Találatok a következő kifejezésre: Ha a a vizben (2040 db)

Mit tegyek ha utálom a vizet, pedig tudom hogy azt kéne inni?

Nagy gond ez nekem, és abszolút tisztába vagyok vele hogy a víz mindennél jobban kell, és hogy a sok cukros meg mindenféle üdítõ rossz a fogaknak és a szervezetnek is. Mégis, ha vizet próbálok inni (és bármilyen vizet), egyszerûen undorodom az ízétõl, vagy inkább az ízének a hiányától, és nem bírok 2-3 kortynál többet inni. Már úgy érzem egyáltalán nem vagyok szomjas, vagy hogy inkább szomjan maradok, de ez nem megy, kiköpöm. Évek óta küzdök vele és nem megy. üdítõt iszok mindig, nesteat, gyümölcslét. Valami módon rá tudnám szoktatni magam hogy meg tudjam inni?

Legjobb válasz: "a doktor is azt mondta vizet ne igyak soha mer a vízben béka van életemnek vége van bort iszom én nem vizet az vidámít engemet vizet igyék már a ló mer az a lónak való"

"a doktor is azt mondta vizet ne igyak soha mer a vízben béka van életemnek vége van bort iszom én nem vizet az vidámít engemet vizet igyék már a ló mer az a lónak való"
akkor tegyél bele egy kis citromlevet http://twice.hu/eletmod/ime-ezert-igyunk-vizet-citrommal
Akkor te vagy még nem voltál életedben szomjas, vagy valami betegséged van. Valaminek a hiányától ha undorodsz akkor függsz attól hogy meglegyen az az íz, ez pedig nem normális.
Nézd annyit azért tehetsz az egészséged érdekében, hogy nem ezeket az agyoncukrozott, ízesített, cuccokat iszod, hanem saját készítésû természetes teákat, gyümölcsleveket. Az ásvány ill forrásvizet, de jobb híján a csapvizet is ízesítheted , ha nem akarod tisztán inni, pl citrom, menta, citromfû, gyömbér, stb. Ha szükségét érzed, édesítsd mézzel, nyírfacukorral. Én pont fordítva vagyok a dologgal, nekem az üdítõk és a palackozott teák egyáltalán nem veszik el a szomjamat, sõt szomjasabb leszek tõlük, mint elõtte.:D
Keverj be 2 literes flakonokkal vizet , multivitaminos pezsgõtablettával. Nem is kell bele sok, csak hogy adjon valami ízt neki. 2 literbe elég vagy 3 db. Abban cukor sincs, meg egészséges is, meg túladagolni se lehet, mert minden fölösleges elemét kipisiled. És ha kiszámolod, akkor nem is olyan drága. Nem olyan olcsó, mint pl egy boleró por, de legalább egészségesebb.
Ízesítsd, de magad csináld, ne ízesített vizeket vegyél, mert azzal ugyanott vagy, mint a többi lónyállal :) Ha a gyümölcsökkel nincs bajod, akkor áztass a vízbe olyanokat, amiket szeretsz, nagyon enyhén kiázik az ízük. Ihatsz igazi teát, amilyen tetszik, a gyógynövények még jót is tesznek; ha pedig mindenképpen csak édesen bírod meginni, akkor inkább mézet tegyél bele.
Ha nem egy hóbortos tini vagy, akkor én is azt mondanám hogy ez egy betegség, és kivizsgáltatnám. Ha az ember szomjas, nem is kíván más csak vizet. Ez egy alapvetõ ösztön. Ha ez nincs meg benned, akkor valami baj van, érdemes utánanézni mi lehet az oka.
Próbáld ki citrommal. Amúgy szerintem ez is csak megszokás kérdése. Próbálj meg kinevezni egy vizes palackot, amin kiméred, hogy kb egyszerre mennyit kell meginnod. Az elején kezd pár korttyal, majd növeld az adagot. Az elején én is figyelem, hogy megigyam a napi adagomat, mostanra észre sem veszem úgy megiszok napi 3 liter vizet.

