Találatok a következő kifejezésre: Ha a 5. és (1768 db)

Rendeltem egy suprat-t az én beslő talphosszam 28 cm és ha 44, 5 est veszek az nem túl nagy? (még nőni fog a lábam)

Legjobb válasz: Szerintem jól tetted, hopgy egy kicsivel nagyobbat rendeltél, mert ha kicsi, akkor gáz van. Gondolom nem akarsz a visszaküldéssel vacakolni.

Szerintem jól tetted, hopgy egy kicsivel nagyobbat rendeltél, mert ha kicsi, akkor gáz van. Gondolom nem akarsz a visszaküldéssel vacakolni.
Így elsõ tippre reális. Meg a Suprák elég lapos orrúak, így ha nem szereted a passzentos cipõt, érdemes is egy fél számmal nagyobbat venni.
A kérdező hozzászólása: miért a 28 centis talphossz hanyas méretnek felel meg?
Ez jó kérdés :D Meg kellene nézni a gyári honlapon :D Size chart -> http://www.suprafootwear.com/shoes/SKYTOP+II/GREY+-+GREY/S01.. USA 10.5 -> EUR 44.5 -> 28.5 cm ez alapján -> http://www.pluszsport.hu/merettablazat Ezért mondtam, hogy szerintem stimmel :D

Ha az 5. és 6. hét között az UH szerint nem fejlődött a magzat, akkor már biztos hogy elhalt vagy van még remény?

5 hetesen és 4 naposan kezdtem barnázni, ami tegnap erősebb vérzésbe csapott át, igaz épp tegnap kellett volna megjönnie (28.napon).Nekem nagyon pontos szokott lenni.Épp ezért elrohantam tegnap UH-ra (6 het+2 naposan)és sajnos nem volt se szívhang, se fejlődés az 5 héthez képest. Még tegnap bevettem az első két szem Utrogestant. Szerintetek megindulhat még a fejlődés vagy tuti h elhalt a baba? Szívhang még nem volt.:-((Az orvos még hagyott egy pici reménysugárt, bár nem biztatott.:-((

Legjobb válasz: most írjam le a véleményemet, vagy azt írjam le amit hallani szeretnél??

most írjam le a véleményemet, vagy azt írjam le amit hallani szeretnél??
Ne másra haragudj, nem írtad hogy csak biztatást szeretnél, ez pedig egy véleményezõ oldal és az elsõ válaszoló is csak a véleményét írta. Én szurkolok hogy megmaradjon, biztos van még egy kis remény, de még mindig jobb ha felkészülsz a rosszabbra aztán örülsz ha a babával mégis minden ok, mint hogy megpróbálod elhinni hogy mindenki téved. Persze bizakodj és pozitív gondolatok is segítenek. Ha esetleg most nem is, de össze fog jönni egy baba akivel minden rendben lesz. Szurkolok, de nem idegeskedj, az nem tesz jót.
Mit szeretnél olvasni?Azt írom... Különben úgy tetted fel a kérdést, hogy "akkor már BIZTOS, hogy elhalt VAGY van még remény".A kérdés alatti kommnetedben pedig ez van:"Szerintetek megindulhat még a fejlõdés vagy tuti h elhalt a baba?"A kedves elsõ válaszoló szerint biztos(vagyis tuti).Ha a dokinak se hiszel 100%-ban, akkor tõlünk laikusoktól mit vársz?Sajnos a Te esetedben minden körülmény arra utal, hogy elhalt a terhesség.Õszintén sajnálom, de ne a válaszolókat bántsd ezért.11hkm
De ezt kérdezted, az elsõ csak válaszolt... :( Mindemellett sajnálom a történteket, és remélem, hogy esetleg bejön még az a pici reménysugár. Ehhez õszintén drukkolok neked!!!
Nálam úgy így volt, hiába múlt el a barnázás a gyógyszertõl 2 nap alatt. Hol látták, hol nem, majd másfél hét után erõs görcsökkel elvetéltem. Az elején nagyon kevés idõ alatt nagyon sokat fejlõdik az embrió. És ha 1 hét alatt nem láttak változást akkor kevés a remény. Legalább nõnie kellett volna, de egy hét alatt szívhangnak is kellene lennie.De lehet csak a doki nem jó ultrahangos. Ne add fel, de nem is bízz benne nagyon. Mert még jobban fog fájni, hidd el! Amúgy az elsõ terhesség többsége általában így végzõdik. Amit tehetsz: szedd a gyógyszert , vitamint. És nagyon sok folsavat és magneB6-ot! Illetve pihenj! Csak zuhanyozni és wc-re kelj ki az ágyból. És lehet hülyeség de simogasd a hasad és beszélj hozzá. Nagyon nagyon sok erõt kívánok és kívánom , hogy minden rendben legyen!
akkor sajnos már tuti h elhalt a magzatod nagyon sajnálom!:(
A kérdező hozzászólása: Ha az orvos, hagyott reménysugárt és azt mondta vagy megmarad vagy se, akkor te hogy mered azt állítani, hogy "tuti". Ide szerintem minden izguló kismama azért ír, hogy megnyugtassák, nem azért, hogy valaki ilyen válaszokat írjon. Bocsi, de még egy orvosnak se hinném el most, hogy tuti, (max. háromnak!) nemhogy neked! Ezért kár volt fáradnod...
Sajnos az elsõ válaszolónak igaza van, még ha nem is ezt szeretnéd hallani. Nagyon minimális az esély hogy legyen szívhang.Fõleg vérzéssel, még ha azt is mondják hogy terhesség alatt normális a vérzés fõleg az elején, hát én ebben már nem hiszek. Én már csak tudom! De az 1% reményt nem szabad feladni...
Az 5. és 6. hét alatt olyan nagy mértékben fejlõdik, hogy annak lenne mérhetõ nyoma. A vérzés pedig abortálást jelez.
Szia!Mi történt Veled?Megmaradt a "reménysugár"?
Szia! Ilyenkor szoktak hagyni egy kis idõt még hét ha.De barnázás lehet attól pl. hogy kb most kellene megjönnie.Sok oka lehet. 6 hetesen már illene szivhangnak lennie, az én kicsikémnek már volt akkor.De változo.Ha nincs 2 orvosnak is meg kell néznie és döntenek. Sajnos nekem 10.terhességi hétnél halt el a magzatom nem volt szivhang.Mindent megtettem azért hogy rendben menjen minden, de igy jártam.2.vetélésem volt:(( Ne add fel a reményt!

