Találatok a következő kifejezésre: Ha a 5. és 6 (158 db)

Ha az 5. és 6. hét között az UH szerint nem fejlődött a magzat, akkor már biztos hogy elhalt vagy van még remény?

5 hetesen és 4 naposan kezdtem barnázni, ami tegnap erősebb vérzésbe csapott át, igaz épp tegnap kellett volna megjönnie (28.napon).Nekem nagyon pontos szokott lenni.Épp ezért elrohantam tegnap UH-ra (6 het+2 naposan)és sajnos nem volt se szívhang, se fejlődés az 5 héthez képest. Még tegnap bevettem az első két szem Utrogestant. Szerintetek megindulhat még a fejlődés vagy tuti h elhalt a baba? Szívhang még nem volt.:-((Az orvos még hagyott egy pici reménysugárt, bár nem biztatott.:-((

Legjobb válasz: most írjam le a véleményemet, vagy azt írjam le amit hallani szeretnél??

most írjam le a véleményemet, vagy azt írjam le amit hallani szeretnél??
Ne másra haragudj, nem írtad hogy csak biztatást szeretnél, ez pedig egy véleményezõ oldal és az elsõ válaszoló is csak a véleményét írta. Én szurkolok hogy megmaradjon, biztos van még egy kis remény, de még mindig jobb ha felkészülsz a rosszabbra aztán örülsz ha a babával mégis minden ok, mint hogy megpróbálod elhinni hogy mindenki téved. Persze bizakodj és pozitív gondolatok is segítenek. Ha esetleg most nem is, de össze fog jönni egy baba akivel minden rendben lesz. Szurkolok, de nem idegeskedj, az nem tesz jót.
Mit szeretnél olvasni?Azt írom... Különben úgy tetted fel a kérdést, hogy "akkor már BIZTOS, hogy elhalt VAGY van még remény".A kérdés alatti kommnetedben pedig ez van:"Szerintetek megindulhat még a fejlõdés vagy tuti h elhalt a baba?"A kedves elsõ válaszoló szerint biztos(vagyis tuti).Ha a dokinak se hiszel 100%-ban, akkor tõlünk laikusoktól mit vársz?Sajnos a Te esetedben minden körülmény arra utal, hogy elhalt a terhesség.Õszintén sajnálom, de ne a válaszolókat bántsd ezért.11hkm
De ezt kérdezted, az elsõ csak válaszolt... :( Mindemellett sajnálom a történteket, és remélem, hogy esetleg bejön még az a pici reménysugár. Ehhez õszintén drukkolok neked!!!
Nálam úgy így volt, hiába múlt el a barnázás a gyógyszertõl 2 nap alatt. Hol látták, hol nem, majd másfél hét után erõs görcsökkel elvetéltem. Az elején nagyon kevés idõ alatt nagyon sokat fejlõdik az embrió. És ha 1 hét alatt nem láttak változást akkor kevés a remény. Legalább nõnie kellett volna, de egy hét alatt szívhangnak is kellene lennie.De lehet csak a doki nem jó ultrahangos. Ne add fel, de nem is bízz benne nagyon. Mert még jobban fog fájni, hidd el! Amúgy az elsõ terhesség többsége általában így végzõdik. Amit tehetsz: szedd a gyógyszert , vitamint. És nagyon sok folsavat és magneB6-ot! Illetve pihenj! Csak zuhanyozni és wc-re kelj ki az ágyból. És lehet hülyeség de simogasd a hasad és beszélj hozzá. Nagyon nagyon sok erõt kívánok és kívánom , hogy minden rendben legyen!
akkor sajnos már tuti h elhalt a magzatod nagyon sajnálom!:(
A kérdező hozzászólása: Ha az orvos, hagyott reménysugárt és azt mondta vagy megmarad vagy se, akkor te hogy mered azt állítani, hogy "tuti". Ide szerintem minden izguló kismama azért ír, hogy megnyugtassák, nem azért, hogy valaki ilyen válaszokat írjon. Bocsi, de még egy orvosnak se hinném el most, hogy tuti, (max. háromnak!) nemhogy neked! Ezért kár volt fáradnod...
Sajnos az elsõ válaszolónak igaza van, még ha nem is ezt szeretnéd hallani. Nagyon minimális az esély hogy legyen szívhang.Fõleg vérzéssel, még ha azt is mondják hogy terhesség alatt normális a vérzés fõleg az elején, hát én ebben már nem hiszek. Én már csak tudom! De az 1% reményt nem szabad feladni...
Az 5. és 6. hét alatt olyan nagy mértékben fejlõdik, hogy annak lenne mérhetõ nyoma. A vérzés pedig abortálást jelez.
Szia!Mi történt Veled?Megmaradt a "reménysugár"?
Szia! Ilyenkor szoktak hagyni egy kis idõt még hét ha.De barnázás lehet attól pl. hogy kb most kellene megjönnie.Sok oka lehet. 6 hetesen már illene szivhangnak lennie, az én kicsikémnek már volt akkor.De változo.Ha nincs 2 orvosnak is meg kell néznie és döntenek. Sajnos nekem 10.terhességi hétnél halt el a magzatom nem volt szivhang.Mindent megtettem azért hogy rendben menjen minden, de igy jártam.2.vetélésem volt:(( Ne add fel a reményt!

