Találatok a következő kifejezésre: Ha a a 12 (1284 db)

12 hetes vagyok, és ez idáig Utrogestant szedtem. A dokim azt mondta, hogy ha elérem a 12 hetes kort, akkor abbahagyhatom. A doki azt mondta, hogy teljesen mindegy hogy hirtelen hagyom abba, vagy fokozatosan. Nem lesz baj, ha hirtelen abbahagyom?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is kellett használnom az Utrogestant a 12.-ik hét végéig. Nem kellett fokozatosan leállnom vele, csak egyszerûen abba kellett hagynom. Nekem 3x2 volt a napi adagom. Az utolsó napon már csak reggel a 2 szemet vettem be és ezzel véget ért a kezelés. Azért kell abbahagyni szigorúan, mert a 12. héttõl a magas hormon tartalma miatt már nagyon károsítja a májat.A 12. hétig tulajdonképpen teljesíti is a szerepét, mert innentõl a méhlepény veszi át a gyógyszer helyét. Lényegében ez a 12. hét a határ ennél a gyógyszernél. Jó baba várást! 31 hetes kismama

Szia! Nekem is kellett használnom az Utrogestant a 12.-ik hét végéig. Nem kellett fokozatosan leállnom vele, csak egyszerûen abba kellett hagynom. Nekem 3x2 volt a napi adagom. Az utolsó napon már csak reggel a 2 szemet vettem be és ezzel véget ért a kezelés. Azért kell abbahagyni szigorúan, mert a 12. héttõl a magas hormon tartalma miatt már nagyon károsítja a májat.A 12. hétig tulajdonképpen teljesíti is a szerepét, mert innentõl a méhlepény veszi át a gyógyszer helyét. Lényegében ez a 12. hét a határ ennél a gyógyszernél. Jó baba várást! 31 hetes kismama
Én a 16. hétig szedtem, biztos ami biztos alapon (orvosi javaslatra), a 12. héttõl fokozatosan csökkentve az adagot. Ártani nem ártasz vele ha tovább szeded, de ha véletlenül elõbb hagyod abba az a baj, szóval az orvosom nálam így döntött. Minden jót! 30 hetes
Én is Utrogestant szedek. Napi 2X1 szemet. Nekem a doki azt mondta, hogy 13 hetes koromig szedjem. Szerdán töltöm a 12 hetet. Nekem azt javasolta, hogy fokozatosan hagyjam abba. A védõnõ is ezt javasolta. Úgyhogy 3-4 napig majd napi 1 szemet veszek be, aztán pedig elhagyom. Boldog babavárást!
Én nekem is fokozatosan kellett abbahagynom, egy hétig napi egy hüvelygolyót, elõtte napi kettõt használtam. A 14. hétig.

A dokim azt mondta menjek vissza a kötelező vizsgálatokra, ha betöltöttem a 12. hetet és megkaptam a H1N1 oltást. Most akkor ezt, hogy is kell néznem?

Akkor a 12. hét elején kell visszamennem, vagy ha már a 13. -ba léptem? Mit jelent a betöltött 12. hét? A hét végét? Vagy elég ha már beleléptem?

Legjobb válasz: Ha már elmultál 12 hetes, akkor menj vissza! Nekem is igy kellett, 12 hét 4 naposan voltam a 12 hetes UH-on, és a papírommal amit ott kaptam, azzal mentem a háziorvosomhoz, hogy betöltöttem a 12 hetet és beadhatja a védõoltást!

Ha már elmultál 12 hetes, akkor menj vissza! Nekem is igy kellett, 12 hét 4 naposan voltam a 12 hetes UH-on, és a papírommal amit ott kaptam, azzal mentem a háziorvosomhoz, hogy betöltöttem a 12 hetet és beadhatja a védõoltást!
A 12+0 hét jelenti az, hogy pont akkor töltötted be a 12 hetet, a 12+1 hét már a 13. (-DIK, fontos a törzsszámnév képzõ), de a 12+6 hetes korodig orvosilag 12 hetesnek számítassz, mindegy, hogy már beléptél a 13-dikba. Õk mindig betöltött héttel számolnak. Tehát 12 hetes vagy: 12+0-12+6 hetes korodig. Ebben a 6 napban már beadathatod szerintem.
Szia! Én 12+6 naposan kaptam meg tegnap. Tõlem annyit kért a nõgyógyászom, hogy várjam meg a 12. hetet, szerintem én ezt teljesítettem, az orvos sem tiltakozott amikor beadta.
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak azért, mert nekem a nõgyógyász azt írta a papírra, hogy 12 hét után védõoltás + nõgyógyászati kontroll.

