Találatok a következő kifejezésre: Ha a Down-koros az mar (4 db)

Ha a baba Down-koros az mar a szuletesekor kiderul?

Aggodom magam miatt a terhessegem alatt vegeig Down koros gyerekekkel talalkoztam ahova mentem ott voltak minden ejszaka remalmok gyotortek de a lelkem melyen ereztem hogy semmi gond makk egeszseges babam lesz.Igy is lett de valahogy azota is keresem benne neha szinte elsirom magam. Pedig csogaszep egeszseges kisfiu:)Szerintetek normalis vagyok?Lehet hogy kozre jatszik hogy kulfoldon elek tavol a csaladtol segitsegem csak a ferjem aki imad minket.Vagy tul sokat vagyunk egyedul a babaval.

Legjobb válasz: Elõször is számolj le a Down-kóros rémképeiddel.A Down-kór születéskor látszik,vagy amikor a baba buksija már helyre áll,mert ugye a szülõcsatornában kicsit eldeformálódik. Ezt fejben kell lemeccselned magaddal.

Elõször is számolj le a Down-kóros rémképeiddel.A Down-kór születéskor látszik, vagy amikor a baba buksija már helyre áll, mert ugye a szülõcsatornában kicsit eldeformálódik. Ezt fejben kell lemeccselned magaddal.
Szerintem ne idegesítsd magad, a Down kór magyar megfelelõje mongoloid idiótizmus, látszik a mandula vágású szem a megszélesett orr, a nyelv kilóg általában a szájból, és ezek csak a külsõ jelei, örülj a kisfiadnak és ne legyenek negatív gondolataid!!! légy boldog!
A Dawn-kór annyira jellegzetes külsõ jegyekkel jár, hogy már születéskor is világosan látszik. Ha akkor rendben volt minden, azóta nem lett Dawn-kóros a babád, ez tuti. Valóban a fejedben kell rendberaknod a dolgokat!
A kérdező hozzászólása: Koszi, erre szamitottam:( lehet hogy kornyezetvaltozas kell, 2 het es Magyarorszagon leszek vegre a csaladdal:)
Sõt, sokszor már terhesen is látszik, ha a baba Down szindrómában szenved. Anyukám gyógypedagógus, én már sok ilyen gyereket láttam, kisbabákat is. Bár babakorban még olyan nagyon nem látszik, de nem nehéz akkor sem észrevenni a legjellegzetesebb ismertetõjeleket. Ahogy elõttem is írták, mandulavágású szem, lapos orr, elõreugró homlok. Ha a te babáddal minden rendben van, akkor nincs miért aggódni, és különben is már szóltak volna, ha valami baj lenne.
Szia.A down szindrómát 12hetes terhesen már megtudjáp állapítani mikor mész a nyakredõ vastagság vizsgálatra.
Szerintem normális vagy, és hidd el abban, hogy így érzel és õrlöd magad, nagyban közrejátszik az, hogy egyedül vagy távol a családodtól. Nekem a családom itt van mellettem mégis sokszor olyasmiken gondolkodom, olyasmiket csinálok amit nem gondoltam volna soha, hogy kijohetnek belõlem. És minden nap sírok egy sort. Aztan helyrejovok. Nem írtad mekkora a fiacskád, de gondolom még elég elején lehettek. Majd mikor kicsit jobban kialakul az életetek, biztos jobban érzed majd te is magad. Kitartást kívánok Neked és minden anyukának! Nem könnyû feladat annak lenni, de syép :-)
Én ugyanezt találtam ki a kórházban, mert azt mondták a babám nem aktív (nem sírt a fürdetésnél). Nyújtogatta a nyelvét és mandulavágású a szeme. Mellettem ott volt az egész család és a férjem. Mindenki hülyének nézett, de ezek valós félelmek voltak. Nem vagy egyedül:) Kislányom most 3 hónapos, és õ a leggyönyörûbb a földön, és makk egészséges:) Nálatok is minden oké! Puszi

Ha Down-kóros a baba, az már a fogantatás pillanatában eldől? És mi vezet Szellemi fogyatékossághoz?

