Találatok a következő kifejezésre: Ha a 28 napos, (81 db)

Ha valakinek 28 napos, valakinek meg 34 naposak a cilusai, mindkét esetben belefér néhány nap késés, vagy a 34 naposnál néhány plusz nap már kórosnak mondható?

Elvégre ha a 20. napon van a peteérés, ahhoz számítva a 14. nap körül jön meg, ugyanakkor azt mondják, hogy 35 nap után már kóros. Továbbá. Akiknek késett több napot a vérzése, azoknak volt mensis érzésük mint máskor is, vagy az is kés?bb jelentkezett arányban ahogyan a vérzés is? 1 hete fáj a hasam, hol er?sen, hol gyengébben, a folyás maradt száraz, vagyis nem lett vizes ahogy szokott, de a 34. napi délutáni teszt negatív. A 33. napi reggeli is. :(

Legjobb válasz: Szia! Az én ciklusaim eléggé össze-visszák (25 és 35 között váltakozik), szerintem egyáltalán nem kóros, viszont lehet, hogy terhes vagy. Én a 34. napomon csináltam tesztet, ami negativ lett és végül a 39. napomon jött meg. Akkor veszitettem el a babát, ugyanis biztos hogy volt... Több jel is utalt rá, csak szerintem késõbb történt a beágyazódás, ezért még a teszt nem mutatta ki, korán csináltam. Ettõl te még nem fogod elveszteni, csak én beteg voltam és talán emiatt... Sok sikert neked!

Szia! Az én ciklusaim eléggé össze-visszák (25 és 35 között váltakozik), szerintem egyáltalán nem kóros, viszont lehet, hogy terhes vagy. Én a 34. napomon csináltam tesztet, ami negativ lett és végül a 39. napomon jött meg. Akkor veszitettem el a babát, ugyanis biztos hogy volt... Több jel is utalt rá, csak szerintem késõbb történt a beágyazódás, ezért még a teszt nem mutatta ki, korán csináltam. Ettõl te még nem fogod elveszteni, csak én beteg voltam és talán emiatt... Sok sikert neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Nem tudom mit gondoljak és izgulok emiatt nagyon. Ha megjönne mennék uh-ra, mert kezdõdik az inszem.
Sztem az a biztos, ha vársz még pár napot, hogy mi lesz, majd megismételed a tesztet. Tudom, hogy türelmesnek lenni a legnehezebb, én sem fértem a bõrömbe..:)

Ha nem 28 napos a ciklusom hanem 36 akkor mikor lehet először tesztet csinálni?

Legjobb válasz: Nekem is 35napos. Én a 30.nap körül már csináltam és ugyan halványan, de pozitív lett :) 15hkm

Nekem is 35napos. Én a 30.nap körül már csináltam és ugyan halványan, de pozitív lett :) 15hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Ez nagyon biztató! Hamar sikerült? Sajnos a mi elsõ babánk 7 évet váratot magára. ma voltam a 29. periodus napon, de negatív lett. holnap újra tesztelek, nem bírok még 2 napot sem várni :-)
Ha úgy vesszük, ugyanakkor kell, mint bármi másnak. Tehát amikor már késik, vagy legalábbis már esedékes. Ez lehet valakinek a 28 nap is, neked ez a 36 nap. A 29 nagyon korai volt.
Tök mindegy, hogy hány napos a ciklusod, peteérésed MINDIG kb. 14 nappal azelõtt van, amikor megjön. A ciklusnak ez a fázisa állandó. Tehát ha 35 napos a ciklusod, akkor kb. a 21. napon volt peteérésed, a 29. napon még nagyon korai tesztelni. Várd ki a 35-36. napot, ha késik, csinálj tesztet. Sok sikert!
Én soha nem számolgattam, hõmérõztem, stb...csak rábíztuk a természetre. 1.baba már a 2.hónapban összejött, de az sajnos vetéléssel végzõdött, 2.baba fél évet váratott magára. Tehát mondhatom, hogy hamar összejött a ciklusaim ellenére, ami mindig is rendszertelen és hosszú volt. Sok sikert Neked és mielõbbi babázást!:)
Ja, 1.voltam !
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. 21.-e körül volt peteérésem valójában és azon a napon voltunk együtt, elõtte meg pár nappal 2x is. a ma reggeli tesztem is egyértelmû negatív lett, de a 36, napig nem adom fel :-). olyan idegörlõ hogy a mensi és a korai terhesség jelei ugyanazok .-(. pl a hõm 37.1, remélem nem zuhan le hírtelen... már annyira beleéltem magam, hogy hamarosan újra kisbabánk lesz. a lányom lassan 3 éves lesz és olyan tündérien babázik, a szomszédkislányt is úgy pesztrálja, bár tudom lesznek nehéz napok, de akarunk kistestvért már nagyon... köszi mindenkinek a választ, és ha valaki még bíztatna azt is elõre! ;-)

Ha nem 28 napos a menzesz ciklusom, hanem 33 akkor hihetek a terhes karkulátoroknak?

