Találatok a következő kifejezésre: Ha a 30. hétre (76 db)

Mik az esélyei a babámnak ha a 30. hétre születik?

egész nap fáj, feszít a derekam, néha a hasam alja is, már kb. 5ször keményedtem ma és néha belém nyilalnak ilyen mensi szerű görcsök, most nem rég meg be is szédültem egy fél percre.. gondolom nem jósló 30 hetesen köszönöm a válaszokat előre is 30+3 hkm

Legjobb válasz: Ha rosszul érzed magad, menj be a kórházba!

Ha rosszul érzed magad, menj be a kórházba!
Ha nem érzed jól magad, menj kórházba. De ne idegeskedj! Nekem kb 2 hete nyilal ott alul meg néha mensis görcs is van meg keményedik a pocak. Szerintem csak "gyakorol" a méhed. Igaz én mar a végét járom. Kitartást!
Menjel be szerintem is a korhazba, ha csak joslok legalabb megnyugszol, ha nem akkor kapsz tudoerlelot, ami nagyon fontos a koraszulott babaknak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. ezt mind infúzión keresztül adják?
Múlt héten begörcsöltem, éjjel, 2 óra folyamatos görcsöm volt!másnap elmentem dokihoz!kinyílt a külsõ méhszáj!a doki megijesztett, h koraszülött lesz a picim!emelt adag magnézium és egész napos fekvés!én pedig mindent betartok! Mutasd meg magad dokinak, az a biztos!lehet h nem jelent semmit, de az is lehet, h nem jó! 30hkm
Szia! Mi van veled?elmúlt? Vagy bementél a kórházba?
Egy ismerõsöm 28. hétre született, és az nem most volt, hanem 20 éve, amikor még nem volt ennyire fejlett az orvostudomány. Semmi baja, egészséges, 20 éves, fizikailag nagyon jó erõben lévõ srác.
Nagyon jók az esélyei, egészséges baba lehet. Egyik ismerõsöm a 25. hét környékén szült, ma már 8 éves a kislánya, semmi baja! De azért kívánom, hogy még legalább 5-6 hétig húzd ki!

Ha a 30. hét után valami oknál fogva elhal a baba annak vannak valamilyen jelei? Az egyértelmű hogy olyankor már nem lehet érezni, de ezenkívül valami más jel?

Utoljára tegnap délután éreztem hogy csuklik. Azóta semmi és már nagyon félek. Bíztam az estében mert 8-10 között mindig olyan kabarét rendez hogy rendesen hullámzik a hasam. De ez sem volt és azóta se semmi. Úgy gondoltam ha délig nem jelentkezik akkor elmegyek a véd?n?hoz szivhangot hallgatni. Légyszi írjatok ha valaki már járt így hogy milyen tünetek lehetnek!

Legjobb válasz: van egy rossz hirem! az ilyen eset általában tünetmentes de bitos nincs baj csa lustább a lelem. Ne aggodj! menj el azért a védõnõhöz ne ilyenre ne is gondolj!! NYugi!

van egy rossz hirem! az ilyen eset általában tünetmentes de bitos nincs baj csa lustább a lelem. Ne aggodj! menj el azért a védõnõhöz ne ilyenre ne is gondolj!! NYugi!
Szia.Reméljük nincs semmi baja a babának, lehet csak lustálkodik a drága !!!:) Majd ird meg, mi történt.Szerintem semmi baj sincs.31 hetes.
Egyél csokit, szõlõcukrot vagy valami édeset.
Akár bunkónak tartotok, akár lepontoztok, szerintem nagyon nem jó ez így! És nem akarlak ijesztgetni, de ha ennyi ideig nem mozdult meg, akkor minél elõbb védõnõ vagy doki! Ezzel nem jó játszani! Még, hogy lusta....., már ne haragudjatok, de én is 34 hetes vagyok és ha nem is érzem a kis manókát, csak megsimizem a hasam és ha csak egy leheletnyit, de megmoccan! És egyátalán nem fekszik el fél napoka! Azt írta tegnap délután óta, és ezt reggel fél 10 körül írta! Inkább menjen el feleslegesen, mintsem késõ legyen!!!!!! 34 hetes kismama
Ne aggódj, eléggé a végefele jársz, biztos pihen a babád, kicsi a helye is. A csoki tényleg segit. Irj mi volt!
Szia! Én tavaly jártam így. Nem éreztem pár órája mozogni, mire beértünk nem volt szívhangja. Azt nem tudjuk 100%-ra mi történt, mert a vizsgálatok szerint egészséges volt. Valószínû a köldökzsinórt rántotta meg. Mindenképp menj orvoshoz, mert lehet, hogy csak valami miatt nem kap elég oxigént, de akkor is nagyon fontos, hogy lásson orvos!
Utolsó válaszoló vagyok, 36hetes voltam.

Nagyon rossz az, ha a 30. héten a méhszáj értéke cx: 3.1. 0. 0? Mit tegyek, hogy ne nyíljak tovább?

