Találatok a következő kifejezésre: Ha a 3 (6597 db)

Három fán madarak ülnek. Az elsõn annyi, mint a 2. -on és a 3. -on összesen. A 2. -on annyi, mint a 3. -on ülõk 2/3-a. Ha a 3. -ra szállna még 6, akkor pont annyi ülne rajta, mint az elsõn. Mennyi ül az elsõ, a harmadik fán és a 3 fán összesen?

Legjobb válasz: 3.fa: y madár 2.fa:2/3*y madár 1.fa : y+2/3*y madár Ha a 3. fára száll 6 madár akkor y+6 madár lesz rajta y+6 = y+2/3*y 6= 2/3*y 9 = y 3. fa : 9 madár 2.fa : 6 madár 1.fa : 15 madár A három fán összesen: 30 madár

3.fa: y madár 2.fa:2/3*y madár 1.fa : y+2/3*y madár Ha a 3. fára száll 6 madár akkor y+6 madár lesz rajta y+6 = y+2/3*y 6= 2/3*y 9 = y 3. fa : 9 madár 2.fa : 6 madár 1.fa : 15 madár A három fán összesen: 30 madár
Legyen az elsõ fán ülõ madarak száma X. A másodiké Y, a harmadiké pedig Z. A lényeg az, hogy ki kell választanod valamelyik értéket, és ehhez viszonyítani a többit, majd amikor már csak egyféle ismeretlened van, akkor felírni egy egyenletet. X = Y + Z, ez ugye rögtön nyilvánvaló. A plusz hat madaras részbõl következik, hogy Z = X - 6, tehát: X = Y + X - 6 A 2/3-as részbõl pedig az következik, hogy Y = 2(X-6)/3, azaz: X = 2(X - 6)/3 + X - 6 X = 2/3X - 4 + X - 6 X = 5/3X - 10 10 + X = 5/3X 10 = 2/3X 15 = X Ebbõl következik, hogy Y = 6, és Z = 9. Összesen pedig 30.
1: a 2: b 3: c a=b+c b=2/3*c c+6=a ebbõl c=a-6 b=2/3*c=2/3*(a-6)=2/3*a-12/3 a=a-6+2/3*a-4 10=2/3*a 30=2*a => a=15 c=9 b=6
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!

Doki mondta ciklus 3. napján hormonpanel. Mi van akkor ha a 3. nap vasárnapra esik?

Menjek hétfőn?Jó lesz az eredmény?

Legjobb válasz: ilyenjkor hétfön kell menni. A 3. nap mindig ugy van megadva hogy 3+-1. vagyis ha szombatra esik akkor 2. napon kell menni pénteken, ha vasárnapra akkor 4. napon hétfön.

ilyenjkor hétfön kell menni. A 3. nap mindig ugy van megadva hogy 3+-1. vagyis ha szombatra esik akkor 2. napon kell menni pénteken, ha vasárnapra akkor 4. napon hétfön.
Szia! Igen, mert ciklus 3-5. napjáig szoktak küldeni pont az ilyen hétvége dolog miatt. Nem így mondta? Én voltam többször is, míg nem jött össze a baba, és így küldtek, teljesen jó lesz ha hétfõn mész.
2-es válaszoló jól mondta. Én is nemrég voltam. Nekem szombatra esett a 3. nap tehát pénteken menetem. Neked hétfõn kell:)
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott ciklus 3. napján nézünk hormont, de ezt elfelejtettem megkérdezni :P Köszi a válaszokat!

Miért nem jó az, ha a 3-havi adag gyógyszeremet 1-db, azaz egy darab receptre írják fel, miért kekk az orvosnak 3-db receptet írnia?

Ez valószínűleg nem az egyetlen,s a legnagyobb hülyesége a mai magyar egészségpolitikának,mert ezzel semmit,s semmin nem spórolnak meg,csak a bürokrácia dagad,s csak esetenként szembeállítja még jobban a rendszerrel az embereket.

