Találatok a következő kifejezésre: Ha a 16, meg (318 db)

Baj, ha a 16 hetes kisfiam még nem forgolódik?

hátról-hasra és hasról-hátra/

Legjobb válasz: Az én fiam csütörtökön lesz 4 hónapos és tegnap fordul meg elõször (pici segítséggel) hátról-hasra. Hasról hátra pedig kb 2 héttel ezelõtt egyszer, azóta se. Ne izgulj, majd eljön az az idõ is amikor meg se lehet állítani.

Az én fiam csütörtökön lesz 4 hónapos és tegnap fordul meg elõször (pici segítséggel) hátról-hasra. Hasról hátra pedig kb 2 héttel ezelõtt egyszer, azóta se. Ne izgulj, majd eljön az az idõ is amikor meg se lehet állítani.
Minden baba más...az én fiam most töltötte a 4 hónapot és már két hete forgolódik. Viszont még csak most fogta meg a csörgõt...de elöbb utóbb mindent megtanulnak, nem szabad eröltetni :)
szia! 5 hónapos a fiam és nem forog. de az elmúlt két hétben már legalább próbálkozik :) szóval szerintem nincs elkésve a babád. 6 hós korukig ráérnek
Szia! Nem késõ az én lányom 21 hetesen kezdte el, van aki még késöbb, de 6 hónapos korukig ráérnek.
Csak akkor van gond ha elmúlt fél éves és nem forog mind a két irányba.
Annyit azért még hozzátennék, hogy sok egészséges baba, csak 7-8 hónaposan fordul meg, vagy még késõbb. Szóval nem csak hat hónapos korukig érnek rá:)
az enyém 13 hetes és már majdnem megfordult a barátnõm fia hat hónaposan állt, viszont egy másik ismerosom-é lassan 10 hónapos és semmit nem csinál-úgyhogy bízd rá, o majd tudja mit mikor
Kisfiam 5 hónapos és még csak próbálkozik a hátról hasra fordulással több kevesebb sikerrel. Nekem Dévényes gyógytornász mondta, hogy 6 hónapos korukig "kell" megtanulni forogniuk mindkét irányba de azért az 1-2 hetes eltérések beleférnek. Kislányom 7 hónapos koráig szinte nem csinált semmit, aztán egy kis rásegítéssel mindent behozott:)

Ha a 16. napomon volt a peteérésem akkor létezik hogy nem 14 napra jön meg hanem később? Vagy az mindíg a peteéréstől 14nap? Nem merek tesztelni mert úgy érzem hogy meg fog jönni.

Legjobb válasz: A 14 nap általában stimmel, de persze mindenki egyedi. Az, hogy úgy érzed meg fog jönni, akár terhességi tünet is lehet ;-). Mindenesetre én nem bírnám a helyedben. :-) Drukkolok.

A 14 nap általában stimmel, de persze mindenki egyedi. Az, hogy úgy érzed meg fog jönni, akár terhességi tünet is lehet ;-). Mindenesetre én nem bírnám a helyedben. :-) Drukkolok.
A kérdező hozzászólása: azért bírom ki hogy nem tesztelek mert két napja 4tizedet esett a hõm.

Baj, ha a 16 napos shar-pei nem nyitotta még ki a szemét?

Legjobb válasz: kérdezd meg a dokitokat, mert ugy tudom nekik varrni kell a szemüknél a bõrt.

kérdezd meg a dokitokat, mert ugy tudom nekik varrni kell a szemüknél a bõrt.
Hát általában 10-14 nap között nyitják ki, várj még pár napot. Ha nem nyitják ki, akkor vidd el õket/õt állatorvoshoz, hogy megnézze.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! :)
Szívesen, légyszíves zöld kéz ;)
A kérdező hozzászólása: Már ment a zöld kéz :) Nem tudom, mert egyszer már kinyitotta a szemét résnyire, aztán egybõl be is csukta :/

Szülők! Mit szólnátok hogy ha a 16 éves lányotok úgy állítana haza hogy a szőke haját vöröses barnára festette annak ellenére hogy meg volt tiltva?

