Találatok a következő kifejezésre: Ha a 1 (7636 db)

Mi történik akkor, ha a (-1) NEGATÍV PÁROS kitevőt kap?

Az eredmény csak egy lehet, vagy -1 is?

Legjobb válasz: Mindig 1 lesz. -1^0 = 1 -1^1 = -1 -1^2 = 1 -1^3 = -1 -1^4 = 1 ...

Mindig 1 lesz. -1^0 = 1 -1^1 = -1 -1^2 = 1 -1^3 = -1 -1^4 = 1 ...
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!!!
A kérdező hozzászólása: a páros kitevõ miatt, ugye?!
Igen. De ha úgy tetszik, átírod. (-1)^(-2k)= 1/(-1)^(2k) k-ra, mint egész számra gondolok. A számláló egy, vagyis pozitív. A tört értéke akkor pozitív, ha a nevezõ pozitív, egyébként negatív. -1^(2k) meg pozitív, ezért a tört is az lesz. Vagyis a negatív kitevõkre is ugyanúgy mûködik a dolog, mint a pozitívokra.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!! Rég tanultam és elfelejtettem..

Ha a 1-hexént úgy fogom fel, mint 5-metil-1-pentén, akkor nevezhetem-e sztereomereknek az egyes konfigurációkat?

Legjobb válasz: Mivel mindig a leghosszabb szénláncot kell megkeresned és úgy elnevezni, ezért nem nevezheted 5-metil pent-1-énnek. A leghosszabb szénlánc ebben az esetben is 6 tagú(hexén), nem veheted külön a metilcsoportot a végén. Szóval csak az elsõ elnevezés (hexén vagy hex-1-én szabályos).

Mivel mindig a leghosszabb szénláncot kell megkeresned és úgy elnevezni, ezért nem nevezheted 5-metil pent-1-énnek. A leghosszabb szénlánc ebben az esetben is 6 tagú(hexén), nem veheted külön a metilcsoportot a végén. Szóval csak az elsõ elnevezés (hexén vagy hex-1-én szabályos).
Itt nem sztereocentrum a kettõs kötés, mert a (1) szénatomhoz két azonos ligandum kapcsolódik a kettõs kötésen kívül(H, H) és így kifordítva a kettõs kötés tengelye körül azonos a tükörképével. Ha az egyik lecserélõdne akkor már sztereocentrum lenne.
A kérdező hozzászólása: De ha az egyik hidrogént kicserélem egy másik csoportra még akkor is fedésbe tudom hozni a tükörképével
Lánc végén nincs elágazás! a molekulák térbeli képzõdmények!!! A mi általunk papírra rajzolgatott képletek pusztán projekciók, melyek a molekulák valódi "alakjáról" rend szerint igen keveset árulnak el. Eleve nincs értelme annak a felvetésnek, hogy a hex-1-ént "5-metilpent-1-énnek" fogjuk fel. Nézd át a nómenklatúra szabályait (új könyvekbõl)!

Mi a velemenyetek ha a 1 honapos babamat ejszakara lekotom mint 1 hernyot, ekkor sokat is alutt. Szerintetek art neki?

Legjobb válasz: Sok szakkönyvben írnak arról, hogy jó a pici babát teljesen bebugyolálni mozdulatlanra, mert az emlékezteti az anyaméhre. Nálunk nem jött be, kiterülve szeret aludni. :)

Sok szakkönyvben írnak arról, hogy jó a pici babát teljesen bebugyolálni mozdulatlanra, mert az emlékezteti az anyaméhre. Nálunk nem jött be, kiterülve szeret aludni. :)
Az enyém 5 hós koráig csak pólyában tudott aludni. Azt szerette ha körbe van bugyolálva. Néha nem tettem pólyába, nem is aludt. :)
Az enyém egész egy éves koráig igényelte a bugyolálást.Pólya után a kissé szûkebb hálózsák volt a nyerõ.
Az én kisfiam is 1 hónapos koráig pólyában aludt, õ szerette nagyon. Ártani szerintem nem árt neki.