Ha a molex csatlakozón a +5 és +12 ágat kötöm össze, akkor 7V-ot kapok? és melyik lesz a pozitiv és melyik a negativ? (lásd csatolt link)

http://images.planet-rcs.de/article/a/airstream/Molex.jpg

Legjobb válasz: Ha a sárga a 12V és a piros az 5V akkor a sárga a pozitív.

Ha a sárga a 12V és a piros az 5V akkor a sárga a pozitív.
A kérdező hozzászólása: de alapesetben a 12V (sárga) és az 5V (piros) is pozitív, középen a két fekete a negativ.
Jól írja az elsõ. Potenciál különbségrõl van szó, tehát a 12V pozitívabb, mint az 5V, tehát a 12V lesz a +. Egyébként mire akarod használni?
A kérdező hozzászólása: általános célokra
#2 A két fekete sem negatív, hanem "csak" Ground, vagyis testelés, vagy "nulla" ha úgy tetszik.
de abba szerepel az idõ, és itt nincs feltüntetve
"Az impulzusmegmaradás szerint egy zárt rendszer (olyan rendszer, melyben csak belsõ erõk hatnak) összimpulzusa az idõben állandó. Ezt mondja ki Newton elsõ törvénye, ami a harmadik Newton-törvény (hatás-ellenhatás) egyik következménye, s amit az impulzusmegmaradás törvénye diktál, mivel az erõ az impulzusátadással arányos. Mivel az impulzus vektormennyiség, iránya is van. Jól szemlélteti ezt az elsütött ágyú, ahol a golyó impulzusa az egyik irányban ugyanakkora, mint a visszalökõdõ ágyúé az ellenkezõ irányban, csak az ágyú nagyobb tömege miatt az ágyú sebessége jóval kisebb, mint az ágyúgolyóé, de a sebességek és tömegek szorzata ugyanaz."
ezzel nem sokat segítettél!
Pedig minden oda van írva, ami szükséges a feladat kiszámolásához...

Ha a 10. -es gyerekednek 2, 8 az átlaga, és a másik hónapban javít 4, 5-re úgy, hogy egyedül él egy albérletben. Téged nem terhel anyagiakkal, akkor hagynád egyedül lakni továbbra is?

Legjobb válasz: 15 évesen szerintem nem a tovàbb alvás lehetõsége miatt akar egyedül lakni, elgondolkodnék a helyedbe ezen.

