Találatok a következő kifejezésre: Ha a abba (1672 db)

Bocsi, lemaradt a vége: tehát te lehetsz AB-s és A-s is.
Utolsó, ennek nagyon egyszerû oka van, hiába volt mind a kettõ A vagy B, MINDKETTEN hordozták a O-ás allélt (hiszen mindenkinek van egy apai és egy anyai is), tehát mind a kettõ A0 illetve B0 volt, csak mivel az A és a B domináns, ezért elnyomta a 0-át. Viszont az utód mindkettõbõl a 0-át kapta, így lett 0-ás (00) vércsoportos, ennyire egyszerû, nincs itt semmiféle ugrálás :)
érdekes, anyukám 0Rh- anyukája A, apukája B, viszont a nagymamája 0Rh- volt, na akkor ki a hülye? nem olyan egyszerû ez a dolog, mint ahogy sokan gondolják
"sõt a gyerekek örökölhették a nagyszülõktõl az AB vércsoportot." ezt nem csoda ha lepontozták:) a vércsoport öröklõdése nem ugrik generációt :) nézz utána a kodomináns öröklõdésnek :)
ó pontozzatok csak le ebbõl is látszik az értelmi szintetek..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! ;) Igen én vagyok az apa;) csak a arra voltam kíváncsi hogy milyen vércsoportú lehetek
Az iskolai tananyagnál ez sokkal összetettebb. Nem szabad ebbõl messzemenõ következtetéseket levonni. Ha apasági vizsgálatot akarsz, ez vajmi kevés ehhez!
Ez nem ilyen egyszerû, amit tanulunk a suliban vagy ami a honlapon van is egyszerûsített genetika.Simán lehetsz A, B, AB vércsoportú is, sõt a gyerekek örökölhették a nagyszülõktõl az AB vércsoportot.
Én AB-s vagyok, anyám B, apám A.
AB s vagy As kell legyél. (jól értem te vagy az apuka?)
Ilyen esetben az édesapa lehet A vagy AB is (amibõl az A-t örökölte tovább a pici)!
Te A-s lehetsz. Ha AB lennél, akkor a gyerek nem AB vércsoportú lenne, hanem B. Ha anyától domináns B-t kap, ahhoz, hogy AB legyen, apától domináns A-t kell kapjon.
Hát, szerintem, te lehetsz A is.
elírtam, ABs volt az apja, de mindegy is

1. ) Írd fel az AB szakasz felezőmerőlegesének egyenletét, ha A (-2;3) és B (4;6) 2. ) Határozd meg az A és B pontok távolságát, ha A (-2;3) B (4;-5) 3. ) Határozd meg KL szakasz felezőpontjának koordinátáit, ha K (-12;4) és L (10;6)?

Aki tudja és van egy kis ideje letudná nekem íri a megoldásokat? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4,5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13,5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4, 5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13, 5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

Ha egy AB- s vércsoportu ember éppen az elvérzés határán van és nincs raktáron AB-s vércsoportu vér és van 2 nővér és az egyik nővérnek a vércsoportja A a másiknak meg B és ha össszeöntjük akkor azt befogadja a sérült személy szervezete?

Legjobb válasz: 1, az elsõ is ahogy írta, az AB vércsoportos személynek sem az A, sem a B-vel szemben nincs ellenanyag, mindkettõt kaphatja 2, ha összeöntesz egy A meg egy B vércsoportú ember vérét, abból nem lesz AB-s vér

1, az elsõ is ahogy írta, az AB vércsoportos személynek sem az A, sem a B-vel szemben nincs ellenanyag, mindkettõt kaphatja 2, ha összeöntesz egy A meg egy B vércsoportú ember vérét, abból nem lesz AB-s vér
Az AB csoportos ember mindenkitõl kaphat vért. Yupiter
Igen lehetséges. A beteget egy rázóasztalra kell rögzíteni. Az egyik nõvért a bal karjába, a másik nõvért a jobb karjába kell kötözni. Adott jelre elindítják a rázóasztalt, meg az infúziókat. Ha befogadja, ha nem fogadja be, nem kap mást elven.
Az RH faktor is döntõ, AB pozitív mindenkitõl kaphat, de ha AB RH negatív, akkor csak negatívosoktól.