Ha forralom a vizet, mire felforr, addigra eltávozik belőle a klór, vagy hosszabb idejű forralásra van szükség?

Tudom, hogy id?vel magától is elillan, de ez most lényegtelen.

Legjobb válasz: Nem kell sokáig forralni, csak ha zárt térben forralod, akkor visszakapod a levegõbõl! "Szerencsére a klór forralás során távozik a vízbõl (a légterünkbe), így szükség esetén bármikor tudunk klórmentes vizet elõállítani. Hasonlóan, a fõzésnél felhasznált csapvízbõl is távozik a klór jelentõs része, azonban a többi szennyezõanyag ott marad ételeinkben." http://www.fineline.hu/viz/viz_minoseg.html

Nem kell sokáig forralni, csak ha zárt térben forralod, akkor visszakapod a levegõbõl! "Szerencsére a klór forralás során távozik a vízbõl (a légterünkbe), így szükség esetén bármikor tudunk klórmentes vizet elõállítani. Hasonlóan, a fõzésnél felhasznált csapvízbõl is távozik a klór jelentõs része, azonban a többi szennyezõanyag ott marad ételeinkben." http://www.fineline.hu/viz/viz_minoseg.html
Nem kell forralni. Kitöltöd egy vödörbe a vizet, hagyod állni 24 órát és klórmentes lesz. ennyi
Felesleges forralni, mert változik a forralás során a víz keménysége. Gyakorlatilag fél óra alatt, távozik a vízbõl a hozzáadott klór. Mivel kényes, érzékeny terület az akvarisztika, így javasolt 1-2 órát hagyni a vizet állni.
A kérdező hozzászólása: Második, elolvastad, amit a kérdés alá írtam? Pont azért írtam, mivel van, hogy gyors megoldásra van szükség, vízkezelõt és más szereket meg nem használok, nem nagyon bízom az ilyenekben.

Ha a lányok vízben vannak a hüvelyük is telemegy vízzel?

Legjobb válasz: Igen ,ezért nõ a lányok haja olyan nagyra mert alulról vízzel táplálják.

Igen , ezért nõ a lányok haja olyan nagyra mert alulról vízzel táplálják.
az agyad megy tele vízzel :D nem
:) nem Persze ha fel van izgulva, vagy ki van tágulva, elõfordulhat ilyen is.
Nem... viszont volt már olyan, mikor csúsztam le a strandon a csúszdán, és a végénél pofán öntött a víz, sugárba. Akkor éreztem, hogy beletrafált a puncimba is...
És ha a lányok kézen állnak a víz alatt, akkor sem megy be a víz oda? Kíváncsi lennék rá.

Kaptam névnapomra egy vízszűrő kancsót. Olvastam, hogy ioncserét csinál, és ezért nem egészséges. És ha a átszűrt vizet még egyszer szűröm, akkor jó lesz?

Legjobb válasz: Ezekben a kancsókban aktív aszenes szûrõ van. Semmi köze az ionokhoz vagy sz ioncseréhez. És nem is olyan minõségû mint egy desztillált vagy ioncserélt víz. A káros anyagok, és a vízkõ egy részén túl a sót is felfogja, így a víz bár tisztább, jellegre ihatatlanabb is lesz. Egészségügyi kockázata nincs

Ezekben a kancsókban aktív aszenes szûrõ van. Semmi köze az ionokhoz vagy sz ioncseréhez. És nem is olyan minõségû mint egy desztillált vagy ioncserélt víz. A káros anyagok, és a vízkõ egy részén túl a sót is felfogja, így a víz bár tisztább, jellegre ihatatlanabb is lesz. Egészségügyi kockázata nincs

Azt akarom kérdezni hogy ha kiszűröm a víz 30%-át akkor az előre előkészített vizet csak úgy öntsem bele?