Mi van akkor ha a 1 srác nem fejezi be a szexkapcsolatát, és így megy bele 1 párkapcsolatba valakivel?

Igazából nem csak szexkapcsolat volt köztünk.Mindennap órákat beszéltünk,minden hétvégén ha találkoztunk úgy voltunk mint 1 pár.Mégsem jártunk,mert ? nem akart.Aztán egyik napról a másikra összejött egy lánnyal.Nekem onnantól egyértelm? volt hogy köztünk akkor vége.De neki nem.Õ úgy gondolta hogy csak azért mert ? összejött egy másik lánnyal,nekünk még nem kell megszakítani a kapcsolatot.Még ha csak beszélgetünk is.De ez mégis milyen gondolkodás már? 20/L

Legjobb válasz: Ismered azt a mondást, hogy: "Járt utat a járatlanért el ne hagyj!" nagyon bölcs döntés. Majd ha kiderül az új csajáról, hogy legalább úgy sz0pik mint te és még az ánuszát is felajánlja akkor ne félj nem fog keresni többet. :-)

Ismered azt a mondást, hogy: "Járt utat a járatlanért el ne hagyj!" nagyon bölcs döntés. Majd ha kiderül az új csajáról, hogy legalább úgy sz0pik mint te és még az ánuszát is felajánlja akkor ne félj nem fog keresni többet. :-)
Erre csak azt tudom mondani legyél TE az okosabb és lépj Tudod mi a helyes és mi nem . 22F
Fäszfej, már ne is haragudj, hagyd ott a fenébe, nehogymár azt higgye te leszel a "pótkereke"
Ez olyan bunkó dolog szerintem!Attól, hogy a srác azt hiszi hogy egyszerre két lánnyal "bújhat ágyba" akkor Te közöld vele hogy nem vagy szamár!("Ha nincs ló akkor jó a szamár is!")Ezzel arra célzok, hogy ha a "barátnõjével" nem tudod úgy beszélgetni mint veled vagy pedig a szex téren is egyszer Te egyszer a Barátnõ hát ne haragudj de ez nagyon gáz! Állj a talpadra és ne legyél valaki papucsa akit akkor vesznek fel amikor akarnak! Amúgy meg ha Veled nem jött össze sokáig és azzal a lánnyal meg egyik napról a másikra, gondolkozz el mire is kellettél Te neki!
Ha csak beszélgettek a továbbiakban, akkor nem értem mi a gond? Nekem is van olyan barát-nõm, akivel össze szoktunk járni, ha a másiknak nincs éppen senkije. Nyilván, ha párkapcsolatban vagyunk, akkor nem sokat beszélünk, de havi egyszer minimum dumálunk, mégha csak telefonon is. Csak mi lefektettük a szabályokat, és így senki nem sértõdik meg.
Szerintem a választ te is tudod. Eleve megbeszéltétek, hogy csak érdekbõl vagytok együtt, jó dugni, mindenki heppi, aztán a többi mellékes, tehát nem jártok. Innentõl kezdve te is kavarhatsz mással, meg õ is kavarhat mással. Ha ez téged zavar, akkor máskor ne menj bele ilyenbe. Nekem mondjuk nem lenne pofám hasonló dologhoz, de hát ti tudjátok. 20f
A pasi egyértelmûen felejtõs :)

Matekosok! Határozza meg az ABC háromszög magasságpontjának koordinátáit, ha A (-1;3), B (-5;3 és C (-5, 8)!?

Legjobb válasz: A koordinátákból látszik, hogy ez egy derékszögû háromszög. Ha van értelme magasságpontról beszélni, az a B csúcs.

A koordinátákból látszik, hogy ez egy derékszögû háromszög. Ha van értelme magasságpontról beszélni, az a B csúcs.

MySql update - ha (a=1) set a. else set b. Lehet ilyesmit valahogyan?

az egyik oszlop alapján dönteném el, hogy A, vagy B oszlopot kell átírni.

Legjobb válasz: Meg lehet.

