Találatok a következő kifejezésre: Ha a C:2100 (5 db)

24+3h kismama vagyok, kérdsem mennyire baj az ha a C:2100-as lett?

Az orvos írt fel Diafilint meg Magne B6-ot, csak az a baj vele, hogy a Diafilin kijön bel?lem! Akár, hogy probáltam bevenni! Beakart fektetni a kórházba, de van még két gyerekem akit elkell látnom!

Legjobb válasz: Van egy történetem röviden megosztanám!A dokik szeretnek lenyugatzni kismamákat!Hogy miért nem tudom, de mikor szültem volt egy szobatársam, õ a 15 héttõl bent volt, napi 2 phipolfent kapott hogy "pihenjen"!! Reggeltõl estig aludt!Túlhordta a babát, és hozzáteszem a szülés után csak pipollal tudott elaludni, és a baba is hozzászokott, így elvonási tünetek jelentkeztek mindkettõjükön!Szinte remegett mikor eljött a gyógyszerezés ideje!Nevetséges hogy a magyar orvostudomány itt tart!Diafilint fölösleges szedned ha pihensz eleget!Nem kell állandóan feküdni, elég csak lecsücsülni pl 2 házimunka között!

Van egy történetem röviden megosztanám!A dokik szeretnek lenyugatzni kismamákat!Hogy miért nem tudom, de mikor szültem volt egy szobatársam, õ a 15 héttõl bent volt, napi 2 phipolfent kapott hogy "pihenjen"!! Reggeltõl estig aludt!Túlhordta a babát, és hozzáteszem a szülés után csak pipollal tudott elaludni, és a baba is hozzászokott, így elvonási tünetek jelentkeztek mindkettõjükön!Szinte remegett mikor eljött a gyógyszerezés ideje!Nevetséges hogy a magyar orvostudomány itt tart!Diafilint fölösleges szedned ha pihensz eleget!Nem kell állandóan feküdni, elég csak lecsücsülni pl 2 házimunka között!
Megrövidült a méhnyak és nyitva van a külsõ méhszáj. Ezzel szerintem elég sokat kellene pihenned és nem erõlködni, emelgetni, cipekedni, stb. A gyógyszerrel kapcsolatban mindenképp keresd fel az orvosodat minél elõbb.
szia, nekem a 27. héttõl voltak ezek az eredmények. végül 40. hétre szültem, minden rendben volt. tényleg sok pihenés, mondjuk mi a 4. emeleten lakunk, tehát muszáj volt lépcsõznöm naponta, de ha nem erõlteted meg magad nem lesz semmi gond!! a dr. nõm azt mondta, hogy ha a 35. hétig kihúzom igy, akkor már örülni fogunk ennek az eredménynek, mert könnyebben tágulok majd szülésnél :9 és úgy is lett!! :) ))) Ági
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Az orvost felhivtam a gyogyszer miatt, azt mondta, hogy mindenkép próbáljam meg beszedni!De feladtam, mert annak nem sok értelme van, hogy eszek-beveszem a gyógyszert és megyek a wc-re mert nem marad meg bennem. Amúgy mi is a 4-en lakunk, és hát aki tud az segit, hogy ne kelljen lépcsözni!Pihenek sokat!!
Nem nagyon értem a dokikat!miért ír fel diafilint?Ez kb olyan mint 15 éve a pipolfen!Miért kell nyugtató egy kismamának!Nekem a 16. héttõl 2100 az eredményem4Magne b6, és ha görcsölnék akkor no-spa !(de nem görcsölök) Pihenés, felpolcolt lábakkal! az elsõ terhességemnél is ez volt, és a 40. héten szültem!Van egy 4 éves lányom, és egy 10 nm es házunk, mindig van mit tenni, így a pihenés minimálisra csökkent, de megoldható, és nem kell rögtön a gyógyszer után nyúlni!Mond a dokinak hogy szeded, és kész!
