Találatok a következő kifejezésre: Ha a a bőröndbe (31 db)

Utazott már valaki kézipoggyászként Ormi bőrönddel? A mérete50x36x18 ez renden is lenne, de ha belemérem a kerekeit is akkor úgy 57-58cm kb. Vajon elfogadják majd kézipoggyásznak? Belefér ez a típusú bőrönd a keretbe? Vagy keressek inkábbb másikat?

Legjobb válasz: mérd le és olvasd el mit ír a légitársaságod, hogy kerékkel együtt 55x40x20 vagy hasonlót, de ha 2 cm el magasabb sztem tökmindegy mert a keretbe tenni becsekk után állítva kell nem fektetve.

mérd le és olvasd el mit ír a légitársaságod, hogy kerékkel együtt 55x40x20 vagy hasonlót, de ha 2 cm el magasabb sztem tökmindegy mert a keretbe tenni becsekk után állítva kell nem fektetve.
A kérdező hozzászólása: Szia!!Köszi a választ!!:) Szóval a mérõketrecbe állítva teszik, és szerinted ha a többi méret stimmel 40x20 akkor nem lesz gond?Ha beleállítják és kilóg felül mert kilóghat a kerekei miatt ami lehet, hogy feltartja az nem lehet gond?Vagy szedjem le a kerekeit?Nem nagyon szeretnék másik bõröndöt venni ha nem muszáj, ja és most utazom elõször repülõvel azért is vagyok ilyen tanácstalan.Ha láttam volna valaha ilyen mérõketrecet biztosan tudnék viszonyítani.Flector port egy dobozzal felvihetek kéipoggyászban?
kézipoggyászként még nem utaztam, de mint ember egy kézipoggyásszal igen
A kérdező hozzászólása: :) :) és mint ember kézipoggyásszal miket tapasztaltál?Mert nekem ez lesz az elsõ repülõutam és semilyen tapasztalatom nincs, azért is kérdezõsködöm!!!
felszállás közben igyál valamit vagy nagyon fog fájni a füled (legalább is sokaknak szokott)
Csak szólok, hogy van ahol fekvõ a keret.
nekem eddig még sose kellett beletenni se, csak ránézett a csaj, és mondta, hogy oké :) de 2cm nem hiszem, hogy számítana... az enyém is 2-3 cm rel nagyobb, és amikor vettem volt rajta egy böhöm nagy matrica hogy cabin friendly.
Én már láttam olyat többször, hogy emiatt letörték az emberek a bõröndök kerekeit. Milyen társasággal utazol?

Ha a bőröndben van ez az ital, Svájcból vihetek haza Mo. -ra? és ha igen max. Hány darabot?

http://www.acambiode.com/producto/fotos_c-ice-swiss-cannabis..

Legjobb válasz: Ha ebben drog van, akkor nem hozhatsz.

Ha ebben drog van, akkor nem hozhatsz.
nincs benne, nekem is van pár , de én ezt egy helyi diszkontból vettem :) meg kell jegyeznem viszont, hogy kb 3 hét alatt eltünt...

Ferihegyen mennyibe kerül ha beakarom fóliáztatni a bőröndöt?

Legjobb válasz: Sokkal olcsóbb ha veszel egy tekercs fóliát és otthon te magad fóliázod be a bõröndöt.

Sokkal olcsóbb ha veszel egy tekercs fóliát és otthon te magad fóliázod be a bõröndöt.
Felesleges, mert ha bele akarnak nézni, úgyis leszedik.
Árak poggyászonként 1580 Ft, poggyászbiztosítással 1950 Ft http://www.bud.hu/utazas/szolgaltatasok/poggyaszfoliazas
Az enyémbe majdnem mindig belenéznek. Pedig semmi olyan nincs nálam, csak a ruhák. Elektronikai cuccok, mint pl. fényképezõ nálam a válltáskámban. Hogy miért, nem tudom. Talán szúrópróbaszerûen. Nincs összetúrva a holmim, csak a cipzár az esetek több, mint felében nem középen van, ahogy hagytam.
Ha nyugat felé repülsz, akkor pénzkidobás.
A befóliázás 1700 Ft poggyászonként. Múlt heti ár. És biztonságos, ha feltépik leszakad a zárcédula, követelheted a károd megtérítését. Akkor érdemes, ha félsz a felnyitástól, és a poggyász nehezen viseli a dobálást.
Én sosem fóliáztatom be. De ha Oroszoba mész tuti lopnak. Egyiptomba is.
Persze, ha a Balkánra utazik, vagy a 3. világba, akkor megértem.
Normális embereket alkalmaznak, akik nem lopnak, nem c.-ak.
be_akarom fóliáztatni
"Felesleges, mert ha bele akarnak nézni, úgyis leszedik." Azért nem teljesen felesleges, ugyanis azt azért szokták, hogy a dobáláskor ne sérüljön, ne koszolódjon és a reptéri alkalmazottak ne lopjanak ki belõle valamit. A vámvizsgálat egy külön történet.
Csak akkor, ha az érkezõ országban nem rohansz. Mert ha rohansz, és az eljáró tiszt bele akar nézni, akkor szépen tekergetheted...
Nekem viszont már kétszer is loptak a bõröndömbõl. Mind a kétszer, az USA-ból jöttem Bp.-re!