Legjobb válasz: Kamasz! Persze nem örülnék neki, de inkább most próbálgassa ki ezeket a dolgokat, mint 30 évesen :)

Kamasz! Persze nem örülnék neki, de inkább most próbálgassa ki ezeket a dolgokat, mint 30 évesen :)
16:32-es valószínû nagyon jó szülõ vagy/leszel... gratulálok!
Semmit eleve nem tiltanám meg. Semmi baja nem lesz egy hajfestéstõl max megbánja vagy rászól a tanár, ha meg megunja vagy rájön, hogy hülyén néz ki akkor átfesteti vagy megvárja amíg lenõ/kifakul... Kamasz vagyok de ilyen dolgokat nekem nem tiltanak meg.
Magamból kiindulva: ha vmit akartam, megcsináltam, hiába tiltották. Max titokban tartottam. A tetoválással és a piercinggel is így voltam. Én ebbõl a hibából tanulva próbálok majd más módszerhez folyamodni, nem a tiltáshoz. Pl.: ész érvek, miért ne csinálja. Ha erre sem hallgat, valószínû kénytelen leszek beletörõdni, mint hogy még jobban összeveszni, és még jobban elmarni magamtól. Persze, ez mind csak az én véleményem. Még csak nem is tanács!
semmit, inkább ez, mint hogy a detoxikálóba kelljen érte mennem...
A vörösesbarna nem extrém dolog. Lehet, hogy a lányom is azt mondaná, jobban állt neki a szõke, és visszafestené. A hajfestés ma már mindennapi gyakorlat, miért ne tehetne próbát egy 16 éves? Annak kevésbé örülnék, ha a fekete haját kiszõkítené mindenféle erõs szerrel.De leginkább annak örülnék ha közösen beszélnénk meg elõtte ezt a dolgot.
Én 15 éves vagyok és bemosóval festem a hajam. Tudom kicsit korai még, de szerintem ha ki akarja próbálni 16 évesen akkor próbálja. Én meg engedném neki csak nem rendes festékkel, mert elõször vegyen egy bemosót és nézze meg milyen mennyire tetszik neki és utána ha úgy van majd befesti. Amúgy ha tiltás ellenére tenne valamit akkor nagyon mérges lennék, mert ami nem az nem! Egy 16 éves lány meg hallgasson a szülõjére. Ha nekem azt mondták volna, hogy nem festhetem a hajam akkor nem tettem volna... 15\l
Nem a hajfestés zavarna, hanem hogy ha valamirõl tudja a lány, hogy meg van tiltva, akkor azt ne csinálja. Vagy legalább szóljon elõtte, hogy beszéljük meg.
Én lehet megtépném, mert amit nem enged a szülõ, azt nem lehet...nehogy már õ szabja a feltételeket...
miért írod ki ezerszer? :D
A kérdező hozzászólása: Most írtam ki elõször. Amúgy köszönöm a válaszokat :) )
addig örülj, amíg csak ilyen dolgot csinál :) amugy meg tudta hogy látni fogod, elég nehéz lenne nem észrevenni :D szóval õ is átgondolta a következményeket. hidd el hogy ez csak apróság :)

Hétvégén leszek 16 hetes és még mindig érzem ha a mensimnek meg kéne jönnie! Ez normális? Meddig fogom érezni? Vagy a méhem nő és attol érzem ezeket a mensis kis görcsöket?