Jelenleg kedden töltöm a 37 hetemet.De most egy kicsit összezavarodtam mennyi is vagyok.Az eggyik június 10-re irja ki a szülést,a másik 15-re.Most akkor melyiknek hihetek?A menzeszem els? napja 2007.09.04 volt.Szerintetek?Köszönöm a válaszokat.Mindenkinek boldog babavárást.

Legjobb válasz: www.timmermann.hu szerint: Szülés várható idõpontja: 2008-06-10 Fogamzás feltételezett ideje: 2007-09-18 Betöltött hét: 36 Hátralévõ napok száma: 23 Trimeszter: harmadik Magzat átlagos méretei: CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 450 milliméter BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 93 milliméter THQ (mellkas átmérõ): 92 milliméter FL (combcsonthossz): 69 milliméter Súly: 2750 gramm HC (fej körfogat): 325 milliméter AC (has körfogat): 234 milliméter

http://www.timmermann.hu szerint: Szülés várható idõpontja: 2008-06-10 Fogamzás feltételezett ideje: 2007-09-18 Betöltött hét: 36 Hátralévõ napok száma: 23 Trimeszter: harmadik Magzat átlagos méretei: CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 450 milliméter BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 93 milliméter THQ (mellkas átmérõ): 92 milliméter FL (combcsonthossz): 69 milliméter Súly: 2750 gramm HC (fej körfogat): 325 milliméter AC (has körfogat): 234 milliméter
Szerintem ez a pár nap eltérés nem vészes, és amúgy is inkább az uh szokott ilyenkor mérvadó lenni. Nekem az utolsó mensim aug 18 volt, a ciklusaim olyan 40 naposak voltak. Ezért az elsõ pillanattól az uh szerint számolják a terhességet és az pontos is volt mindig:-) És júni 7-re vagyok kiírva.

Lehetek terhes ha clostival 28 napos volt a maenszi abba hagytam gyogyszer nélkűl meg késik? ma vagyok 29napos. vagy ez normális?

Legjobb válasz: Én az elsõ terhességem elõtt gyógyszerrel védekeztem, a nevét már nem tudom, de a lényeg, hogy az elsõ mensim 9 napot késett, azt hittem már terhes vagyok. Szerintem csak a gyógyszer miatt késik, de ha 1 hetet késik, akkor csinálj egy tesztet. Vagy ha az megnyugtat akkor csinálj most tesztet.

Én az elsõ terhességem elõtt gyógyszerrel védekeztem, a nevét már nem tudom, de a lényeg, hogy az elsõ mensim 9 napot késett, azt hittem már terhes vagyok. Szerintem csak a gyógyszer miatt késik, de ha 1 hetet késik, akkor csinálj egy tesztet. Vagy ha az megnyugtat akkor csinálj most tesztet.

Ha valakinek 28 napos a ciklusa akkor hogy van ez a dpo nap? A többi lent!

Bocsi a hülye kérdésért, de már teljesen bele vagyok zavarodva, hogy lehet valakinek 15-17 dpo napja is. Peteérés után nem pontosan 14 napra jön meg a menstruáció? Akkor hogy lehet 14-nél több a dpo-nap úgy, hogy nem terhes valaki.

Legjobb válasz: Valakinek azért 17. dpo mert meg nem jött de esetleg a teszt még nem mutatja ki hogy terhes. Az ovulációtól nem mindenkinél 14 nap, van akinek csak 11 de lehet 16-17 is. ezért.

