Találatok a következő kifejezésre: Ha a 5 hetes terhességet (18 db)

Ha a doki 5 hetes terhességet állapít meg, mennyi az esély hogy felszívódik a következő vizsgálatig?

Legjobb válasz: Miért vagy ilyen negatív? Miért szivódna fel? Terhes vagy, 5 hetes, 35 hét mulva szülsz:) Igen, hallani vetélésekrõl, de ne így állj hozzá, mert ha az agyad eldönit mit akar, a tested megteszi!! Csak pozitívan. Nem lesz semmi baj!! Ne izgulj, mert így kínszenvedés lesz a terhesség ahelyett, hogy élveznéd:-)

Miért vagy ilyen negatív? Miért szivódna fel? Terhes vagy, 5 hetes, 35 hét mulva szülsz:) Igen, hallani vetélésekrõl, de ne így állj hozzá, mert ha az agyad eldönit mit akar, a tested megteszi!! Csak pozitívan. Nem lesz semmi baj!! Ne izgulj, mert így kínszenvedés lesz a terhesség ahelyett, hogy élveznéd:-)
A kérdező hozzászólása: Van egy ismerõsöm aki így járt!Azt mondták nem szabad elmenni a dokihoz túl korán(4-5 hét), nehogy utána csalódjak!
Semmi. Én 4 hét 5 naposan voltam elõször és a babám, akkor még csak 3 mm-es pont volt, még a kicsi szíve sem dobogott akkor. Eszembe se jutott, hogy két hét múlva nem lesz ott. 24 hetes kismami
Sztem is nyugodj meg, így nem lehet egy babavárásnak nekilátni, mert mit érez a pici, hogyha Te sem bízol benne:-) De komolyan , ne félj van ilyen persze, de ha pozitivan gondolkodsz, nem lesz semmi gond.Én sajnos tapasztaltam az agy fura mûködését, ne beszéld be magadnak a negatív dolgokat, mert nem jó, hidd el.
Szija!Én teljes mértékben meg értelek!!2 éve nekem volt egy abortuszom, mert nem dobbogott babám szíve:(Majd meg szakadt a szívem, és nagyon meg alázó is volt, kiterülve lekötözve a mütõben..Most megint terhes vagyok, én is nagyon agódom, nem tudok szabadulni az érzelmeimtõl.Mi lesz ha megint abortusz lesz a vége?Én 7 hetes lehet, és most megyek a dokihoz, mert csak 2 hétel a vizsgálat elött tud idõpontot adni:(Egy rossz élmény, és tiszta agodás a baba várás!!Én is az elsõné rá sem gondoltam, hogy baj lehet..Ha meg akar maradni a baba úgy is meg marad, szerintem.Üdv:Zsuzsa
Szia!Én is 5hetes terhes voltam amikor megtudtam.Aggódtam és paráztam elmondani a férjemnek nehogy baj legyen és csalódjon.De elmondtam, boldog volt, szétkürtölte a 6.hétre mindenkinek és most már 20hetes a pocaklakónk!Ne aggódj!Lesz egy kisbabád!:-)Boldog babavárást!!! Ha babonás vagy akkor mond csak el a párodnak meg esetleg az anyukádnak, megvárhatod a 12hetet, de pl én nem bírtam ki és nem bántam meg!:-)

Lehet-e még embrió a petezsákban, ha tegnap azt mondták hüvelyi uh-on, hogy 5 hetes terhességnek felel meg, de szerintem 7-8 hetes? 23 mm-es a petezsák és csak szikhólyag látszik benne. Reménykedhetek még? Vagy missed ab lesz?

Semmi barnázgatásom nincsen, de biztosan tudom, hogy ápr. 21-én fogant a baba. 1 hét múlva kell visszamennem, nagyon hosszúnak fog t?nni ez az id?. Mindenkinek köszönöm a véleményét.

Legjobb válasz: A szikhólyagból alakul ki a baba! És a remény hal meg utoljára!