Én sem értem ezt teljesen, nekem is régóta ez az értékem. 2100. Most 31 hetes vagyok, és egy szóvla nem mondta a doki, hogy be kell feküdni, és semmi de semmi gyógyszert nem adott, pedig volt egy vetélésem, aztán egy problémás terhesség, amivel végig magne B6oztam. 40 hétre szültem, és minden ok volt. Mondogatják a pihenést is. Most is mondta h pihenjek napi fél órát azért... nah de annyit ki ne pihenne.. (én :) ) Keményedgetek de semmi. Sztem ha az tényleg nyugtató nehogy edd!!!! Minek? A magneb6 az kell a 36ik hétig ha azt mondja! De ne aggódj! Mindenok lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszi ismét a válaszokat!!Hát én nem görcsölök, meg semmi, ilyesmi!Közben "lent" érzek tompa nyomást, de kilehet birni.A védõnõ aztmondta azért van mert tágulnak az izmok!Nem értettem, akkor minek a gyógyszer, de felirta kiváltottam és hát fõlöslegesen, mert beszedni nem tudom!Mert kijön egybõl!Talán a szervezetem nem bírja!?!A Magne B6-ot szedem továbbra is!Nyugtatokat nem akarok szedni semmi képen, mert annak csak meginnánk a levét!Azt meg nem szeretném!Pihenek amennyit csak tudok!Igaz ma kicsit fáj a derekam, de szerintem már a fekvéstõl!Nem vagyok én ehez hozzá szoka.2 fiam van, és hát akármi is van õket elkell látnom!Köszönöm mégegyszer nektek!Jó baba várást mindenkinek!
Szerintem semmit sem jelent.
Szerintem sem jelent semmit. A húgom 2111 volt a 33. héten, majd 39+5 naposan szült, 24 órás vajúdás után. Nekem 40+4-en délben 3000-es volt a méhszájam, délután 4-re megszületett a fiam. AZért neked hátha bejön, és hiperkönnyû szülésed lesz:)
szia, nekem a 27. hettol ennyi volt az ertekem, a fiunk a 40.hetre szuletett. a doktornom azt mondta, ha a 37. hetig kihuzzuk, akkor csak az elonyunkre valhat!! hogy ettol e nem tudom, de 4 ora alatt kitagultam a kello nagysagra es amennyire lehet "konnyu", gyors szulesem volt. Agi
Sajnos nem biztos. Nekem is ugyanakkor, ugyanennyi volt az értékem és a 38. hétre szültem összesen 18 órás vajúdással...
A 29. héttõl ennyi volt, mégis túlhordtam 4 nappal, és 12 órát vajúdtam. Tágulni sem tágultam, kétszer kellett kézzel megtágítani, plusz kaptam méhszáj lazító injekciót is.
Szia. A 28. héttõl voltam 2110 azt hittem milyen gyorsan fogok tágulni majd, hát nem! Oxitocinnal gyorsítva szültem 7 óra alatt a 39 héten. A barátnõm teljesen zárt méhszájjal kiírt elõtt egy héttel 2 óra alatt szült meg. :) Sok boldogságot.

41. hétben vagyok, a méhszájam még mindig csak C:2100, ha nem indul meg akkor császároznak?

Nincs fogadott orvosom.

Legjobb válasz: Szia!Én sem tágultam.Nekem a 41.héten meginditották kaptam prepidilt/méhszájérlelõt/,oxitocint.de semmi.Semmi fájásom nem volt nem is tágultam.A 41.hét végén császároztak./nekem volt orvosom/

