Találatok a következő kifejezésre: Ha a 1 cm (92 db)

Bőrövhöz való csavarokat hol lehet kapni Budapesten? Van valami webáruháza esetleg, vagy bőrdíszmű ellátó bolt, esetleg csavarbolt? Kétféle méret is kellene nekem, ha van (1 cm körüli és 6 mm körüli). Ja és inkább bronz színű érdekelne, mint a vas.

Angol nevén chicago screw-ként szokott futni, de nem akarok külföldről rendelni, mert drágább lenne jóval a posta, mint amennyit ér.

Legjobb válasz: Cipészeteknél érdemes megérdeklõdni. De nem az ilyen Mister Miniteknél, hanem rendes cipész.

Cipészeteknél érdemes megérdeklõdni. De nem az ilyen Mister Miniteknél, hanem rendes cipész.
Nem a zápfogait kell leellenõrizned a nyelveddel...
Ne félj , nekem sem hosszú nyelvû a párom , és ennek ellenére nagyon jól csókol , és nyalni is tökéletesen tud :)
A kérdező hozzászólása: Huh megkönnyebültem:DD Köszönöm második:) )
Az, hogy ezt lemérted már önmagában elképesztõ, de ezek után még ez a kérdés is felmerült benned, ez már... kiábrándító.
Hogy mérted le?
A kérdező hozzászólása: nem mértem le... csak kb annyi lehet van valamennyi szemmértékem h ezt meg tudjam saccolni

Hány négyzetcentiméter egy festmény kerete, ha a festmény bekeretezett szélessége 41cm, hosszúsága 60cn, és ebből a keret szélessége 1, 5 cm?

Legjobb válasz: 1., Rajzold le magadnak, az mindig segít. Ha méretarányosat akarsz, akkor egy 4,1 * 6 cm-es téglalap; jelöld az a és b oldalak hosszúságát. A keret ekkor 0,15 cm (=1,5 mm) lesz a téglalapon belül; jelöld ezt is mindenhol. (Nem kötelezõ ennyire pontosnak lennie; a lényeg, hogy nagyjából arányos legyen.) 2., Kezdjük a hosszabb oldalakkal: 2 (db) * 60 cm * 1,5 cm = 180 cm^2 3., Mint az ábrádon is láthatod, a rövidebb oldalakból mindkét végükön le kell vonni a másfél centiket, így lesz 2 (db) * 38 cm * 1,5 cm = 104 cm^2 4., Összeadjuk az oldalakat: (180 + 104) cm^2 = 284 cm^2 Biztos lehet másképp is csinálni, de szerintem ez a legegyszerûbb.

1., Rajzold le magadnak, az mindig segít. Ha méretarányosat akarsz, akkor egy 4, 1 * 6 cm-es téglalap; jelöld az a és b oldalak hosszúságát. A keret ekkor 0, 15 cm (=1, 5 mm) lesz a téglalapon belül; jelöld ezt is mindenhol. (Nem kötelezõ ennyire pontosnak lennie; a lényeg, hogy nagyjából arányos legyen.) 2., Kezdjük a hosszabb oldalakkal: 2 (db) * 60 cm * 1, 5 cm = 180 cm^2 3., Mint az ábrádon is láthatod, a rövidebb oldalakból mindkét végükön le kell vonni a másfél centiket, így lesz 2 (db) * 38 cm * 1, 5 cm = 104 cm^2 4., Összeadjuk az oldalakat: (180 + 104) cm^2 = 284 cm^2 Biztos lehet másképp is csinálni, de szerintem ez a legegyszerûbb.
Én meg inkább nem is írok, mert már fáj. De ugye minek a matematika oktatás az iskolába, "mikó fog az ember a való életbe másodfokú egyenletet megoldani háhõõ?", aztán meg szorozni meg osztani sem tud senki anélkül hogy fognák a kezét... Szomorú... :(
Sajnos, hibás az elõzõ megoldás: "így lesz 2 (db) * 38 cm * 1, 5 cm = 104 cm^2 " 2x38=76 0.5x76=38 38+76=114. Ezzel a helyes végeredmény: 294. Megjegyzés: Talán egyszerûbb megoldáshoz jutunk, ha észrevesszük hogy a keresett terület két kéglalapterület különbsége: T=60x41-57x38=294.
Valóban elszámoltam magam; köszi a javítást, Villanykörte. :) Majd gyakorlom már a fejben szorzást, mert úgy látszik, kijöttem a gyakorlatból...