Szerintetek baj, ha a két lányom (most 1, 5 és 6 évesek) egy ágyban alszik egy ideig? Mondjuk 1 évig.

Ha minden igaz, akkor jövõre suliba megy a lányom és ki kell tenni a kiságyat, hogy az íróasztal beférjen (meg hely is maradjon a szobában). A nagylánynak kinyitható, 130 cm széles ágya van. Kell egy kis idõ (és pénz), amíg megtervezem az új bútorukat.

Legjobb válasz: Egyelõre inkább máshova tenném az íróasztalt, vagy tanulhatna mondjuk egy másik asztalnál. Mert egy 1,5-2 éves gyerkõc még izeg-mozog álmában, nem tudnának pihenni. A kialvatlanság pedig károsabb suli szempontjából, mint a saját íróasztal hiánya. Ha viszont tudnak együtt normálisan aludni, akkor végül is nem tragédia.

Egyelõre inkább máshova tenném az íróasztalt, vagy tanulhatna mondjuk egy másik asztalnál. Mert egy 1, 5-2 éves gyerkõc még izeg-mozog álmában, nem tudnának pihenni. A kialvatlanság pedig károsabb suli szempontjából, mint a saját íróasztal hiánya. Ha viszont tudnak együtt normálisan aludni, akkor végül is nem tragédia.
Szerintem ne aludjanak egy ágyban legyen máshol az íróasztal vagy tanuljon a konyhában de legyen már saját ágyuk.
Szerintem a kérdés az, hogy a kicsi mennyire ficereg - én azt tapasztalom a mieinkkel, hogy eléggé. Keresztbe-kasul alszanak az ágyban (3, 5 és 1, 5 évesek múltak). A másik nagy kérdés, hogy megszokták-e az együtt alvást. Mert ha pici koruktól kezdve külön ágyuk van, akkor nem fognak tudni normálisan pihenni. de mondjuk egy együtt alvó család tagjai számára természetes a testi közelség alvás közben is. Mondjuk egy 130 cm széles ágyon azért valószínûleg elférnek majd. De ha megoldható, akkor valóban, az elsõ évben inkább az íróasztalt hanyagolnám és mondjuk a konyhaasztalon lehetne sulis dolgokat csinálni (gyanítom, hogy elsõben azért nincs olyan sok otthoni tennivaló, házi feladat).

Ha a menstruációm 5. és 6. napján barnás fémes illatú, folyásom van az mit jelent?

Legjobb válasz: Azt, hogy lassan véget ér. Lehet, hogy egy kis vasszagot érzel...

Azt, hogy lassan véget ér. Lehet, hogy egy kis vasszagot érzel...