Legjobb válasz: igen ha pihenteted 1 napig vagy ha vízelõkészítõt használtál

igen ha pihenteted 1 napig vagy ha vízelõkészítõt használtál

Lehet úgy fogyni ha utálom a vizet?

Pár kortynál többet nem bírok meginni egy nap...

Legjobb válasz: Nem tudom, fogyni lehet-e, de élni (sokáig és egészségesen) bizosan nem. Mit iszol és mennyit, ha vizet nem?

Nem tudom, fogyni lehet-e, de élni (sokáig és egészségesen) bizosan nem. Mit iszol és mennyit, ha vizet nem?
elsõ, jó: )) igyál ásványvizet, pár csepp citrommal, finom. vagy szerezz forrásvizet, inni kell
"A szénsav egy kettõs méreg. Nem elég, hogy kálciumrabló, és csontritkulást okoz, ráadásul erõteljes vízelvonó hatású, dehidratálttá teszi a szervezetet."
Tegyél a vízbe egy kevés citromlevet, akkor lesz egy kis íze. A teát meg édesítõvel csináld, bár nem egészséges az sem, de az nem hízlal. Vagy esetleg olyan üdítõ, szörp, ami cukormentes.
A kérdező hozzászólása: A csapvíz nem tudom milyen itt, de pont azt írtam hogy ha vizet iszom, az mindig ásványvíz.. csak abból is jobb szeretem a szénsavast, de szerintem sem jó mindig szénsavast inni (fõleg ha kálciumot von el.. bár nem tudom ez mennyire igaz?). Hát oké, megpróbálom hozzászoktatni magam. Bár a 3 liter az nekem már nagyon sok.. :) Szerintem mindenféle folyadékból is öszvissz maximum 1 litert iszom meg egy nap.
pedig a hatásos fogyókúráknál meg kell lenni a napi minimum 3 liter folyadéknak!! Én sem bírok sokat inni fõleg nem csapvizet én ilyenkor TEÁval helyettesítem persze ízesítés nélkül:) nem a legfinomabb dehát ezvan:Dhajrááá!
Ha cukor is megy a teába, az semmiképpen nem fogyókúrás, ha muszáj, akkor próbálj inkább édesítõszert használni (stevia akár, az sajnos nagyon drága, de jó). Fokozatosan aztán ebbõl is tegyél kevesebbet bele, szoktasd magad, nagyon finomak tudnak lenni a teák magukban, csak hozzászoktál, hogy amit megiszol, az baromi édes legyen. De le lehet ám szokni a cukros lötyikrõl, tapasztalatból mondom, tényleg megszokás kérdése.
Én is így voltam ezzel. Aztán jött egy kattanás, és annyira le akarok fogyni, hogy nem zavar. Én csak szénsavasat iszom, meg max egy pohár tejet egy nap, és míg korábban alig volt meg egy nap a fél liter, annyira megszoktam, hogy állandóan iszom. Igyál teát édesítõvel, ha máshogy nem megy, de igyekezd minimalizálni.
vegyél egy víztisztítót és akkor jobb íze lesz talán. de a víz kell a szervezetednek. a szénsavas víz a kálciumot vonja ki a szervezetedbõl, meg savasít.. nem javaslom.. akkor már a menteset igyad.
A kérdező hozzászólása: Ásványvizet iszom mindig, ha iszom, de a szénsavasból sem tudok sokat meginni (nem a szénsav miatt). Mondjuk az még mindig jobb mint a sima.
A kérdező hozzászólása: Teát iszom fõleg, abban van víz ugye, de valamennyi cukrot ahhoz is muszáj raknom. Szóval jut ugyan víz a szervezetembe, csak nem tisztán és fogyókúránál nem tudom mennyire ideális ez így...
Muszáj lesz megbarátkozod a vízzel (ásványvíz vagy forrásvíz esetleg, ha a csapvíz nem finom felétek, mehet akár szénsavasan is, ha úgy jobban ízlik és jó a gyomrod). Nem csak a fogyáshoz elengedhetetlen, de a jó egészséghez is, minimum napi 2 liter. Kísérletezhetsz mindenféle teákkal is, gyógynövényteák, gyümölcsteák, zöld vagy fehér tea, délelõtt akár fekete is (ízesítés nélkül, legfeljebb kis friss citromlé, vagy néha-néha reggelre nagyon pici méz is mehet bele), a napi folyadékbevitelt részben ezekkel is pótolhatod, de a víz kötelezõ. Szokj hozzá.
hogy lehet utálni a vizet.. max úgy tom elképzelni h jóanyádék ráneveltek a puccra és nem vagy hajlandó a vizet inni, mert az nem puccos és nem menõ.
-Esetleg gyümölcslevekkel ( amit te csinálsz ) Azokkal biztosan nem. Tele van gyüm.cukorral, ami hízlal. Naponta szabad enni 1-2 db gyümölcsöt fogyókúra alatt, mert sok benne a vitamin és rost, több a pozitív hatása, mint a cukor, ami benne van. De ha napi 1-2 liter folyadékot gyümölcsbõl akarsz kinyerni, ahhoz több kiló gyümölcs kell. Az értékes rostokat kidobod, a cukrot viszont megiszod a lével együtt. Egészséges, de baromira hízlal.
Esetleg gyümölcslevekkel ( amit te csinálsz )
hogy lehet utálni a vizet??? rejtély! mindenbe víz van! meg a gyümölcslevek alapja is víz. sõt még natúr gyümölcsökbe is víz van. én kvázi imádom a vizet sokkal jobb mert nem szomjazok utánna egybõl mint a cukrosok után. jól van én iszok colát meg sprite-ot meg hasonlókat de azt csak akkor ha bent vagyok a városba és gyorsan veszek valamit. 20/F