Emelt szintű érettségire (szóbeli), csak akkor lehet mennni ha megvan a 12% irasbelin?

Mi a teendő akkor, ha valakinek nincs meg az emelt szintű írásbelin a 12% (pl.: kémia) ? Bekell még menni az adott intézménybe ahova a vizsgázó kilett írva szóbelizni, vagy ha nem jogosult a szóbeli vizsgára (nincs meg az irásbelin a megfelelő %os minimum) akkor már else kell mennie sehova?

Legjobb válasz: El se kell (különírva) mennie, szinttõl függetlenül csak 12%-ot elérõ írásbelivel lehet szóbelizni.

El se kell (különírva) mennie, szinttõl függetlenül csak 12%-ot elérõ írásbelivel lehet szóbelizni.

Baj, ha csak a 12. heti uh (ami a 13. héten lesz) után megyek védőnőhöz és laborba?

Legjobb válasz: Nem baj. Én is akkorra kaptam idõpontot. a 12. heti uh-kor 12+5 leszek a vérvételen már majdnem 13 még nem tudom melyik nap megyünk.

Nem baj. Én is akkorra kaptam idõpontot. a 12. heti uh-kor 12+5 leszek a vérvételen már majdnem 13 még nem tudom melyik nap megyünk.
A kérdező hozzászólása: Az van írva a beutalóra, én sem tudom. Biztos cukrot néznek :(
A kérdező hozzászólása: Logikus lenne külön labor, de nem hiszem, h itt van :( Köszi a választ!!
A kérdező hozzászólása: OK, köszi.
16.08-as vagyok, túl egy terhességen, szülésen, és soha, egyetlen vérvételre sem kellett éhgyomorra mennem. Innen vettem az információmat. Ezek szerint ritka kivételnek számít ez, bár itt felénk ez egyáltalán nem meglepõ, így természetes. Mivel olyan értékeket általában nem néznek, amihez éhgyomri állapot kéne, így továbbra sem értem, miért kell éhgyomorra menni pl. egy vércsoport-meghatározáshoz vagy egy Hepatitis B-szûréshez, vagy a Down-teszthez. Vérképet az elsõ és utolsó alkalommal néztek (hgb és hct is), de akkor sem kellett éhgyomorra mennem, cukorteszt meg a 26. hét körül van, ha jól emlékszem, és nekem is egy órával vérvétel elõtt kellett ennem.
Én úgy mentem a vérvételre, hogy nekem azt mondta a védõnõ, hogy elõtte egy órával egyek egy zsemlét és egy pohár tejet. Nekem nem kellett éhgyomorral menni.
Én a 14. héten voltam a védõnõnél elõször, akkor kaptam a kiskönyvet is. Addigra már rég túl voltam a vérvételen, és a 12. heti uh-on is. Senki nem csinált problémát belõle. A laboreredményeket a védõnõ vezette be a könyvembe, nem csinált õ sem ügyet belõle, hogy késõn mentem hozzá. Azt én sem értem, hogy miért írta valaki, hogy terhesen nincs éhgyomros labor, mert szinte mind az. Eleve a cukorterhelés is éhgyomros, sõt, ott a két vérvétel között még el telik 2 óra, amikor nem ehetsz, nem ihatsz semmit. A toxo és az ellenanyag teszt azt hiszem, amire nem kell éhgyomrosra menni. A legtöbb helyen a terhes labor külön van emiatt a sima labortól, hogy ne kelljen a kismamáknak "szenvedniük" az alatt az idõ alatt, amíg a sorukra várnak.