Nagyon aggódom mindenen. 15 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia ha voltál 12 hetesen ultrahangon ott már nézték a nyaki redöt most 16 hetesen lesz az AFP és ott teljesen kiszürik ha esetleg beteg a baba de nyugodj meg nem lesz semmi baj 23hetes kismama:))

Szia ha voltál 12 hetesen ultrahangon ott már nézték a nyaki redöt most 16 hetesen lesz az AFP és ott teljesen kiszürik ha esetleg beteg a baba de nyugodj meg nem lesz semmi baj 23hetes kismama:) )
A kérdező hozzászólása: Igen, voltam 12. heti uh-on, 1, 8 mm lett a nyaki redõ.
Az teljesen jó érték ne izgulj:) ) elsö válaszolo:)
Szia! A Down kórt ki fogják szûrni. Szellemi fogyatékossághoz pedig nagyon-nagyon sok minden vezethet, pocakon belül, szülés közben, és a pocakon kívül is, nagyon gyakran rajtunk kívülálló ok. Ne izgulj, könnyû leírni, de én is aggódom sok minden miatt, mert sajnos nagyon sok más minden lehet ezeken kívül is, amikrõl jobb, ha nem is tudunk! Egészséget, és sok boldogságot magunknak! :-)
Szíja!Ha nagyon agódsz, csináltas Integrált tesztet.Nagyon sokk betegségek kitud szûrni, igaz nem ólcsó de meg éri 35 FT.Én meg csináltattam, igy vagyok nyugis.19 hetes kismami
Ha Down-kóros a baba, az már a fogantatás elsõ pillanatában eldõl, ugyanis az ilyen fokon sérült babáknak eggyel több kromoszómájuk van, ez okozza a fogyatékosságukat. Tehát ez egy veleszületett rendellenesség. Fogyatékossághoz a szerzett rendellenességek is vezethetnek, ezek kiváltó okai lehetnek méhen belüli sérülések, szülési sérülések, baleseti sérülések, stb... A Down kór genetikai zavar: a te értéked teljesen normális, egészséges a babád. Ne nyugtalankodj (fõleg emiatt), mert ha gerjeszted magad, az a babádra is rossz hatással van!

Mi van abban az esetben, ha kiderül a születendő gyermekről, hogy Down kóros? A 2. vérvizsgálatot a 16. héten végzik el, de akkor már nem lehet elvetetni, nem? Vagy ha ilyen súlyos beteg akkor igen?

Legjobb válasz: A 24. hétig elveszik,ha beteg.Azért addig,mert az az élveszületés határa.Tudom,mert ebben a cipõben vagyunk most.