2napja nem dohanyzom abba hagytam leakarok szokni, vettem niquitin tapaszt de ugy erzem segit. Ha valaki abba hagyja a dohanyzast lehet hizni? Mert en azert hagytam abba mert hizni szeretnek nagyon sovany vagyok, 162cm, 45kg.

Legjobb válasz: Szerintem ha hizni akarsz akkor egyél inkább, de elvileg a napi beviteli anyagok miatt változhat a tested rendszere azaz a külseje is magyarán, tehát hizhatsz elvileg de ez nem 100% . A cigit viszont jo hogy abba hagytad az csak káros semmimás.

Szerintem ha hizni akarsz akkor egyél inkább, de elvileg a napi beviteli anyagok miatt változhat a tested rendszere azaz a külseje is magyarán, tehát hizhatsz elvileg de ez nem 100% . A cigit viszont jo hogy abba hagytad az csak káros semmimás.
a dohányzás csökkenti az étvágyat. ha eddig is bõségesen ettél, akkor valószínüleg cigi nélkül sem fogsz hízni. valószínüleg nagyon pörögsz, gyors az anyagcseréd, ideges típus vagy. lassíts az életviteleden, figyelj oda, mit és mikor eszel. (ha jól írtam le az alkatodat, akkor fontos, hogy a nap minden szakában kellõ mennyiségû szénhidrátot egyél, azaz neked szabad este is édességet fogyasztani.
Tizenévesen én is ezért tettem le a cigit. Én nagyon szeretk enni, sokan csodálkoztak, hogy milyen adagokat vágok be, de nem híztam. Pár évre rá visszaszoktam. Aztán újra le, talán mostmár végleg. Max 1-2 kg jött fel rám. A férjem is letette a cigit, rajta viszont 1 hónap után látványos volt, amit magára szedett. Ez alkat kérdése, valaki hízik valaki nem. Függetlenül ettõl jól teszed, ha nem dohányzol.
Azért hiznak meg akik arra hajlamosak, mert cigizés helyett nassolnak, csipegetnek.
Egy frászt. Azért híznak mert megváltozik a bélmozgásuk. A dohányos minden étkezés után rágyújt, ami serkenti a bélmozgást és a salaktalanítást.
Azért híznak, mert a cigi felgyorsítja az anyagcserét és mikor lerakják, lelassul az anyagcsere és hízni kezdenek. Viszont ez nem mindenkire érvényes, szerintem szervezettõl is függ. A cigit viszont szerintem is tedd le, ha letudod, mert csak károsítod magad.

Adjuk meg az (AB) egyenes egy irányvektorát, egy normálvektorát, iránytényezőjét és irányszögét, ha A (4, -7), B (-6;5)?

Legjobb válasz: irányvektor: AB(10;-12) (a1-b1;a2-b2)=(v1;v2) normálvektor AB(12;10) (-v2;v1) A többit sajna nem tudom...

irányvektor: AB(10;-12) (a1-b1;a2-b2)=(v1;v2) normálvektor AB(12;10) (-v2;v1) A többit sajna nem tudom...
Az iránytényezõ más néven iránytangens, még másabb néven meredekség. Így kapható meg: v2/v1 = -12/10 Az irányszög pedig az a szög, aminek a tangense az iránytangens. Vagyis használd a számológéped tangens-visszakeresés (szaknyelven: arctg) funkcióját, és megkapod. -0, 876 (rad) = -50, 19°
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!

Ha a két lányom AB+ és B+, én B+, akkor párom vajon milyen vércsoportú?

Legjobb válasz: ezek alapján õ lehet A+, AB+, A-, AB- Ezek közül bármelyik, feltéve ha mindkét gyermek tõle van.

ezek alapján õ lehet A+, AB+, A-, AB- Ezek közül bármelyik, feltéve ha mindkét gyermek tõle van.
Az elsõ válaszoló írta jól. Mivel az egyik lányban van A, az anyában pedig nincs, így az apától kellett kapnia. Az A-val létezõ kombókat pedig lásd fent.
A+, -, AB+, -, B+, -.Ha 0 akkor nem az övé a két gyerek.
Nem biztos, hogy ezt így meg lehet állapítani. Már csak azért se, mert pl. ott van apám családja, 6 édestestvér 1 féltestvér, a 6 édestestvér között (az RH-t nem tudom) szinte mindenféle vércsoport kombináció elõfordul, A, B, AB, sõt, még 0-s is, a nagyszülõket nem tudom, milyen vércsoportúak voltak.

