Találatok a következő kifejezésre: Ha a 48 (63 db)

Mekkora tömegû kén-dioxid-gáz képzõdik 1 tonna 48 tömegszázalék kéntartalmú pirit égetésekor, ha a kén 1m/m%-a nem alakul át kén dioxiddá?

Legjobb válasz: m(S(t))=10^3*0,48 kg m(S(r))=0,99*0,48*10^36 kg m(SO2)=2*m(S(r))=2*0,99*0,48*10^3=950,4 kg.

m(S(t))=10^3*0, 48 kg m(S(r))=0, 99*0, 48*10^36 kg m(SO2)=2*m(S(r))=2*0, 99*0, 48*10^3=950, 4 kg.

Egy távolság megtételéhet 2 óra 6 perc a másiknak 2 óra 48 perc szükséges. Ha a második12 perccel hamarabb indul el mennyi idő múlva éri utol az első a másodikat?

megtudnátok nekem oldani? :)

Legjobb válasz: 2 ora 6 perc = 126 perc 2 ora 48 perc = 168 perc x perc mulva utoleri a gyorsabb a lassabbat, vagyis a lassabb x+12 percig megy. Ennyi ido alatt ugyanannyiszorosat tettek meg a feladatbeli tavolsagnak: x/126 = (x+12)/168 168x = 126x+12*126 42x = 12*126 x = 12*126/42=36 Tehat 36 perc mulva eri utol.

2 ora 6 perc = 126 perc 2 ora 48 perc = 168 perc x perc mulva utoleri a gyorsabb a lassabbat, vagyis a lassabb x+12 percig megy. Ennyi ido alatt ugyanannyiszorosat tettek meg a feladatbeli tavolsagnak: x/126 = (x+12)/168 168x = 126x+12*126 42x = 12*126 x = 12*126/42=36 Tehat 36 perc mulva eri utol.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)

Mi ez a mizéria a babavízzel? Nem azért babavíz, mert steril? Hogy lehet, hogy egy megbontott 1, 5 l-es palack nem fogy el egy babának 48 óra alatt? Mi iszik? Minek kell forralni? Miért nem issza akkor meg anyuka ha elkeltetik a 48 vagy 72 óra?

Egyáltalán minek kell palackozott ásványvizet forralni? Mikor azt azért találták ki. Babaviz vagy sem én sohasem forraltam és nem volt baj egy gyerekemnek sem. S általában ivott mindegyik annyit,hogy pl 6 üveg elég volt 1 hétre.

Legjobb válasz: Ezt én sem értem! Annyira védik/védjük/ màr a gyerekeket a fertözésektöl, hogy többet àrtanak mint hasznàlnak! Régen mi is megettünk, ittunk minden xarsàgot/bocsi/ még sem volt semmi bajunk! Most meg minden 2. baba allergiàs valamire! Màr tulzàsba viszik a védelmet! Multkor a kutacsvédön lestem egyet! Mi is felnöttûnk nélküle!

Ezt én sem értem! Annyira védik/védjük/ màr a gyerekeket a fertözésektöl, hogy többet àrtanak mint hasznàlnak! Régen mi is megettünk, ittunk minden xarsàgot/bocsi/ még sem volt semmi bajunk! Most meg minden 2. baba allergiàs valamire! Màr tulzàsba viszik a védelmet! Multkor a kutacsvédön lestem egyet! Mi is felnöttûnk nélküle!
Szerintem ez csak üzlet semmi más. Lehet hallani innen onnan, hogy pl valakinek a településén gyógyszermaradványok meg szemét ilyesmi van a vízbe, de hát az vagy igaz vagy nem ....
mi újszülött korban se forraltuk a vizet, meg nem is fertõtlenítettünk semmit. Mai napig megcsócsál a gyerek mindent, így pl. a cipõt is! Amúgy nekünk tisztított vizünk van.
Utolsónak! Ha viztisztító kancsótok van, vagyis olyan amibe beleöntöd a vizet és egy szûrõ megtisztítja, azt ne itasd a gyerekeddel, mivel olyan tápanyagokat is kivon belõle, ami nem tesz jót neki. Veseelégtelenséget okozhat. Nem kötekedésbõl mondom.


Normális ha a Huawe Ascend Y300 mobilomat 48 óra alatt këtszer kellett tölteni?

Szinte mindenkinek 2napig birja,nekem egyet s nagyon,pedig nem nyomkodom nonstop. Facebook appot leszedtem,mert ayt mmondták sokat fogyaszt. 3G kikapcsolva. Akkor miért merül ilyen gyorsan az enyim,rossz az aksija?

