Találatok a következő kifejezésre: Ha a 1000, (127 db)

Matek házi:Tibi szerint az 1526 kisebb a 1000-nél. Milyen számrendszerben van felírva az 1526, ha az 1000 tízes számrendszerben felírt szám? Hogy kell megoldani?

Legjobb válasz: Úgy hogy elkezdesz számolgatni.... Jóformán csak osztogatni kell Mellesleg 2es számrendszerben kevesebb az értéke a 1526 ha 10esben akarjuk ki olvasni azt hiszem de járj utána

Úgy hogy elkezdesz számolgatni.... Jóformán csak osztogatni kell Mellesleg 2es számrendszerben kevesebb az értéke a 1526 ha 10esben akarjuk ki olvasni azt hiszem de járj utána
Ha kisebb a decimális 1000-nél, akkor a számrendszer alapja biztos kisebb 10-nél. 6-nál viszont biztos nagyobb, mert van benne 6-os. Tehát lehet 7, 8, 9. 7-es számrendszerben 1526: 1·7^3 + 5·7^2 + 2·7 + 6 = 608, ez jó lehet. 8-as számrendszerben 1526: 1·8^3 + 5·8^2 + 2·8 + 6 = 854, ez is lehet. 9-es számrendszerben 1526: 1·9^3 + 5·9^2 + 2·9 + 6 = 1158, ez már sok. Vagyis vagy 7-es, vagy 8-as számrendszerben van felírva az 1526.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Kémia középszintű érettségiben, ha a számolás egyik részét elszúrtam (osztani kellett volna 1000-re, de én szoroztam) viszont utána képlettel, mindennel jól levezettem a feladatot, akkor az egy pont levonását jelenti?

Tehát az egész számolási példában, egy részlépés a rossz, a többi hibátlan. Csakhogy kijött egy ROSSZ részeredmény és én ugye azzal számoltam tovább, de HELYESEN. Ez egy részfeladaton belül volt, viszont a javítási útmutatóban pontról pontra le van vezetve, onnan látom, hogy ez az egy dolog rossz. Ez akkor egy pont levonását jelenti vagy a rossz részlépés miatt nullázódik a többi, helyesen számolt pont is?

Legjobb válasz: *1000-rel

A kérdező hozzászólása: *1000-rel
A kérdező hozzászólása: Kérlek, aki tud válaszoljon!
Elméletileg igen, csak -1 pont.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugodtam. Mindenki szerint?
én úgy tudom, hogy ez elvi hibának számít, mert azért nem m1, hogy osztasz vagy szorzol 1000-el, fõleg h átváltásról van szó, ..esetleg, ...na szóval elvi hibánál meg nullázódik:/
A kérdező hozzászólása: Nem átváltásról van szó, hanem az egyik képletet ugyan jól írtam fel (n= V x c) de véletlenül elosztottam V-vel. Tehát nem váltási, nem elvi hiba.


Mit lehet tenni magas láz ellen, ha a hűtő fürdő, paracetamol 1000 kúp, aspirin nem segít?

Külföldön tarto´zkodunk, így pillanatnyilag orvoshoz nem tudunk menni. Ez az állapot 3 napja tart.

Legjobb válasz: Nekem egyszer volt 42 fokos lázam, két napig tetõtõl talpig prizniceltek ( jeges vizes lepedõkbe burkoltak szó szerint tetõtõl talpig) az elsõ kettõ egy óra alatt megszáradt rajtam, és így is két napig tartott, amíg már 39 lett. Szörnyû volt, gyógyszerallergia miatt kellett az egész, azóta chinint kapok, ha kell.

Nekem egyszer volt 42 fokos lázam, két napig tetõtõl talpig prizniceltek ( jeges vizes lepedõkbe burkoltak szó szerint tetõtõl talpig) az elsõ kettõ egy óra alatt megszáradt rajtam, és így is két napig tartott, amíg már 39 lett. Szörnyû volt, gyógyszerallergia miatt kellett az egész, azóta chinint kapok, ha kell.
Ezt nem is kellett volna megkerdezni egy ilyen forumon, hanem azonnal orvoshoz fordulni. A szervezet a magas laztol annyira legyengul es dehidratalodik, hogy eletveszelyes!!!!!!Azonnal hivja ki az orvost, meg ha az utolso penzet is kellene odaadnia.(Ott nagy baj lehet)
óránként 1000mg-os C vitamintól tutira elmúlik! nekem bevált

Tényleg akkor leszek csak jó arc, ha min.1000 ismim lesz a facen?

Legjobb válasz: Ahhoz minimum 10000 kellene neked

Ahhoz minimum 10000 kellene neked
Te még akkor sem.....
Dehogy...akkor leszel jó arc, ha az a x számú jelenlegi ismerõsöd is jó arcnak ítél meg téged. Idegeneknek minek bizonyítani? Inkább nekik kellene venni a fáradságot, hogy kiderítsék ezt.
igen, teljes mértékben igaza van pocaknak! Fogadd meg ezt a tanácsot Sándorka!
Igen, pontosan. 999 ismerõssel még fostartály lúzer vagy, de az ezredikkel hirtelen fény tör elõ a monitorodból, ami megváltoztatja a személyiségedet: tapadni fognak rád a nõk, jó humorod lesz, a farkad is nõ még 10 centit. Aztán felébredsz, és ráeszmélsz, hogy mekkora ostobaság egy gagyi weboldal szerint élni.
Nekem nincs egy ismerõsöm se... akkor nekem milyen arcom van ?