A szikhólyagból alakul ki a baba! És a remény hal meg utoljára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kedvesek vagytok, tényleg csak reménykedhetek.
A kérdező hozzászólása: Szeretném tudatni veletek, hogy tegnap missed ab-on estem át. Sajnos jól éreztem a dolgot. Lelkileg eléggé kivagyok, nem tudom, hogyan fogom ezt feldolgozni. Már van két gyermekem, sosem gondoltam, hogy ilyesmi megtörténhet velem. A baba apukája bár tegnap velem volt egész nap, de mégis elhagyott. Szörnyû ez a kettõs fájdalom. Legalább a baba megmaradt volna nekem, ha már a pasit elveszítettem.
Szia! Ilyen fiatal terhességben még nem látszik a baba!Ha legközelebb mész, talán már lesz szivhangja!Miért gondolsz a legrosszabbra!Hidd el, ott van a baba a pocidban!Legyél nagyon boldog!
4 hetesen mentem elõször dokihoz szóval szinte azonnal mert tervezett baba, egy napot késett, másnap teszt, 3 nap múlva doki, aki meg is lepõdött, hogy nagyon korán mentem, nekem is ekkor még csak a szikhólyag látszott, 2 hét múlva visszahívott, és hüvelyi uh-n már látszott a pici szive ahogy lüktetett, szóval ne izgulj, ha nem görcsölsz, nem vérzel minden renben, Sok boldogságot, 31 hetes kismama:)

Mit lehet érezni, ha a méhen kívüli terhesség még csak 5-6-7 hetes?

Mikor jönnek a tünetek és mik ezek?M?tét van minden esetben?Ilyenkor eltávolítják az egyik petevezetéket?

Legjobb válasz: Szia.Nekem van egy ismerösöm aki méhen kívûli terhes volt.Neki iszonyatos fájdalmai voltak,vérzett is... Szerintem te csak bebeszéled magadnak,emlékszem az elején én is ilyen kis szúrkálást,lüktetést éreztem,aztán lassan elmúlt:) Minden jót,boldog babavárást:) 33hetes kismama

Szia.Nekem van egy ismerösöm aki méhen kívûli terhes volt.Neki iszonyatos fájdalmai voltak, vérzett is... Szerintem te csak bebeszéled magadnak, emlékszem az elején én is ilyen kis szúrkálást, lüktetést éreztem, aztán lassan elmúlt:) Minden jót, boldog babavárást:) 33hetes kismama
nekem is ugyan ez volt! bal oldalon ágyazódott be, pont ebben a hétben!! felhívtam az orvosom, aki közölte, ez sajnos méhen kívüli terhesség. ha nagyon szenvedek menjek ügyeletre, de ha nem akkor sok szeretettel vár kedden. rohantunk az ügyeletre, ahol megnyugtattak! persze ahhoz a "kedves"dokihoz nem mentem soha többé vissza! ne aggódj, ha lehet feküdj minél többet és kíméld magad! szedj magneb6-ot is!! nem lesz semmi gond!! sok sikert és boldog babavárást! Üdv:29.hetes Kismama:)
Szia! Az, hogy csak 1 oldalon lüktet, nem jelent semmit. A méhen kívülit nem lehet megérezni, állítólag. A pozitív teszt elsõ örömei után mindenkiben felmerül, hogy jajj, csak méhen belüli legyen, jól beágyazódjon, ne legyen semmi baja, stb. Szerintem túl sokat ne parázz ezen a témán, hidd el, az egész terhesség alatt lesz még bõven min izgulni! Ne forgácsold szét az energiádat már most ilyen dolgon, aminek statisztikailag igen kicsi a valószínûsége! Boldog babavárást! :-) 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Kicsit megnyugodtam:) Igaz teljesen majd csak hétfõn fogok!Az Uh-n...
Szia!Ha nincs más tüneted, akkor nem valószínû a méhen kívüli terhesség. Nekem sajnos volt már, aminek az elsõ tünete a sötétbarna (alvadt) vérzés volt. Ennyi idõs terhesen, ha a petevezetékben lenne beágyazódva, már biztosan lennének más tünetei is, hiszen 6 hetesen a petezsák már 16 mm, a petevezeték pedig jóval szûkebb.

Ha hasi uh-n voltam nem egészen 5 hetesen, a doki azt mondta szépen megvan vastagodva a nyálkahártyám, nagy valószínűséggel terhes vagyok, ilyen esetben kizárható a méhen kívüli terhesség?

Azért hasi uh volt mert a hüvelyit nem tudott csinálni mert nem volt jó

Legjobb válasz: Próbálj esetleg elmenni egy másik rendelõbe vagy magánorvoshoz. A méhen kívüli terhesség akkor zárható ki, ha a megtapadt petezsákot a méhen belül látják. Ha a doki a hasi uh-n látott petezsákot, akkor nem kell aggódnod!

