Találatok a következő kifejezésre: Ha a 2 (9119 db)

1. ) Írd fel az AB szakasz felezőmerőlegesének egyenletét, ha A (-2;3) és B (4;6) 2. ) Határozd meg az A és B pontok távolságát, ha A (-2;3) B (4;-5) 3. ) Határozd meg KL szakasz felezőpontjának koordinátáit, ha K (-12;4) és L (10;6)?

Aki tudja és van egy kis ideje letudná nekem íri a megoldásokat? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4,5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13,5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4, 5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13, 5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

Inszemináció után milyen méhlazítót szedhetek; + nem gond, ha a 2*2 Utrogestan mellé még egyet használok délben?

Magne B6-ot hallottam, illetve a Sllüsser sót (nem tudom hogy írják). Tegnap előtt volt az inszem, ma kezdtem az Utrót. Voltak már "szellemcsíkos" tesztjeim, ezért gondoltam hogy megpróbálok valami méhlazítót, hátha elindult ott is valami csak egy kis segítség kellett volna. Rettentően izgulok; nehéz így nyugodtnak maradni. Tudom hogy arra van szükség, most 4 napot pihenek is itthon. Biztosan nyugodtabb lennék ha emelném az Utrót -úgy tudom nem gond, főleg ez az egy golyó naponta; illetve szednék magnéziumot.

Legjobb válasz: Az Utro nem méhlazító, hanem sárgatest-pótlás, segít megtartani a terhességet. Szerintem a 2*2 elég kell, hogy legyen. Magne B6-ot szedhetsz, 1-2-t naponta, késõbb lehet többet is, ha görcsölsz vagy vérezgetsz. Schüssler sót szerintem felesleges egyelõre, inkább kismamavitamin és sok pihenés. Mondjuk az fura, hogy két napja volt az inszem, és csak ma kezded az Utrót. Nekem anno aznap kellett (a kisfiam inszemmel fogant).

Az Utro nem méhlazító, hanem sárgatest-pótlás, segít megtartani a terhességet. Szerintem a 2*2 elég kell, hogy legyen. Magne B6-ot szedhetsz, 1-2-t naponta, késõbb lehet többet is, ha görcsölsz vagy vérezgetsz. Schüssler sót szerintem felesleges egyelõre, inkább kismamavitamin és sok pihenés. Mondjuk az fura, hogy két napja volt az inszem, és csak ma kezded az Utrót. Nekem anno aznap kellett (a kisfiam inszemmel fogant).
magadtól ne szerintem, ha ilyen félelmeid vannak, inkább beszéld meg a dokival. (ha emeled az utrót, arról is inkább tudjon. csak a jövõbeni vizsgálatok és egyebek miatt) nekem is volt egy pár (meg lombik is), én nem szedtem semmi mást, ha nem sikerül, nem feltétlenül ez lesz az oka
nem ezen fog mulni és attól hogy még egy utrot szedsz nem lesz angyobb az esély a 2x2 elég.Ahogy irták ez progeszteron pótló nem méhlazitó. én ilyenrõl még nem is hallottam hogy külön szednének....
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy mi az Utro! :-) Lehet hogy hü..én fogalmaztam. -Utrogestan emelésére: napi 2*2-rõl úgy, hogy délben +egyet használnék -illetve méhlazító gyanánt valamilyen magnézium szedésére vonatkozott a kérdésem. Csak nem tudom hogy magnéziumon kívül van -e más, amit erre a célra adnak; ezért nem írtam konkrétan. Amikor inszemináltak, még megvoltak a tüszõim. Elõtte 24 órával volt pozitív az ovu tesztem (napi 4-et csináltam), és aznap is 2* látott az orvosom UH-n. Nem, nem kaptam repesztõt; de nem ez most a lényeg! Tuti kirepedtem, mert fájnak a melleim, és az csak ovu után szokott. 2 éve követjük Uh-val a ciklusom... Nem akarom a dokit hívogatni, nyilván azt mondaná hogy felesleges emelni az Utró adagot; lehet hogy igaz is. A hasam fájdogál, de nyilván a beavatkozást érzem még. Csak nyugodtabb lennék a magnéziumtól. Schüssler sóban van itthon; a férjem szedi. De a természetgyógyászunk nyaral, csak egy hét múlva érem el. Szóval akkor nem ártok vele, és Magne B6. Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Ja, és természetesen szedek km vitamint: Gravidát.
A kérdező hozzászólása: Elértem a természetgyógyászom: 2*2 Schüssler sót (magnézium) szedhetek naponta. Szuper! Az Utrogestanon még gondolkodom; de azt hiszem nem emelem, csak ha pecsételnék vagy bármi furát érzek, akkor rácsörgök a dokimra. Szokott lenni a 20. ciklusnap körül rózsazsínes maszatom, ezért is izgulok.