Germanisztika szakos hallgató vagyok, harmadéves. Az ugye nem baj, ha nem a harmadik évben, azaz az 5. és 6. félévben írom meg a szakdolgozatomat, hanem mondjuk egy évvel később?

Tudom, hogy akkor később végzek, később végzem el a szakot, de ez ugye nem törvényt szegő dolog? Szóval ilyet lehet csinálni, igaz?

Legjobb válasz: Lehet, de legyél képben hogy mikor kell témát választani, ugyanis hajlamosak nem szólni, és akkor nem fél évet csúsztál hanem egyet.

Lehet, de legyél képben hogy mikor kell témát választani, ugyanis hajlamosak nem szólni, és akkor nem fél évet csúsztál hanem egyet.

Egy 450000 Ft értékû, 3 éves lejáratú kötvény esetében, ha a névleges kamatláb 6, 5% a piaci hozam 11% és a kötvény egyenletes törlesztésû, akkor a kötvény megvásárlása esetén:hogyan alakulnak a jövõbeni elvárt pénzáramok?

Mennyi lesz a kötvény árfolyama?

Legjobb válasz: Hát minden évbn kifizeti a tõke egyharmadát, plusz az elõzõ évi fennmaradó tõke után fizet kamatot. A jelenértékhez meg 11%-kal diszkontálsz

Hát minden évbn kifizeti a tõke egyharmadát, plusz az elõzõ évi fennmaradó tõke után fizet kamatot. A jelenértékhez meg 11%-kal diszkontálsz
A kérdező hozzászólása: Bocsi de le tudnád nekem vezteni?

Egy méhecske teher nélkül 8 KM/H -val, mézzel és virágporral megrakodva 6, 5 KM/H sebességel repül. Milyen messziről hozhat mézet 10 perc alatt, ha a "rakodási időtől" eltekintünk?

Legjobb válasz: t(összes)=10 min=1/6 h Oda t ideig halad: v1=8 km/h s=8*t Vissza 1/6 - t ideig: v2=6,5 km/h s=6,5(1/6 - t) Ugyanakkora s utat tesz meg oda, mint vissza: 8*t=6,5(1/6 - t) 8t=1,083-6,5t 14,5t=1,083 t=0,0747 h s=8*0,0747=0,60 km -KA-

t(összes)=10 min=1/6 h Oda t ideig halad: v1=8 km/h s=8*t Vissza 1/6 - t ideig: v2=6, 5 km/h s=6, 5(1/6 - t) Ugyanakkora s utat tesz meg oda, mint vissza: 8*t=6, 5(1/6 - t) 8t=1, 083-6, 5t 14, 5t=1, 083 t=0, 0747 h s=8*0, 0747=0, 60 km -KA-
A kérdező hozzászólása: Szia, Létszi írd le rendesen mert hót buta vagyok :DD
Szívesen! Ugye? Én rendesen leírtam, konkrétan mit nem értesz? -KA-
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm ...Nem volt célom neveletlen lenni, de siettem, hát kicsit részletesebb leírásra gondoltam...mit hogy csináltál pl.
A kérdező hozzászólása: Igen köszönöm ez egy korrekt átlátható leírás számomra ...

1. ) Írd fel az AB szakasz felezőmerőlegesének egyenletét, ha A (-2;3) és B (4;6) 2. ) Határozd meg az A és B pontok távolságát, ha A (-2;3) B (4;-5) 3. ) Határozd meg KL szakasz felezőpontjának koordinátáit, ha K (-12;4) és L (10;6)?