Legjobb válasz: Gondolom több fölös appod fut ami zabálja az akkut vagy többet nyomkodod mint mások... De abszolút nem baj... Egy okostelefont már naponta kell tölteni... Sõt!...

Gondolom több fölös appod fut ami zabálja az akkut vagy többet nyomkodod mint mások... De abszolút nem baj... Egy okostelefont már naponta kell tölteni... Sõt!...
Általában inkább 1 napig bírják az okostelefonok - eleve a képernyõ is többet fogyaszt(hat), na meg az alkalmazások állandóan az interneten lógnak, frissítésre vagy egyéb újdonságra várva! Vagy az adatokat bizonyos idõközönként szinkronizálják, hogy a mobil is (valamelyest) friss információkkal rendelkezzen. Na meg egyes alkalmazások pedig az életedet szivárogtatják ki pluszban [mármint a személyes adataidat illegálisan elküldik másoknak!]. Így lényegében sok minden olyan dolog van, ami a gyorsabb merülést okozza!
A kérdező hozzászólása: Értem, csak meglepõdtem hogy másoknak milyen sokáig bírja aktív használat mellett, enyém meg nem. Meg 1950mAh aksival többet kelene birnia, fõleg hogy az 1300mAh volt telefonon aksija lekörözi
Az enyém 3-4 napot simán bír. Igaz, nem használom túl sokat.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, nem tudom nekem miért merül ennyire...jó mondjuk én használom is, de azért ha 12 óra alatt fullra lemerül, s semmi ördöngöset nem csinálok és nem is folyamatosan használtam, akkor miért is merül ennyire a kis 1950mAh aksi?
Rendesen megformáztad az akksit? Az elsõ két töltés legyen nagyon hosszú, én 2x16 órára felraktam, az elsõ két töltésnél. Semmi gond nincs vele, zenét hallgatok meg minden, nincs vele probléma.
A kérdező hozzászólása: Szia, azt mondták a telenorban, hogy nem kell formázni már ezeket, így nem csináltam meg, ellenben már 5-6 alkalommal volt töltve.
Azért próbáld meg, szerintem nem ártasz vele.
Amikor én megvettem az y300-amat akkor elmondta az eladó, hogy amikor hazaérek merítsem le teljesen majd rakjam rá a töltõre és töltsem fel maximumra.Valamint úgy ne töltsem, hogy megy 20%-ot majd leveszem, hanem fullra.Én a fényerõt a max-tól eggyel kisebbre szoktam venni.valamint az energiatakarékos üzemmódot bekapcsolni.Ja, és egy héten kapcsold ki teljesen a telefont 12 órára(egy estére amikor nem használod).ezeket ne felejtsd el.ezt minden okostelefonnál így kell csinálni csak kevesen tudják.általában ezért lassul le a telefonjuk vagy ezért merül gyorsabban.

13 évesen sok a 48 kiló? Ha igen, légyszi mondjátok, hogyan fogyjak le.

Legjobb válasz: 150 centi felett nem sok, 165 felett pedig már kevés is lehet

150 centi felett nem sok, 165 felett pedig már kevés is lehet
48 kg az nem sok amugy a magaságotl is függ a tinik általában sose elégszenek meg magukkal igy vagyok én is sokszor ..na de mind1 szerinem nem kell fogyozni a tul sovány mikor kilátszanak az oldalbordák az már nem szép ._.
hány cm vagy?
LMagasságtól függ..Egyébkênt nem:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 153 vagyok
A kérdező hozzászólása: Amúgy lány vagyok :D és sztem nagy a hasam meg a combom is :(
én is 13 vagyok és 61 kiló de attól független jó alkatom van, mert edzek :P Ja, és fiú vagyok
Felcsillant a szemem " végre egy korombeli"!! Megörültem hogy még a súlyunk is azonos . De aztán írtad a magasságodat... Én 165 cm vagyok. De végülis nem nagy különbség...

AZ jó, ha a processzor hőmérséklete 48°C és 70°C között van?

Legjobb válasz: Milyen processzor? Terhelés alatt?

