Találatok a következő kifejezésre: Ha a a vonal (207 db)

Hamis eredményt mutat a teszt, ha a max vonal felé mártják bele?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Attól még ugyan úgy értékelhetõ.

Attól még ugyan úgy értékelhetõ.
Ha a pezsgõtablettát mélyebb vízbe rakod, akkor is elpezseg..
A kérdező hozzászólása: most meg néztem, és jóval a max alatt nedves csak a teszt. Köszönöm a válaszod!

Fiúk izgalmas számotokra, ha a bugyi vonala átüt a szoknyán, vagy a nadrágon?

Legjobb válasz: Szerintem izgatóbb ha a zokni üt át a sapkádon :)

Szerintem izgatóbb ha a zokni üt át a sapkádon :)
#4-es, ha lány lennél, te se hordanál szoknyát bugyi nélkül. Gondolkozz már, mennyi szutyokba beleülne az ember lánya... még belegondolni is gusztustalan. :S Hajlandó vagyok szexin öltözni, de utcára kizárt nálam a bugyi nélküli, vagy kivillanó bugyis / csipkés viselet. Én csak és kizárólag a barátomnak vagyok r.banc, a többi ember elég, ha a jókislányt látja :DD 19/L
Igen, nekem megmozgatja a fantáziám :)
nekem meg tudk keményedni a farkam ha megpillantok egy átütõ tangát egy fehér gatyán.
Hát egy heat-lakers meccs izgibb lesz szerintem, ha Dwight is játszik
Igen, izgalmas. Az meg nem baj hogy nem tanga, s lényeg hogy látjuk milyen fazont hordasz.
Franciabugyi?
az a leszexibb ha kilástzik a zoknid a szandálból :) )))))
Semmi gond nincs azzal nyugi! Esetleg ha nagyon átüt, vegyél fel mégegy gatyeszt :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Sportos kerek popsim van, de utálom a tangát és a szárban lötyögõs bugyit. A számomra kényelmes gumi viszont nagyon markánsan kirajzolódik. Amikor tükörben látom mindig meglep, hogy mennyire látható és kicsit zavar.
Szerintem sokkal szexibb, ha a szoknya alól egy picit kivillan a combfixes harisnya csipkés része!
a legjobb ha átlátszó a szoknya és látszik hogy nincsen alatta bugyi, ettõl kész leszek teljesen..... de sajnos nagyon kevés csaj vállalja be, pedig iszonyat szexi. Ha ismernék ilyen vagi csajt, elhalmoznám minden jóval :)
Pfuj!
Számomra izgató. De azért függ attól, kirõl van szó. A nagyi bundabugyijának vonala nem igen.
a nemjóját :) Szóval akkor ezért nem látok igazi ribancokat

Ha a csomagolt ételeken vagy könyveken normális vonalkód van azt letudom olvastatni az okostelefonomon lévő barcode scanner-el?

vannak a qr kódok amiket elvileg ezzel kéne leolvastatni de én sehol eddig még nem láttam ilyen kódot.

Legjobb válasz: van olyan program ami a sima vonalkódot, és a vonalkódot megkeresi az online adatbázisába és kiírja hogy mi az, neked is van lehetõséged leírást és képet mellékelni egy vonalkódhoz. Olyan is ami a qr kódot beolvassa.

van olyan program ami a sima vonalkódot, és a vonalkódot megkeresi az online adatbázisába és kiírja hogy mi az, neked is van lehetõséged leírást és képet mellékelni egy vonalkódhoz. Olyan is ami a qr kódot beolvassa.
Szia, barcode scanner mindent olvas.

Ha a volánbusznál váltok egy adott vonalon mondjuk 40 km-es bérletet, azt másik vonalon felhasználhatom-e ami csak 15 km?

Legjobb válasz: Nem. A meghatározott vonalra szóló bérlet csak arra a vonalra szól. Abból a szempontból igazad van, hogy a céget nem éri kár, hiszen kevesebb szolgáltatást veszel igénybe, mint amennyiért fizetsz. De ez olyan, mintha egy mekiben vennél egy hambi menüt, de egy másikban kérnéd ki, de üdítõ és krumpli nélkül.