A kérdező hozzászólása: Tudom, h ez várható :( De akkor hányjam össze a labort?
16.08. ezt ki mondta neked, hogy egyik vérvételre sem kell éhgyomorra menni?Mindegyikre úgy kell... Amúgy ezt kórháza válogatja ezek szerint, ugyanis nálunk csak úgy adtak(adnak)beutalót, ha mutatom a kiskönyvemet.(igaz nálunk a kórházban kell beutalót kérni, máshol a háziorvos/védõnõ is adhat) Amúgy meg ha csak a rosszullétek miatt halogatod, akkor sajna ki kell ábrándítsalak, ami sokakra igaz, nem biztos, hogy rád is az lesz(bár szurkolok), de én pl a 16. hétig hánytam.
A kérdező hozzászólása: Akkor minden labor más.. Jó nektek, h direkt ennetek kellett :)
Én pont az elsõ ultrahang és vérvétel után látogattam meg elõször a védõnõt, a kórházban senki nem kereste rajtam a kiskönyvet. Csak azt nem értem, miért kell éhgyomorra menned??? Terhesen - elvileg - nincs olyan vérvétel, amire éhgyomorra kellene menni.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi :) Akkor én sem fogom elsietni, fõleg, h nagyon rosszul vagyok mostanság, nem szívesen megyek sehova. 11 hetes vagyok pont ma.
A kérdező hozzászólása: Én 13+1 hetes leszek. Ezen a vizsgálaton nem kérik más a kiskönyvet? _Neked már van?
A kérdező hozzászólása: máR
De, kérik. Az alapján tudod ugyanis hivatalosan a terhességed bizonyítani. Menj el védõnõhöz minél hamarabb :) A vérvétellel viszont ráérsz utána is.
Én személyes okokból (nem lustaság) csak nagyon késõn, félidõn túl jutottam el a védõnõhöz, nem volt baj. Ha kérték a kiskönyvet, mondtam, hogy még nincs, és kész. Ha megvannak a leletek, utólag is be lehet írni mindent. Viszont a labort nem érdemes halogatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, a labor hasznos. Csak 8-ra éhgyomorra odamenni hányós kismamaként.. emiatt halogatom :S
Nincs még kiskönyvem nálunk utolag másolnak be mindent. 1. v.
A kérdező hozzászólása: Hány hetes vagy?
11+5. Még nincs könyvem. elözö gyerekkel a 14. héten kaptam kiskönyvet. Itt nem csinálnak gondot belõle.
Nem kellett direkt ennünk.:) Egyszerûen csak ehettünk. De természetesen nem mentem éhgyomorra, úgy sokkal rosszabb. Biztos, hogy labora válogatja, kitartás az éhgyomri vérvételhez!:)