Fizika 7. osztály! Mekkora erővel lehet egy test mozgási energiáját 10 m hosszú úton 1000 J-lal növelni, ha a súrlódási erő 50 N nagyságú?

A levezetést is írjátok le légszike!:) SÜRGÕS! mert TZ-t írunk, és ez is benne lesz!:/ Előre is köszönöm! Pussz:))

Legjobb válasz: \Delta E=F_{eredô}s F_{eredô}=\sum F

\Delta E=F_{eredô}s F_{eredô}=\sum F
A kérdező hozzászólása: ??????
Micsoda gondok!?
A kérdező hozzászólása: hát attól nem félek hogy furán fog nézni. az egy dolog hogy nem kell, dehát....na ez van.
szerintem furán fog nézni mert sztk rendelésen NEM KELL fizetni
Ne izgulj, õ nem lesz zavarban, az biztos! tedd borítékba és azt tedd az asztalára, vagy a zsebébe, ahogy adódik majd.
A kérdező hozzászólása: jó, érte. de nem ez volt a kérdés. csúsztassam a zsebébe vagy borítékban vagy hogyan kell odaadni? még sohasem csináltam ilyet.
SZTK-ban eszedbe ne jusson pénzt adni!
Semmit ne adj, mi a csudának kell gyógyszerfelírásra pénzt adni?
Inkább az asszisztens nõnek adjál egy 1000-st, s akkor legközelebb nem kell olyan sokat várnod. Csak csúsztasd a zsebébe. Ne félj, megjegyzi az arcodat.
Add ide nekem, majd én továbbítom(diszkréten).
SZTK-ban gyógyszer felirásért miért is akarsz pénzt adni? Ezért fizeted többek között a tb-t.
A kérdező hozzászólása: és köszönöm a VÁLASZT a KÉRDÉSEMRE. és köszönöm a vélemény nyilvánításokat is.
Hátha eddig 2500 kalóriát ettél akkor nem gáz:D
ez attól függ hogy hány kiló vagy és még egyéb más tényezõk is, pl ha 35 kg a testsúlyod akkor nem fogja elraktározni, ellenben ha 60 kg akkor saját magad ellen dolgozol vele....

Ha a napi kalória bevitelem kevesebb mint amenyit szoktam enni akkor fogyok. Ez akkor is úgyvan ha mondjuk 1000 kcal viszek be naponta és mondjuk abból 200 kcal az egy jégkrém?

Tehát ha minden nap annyit viszek be hogy képesek legyek fogyni de ebbe a kcal mennyiségbe benne van egy jégkrém, akkor is képes vagyok fogyni?

Legjobb válasz: persze,simán. csak ha lehet,ne csinálj belõle rendszert,mert akkor ugyan fogysz,de nem lesz esztétikus a dolog kicsit se. hogy érthetõ legyen(bocsi lusta vagyok leírni): http://lifetilt.blog.hu/2012/07/08/lifetilt_dietak_warmup

persze, simán. csak ha lehet, ne csinálj belõle rendszert, mert akkor ugyan fogysz, de nem lesz esztétikus a dolog kicsit se. hogy érthetõ legyen(bocsi lusta vagyok leírni): http://lifetilt.blog.hu/2012/07/08/lifetilt_dietak_warmup
Persze, akkor is, csak akkor jön a teleszart zokni effektus.
Az, hogy néha eszik egy jégkrémet, nem jelenti, hogy nem figyel a fehérjebevitelre, meg alapvetõen nem étkezik egészségesen. Ne mondd nekem, hogy szerinted SOHA nem lehet semmilyen édességet enni, mert ez hazugság.
Ha napi 1000kcalt viszel be mondjuk 1hónapig akkor már rábasztál mert szépen vissza is szeded a súlyfelesleget, sõt valószínû hogy még többet is.
A kérdező hozzászólása: Mert?
Lehet csak módjával. 1000kcal bevitelnél pedig kilehet mondani hogy nem figyel rá...
A kérdező hozzászólása: hát én 14 éves vagyok
Ha ennyire keveset eszik (1000 kcal bárkinél bõven alapanyagcsere alatt van) és abban sem figyel a fehérjebevitelre, akkor bizony elõbb szabadul meg az izomzatától, mint az azt fedõ zsírrétegtõl.
Ezt így kijelenteni butaság, semmit sem tudunk a kérdezõrõl, azt sem, hogy mennyi az energiaszükséglete, hány kiló, fiú vagy lány... SEMMIT!
A kérdező hozzászólása: milyen az a teleszart zokni efektus?
Persze.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm!:D
Jó, nem vitatkozom veled, gondold, ahogy akarod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!