Valakinek azért 17. dpo mert meg nem jött de esetleg a teszt még nem mutatja ki hogy terhes. Az ovulációtól nem mindenkinél 14 nap, van akinek csak 11 de lehet 16-17 is. ezért.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. De az hogy lehet, hogy peteérés után nem 14 nap? Én azt hittem ez mindenkinél így van, ezért akinek hosszabb a ciklusa, annak nem félidõben van a peteérése.
Mert ilyen a természet. Nekem pl. 12 nap, de sosem okozott problémát:-) 11 nap alatt nem annyira jó mert nem tud normálisan megtapadni a petesejt mert vékony a nyálkahártya, bár igy is esnek teherbe a nõk.
Ha valakinek hosszabb a ciklusa lehet hogy a 25. napon van ovulációja és pl. 12 nap a dpo akkor 37 napra jön meg. De ha 16 napos a dpo-ja akkor meg 41 napra. De attól még igy is teherbe lehet esni.
nekem 30- 31 napos ciklusaim vannak, ovum pedig 17 vagy 18.napon van. lehet, hogy valakinek több a dpo-ja mint 14 nap. A 14 nap az aminimum, mert ennyi idõ kell, hogy megvastagodjon a méhnyálkahártya, és felkészüljön az új jövevény beágyazódására.Mindez a felépülés akkor is folytatódik, ha nem következik be megtermékenyülés, és ebbõl lesz a menses. Megtermékenyülés után 1 hétig csak " van " a méhben, utána kezd beágyazódni. Ha nincs meg a min.14 nap, akkor lehet, hogy a rövid luteális fázis miatt nem tud beágyazódni a baba.tehát semmi kórós nincs benn, ha nem óramû pontosan pé-tõl 14 napra jön meg.Nekünk anno így tanította a szülészet nõgyógyászat tanárunk.Doki volt, úgyhogy gondolom nagy marhaságot nem mondott... Vagy az is lehet, hogy még nem mutatja ki a teszt a babucit. A HCG mindenki szervezetében más ütemben termelõdik.Van akinek már a nemvárt napja elõtt kimutatja a teszt, van akinek csak 1 hétre a nemvárt után.Tehát ez is elég relatív. Ez a biológia lányok
A 14 nap csak általában annyi. Mondjuk a nõk 90%-ának a peteérés utáni 14. napon válik le a nyálkahártya, de van ettõl eltérõ is. Plusz van, aki csak úgy gondolja, hogy ekkor és ekkor volt peteérése, mert 100% biztonsággal uh követéssel lehet megállapítani. Még a pozitív lh teszt után is lehet akár egy nap különbség is két nõnél:)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen lányok, mostmár egy kicsit világosabb van a fejemben. :) Akkor még nekem is van remény, igaz még van két napom a nemvártig. Csak kicsit elkenõdtem, mert teszteltem ma egy negát, olyan sokan írták, hogy nekik kimutatta, hát nekem nem, pedig 10-es érzékenységû acon-os volt, amire azt mondják peteérést követõ 10. napon kimutatja. Akkor én elvileg a 12. dpo-n vagyok és még lehet korai volt, attól függetlenül, hogy nekem 28 naposak a ciklusaim (általában) és nekem 14 dpo napom van. Az elõzõ terhességemnél nem emlékszem mikor teszteltem, nem is most volt majdcsak 5 éve, nem tervezett baba volt, így erre egyáltalán nem figyeltem akkoriban. Lehet olyan is, hogy elsõ terhességnél pl. hamarabb mutatja, a másodiknál meg csak a nemvárt után pár nappal?
Én írtam a napokban ilyen sok dpo-s kommenteket. Nekem teljesen rendszertelen a mensim (3-4 havonta jött meg fogigátló abbahagyása óta) Ma 16.dpo-n vagyok. Még nem teszteltem, mert nem szeretnék kétséges tesztet. Legyen negatív vagy pozitív, de az egyértelmû legyen. Tehát a helyzetemben szerintem semmit nem jelent, hogy túlléptük a 14 napot. Holnap reggel kiderül...

ROMED nevű terhességi teszt mennyire megbízható? Mikor végezzem el a tesztet, ha a ciklusom 25 napos, de az utolsó hónapban 28 napos volt?

Legjobb válasz: ha 25 napos akkor mikorra várod? ha 28 napos lenne mikorra várnád? ha még nem telt el 1 hét a nem várt után addig ne tesztelj.

ha 25 napos akkor mikorra várod? ha 28 napos lenne mikorra várnád? ha még nem telt el 1 hét a nem várt után addig ne tesztelj.
A kérdező hozzászólása: 25 napos esetén okt.2.(vasárnap), 28 napos esetén okt.5.(szerda). Fájnak a melleim, tegnap d.u. erõs fémes ízt éreztem. Ez lenne a 4. terhességem, 3 kisfiam van. Mindegyiknél a 11. napon estem teherbe. Ha aszerint számolok, akkor most vagyok a 9. napon.
A Romed terhességi gyorstesztek nekem nagyon beváltak! Megbízható - nagyon hamar, volt h az elmaradt mensi 1.napján kimutatta a terhességet. Ajánlani tudom, és sikeres teherbeesést mindekinek! :)

Ez tényleg így van? Ha tudom pontosan a tüszőrepedés napját akkor rá 14-napra kell megjönnie, vagy nem megjönnie? (Nekem nem 28 naposak a ciklusaim, hanem 30 felett! )