Baj ha a 2, 5 évesem nem alszik délután?

Így már este 8-kor kiüti magát ami jó, mert eddig 10-ig pörgött holott a kistesó mér 8-kor szépen aludt!

Legjobb válasz: en ezt soha nem fogom megerteni. Ha siman aludna delutan, akkor az azert van, mert igenyli. Miert nem probalod korabban lefektetni delutan, vagy este mondjuk 7-töl mar nem engedni olyan jatekokat, TV-t, ilyesmi, ami tulpörgetni. Erten en, az este 10 az allati gaz, azt hiszem, en megörülnek egy hosszu nap utan, csak, hogy neki meg szüksege van alvasra. Nalunk is ment ez egyideig, hogy 8-kor leraktam aludni es fel 10-ig csak dobalta magat, de akkor en azt csinaltam, hogy delben fektettem le aludni, akkor fel 2 körül mar felebrest magatol, es este megint, ha 8-kor leraktam, fel 9 fele aludt. Most mar, hogy oviba jar, 1-kor tudom megint csak lerkani, de fel 3-3 között ebresztenem kell, hogy este aludni tudjon (különben nem tud reggel idöben felkelni). En ezt sem szeretem, hogy beresteni kell mindig. Sokkal kiegyensulyozottabb egy gyerek, ha annyit es akkor aludhat, amikor akar.

en ezt soha nem fogom megerteni. Ha siman aludna delutan, akkor az azert van, mert igenyli. Miert nem probalod korabban lefektetni delutan, vagy este mondjuk 7-töl mar nem engedni olyan jatekokat, TV-t, ilyesmi, ami tulpörgetni. Erten en, az este 10 az allati gaz, azt hiszem, en megörülnek egy hosszu nap utan, csak, hogy neki meg szüksege van alvasra. Nalunk is ment ez egyideig, hogy 8-kor leraktam aludni es fel 10-ig csak dobalta magat, de akkor en azt csinaltam, hogy delben fektettem le aludni, akkor fel 2 körül mar felebrest magatol, es este megint, ha 8-kor leraktam, fel 9 fele aludt. Most mar, hogy oviba jar, 1-kor tudom megint csak lerkani, de fel 3-3 között ebresztenem kell, hogy este aludni tudjon (különben nem tud reggel idöben felkelni). En ezt sem szeretem, hogy beresteni kell mindig. Sokkal kiegyensulyozottabb egy gyerek, ha annyit es akkor aludhat, amikor akar.
Az enyémek sem aludtak otthon ennyi idõsen már, viszont amikor az oviba kezdtek járni ott aludtak mint a kisangyal.Az egyik így este 9 körül aludt, viszont a másik sajna mióta alszik az oviban még 1/2 11-kor is fel van.Kevesebb az alvásigénye... Viszont én ha nem is aludtak otthon akkor is tartottam ebéd után "csendes pihenõt", DVD-ünk, vagy olvastam. Sokat segít ha az esti lefekvésnek van rituáléja , és mindig ugyan úgy történik.Nálunk vacsi, fürdés, és ezután 1/2 9-kor ágyba fekvés van.Vagy olvasok, vagy DVD-t néznek.Egyértelmûnek kell lennie, hogy nem ilyenkor kezdünk kirakózni, vagy babázni...tehát már nincs pörgõs játék. Sajna még így sem mindig jön be, mert a kisebb nem tud elaludni....
Én ragaszkodom a délutáni alváshoz! Mindkét gyerkõc bölcsi volt, itt is aludtak. Nos, egy ekkora gyereknek alapvetõ igénye az alvás. Legalább ugyanolyan fontos, mint az evés, vagy a játék. Persze mindig van a gyerekek életében olyan idõszak, amikor próbálkoznak azzal, hogy nem alszanak. Ilyenkor pedig délután folyamatosan nyûgös, este korán alszik. A bölcsiben 12-1-ig alvás van, az óvodában kevesebb a pihenésre szánt idõ, de még ott is aludni kell. Nagyon nehéz azokkal a gyerekekkel, akik nem alszanak otthon délben, mert azok a gyermekek az oviban/ bölcsiben sem akarnak aludni. Ha magadnak is jót szeretnél, akkor ragaszkodj az alváshoz!
Az én lányom sem aludt 2, 5 évesen. Ez gondot jelentett az óvodában. Ott délben kötelezõ az alvás. Most a kisebb gyerekemnél ügyelek erre. A délutáni alvás fontos ebben a korban, még ha rövid is.