Legjobb válasz: Szia. Nyugodj meg, ez teljesen normális. Én végig éreztem a terhesség alatt, ez azért van, mert nõ a méh, nyúlnak a szalagok. Amíg nincs görcs, nincs vérzés, ne aggódj. Üdv 2 hetes kisfiú anyukája

Szia. Nyugodj meg, ez teljesen normális. Én végig éreztem a terhesség alatt, ez azért van, mert nõ a méh, nyúlnak a szalagok. Amíg nincs görcs, nincs vérzés, ne aggódj. Üdv 2 hetes kisfiú anyukája
Szia! Normális, én kb. az 5. hónapig éreztem. Nyugodj meg:) 34 hetes

Milyen következményekkel jár ha a 16 éves barátnőm terhes lett és igazából a szülőknek még nem szóltunk és félő hogy kifutunk az időből?

Én 26 vagyok és lehetséges hogy már kés? az abortuszra.Szóval milyen következményei lesznek ha megszüli a gyermekünket?Csak normális értelmes válaszokat várok.

Legjobb válasz: Hogyhogy milyen következménye lesz? Mondjuk lesz egy gyereke? Vagy mégis mire gondolsz? Nem büntetendõ a dolog. Mivel a 14-et már betöltötte.

Hogyhogy milyen következménye lesz? Mondjuk lesz egy gyereke? Vagy mégis mire gondolsz? Nem büntetendõ a dolog. Mivel a 14-et már betöltötte.
* apuka
Az lesz a következmény hogy sok szaros pelenkát kell majd cserélned törött kézzel és fog nélkül. (Ha az apja rájön)
Lány részérõl otthon egy hatalmas veszekedés, csalódás. Amennyiben lehet a lehetõ leghamarabb vetessétek el, szörnyûnek hangzik, de egy 16 éves lánynak nem kell még gyerek, ha csak, te nem vállalod, hogy felneveled becsülettel. Amennyiben megszületik a gyámhatóság felméri a terepet, hogy kinél milyenek a körülmények. A barátnõdnél alapból nem maradhat a gyerek, majd meglátogatnak téged is, megnézik a körülményeket és, hogy van-e állásod, el tudnál-e tartani egy gyereket. Ha nem jók a körülmények nálad (munka, stb...) akkor automatikusan a barátnõd anyukája lesz a gyermek gyámja. Én így tudom.
Gratulálok. Valószínûleg lesz egy kényszer házasságod, apuk jóvoltából. :D
Azt azért mond már meg légyszi, hogy milyen védekezés mellett sikerült összehoznotok.
sztem egy csodálatos családi idillt fogtok kialakítani, míg a haverjaid és az õ haverjai vígan mulatnak, mert õk tudtak védekezni, te pedig pedomacit játszottál ezalatt
Az igen...hát ez már 1 színvonalas teljesítmény...
pedofil
biztos hogy te vagy az apja?
tapsra várnak én a helyedbe már rég elvittem volna az asszonyt egy abortuszra nem pedig itt tökölni hogy mit tegyek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ!A védekezésrõl annyit hogy természetesen volt óvszer.A helyzet a következõ.Miután 16 éves így a szülõknél lakik ugyebár.Ráadásul nem is egy városban lakunk így sajnos találkozni sem tudunk naponta.Eddig minden rendben volt úgy ahogy.Elértem a szüleinél hogy fogadják el a kettõnk közti korkülömbséget.Nem volt egyszerû!Minden rendben volt egy darabig.A hétvégéimet mindig náluk töltöttem persze nem aludtam ott egyszer sem.Majd kiderült hogy az õ pici lányuk már nem ártatlan tõbbé.Amit ki szeretnék hozni ebbõl az az hogy legutoljára kb 2-3 hónapja nem feküdtünk le egymással!A havi vérzés idáig mindig rendben és idõben megvolt neki.Ezért nem is gyanakodtunk hogy terhes lehet.A mostani tünetek pedig nagyon is arra utalnak.Természetesen szeretnénk babát de mivel nem szeretném hogy kimaradjon a suliból így jobb lenne késöbb egy baba.Ja és a szülõk mármint a lány szülei azóta amióta kiderült hogy lefeküdtem a lányukkal nem engedik hogy találkozzam vele.Persze mi ezt megoldottuk.Találkozunk csak nem náluk.Így már remélem átláthatóbb a helyzet és hogy miért kérdeztem amit kérdeztem.Oké hogy 25 vagyok de még egy volt bnõmnél sem volt olyan hogy terhes lett volna.Nem is foglalkoztatott eddig a téma hogy mik a tünetek és hogy meddig lehet szó abortuszról.A tesztet is minnél elõbb meg fogjuk csinálni.