15 évesen szerintem nem a tovàbb alvás lehetõsége miatt akar egyedül lakni, elgondolkodnék a helyedbe ezen.
pl családi problémák miatt, mert nem tartom normélisnak, hogy egy 15 éves gyerek a tovább alvás végett megy albérletbe, én 21 éves vagyok, és a csoporttársaimmal együtt mindig a pénteket várjuk, mert akkor mehetünk haza, nem szeretünk albérletben lenni
A kérdező hozzászólása: valószínûleg problémátok van azzal, hogy értelmezzétek azt, amit olvastok. nem ítéllek el, nem tehetsz róla. olvasd el még egyszer kérlek, hátha most menni fog. szeptemberben az átlaga(csak az szeptemberi) 2, 8 októberben az átlaga 4, 5
Kedves Kérdezõ! Értem én, hogy a szeptemberi és októberi átlagát írtad, de nem hiszem hogy ebben a két hónapban olyan sok jegyet kaptak, hogy van értelme javításról beszélni. Novemberben meg lehet, hogy 1, 5 lesz az átlaga. Tanulmányi átlagot minimum fél évre érdemes számolni.
Arra nem akarsz válaszolni, hogy mégis mibõl élne? Szerintem mégiscsak a gyerek lehetsz Te.
A kérdező hozzászólása: Bocs, elírtam. Ha a 10. -es gyerekednek 2, 8 az átlaga, és a másik hónapban javít 4, 5-re úgy, hogy egyedül él egy albérletben, akkor engednéd, hogy maradjon?
A kérdező hozzászólása: Nehéz eset vagy. Szeptemberben kapott jegyek átlaga 2, 8. Októberben kapott jegyek átlaga 4, 5. Eddig nem voltam biztos benne, hogy szellemi problémákkal küzdesz, most már igen :) . Nem, nem vagyok hajlandó, csak nem érdekelt, hogy választ kapj rá. A gyerek nagyon tehetséges, külföldre jár vízilabda meccsekre. Nyáron sokat dolgozott, fõleg költöztetõ cégnél, ismerõsöm által beszervezve. Évközben is keres havi 50et, de ez változó. A munkája lényege, hogy egy megadott dologról kell szórólapokat terjeszteni, majd a beérkezõ hívásokat átirányítania. És ez volt olyan *****fontos?
Nem. 15 éves gyereket? Nem fér el otthon, vagy mi? Mit eszik, mit iszik, ki mos rá? És év elején még mindenki jó tanuló.
A 15 éves gyerek az. Tuti, másképpen nem akadt volna ki ennyire a semmin. Amúgy nem értem, hogy minek tetted fel a kérdést. Mit akarsz hallani, ja tudom azt, hogy IGEN hagynám. A válasz erre az, hogy sok minden befolyásolja. A családi háttér, az ok amiatt elakarsz költözni, a szülõkkel való kapcsolat stb. stb. Te jelenleg megerõsítést vársz a te elképzelésedre, ezáltal biztosabb leszel a dologban. Ne itt várd, hogy enni info alapján igennel vagy nemmel válaszoljanak neked.
Azért nekem több dolog sem tiszta. Az egy dolog, hogy a nyáron sokat dolgozott, de most dolgozik, magas szinten sportol (feltételezve, hogy sokat edz), mellette tanul és egyedül gondoskodik magáról. Vagy õ a Superman, vagy a történetben vannak hamis részletek.
Utolsóval teljes mértékben egyet értek. Azért kíváncsi lennék rá, hogy egy egyedül élõ 15 éves fiú pl. mit eszik? Ha magának kell magát ellátnia (fõzni, mosni, takarítani), semmivel sem marad több ideje sem tanulni, sem pihenni, mint otthon. A tanulmányi átlag pedig csak egy dolog. Szín kitûnõvel is lehetnek óriási porblémák. Én is úgy gondolom, ha egy ekkora fiú albérletbe költözött otthonról, akkor otthon nagyon gázos lehet a helyzet.
Éreztem, hogy nem a szülõ vagy, csak azt hittem, hogy a gyerek várja itt, hogy úgymond neki adjunk igazat. A kérdésre válaszolva, nem hagynám. Ezt egy szülõ nem is teheti meg. 15 évesen még gyerek, mindenképpen felnõtt felügyelet kell. (szerintem erre jogszbályis van) Vagy lakjon a szüleivel, vagy kollégiumban. Azért a sztori több sebbõl vérzik. Mi az, hogy nem terheli a szülõt anyagilag. Ki fizeti az albérletet és a kiadásait? A másik, hogy egy hónap alatt értelmezhetetlen az, hogy valaki javít az átlagán. Ezt csak hosszabb idõ alatt lehetne megítélni, de amúgy is mindegy, a válaszom mindenképpen nem.
A kérdező hozzászólása: én a szülõ féltestvére vagyok.
Kérdezõ, Te a szülõ, vagy a gyerek vagy?
A kérdező hozzászólása: Segíts kérlek, miért?
A kérdező hozzászólása: Erre nem tudok választ adni, ezelõtt nem volt koleszos. Szerintem azért mert így hogy az iskolájától 5 percre lakik, másfél órával többet tud aludni.
Mi az oka, hogy ott jobban tud tanulni? Otthon nem hagyjátok békén, nagy a zaj? Vagy elõtte koleszos volt?
A kérdező hozzászólása: fiú, 15 éves.
Megkérdezhetem, hogy miért költözött albérletbe a gyerek, és dolgozik? Magának fizeti az albérletet? Én nem tudom, hogy hagynám-e. Azért mégis csak tizedikes. Egyébként fiú vagy lány? (Gondolom fiú)
Egyik. Lehet zsír gazdagok a szülõk. Mondjuk 3 misibõl adni a gyereknek 50-100 ezret albira, meg kajára az nem megterhelõ. :) Meg mások is odaadják, és természetesnek veszik, hogy amíg nem dolgozik rendesen a gyerek, támogatni kell. Másik. Én gimi után az egyetemi éveim alatt rühelltem a koleszban b.szkódni. Irigyeltem azokat, akiknek nem kellett másokhoz alkalmazkodnia, akkor kel-fekszik, amikor akar. Meg tud felvinni csajokat is, és nem kell a többieket elküldeni moziba. :D Harmadik. Még csak 15 éves a gyerek. Tegyük fel, hogy most önállósodik (3-4 évvel korábban, mint a többiek, mondjuk a kollégisták). Megtanulja bekapcsolni a mosógépet. Megtanulja, hol van a bolt, meg a menza. De serdülõ, vagyis gyerek esze van. Ha nincs aki ránézzen, könnyen bekerülhet valami balhés társaságba, vagy lezüllhet...
A szám az 550. :)
A kérdező hozzászólása: bocsánat, hogy nem irtam oda, de léccives leírná valaki hogy hogy lehet megoldani lépésrõl lépésre, de azért köszönöm szépen!
Hát adott az 550. Ha megcseréled a két számot akkor kapsz 505 550-505=45