Mit csináljak, ha a 2 éves kisfiamat nem tudom napközben elaltatni?

Éjjelt még mindig nem alussza át,így olyan 8-9 körül szokott kelni,ezért 12-13 körül nem tudom elaltatni,nem álmos,mindig felkel az ágyból és mindent csinál csak nem alszik el,de utána meg már olyan fáradt,hogy hisztis egész estig....Ha meg 2 után lerakom,akkor este 10 után nagy nehezen tudom csak elaltatni...Neki még szüksége van alvásra nappal.

Legjobb válasz: Ha felkeltenéd mondjuk 6kor? Az én lányom 2,5 éves, este 8kor alszik el, reggel 6kor kel. Délután 1 körül alszik fél órát.

Ha felkeltenéd mondjuk 6kor? Az én lányom 2, 5 éves, este 8kor alszik el, reggel 6kor kel. Délután 1 körül alszik fél órát.
A kérdező hozzászólása: Az a baj ejjel nagyon sokat fent van, es reggel tovabb alszik, igy piheni ki magat....szuletese ota sosem aludt at 1 ejszakat sem, senki nem tudja miert nyoszorog , 1-2 ora mulva ujra csinalja...:( Ha felebresztem 6- kor akkor tiszta nyugos delelott ...
hát pedig sztem is fel kéne keltsed reggel, mert ez így nem jó se neki, se neked gondolom. Ha kitartó vagy, 1, max. 2 hét alatt átállna. Lehet azért is nem alszik jól, mert kevés neki az éjfél elõtti alvása... Azért is fontos, hogy beálljon erre, mert ha majd megy azoviba, nagyon rossz lesz neki, hogy ott muszáj lefeküdni, és ha nem tud aludni, akkoris ott kell feküdjön, ez kész kín egy ilyen kisgyereknek
2 évesen szerintem ne várd , hogy felkelés után 3-4 órára már újra aludjon. Én a helyedben fixen 8 körül ébreszteném és 1-1/2 2 körül altatnám.
Nekem az vált be, hogy a két alvás között 5, de inkább 6 óra elteljen. Tehat én 6.30- 7 körül keltem a fiam, aztán 12.30-13 körül alvás, alszik 14.30-15-ig, aztán 20- 21 körül alvás. Sajnos, ha nem keltem, akkor a délutáni alvás akár el is marad, és akkor estére már kezelhetetlen.
én azt se értem miért nem jó ha 2-tõl alszik és este csak 10kor fekszik le... 9 körül kel és ezen nem akarsz változtatni. akkor fogadd el, hogy nem csak reggel van elcsúszva a napotok és éljetek aszerint. azért az mégse elvárható egy 2 évestõl, hogy ha 9kor felkel akkor már délben feküdjön le, aludjon 3 órát, majd 8kor ismét feküdjön le... valamikor csak ébren is kéne lennie.

Egy kör két merőleges húrja a és b, illetve c és d hosszúságú darabokra osztja egymást. Mekkora a kör sugara, ha a^2+b^2+c^2+d^2=20?

Legjobb válasz: Nagyon érdekes, szép feladat. Készítettem hozzá egy mozgatható ábrát, hogy rájöjjél a megoldásra: http://zsiga41.szaldobagyi.hu/matek/4872940.html Ha nem tudod betölteni, szóljál!

Nagyon érdekes, szép feladat. Készítettem hozzá egy mozgatható ábrát, hogy rájöjjél a megoldásra: http://zsiga41.szaldobagyi.hu/matek/4872940.html Ha nem tudod betölteni, szóljál!
A kérdező hozzászólása: köszönöm haza megyek megnézem és jelentkezek.
20 = 4 r^2 r = gyök(5)
A kérdező hozzászólása: Szia nagyon sajnálom de nem tudom megnézni a programot amit készitettél nem nyitja meg a gép csak pörög a jawa és utána hibát jelez.
Na, majd máskor kísérletezel a Java elérésével. Most itt van egy fénykép: http://kepfeltoltes.hu/130925/4872940_www.kepfeltoltes.hu_.png Az a csodálatos, hogy ENNÉL a sugárnál az A és B pontokat akárhová tolom, a négyzet-összeg ugyanannyi marad (Ezt persze jó lenne bizonyítani is) Akkor hova érdemes állítani a két húrt? ( a középpontba) Akkor mekkorák a, b, c, d ? (mindegyik r). Ezt behelyettesítve: (4r^2=20), gyököt vonva (r=négyzetgyök(5), ahogy a másik válaszoló is írta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen hogy megoldottátok. Ezen a bárhová tolom az a és b pontokat a négyzetösszeg ugyanannyi marad ezt még emésztenem kell mert még nem esett le.
A kérdező hozzászólása: A és B pontokat akárhová tolom, a négyzet-összeg ugyanannyi marad Segítetek bizonyítani? A neten egyenlõre nem találtam semmit róla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tökéletes kidolgozást.

