Találatok a következő kifejezésre: Ha a 1 nappal (875 db)

Ha valamiért 1 nappal hamarabb fogy el a tabletta, mostantól 1 nappal hamarabb kezdődik a gyógyszerszünet? És ha előbb megjön mint kéne, akkor az lehet hogy még nem is a megvonásos vérzés?

Szerdai napon szoktam elkezdeni a Gestomix-et, és keddi napon befejezni. Most fog elfogyni a második levél, de valamiért hétfőig van csak tabletta. (Valószínűleg valamit benéztem, van tippem mit, de biztosan már nem fog kiderülni, a lényeg hogy ezek szerint egyel többet vettem be a kelleténél.) A tájékoztató csak annyit ír, hogy ha többet veszek be nem lesz bajom, maximum hányinger. Illetve az utolsó héten történő elfelejtés még az, ami ide vonatkozhat, hisz keddre - az utolsó napra - már nem jut. "Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát)." Tehát akkor én jövő szerda helyett kedden kezdjem el a következő csomagot, ami hétfőn ér majd véget, és mostantól így lesz.. jól gondolom? Ti ezt tennétek? Szerintetek egyértelmű, vagy megkérdeznétek a dokit? A megvonásos vérzésnek pedig ugye valamikor kedd-szerda magasságában kéne jelentkeznie. (Egyébként múltkor (a legelső szünetben) nem is nagyon jött meg, szóval örülnék ha ezúttal megjönne.) Ehhez képest ma (vasárnap) tapasztaltam némi barnás színű vért. Lehetséges, hogy 2/3 nappal előbb jön meg a megvonásos vérzés, mint a csomag befejezése? Vagy nem, tehát ez nem is megv. vérzésnek, csak pecsételő vérzésnek minősül? (Tájékoztató nem ír erről, a doki biztos tudja, de hátha nektek is van erre vonatkozó tapasztalatotok..)

Legjobb válasz: annyi, h egy nappal elõbb hagyod abba, egy nappal elõbb jön meg. arra tényleg figyelj, írd fel, h mikor hagytad abba, és onnan számítsd a 7 napot. így nem kell félned, h nem véd. 18L

annyi, h egy nappal elõbb hagyod abba, egy nappal elõbb jön meg. arra tényleg figyelj, írd fel, h mikor hagytad abba, és onnan számítsd a 7 napot. így nem kell félned, h nem véd. 18L

Mi van akkor ha a hét napos szünetet 8 napig tartom? Ha a 8. napon veszem be az 1. fogamzásgátló tablettát?

Akkor védett vagyok abban a hónapban?

Legjobb válasz: ??? A 8. napon kell bevenni a tablettát. Ne haragudj nem értem a kérdésed. A betegtájékoztatómban ez van írva: "Ha a 21 napos csomag kiürült, 7 napig ne szedd a készítményt. A legutóbbi tabletta bevétele utáni 8. napon kezdd újra a tabletta szedését, akkor is, ha a megvonásos vérzés nem jelentkezik." Akkor miért ne lennél védett, ha így kell szedni?

??? A 8. napon kell bevenni a tablettát. Ne haragudj nem értem a kérdésed. A betegtájékoztatómban ez van írva: "Ha a 21 napos csomag kiürült, 7 napig ne szedd a készítményt. A legutóbbi tabletta bevétele utáni 8. napon kezdd újra a tabletta szedését, akkor is, ha a megvonásos vérzés nem jelentkezik." Akkor miért ne lennél védett, ha így kell szedni?
A kérdező hozzászólása: Rosszul írtam, bocs. Ha a 9. napon veszem be. Pl kedden hagytam abba és csak következõ hét csütörtökön veszem be az 1.-t.
azt nem szabad. elõbb el lehet kezdeni, késõbb nem. ha a 9. napon veszed be, akkor nem leszel védett.
Olyan, mintha kihagytál volna az 1 héten egy tablettát, nézd meg mit ír erre a tabid tájékoztatója (valószínûleg vmi olyasmit, hogy csökkent a védelem és mellé kell védekezni x ideig).

Mi történik, ha a gyógyszermentes napok alkalmával 1 nappal előbb szedtem be a fogamzásgátlót?

Nem a 8dik napon szedtem be a gyógyszert, hanem 7dik-en.

Legjobb válasz: Igazából nem nagyon történik smemi, maximum csak annyi, hogy a következõ menstruációd is egy nappal hamarabb fog megjönni. Ne aggódj, nem lehet baj belõle!