Én AB RH - vagyok, a párom AB RH +, ha a baba pozitív lesz, csak abban az esetben adnak ellenanyagot. Csak szülés után tudják kideríteni a baba vércsoportját?

Legjobb válasz: igen. Szülés után megnézik a baba vércsoportját, és ha + kapsz ellenanyag injekciót. De ne félj, én is sokat jártam utána, beszélten védõnõvel, dokival, szülésznõvel, és mindenki egységesen azt mondta, hogy semmi baj nem lesz ebbõl, kapsz egy injekciót, és a további terhesség is problémamentes lesz. Terhesség alatt 3X néznek ellenanyagot, de én még nem is hallottam olyat, hogy gond lett volna a terhesség alatt. Nyugi.-) (én A RH - vagyok, párom B RH +)

igen. Szülés után megnézik a baba vércsoportját, és ha + kapsz ellenanyag injekciót. De ne félj, én is sokat jártam utána, beszélten védõnõvel, dokival, szülésznõvel, és mindenki egységesen azt mondta, hogy semmi baj nem lesz ebbõl, kapsz egy injekciót, és a további terhesség is problémamentes lesz. Terhesség alatt 3X néznek ellenanyagot, de én még nem is hallottam olyat, hogy gond lett volna a terhesség alatt. Nyugi.-) (én A RH - vagyok, párom B RH +)
Szia! Mi is így vagyunk. Az elsõ vérvételkor megnézték, hogy van-e ellenanyag a véremben, szerencsére nem volt. (A védõnõ azt mondta, hogy ha van sem árt a babának, csak ha vért kell kapnom, akkor valami kezeltet kell adni... Pontosan már nem tudom) Még egyszer megnézik majd egy vérvételkor, ha akkor is rendben, ennyi. A szülés után, ha a baba +, 3 napon belül kell kapnod szurit, hogy a következõ + terhességedet is ki tudd hordani. Remélem segítettem, 17 hetes, rh - kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugtattatok:)

Ha A (2, -1) és B (-1, 3 és AB=ai+bj, akkor mennyi az a és mennyi a b?

Legjobb válasz: az AB az A-ból B-be mutató vektor, aminek koordinátáit úgy kapjuk, hogy B-bõl kivonjuk az A-t: AB = (-3,4) Tehát a=-3 és b=4

az AB az A-ból B-be mutató vektor, aminek koordinátáit úgy kapjuk, hogy B-bõl kivonjuk az A-t: AB = (-3, 4) Tehát a=-3 és b=4
Hú, ez nekem is segített. Köszönet érte!

Teherbesést csökkenti, ha én ÁB RHpozitív, a párom AB RHnegatív vércsoportú?

Legjobb válasz: Nem, de ha fordítva lenne, akkor problémák merülhetnének fel. Elsõ babánál még nincs gond, de a másodiknál már lehetnek.

Nem, de ha fordítva lenne, akkor problémák merülhetnének fel. Elsõ babánál még nincs gond, de a másodiknál már lehetnek.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
Én ab rh-, a párom +...semmi gond nem volt.
A teherbeeséshez nem sok köze van ennek.Ha az anyuka negatív, apuka pozitív akkor szülés után 48 órán belül anti D injekciót kell adni az anyának.Ezt minden vérzéssel járó beavatkozáskor a terhesség alatt megadják.
Még annyi, hogy fordított esetben, ha anyuka poz, apuka neg akkor nem áll fenn az összeférhetetlenség, ez esetben nincs teendõ. Üdv:3-ik voltam

Abba kell hagyni a f. gátló gyógyszer szedését ha A barátnőm kb 3 éve szedi a milligest-et? Nincs vele semmi baj, minden rendben, csak sokan mondják hogy abba kellene hagyni egy időre, és sokan mondják azt is hogy nem szabad abbahagyni.

pihentetni kellene a szervezetét?mennyi id?re kellene abbahagyni ha abba kell?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ez egy tévhit, de a legjobb lenne orvossal konzultálni errõl!!!

Én úgy tudom, hogy ez egy tévhit, de a legjobb lenne orvossal konzultálni errõl!!!
nem kell abbahagynia, addig szedheti nyugodtan, amíg gyereket nem akartok, viszont errõl az orvosával kellene beszélnie, azért van

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!