Az ugye nem baj, ha mindennap uszok a tengerben? Van hogy csak 1-2orát, van hogy többet. Ha hidegebb a viz akkor veszek fel egy rövid kombit, ami melegen tart! Még beleférek! 27hetes km!

Legjobb válasz: Ha zárt a méhszájad és az orvos nem mondta külön,hogy nem szabad vízi sportot ûzni,akkor nem baj,csak egyszerre ne legyél a vízben sokat,nehogy felfázz és ha kijössz a vízbõl,száraz bugyi..Kellemes babavárást

Ha zárt a méhszájad és az orvos nem mondta külön, hogy nem szabad vízi sportot ûzni, akkor nem baj, csak egyszerre ne legyél a vízben sokat, nehogy felfázz és ha kijössz a vízbõl, száraz bugyi..Kellemes babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi. Egyszerre max.30p.et vagyok a vizben. Jo meleg, nem hinnèm, hogy felfázok. De minek a száraz bugyi 15-30p alatt otthon vagyok.
Jajj de irigyellek! Válasz a kérdésedre, nem baj, amíg nincs nyitva a méhszájad. Utána már nem szabad.
Jaj de irigyellek én is:) ) Tök jó neked! Ha nincs semmi probléma és zárt a méhszájad akkor nyugodtan ússz amennyit csak jólesik! A tengervíz különösen jó a kismamáknak.És maga a súlytalan, lebegõ érzés...hmmm tényleg irigyellek:) ) Az úszás a legeslegjobb szülés felkészítõ tanfolyam azt mondják, lazít, nyújtja a szalagokat, erõsíti a gátizmokat. Szóval szuper.
Szia!Elsõ vagyok.Azért írtam a száraz bugyit, mert felfázni kánikulában is lehet egy pillanat alatt.Fõleg, ha érzékenyebb vagy, de ez nem törvényszerû.Amúgy én is nagyon irigyellek, jó lehet ilyen melegben.
A kérdező hozzászólása: Köszi lanyok :-) Ne irigykedjetek, mit fog igy eltanulni a gyerek? :-):-) Azt itt meg nem nezte a doki, hogy nyitva vagyok-e, a terheleses vercukor sincs, hal istennek. :-) Most neztek elöször cukrot. Otthon hany fok van? Itt reggel 9kor 40fok volt. :-S Bonjour Modika! Ok, akkor igy irok. Igenis kedves es aranyos vagy :-) aki mast mond az elmehet a sunyiba! Jo munkat, tovabbi szep napot!