Igazából nem nagyon történik smemi, maximum csak annyi, hogy a következõ menstruációd is egy nappal hamarabb fog megjönni. Ne aggódj, nem lehet baj belõle!

A Lilly teszt milyen erősségű? Esemény után 1 héttel a kimaradt után 3 nappal mutatna pozitívat? Vagy egy héttel az esemény után még nincs annyi HCG a szervezetben? ÉS ha a 4 nap altt beágyazódik az "akció" után?

Legjobb válasz: A Lily 25-ör érzékenységû, szóval nem a legérzékenyebb. Egyébként akáérmelyik teszttel leghamarabb esemény után 2 héttel érdemes tesztelni, függetlenül attól, hogy mikor maradt ki. Akció után 4 nappal még a méhbe se biztos, hogy leért, nemhogy egyáltalán elkezdett volna beágyazódni. A beágyazódás a 10. nap környékén fejezõdik be, de ekkor még kimutathatatlanul alacsony a HCG szintje.

A Lily 25-ör érzékenységû, szóval nem a legérzékenyebb. Egyébként akáérmelyik teszttel leghamarabb esemény után 2 héttel érdemes tesztelni, függetlenül attól, hogy mikor maradt ki. Akció után 4 nappal még a méhbe se biztos, hogy leért, nemhogy egyáltalán elkezdett volna beágyazódni. A beágyazódás a 10. nap környékén fejezõdik be, de ekkor még kimutathatatlanul alacsony a HCG szintje.
4 nap alatt biztos h nem ágyazódik be.minimum 1 hét, de lehet h több.még várj a teszteléssel mert nem fog mutatni semmit akkor sem ha sikerült.
25-ös. Nekem a nem várt napján, az együttlét után 14 nappal délután már szép pozitív lett. Várj még egy hetet, mert 1 héttel az aktus után még csak beágyazódik, nincs annyi hcg hogy kimutassa!

Pénteken töltöm be a 28 hetet.28 hetesen kell mennem a 3. kötelező ultrahangra. Ha előtte 1 nappal megyek, akkor elküldenek?

Azért kérdezem, mert aznap a férjem is velem tudna jönni. Nem tudom, hogy 27+6 hetesen mit szólnak majd, elküldenek-e vagy nem? Ennél az ultrahangnál mennyire nézik a betöltött heteket?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan elmehetsz.Nálam sem kérdeztek rá soha a napokra,csak a hetekre.Sõt az én dokim nem is számol így.Nem fognak elküldeni egy nap miatt. 39 h

Szerintem nyugodtan elmehetsz.Nálam sem kérdeztek rá soha a napokra, csak a hetekre.Sõt az én dokim nem is számol így.Nem fognak elküldeni egy nap miatt. 39 h
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, remélem így lesz!!!

Elég tiszta a szuszpenziós (Nurofen) üveg (vizeletvitelhez a védőnőkhöz) ha kiöblítettem, 1 napig áztattam, kimostam mosószeres vízzel, még egy napig áztattam, majd kiöblítettem és hagytam megszáradni?

Ekkor már tuti semmilyen gyógyszer származék nem marad az üvegben? pl. cukor,ami téves eredményt adhat a vizelet vizsgáltatkor

Legjobb válasz: Elég persze! Én a Magne B6-os dobozkát viszem mindig és vissza is szoktam kérni. Kimosom és köv. alkalommal megint abban viszem.

Elég persze! Én a Magne B6-os dobozkát viszem mindig és vissza is szoktam kérni. Kimosom és köv. alkalommal megint abban viszem.
Szerintem ez már tuti tiszta üveg lehet.
Gyógyszertárban tudsz venni vizeletgyûjtõ dobozt, nekem is mindig probléma volt. De adott kémcsövet a háziorvos és a nõgyógyászom is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

5 napos bontású edzéstervre váltottam. Ha pl 1. nap mellezek és harmadik nap tricepszezek akkor túledződhet a tricepszem?

1. nap: mell

Legjobb válasz: Így is túl fogod magad edzeni, de nem azért, mert a tricepszed, esetleg a bicepszed terheled...