Nem. A meghatározott vonalra szóló bérlet csak arra a vonalra szól. Abból a szempontból igazad van, hogy a céget nem éri kár, hiszen kevesebb szolgáltatást veszel igénybe, mint amennyiért fizetsz. De ez olyan, mintha egy mekiben vennél egy hambi menüt, de egy másikban kérnéd ki, de üdítõ és krumpli nélkül.
Ezt lehagytam: ha nem egy alkalomról van szó, hanem csak a másik vonalon használnád a bérletet, az érvényessége még nem kezdõdött el, akkor talán ki tudod cseréltetni.
Igaza van a hozzászólónak, hiszen kell hozzá fényképes bérletigazolvány is és arra ráírják, hogy milyen útvonalon használod és hány km-re. Ezzel együtt érvényes a bérlet.
Pontosítsunk... Vonalnak egy adott utazási útvonalat neveznek. Szóval, ha neked van bérleted pl Bp - Kecskemét között, akkor a ezen az útvonalon használhatod a bérletet bármelyik vonalon ami magába foglalja. Illetve, ha azon útbaesik a közelebbi célpont (pl.: Dabas) addig is nyugodtan utazhatsz vele. Más irányba nem jó :D
Ha Nagykáta-Monor közt van bérleted, akkor azt használhatod a Kiskunhalas-Kecel közötti szakaszon is....
Nem lehet! Nekem Gyõr és Rábapatona utvonalra szól a bérletem ez 20 km.! Gönyû és Gyõr 17 km...és büntettek meg...vagyis nekem el lett intézve, és nem kellett akkor 6000ft-ot fizetnem, bérletem si visszakaptam..mert hazamneni sme tudtam volna..de a buszsofört megbüntették..mert nem figyelt! Csak egy a gond..hogy én így kb 2 évig rendszeresen mentem gönyûre...és nem egy ellenõrzés volt-.-

Vasúti mellékvonalak újranyitása - a közel-jövőben tervben vannak további megnyitások, és ha igen, mely vonalakon? A Kisterenye-Kál-Kápolna vonallal mi a helyzet?

Legjobb válasz: Várható.Hogy pontosan melyik vonalakon nem tudni,de a Kisterenye-Kál-Kápolna vonalnak nagy az esélye hiszen heti egyszer van rajta tehervonat és a pálya állapota relatíve jó.

Várható.Hogy pontosan melyik vonalakon nem tudni, de a Kisterenye-Kál-Kápolna vonalnak nagy az esélye hiszen heti egyszer van rajta tehervonat és a pálya állapota relatíve jó.

Ha a terhességi tesztet (medi-lab) a max jelzésen túl márjuk a vizeletbe úhy hogy a teszt része is belér lehet téves az eredmény? (allig észrevehető a 2. vonal)

Legjobb válasz: higgy az elõzõ kérdésedre írt válaszomnak: akármeddig mártod a vizeletbe, a második vonal csak akkor jelenik meg ha a hcg nevû hormont érzékeli, tehát független amitõl te azt hiszed hogy nem az. ha ott van a második vonal, akármilyen halvány is, akkor az pozitív. csinálj még egy tesztet és lehetõség szerint úgy ahogy a tájékoztatójába van írva, akkor majd hiszel neki.

higgy az elõzõ kérdésedre írt válaszomnak: akármeddig mártod a vizeletbe, a második vonal csak akkor jelenik meg ha a hcg nevû hormont érzékeli, tehát független amitõl te azt hiszed hogy nem az. ha ott van a második vonal, akármilyen halvány is, akkor az pozitív. csinálj még egy tesztet és lehetõség szerint úgy ahogy a tájékoztatójába van írva, akkor majd hiszel neki.
A kérdező hozzászólása: csináltam és negativ lett

Mit csináljak, ha nem tudom a szemceruza vonalát a pillák tövéhez húzni?

Hiába teszem a hegyét amilyen közel csak lehet a pillákhoz, amikor elengedem a szemem, akkor látom, hogy a vonal "feljebb csúszott" tehát a felső szempillák töve és a vonal között pár mm-nyire kilátszik a szemhéjam bőre. Most Miss Sporty-val próbáltam, de mással is jártam már így, sosem sikerül kihúzni, pedig a szépen kihúzott szem minden smink alapja :(

Legjobb válasz: Elsõsorban hegyezd ki a végét, aztán a kezeddel húzd szét a szemed, mint ahogy egy kínainak van (elnézést a rasszizmusért :P), így még a másik szemeddel mindig látod, hogy hova kell húznod. Ha nem egyenes a vonal, sebaj, fogj egy fülpiszkálót és húzd végig a girbe-gurba vonalon. Én legalábbis így szoktam. Sok sikert (:

Elsõsorban hegyezd ki a végét, aztán a kezeddel húzd szét a szemed, mint ahogy egy kínainak van (elnézést a rasszizmusért :P), így még a másik szemeddel mindig látod, hogy hova kell húznod. Ha nem egyenes a vonal, sebaj, fogj egy fülpiszkálót és húzd végig a girbe-gurba vonalon. Én legalábbis így szoktam. Sok sikert (:
ecsettel simogasd végig töltsd ki a pár milliméter kihagyást
Sok gyakorlással , és mindenképp támaszd ki a kezedet , hogy ne remegjen és ha lehet nagyítós tükörnél csináld :)

A BKV-n a Metrónál a jegyellenőröknél felfestett fehér vonalat ha átlépem akkor már nem is tartóztathatnak fel és nem is kérhetik a jegyem bérletem? És a fehér vonal előtt akár az ellenőr akár a biztonsági őr feltartóztathat? Erőszakkal ott tarthat?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat. A fehér vonallal arra gondoltam hogy a metrónál van ahol a jegyeket kell kilyukasztani annál a bedugós automatánál. Elvileg ha azt átlépem akkor az már nem a BKV területe. Mert akkor az már olyan mintha csak az aluljáróban szeretnék átmenni a másik oldalra mint egy járókelõ.