Legjobb válasz: Õszintén szólva én jobban örülök, ha külön írja, mert nem kell egyszerre megvennem. (Pl. nincs nálam annyi pénz, de este már el kell kezdenem szedni az egyiket.) Sõt volt már, hogy nem is vettem meg mindet, mert rájöttem, hogy némelyik már van otthon. :)

Õszintén szólva én jobban örülök, ha külön írja, mert nem kell egyszerre megvennem. (Pl. nincs nálam annyi pénz, de este már el kell kezdenem szedni az egyiket.) Sõt volt már, hogy nem is vettem meg mindet, mert rájöttem, hogy némelyik már van otthon. :)
Azért, mert sokan nem szedik be a gyógyszereket, abbahagyják. Te esetedben, ha 2 hét után abbahagyod, akkor nem 2, 5 hónap megy ki a szemétbe (és vele együtt 2, 5 hónap gyógyszernyi támogatás), hanem csak 2 hét.
"mert sokan nem szedik be a gyógyszereket, abbahagyják" Tévedsz! Több hónapi adagot orvos csak annak ír fel akinek a gyógyszert folyamatosan kell szednie!
14:42! Mondhatod, hogy hablatyolnak, de te is tudod, hogy van valóságalapja.
15:19-es: Ugyan melyik résznek?
Pl. hogy nem mindig szedik végig a 3 hónapnyi gyógyszert a betegek, hogy egyszerre kiváltani nagyobb tehet, mint részletben. Vagy nincs benne realitás?
Akiknek felírják a 3 havi adagot, azoknak a 99%-a nem 3 hónapig, de még csak nem is 3 évig, hanem sokkal tovább szedi a gyógyszereit. Általában ugyanazt. Ha váltanak (ha egyáltalán lehet váltani), akkor elõtte már nem írják fel 3 hónapra. Van akiknek egyszerre kiváltani nagyobb teher, de olyan is van, akiknek a 3 havi gyógyszer ára kevesebb, mint a háromszor egyhavi, valamint olyan is akinek a havi utazgatás a nagyobb teher (anyagilag is) Eddig is lehetett kérni az orvosnál, hogy a 3 havi gyógyszert 3 külön receptre írja fel, és volt rá lehetõség, hogy havonta váltsa ki. Most viszont nem lesz rá lehetõség, hogy egyszerre váltsd ki a 3 havi gyógyszered. Szóval hol a logika és az értelem benne?


Mértani sorozat 3 egymást követő tagjának összege 114. Ha a 3. tagból levonunk 72, akkor megkapjuk egy számtani sorozat első 3 elemét. Mértani sorozat elemei?

Legjobb válasz: Ha a 3. tagból levonunk 72, akkor megkapjuk egy számtani sorozat elsõ 3 elemét. --> ez nem teljesen tiszta. a3-72 = b1, b2, b3?? A mértani sorozat a, a számtani sorozat elemei b.

Ha a 3. tagból levonunk 72, akkor megkapjuk egy számtani sorozat elsõ 3 elemét. --> ez nem teljesen tiszta. a3-72 = b1, b2, b3?? A mértani sorozat a, a számtani sorozat elemei b.
Legeyn mondjuk A AQ es AQ^2 a mertani sorozat elso harom eleme. A+AQ+AQ^2 = 114 A(1+Q+Q^2) = 114 Tovabba AQ- A = (AQ^2 -72) - AQ Ezt atalakitva: AQ^2 -2AQ + A = 72 A(1 - 2Q + Q^2) = 72 A(Q-1)^2 = 72 A = 72/(Q-1)^2 Ezt az elozobe helyettesitve (1+Q+Q^2)*72/(Q-1)^2= 114 72+ 72Q + 72Q^2 = 114Q^2 - 228 Q + 114 42Q^2 -300Q + 42 = 0 7Q^2 - 50Q + 7 = 0 (Q-7)(7Q-1)=0 Ha Q=7 A*(7-1)^2 = 72 A = 2 A sorozat elemei: 2, 14, 98 Ha Q=1/7 A(1/7 - 1)^2 = 72 A= 72* 49 / 36 = 98 A sorozat elemei: 98, 14, 2
Ha a harmadik tagbol levonjuk a 72-t, akkor A, AQ es AQ^2 -72 egy szamtani sorozat egymas utani 3 eleme lesz, ebbol "irtam a Tovabba" utani egyenletet.
így már értem:) köszi:D csak mi is most ezt vesszük, aztán gondoltam olvasgatok

Anyukák! Nem baj ha a 3 és fél hónapos babám áttért 3 órási evésről 4-re, nem korai ez? Így 6 x eszik egy 24 órában. Többi lent.