Védekeztetek, és havi vérzése is volt. A lány nagy vszínûséggel nem terhes, csak beképzelitek a baromságot.
Ne minél elõbb teszteljetek, hanem azonnal! 5 perc. Miért várt ez a lány hónapokat, nem is értem...
A kérdező hozzászólása: Valószinû azért várt ennyi ideig mivel soha nem volt még terhes és most kezdõtek ezek a tünetek.
Kedves Kérdezõ! Hasonló a történeted az enyémhez.Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok már 12. hétben jártam.1. terhességem szóval nem sok tapasztalatom volt ebben, de az 1-2 hónapban én is menstruáltam és mindkét hónapban csináltam tesztet is ami negatív lett.a 3. hónapban pedig már folyton émelyegtem nem tudtam enni szinte semmit, késett, akkor ismét teszt ami pozitív is lett majd doki és uh alapján már 12 hetes voltam.Mi sem terveztük a babát.Én 21 éves vagyok a párom 34, 6 éve vagyunk eggyütt, és ma már boldogan várjuk a kis jövevényt!! Ha tényleg szereted azt a lányt és õ is téged és megtartjátok a babát akkor õk lesznek a te családod és onnantól te vagy a felelõs mindkettõjük életéért.A szülei nem szólhatnak onnantól bele semmibe.De ez egy nagyon komoly dolog!!Írd meg mi történt!!Mert nagyon érdekel!!
A kérdező hozzászólása: Megtörtént a teszt és negatív lett az eredmény!A válaszolóknak köszönöm a sok tanácsot.Akik pedig csak elhordtak mindennek azok hm.....!
10-08 13:28-as vagyok.Na látod, kár volt idegeskedni.Továbbra is nagyon vigyázzatok, ne kerüljetek hasonló, idegõrlõ szituba.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Még egy apróság.Tegyük fel hogy a terhesség harmadik hónapjában van.Akkor is kimutatja a teszt?Most ne röhögjetek ki ha esetleg nagy baromságot kérdeztem.
Mégis miért ne mutatná ki?...
Ezek a tesztek a vizeletben levõ hcg hormon jelenlétét mutatják ki, ami a baba miatt termelõdik, úgyhogy kimutatná a 3. hónapban is.
Ha a védekezés alatt a "kiveszem mielõtt elsül" módszert érted, akkor az nem védekezés.Ha meg rendesen védekeztetek, akkor nem valószínû hogy terhes.Egyébként meg nem csak arra kell gondolni, hogy mi van ha kifutottok a 12 hétbõl (bár valahol azt hallottam hogy 18 alatt a 18. hétig elveszik), hanem hogy ha csak 12 hét után mentek dokihoz, lemaradtok a 12 hetes uh.ról, ami baromi fontos a baba egészsége szempontjából.Egyébként mire vártok?
Nem büntetendõ a dolog, és nem sok az a 10 év, igaz nem az ideális korkülönbség egy nõ és férfi között, de a férjem és köztem is 9 év van, van egy 2 éves gyönyörû gyerekünk. Én is 16 éves voltam mikor összejöttünk, igaz 20 éves voltam mikor szültem és sokan ezt is korainak tartottak. Ne törõdjetek mások véleményével, csak azt tegyétek ami nektek jó, a szülõk meg ugy is szeretni fogják ha már megszületik az a picike, persze ha egyáltalán terhes a barátnõd, teszteljetek vagy doki és minden kiderül! Üdv
Miért gondolod, hogy késõ az abortuszra?Nem is biztos, hogy terhes!TESZTELJEN!
26 évesen hogy lehetsz ennyire hülye, már bocs?