"Az benne van a BTK-ban, vagy a PTK-ban, hogy bliccelni szabad?" Itt csak a Btk.-ról érdemes beszélni, és ami nem tiltott az bizony szabad. Mivel a bliccelés nem bûncselekmény, sem az ellenõr, sem a biztonsági õr nem tartóztathat fel. Az más kérdés, hogy ez jól van-e így vagy nincs jól így, de a mostani szabályozás ez, amit a BKV-nak is be kellene tartania. Ha õk nem tartják be, akkor milyen alapon várják ezt el az utasoktól?
Ésszerû megoldás: VEGYÉL JEGYET! Érdekes mód nekem van bérletem, és soha nem volt még gondom abból hogy az ellenõr megállít-e vagy sem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A fehér vonallal arra gondoltam hogy a metrónál van ahol a jegyeket kell kilyukasztani annál a bedugós automatánál. Elvileg ha azt átlépem akkor az már nem a BKV területe. Mert akkor az már olyan mintha csak az aluljáróban szeretnék átmenni a másik oldalra mint egy járókelõ.
a biztonsági õr igen, a metró rendõrség megérkezéséig visszatarthat, ha nem tudsz bemutatni érvényes jegyet vagy bérletet az ellenõrnek, ...de az ellenõr nem. (felkér, hogy várd meg a rendõrség megérkezését, illetve eléd állva meggátolhatja, hogy elhagyd a Metro területét! ha hozzá érsz, próbálod félre lökni, jogosan érhet Õ is hozzád és ekkor már fizikailag is visszatarthat, a rendõrök megérkezéséig, ugyan is ekkor már, utólag mentesítve lesz, a személyi szabadság és az állampolgárok szabad mozgásának akadályoztatása, vádpont alól.) ezt a fehér vonalat? nem értem... a Metro teljes területén, míg a kijáratokatt el nem hagyod, addig ellenõrizhetnek.
"Itt csak a Btk.-ról érdemes beszélni, és ami nem tiltott az bizony szabad." Baromság!! Az sincs benne, hogy nem szabad a macskát bemikrózni, mégis tudja mindenki(aki nem agyhalott), hogy nem szabad. Itt sajnos az alapoknál kellene újrakezdeni, újraépíteni mindent. Ez bizony bele fog telni néhány emberöltõbe.
Már nem azért, hogy okoskodjak, de miért vagytok felháborodva, ha feltartóztat?Igénybe vettél egy szolgáltatást, amiért nem fizettél...Neki az a dolga, hogy kiszûrje az ilyeneket.Hol itt a baj?Az, hogy nem törvényesen teszi ezt?Te törvényesen blicceltél?Az benne van a BTK-ban, vagy a PTK-ban, hogy bliccelni szabad?Ha elmész a fodrászhoz, a hajad rendbetétele után fizetés nélkül elszaladsz?Vegyétek már észre magatokat!Utána meg nyafog mindenki, hogy milyen állapotba vannak a jármûvek..Ha mindenki rendesen megvenné a jegyet, jobb feltételekkel lehetne utazni.2010-ben itt tartunk, hogy hogy lehetne megúszni fizetés nélkül valamit!Ennek szerintem az a neve, hogy lopás!És szintén ti nyafogtok azért is, hogy a nyugati nagyvárosokban sokkal jobb jármûvekkel lehet utazni!De ott nem azon jár minden 2-3 ember esze, hogyan lehetne megúszni fizetés nélkül....Ez az én véleményem!!Nyugodtan lehet fikázni!!
A kérdező hozzászólása: Nekem is van bérletem, csak azér kérdezem meg ezeket mert már megtörtént olyan, hogy miközben volt érvényes bérletem az ellenõr meg akart büntetni és feltartóztatott. Azzal fenyegetett hogy ha nem büntethet meg akkor rendõrt hív és mivel nem volt mitõl félnem megvártam amíg a rendõr kiér õ igazoltatott megnézte a bérletem érvényes volt minden aztán elengedett a rendõr büntetés nélkül. Csak ez nekem 25 percembe került. Ha bedõltem volna az ellenõr szövegének és odaadom neki a személyimet akkor megbüntetett volna és százalékot kapott volna utánam. Ezt az egészet azért kérdezem ha mégis megtörténne újra ilyen akkor tudjam a kiskapukat mert a 25 perc kicsit sok volt várni hogy aztán elengedjenek. Egyébként a BKV szabályzatában nincsenek benne ezekre a kérdésekre a válaszok ezért itt kérdezem.
utolsó kérdésedre: Ezt a hozzáérést, õk már a biztonsági õr megtámadásának veszik, és szerintük ekkor már jogosan tartóztat fel, akár fizikai erõszakkal is. Ésszerû megoldás: kikerülöd, (ahogy tudod!) aztás "spuri", hajcs! a lehetõ legrövidebb úton, gyorsan elhagyod a Metro területét (utánnad nem mehet, és a Metro területét, ha elhagyod, a rendõrökön kívül már nem tartóztathat fel senki!
A kérdező hozzászólása: http://www.femina.hu/terasz/mihez_nincs_joga_a_bkv_ellenornek Ezt a linket nagyon köszönöm a hozzászólónak nagyon hasznos. Sajnos a gyakorlatban tényleg nem érdeklik az ellenõröket a szabályok. De azt a részt nem nagyon értem hogyha elém áll azzal feltartóztathat az oké de ha én megpróbálok elmenni és ki akarom kerülni és így nyilván kénytelen vagyok hozzáérni a testemmel hogy ki tudjak szabadulni akkor már joggal ott tarthat mert nem fértem el tõle és hozzáértem?
III. Személyszállítási szolgáltatás igénybevételének részletes feltételei (Utazási feltételek) ...... 8 III.1. Utazáshoz való jog...... (8. old.) III.2. A szerzõdés létrejötte.....(9. old.) III.3. A szerzõdés megszûnése.....(9. old.) http://www.bkv.hu/upload/M_166/rek4/1099.pdf http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:jr8ArHflWIEJ:www.b..
Se az ellenõr, se a biztonsági õr nem tartóztathat fel törvényesen! Viszont a gyakorlatban nem érdekli õket a törvényesség.
fenébe már, hogy mindig megelõz valaki a válasszal! -.-
elvileg nem, gyakorlatilag a nyakadra térdelnek és úgy tartóztatnak ott! (nem vicc, láttam ilyet!) Szerinted miért cserélõdnek állandóan?
Llac, az a baromság, amit te írsz! Elárulom, hogy az állatkínzás benne van a Btk-ban.