Nem baj, ha a baba 12-13 órát alszik éjjel?

kislányom 3 hónapos. 1 hònapos korától kezdve átalussza az éjszakát, este 6-7 körül elalszik és reggel ugyancsak 6-7 körül ébred. Ez nem baj? Én örülök persze mert tudok aludni, de az ö fejlödése szempontjából nem káros? Amúgy nö meg gyarapszik a súlya is.

Legjobb válasz: Az én kislányom is nagyon sokat alszik. (10-12 órát) Újszülött korában, még a kórházban volt, hogy 7 órát aludt egyvégtében.

Az én kislányom is nagyon sokat alszik. (10-12 órát) Újszülött korában, még a kórházban volt, hogy 7 órát aludt egyvégtében.
2 éves gyerekeim éjjel 13 órát, nappal még 2 órát alszanak. Ez nem extra szerintem, csak ki kell alakitani a megfelelõ alvás ütemet náluk és kész.
nem baj nem lesz tõle baja! az án kislányom 4 és fél hónapos 3 hós kora óta ugy alszik hogy este fél 9 tõl reggel fél 7ig
Baj?????Dehogy, szerencse! 2, 5 évesem nem alussza át az éjjelt, na ez már baj:)
Az én lányom is pár hónapos kora óta 12 órát alszik éjjel, most másfél éves.
Semmi baja nem lesz ne aggodj, csak jó alvo azt jelenti.
Mázlisták. :DDD Nem baj, ha rendesen fejlõdik, és nappal eszik eleget, akkor éjjel nyugodtan alhat amennyit csak akar. Örülj neki! :D
Nem baj:) Ha éhes, úgyis felkel. A fiaim a mai napig ennyit alszanak éjjel, a nagy már ovis lesz lassan.
Szia! Az én fiam este 8-tól reggel 10-ig alszik 3 hetes kora óta. Ez 14 óra! Most 1 éves, és még mindig megvan ez a jó szokása. Egyszer sem kelt fel éjjel azóta. Délután is alszik 3 órát. Semmi baja nem lesz. Örülj neki! :-)
Akkor most mar megnyugtattak az elottem levok? :) Az enyem 7 honapos es este 8-tol reggel 8-8, 30-ig alszik, en is meg a ferjem is jo alvok voltunk kiskorunkban. Ja meg nappal 2-3 -szor is alszik a kis manom.
tedd össze a két kezed és vigyél gyertyát a templomba. 8hós 15-ször kel éjszaka.
Mindkét gyerekem ennyit alszik 5-6 hetes korától :) Mázlista vagy te is, örülj neki.
Én ugyan nem vagyok érintett, mert a 13 hónapos kicsi fiam még mindig ébred vagy 6-szor is éjjelente, de nem hiszem el hogy ennyi mázlista ember van, akinek ilyen jó alvó a babája. Az enyém még napközben is általában fél órákat alszik csak... hát kedves kérdezõ, azt hiszem örülj annak hogy ilyen jó alvókája van a babádnak. :) És ha szépen fejlõdik tuti semmi baja nem lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ! Most tudtam csak géphez jönni. Nagyon megnyugtattatok!:) Mert sajnos hallottam olyan opciót, hogy ha éjjel nem kel fel akkor keltsem fel enni. De nem vagyok az eröszak híve ezért gondoltam inkább itt megkérdezem, és hála istennek látom nem vagyok egyedül ezzel az alvási szokással. Akkor hagyom aludni ezek után is. Mégegyszer köszönöm!:)
17 honapos kisfiam este 9- fel 10-tol reggel 9-ig alszik :) Mindig ilyen volt :) Szerencsesek vagyunk mi is :) Jah es teljesen jol fejlodik igy napi 4 etkezessel is. 17 honaposan 10, 2 kg es 86 cm.

Ha a baba a terhességi hetéhez képest (mensi szerint) 2, 5 héttel nagyobb már a 12 heti uh-tól és azóta is folyamatosan tartja ezt a"kort" akkor most õ ha hamarabb születik ezzel a 2, 5 héttel nem lesz baj?

Úgy értem, hogy akkor nem lesz meg ez a 41 hét...jaj, lehet kicsit hülyén fogalmazok, de értitek mit akarok kérdezni???Minden vizsgálatom hamarabb volt a 12 hét óta, 18-24 hetes uh cukorterhelés, AFP, minden...

Legjobb válasz: Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).

Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt mondták, az biztos, hogy a peteérés nekem mindig a 8-9 ciklusnapon volt, tehát nem 14. de az akkor is kb 1 hét....azért köszi
A 12. hétig fejlõdnek egyformán - ha akkor már nagyobb volt 2 héttel, általában ráírják a papírra, hogy "terminusmódosítás" és új lesz a "szülés várható idõpontja".

Szerintetek elég, ha csak a 12. hétig mondok le a szexről? Folyt. Lent.

5 hetesen volt egy kevés barnás folyásom, ami egy nap után meg is sz?nt teljesen. Utrogestan-t kaptam, amit 12 hetes koromig kell használnom.

Legjobb válasz: Muszáj lesz pedig legyõznie a konzervatívságát, mert ez egy nagyon fontos dolog, hogy ebben segítsen neked. Az én dokim meg túl óvatos. Nekem nem volt semmi gondom, mégis azt mondta, hogy a 12. hétig, ha lehet ne, mert nem lehet tudni nem lesz e baj, utána is csak hetente egyszer óvszerrel a fertõzés miatt. Mondjuk nálunk nem volt ebbõl gond, a párom nem nagyon akarta, mert féltett minket, én meg annyira nem kívántam. Most meg már a méhszáj miatt nem javasolt.34 hetes kismami