A 24. hétig elveszik, ha beteg.Azért addig, mert az az élveszületés határa.Tudom, mert ebben a cipõben vagyunk most.
Én is úgy tudom, hogy a 24. hétig veszik el, de a 12. héttõl meg kell szülnöd a magzatot. Rólad, rólatok lenne szó? Mibõl gondolod, hogy beteg lenne? Van egy ismerõsöm, aki megcsináltatta az integrált tesztet, 29 éves, második terhességrõl van szó. A 2. vérvétel után összevetik az 1. vérvétel, ultrahang és a 2. vérvétel eredményét, abból adnak egy %-os értékelést. Neki nagyon rossz lett az értékelés, plusz az AFP-je is rossz lett. Minden orvos azt mondta, hogy beteg a baba, voltak mindenféle vizsgálaton, a terhessége végéig úgy volt, hogy beteg lesz a baba. A lány érezte, hogy nem lesz semmi baj, és szerencsére egészségesen született meg a 2. kislánya, a mai napig makk egészséges, semmi baja a világon.
Betegség esetén 18.hétig veszik el a babát, nagyon különleges esetben a 24.ig, bár ez manapság nem szokás, mert a koraszülött-intenzíven volt már jó pár 23. hétre született csecsemõ. Aki szerint meg kell szülni: látszik, hogy nincs Down-kóros a családodban... Ha lenne, akkor számodra is egyértelmû lenne, hogy csak szenvedés a gyereknek és a szülõknek is. Abszolút abortuszellenes vagyok, de a betegség az egyetlen, aminél én is azt pártolom.
Nekem 20 hetesen volt amnioc-m, ott mondták, hogy 24 hétig meg lehet szakítani a terhességet ilyen esetben, ha tuti beteg lesz a baba. Borzasztó hetek voltak, de szerencsére egyészséges lett a kisfiunk.
Utolsó! Inkább ne írtál volna semmit... Ezt mindenki maga dönti el, hogy mit tud felvállalni. Ha te igen, megszülnéd betegen is, az a te döntésed. Ha más nem, az meg az õ döntése.
Nekem az AFP-m lett pocsék. Ezek után elküldtek genetikai uh-ra, amire konkrétan úgy kaptam idõpontot, hogy akkor már 20 hetes voltam. Úgyhogy mi elõtte elmentünk az istenhegyi géndiagnosztikai központba a 17. héten, ott kiderült, hogy sokkal kisebb a baba, mint kellene lennie. Megcsináltattuk náluk a négyes tesztet (vérbõl). Eredmény: Down-kockázat 1:450-hez, viszonylag magas kockázat. Ezután jött a genetikai uh a SOTE-n, ahol kiderült, ciszta van a baba fejében, és az egyik szívizom meg van vastagodva. Ezek alapján javasolták az amniot. Már másnap meg is csinálták, mivel addigra már eléggé elõrehaladott volt a terhességem. Eredmény: a gyerek makkegészséges. És így is lett, hála égnek, most már 23 hónapos nagy legény. De ha kiderült volna az amnio által, hogy beteg, biztosan elvetettük volna... (illetve sajna akkor már meg kellett volna szülni). :(
21.34-es Te vagy az az ember akit ekkora :) az arcomon tarkón ba... egy hólapáttal!
Akkor is ember, akit meg kell szülni, nem pedig megölni. Rengeteg Down-kóros él a világban.
Kár, hogy legális az ilyenfajta gyilkosság az országban. Egy emberélet nem lehetne DÖNTÉS kérdése. Pontozzatok le nyugodtan, attól nekem nem lesz rosszabb.
Szia. Nekem volt mar egy terhessegem ahol az amnio a kombinalt teszt utan megerositette , hogy down szindromas volt a baba. Nehez volt a dontes de nem tartottuk meg ès a 20. heten megszakittatuk a terhesseget. A terhesseg ilyen idos megszakitasa azt jelenti , hogy meg kell szulni a babat.en kulfoldon elek , de biztosan Magyarorszàgon is ez a gyakorlat.Borzalmas volt , de szerencsere azota mar van egy egeszseges kisfiam.
Nahát, kedves utolsó, ez nagyon jól esett:) Tudod, nagyon sokat számít az, hogy mindenki mellettünk áll.Mármint a csládból.Úgy állunk hozzá, hogy mindegy mi lesz, állunk elébe, és a miénk lesz.Tudom, hogy az embernek fogalma sincs arról, amíg nincs benne nyakig, hogy mit vállalt, de bármi lesz, megcsináljuk.Amúgy meg egyszerûen hiszem, hogy EGÉSZSÉGES!:)
Kérdezõ és "ma 21:51" válaszadó! Én nem tudok segíteni, de engedjétek meg, hogy szorítsak nektek, és mindkettõtöknek a továbbiakban nyugodt, Boldog babavárást kívánok, és CSODÁLATOSAN EGÉSZSÉGES BABÁKAT! Elolvastam a linket is a másik történettel, elképesztõ, hogy mi mindent csináltok végig! Emelem kalapom a kitartásotok elõtt, és kérlek írjátok meg, hogy mi lett a végkifejlet! Remélem csupa csupa jót olvashatok rólatok! 9 hós kislány anyukája
Egyébként amikor vártam az amniora, mellettem ült egy magába roskadt csaj a váróban. Neki már megvolt az amnio eredménye, és azt láttam a papírjára írva, hogy 18-as triszómia (Edwards-kór: a magzati korban Edwards-kórral diagnosztizált babák nagyjából 50%-a már a méhen belül életét veszti. A már megszületett babáknál ugyancsak 50% az esély arra, hogy egy hétnél tovább életben maradjanak. Néhányan ugyan a serdülõkort is megérik, de úgy, hogy végig komoly egészségügyi és fejlõdési problémákkal küszködnek.) Na ezt nem kívánom még az ellenségemnek sem.