Festeni szeretnék a falamra, mit használjak, hogy ha íves, görbe vonalakat akarok festeni, de úgy, hogy ne legyen a vonalak széle göcsörtös?

Tehát, mint amikor csíkot festenek a falra, akkor leragasztják ragasztócsíkkal. Nincs vmi olyan ragasztócsík, amivel szép íves vonalt is lehet formázni, és mellette festeni? Remélem értitek a kérdést :)

Legjobb válasz: Van egy szalag, különbözõ szélességben kapható, amit kimondottan a festéshez használnak, ablak-ajtó szélekhez használnak lefedésre, nym nélkül visszaszedhetõ. Ha az ív elég nagy, akkor rajzold fel a falra, lehetõleg egy vonallal, és erre ezt a szalagot hajlítsd rá, a domdorúívnél hüvelykújjal kitágítva, a homorúnál pedig összefogva. Ezután erre a szalagra rögzíts akár celux-szal csomipapírt, hogy ki ne fuss a festék, és utána lehet ecsettel vagy spry-vel festeni. Vagy vágasd ki a mintát egy plotteressel -dekor-reklámstúdió- maszkoló fóliából, és azt ragasztd föl a falra, és azt festd le, és azután a maszkolófóliát vissza lehet húzni, hogy nem repedezteti meg a kontúrt és nem hagy ragasztót a felületen. Maszkolófólia -ez a jelszó.)

Van egy szalag, különbözõ szélességben kapható, amit kimondottan a festéshez használnak, ablak-ajtó szélekhez használnak lefedésre, nym nélkül visszaszedhetõ. Ha az ív elég nagy, akkor rajzold fel a falra, lehetõleg egy vonallal, és erre ezt a szalagot hajlítsd rá, a domdorúívnél hüvelykújjal kitágítva, a homorúnál pedig összefogva. Ezután erre a szalagra rögzíts akár celux-szal csomipapírt, hogy ki ne fuss a festék, és utána lehet ecsettel vagy spry-vel festeni. Vagy vágasd ki a mintát egy plotteressel -dekor-reklámstúdió- maszkoló fóliából, és azt ragasztd föl a falra, és azt festd le, és azután a maszkolófóliát vissza lehet húzni, hogy nem repedezteti meg a kontúrt és nem hagy ragasztót a felületen. Maszkolófólia -ez a jelszó.)
A kérdező hozzászólása: húú, köszönöm szépen, sokat segítettél;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!