Szia!Én sem tágultam.Nekem a 41.héten meginditották kaptam prepidilt/méhszájérlelõt/, oxitocint.de semmi.Semmi fájásom nem volt nem is tágultam.A 41.hét végén császároztak./nekem volt orvosom/
Elõzõ vagyok! Sok sikert, és könnyü szülést! :)
Szia. Nem feltétlenül császároznak. Nekem is ilyen értékem volt, és 40+6naposan megindította a dokim, infúzióval a szülést. Sikerült megszülnöm természetes útón, csak kissé sokáig tartott.
Szia!Nekem a 41+1 napon indították, de nekem teljesen zárt volt a méhszájam is.Nekem ballont helyeztek fel hogy kinyissák a méhszájat, utána burok repesztés, utána oxitocin infulzió.A végén csak azért lett császár, mert 4 óra alatt nem tágultam, és a baba szívhangja nem volt jó.Kiderült kétszer a nyaka köré volt tekeredve a köldökzsinór. Ha nincs semmilyen kockázati tényezõ akkor rendesen megszülheted.Ha nyitva van a méhszájad akkor max burkot repesztenek, és ha nem jönnek rendszeresen a fájások kb. 1-2 óra alatt akkor kapsz oxitocinos infulziót.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, most voltam dokinál, most 2110 volt, talán van még remény:)


A kérdező hozzászólása: mármint 4 hétig van távol :)
Szia. Én csak azt nem értem, hogy 4 hét múlva lehet? Mi fog változni? Be nem fog zárulni a méhszáj, nekem már a 16-ik héttõl ennyi, és mi szex-elünk, az orvos nem mondta, hogy nem lehet, és most a 28-ik héten nem változott semmit. Minden jót!
Nem tudom, hány hetes a kérdezõ, de lehet, hogy 4 hét múlva már nem baj, ha megindul a szülés!
A kérdező hozzászólása: hát 4 hét múlva azért még nem szeretném :) 28 hetesek vagyunk

Ha a méhszáj C:2100 mit is jelent pontosan? A szülés elött ez az érték mennyivel változik? Mikorra varhato a szüles?

Legjobb válasz: szia! ez attól is függ hogy hányadik hétben vagy. A 2-es az a méhnyak állapotát jelenti,ami ugye alapesetben 3 cm hosszú. Magyarul a méhnyak már megrövidült,az 1-es ha jól tudom az hogy hány ujjnyira vagy nyitva...de ez nem biztos! :)) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok! 30 hetes kismama

szia! ez attól is függ hogy hányadik hétben vagy. A 2-es az a méhnyak állapotát jelenti, ami ugye alapesetben 3 cm hosszú. Magyarul a méhnyak már megrövidült, az 1-es ha jól tudom az hogy hány ujjnyira vagy nyitva...de ez nem biztos! :) ) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok! 30 hetes kismama
még annyit elfeletjtettem, hogy az értékek talán 1111re változnak szülés elõtt!!
Ez még talán segíthet, az elõzõekben kicsit bonyolultan fogalmaztam, de utána néztem neked!! Minden jót! :D "3000-zárt méhszáj, 2000, 1000-megrövidült méhnyak, az elsõ szám a méhnyak hosszát jelzi, ha 1-es, akkor teljesen megrövidült, normál állapotban 3-as, a második szám a külsõ, a harmadik a középsõ, a negyedik pedig a belsõ méhszáj állapotát jelzi. Ha az érték például 2100, azt jelenti, hogy a méhnyak megrövidült, és elkezdett nyílni a külsõ méhszáj, ha 2111, akkor a méhszáj teljesen nyitva van, de a méhnyak még nem rövidült meg teljesen. Ha az érték 1111, akkor valószínûleg már megindult vagy hamarosan meg fog indulni a szülés."
Szia! Nekem a 32.héttõl 2100, a 34.héttõl pedig 2110 a cervixem... Ma vagyok 37+3, de egyenlõre semmi jele annak, hogy a babó ki szeretne bújni:) Ebbõl az értékbõl nem nagyon lehet következtetni, hogy mikoris jön a baba:) Majd ha õ úgy gondolja:) De nyugi, nemsokára a karodban tarthatod:) Drukkolok, könnyû és szép szülést kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Én 39 hét es 4 nap terhes vagyok !!!!!! Azert mert mar alig varunk hogy talalkozhassunk a kislanyunkkal... de nem - meg jövö heten szerdara beirta engem a dokim CTG-re -(
utolsó köszi a kielégitõ választ, engem is érdekeltek ezek az értékek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!