Sziasztok! A doki azt mondta kicsit nyitva van a küls? méhszájam. Most írt fel el?ször magnéziumot (bár eddig a cx: 3.0.0.0 volt mindig), és hát eddig még nem is pihentem semmit igazán. Ha szedem a magnéziumot és mostmár itthon vagyok, nem dolgozom, akkor van esélyem hogy ne nyíljak tovább? Mivel késleltethetem ezt? Köszi a válaszokat el?re is! (Úgy megijedtem, mikor tegnap ezt mondta a doki...eddig semmi gondom nem volt)

Legjobb válasz: Szia ne ijedj meg a 3000-3100 az nagyon jó kicsit pihenni kell addig jók ezek az értékek míg 0 van bennük ma voltam dokinál õ mondta ezt.Azt mondta ne izguljak semmi baj nincs.Ez nem jelenti azt,hogy nyílnál hidd el én 24 hetes vagyok ugyanaz az értékem.A külsõ méhszáj meg amugy is nyílik a tágulatok miatt.Semmi baj nem lesz boldog babavárást.

Szia ne ijedj meg a 3000-3100 az nagyon jó kicsit pihenni kell addig jók ezek az értékek míg 0 van bennük ma voltam dokinál õ mondta ezt.Azt mondta ne izguljak semmi baj nincs.Ez nem jelenti azt, hogy nyílnál hidd el én 24 hetes vagyok ugyanaz az értékem.A külsõ méhszáj meg amugy is nyílik a tágulatok miatt.Semmi baj nem lesz boldog babavárást.
Nyugi, teljesen jók az értékek, nekem 30 hetesen 2100 volt és 40 hétre szültem, pedig a végére teljesen nyitott volt a méhszájam és mégis indították a szülést.
Sok pihenés nekem már 20hetesen ennyi volt az eredményem.Szigorú ágynyugalmat írt az orvosom!Üdv 30hetes kismama
Nekem már csak 1000 a méhszájam 33 hetes korom óta, de szeritnem azót nyílt is. Ne félj, ezzel még bõven kihúzod, sõt tovább is hordhatod a babát. Pihenj most már, feküdj oldalt, és ne erõltesd meg magad, a háziumunkák között is pihizz, sétállni lassan. Nem lesz baj!!.-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat Nektek, próbálok megnyugodni, hogy nem lesz baj és talán nem erõltetem magam már annyit, fõleg, hogy dolgozni sem járok már el mostantól. De azért otthon tevékenykednem kéne még, pár dolog várna még rám. De talán azt lehet csinálni, ugye? Pakolászás, rámolás, mosás, stb .... Kellemes babavárást Nektek, és jó egészséget!

Ha a 30 -ik héten átlagos volt a magzatvizem a 38-ik héten pedig az átlagosnál több, az jelenthet bajt? Cukor még a 30 hetes vérvételen is rendben volt. Szerintem azzal nem lehet gondom. Aggódok nagyon

Legjobb válasz: Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt,és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!

Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt, és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!
Szerintem ne aggódj, ha az orvosod nem mondott semmit, hogy baj lenne, akkor biztosan nem baj!

A 30. héten hány gramm volt a babátok? Ha már megszületett, milyen súllyal született?

Legjobb válasz: Szia. 30.héten nem mérték, 27.héten volt 1036 gramm, azt mondták, nem hatalmas, átlagos. 37. hétre született meg 2830 grammal és 50 centivel. De ezekbõl úgysem tudsz következtetni túl sok mindenre, mert minden baba másképp fejlõdik már a pocakban is. A lányom már 10 hós és 8,4 kg. 68 centi. :)

Szia. 30.héten nem mérték, 27.héten volt 1036 gramm, azt mondták, nem hatalmas, átlagos. 37. hétre született meg 2830 grammal és 50 centivel. De ezekbõl úgysem tudsz következtetni túl sok mindenre, mert minden baba másképp fejlõdik már a pocakban is. A lányom már 10 hós és 8, 4 kg. 68 centi. :)
Nekem a 30. héten volt 1680g, mondták h nagyobb egy picikét , de nem lesz 4kilos baba.
Szia! Nekem 29 hetesen mertek 4D-n, es 1825 gr-t mondott a doki.Erre mondta hogy atlagos, es a vegere 3600 gr-ra saccolta.Kisfiu.Ma kezdtem a 39.hetet, meg egyben! :-))))
Elozo vagyok.A baratnomnek 30 hetesen 2500 (!!!!!) gr-t mertek, es 4 kg -mal szuletett kisfia a 40.heten.En is kombinaltam, hogy milyen messze vagyok az en 1825 gr-mommal tole, es hogy mi lesz ebbol....De nagyon eltero utemben feljodnek.Kivancsi leszek en is.
Sziasztok..Nekem a 29 heten 1600gm ra mondtak.Én aggodom, hogy nem -e nagyon picike.

A 12. heti Uh-n megegyezett a menstruáció által számolt hét, és az Uh alapján számolt hét! Viszont, most a 30. heti Uh-on kb.1 hét eltérés van! Ez nem jelent semmit? A 12. heti Uh-t kell alapul venni, ha a magzat korát akarják megállapítani?