Muszáj lesz pedig legyõznie a konzervatívságát, mert ez egy nagyon fontos dolog, hogy ebben segítsen neked. Az én dokim meg túl óvatos. Nekem nem volt semmi gondom, mégis azt mondta, hogy a 12. hétig, ha lehet ne, mert nem lehet tudni nem lesz e baj, utána is csak hetente egyszer óvszerrel a fertõzés miatt. Mondjuk nálunk nem volt ebbõl gond, a párom nem nagyon akarta, mert féltett minket, én meg annyira nem kívántam. Most meg már a méhszáj miatt nem javasolt.34 hetes kismami
Vagy cseréld le... Mi az, hogy a nõgyógyász nem beszél a szexrõl???
EAkéármilyen maradi, az nem lehet, hogy ilyen lényeges dologról a szégyellõssége miatt hallgasson. Kérdezz rá egyenesen: szabad közösülnünk? Szabad nekem elélvezni? Miért nem? Meddig nem? Ne hagyd magadat, õ meg ne finomkodjon, nem a középkorban élünk.
Én vérezgetés miatt 5-12. hétig Utrót szedtem, a szextõl a 16. hétig voltam eltiltva. Szerintem ne minket kérdezz, hanem az orvosodat.
eleg erdekes, ha egy nogyogyasz maradi, vagy konzervativ. gondolom latott mar egy, s mas cifra dolgot. arrol nem beszelve, h o tudja a legjobban, h hogyan keszul a gyerek...:)
Szerintünk? Az tök mindegy. Majd az orvos megmondja, ha szabad vagy ha nem szabad szexelned.
nem
A kérdező hozzászólása: Ha a dokim beszélne ilyenekrõl, biztos nem itt próbálnék segítséget kérni. Nagyon maradi, idõs férfi a dokim, nehéz vele ilyenekrõl beszélni......
nekem mondjuk több barnázásom is volt, a 14. hétig, Utrot a 16. hétig szedtem, de a szextõl a szülésig el vagyok tiltva. 32 hetes km
Én a 8-10 hét között véreztem, barnáztam. A 13. hétig nem szexelhettem. Ill. orgazmusom sem lehetett. De utána már igen. Ha az orvosod nem felel meg, szerintem keress másikat. És ha nem muszáj ne ûzd el az életetekbõl az intimitást. Ez nagyon fontos neked is és a párodnak is. ;)
Ja és az utrogestant 12. hétig használtam, a 13. héten pedig fokozatos csökkentés mellett megszüntettem.

Miért baj ha késik a 12 hetes ultrahang?

Úgy értem, miért baj az, ha a 12 hetes uh csak mondjuk a 13. héten lesz megcsinálva?

Legjobb válasz: Pl. a Down kóros babáknak késõbb fejlõdik ki az orrcsontjuk, ezért nézik ezt is a 12.héten. A 13 héten már lehet ott egy pici orrcsontocska, így nem hiteles a genetikai szûrés.

Pl. a Down kóros babáknak késõbb fejlõdik ki az orrcsontjuk, ezért nézik ezt is a 12.héten. A 13 héten már lehet ott egy pici orrcsontocska, így nem hiteles a genetikai szûrés.
Mert akkor már teljesen más értékeket kapsz. (Ami a 12 héten jó, az a 13. héten már nem biztos, hogy jónak minõsül.)
A 13. heten meg tutira jo!! Kerdes, hogy akkor tenyleg 13 vagy-e, nem-e veletlenul mar elozo mensi alatt estel teherbe pl, mert akkor a tenykeges kor 15 het is lehet akar. Ezzel csak az a gond, hogy a ket kulcs dolog, amit ilyenkor neznek, mar nem biztos, hogy mervado: nyakiredo vastagsaga, orrcsont meglete. Ugyanis ezekbol lehet kovetkeztetni a down korra.

Nem baj az ha a kötelező 12-14-ik hét közötti uh vizsgálat amikor a tarkóredőt nézik nekem a 11-ik hétben volt?

Legjobb válasz: hát nekem 12 .héten volt de mivel a 41+1 hetesen született a lányom akkor még csak 11 hetes voltam....

hát nekem 12 .héten volt de mivel a 41+1 hetesen született a lányom akkor még csak 11 hetes voltam....
En ugy tudom, hogy 11+0tol a 13+6. hetig lehet.
Egyátalán nem baj én ugy tudom hogy a 11. héttõl a 14.héttig lehet nézni.Ne aggódj:)
Nekem mindig 29 nap a ciklusom, akkor is, ha a pé "elvándorol". Volt már a 12, de a 21 napon is!
ismerõs a helyzet, most úgy tünik, nekem is elõrébbjött. Nekem azt mondták, elõfordulhat ilyen... Ha tartja a 13 dpo-t, akkor 23-25.nap körül fog megjönni elõreláthatólag, szerintem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!