OFF: Ahol Down-os ember van a környezetemben, ott valahogy soha nincs apuka. Ha van tesó, szegegényke vállán akkora teher van, hogy õ sem biztos, hogy "teljes" életet tud élni. Az anyukákról nem is beszélve.
Szerintem van elég problémájuk így is azoknak a szülõknek, akik sajnos ilyen döntéshelyzetbe kényszerülnek. Nem itt kellene pálcát törni felettük. Nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, mert szerintem mi itt fel sem tudjuk fogni ép ésszel, hogy mit jelent ez. Kitartást és erõt kívánok Nektek! Aki pedig puffogni akar, tegye meg otthon apucival/anyucival...
A kérdező hozzászólása: Kedves 1. Bízom benne, hogy tényleg minden rendeben lesz, ne feledd a pozitív hozzá állás rengeteget segít. Jelenleg én is ezzel gyõzködöm magam! :)
Szerintem te húzzál el innen, drága 60%-os. Neked ez a véleményed, nekünk meg más, ahogy látod. És senkit nem fogsz tudni meggyõzni az igazadról, úgyhogy tök fölösleges itt ócsárolnod bárkit is, meg elítélni bárkit is. Részemrõl van egy pár olyan helyzet, amikor igenis azt mondom, hogy abortuszt csináltatnék. Pl. ha megerõszakolnának, és úgy terhes maradnék, vagy ha kiderülne, hogy a magzat beteg. Vannak az élettel összeegyeztethetetlen genetikai betegségek is ám a világon. Olvass csak utána, pl. Patau-kór, Edwards-szindróma... az ilyen beteg gyermekek 95%-a még az anyaméhben elmegy, a maradék 5%-uk meg az egy éves kort sem érik meg. De te biztosan megszülnél ilyen nyomorék gyereket....
Kedves utsó elõtti! Van gyereked?Ha nincs, akkor fogadj örökbe néhány beteg gyereket, mindenkinek jót teszel vele!Aztán meglátjuk, mit szólsz...
Én 33 voltam, mikor csinálták a négyes tesztet. Egyébként meg ha meg akarsz nyugodni, csináltasd meg az amniot. Azzal tutira kiderül, hogy van valami gond vagy nincs. Egyetlen méhszúrás szerû fájdalmat lehet csak érezni, össz-vissz 2 percig tart az egész mûvelet. Utána pár napig célszerû pihenni kicsit, a nagyobb gyereket nem emelgetni, stb. - engem konkrétan 3 napig nem engedett ki a párom az ágyból, jobban izgult, mint én... :) A doki elmagyarázta, hogy az a vetélési kockázat, amit mondanak hozzá, hogy fél-1 % között mozog, az nem azt jelenti, hogy akiknél megcsinálják, azoknak ennyi százalékában elmegy a magzat a vizsgálattól. Ezt úgy kell elképzelni, hogy nekem megvan az adott %-nyi vetélési kockázatom, teszem fel 5%. Ha megcsináltatom az amniot, a saját vetélési kockázatomat növelem fél-1 százalékkal.
Ez mind igaz, csak azt felejtitek el, hogy mi, emberek nem vagyunk élet és halál urai. Melyikünk dönthet egy emberélet felett vajon? Szerintetek büntetlenül válogathatunk, hogy ezt megszülöm, ezt nem szülöm meg? Ha az állam meg is engedi, szerintetek helyes ez így, ha mélyen magatokba néztek? Egyikért lecsuknak, másikat legálisan ölöm meg?
A kérdező hozzászólása: Én egyébként 31 éves vagyok és az eredményem 1:350. Ez még közepes kockázatnak minõsül, de a súlyos az 1:250-tõl van. Hát elég közel járok így elsõ ránézésre! :( Holnap hívom a dokimat és kisilabizáljuk.
A down-kórnak is vannak fokozatai. Sajnos van olyan egyéb velejáró betegsége, pl. súlyos szívbetegség, ami miatt sorozatos mûtétek, és rövid életkor az, ami megadathat egy down-os babának. És sajnos ezt elõre nem lehet tudni. Ha kiderül egy magzatról, hogy down-os, nem tudja senki, hogy MENNYIRE az. Lehet, hogy csak "enyhe", de lehet, hogy a 3-4 éves életkort sem éri meg a gyermek. Na melyik jobb, egy ilyen magzatot elvenni, vagy pár évet szenvedni neki is, meg a családjának is???
A kérdező hozzászólása: Már vártam az ilyen kedves hangvételû üzenetet. Rettenetesen sajnálom, hogy ennyi Down-kórban szenvedõ ember él a világon, szörnyû betegség és minden elismerésem azoké a családoké akik ilyen helyzetben vannak.DE: a véleményem az, hogy az egészséges kisfiam és az egész család életét nem szeretném "felzaklatni" (nem találtam jobb szót, kérlek ne kössetek bele!) egy beteg gyermekkel. Nem is tudom megfogalmazni mennyi szeretetet tudnak adni ezek a beteg gyerekek (kislány koromban a szomszéd fiú ilyen betegségben szenvedett), de képtelen lennék a saját döntésembõl adódóan életet adni egy ilyen gyermeknek és szegénykém Õ egész életében a sajnálaton kívûl mást nem látna sz emberek arcán. Bíztatóak az üzik amiket írtatok és nagyon remélem semmi gond nem lesz nálunk sem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Nagyon sajnálom, hogy gondban vagytok, drukkkolok, hogy minden rendbe jöjjön! Én még egyenlõre az elsõ vérvizsgálat eredményét kaptam meg és nem túl bíztató az eredményem. Van már egy szép egészséges kisfiam és rettenetesen megijedtem: mi lesz, ha beteg a tesó???
A terhesség a 20. hetéig (a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig) szakítható meg, ha a magzat genetikai, teratológiai ártalmának valószínûsége az 50 százalékot eléri.