Hogyan kell szerkeszteni egyenlő szárú 3szöget ha az alapja 5, 6 cm, szára 2, 1 cm, illetve ha a kerülete 12 cm, és az alapja ugyanakkora mint a szára?

Legjobb válasz: az alapja h lehet ugyanakkora mint a szára,ha a fenti adatokból kiderül hogy az alapja 5,6 cm szára 2,1 cm?

az alapja h lehet ugyanakkora mint a szára, ha a fenti adatokból kiderül hogy az alapja 5, 6 cm szára 2, 1 cm?
A kérdező hozzászólása: nem tudom, matek házi, a könyvben így volt leírva
Ezt több okból sem lehet megcsinálni.. nincs értelme. Ha ez a lecke akkor a tanárod is meg fogja érteni.
Pl. egyik ok: Ha a kerülete 12 cm, az alapja 5, 6 cm és (egyik) szára 2, 1 cm, akkor a másik szárának 12-(5, 6+2, 1)=4, 1 cm-nek kell lennie. Ez meg akkor már nem egyenlõ szárú hsz.. A másik meg az hogyha az egyik szára akkora mint az alapja és egyenlõ szárú a háromszög akkor a másiknak is akkorának kell lennie, így meg a háromszög szabályos (egyenlõ oldalú).
alapja 5, 6, szára 2, 1 és egyenlõ szárú?? 2, 1+2, 1<5, 6 gratulálok a feladat írójának, vagy te vótál a hülye

1 tglap 1 oldalának hosszát x cm-rel növelve v. csökkentve, másik oldalának hosszát 2-szer annyi cm-rel növelve v. csökkentve, mint az egyik oldalának hosszát, 4-tet kapunk. Hány különböző 4-tet kapunk, ha a tglap oldalainak hosszai 18 és 24 cm?

Legjobb válasz: Ha mindkét oldalt növeljük, akkor a kisebbet kell jobban: 24+x = 18+2*x Amibõl x=6 és a négyzet 30*30-as Hasonló logikával egy megoldás van akkor, ha mindkét oldalt csökkentjük. A harmadik eset (egyiket csökkentjük, a másikat növeljük) már két megoldást hoz, hiszen a 18 és a 24 közötti 6 cm különbséget kétféleképpen is eloszthatjuk 1:2 arányban: 18+x = 24-2*x vagy 18+2*x = 24-x Úgy tûnik tehát, hogy 4 különbözõ méretû négyzetet is kaphatunk.

Ha mindkét oldalt növeljük, akkor a kisebbet kell jobban: 24+x = 18+2*x Amibõl x=6 és a négyzet 30*30-as Hasonló logikával egy megoldás van akkor, ha mindkét oldalt csökkentjük. A harmadik eset (egyiket csökkentjük, a másikat növeljük) már két megoldást hoz, hiszen a 18 és a 24 közötti 6 cm különbséget kétféleképpen is eloszthatjuk 1:2 arányban: 18+x = 24-2*x vagy 18+2*x = 24-x Úgy tûnik tehát, hogy 4 különbözõ méretû négyzetet is kaphatunk.
Ezt így nem tudom értelmezni, talán jobban jártál volna ha rendesen leírod a feladatot.
Az ilyeneket kitiltanám innen! Nem a barátnõdnek írsz sms-t, hanem matek feladatot, amit nem ártana egyértelmûen és magyarul megfogalmazni!
A kérdező hozzászólása: Kanóc köszönöm a válaszod, én is hasonlóan gondolkodtam és ezt az eredményt kaptam. Bár nem vagyok benne biztos, hogy jó e, de ha kétszer ez az eredmény jött ki, akkor valószínû. A többiektõl köszönöm nem kérem a választ, ha ez így nem érthetõ, akkor valószínû a megoldás sem az igazi lett volna. De még egyszer köszönöm, hogy foglalkoztatok vele.

