Találatok a következő kifejezésre: Ha a 1 nappal a (875 db)

Gond-e ha megszakad 1 napra a táppénz?

Táppénzen vagyok, de önhibámon kívül egy nap kimaradt a táppénzes id?szakból. Ez gond lehet a kés?bbi támogatásoknál, GYED, stb?

Legjobb válasz: Magyarul lezárult és újrakezdõdött? :S ha igen akkor ajaj!

Magyarul lezárult és újrakezdõdött? :S ha igen akkor ajaj!
Írasd be a munkáltatóddal a jelenlétibe, hogy dolgoztál (ha még lehet)azon az egy napon s akkor folyamatos lesz a biztosítottságod.
A Tgys és Gyed feltétele a 365 napi folyamatos biztosítási jogviszony. Folyamatosnak akkor tekintik ha 30 NAPNÁL nincs nagyobb megszakítás benne. Így a Te jogviszonyod biztosan nem szûnt meg ( hacsak eddig nem passzív táppénze voltál) és járni fog a gyed.
Nem értem. Ha azon a napon nem voltál táppénzen, akkor olyan mintha dolgoztál volna aznap. A munkaviszonyod nem szakad meg. A munkáltatóddal beszéld meg, hogy ez nekik nem jelent-e problémát. Mármint, hogy ténylegesen nem dolgoztál. Szerintem semmi köze a késõbbi ellátásodhoz.
ha mégis gond lenne, akkor utólag könyveltesd el a munkáltatóval azt az egy napot. vagy a táppénzt, bár azt nem hiszem, hogy lehet utólag intézni.
én se értem. de szerintem az nem baj ha megszakad, azt nem nézik. nehogy már amiatt az egy nap miatt essen el a gyed-tõl. elég igazságtalan lenne
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló, köszönöm a választ! Kedves elsõ válaszoló, sajnos nem egészen értem, mit szerettél volna írni, még mindig nem.
Az elsõ válaszoló kérdezett valami, és ha kapott volna válasz, akkor mondta volna, hogy mi az az ajaj. Nem riogatásból akarta azt írni, hogy ha valami lezárúl, és újra indul, akkor az nem folyamatos, hanem egy új jogviszony. No de sebaj. Üdv az elsõ válaszoló.
gyed szempontjából az a lényeg, hogy a szülés pillanatában biztosított legyél, meg hogy az azt megelõzõ 2 évben legyen x napnyi munkaviszonyod. (nem tudom pontosan mennyi) az az egy nap biztos nem befolyásolja. nem tudom mit akart az elõzõ válaszoló. inkább írta volna le normálisan, hogy gondolja, ne csak riogasson
A kérdező hozzászólása: Mi az az ajaj?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megkérdeztem azóta egy könyvelõt is, és nincs belõle gond, olyan, mintha dolgoztam volna.
Az óvszert ezért találták ki.
ha már volt behatolás akkor nem szûz... menstruáció utáni elsõ napon nagyon kicsi a valószínûsée a dolognak, de ha kevesebb mint 3 napja történt akkor leheõég van a sürgõsségi fogamzásgátlásra... de nem nagy a valószinûsége
Ha sperma került a hüvelyébe, mindenképp! Még mensi alatt is teherbe lehet esni, volt már rá pár példa. A szûzhártya a terhességet nem befolyásolja. Lehet, hogy nem szakadt át, van, akinek olyan rugalmas, hogy sosem szakad el, de ez nem befolyásolja a teherbe esést és ha megtörtént a behatolás, már semmiképp nem szûz az illetõ. Szóval, teszt, vagy esemény utáni tabi (bár gondolom, már késõ). Reménykedem, hogy nem történt baj, de ha igen, akkor vállalnotok kell a felelõsséget.
A lány már nem szûz!!!! Lehet terhes mert a szûzhártya nem "véd" a terheségtõl!!! Csináljon egy tesztet. Ha meg nem akkor izgulhat még egy hónapig XD
A sperma a lány testében nagyon sokáig életképes, akár egy hétig is, extrém esteben, de két-hûrom napig mindenképpen. Ha épp ekkor volt tüszõrepedése (amit kiválthat akár egy orgazmus vagy egy érzelmi hullám is, mint pl hogy elvesztette a szüzességét), akkor pikk-pakk teherbe eshet. A százhûrtya nem véd a terhesség ellen, ez egy téveszme. A szûzhártya nem egy áthatolhatatlan fal! Lyukak vannak rajta, amin keresztül minden hónapban távozik a havi vérzése, valamint a hüvelyváladéka. Ugyanezen a lyukakon keresztül pedig bármi feljuthat neki a hüvelyébe: tampon, kisujj, víz, sperma. VÉDEKEZZETEK!
Ja, és tesztet most nem érdemes csinálni, leghamarabb az aktus után 14 nappal tudja kimutatni a terhességet.