Meg lehet.
A kérdező hozzászólása: megoldottam, set ezt ha(..., 1, null), azt ha(...

Ha a 1, 5 %-os zsírtartalmú tejes dobozra az van írva, hogy fogyasztható: 2-6 C között tárolva, akkor az azt jelenti hogy a konyhámban nem ihatom?

Csak azért mert ott 20-22C fok van. Be kell mennem egy ipari hűtőbe, vagy csak bedugni a fejem? Ha ez a variáns jó, akkor viszont az a baj, hogy nem tudom megdönteni, szívószállal meg utálom. És még azt is szeretném tudni, hogy a somogyi szarvasmarhákat hogyan különböztetik meg, hogy melyik adjon 1,5%-os és melyik 2,8%-os tejet? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: "Be kell mennem egy ipari hûtõbe, vagy csak bedugni a fejem?" Sajnos te csak télen ihatsz tejet. De csak akkor, ha nincs túl hideg. És kérjük áttenni a humor rovatba!

"Be kell mennem egy ipari hûtõbe, vagy csak bedugni a fejem?" Sajnos te csak télen ihatsz tejet. De csak akkor, ha nincs túl hideg. És kérjük áttenni a humor rovatba!
trololo
35 éves léttedre egy ilyen jellegü kérdésre futja, Lacika? Ejnye-ejnye!
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat. de akkor sem értem :DDDDDD De NEEEE magyarázzátok meg. Csak szívozok. De azért édesek vagytok. PUSZICUKOOOOR
Semmi köze a hõmérséklethez, hogy lehetsz ilyen buta?! Kivágsz papírból 2-6 db C betût (mûanyag is jó, csak fa ne legyen), és ha azok között tárolod a tejet, akkor nem romlik meg. Minél több C-t raksz köré, annál tovább lesz jó a tej! A másik téma: a sovány tehén 1, 5%-os tejet ad, a kövér 2, 8-ast. Szerintem Te nagyon rossz voltál biológiából, ha még ennyit se tudsz.
Tárolva: azaz dobozostól ráadásul!
Szerintem neked elment otthonról. Nem FAKE kérdés, akkor komolya gondok vannak nálad.
a "tárolva" szónak szerinted mi a jelentése? http://lmgtfy.com/?q=t%C3%A1rolni
a somogyi marhákat a tögye alapján különböztetik meg : 1, 5kg töggyel rendelkezõ adja 1, 5% tejet .és ugyan igy 0 2, 5 % .
Csak télen ihatsz tejet. A 28%-os tejet a tehén adja. Az 1, 5%-os pedig az a lötyi, amivel kimosták a tejeskannát.

Mit tegyek ha a 1, 5 évig békésen együtt élő fiú csincsilláim elkezdtek verekedni?

Van 2 fiú csincsillám. Eleinte nagyon szerették egymást, jól megvoltak. (Tudni kell, hogy el?tte is volt már 2 csinem. Most van egy fehér és egy szürke.) Ám a fehér egyszer csak elkezdte tépni a másik sz?rét és elkezdett verekedni vele. Egy ideig még megvoltak együtt. De odáig fajult a dolog, hogy a szürke már kifeszítette magát a ketrecb?l, mert valószín?leg a fehér amúgy megölte volna. Most külön vannak. (Próbáltuk újra összeereszteni ?ket, de semmi sem változott.)

Legjobb válasz: Szerintem az lett a baj, h a csincsillák ivarérettek lettek. A csincsillák magányos életûek.

Szerintem az lett a baj, h a csincsillák ivarérettek lettek. A csincsillák magányos életûek.
az a baj h a csincsillák ivarérettek lettek. A csincsillák egy életre választanak párt, és h a te csincsilláid hímek szerintem két hím nincs meg egymás mellett.

Drága macsikám a szomszéd mulch-ába kakikált és a szomszédasszony belemarkolt. Volt őrjöngés, mert azt mondta, ha a 1, 5 éves kisgyereke markol bele, akkor eltünteti az én kicsi macsikámat örökre. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mekkora egy primitív állat..már bocsánat. Javasold neki a macskaûzõ növények beültetését, azokat elkerülik a macskák és nem piszkítanak oda.