Igazából az már 1, max. 2 hónap után kiderült, hogy terhes. Ti tudtatok a dologról és nem tettetek semmit, ergo, valahol meg akarjátok tartani a gyereket (vagy csak hülyék vagytok, de ezt nem feltételezem) Innentõl kezdve, hogy ezt tisztázzátok, olyan leküzdhetetlen probléma nincs. Lesz 1 nagyobb családi veszekedés a lány családja részérõl, és egy kisebb nálatok. Ha a gyerek megszületik, a lánynak valsz. ki kell maradnia a suliból, lehet 1 évet halasztania kell. A gyerek ellátásáról gondoskodni kell, nyilván ott van a legjobb helye ahol van nyugdíjas v. munkanélküli, akire azért rá lehet bízni. Nyilván mindenki élete borul 1 kicsit, fõleg a lányé, de azért a középiskola még 1 gyerek mellett is teljesíthetõ. 26/F
keress rá a neten aszem 3 nap van az abortuszig! De csináljátok meg , szent sza.r :D Mit tököltök?:D
A kérdező hozzászólása: Lényegét tekintve csak arra voltam kiváncsi hogy büntetendõ-e ugyanis a rács mögül nehezen tudnám eltartani õket!Amúgy sem PEDOFIL-nak nem tartom magam sem hülyének!Eddig minden rendben volt a havi vérzés is úgy ahogy kellett megvolt de most elkezdõtek a terhességre utaló jelek, szédülés, reggeli hányinger, rosszullét stb.... Az meg hogy mennyi idõs és én mennyi vagyok senkire nem tartozik!Szeretjük egymást.Botrány meg a lány szüleinél már volt de viszont ami még rosszabb hogy a lányt eleve utálják a szülei!!!!Nem kezdek bele a történetünkbe de nem egyszerû!A válaszokat köszi!
Szóval még ki sem derült, hogy terhes-e, de te már itt visítasz. Kb. ezer meg egy dolog okozhat olyan tüneteket, mint a terhesség. Talán ha vészmadárkodás helyett csinálnátok egy tesztet. Máskor meg talán húzzál KOTONT a farkadra!!!!
A kérdező hozzászólása: minden alkalommal védekezünk!Ahogy megjött neki azóta feszül a melle, sötétebb színû lett e mellbimbója hányingere van regelente és szédül, meg fáradékony!
Osztán miért nem teszteltek?
Ha vedekeztetek, valszeg nem is terhes! Tesztet csinaljatok mar.
Most komolyan, miért kell lepedofilozni a Kérdezõt!? Nagyon könnyen ítélkeznek itt emberek. 10 év korkülönbség a mai világban nem nagy, és egy 16 éves lány már el tudja dönteni, hogy mi, merre, hány méter. Égnek áll a hajam sokszor, mikor 12-13 éves lányok izgulnak ezen az oldalon vagy máshol, hogy teherbe estek, akár hasonló korú társaiktól. Szerintem ez megdöbbentõbb és felháborítóbb, ha már fel kell háborodni. Egyébként az én férjem is 10 évvel idõsebb nálam és pont ennyi idõsek voltunk mi is, mikor összejöttünk. És nem PEDOFIL! 14 éve vagyunk együtt... Kedves Kérdezõ! Teszteljetek mielõbb, hogy biztosan kiderüljön, hogy babát vártok-e! A terhességre utaló jelek nem biztos, hogy valós terhességet jelentenek. Ha pozi a teszt, irány a doki minél elõbb, hogy legyen idõtök eldönteni, hogy mit is szeretnétek!
áá csak röpke 10 év a különbség nem is sok
A mellbimbó majd csak jóval késõbb kezd el sötétülni ... :) A hányinger és a szédülés lehet más miatt is. Teszteljetek mert ez még marhára nem biztos.
Azért remélem azt mellette tudod hogy egy hányinger amit tettél finoman szólva.26 évesen 16 éves lányt teherbe ejteni.Te egyszerûen gondolkoztál vagy csak jól felvertél neki?Felfogod te, hogy mit érezhetnek a lány szülei?Te azt tudod-e hogy hogyan fog élni az a gyerek?Meg fogod-e tudni teremteni neki azt ami kell?Értelek persze, hogy ehhez 2 ember kellett, de 10 évvel idõsebb vagy, csak többet megéltél már.Tisztában vagy-e azzal, hogy azt a gyereket végig gyötörni, és az anyját k..vázni fogják?