Ha valamiért 1 nappal hamarabb fogy el a tabletta, mostantól 1 nappal hamarabb kezdődik a gyógyszerszünet? És ha előbb megjön mint kéne, akkor az lehet hogy még nem is a megvonásos vérzés?

Szerdai napon szoktam elkezdeni a Gestomix-et, és keddi napon befejezni. Most fog elfogyni a második levél, de valamiért hétfőig van csak tabletta. (Valószínűleg valamit benéztem, van tippem mit, de biztosan már nem fog kiderülni, a lényeg hogy ezek szerint egyel többet vettem be a kelleténél.) A tájékoztató csak annyit ír, hogy ha többet veszek be nem lesz bajom, maximum hányinger. Illetve az utolsó héten történő elfelejtés még az, ami ide vonatkozhat, hisz keddre - az utolsó napra - már nem jut. "Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát)." Tehát akkor én jövő szerda helyett kedden kezdjem el a következő csomagot, ami hétfőn ér majd véget, és mostantól így lesz.. jól gondolom? Ti ezt tennétek? Szerintetek egyértelmű, vagy megkérdeznétek a dokit? A megvonásos vérzésnek pedig ugye valamikor kedd-szerda magasságában kéne jelentkeznie. (Egyébként múltkor (a legelső szünetben) nem is nagyon jött meg, szóval örülnék ha ezúttal megjönne.) Ehhez képest ma (vasárnap) tapasztaltam némi barnás színű vért. Lehetséges, hogy 2/3 nappal előbb jön meg a megvonásos vérzés, mint a csomag befejezése? Vagy nem, tehát ez nem is megv. vérzésnek, csak pecsételő vérzésnek minősül? (Tájékoztató nem ír erről, a doki biztos tudja, de hátha nektek is van erre vonatkozó tapasztalatotok..)

Legjobb válasz: annyi, h egy nappal elõbb hagyod abba, egy nappal elõbb jön meg. arra tényleg figyelj, írd fel, h mikor hagytad abba, és onnan számítsd a 7 napot. így nem kell félned, h nem véd. 18L

annyi, h egy nappal elõbb hagyod abba, egy nappal elõbb jön meg. arra tényleg figyelj, írd fel, h mikor hagytad abba, és onnan számítsd a 7 napot. így nem kell félned, h nem véd. 18L

Ha 1 nappal a menstruációm után, szeretkezem a párommal, akkor vérezhetek megint? Nem mindig szokott elmúlni teljesen. Van amikor 1-2 nap még pecsételő kicsit.

Legjobb válasz: Mi? maga a sex nem befolyásolja h mikor jön meg és hogy pecsétel-e... (kivéve, ha terhes vagy, de ezt zárjuk ki lehetõleg)

Mi? maga a sex nem befolyásolja h mikor jön meg és hogy pecsétel-e... (kivéve, ha terhes vagy, de ezt zárjuk ki lehetõleg)
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogyha addig nincs is "utóvérzés", akkor mi van ha pont szex közben? merthogy akkor összehúzodok-elernyedek és annak hatására. Ez lesz az elsõ alkalom azért kérdezem.
Elõfordulhat, mert a szex hatására vérbõség, és akár méhösszehúzódások is lehetnek, ami fölszakíthatja az éppen csak begyógyult sebeket.
Az én személyes tapasztalatom, h igen. Igaz, sokszor már türelmetlenek vagyunk (fõleg én -"a falat kaparom", úgy kívánom :P) amikor épp elmúlik, aztán ha nem bírunk magunkkal, ráfázunk, mert vérzik megint. De ugyanígy van, ha közvetlenül elõtte, mikor megjön hatol belém nagyon mélyen, utána tuti megjön. NEsze neked, nagy farok...:)
ÉN IS VÉREZNI SZOKTAM UTÁNNA MERT NEM HÚZÓDIK ÖSSZE A MÉHED .

Lenne néhány kérdésem, 1. menstruáció közben teherbe eshetek? Vagy menstruáció után 1-2 nappal? 2. Ha védekezünk, akkor nyugodtan élvezhet a barátom belém? 3. miért van az, hogy nem tudom élvezni, ha a csiklómat izgatja a barátom?