Nem akart rendesen szopizni 3 óránként 1 hétig,ordított a cicin aztán a doktorn? és a véd?n? tanácsára áttértünk a 4 órási evésekre,így eszik rendesen,de nem kevés ez neki?

Legjobb válasz: Ha kevés lenne,akkor szopna sûrûbben. Õk még tudják,hogy mennyi elég nekik.

Ha kevés lenne, akkor szopna sûrûbben. Õk még tudják, hogy mennyi elég nekik.
De hogy kevés. nekem újszülötten is csak 4 óránként evette, éjszaka meg 6 óra is eltalt egy egy etetés között. ha csak 5x enne azzal sem lenne baj, szerintem nekem csak 5x evett ennyi idösen már.
ha a babád így elégedett, akkor ez a jó neki. de fontos, hogy ne óra alapján etesd, hanem ahogy kéri.
Enyém ilyenkor már csak napi 4-5 alkalommal szopizott, azt hittem kevés, de nem, mert tök jól fejlõdött. Csak mindig paráztam rajta, hogy miért csak 4-szer eszik. Most 6 hós, 4-5 alkalommal szopizik + 1-szer kap valami hozzátáplálást (még a kóstolgatásnál tart).
Nem kell nézni az órát, te sem akkor eszel, mikor lejárt a 4 óra! Figyeld a jelzéseid és etesd meg, amikor éhes! Nem kell túldramatizálni. Igény szerinti szoptatás. Ez a 3 ill. 4 óránkénti szoptatás már elég régen aktualitását veszítette.
A lányom 1 hónaops kora óta 4 óránként eszik. Rádásul 3 hete már az éjszakát is úgy átalussza, hogy este 7 után reggel 6-kor kér csak enni. Szépen fejlõdik, 3 kg-ot hízott születése óta. 4 hónapos baba nayukája
az en babucim is csak 4-5 orankent eszik, az ejszakat atalussza 4 hetes kora ota. most 7 hetes. hizik mint a kismalac, ugyhogy ezen nem kell aggodni. ahogy fentebb irtak, mi sem akkor eszunk amikor az ora mutatja hanem amikor ehesek vagyunk. okosabbak a kisbabak mint ahogy mi gondolnank :) )
Mikor hagyjátok már abba ezt az agymenést?
Azt képzeljétek el hogy hányan fogják majd ideírni délután 5 óra felé hogy "na látjátok, mi megmondtuk, már sötétedik is." :D Aztán 3 napig ülnek az atombunkerben miközben mi éljük a kis életünket.
a világvége azt jelenti, hogy: vége a világnak vége! nincs túlélõcsomag, nincs menedékhely....vége! tudod, mit jelent ez a szó? egyébként meg egy jó kis hiszti, meghülyítették vele az embereket, van mirõl írni.....
Nálunk már egy hete sötétség van, minden nap szinte a ahol vagyunk lámpát égetünk, mert olyan borus van odakint.
3 napig facebookozhatsz
Ha vége a világnak, neked is te hülye, akkor mindegy hogy sötét lesz-e vagy hideg, azt nem éled túl :-D
Majd meglátjuk...
Utolsó eszes.De nem 3 napig...
16:56 , te sem lehetsz túl eszes, amikor napfogyatkozás van, szerinted mi történik? Akkor jön létre, amikor a Hold pontosan a Föld és a Nap közé kerül. Pedig a Hold jóval kisebb mint a Nap. De ez az egész endoftheworld f*szság.
Köszi a linket.
Ááá...És csak ott állnak libasorba nincs semmi mozgás és ráadásul az a hatalmas napot eltakarja egy/vagy több naptól jóval kissebb bolygó?Gratulálok...
"hát ugy lesz 3 napig sötétség hogy az összes bolygó összeál vagyis egy pályán lesznek és eltakarják tõlünk a napot." Akkor javaslom tanulmányozd a bolygók mozgását ez ügyben. Itt egy grafikán az aktuális helyzetüket láthatod a naphoz viszonyítva. Fura lenne hogy csak úgy egy sorba ugrálnának az égitestek és a csillagászok nem tudnák elõre kiszámítani. Pedig erre már az idõszámításunk elõtt is képesek voltak. http://www.theplanetstoday.com/
Kérdezõ, te bejártál földrajzórára, mondd! Mégis szerinted melyik bolygók takarnák el a Napot? Várom a válaszaidat!
A kérdező hozzászólása: 22:10 hát ugy lesz 3 napig sötétség hogy az összes bolygó összeál vagyis egy pályán lesznek és eltakarják tõlünk a napot.
Ezt nézd meg, mert pontosan így fog bekövetkezni. Csak ebben a világban nincsenek kristálygömbök. http://indavideo.hu/video/Dragon_Ball_GT_40resz_cime_A_Fold_..
Lazítani, próbálj lazítani, Nem gyõzlek tanítani, Hogyan csináld, KELL EGY KIS ÁRAMSZÜNET, idõnként MINDENKINEK és aztán MEGINT MEHET MINDEN TOVÁBB!
Nem lépünk be a null síkba, csak map váltás lessz mert ez már unalmas. :3
mármint 21:11 :D
21:09 jót nevettem :D
Magyarázd már el nekem kérdezõ hogy hogy a búbánatba lehet 3 napig sötét???
állítottam, hogy három napig?