Szerintetek mennyire gáz, ha a 16 éves öcsém pusztán passióból még mindig gyakran a szüleimmel alszik? Milyen következményei lehetnek pszichológiailag?

Legjobb válasz: Szerintem nagyon gáz. Nem is csak a tesód részérõl, hanem a szüleidtõl inkább, hogy engedik ezt... Nem vagyok pszichológus, de tuti nem lesz jó hatással a felnõtt korára és a jövõbeni kapcsolataira, hogy még ekkor is a szülõkkel alszik...

Szerintem nagyon gáz. Nem is csak a tesód részérõl, hanem a szüleidtõl inkább, hogy engedik ezt... Nem vagyok pszichológus, de tuti nem lesz jó hatással a felnõtt korára és a jövõbeni kapcsolataira, hogy még ekkor is a szülõkkel alszik...
Szerintem nagyobb gáz a szüleidnek, hogy ezt megengedik--- juuujjj juuuj, milyen házaséletük lehet vajon? alighanem siralmas! A gyerek deformáltsága sohasem az õ hibája, hanem a szülõké! - vagy azért mert ráhagyják a dolgokat, vagy félrenevelik.
Hát szerintem ez nem egészséges!:S Nem tesz jót sem a tesódnak, sem a szüleidnek!
nem vagyok szakember, de ez bizony gáz. nem kötekedésbõl, jóindulatból: passZiónak szokták írni.
Szeretném tudni milyen hatással lehet ez a felnõttkorára??? Miben fog megnyilvánulni??
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy úgy írják, de a gépelés egy igen nehéz tudomány :) )) Házasélet: szerencsére az én szobám távol esik a szüleim hálószobájától :D = errõl nem tudok nyilatkozni bár meg kell hagyni, hogy minden más tekintetben teljes az összhang közöttük. Érdekessége egyébként még a történetnek - azon kívül, hogy sokszor édesanyám cipeli a testvérem helyett a táskáját stb. - hogy mindezek ellenére egészséges (?)felfogású kamasz és eme alvós esettõl eltekintve (sajnos) az általános trendnek megfelelõen viselkedik. Tudjátok, márka mánia, igénytelen zenék, mindent leszarok életstílus, haverokkal való elmászkálás (ez utóbbira nem vonatkozik a sajnos megjegyzés!) stb
durva nagyon találj ki valamit!!!!!!

Mit tegyek, ha a 16 hónapos fiam még mindig óránkét felébred éjszakánként?

Egész nap rohangál,1-2-órát alszik.Éjszaka meg csak álmatlanul verg?dik.

Legjobb válasz: Próbáltad a kiságyát másik helyre átrakni. mi sem aludtunk 8 hónapos koráig, aztán átraktuk az ágyát a szemközti falra. azóta egyedül alszik a kiságyába este fél 9 reggel 8 ig.