Legjobb válasz: 1. igen teherbe eshetsz! 2. menses után is teherbe lehet esni 3. ha rendesen védekeztek akkor semmi baj sincs 4. idõvel kialakul hogy mit élvezel ha a barátod csinálja. 5. nem ártana átlapoznod egy szakkönyvet és 16 év fölé kerülnöd mielõtt még olyat teszel amit késõbb megbánsz ! 22/L

1. igen teherbe eshetsz! 2. menses után is teherbe lehet esni 3. ha rendesen védekeztek akkor semmi baj sincs 4. idõvel kialakul hogy mit élvezel ha a barátod csinálja. 5. nem ártana átlapoznod egy szakkönyvet és 16 év fölé kerülnöd mielõtt még olyat teszel amit késõbb megbánsz ! 22/L
elvileg nem lehetsz terhes, de elõfordult már. azonban ez nagyon ritka. de mensi alatt ne szexelj, mert fertõzést szedhetsz össze. meg nem is tudom h h birnal, nekem most van meg, de annyira görcsölök, h a halálomon vok.. mensi után "üres" a szervezeted, kiürült a petesejt, úgyh nem lehetsz terhes. de minden esetre védekezni kell.. h érted h ha védekeztek, akkor élvezhet beléd??
Kicsi az esélye, hogy terhes legyél, de a inkább az elején csináljátok, utána már ne annyira.
a peteérés a legtöbb esetben a ciklus 8-12. napján van..tehát!mivel a menses elsõ napja a ciklus elsõ napja..a menses utáni pár nap a legveszélyesebb!! az a biztos, ha mindig védekeztek, az sem 100%, de majdnem a legtöbb amit tehetsz, ha gyógyszert sem szedsz még.

Mit tennél ha 1 napra a másik nem bõrébe bújhatnál?

Legjobb válasz:
Egész nap emberek között lófrálnék, és figyelném, hogyan reagál rám a környezetem. Pofátlanul szemeznék és flörtölnék minden érdekesebb lánnyal, aki csak szembejön velem. Azokkal is, akik félszegebbeknek látszanak, így legalább az õ napjuk is szebb lesz kicsit, hogy tetszettek valakinek - nekem olyan sokszor jólesett volna egy mosoly egy idegen fiútól. :) (Fiúk!!!! Komolyan. Zárójelesen, de fontoljátok meg, ez csak egy mosoly. :) ) Le is szólítanék pár lányt. Megpróbálnám õket elbûvölni, és nagyon kíváncsi lennék, hogy az én nõi tapasztalataimmal és újdonatúj fiús bájammal mekkora sikerre vagy kudarcra számíthatok. Borzasztó zavarban lennék a vécén, de azért nap végére csak megtanulnék állva pisilni. xD Szétkaszabolnám az arcomat a borotvával, gondolom...? Megállapítanám, hogy szõrös a lábam, és röhögnék, hogy na, most szabad szõrösnek lennie. :D Örülnék, hogy nem kell negyedórát gubancolnom a hajammal, hogy kontyot csináljak belõle, és a tussal, amit általában használok. Nem vacakolnék vele félórát, hogy összeválogassam a ruháimat. (De lehet, hogy idegesítene, hogy szûkösebb kelléktárból kell kihoznom magamból a legjobbat.) Biztosan feszült lennék más fiúk, férfiak társaságában, de megpróbálnám elfogadtatni magam velük. Nagyon igyekeznék kerülni a konfliktust. Viszont kinézem magamból, hogy elfeledkeznék magamról, és átmennék Yodába - aztán elkezdeném osztani az észt a nõkrõl... (Remélem, nem vernének meg.) ... Viszont minden percét kiélvezném annak a napnak, és igyekeznék mindent, mindent, mindent megtudni, amit eddig azért nem érthettem meg a fiúkról, férfiakról, mert nem bújhattam a bõrükbe. :)))

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egész nap emberek között lófrálnék, és figyelném, hogyan reagál rám a környezetem. Pofátlanul szemeznék és flörtölnék minden érdekesebb lánnyal, aki csak szembejön velem. Azokkal is, akik félszegebbeknek látszanak, így legalább az õ napjuk is szebb lesz kicsit, hogy tetszettek valakinek - nekem olyan sokszor jólesett volna egy mosoly egy idegen fiútól. :) (Fiúk!!!! Komolyan. Zárójelesen, de fontoljátok meg, ez csak egy mosoly. :) ) Le is szólítanék pár lányt. Megpróbálnám õket elbûvölni, és nagyon kíváncsi lennék, hogy az én nõi tapasztalataimmal és újdonatúj fiús bájammal mekkora sikerre vagy kudarcra számíthatok. Borzasztó zavarban lennék a vécén, de azért nap végére csak megtanulnék állva pisilni. xD Szétkaszabolnám az arcomat a borotvával, gondolom...? Megállapítanám, hogy szõrös a lábam, és röhögnék, hogy na, most szabad szõrösnek lennie. :D Örülnék, hogy nem kell negyedórát gubancolnom a hajammal, hogy kontyot csináljak belõle, és a tussal, amit általában használok. Nem vacakolnék vele félórát, hogy összeválogassam a ruháimat. (De lehet, hogy idegesítene, hogy szûkösebb kelléktárból kell kihoznom magamból a legjobbat.) Biztosan feszült lennék más fiúk, férfiak társaságában, de megpróbálnám elfogadtatni magam velük. Nagyon igyekeznék kerülni a konfliktust. Viszont kinézem magamból, hogy elfeledkeznék magamról, és átmennék Yodába - aztán elkezdeném osztani az észt a nõkrõl... (Remélem, nem vernének meg.) ... Viszont minden percét kiélvezném annak a napnak, és igyekeznék mindent, mindent, mindent megtudni, amit eddig azért nem érthettem meg a fiúkról, férfiakról, mert nem bújhattam a bõrükbe. :) ))
Egyébként 22/L voltam, a feltételezés kedvéért 22/F lennék. :) )
Khm. Maszturbálnék.

