszafizetik a pénzt?

Legjobb válasz: Leadsz a TO-n egy kérelmet a hallgatói jogviszony megszüntetésére. Õk meggyõzõdnek arról, hogy vannak-e fennálló kötelezettségeid, tartozásaid az intézmény felé és ha nincsenek, megszüntetik a jogviszonyodat, kiadják a leckekönyvedet (no persze nem azonnal). A pénzedet viszont nem fogják visszafizetni, mert azt te annak fejében fizetted be, hogy õk egy félévig képeznek téged az adott szakon. Ennek befizetésével jogot nyertél arra, hogy ezt a félévet végighallgasd és vizsgázz - ám ez nem kötelességed, ha nem akarsz, nem élsz vele.

Leadsz a TO-n egy kérelmet a hallgatói jogviszony megszüntetésére. Õk meggyõzõdnek arról, hogy vannak-e fennálló kötelezettségeid, tartozásaid az intézmény felé és ha nincsenek, megszüntetik a jogviszonyodat, kiadják a leckekönyvedet (no persze nem azonnal). A pénzedet viszont nem fogják visszafizetni, mert azt te annak fejében fizetted be, hogy õk egy félévig képeznek téged az adott szakon. Ennek befizetésével jogot nyertél arra, hogy ezt a félévet végighallgasd és vizsgázz - ám ez nem kötelességed, ha nem akarsz, nem élsz vele.
Én pont ezt csináltam. 3 napja mentem be a TO-ra és iratkoztam ki. Adtak egy SZAK LEADÁSA "címû" lapot, azt ki kellett töltenem. Utána át kellett vinni a könyvtárba, ott ráírták, hogy van-e tartozásom a könyvtár felé (nem volt, mert elõtte direkt visszavittem minden könyvet). Aztán el kellett vinni a lapot a HPI-re (Hallgatói Pénzügyi Iroda) és ott ráírták, hogy van-e tartozásom a HPI felé (az se volt, mert szerencsére nem költségtérítésesen voltam, hanem államilag finanszírozottan). Ezután a HPI-n adtak egy fénymásolatot errõl a lapról, és azt mondták, hogy innentõl már õk intézik az ügyet és nemsokára küldenek levélben egy értesítõt, hogy megszûnt a hallgatói jogviszonyom. Szóval elég egyszerûen ment (mindez egy nap alatt). Viszont még nem kaptam semmilyen értesítõt, be tudok lépni ETR-be, stb. (Igaz, hogy csak 3 nap telt el azóta...) Különben miért akarod abbahagyni? Mit akarsz utána kezdeni? (Ha érdekel: én most februárban jelentkezek egy másik egyetemre. De nagyon nem volt jó döntés, hogy ezt addig is abbahagytam, mert így nincs biztosítva a TB-m, nem használhatom a diákigazolványom, stb. A TB-t úgy lehetne megoldani, hogy minden hónapban be kéne fizetni 4500 Ft-ot, vagy elmenni dolgozni, és akkor a munkáltató fizetné (de úgy, hogy csak érettségim van nem nagyon találok munkát, diákmunkára meg csak azt veszik fel, akinek van tanulói/hallgatói jogviszonya, épp azért, hogy ne kelljen utána fizetni a TB-t) vagy még elmehetnék addig valami fél éves OKJ-s dologra és akkor legalább lenne diákigazolványom. Szóval ez így annyira macerás, de olyan hülye voltam, hogy én ezt csináltam..... Azt javaslom neked, hogy ne hagyd abba semmiképp, max. passziváltasd a 2. félévet (fõleg így, hogy költségtérítésesen vagy....). Hú, kicsit sokat írtam. (Gondold meg!!!!!!)
A kérdező hozzászólása: És te mire jelentkeztél most februárban?:)
Még nem jelentkeztem, mert nem 2009. februárra gondoltam, hanem 2010. februárra, szóval 2 hónap múlva fogok jelentkezni. Amúgy PTE-IFK-ra. :)

Ha a terhesvitamint abba akarom hagyni a 12-14. hét után folyamatosan kell csökkentenni vagy rögtön abba lehet hagyni?