Próbáltad a kiságyát másik helyre átrakni. mi sem aludtunk 8 hónapos koráig, aztán átraktuk az ágyát a szemközti falra. azóta egyedül alszik a kiságyába este fél 9 reggel 8 ig.
Az enyém se alszik másfél éves, (4-5 ször ébred egy éjjel) nekem meg lehetõségem sincs máshova tenni az ágyát, de pedig lehet tényleg ez kéne. Na sokat segítettem:-)
nagyon fontos hogy egyedül aludjon el. mese+ puszi.sír párnapig de csak a hangodat használd nyugisan. párnap és csendesül én büszke vagyok magamra mert nálunk sikerült utána olvastam és meg csináltuk 9 éve nyugalom van férjecskével is tudok foglalkozni.
Ez most komoly? Eszembe nem jutna át tenni a kiságyat, biztosan megérzik a babák ezt? Mi sem alszunk...de sztem a fogzás miatt.
próbáltad már leütni? (bevált módszer)
Utolsóhoz: ez még viccnek is rossz! Próbáltál már önkezûleg véget vetni életednek?...

Január ötödikén megyek AFPre, ha a babám igazából még nincs 16 hetes és tegyük fel nem jó az eredmény mit szoktak csinálni?

Legjobb válasz: Szia! Ha még nem vagy 16 hetes,ne menj.Nálunk BETÖLTÖTT 16.héten kell menni.Nekem pl. 15 hét 4 naposan vették le a vért,de nem volt jó ,így 3 nap múlva levették újra,az már oké volt.