A gyerekülést 9 kg-tol kell menetiránnyal megegyező irányba forditani? Akkor is, ha csak 5 és fél hos a gyerek? Előre is lehet tenni? Menetiránnyal ellentétesen, vagy szemben?

Legjobb válasz: Ha nem muszáj ne tedd elõre. Az a legbiztonságosabb ha menetiránynak háttal van benne a gyerek de 9kilótól fordíthatod kifelé kortól függetlenül. Csak a súlya a lényeg mert úgy már meg tudja fogni az ülés ha netán kell.

Ha nem muszáj ne tedd elõre. Az a legbiztonságosabb ha menetiránynak háttal van benne a gyerek de 9kilótól fordíthatod kifelé kortól függetlenül. Csak a súlya a lényeg mert úgy már meg tudja fogni az ülés ha netán kell.
Nem a súly a lényeg, hanem hogy biztonságosan tudjon már egyedül is ülni, mert az azt jelenti hogy már elég fejlett a gerincoszlop és ha bekötöd menetiránynak megfelelõen és ütközöl nem sérül meg a nyaka!!!Viszont anyós-ülésbe csak menetiránnyal ellentétesen szabad, és akkor is csak abban az esetben ha a kocsiban nincs légzsák, vagy ki lehet kapcsolni!:-) Üdv: 2 babuci anyukája
Addig lehet menetiránynak háttal bekötni, amíg nem lóg ki a lába az ülésbõl.
Hordozóban utaztatod, amíg nem tud stabilan, egyedül ülni. Azt háttal kötöd be. Ha már nagy a mérete ÉS stabilan tud ülni, akkor gyerekülés, menetiránynak megfelelõen bekötve. 1 éves gyerekeim stabilna ülnek, de még hordozóban utaztatom õket. Mondjuk még most vannak 9 kiló körül...

Ha a Router (és modem) fent van a szekrény tetején és egyik oldalán egy 5.1 es hangfalszett egyik hangszórója van a másikon egy műholdas beltéri egység majd még egy kis hangfal. Ez így gyengítheti a wifi jelét (8dbi antenna van rajra)?

TP LINK TL-WR340GD Router

Legjobb válasz: A hangszóró mágnes, tehát fém. A mûholdvevõ árnyékolva van, tehát fém házban kap helyet. A Wifi 2,4 GHz-e rádiószignál, a rádiószignál meg nem szereti a fémet. Nem mondom, hogy teljesen kioltja, de hogy valamennyire belezavar az biztos...

A hangszóró mágnes, tehát fém. A mûholdvevõ árnyékolva van, tehát fém házban kap helyet. A Wifi 2, 4 GHz-e rádiószignál, a rádiószignál meg nem szereti a fémet. Nem mondom, hogy teljesen kioltja, de hogy valamennyire belezavar az biztos...
A kérdező hozzászólása: itt vagyok a géppel ugyan abban a szobában kb 3 méterre tõle... a gépben ami van usb-s wifi adapter ugyan úgy tplink azon az az 5 dbi-s antenna van ami a routeren volt alapból... és így 80-90% os a jel...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!