Legjobb válasz: Én egyszerûen abbahagytam és kész.Vettem béres calciumot magnéziumot és c-vitamint, én most ezeket szedem.Nai 500 mg mind a 3-ból.A vérképem tökéletes.

Én egyszerûen abbahagytam és kész.Vettem béres calciumot magnéziumot és c-vitamint, én most ezeket szedem.Nai 500 mg mind a 3-ból.A vérképem tökéletes.
Én a 18 héttõl hagytam abba az Elevitet, azóta folsavat és magne B6ot szedek, es kálcium pezsgõtabit iszom mindennap. 22 hetes kismami
szia én a 20.héttõl négynaponta szedem az elevitet, emelett kálciumot, c-vitamint mindennap, meg nekem magnéziumot is kell( sokat keményedek )és nekem is tökéltes a vérképem 30hetes kismama, boldog babavárást
Én a 12 héttõl heti 2 elevitet szedek és naponta magneb6-ot. A terhesvitamint nem kell abbahagyni, még szoptatás alatt is ajánlott, de beszélj róla a dokiddal. 32 hetes kismama

Ha abba akarom hagyni a tabi szedést, azt akármikor megtehetem, vagy még az adott havi levelet végig kell szednem?

Legjobb válasz: Az adott levelet végig kell szedni. Hacsak nem orvosi utasítás az azonnali abbahagyás trombózis vagy ilyesmi esetén.

Az adott levelet végig kell szedni. Hacsak nem orvosi utasítás az azonnali abbahagyás trombózis vagy ilyesmi esetén.
Én úgy tudom, hogy végig kell szedni, különben fölborítod a hormonháztartásod. Kivétel ez alól, ha orvos mondja az abbahagyást.
Én úgy tudom, bármikor abba lehet hagyni (már miért ne lehetne?), csak figyelj, mert nyílván pár napra rá, meg fog jönni a menstruációd!
szedd végig a havit.
igen, úgy lehet abbahagyni, hogy az adott levelet még végigszeded.
szerintem hívd fel a nõgyógyászod és kérdezd meg
Szia! Ez úgy mûködik, hogy az adott levelet még szedd végig. aztán jön a 7 napos szünet, utána pedig egyszerûen ne kezdj új levelet. Nem kell nõgyógyász, ez ilyen egyszerû. De szerintem ez még a tájékoztatón is ott van. ez saját tapasztalat. Hagyd csak abba, a levél végén. Nem lehet gond!

Fogamzasgatlo tablettat ha abba akarom hagyni, akkor vegig kell szednem a levelet?

Libidocsokkenes miatt szeretnem abbahagyni,ha ez fontos lenne...

Legjobb válasz: igen végig, igy kisebb a kockázata a vérzés zavarnak, hormonális problémának.

igen végig, igy kisebb a kockázata a vérzés zavarnak, hormonális problémának.
Mióta szeded? Mert lehet csak meg kell szoknia a szervezetednek. Az elsõ pár hónapba nekem is csökkent a libidóm, aztán most már semmi gond:) Egyébként célszerû végig szedni a levelet, nehogy felborítsa a ciklusodat.
A kérdező hozzászólása: Tobb mint egy eve :(

Ha abba akarom hagyni a fõiskolát, mert nem tetszik ez a szak, akkor ki kell fizetnem a tandíjat? (államilag támogatott képzésen vagyok)

Jelenleg egy 2 éves felsõoktatási szakképzésre járok. Most szeptemberben kezdtem, de nem szeretném folytatni ezen a szakon a tanulmányaimat. Mi a helyzet ilyenkor? Ki kell fizetnem a tandíjat, ha kiiratkozom az iskolából? És ha kiiratkozok, akkor megszûnik az árvaellátás folyósítása?

Legjobb válasz: Elvileg a felét kell kifizetni.

Elvileg a felét kell kifizetni.