Szia! Ha még nem vagy 16 hetes, ne menj.Nálunk BETÖLTÖTT 16.héten kell menni.Nekem pl. 15 hét 4 naposan vették le a vért, de nem volt jó , így 3 nap múlva levették újra, az már oké volt.
jó lesz az eredmény miért ne lenne az...nem baj ha nem vagy még 16 hetes jobb elõbb mint késõbb....na de ha nem lenne jó....akkor elhívnak genetikai tanácsadásra meg menj el 4d s uhra....de ha kombinált tesztet csináltattál s az jó lesz meg genetika is akkor ezzel se valszínû h gond lenne
Szia! Nekem sem volt jó az elsõ AFP-m, viszont nálam nem is lehetett teljesen pontosan megmondani, mikor is eshettem teherbe. (Különbözõ gyógyszerekkel sikerült csak és a 13. cn-on még semmi jele nem volt pé-nek.) Egy hét után megismételtük a vizsgálatot, ami már jó lett és a tanácsadáson is azt mondták, minden oké. De igaza van az elsõ hozzászólónak, ne idegeskedj elõre!!! Szép babavárást és kellemes ünnepet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Hála égnek (még) nem idegeskedem csak érdekelt. Több várandós barátnõm mesélte, hogy beparáztatták az orvosok feleslegesen mert az elsõ eredmény nem volt jó. Azt is hallottam, hogy nyugaton ezt a vizsgálatot már nem csinálják mert nem ad megbízható eredményt.
Én is úgy tudom, hogy betöltött 16. héttel kell menni. Ha tudsz menni késõbb (nem utazol el, nincs semmi halaszthatatlan) akkor minek többször szuratni magadat és több vizsgálatot csinálni? Ha hamarabb veszik le, akkor valószínûleg alacsonyabb AFP lesz. Nekem jókor vették le, de alacsony lett, genetikai tanácsadásra kellett menni, ami egy újabb napi macera. Ahol az eredmény alapján, a tökéletes ultrahangtól függetlenül, magzatvízvizsgálatot ajánlottak, amit mi nem kértünk.
szia! én is január 5.-én megyek AFPre. én akkor leszek betöltött 17. hetes. igazából 2 ünnep között kellene mennem, de elutazunk, így csak akkor tudok elmenni. azt mondta a védõnõ, nagyon sokszor mutat tévesen rossz eredményt. ilyenkor továbbküldenek még vizsgálatokra és kb. 4 hétig még izgulhatsz mi a helyzet. szóval én is parázok kicsit. remélem mindkettõnknek minden rendben lesz az eredményeivel. boldog babavárást és kellemes ünnepeket.
Ha azt írják, 16, akkor 16. Nem 15.
Tekintve, hogy 15 évesen csak nyáron dolgozhatsz, nyilván csak nyárra írnak ki esetleg olyan munkákat, ahol jó a 15 év is. De ahova az van írva ( nyáron is), hogy 16 évesek kellenek, akkor 16 évesek kellenek.
Sztem nem fognak kiírni direkt 15 éveseknek szóló munkát. Nyolcszázezer projekt fut egyszerre egy diákszövetkezetnél, az a tíz, ami a honlapon van, valszeg az, amire a legtöbb ember kell, vagy ami a legsürgõsebb. A 16 éves munkáknál lehet esélyed, mert mondjuk címerezni te is jó leszel, a kukoricának mindegy, hogy egy 15 vagy egy 16 éves szedi le. De vannak melók, amit nem végezhetsz, függetlenül attól, hogy a szülõ engedi e vagy sem. Lényeg, hogy érdeklõdj minél többször, hogy megismerjenek az irodában, és akkor lehet esélyed valamire.
A kérdező hozzászólása: 85%-osnak köszönöm! Azért még írhattok választ. Akkor gondolom csak tavasz végén/nyár elején írják ki a 15 éveseknek való munkákat
Közben pedig megfogalmaztad a lényeget. Ha a munkaajánlatoknál csak 16 van, az azt jelenti, hogy az aktuális munkákhoz betöltött 16 év kell. Lehet, hogy általánosságban jó a 15 is, de a mostani munkákhoz nem.
Nekünk sincsenek szövegértési problémáink, kérdezõ!A legfiatalabb életkor 16 év, azt azt jelenti, hogy nem 15, nem engedéllyel 15, sehogy se 15, hanem azt jelenti, hogy aki betöltötte a 16 életévét, azaz kapott már 16 gyertyás tortát, az mehet dolgozni. Mindenki ezt mondta, de nem érted meg, és lehülyézel minket.... pfff
Elsõ vagyok. Elfelejtetted hozzátenni, hogy úgy általánosságban beszélsz a diákmunkáról. Úgy értettem a kérdést - és sztem a második válaszoló is -, hogy konkrét munkáról van szó, ahol leírták, hogy 16 a korhatár, ezért nem értettük, melyik részét nem érted. Általánosságban igen, elõfordulhat, hogy elég a 15 év plusz szülõi engedély, de azért ne éld bele magad. Legjobb, ha megkérdezed személyen az iskolaszövetkezetnél, meg néha bemész érdeklõdni, és akkor látják, hogy tényleg érdekel, és elõfordulhat, hogy ha olyan a munka, akkor adnak neked is.
A kérdező hozzászólása: B.zdmeg, most mondtam, hogy a szabályzatban benne van hogy 15 éves kortól, de a munkaajánlatoknál csak 16 éves van
"Ha a diákmunka oldalakon azt írják hogy a legfiatalabb életkor 16 év" 16!!! Érted! 16!!!!!! Nem kevesebb!
A kérdező hozzászólása: Ha nem tudjátok hogy mirõl van szó, minek szóltok hozzá? Nincsenek szövegértéssel problémáim, egyik diákmunkánál se írják azt hogy 15 éven felüliek végezhetik.
A kérdező hozzászólása: Sehol nem írnak 15-t, jobban örülnék hogyha valaki olyan válaszolna aki tudja is hogy mi a helyzet ténylegesen.
Nem tudsz szöveget értelmezni vagy szimplán hülye vagy? Ha az van LEÍRVA, hogy 16 év, akkor az azt jelenti, hogy a legfiatalabb életkor, amivel jelentkezni lehet az a betöltött 16.életév! Ráférne az oktatásra egy alapos reform a hozzád hasonló értelmezési gondokkal küzdõk miatt!
A kérdező hozzászólása: Utolsónak is köszi! Eddig nem igazán foglalkoztam diákmunkával, de most már leesett hogy miért nincs 15 éves ajánlat jelenleg :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!