Így is túl fogod magad edzeni, de nem azért, mert a tricepszed, esetleg a bicepszed terheled...
Amit AmiGo ajánl az szerintem is mûködhet én is hasonlóképp edzek annyi eltéréssel, hogy a kar és szétt van bontva külön napra. Illetve a pihenõk is dinamikusabra vannak állitva mert van mikor lemegy 3 nap egymás után és csak akkor következik a pihenõ, bár ez elsõsorban nálam az idõ miatt van így és néha becsúszik kényszerpihenõ is mégis fejlõdök. Szerintem mindenkinek ki kell dolgozni egy olyan módszert ami befér az élletébe iiletve ahhoz legjobban alkalmazkodik akkor sem alul sem túl nem fogja edzeni magát az ember.
Csukja, has, alkar kimaradt Nincs ilyen h "túledzés", ahogy nincs olyan gyakorlat ami kizárólag 1 izomcsoportot mozgat.(karra pl csak aznap nem edzel amikor lábazol kb.) Sztem bõven elég 3-4 napos edzésterv is.
nincs túledzés?jó tudni
Nem fogod túledzeni, ha rendesen kajálsz és eleget alszol (napi 8-9 óra) Nekem tömegnövelésnél ez vált be: Hétfõ: mell Kedd: hát Szerda: váll, has Csütörtök: pihi Péntek: kar Szombat: láb Vasárnap: pihi
Amigo verziója nekem is szimpatikus.Kár hogy nincs idõm arra hogy jobban szétbontsam az edzéseimet dehát ez van. Am a kart én sem bírom szétszedni(bicepsz-tricepsz szuperszett rulz )
AmiGo ha adnál egy e-mail címet vagy ide leírnád hogy egyes napokon milyen edzést csinálsz megköszöném

Gond-e ha megszakad 1 napra a táppénz?

Táppénzen vagyok, de önhibámon kívül egy nap kimaradt a táppénzes id?szakból. Ez gond lehet a kés?bbi támogatásoknál, GYED, stb?

Legjobb válasz: Magyarul lezárult és újrakezdõdött? :S ha igen akkor ajaj!

Magyarul lezárult és újrakezdõdött? :S ha igen akkor ajaj!
Írasd be a munkáltatóddal a jelenlétibe, hogy dolgoztál (ha még lehet)azon az egy napon s akkor folyamatos lesz a biztosítottságod.
A Tgys és Gyed feltétele a 365 napi folyamatos biztosítási jogviszony. Folyamatosnak akkor tekintik ha 30 NAPNÁL nincs nagyobb megszakítás benne. Így a Te jogviszonyod biztosan nem szûnt meg ( hacsak eddig nem passzív táppénze voltál) és járni fog a gyed.
Nem értem. Ha azon a napon nem voltál táppénzen, akkor olyan mintha dolgoztál volna aznap. A munkaviszonyod nem szakad meg. A munkáltatóddal beszéld meg, hogy ez nekik nem jelent-e problémát. Mármint, hogy ténylegesen nem dolgoztál. Szerintem semmi köze a késõbbi ellátásodhoz.
ha mégis gond lenne, akkor utólag könyveltesd el a munkáltatóval azt az egy napot. vagy a táppénzt, bár azt nem hiszem, hogy lehet utólag intézni.
én se értem. de szerintem az nem baj ha megszakad, azt nem nézik. nehogy már amiatt az egy nap miatt essen el a gyed-tõl. elég igazságtalan lenne
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló, köszönöm a választ! Kedves elsõ válaszoló, sajnos nem egészen értem, mit szerettél volna írni, még mindig nem.
Az elsõ válaszoló kérdezett valami, és ha kapott volna válasz, akkor mondta volna, hogy mi az az ajaj. Nem riogatásból akarta azt írni, hogy ha valami lezárúl, és újra indul, akkor az nem folyamatos, hanem egy új jogviszony. No de sebaj. Üdv az elsõ válaszoló.
gyed szempontjából az a lényeg, hogy a szülés pillanatában biztosított legyél, meg hogy az azt megelõzõ 2 évben legyen x napnyi munkaviszonyod. (nem tudom pontosan mennyi) az az egy nap biztos nem befolyásolja. nem tudom mit akart az elõzõ válaszoló. inkább írta volna le normálisan, hogy gondolja, ne csak riogasson
A kérdező hozzászólása: Mi az az ajaj?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megkérdeztem azóta egy könyvelõt is, és nincs belõle gond, olyan, mintha dolgoztam volna.

Ha csak 1 napig volt páfrányos a mikroszkopom akkor csak azon a napomon volt pém?

Legjobb válasz: valószínû igen, a peteérés ideje 24-48 óra. szóval változó

valószínû igen, a peteérés ideje 24-48 óra. szóval változó

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!