Márc.2-ára kell bevinnem az Ábel a rengeteghez az olvasónaplót, de egyszerűen ha elkezdem olvasni a könyvet rögtön abba akarom hagyni. Mit tegyek? :S

a 4részb?l kb. 1,5-öt már elolvastam.Ráadásul részletes tartalom kell részenként:(

Legjobb válasz: Az csak az akaratodon múlik, hogy elolvasod-e vagy sem. Próbálj kikapcsolni minden "külsõ" tényezõt, zene, számítógép, szülõk stb., így van rá esély, hogy tudsz arra figyelni amit olvasol. Ha végképp nem megy, akkor a Google a barátod. Elég a könyv címét és az olvasónapló szót beírni, özönleni fog. Igaz, abból magát a könyvet nem ismered meg, plagizálsz, de, ha ügyes vagy, nem kapsz elégtelent.

Az csak az akaratodon múlik, hogy elolvasod-e vagy sem. Próbálj kikapcsolni minden "külsõ" tényezõt, zene, számítógép, szülõk stb., így van rá esély, hogy tudsz arra figyelni amit olvasol. Ha végképp nem megy, akkor a Google a barátod. Elég a könyv címét és az olvasónapló szót beírni, özönleni fog. Igaz, abból magát a könyvet nem ismered meg, plagizálsz, de, ha ügyes vagy, nem kapsz elégtelent.
Könnyû mondani, tudom, de próbálj megfeledkezni arról, hogy kötelezõ.:) Ettõl uncsibb olvasmányok is vannak, ez nem annyira rémes. RengetegBEN. :)
A kérdező hozzászólása: értem, köszi a segítséget. bár a magyar tanár azt mondta, hogy megnézi h nem-e a netrõl írjuk.:S de én a tanár ur kéremhet is onnan irtam 2feladatot:)
Ha a tanár ellenõriz, akkor annyit tud tenni, hogy kigugliz mondatokat. Megoldás: a tartalmát meghagyod, de átfogalmazod a mondatokat (szórend változtatás, szinonima használat) és a büdös életben nem találja meg a neten. Én szeretek olvasni, de volt olyan pocsék kötelezõ, ahol én is ezt tettem. :)

Mi történik akkor, ha abba akarom hagyni a fogyókúrát?

egy hónapja csinálom, lement 4 kiló. de már nagyon nehezemre esik betartani, mert egyrészt unalmas lett, másrészt meg sokat mozgok (bicikli naponta egy óra, séta egy fél óra, kemény torna másfél óra), így több ételre lenne szükségem. úgyhogy szeretném abbahagyni és másmilyen fogyókúrát elkezdeni. ahol ehetek, csak esetleg este már nem (úgysem szoktam éhes lenni). a kérdésem az, hogy visszahízhatom e, ha abbahagyom és reggelire már normálisan eszek de mellette diétázom és mozgok? vagy inkább kínlódva folytassam?

Legjobb válasz: köszönöm a válaszodat! én is úgy gondoltam, hogy ugyanúgy mozgok, mint eddig, sõt! a vacsora az menni fog, mert eddig sem ettem este, csak a reggeli gyümölcsök készítettek ki egy kicsit. mindig éhes voltam tõlük.

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat! én is úgy gondoltam, hogy ugyanúgy mozgok, mint eddig, sõt! a vacsora az menni fog, mert eddig sem ettem este, csak a reggeli gyümölcsök készítettek ki egy kicsit. mindig éhes voltam tõlük.
Szinte bármit ehetsz, ha eleget mozogsz. Mivel ahogy írod, eleget mozogsz, sõt, valószínûleg azért csak 4 kiló a súlyveszteség, mert "felszedtél" némi izmot a súlyvesztés mellé. Ha ilyen edzést folytatsz, egyél is rendesen. A reggeli legyen kiadós, ebédre is egyél egy normál adagot, de csak annyit, amennyi jól esik, vacsorára pedig csak gyümölcsöt, zöldséget, joghurtot és hasonlókat, amik nem terhelik a szervezeted. Ha most hirtelen abbahagyod a sok mozgást, és többet kezdesz el enni, akkor visszaszedheted, amit lefogytál, sõt többet is. Fokozatosan kell átállni, ha változtatni szeretnél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!