Legjobb válasz: akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert

akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert
Elméletileg így van, de a gyakorlatban 1-2 nap csúszás mind két irányba elõfordulhat.
elsõ válaszoló vagyok!igazad van!azért is írtam hogy jobb esetben!bár az lenne a legegyszerübb ha mindig minden ugyan akkor lenne, és akkor lenne esélye az embernek ezt kiszámolni de hát sajnos ez nem megy ilyen egyszerüen mint ahogy sajnos sok más dolog sem!
Az nem igaz, hogy mindig középidõben van a peteérés. Ez csak 28 napos ciklusnál van. Te jól írtad, a peteéréstõl a menstruációig minden esetben 14 nap telik el. Tehát az elsõ válaszoló példáját hozva: 32 napos ciklusnál a peteérés a 18. napon van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!Nekem pont a 18. napon volt!Remélem nem fog megjönni!
Igen, úgy van ahogy az elõzõ válaszoló is mondja. A peteérés bármikor is van, utána mindig 14 nap múlva jön meg a menstruáció, ugyanis a luteális szakasz éppen 14 napig tart.
Pontosabban: a luteális szakasz 12-tõl 16 napig tart. Egyéne válogatja. Nekem pl. 13. De legalább ez nem változik.
Nekem mindig 17 nap a luteális szakasz... nem igaz, hogy mindig 14 nap.
ezt a 14. napon meg félidõs peteérést én sem értem..mert én mikroszkópos ovu tesztet használok, és amikor páfrányos akkor aznap van peteérésem ugye..na most nekem utána 3-4 napra mindig megjött eddig..sajnos mert nem sikerült teherbe esnem..akkor most mi igaz és mi nem???

Ha most okt. 03-án jön és 06-án múlik el a menszeszem és 28 napos a ciklusom akkor pont a 14 dik nap van peteérésem?

Legjobb válasz: Elméletileg igen, de 2-2 napot ide-oda akkor is számolj rá. (Ha pontos a ciklusod, tehát nagyjából mindig 28 napos)

Elméletileg igen, de 2-2 napot ide-oda akkor is számolj rá. (Ha pontos a ciklusod, tehát nagyjából mindig 28 napos)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ!:)
Kb 14.-ik nap, ahogy az elsõ írta. De ne akard annyira pontosan belõni, nehogy kicsit korábban legyen, és lemaradjatok róla. Szóval 17.-e elõtt 3-4 nappal már érdemes elkezdeni az akciót. :-)

Ha eddig általában 28 napos volt a ciklusom most pedig 26 napra jött meg akkor hol a középidő?

Legjobb válasz: Ha korábban 28 napos volt, akkor 14-e körül volt a peteérés, most ebben a hónapban, ha 26 napra jött meg akkor a 12. nap valószínû. Következõ hónapban meg bármi lehetséges - legyetek együtt a 10. naptól kétnaponta, akkor biztos nem marad ki.

Ha korábban 28 napos volt, akkor 14-e körül volt a peteérés, most ebben a hónapban, ha 26 napra jött meg akkor a 12. nap valószínû. Következõ hónapban meg bármi lehetséges - legyetek együtt a 10. naptól kétnaponta, akkor biztos nem marad ki.

Ha túl rövid a luteális szakasz akkor nehezebb teherbe esni? Ez bajt jelent? 27-28 naposak a ciklusaim.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/50db91630b242dc1687004..

Legjobb válasz: 11 nap még hatáereset. De igen, a rövid luetális szakasz csökkenheti a teherbeesés esélyét (vagy korai vetélést okozhat). De egy görbébõl még nem kell messzemenõ következtetéseket levonni. Lehet, hogy ez a ciklusod nem is 28 napos lesz, mert eltolódott az ovud.

11 nap még hatáereset. De igen, a rövid luetális szakasz csökkenheti a teherbeesés esélyét (vagy korai vetélést okozhat). De egy görbébõl még nem kell messzemenõ következtetéseket levonni. Lehet, hogy ez a ciklusod nem is 28 napos lesz, mert eltolódott az ovud.
Szerintem az ovud 24.-körül volt, most vagy a 8.-dik napon, varj meg egy kicsit. Hatha lesz meg 4 napod, az mar nem lenne olyan rossz.De lehet, hogy meg sem jön.:-)
A kérdező hozzászólása: Ez az elsõ görbém, szal nem tudom, h eddig is igy volt e, de tény, h volt egy vetélésem pár hónappal ezelõtt. Én is remélem, h nem jön meg, de ha mégis akkor legalább tudom, h mi volt a probléma. A palástfû tea segithet ezt meghosszabitani?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!