Próbálj esetleg elmenni egy másik rendelõbe vagy magánorvoshoz. A méhen kívüli terhesség akkor zárható ki, ha a megtapadt petezsákot a méhen belül látják. Ha a doki a hasi uh-n látott petezsákot, akkor nem kell aggódnod!
A kérdező hozzászólása: nem látott az uh-n még petezsákot mert korai stádiumba mentem el, most kell pénteken visszamenjek
Sajnos abból, hogy megvastagodott a méhnyálkahártyád, még nem lehet arra következtetni, hogy méhen belüli terhesség.A nyálkahártya akkor is megvastagszik, ha nincs baba.Csak ilyenkor a vérzéssel leválik a méh faláról, és a menstruációval kiürül.Tesóm is korán ment, neki is csak megvastagodott méhnyálkahártya látszott.Annyira korán ment, hogy még el sem maradt neki.Azt mondta a doki, hogy 2 esélyes a dolog, de mivel pozitív a tesztje, nagy valószínûséggel terhes.Mikor legközelebb ment, már volt szívhang.De ne aggódj, hidd el, a méhen kívüli terhesség nem olyan gyakori.Az a ritkább.Mást nem tudsz tenni, mint vársz a következõ vizsgálatig.Én is aggódtam, hogy nehogy méhen kívül legyen.Most meg ott tartok, hogy 2 hónapom van még a szülésig.A méhen kívüli a ritkább, és általában oka van.Nyugi!Szorítok!
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyos vagy:-)én a kimaradt mensi után mentem el 1 héttel vizsgálatra, remélem minden rendben lesz.Minden reggel hányingerem van, nagyon rossz.
A méhenkivüli olyan görcsökkel jár, hogy kiegyenesedni sem tudsz!!Életveszélyes is lehet.Nyugi biztos minden ok, nem is irtad, hogy nagyon görcsölnél.Én is igy féltem egyébként ez teljesen természetes reakció, ez az elsõ félelem, aggodalom terhességnél, aztán ha tul vagy rajta jön más.19+2hetes kismama.

Milyen természetes alapanyagú vitaminokat ajánlotok? Mikor látszik már ultrahangon a terhesség és a szívhang? 4-5 hetes vagyok, baj ha semmilyen tünetet nem érzek?

Legjobb válasz: Én nem szedek semmi vitamint,az orvosom sem ajánlotta.Nagyon sok gyümölcsöt eszem,de ki hogy gondolja ezt a dolgot.Ha jól emlékszem én kb.6-7 hetes lehettem,amikor voltam UH-on,ott már látszódott a szívhang.29hetes kismama

Én nem szedek semmi vitamint, az orvosom sem ajánlotta.Nagyon sok gyümölcsöt eszem, de ki hogy gondolja ezt a dolgot.Ha jól emlékszem én kb.6-7 hetes lehettem, amikor voltam UH-on, ott már látszódott a szívhang.29hetes kismama
Eloszor is gratula! Ha termeszetes alapu vitaminokban gondolkozol, akkor maradj a sok zoldsegnel es gyumolcsnel. En nem vagyok a terhesvitaminok hive, de ez abszolut szubjektiv velemeny. Tekintettel arra, hogy tel van, en max Hipp Natal-t innek a helyedben. A bananban egyebkent rengeteg olyan vitamin es asvanyi anyag van, amire most szukseged van. Nekem sem volt sok tunetem, de ami jelentkezett az a mellfeszules volt (az mondjuk mar a 4.hettol), de hanyinger, faradtsag csak a 7-8. het korul, es 12.hetre azok is elmultak.
FLP-s Aloe vera!! Én csak ezeket használtam terhesség alatt és most szoptatás alatt is. A terhesség már látszódhat akár 4-5 hetesen is, a szívhang kb 7 hetesen fog látszani. Nem baj, hogy nincs tüneted, nekem sem volt semmi:-)
Gratulálok! Ilyenkor még nem feltétlen kell tüneteket érezni, talán 1-2 héttel késõbb, de akkor sem biztos! 6-7.hét környékén már van szívhang!! Én az Elevitet szedtem. Terhesvitamin amúgy van bõven a patikákban, akiknek nem jön be az Elevit, mert túl "mû", azok a Hipp Natal-ra esküsznek.
nem bja semmit se érzel, én is gíy voltam ezzel....7 hetes kor körül lehet látni sínhangot áltban...van akinél késõbb. Aloe termékek jól, vitaminok is.Én elevitet szedtem, most femibiont.
Szia! Gratula a babához:D! Nekem 7 hetesen volt szivhang! Én az elevitet szedem már azota hogy kiderült babás vagyok! Jaa és mellé még szedek magne B6-ot! Boldog babavárást! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat . Mit jelent az FLP?
ja, az flp az valami forever living akarmi, aloe veras cuccok forgalmazoja talan :D