Ha a mai teszten is ott a 2. csík és kb3-4 perc alatt láttam előjönni, az jót jelent? Ha szellem csík lenne akkor láttam volna előjönni? Az is rózsaszín lenne? Terhes vagyok? ET+10 napom. Nem várt előtt 1 nappal.

Mai teszten is kijött a 2. csík!!!Kb:3-4 perc alatt,láttam ahogy el?jött,halvány de er?sebb mint a tegnapi,és rózsaszín.Ugyan ahogy szárad halványabb lett de látom!

Legjobb válasz: Gratulálok! :)

Gratulálok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást, de nincsenek petevezetékeim.....
Sajnálom! De soha ne add fel, már sok olyan történetet hallottunk, hogy a lombik után megérkezett a várva várt csoda!!! Neked is sikerülhet csak bízz benne!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem sikerült még sem, sõt azóta volt még egy lombikom ami szintén sikertelen volt:( Ez már a 6. volt és nincs több esélyem!
Szia! Remélem minden rendben veled/veletek? Mesélhetnél, hogy azóta mi történt veletek?
Gratulálok!
Igen kisbabát vársz. Gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Mindennél jobban fogok vigyázni Rá/juk:-)
:-) Vigyázz Rá(juk)!
Persze, hogy jó!!!!!! Gratulálok kismama:) )
A kérdező hozzászólása: Akkor ha a mai teszt halvány , de a tegnapinál erõsebb az jó??? 11 éve várom ezt a pillanatot, 5.lombikom(fagyasztott)
februári kisbaba lesz :)
Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ohh Bocsi!

Mi történik, ha a gyógyszermentes napok alkalmával 1 nappal előbb szedtem be a fogamzásgátlót?

Nem a 8dik napon szedtem be a gyógyszert, hanem 7dik-en.

Legjobb válasz: Igazából nem nagyon történik smemi, maximum csak annyi, hogy a következõ menstruációd is egy nappal hamarabb fog megjönni. Ne aggódj, nem lehet baj belõle!

Igazából nem nagyon történik smemi, maximum csak annyi, hogy a következõ menstruációd is egy nappal hamarabb fog megjönni. Ne aggódj, nem lehet baj belõle!

Ha folyik a kicsi orra, hányszor adható 1 nap a cebion csepp? 11 hós

A leirásban egyszer engedi egy nap, de ugy hallottam, hogy 3-szor is lehet.

Legjobb válasz: max. napi 10 cseppet szabad adni. ha a C-vitaminra gondolsz.

max. napi 10 cseppet szabad adni. ha a C-vitaminra gondolsz.
2x5 csepp, de ha beteg akkor adhatsz neki 2x10 cseppet, nekem doki néni mondta így.
Mikor náthás volt a lányom, azt mondta a dokinéni, hogy napi 2×10 cseep egy hétig, utána napi max 10 csepp naponta. Add neki nyugodtan nagy dózisban.

Pénteken töltöm be a 28 hetet.28 hetesen kell mennem a 3. kötelező ultrahangra. Ha előtte 1 nappal megyek, akkor elküldenek?

Azért kérdezem, mert aznap a férjem is velem tudna jönni. Nem tudom, hogy 27+6 hetesen mit szólnak majd, elküldenek-e vagy nem? Ennél az ultrahangnál mennyire nézik a betöltött heteket?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan elmehetsz.Nálam sem kérdeztek rá soha a napokra,csak a hetekre.Sõt az én dokim nem is számol így.Nem fognak elküldeni egy nap miatt. 39 h

Szerintem nyugodtan elmehetsz.Nálam sem kérdeztek rá soha a napokra, csak a hetekre.Sõt az én dokim nem is számol így.Nem fognak elküldeni egy nap miatt. 39 h
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, remélem így lesz!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!