3 borítékban pénz van. A 2. -ban háromszor annyi van, mint az elsőben, a 3. -ban pedig feleannyi, mint a 2. -ban. Ha a 2. -ból 4000Ft-ot átteszünk a 3. -ba, akkor ott 4500Ft-al több lesz, mint az elsőben. Hány forint lesz ekkor a 3. borítékban?

Legjobb válasz: a,b,c mennyisegu penz a boritekokban, ebben a sorrendben. A feladat szerint: b = 3a 2c=b b-4000=4500+a --- c+4000=? Az 1. es 3. egyenletbol: b-4000 = 4500 + b/3 (2/3)b = 8500 b=8500 /(2/3) = 8500 * 3/2 = 12750 c = b/2 = 12750/2 = 6375 c+400 = 6375 + 4000 = 10375 (szamolj utana)

a, b, c mennyisegu penz a boritekokban, ebben a sorrendben. A feladat szerint: b = 3a 2c=b b-4000=4500+a --- c+4000=? Az 1. es 3. egyenletbol: b-4000 = 4500 + b/3 (2/3)b = 8500 b=8500 /(2/3) = 8500 * 3/2 = 12750 c = b/2 = 12750/2 = 6375 c+400 = 6375 + 4000 = 10375 (szamolj utana)

Szerintetek ha a 2 fél imádja egymást is minden rendben akkor nem gáz ha alig 2 hétre rá minden megtörténik köztük?

Régóta ismerjük egymást bn?mmel akit én mindig is szerettem ?t szinte mióta ismerjük egymást de ? csak barátnak tekintett azt id?vel ? is belém szeretett majd 3 hete összejöttünk...el?z? hétvégén volt bn?méknék egy családi összejövetel,ilyen házibuli szer?ség,azt miután vége volt a bulinak este bn?m felhozta(el?sször azt hittem csak viccel)hogy mi lenne ha náluk aludnék aminek én persze megörültem nagyon...utána átvittük az ágynem?t a kertben lév? faházba ami nagyon hangulatos hely,kinyitható kanapé meg ilyenek azt végülis filmezésnek indult majd csak simán eggyüttalváshoz azt a film közben eléggé hevesen elkezdtünk csókolózni,simogatás ilyesmik majd az események eléggé forrósodtak és úgy láttam hogy bn?m is szeretne tovább menni ráadásul olyan volt a hangulat hogy nem is voltunk zavarban egymás el?tt így áttértünk szép lassan a vetk?zésre majd kézzel,szájjal is kielégítettük egymást 1x2x és utána mikor már rajtam semmi és bn?mön is csak tanga volt éreztük hogy most már nincs megállás és megfog történni azt bn?m ekkor elmondta hogy ez lessz neki az els? aminek én nagyon megörültem és így könnyebben eltudtam mondani neki hogy nekem is az els? azt utána megtörtént...nagyon jó és emlékezetes marad f?leg hogy jópár dolgot is kipróbáltunk.

Legjobb válasz: Abszolút nem gáz :) Érezzétek jól magatokat, sok sikert, hosszú jövõt :) 16/F

Abszolút nem gáz :) Érezzétek jól magatokat, sok sikert, hosszú jövõt :) 16/F
de jó, milyen romantikus:) tök aranyosak vagytok:) am. dehogy gáz. én a legjobb barátommal jöttem össze 4 éve, elsõ alkalommal, mikor randizni jött, ott is maradt:) azóta már 2 éves házasok vagyunk, és 15 hónapos a lányunk:)
óó ez annyira romantikus :) de örülnék, ha olyan barátom lenne majd akinek én lennék az elsõ :) :P szeressétek egymást és sok boldogságot! :)
Elõtte ismertétek egymást, és túl fiatalok sem vagytok - szerintem nem gáz :)
de gáz ki a franc vár 2 hétig? de ráértek
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:) Amúgy 19 vagyok Bnõm 18
Szerintem nem korai fõleg hogy ilyen romantikusan történt :D Bár hogy nem korai e a korotoktól is függ. Remélem nem 13 évesek vagytok :D Én barátommal távkapcsolatban vagyunk második talin is sokminden történt már hát még az azutánikon :D Remélem sokáig boldogok lesztek :D
Szerintem tök romantikus hogy kis faházban történt. Én kicsit korainak gondolnám az idõt, de ti ezt jobban tudjátok. A lényeg hogy védekezztek és hogy jó legyen! :D
Nem gáz, nem ciki. Ha akartátok, akkor egészségetekre. Mi is így voltunk. Elsõ találkán is eléggé forró volt a levegõ, petting. Második találkán egymásnak estünk. Azóta együtt vagyunk. Ámen.
gáz.