A kérdező hozzászólása: ((USA))
Lehet a feladandóban az tuti. De meg kell nézned az amerikai konzulátus oldalán mennyi alkoholt vihetsz be az országba, égetet szesz, bor, sör mindegyik más mennyiségben vihetö.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :)

Ha repülőgépen utazok, akkor miért nem lehet kaját berakni a bőröndbe?

Legjobb válasz: Abba, amit feladsz, lehet. Nem ajánlott romlandót berakni, mert meleg helyen van, és nem ajánlott olyat, ami kifolyik, összetörik, mert a bõröndöket dobálják. Csak magaddal nem vihetsz fel.

Abba, amit feladsz, lehet. Nem ajánlott romlandót berakni, mert meleg helyen van, és nem ajánlott olyat, ami kifolyik, összetörik, mert a bõröndöket dobálják. Csak magaddal nem vihetsz fel.
A kérdező hozzászólása: Ja, és akkor magammal miért nem lehet?
Egyszerû marketingfogás.Hogy ott vegyél kaját.
Amit a reptéren veszel kaját azt nyugodtan felviheted, még italt is. A bõröndbe meg bármit bele lehet tenni (MAJDNEM mindent)

Ha repülővel megyek akkor a bőröndbe rakhatok hajlakkot és hajvasalót?

félek h szétrobban a hajlakk

Legjobb válasz: Nem robban szét, mert a reptéren elveszik.

Nem robban szét, mert a reptéren elveszik.
Hát ez jó, ez tetszett:) de igaz, elveszik, hajvasalót vihetsz! azt nem veszik el! elvileg!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat de én ugy értettem h ha feladom a böröndöt(mármint nem kézipongyászba teszem)
Persze, hogy tehetsz. Ha minden rendben megy nem robban fel. Én sokszor repültem, még sose robbant. De az már elöfordult, hogy egy másik utasnak igen, és az összes csomag átázott, plusz egy csomó ruha tönkrement.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ

Ha a hajvasalót a bőröndbe rakom akkor nem fogják elvenni az ellenőrzésnél?

Legjobb válasz: biztos, hogy nem.. ha feladod a bõröndbe akkor tuti nem.. nekem nem vették el, ráadásul én kézipoggyászba felvittem magammal .. és Londonba mentem, ott pedig eléggé ellenõriznek mindent és nem vették el :P

biztos, hogy nem.. ha feladod a bõröndbe akkor tuti nem.. nekem nem vették el, ráadásul én kézipoggyászba felvittem magammal .. és Londonba mentem, ott pedig eléggé ellenõriznek mindent és nem vették el :P
Nem fogják! A barátom bõröndjében volt antenna, roother, mindenféle kábel, az én hajvasalóm meg kreppelõm. :)
Fel a kezekkel! Gépeltérítés! Vigyázat, hajvasaló van nálam!!! :D
Poggyaszba nem engedtek fel, kiszedettek a fulbevaloimat, ekszereimet es betetettek a borondbe ahonnan szepen ki is pakoltak mindent ami ertek volt. A biztositasnal kozoltek, hogy erre nem fizetnek, a legitarsasag pedig szintugy nem vallal feleloseget a borondbe rakott targyakert. ugyhogy bekaphatja az osszes rohadek :((((((
felviheted a gépre. böröndben

Hamarosan fogok repulni Marosvasarhelyrol London Lutonba wizzairel, mennyit kell fizetni ha a jegyben beleszamitott borondon kivul meg szeretnek vinni egy nagyobb taskat, de amit viszont nem vihetek fel magammal?

Legjobb válasz: Nem egyszerûbb a wizzairnél megnézni, mint kérdezni? :) Amúgy nem írtad, hogy hol szeretnél fizetni: elõre neten a legolcsóbb mód, aztán reptéren fizetve kb. kétszer annyi és ha mégis megpróbálod kézi poggyászként felvinni és csak beszálláskor derül ki, hogy nem lehet, akkor már kb. 4x annyit kell fizess, mintha elõre neten megvetted volna a lehetõséget a feladott poggyászra. Ha neten veszed, akkor mostanság még 105 RON, de késõbb, nyári idõszakban már 147 RON / irány / csomag, szóval az se mindegy mikor utazol! De ezek csak akkor ha elõre megveszed a csomag lehetõségét! Reptéren mint írtam, jóval drágább, kb. 2x annyi!