Ha úszom a vízben, akkor gondolom a puncimba mehet a víz és érzem is. Tegyek fel tampont a fertőzések elkerülése érdekében?

nem arról van szó hogy tág lennék vagy ilyesmi mert még sz?z vagyok .de nem szeretnék fert?zést.

Legjobb válasz: Szia ha nincs meg éppen a menzeszed akkor nem kell feltenni tampont. Ritka az hogy standon elkapsz valami nõi bajt. A méhedig nem megy föl a víz, így nem kell félni a fertõzésektõl. A vízben való szex érzésre ugyanolyan mint a ,,levegõn" való, csak nehéz megtalálni a megfelelõ pózt hogy kényelmes legyen. :)

Szia ha nincs meg éppen a menzeszed akkor nem kell feltenni tampont. Ritka az hogy standon elkapsz valami nõi bajt. A méhedig nem megy föl a víz, így nem kell félni a fertõzésektõl. A vízben való szex érzésre ugyanolyan mint a , , levegõn" való, csak nehéz megtalálni a megfelelõ pózt hogy kényelmes legyen. :)
16 éves létedre olyan nehéz lett volna elolvasni a szabályzatot hogy egy kérdésben csak egy dolgot kérdezz ne többet? na mindegy. és arra tudlak kérni, nyilván hogy kamasz vagy meg minden de ne ilyenekrõl fantáziálj hogy te szexelnél vízben, vagy hogy milyen lehet. erõsen ellenjavalt vízben mert így egy csomó vizet a hüvelyedbe "pumpáhat" a srác, egész mélyre, akkor már sokkal több okod lenne a fertõzésveszélyre. így nem hiszem hogy sokkal kevesebb esély lenne tamponnal mert úgyis átázik ha bejut oda a víz nem gondolod? akkor meg mindegy ha ott sem lenne nem? nincs abban hiperszuper baktériumölõ anyag. szóval röviden: felelsleges tampon. és ne szexelj vízben. szija:)
A kérdező hozzászólása: BOCS te meg akárhány éves is vagy nem tudtad elolvasni a szabályzatban hogy ne OFF- olj?!szóval errõl ennyit... de azért kössz a választ-.-
figyi, nem offoltam , mert válaszoltam utána neked...:)
A kérdező hozzászólása: kösz
21:19-es válaszoló meg tiszta hülye :D Amúgy én nem szoktam tampont használni a strandon, nem kaptam még el semmit. Vízben szexet még nem próbáltam, valószínû nem is fogom:)
ne használj tampont ha nem muszáj, mert megnõ a fertõzés veszélye a vízben azzal. szexelni pedig mégparább a vízben, mert sokkal mélyebbre megy az a dzsuvás víz.
Nem is értem honnan szedted ezt hogy a strandon tampont használj. Az csak menstruációra találták ki, semmi másra nem használható. Talán el kéne olvasni a használati utasítást. Én már próbáltam a vízben is, na nem a koszos velencei tóba, hanem az itthoni medencébe, és nagyon jó volt. Semmi bajunk nem lett tõle.
Ez igaz, hogy aki hajlamos a hüvelygombára za felhelyez egy tampont, de ez szerintem is hülyeség, mert szerintem így még több bacit juttat fel. épn ugy szoktam, ha hazajövök a strandról és érzem hogy vmi nincs rendben, akkor 3napig irrigálok.

Lehet valamilyen baja egy kutyának, ha belemegy a víz a fülébe?