Miért kell vissza mennem a dokihoz ha bizonyított a terhesség és 5 hetes voltam?

holnap kell vissza mennem.Mikor 2 hete voltam akkor múltam 5 hetes+4 napos csinál a doki hüvelyi uh is.És mégis vissza rendelt 2 hét múlva.De miért?Holnap megyek vissza.Remélem minden rendbe a picivel....

Legjobb válasz: Azért rendelt vissza hogy van-e szívhang, amelett hogy megállapította a terhességet ez a másik legfontosabb.....és jo sok minden lesz.

Azért rendelt vissza hogy van-e szívhang, amelett hogy megállapította a terhességet ez a másik legfontosabb.....és jo sok minden lesz.
Ahogy az elsõ írta, 2 hete még nem volt szívhangja, most megnézik van-e, vagyis él-e a babád? Drukkolok. Lesz még 4 kötelezõ ultrahang a terhesség alatt, sok vérvétel, a vége felé NST vizsgálat, ezek kötelezõ vizsgálatok. El kell menj majd háziorvosi vizsgálatra, EKG-ra, fogorvoshoz is.
A kérdező hozzászólása: köszike. a továbbit tudom mivel a 3.baba lesz.de eddig mindig az 5.héten mentem és nem rendelek vissza....
Mert még nem látott szívmûködést. Most már biztos lesz, ne izgulj!

Mit tegyek ha 5-6 hetes terhesen pokolian fáj a bal petefészkem? Ciszta esetleg? A méhen kívüli terhességet hogy lehet a lehető leghamarabb kiszűrni?

Ha esetleg ciszta lenne, akkor az mekkora nehézséget okozhat egy baba kihordásánál?

Legjobb válasz: nekem is nagyon fájt sokáig, tAlán 2 hete múlt el hogy nekem is fájt de iszonyúan a bal petefészkem, de semmi gond nem volt, megnézték uh-on is mikor vizsgálták a babát, és hipp-hopp el is múlt.. nem tudsz vele mit csinálni,ne gondolj egybõl rosszra, nekem pont bal oldalt van a baba egyfolytában azért volt érzékeny annyira a petefékszkem, most hogy arréb uszikált már nem fáj, 13 hetes vagyok.

nekem is nagyon fájt sokáig, tAlán 2 hete múlt el hogy nekem is fájt de iszonyúan a bal petefészkem, de semmi gond nem volt, megnézték uh-on is mikor vizsgálták a babát, és hipp-hopp el is múlt.. nem tudsz vele mit csinálni, ne gondolj egybõl rosszra, nekem pont bal oldalt van a baba egyfolytában azért volt érzékeny annyira a petefékszkem, most hogy arréb uszikált már nem fáj, 13 hetes vagyok.
Utolsó kérdésedre: ultrahang! ez pedig jó az elõzõ kérdéseidre is! mindenképp felhívnám a dokimat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Hétfõn kell mennem a dokihoz, de kicsit aggódom mert elég mogorva egy hapsi, csak egyelõre nincs pénzünk fogadott dokira.
Nekem is folyamatosan fájt, kb. a 16. hétig, azóta meg mintha elvágták volna. Minden rendben volt/van ettõl függetlenül. Én nem gondolom, hogy minden ilyesmivel ultrahangra kellene rohangálni, tekintve, hogy az állapotosság igen érdekes tüneteket produkál néha. Persze, ha úgyis mész, említsd meg a dokinak, de szerintem ez egy tipikus tünet. 29 hkm
Betétet használj, ne tampont!
Használj betétet! A tampon nem enged teljesen tisztulni, nem tudod, hogy a vér mennyiség növekedett-e. Most mellõzd a tampont mindenképp.
Betétet használj! Az orvosod egyébként elég fura... Nincs semmi baj, mikor terhes vagy és vérzel??? Legalább írt Utrogestant? Mert akkor mondhatjuk, hogy megtette, amit lehet...
Semmikep ne hasznalj tampont es vigyazz nagyon magadra. A verezgetes terhesen nem vicc...hidd el nagyon rossz tapasztalatom van ezen a teren. Nem megijeszteni akarlak, csak ovatossagra inteni. Vigyazz magadra es a babucira.