Nem egyszerûbb a wizzairnél megnézni, mint kérdezni? :) Amúgy nem írtad, hogy hol szeretnél fizetni: elõre neten a legolcsóbb mód, aztán reptéren fizetve kb. kétszer annyi és ha mégis megpróbálod kézi poggyászként felvinni és csak beszálláskor derül ki, hogy nem lehet, akkor már kb. 4x annyit kell fizess, mintha elõre neten megvetted volna a lehetõséget a feladott poggyászra. Ha neten veszed, akkor mostanság még 105 RON, de késõbb, nyári idõszakban már 147 RON / irány / csomag, szóval az se mindegy mikor utazol! De ezek csak akkor ha elõre megveszed a csomag lehetõségét! Reptéren mint írtam, jóval drágább, kb. 2x annyi!
32 kilonyi poggyaszt vihetsz fel wizzairre, ha veszel feladando boront szolgaltatast. sehol mashol nem engednek ennyit turistaosztalyon. inkabb vegyel egy nagyobb borondot es pakold meg 32 kilonyi cuccal.

Mit érdemes vinni az Egyesült királyságba ha busszal megyünk és maximum 20 kg lehet a bőrönd?

18 napról lenne szó! Mobile homeokban fogunk lakni ágynemű huzatot azt kell vinni. Van itt valaki akinek ilyen téren tapasztalatai vannak?

Legjobb válasz: ásványvíz buborékmentes mindenképp legyen nálatok, több üveggel, ami az elején még elég. tisztálkodószerek, papucsok, 1 zuhanyzáshoz, 1 bentre, pizsama, nappali ruházat, pár konzerv, konzervnyitó ami borbontó is egyben, evõeszközök, Kézfertõtlenítõ, lehetõleg több, nedves törlõkendõ, amivel kezet lehet törölni, arcot törölni. Wcpapír helyett is használható. és nem kell több kg wc papírt vinni, hanem a kozmetikai nedves kendõ kis helyen is elfér. Lázcsillapító, hasfogó, sebtapasz mindenképp legyen a csomagban! És egy helyi térkép!!

ásványvíz buborékmentes mindenképp legyen nálatok, több üveggel, ami az elején még elég. tisztálkodószerek, papucsok, 1 zuhanyzáshoz, 1 bentre, pizsama, nappali ruházat, pár konzerv, konzervnyitó ami borbontó is egyben, evõeszközök, Kézfertõtlenítõ, lehetõleg több, nedves törlõkendõ, amivel kezet lehet törölni, arcot törölni. Wcpapír helyett is használható. és nem kell több kg wc papírt vinni, hanem a kozmetikai nedves kendõ kis helyen is elfér. Lázcsillapító, hasfogó, sebtapasz mindenképp legyen a csomagban! És egy helyi térkép!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Igen.
Igen, mi a nyáron mikor mentünk egy néni kekszet, cukrot osztogatott mindenkinek, mert nem akarta kidobni, de nehéz volt a bõröndje.:)
Én mindig jót röhögök, mikor ügyeskednek az emberek a bõrönddel meg a kézipoggyásszal. Sokszor az az érzésem, hogy az emberek tudnak valami közeledõ apokalipszisrõl, amirõl én nem hallottam.
Lehet, de kérdés, hogy azaz 5 póló mennyire számít... ha 15 kiló lehet a táskád, de a tiéd 20, akkor 5 pólóval nem jutsz messzire. :) Én azt mondom biztosra kell menni. Itthon megpakolni, lemérni, hogy bõven beleférjen a keretbe, visszafelé így lehet kicsit többet pakolni, de azért érezhetõen sokkal nehezebb ne legyen. Eddig mindig bejött, egyszer kézipoggyásznál nem, de ott meg el lett csalva, szóval lényegtelen.
A kérdező hozzászólása: Okés, köszi :) Azt hiszem akkor nagy beöltözés lesz a reptéren! Mivel külföldrõl pakolok haza, ezért sajnos rá leszek kényszerülve a réteges öltözködésre. Ilyenkor örülök, hogy a csõgatyák mellett hoztam ki egy bõszabásút is, az alá lehet öltözni :)
Ha sokszor utazol így, akkor érdemes lehet egy jaktogo-ra beruházni: http://www.jaktogo.com/index.php
en mindig lemerem a borondom otthon. tehat ha 20 kilo a hatar akkor max 19 kilot teszek bele. amugy igen , fel lehet venni ruhakat, ha az ember rakenyszerul akkor inkabb felveszi minthogy kidobja. a repteren ezert nem neznek furan.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:) Igazából mindent haza kell vinnem, ami valószínû, hogy több mint 20 kiló, nem hagyhatok itt semmit. Az a ruhává alakítható táska okos dolog, de annyit nem utazok, hogy megérje megvenni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!