Legjobb válasz: Nem tesz jót neki, az biztos. Fürdetésnél nagyon kell figyelni arra, hogy ne menjen a fülébe a víz. Ha ez valami folytán mégis megtörtént, házilag ne próbálja meg kitörölni, nehogy sérülést okozzon vele. Állatorvos esetleg tud segíteni.Pár csepp víz esetén esetleg nagyon óvatosan ki lehet törölni, ne ha nagyon belement, inkább kérjen állatorvostól segítséget.

Nem tesz jót neki, az biztos. Fürdetésnél nagyon kell figyelni arra, hogy ne menjen a fülébe a víz. Ha ez valami folytán mégis megtörtént, házilag ne próbálja meg kitörölni, nehogy sérülést okozzon vele. Állatorvos esetleg tud segíteni.Pár csepp víz esetén esetleg nagyon óvatosan ki lehet törölni, ne ha nagyon belement, inkább kérjen állatorvostól segítséget.
IGEN, lehet baja, és nem is kicsi.Mert elég sújosan begyullad a füle a kutyuknak. ahogy elöttem is irták, vidd el orvoshoz, ha ez a bj megtörtén...
Nem a belemenõ, hanem a benne maradó víz okoz problémát akár egy kutyaéletre is.A benne maradó víz pang a fülben, ettõl állandó, krónikus fülgyulladása lehet.Ha vízzel érintkezett a kutya, mindig ki kell törölni szárazra a fülét.Természetesen érzéssel, mert ezzel is kárt okozhatunk, de ha nem csináljuk meg, és begyullad, fájdalmas és krónikussá válik.

Mi van ha elfolyik a víz, és nem tudok azonnal kórházba menni?

Csak egy példa, hogy mondjuk éppen hajat mosok, és ugye csurom vizes hajjal nem mehetek be. Amúgy rengeteg hajam van, lassan szárad. De lehet bármi, a lányomat is fel kell öltöztetni, megvárni amíg ideér érte apósom vagy anyósom, stb. Meg ki tudja mi lehet. A kórház nekünk 5 percre van, viszont gondolom aki másik városban szül az sem percek alatt ér be.

Legjobb válasz: Nyugodtan végigcsinálhatod, mert nem valószínû, higy pár percen belül szülni fogsz. Nekem pl 13 óra múlva bújt ki a babám. Lezuhanyozni szerintem hülyeség, mert a víz folyamatosan folyik amíg meg nem szülsz, és úgyis trutyis leszel. Az utolsóna üzenném még, hogy nyugodtan hívhatsz mentõt, ha elfolyik a vized és senki nincs aki bevigyen.