Baj ha a 2 éves lányom nem alszik napközben? Hiába fektetem le, vagy fekszem mellé, bármit csinálhatok nem alszik. Este kb. :8-1/2 9-től reggel 1/2 7-8 -ig alszik. Változó.

Legjobb válasz: Minden gyereknek más az alvásigénye, én is csak másfél éves koromig aludtam délután, és mégis egészséges felnõtt lett belõlem. Az unokatesóm kisfia sem volt hajlandó kezdettõl fogva a délutáni alvásra. Ha látod rajta, hogy fáradt, csak esetleg a játékot nem akarja otthagyni, akkor persze altasd el, de ha teljesen éber, akkor hagyd az egészet.

Minden gyereknek más az alvásigénye, én is csak másfél éves koromig aludtam délután, és mégis egészséges felnõtt lett belõlem. Az unokatesóm kisfia sem volt hajlandó kezdettõl fogva a délutáni alvásra. Ha látod rajta, hogy fáradt, csak esetleg a játékot nem akarja otthagyni, akkor persze altasd el, de ha teljesen éber, akkor hagyd az egészet.
uNokaöcsém sem volt hajlandó kétévesen aludni napközben, pedig már csukódtak a szemei. De ahogy az anyja altatni próbálta, menekült, ha eröltették, akkor ordított. Az oviban sem aludt sosem délután, van is konfliktus ebbõl bõven, mert elõfordul, hogy piszkálja a többi gyereket. Most négyéves.

Írjuk fel a háromszög köré írható kör egyenletét, ha A (-2, -3) B (0, 5) C (0, -5) Lehezetné valaki?

Köszönöm!

Legjobb válasz: A kör középpontja az oldalfelezõ merõlegesek metszéspontja. BC oldalfelezõ merõlegese az x tengely. Így e: y=0 AB felezõpontja Fab(-1;1) AB irányvektora v(2;8) AB oldalfelezõ merõlegese merõleges AB egyenesre, így normálvektora megegyezik AB irányvektorával nf(2;8) A felezõpont és normálvektorból felírhatjuk az egyenletet, f: x+4y=3 Az e és f metszéspontja, x=3. Tehát a kör középpontja K(3;0) Minden csúcstól egyenlõ távolságra van, pl r=|BK|=gyök 34 Így a kör egyenlete (x-3)^2+y^2=34

A kör középpontja az oldalfelezõ merõlegesek metszéspontja. BC oldalfelezõ merõlegese az x tengely. Így e: y=0 AB felezõpontja Fab(-1;1) AB irányvektora v(2;8) AB oldalfelezõ merõlegese merõleges AB egyenesre, így normálvektora megegyezik AB irányvektorával nf(2;8) A felezõpont és normálvektorból felírhatjuk az egyenletet, f: x+4y=3 Az e és f metszéspontja, x=3. Tehát a kör középpontja K(3;0) Minden csúcstól egyenlõ távolságra van, pl r=|BK|=gyök 34 Így a kör egyenlete (x-3)^2+y^2=34
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mit tegyek, ha a 2 éves húgom rámnyitott szex közben?

Legjobb válasz: Semmit. Szerinted egy 2 éves mennyit fogott fel belõle?

Semmit. Szerinted egy 2 éves mennyit fogott fel belõle?
ez valami vicc?szerintem azt sem tudná mit csináltatok és mire tudni fog egyáltalán magáról addigra el is felejti.
egy 2 éves se hülye gondolom a szüleiddel élsz, tehát ha azt mondanád a húgodnak, h szerelmeskedtünk, õ örömmel rohanna anyához ezt elújságolni... legközelebb zárd be az ajtót, ez a te felelõsséged ennyitõl azért nem lesz még lelki sérült
én is rányitottam az ajtót a szüleimre 2 évesen szerintetek elfelejtettem?....
kamu:D
2 éves gyerek fel se éri a kilincset. Fake.
Egy 2 éves hogy ne érné fel a kilincset? Nekem is ennyi idõs a húgom, és fél éve örömmel nyitogat be a szobámba. :D Ha egy válaszoló tanácsára azt mondanám neki ebben a helyzetben, hogy 'szerelmeskedtünk', el se tudná ismételni a szót. Valószínûleg fel se fogta, mit látott, nyugi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!