Milyen processzor? Terhelés alatt?
Terhelés alatt oké.
Ahogy terhelés aba maradt lekapcsolt? vagy kicsivel rá? és milyen terhelés 100%? mikor volt újrapasztázva? mikor volt kitakaritva a gép? tápegység Model neve ponosan? nem poros belül? nem fúj ki túl forrót? gyári proci hütöd van? pörög rendesen? nem szabályoztad le vagy valami?
Melyik procid van? E6750, E7300, E8200 ? mind C2D 2, 66GHz :) viszont mindegyiknek 70 fok felet van kicsivel a türéshatára (72-74) bár akor elég határon van már 70 el is... magonként és a proceszor ra milyen höfokokat ir? sosem megy 70 felé semi? és 48 fok alapjáraton vagy az is terhelt érték? mivrl terhelt?
A kérdező hozzászólása: Intel Core 2 Duo 2.66 GHz
A kérdező hozzászólása: Terhelés annyit tudok hogy, a gép lekapcsol, de ez árt a processzornak?
A kérdező hozzászólása: (terhelés után)

Ha a wifi azt írja, hogy az internetsebesség 48, 0 Mbps, akkor az jó?

Legjobb válasz: Ez valószínûleg csak az elméleti maximum.

Ez valószínûleg csak az elméleti maximum.
Ha ennél kisebb a szolgáltatód által biztosított letöltési sebesség, akkor jó.
Ha átviszi az elõfizettet sebességet akkor jó.
Ez a w.ruter átviteli sebessége lesz.Ha az internet sebességre vagy kíváncsi klikk ide http://www.speedtest.net/

Mi van akkor ha a babavizet 48 óra után nem forralom fel?

8 hós a babám, és max 50 ml-t iszik meg egy nap, igy nem fogy el olyan hamar nálunk.

Legjobb válasz: Van nagyon kis kiszerelésû babavíz is, talán két dl-es, az nem lenne jó?

Van nagyon kis kiszerelésû babavíz is, talán két dl-es, az nem lenne jó?
Elsõ vagyok, azért mer elszaporodhatnak benne a bacik, hõvel kezelik a vizet-amikor megveszed kb steril. 48 óra után meg már nem az. Inkább forrald szerintem. Az ásványi anyagoknak semmi bajuk nem lesz-hisz a víz már "gyártás" során kap hõkezelést-ugyanaz.
Azért van ráírva, mert felnyitás után a levegõvel érintkezve kórokozók kerölhetnek bele, amik 2 nap alatt felszaporodhatnak, annyira, hogy a babának emésztési gondokat okozzanak. Az én fiam is 8 hónapos, én nem forralom neki a vizet. (csapvizet iszik)
HIPP-eset ajánlom, azt nem kell soha forralni...
Én sem forralom, 48 óra után sem, felbontás után a hûtõben tartom.
Nekünk kb. 4 nap alatt fogy el a Hipp-es, soha nem forralom fel.
Az kb olyan mintha sima ásványvizet adnál.
A baba vizet nem szabad forralni, nem is kell ekkora babának. Kicsapod a forralással belõle az összes ásványi anyagot azt amiért babavizet vettél.
bocs:mert
A kérdező hozzászólása: Azt használjuk a mini jana baby vizet, mert az 2 nap alatt elfogy, csak arra gondoltam hogy mi lenne ha nagyobbat vennék. Csak rá van irva ugye mindegyikre hogy 48 óra után forraljuk fel.
A janát is odaadom 4 napig forralás nélkül, ha ennyi idõ alatt nem fogy el, akkor én iszom meg

Az normális ha a winyóm 48 C fokos?

Legjobb válasz: Ha zavar, vegyél nagyobb ventilátort, egyébként 50-55 fokig nem lesz baja a vinyónak...

Ha zavar, vegyél nagyobb ventilátort, egyébként 50-55 fokig nem lesz baja a vinyónak...
Elég baj, hogy annyi. Még nincs is az a nagy meleg, mi lesz majd akkor? 60-70 C fokos lesz? Egy portalanítás jól jönne a gépnek. Az egy dolog, hogy x C fokig bírja a HDD, de azért nem kellene állandóan a határon mozogni. Nálam (laptop), 1. HDD: 30 C fok; 2. HDD: 27 C fok.
Az egy laptop. Sokkal kisebb és lassabb vinyókkal. Ez nem hasonlítási alap. Nálam is 42 fokos...
Az egyik HDD (2.) tényleg lassabb, 5200 RPM, az 1. HDD viszont 7200 RPM. Még asztali gépem volt, külön hûtés nélkül 30 C fok felett volt a HDD (7200 RPM), hûtéssel, 25-32 C fok.
Ha rendesen terheled, akkor normális. Ha terhelés nélkül is annyi, akkor valószínûleg nem nagyon szellõzik a géped.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!