Nyugodtan végigcsinálhatod, mert nem valószínû, higy pár percen belül szülni fogsz. Nekem pl 13 óra múlva bújt ki a babám. Lezuhanyozni szerintem hülyeség, mert a víz folyamatosan folyik amíg meg nem szülsz, és úgyis trutyis leszel. Az utolsóna üzenném még, hogy nyugodtan hívhatsz mentõt, ha elfolyik a vized és senki nincs aki bevigyen.
amikor elfolyt a magzatvizem, felhívtam a szülésznõt, õ mondta, hogy nyugodtan zuhanyozzak le, készülõdjek, de ráérek komótosan. A kórház 5 percre volt nálunk is, 1 óra múlva értünk be és még 12 órán keresztül nem történt bent semmi, mert nem voltak fájásaim. Persze felvették az adataimat, volt nst, de ennyi. Tehát nem kell annyira kapkodni, van még idõ tenni-venni. Nyugodtan szárítsd meg a hajad, vagy várd meg az anyóst.
Nem azt mondtam, hogy tilos! Egyébként én nem tettem meg! Az utolsó gondolatom lett volna a zuhanyzás miközben feküdtem az ágyon és dõlt belõlem a víz. Örültem, hogy nem nekem kell a maradék cuccomat a bõröndbe tenni és nem áztatom el az egész lakást...
Azért hadd zuhanyozzak le ha jól esik! Ezt úgy is fel lehet fogni hogy minek enni úgy is kijön. Minek sminkelni ha este lemosom. Én biztos le fogok zuhanyozni! Nem is ismerek olyat aki nem tette meg.
Ja és vajúdás közben tilos vezetni!
szia! én 50 km-re vidéken lakom a kórháztól ami Bp-n van! a fiam délig oviban van a férjem fent pesten dolgozik :) apumék szintén pesten vannak, anyósom nem tud vezetni és pesti :) szóval így 34-hetesen én is gondban vagyok hogy fogom én ezt megszervezni ha éppen reggel jön a babóca :) kocsim mondjuk van de nem biztos hogy fájások közepette szívesen vezetnék - fõleg ha dugó van akkor az amúgy 1 órás út- akár 2 órás is lehet! totál para vagyok emiatt de remélem esete indul be... erre próbálok koncentrálni :)
Én 30 km-re lakok a kórháztól mégis úgy tervezem ha elfolyik a magzatvíz még lezuhanyzok ha kell borotválkozok is és úgy megyek be sõt ha apa nincs itthon még a szomszédnak is szólni kell, én bízom benne hogy lesz rá idõm hiszen ahogy tájékozódtam mindenkinek volt.Elsõ baba. üdv 36hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat kicsit megnyugodtam :) remélem inkább fájásokkal kezdõdik a szülésem, ahogy az elsõ is.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak pontosítanék, nem úgy gondoltam, hogy elfolyik a víz, aztán gyorsan megmosom a hajam, hogy jól nézzek ki, hanem hogy már csurom víz a fejem és közben folyna el. És a kérdés is arra irányul, hogy benne vagyok valamilyen folyamatban, amit nem tudok azonnal félbehagyni.
Nekem 15-kor folyt el a magzatvíz, 20 perc alatt beértünk, ctg-re tettek, mondtam, hogy már 2-3 percesek a fájások, székelési ingerem van, megvizsgált az ügyeletes doki, addigra már 3 ujjnyira nyitva volt a méhszáj. Rögtön szülõszoba. Mire 5-re beért a dokim, addigra már papírvékonyságú volt a méhszáj, nem sokkal utána már a tolófájások jöttek, de nem ment le a baba, nem illeszkedett be, a szívhangja esni kezdett. Így sürgõsségi császár lett, 18:40-kor emelték ki a babát. Minden szülés más, de arra nem lehet alapozni, hogy másnak milyen volt. Lehet, hogy a tied is extra gyors lesz. Én jobban éreztem magam, amint odaértünk, és szakszerû kezekbe kerültem, eszembe se jutott, hogy éppen nem frissen mosott a hajam.
A sógornõm mind a két gyerekkel megreggelizett, bement a kórházba a lábán és 1 óra múlva kint volt a 4, 65kg gyerkõc. Kb a magzatvíz elfolyása után 2 órával.
Nekem éjjeli fél 2-kor folyt el a magzatvíz, és 3 után pár perccel értünk be.Nekem azt mondták, azért 2 órán belül menjek be.Én is még borotválkoztam, hajat mostam minden, direkt nem siettem.A második szülésnél azért lehet elõbb bemegyek:) Tehát annyi idõd lesz nyugi:)
Szerintem bõven lesz idõd megszárítani, de hidd el, az sem fogja érdekelni a dokikat, ha esetleg vizes marad és csak egy törölközõbe lesz becsavarva a hajad. A szülés fontosabb, a hajad majd megszárad :) De ha ilyen elõfordulna, mindenképp csavarj rá törölközõt, meg ne fázzon a búrád! Nekem egyik nap elkezdett szivárogni, szabályosan 1 napra rá indultak a fájások.
Mondjuk ha csak fájásaim lettek volna, akkor én is biztosan lezuhanyzom, hajat mosok és megborotválkozok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!