Mekkora egy primitív állat..már bocsánat. Javasold neki a macskaûzõ növények beültetését, azokat elkerülik a macskák és nem piszkítanak oda.
vegyél neki egy zacskó mulchot és egy pár gumikesztyût, hátha megenyhül:) és feltétlenül beszélj a cicáddal, hogy ejnye cica, ilyen csúnyát nem szabad. más mulchába kakálni, hát nem szényenled magad?
Egy macskával, nem nagyon tudsz mit kezdeni, azok mászkálnak össze vissza, nem olyan mint egy kutya...esetleg ha kandúr, ivartalanítsd ki és kevésbé csavarog el
Ne engedd ki, vagy legalábbis szoktasd alomra! Az enyém annyira megszokta, hogy abba csinál, hogy ha kint is van, mindig be akar jönni szarni az alomba.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék haragban lenni a szomszéddal és a kisgyerek is tündéri kislány. tényleg nem lenne jó, ha belenyúlna és a szájába venné. A macskaûzõ növény tetszene, még soha nem hallottam róla, de nagyon jó dolog, ha tényleg létezik Kérem a javaslatokat erre! Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Meg van a megoldás! legalábbis remélem: coleus-Virpers Dich macska-jaj zöld növény és Katzen-Schreck macskarisztó por. Kap a szomszédasszonyom ajándékba, még ha drága is lesz, után célzok rá, ha beválik, hogy vegyen õ is. Beszámolok majd az eredményrõl.:)

Matek 10. oszt! Bizonyítsuk be, hogy ha abc=1 és a+b+c= 1/a + 1/b + 1/c, akkor az a, b, c számok közül legalább az egyik egyenlő 1-gyel? !

A bizonyítás nem megy, mivel tudom bebizonyítani? Valami jó indoklást kérhetek? köszi :)

Legjobb válasz: abc=1 miatt a=1/bc. Ezt írjuk be a második egyenletbe: 1/bc+b+c=bc+1/b+1/c. Szorozzuk be mindkét oldalt bc-vel: 1+b^2c+bc^2=b^2c^2+c+b. Rendezzük az egyenletet: b^2c^2-1-b^2c-bc^2+b+c=0. A bal oldalt alakítjuk: b^2c^2-1-b^2c-bc^2+b+c=(bc+1)(bc-1)-bc(b+c)+b+c= =(bc+1)(bc-1)-(b+c)(bc-1)=(bc-1)(bc+1-b-c)= =(bc-1)(b(c-1)-(c-1))= =(bc-1)(c-1)(b-1). Egy szorzat pontosan akkor 0, ha valamelyik tényezõ 0, így bc=1 vagy b=1 vagy c=1. bc=1 pedig éppen a=1-el ekvivalens.

abc=1 miatt a=1/bc. Ezt írjuk be a második egyenletbe: 1/bc+b+c=bc+1/b+1/c. Szorozzuk be mindkét oldalt bc-vel: 1+b^2c+bc^2=b^2c^2+c+b. Rendezzük az egyenletet: b^2c^2-1-b^2c-bc^2+b+c=0. A bal oldalt alakítjuk: b^2c^2-1-b^2c-bc^2+b+c=(bc+1)(bc-1)-bc(b+c)+b+c= =(bc+1)(bc-1)-(b+c)(bc-1)=(bc-1)(bc+1-b-c)= =(bc-1)(b(c-1)-(c-1))= =(bc-1)(c-1)(b-1). Egy szorzat pontosan akkor 0, ha valamelyik tényezõ 0, így bc=1 vagy b=1 vagy c=1. bc=1 pedig éppen a=1-el ekvivalens.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
A kérdező hozzászólása: négyzetre emelted a dolgokat? ^ez az akart lenni, nem?
Igen, ^2 a négyzetre emelést jelenti.
A kérdező hozzászólása: köszi
Nekem nem kell bizonygatnotok. Készséggel elhiszem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!