Baj, ha a 3 hetes babám miután jól belakott 4 órákat alszik?

Legjobb válasz: 3 hetes baba csak eszik és alszik..ez így normális

3 hetes baba csak eszik és alszik..ez így normális
Az enyém 6 órákat aludt.
A kérdező hozzászólása: értem, csak féltem, hogy nagyon kiszárad, fõleg ebben a nagy melegben.
ha kevés a folyadék, beesik a kutacs
Nézd meg a kutacsát. Ha be van süppedve, akkor szoptasd meg. Nem is biztos, hogy fel fog rá ébredni :)
A kérdező hozzászólása: Nade mi köze van hozzá a kutacsnak...?

Normális, ha a 3 hónapos babám keveset alszik mostanában napközben?

Az éjszakát nagyjából átalussza, viszont napközben kb. 3-4-szer alszik fél órákat.

Legjobb válasz: Mi is 3 hónaposak vagyunk és nagyon keveset alszunk napközbe. Délelött fél óra, délután max 2x fél óra.Én is aggódtam miatta,de ezek szerint nem vagyunk egyedül vele,ugyhogy valószínû nekik ennyi is elég.

Mi is 3 hónaposak vagyunk és nagyon keveset alszunk napközbe. Délelött fél óra, délután max 2x fél óra.Én is aggódtam miatta, de ezek szerint nem vagyunk egyedül vele, ugyhogy valószínû nekik ennyi is elég.
Szia.Azt nem tudom hogy norális e de az én babám most 2 hónapos és ugyanezt csinálja.
Szia! Az én kislányom is 3 hós, de napközben õ is csak bólogat. Nagy ritkán ebéd után alszik egy órát. Biztos nekik ennyi is elég.Nem hinném, hogy ettõl bajuk lenne.

Mi van akkor ha a 3. napi vérvétel szombatra v vasárnapra esne? Akkor mikor kell menni?

Legjobb válasz: A 3. napi vérvételt a 2-5 nap között kell megcsináltatni, ha szombatra esik akkor pénteken, ha vasárnapra akkor hétfõn.

A 3. napi vérvételt a 2-5 nap között kell megcsináltatni, ha szombatra esik akkor pénteken, ha vasárnapra akkor hétfõn.
ezt mondják is hogy +-1 nap. tehát ha szombatra esik a a 3. akkor pénteken kell menni, ha vasárnapra akkor hétfõn.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

A wow patchelésel lenne problémám. Ha rákattintotok akkor le van írva, hogy milyen hiba üzenetet dob ki a wow ha a 3.3. 0ra akarnám pachelni 3.2.2röl. A hiba üzenet alapján mi lehet a gond?

The file "C:\Program Files\Common Files\Blizzard Entertainment\World of Warcraft (3)\Uninstall.xml.e0926811.temp" could not be created. If this problem persists, you may be able to solve it by uninstalling and then reinstalling the game. If you are unable to correct this problem, please contact Blizzard Technical Support. (InstallerFile::Create)

Legjobb válasz: Még annyit, hogy eddig mindig sikerült felpachelni gond nélkül.

A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy eddig mindig sikerült felpachelni gond nélkül.
azt írja telepítsed újra de nem 100%
a wowot
A kérdező hozzászólása: ugyan arról a telepítõrõl telepítettem fel már sokszor és ugyan arról az oldalról szedtem le a patcheket . nem vágom
Hogy kell pachelni ?:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!