9 hetes vagyok, van a családunkban down-koros (férjem nagynénje), a védőnő azt mondja ha kérek beutalót a dokitól akkor már mehetünk is Debrecenbe a női klinikára genetikai tanácsadásra. Igaza van?

Tényleg ingyenes ha viszek igazolást a betegségr,nem korai még mennem?Kell beutalót kérni a klinikán? Els? babás

Legjobb válasz: szia.Ha nõgyógyászati beutalót viszel akkor ingyenes,de szerintem oda csak beutalóval lehet menni.szerintem korai még,de elötte ugyis egy genetikai tanácsadás lesz.amin elmondják, hogy milyen vizsgálatokkal,milyen százalékban tudják kiszürni a betegségeket.a pontos idõpontot, hogy mikor menj a tényleges vizsgálatra, azt õk ugy is tudják, hogy melyik héten a legjobb.reméem nen lesz semmi gond.

szia.Ha nõgyógyászati beutalót viszel akkor ingyenes, de szerintem oda csak beutalóval lehet menni.szerintem korai még, de elötte ugyis egy genetikai tanácsadás lesz.amin elmondják, hogy milyen vizsgálatokkal, milyen százalékban tudják kiszürni a betegségeket.a pontos idõpontot, hogy mikor menj a tényleges vizsgálatra, azt õk ugy is tudják, hogy melyik héten a legjobb.reméem nen lesz semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Minden gyerek a családjukban egézségesen született.Senki nem volt genetikai tanácsadáson.Csak én vagyok ilyen hülye?Nem sértem meg ezzel anyósomékat?
Ez nem egy kancsalság vagy lúdtalp. Én nagy ívben tennék rá, hogy kinek, hogy esik. A ti kisbabátok a ti életetek. Nehogymár befolyásoljon, hogy bárki is megsértõdik. :) )
Én is ott voltam 1 hónapja, nekem a korom miatt kellett menni, meg is csináltattam a magzatvízvizsgálatot (az zárja ki a Down-kórt. Hétfõnként csinálják, vinni kell beutalót UH-ra meg a genetikai tanácsadásra.Ezt a vizsgálatot egyébként a 16-18. héten szokták csinálni. Itt van a klinika telefonszáma, hívd fel õket, ha van vmi kérdésed: 06-52-417-144.
szerintem is inkább tudd meg idõben, ha baj van! de ebben az évben ingyenes az integrált szûrés! az csak egy vérvétel! miért nem kérsz papírt a védõnõtõl, vagy a dokitól?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!