Aki tudja és van egy kis ideje letudná nekem íri a megoldásokat? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4,5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13,5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4, 5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13, 5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)
6. 5. 7. 8. 5x x x+2 x-10 5x+x+x+2+x-10=194 asszem így jó^^ 14/L
A kérdező hozzászólása: amúgy hatodikos vagyok..
A kérdező hozzászólása: negyed gyereket még nem láttam..o.O
Elõször én is, azért is írtam ki úgy a számolást, de aztán kiszámoltam, és nem egész számú gyerek jött ki, és újraértelmeztem az egészet.
ahham én máshogy értelmeztem:D
A megoldást író vagyok. Így írja:"A 7. esek száma 12-vel több, a 8. osoké 10-zel kevesebb mint az 5. eseké." Tehát a 7.esek 12vel többen vannak, mint az 5.esek!
szövegértési problem :D De mindegy, nekem így is azt jelenti h az kettõ és nem 12 :D
ezt nem értem:/
na ez nem sikerült><
x+5x+x+2+x-10=194 /öv 8x-8=194 /+8 8x=202/:8 x=25, 25 mi volt ebben a nehéz?O.o gyakorold:D
X+5X+(X+12)+(X-10)=194 Egyszerûen összevonod, mivel nem szorzásos, így a zárójelek simán felbonthatók. Hanyadikba jársz? (az elõbbi hozzászólásomban volt egy elírás az elsõ zárójelben) X+5X+X+12+X-10=194 8X+2=194 8X=192 X=24 Tehát 24 ötödikes van, 144 hatodikos, 36 hetedikes, 14 nyolcadikos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, eddig sikerült eljutnom..csak nem tudom hogy kell kiszámolni..
5. osztály: X 6. osztály: 5*X 7. osztály: X+2 8. osztály: X-10 X+5X+(X+2)+(X-10)=194 Remélem innen megy az X kiszámolása :)
A 4. hozzászólásban szépen levezettem, h mibõl mennyien vannak, és ott nincs negyed gyerek. Csak a legelején még elértelmeztem a szöveget. Tehát a 4. a jó megoldás!
Szia! Bizony, az nagyon jó! Drukkolok, hogy tovább is ilyen jól menjen!

Miért szakad el mindig a dobóelőke kötésem, ha a uni to uni módszert alkalmazom? Előbb kipróbáltam egy 28-as zsinórral (5.6 kg) és 30-as zsinórral (10 kg), de egy erősebb húzásnál már szakadt. Lehet hogy az 5.6 kg szakítószilárdság miatt?

Legjobb válasz: Kezdjük azzal ,hogy mekkora ólmot használsz és milyen fajta bottal ?? de az tény hogy dobóelõkének az 5,6 kg gyenge( amugy azt ugy kell feltekerni hogy pl. a fõzsinor 28as a dobóelõke 30as akkor a fõzsinor ne legyen kitéve az ugymond dobásnak (ne azt terhelje az ólom súlya amikor dobsz ) Ha kicsit messzebb horgászol(80 -100m) akkor min. 35-öst tegyél fel dobóelõkének vagy 40est (monóba) fonottba meg jó a 20-25-ös . Mondjuk én megdobom a 100at 30as zsineggel ami 12 kg bír( de bojlissal)

Kezdjük azzal , hogy mekkora ólmot használsz és milyen fajta bottal ?? de az tény hogy dobóelõkének az 5, 6 kg gyenge( amugy azt ugy kell feltekerni hogy pl. a fõzsinor 28as a dobóelõke 30as akkor a fõzsinor ne legyen kitéve az ugymond dobásnak (ne azt terhelje az ólom súlya amikor dobsz ) Ha kicsit messzebb horgászol(80 -100m) akkor min. 35-öst tegyél fel dobóelõkének vagy 40est (monóba) fonottba meg jó a 20-25-ös . Mondjuk én megdobom a 100at 30as zsineggel ami 12 kg bír( de bojlissal)
A kérdező hozzászólása: Bojlis botom van nekem is, de igazából arra akartam kitérni, hogy uni ti uni kötéssel nálam szakad a cucc, mással nem. Biztos, hogy én csinálok valamit rosszul, de fogalmam sincs, hogy hol, mert ez igencsak egyszerû kötés. Én is 100-120 méterre dobálok, 60-80 grammos ólommal. Fõzsinorom 25-ös, dobóelõkém 40-50 között változik. Mindkettõ monofil.
Akkor nem tudom h miért.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!