Mit jelent ha túl nagy a petezsák és nincs benne embrio? 5-6 hetes terhesség esetén.

Legjobb válasz: Nem nekem, ismerõsömnek. Jövõ héten kell visszamennie.

A kérdező hozzászólása: Nem nekem, ismerõsömnek. Jövõ héten kell visszamennie.
Szia! Elõfordulhat cukorbetegség vagy genetikai rendellenesség miatt.De ilyen korai héten csak a petezsák látszik.Majd 2 hét múlva látszik a baba is szivveréssel együtt!Ne aggódj!Ki mondott ilyen hülyeséget neked?Ha a dokid, akkor 2 hét múlva menjél el egy másikhoz!Sok szerencsét!
Szia! Akkor mond meg neki, amit leirtam!
Szia! én ugyanígy voltam februárban, a hetedik hét végéog vártak a dokik, de mivel akkor is csak a petezsák látszódott, életjelenség nem, ezért missed ab lett a vége sajnos. Kívánom hogy a barátnõdnek ne így alakuljon!! Sok barátnõm van, akiknek csak a hetedik-nyolcadik héten találták meg a bébit! Pozitív gonsolkodás és minden rendben lesz! szorítok
Szia! Mi lett az ismerõsöddel?
A kérdező hozzászólása: Spontán vetélés

Mennyire árthat a babának, ha a terhesség elején 3 hétig még dohányoztam (összesen kb.15-20 szálat)? Sajnos nem tudtam előbb a piciről. Most vagyok 5 hetes + 2 napos.

Legjobb válasz: nyugi smemi gond nem lesz vele,sokan vannak igy,hogy dohányoznak mert nem tudják hogy babát várnak.A lényeg hogy már felhagytál vele!:-)

nyugi smemi gond nem lesz vele, sokan vannak igy, hogy dohányoznak mert nem tudják hogy babát várnak.A lényeg hogy már felhagytál vele!:-)
Csak megnyugtatásul közlöm, a terhesség elsõ heteiben (kb 2 hét) nem köti össze az édesanya szervezetét az embrióval semmi! Szóval ha ebbõl indulunk ki akkor nem hiszem, hogy nagy kárt okoztál vele. Viszont dicséretes, hogy azonnal letetted. Láttam olyat, aki nem tette le, szülése elõtt is szívta. Nem sokat, de szívta. Undorító. Én is cigiztem, de pont a teherbeesésem elõtt letettem.
Én ahol konkrét adatot találtam ott mindenütt azt írták, hogy a cigaretta napi 10 szál felett okoz kimutatható különbséget a babák fejlõdésében. Ez is azokra vonatkozik, akik végig dohányoznak a terhességük alatt. Ne aggódj e miatt. Összesen egy doboz cigi 3 hét alatt, az nem csinál semmit a babával.
Sokan vannak ezzel így. Általában 4-6 hetesen tudják meg a nõk, hogy babásak. Én is dohányoztam kb 5.hétig, és van egy gyönyörû szép egészséges kisbabám. Ne izgulj, nem lesz baj, csak ne gyújts rá többet!!! Grat a babához :) :)
szio eloszor is gratu, hogy letetted a cigit! nyugi, nem lesz gond, csak ne gyujts ra, és ne aggodj emiatt :) és gratu a babahoz is! (elnezest, ha nem tul informativ a valaszom, sose dohanyoztam, es orvos sem vagyok, hogy konkretan megmondjam a tutit, de tudom milyen nehez dolog letenni a cigit, akkor is ha nem dohanyzom, és oszinten tisztellek, hogy sikerult, sokan nem kepesek rá.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a támpgatásotoka, én is büszke vagyok magamra, és remélem, minden rendben lesz :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!