Legjobb válasz: Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!

Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!
Szia! Nálunk a 20.heti genetikai uh számít, addig nem is mondják a szülés várható idejét, hanem csak annak függvényében. Utána bármi van ehhez viszonyítanak. Boldog babavárást: 36 hetes kismama
Minden baba más tempóban fejlõdik, ezért nem születik 2 ugyanolyan gyerek!

Jelenleg a 30. hétbe léptem, most voltam uh-n, kisfiam harántfekvéses. Mit tegyek, ha nem fordulna be?

Hallottam valami tornáról, és homeopátiáról is, ami segít ezen. Nagyon nem szeretnék császárt. És azt sem, ha megpróbálnák fordítani, mert ha meg a rövid köldökzsinór miatt nem fordul nehogy baj legyen.

Legjobb válasz: Szia. Egyenlõre még ne izgulj, a barátnõmnek még a 38 héten is farfekvéses volt, és mire szült megfordult. Csoda fordítós módszerrõl nem hallottam.

Szia. Egyenlõre még ne izgulj, a barátnõmnek még a 38 héten is farfekvéses volt, és mire szült megfordult. Csoda fordítós módszerrõl nem hallottam.
Én 30 hetes múltam, de nekem már a 27.héten mondta a doki, hogy farfekvéses a baba, és szerinte az is marad.Bár nekem lényegtelen hogyan fekszik, mert ugyis császáros lesz, de még neked bõven van ideje a babádnak megfordulni..
Az én bébim is faros volt a 29. hétig, aztán olvastam hogy naponta két óránként 20 percet kell eltölteni térdelõ-könyöklõ testhelyzetben.Nem kényelmes, de nem tudom ettõl-e egy héttel késõbb beállt rendesen.Ja és ha háton fekszel, tegyél a derekad alá párnát. 39 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azt hiszem megfordult, legalábbis mikor csuklik egészen lent érzem a buksiját.
azt hiszem ezt mi nem tudjuk megmondani. Keress rá az APEH- honlapjára , ott hátha találsz valamit
Ha a párod dolgozik, akkor õ igénybe tudja venni.
Azt hiszem, magzatra csak akkor tudja az apa is, hogyha házasok vagytok.
90. nap után lehet igénybe venni. A területileg illetékes nõgyógyász ad hozzá papírt, nem adhatja ki más nõgyógyász. Én most intéztem, de én férjnél vagyok, nem tudom hogy ez számít-e. Most megkerestem a nyomtatványt, a mivel kérvényezni lehet és úgy van rajta, h a kedvezményt kérõ magánszemély házastársa/közös gyermek esetén élettársa. Ezt a papírt mindenesetre a bérszámfejtõnél kell leadni, úgyhogy a férjed ott megkérdezheti hogy van ez, nekik tudniuk kell.

Ha 22. uh-n minden rendben volt a babával, akkor a 30 heti uh-n találhatnak még valamit?

Aggódós kismama

Legjobb válasz: Hát, ha aggódni akarsz, akkor igen, találhatnak bármikor bármit. Bármikor történhet bármi. Próbálj ne erre gondolni.

Hát, ha aggódni akarsz, akkor igen, találhatnak bármikor bármit. Bármikor történhet bármi. Próbálj ne erre gondolni.
Igaza van az elõttem szólónak. Nekünk 20. héten minden oké, 24.-en már voltak eltérések. Én is para mami vagyok, de próbálom nyugtatni magam, mert a stressz és aggódás sem tesz jót. Nyugi, gondolj arra, hogy miért találnának bármit is. 29+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Megvolt az Uh és minden rendben. Az elsõ hozzászólónak meg üzenem, hogy azért lehetett volna kedvesebb Köszönöm
1. vagyok. Lehet, hogy csúnyán fogalmaztam. Én is rettegek minden vizsgálat elõtt és sajnos utána is olvasok, hogy milyen bajok lehetnek. Én most voltam a 30. heti uh-on, de féltem, nehogy baj legyen. Én most leginkább a koraszüléstõl félek és attól, hogy a köldökzsínórt elnyomja a baba. Szóval én akkor leszek nyugodt, ha kint lesz az egészséges kisbabám. 2. baba Próbáljunk együtt nem aggódni, jó?!!!!
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor ne aggódjunk. :) Én is most voltam és minden rendben volt. Én is a koraszüléstõl félek picit, meg hát a köldökzsinór tekeredéstõl, ahogy te is. Ne hari azért te se. :) Minden rendben lesz a babánkkal!

Baj az, ha a magzat a 30. héten ferdefekvéses?

Legjobb válasz: Nem baj, még simán befordulhat.

Nem baj, még simán befordulhat.
Nem baj, nekem még 31 hetesen is simán forgolódott. :) Most 34 hetesen remélem már így marad, mert most épp fejvégû. :)
Dehogy, még rengeteg ideje van beállni! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!