1) Az egyenes hasáb alapja egyenlő szárú háromszög, melynek alapja 12 cm, oldala 10 cm. Kiszámítani a hasáb térfogatát, ha a kisebbik oldallap átlója 26 cm?

2) Kiszámítani a szabályos hatoldalú hasáb térfogatát, ha a hosszabbik (nagyobbik) átlója 4 cm és az alaplap síkjával 45°-os szöget zár be?

Legjobb válasz: 1.) a = 12 - háromszög alapja b = 10 - háromszög szára ma = √[b²-(a/2)²] = √(10²-6²) = 8 Alap területe: a*ma/2 = 12*8 = 96 Pithagorasz-tétellel a hásáb magassága (M) kiszámítható: M = √(átló²-b²) = √(26²-10²) = 24 V = 96*24 = 2304 cm^3

1.) a = 12 - háromszög alapja b = 10 - háromszög szára ma = √[b²-(a/2)²] = √(10²-6²) = 8 Alap területe: a*ma/2 = 12*8 = 96 Pithagorasz-tétellel a hásáb magassága (M) kiszámítható: M = √(átló²-b²) = √(26²-10²) = 24 V = 96*24 = 2304 cm^3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Megkérdezhetem hogy mit jelöltél "ma"-val?
4-bõl.
3-ból.
3-4 :) Én tegnap 4-bõl sütöttem, 1 teáskanál sütõporral, kb. 2-3 centi magas lett.
14 évesen én is 165 voltam.Most 16 vagyok és 3 cm-el magasabb.
akkor valószínû, hogy már ekkora maradsz. de sose lehet tudni, sajnos, nem attól függ, hogy te mekkora szeretnél lenni.
Attól függ, hogy fiú, vagy lány vagy. Ha lány vagy, akkor már nem biztos, hogy nõsz, de azért még nõhetsz. Ha fiú vagy, akkor nbiztos, hogy még fogsz nyúlni, nem is keveset. Majd meglátod
A kérdező hozzászólása: lány vagyok és már majdnem egy éve 165 vagyok

Nem baj ha 1 cm nagyobb a szandál, mint a gyerek lába?

Legjobb válasz: A 23as méret pont jó volt a lábára de pár hét múlva már ki is nõtte volna. A 24-es viszont kicsit nagynak tûnik jelen pillanatban. 1 cm nagyobb mint a lába a lányomnak. Ez belefér?

A kérdező hozzászólása: A 23as méret pont jó volt a lábára de pár hét múlva már ki is nõtte volna. A 24-es viszont kicsit nagynak tûnik jelen pillanatban. 1 cm nagyobb mint a lába a lányomnak. Ez belefér?
Hát, a kislányom nem tudott menni 1 számmal nagyobb cípõbe. Tud benne menni? Szerintem nagyot tud esni benne.
1 cm sok, nehéz lesz benne mennie és tönkreteszi az ízületeket, szalagokat a folytonos korrigálás miatt. szerintem ne vedd meg abból a szandiból se a kisebbet se a nagyobbat, hanem nézzetek még körül és válasszatok olyat, ami pont jó. az, h az egyikrõl épp, h nem lóg le a lába, a másik meg nagy, akkor egyik se megfelelõ
A kérdező hozzászólása: Na most ezt találtam egy oldalon: A cipõ méretét úgy válasszuk ki, hogy a kicsi lába és a cipõ belsõ sarka közé mindig beférjen egy ujjunk, ami +1-1, 5 cm-t jelent. (http://www.decens.hu/hogyan-valasszunk-cipt-a-babanak.html) Elbizonytalanodtam mi a jó..
de ilyenkor te tolod elõre a gyerek lábát és így képzõdik az az egy-másfél centi. ha eleve van 1 cm és bedugod az ujjad, 2-2.5 cm lesz belõle, ami már a leírás szerint se optimális. legalábbis szerintem így van, de miért nem próbálod ki?
A kérdező hozzászólása: 14, 5 cm a lába a gyereknek a szandál pedig 15, 5 cm a belsõ talpa.
Én is úgy olvastam, ortopéd szakembertõl, hogy 1-1, 5 cm még lehet maximum a különbség. A lényeg, hogy stabilan álljon benne, ne lötyögjön a lábán. Meg amúgy is, a gyerekek lába gyorsan nõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!