Találatok a következő kifejezésre: Ha a órás tabi (19 db)

Ha a 72 órás tabit, csak úgy kaptam a barátnőmtől, lehet valami bajom ha beveszem?

mert tegnap feküdtem le a barátommal, használtunk gumit, de biztos akarok benne lenni, hogy nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Úgy tudom a 72 órás tabik között is van sok fajta. minden emberre másképp hat, van aki meg sem érzi és van aki sokat szenved tõle. Nem beszélve arról hogy mennyire felborítja a hormonháztartást. Ha nem szakadt ki a gumi akkor inkább ne vegyél be 72 órásat. Inkább használj fog.gátlót, vagy egyéb védekezési lehetõséget!

Úgy tudom a 72 órás tabik között is van sok fajta. minden emberre másképp hat, van aki meg sem érzi és van aki sokat szenved tõle. Nem beszélve arról hogy mennyire felborítja a hormonháztartást. Ha nem szakadt ki a gumi akkor inkább ne vegyél be 72 órásat. Inkább használj fog.gátlót, vagy egyéb védekezési lehetõséget!
A 72 órás tabletta csak a legvégsõ megoldás, ha kiszakadt a gumi! Nálatok ez nem történt meg, teljesen felesleges lenne bevenned, mert úgy felborítaná a hormonháztartásodat, hogy hónapokig nem jön helyre! Most akkor majd mindig ha szexeltek a barátoddal beveszel utána egyet? Ez nem csak egy sima gyógyszer, amit bármikor bekapkodhatsz! Válassz inkább egy olyan fogamzásgátlási módszert, amely közel 100 %-os pl. fogamzásgátló tabletta!
Ha nem szakadt ki a gumi, akkor teljesen felesleges megbolygatni a hormonháztartásod azzal, hogy beveszel egy ilyen magas hormontartalmú készítményt. Nem hiába receptköteles hidd el. Eszedbe se jusson a barátnõdtõl kapott gyógyszert bevenni. Honnan tudod, hogy nem járt le például? Én sem értem, hogyha ezentúl lefekszel a barátoddal, akkor mindig be akarsz majd venni sürgõsségi fogamzásgátlót? Ha ennyire görcsölsz azon, hogy terhes lehetsz, akkor vagy ne szexeljetek, vagy szedjél fogamzágátlót és használjatok óvszert egyszerre, így már tényleg nem eshetsz teherbe.
Ha biztos, hogy nem szakadt ki, akkor nehogy bevedd. Ilyet én már csináltam, de azért, mert tényleg azt hittük, hogy kiszakadt, rohantunk a dokihoz, õ felírta, bevettem, és amikor megnyugodtunk, hogy már nem lehet gond, akkor néztük meg újra az óvszert, és kiderült, hogy csak én voltam a külsején, nem a barátom. Tehát nem lesz tõle semmi bajod, de a gumi 99, 9%os védelmet nyújt, szóval ha nem szakadt ki, ne vedd be, mert én még 3 hónap után is éreztem a hatását, mert ingadozóan jött meg.
Van úgy, hogy beveszi valaki, és meg se érzi, velem pl ez volt. De nem ajánlom, hogy bevedd. Ha védekeztetek óvszerrel, akkor felesleges. Vagy mit gondolsz, minden egyes alkalom után rohansz majd az ügyeletre tabit kérni, úgyhogy közben óvszerrel védekeztek elvileg??? Ha heti többször szeretkeztek akkor is??? Ez ám nem játék, hatalmas adag hormon van benne, én úgy tudom évente egyszer szabad max bevenni, úgyhogy ne lõdd el a lehetõségeidet ilyen butaságokkal. Akkor vedd be, amikor tényleg szükséged van rá.
A kérdező hozzászólása: Jóó..azért ezt én sem igy gondoltam h minden szex után..de köszönöm a válaszokat:D..szal röviden ha nem szakad ki a gumi akk majdnem tuti h nem lehetek terhes^^
a gumi 95%os védelmet ad

Normális, ha a 72 órás tabi bevétele után 5 nappal barna folyásom volt reggel? és egész nap barna folyásom lesz utána?

Legjobb válasz: Igen, normális, hogy felborul a hormonháztartásod a 72 órás tabi bevétele után. És nem tudni, hogy mikor lesz bármilyen folyásod.

Igen, normális, hogy felborul a hormonháztartásod a 72 órás tabi bevétele után. És nem tudni, hogy mikor lesz bármilyen folyásod.
Igen, ez normális. emlékszem, amikor nekem kellett bevennem ilyet, nekem is kb 6 nap múlva jelentkezett egy kevés megvonásos vérzés, és a tájékoztató is ezt írja. nem tart annyi ideig mint egy normál menstruáció.
A kérdező hozzászólása: kösziii:)
elõször esetleg olvasd el a papírját, mert talán beleírták!
Valószínûleg egyik sem. Mert az egy lórúgásnyi hormon.
A 72 órás tani idõ elõtt hozta meg a vérzésedet. Innentõl kezdd el számolni a következõ ciklusodat. de az lehet, hogy nem 28 nap lesz, mert ennyi hormontól simán felborulhat a hormonrendszered, de nagyon.
elõször bizonyosodj meg róla hogy nem vagy terhes ielõtt még a következõ menzidre készülnél...

Az gond, ha nincs köztes vérzésem miután beveszem a 72 órás tabit?

Vagy az is teljesen normális ha csak a következ? hónapban jön meg újra?

Legjobb válasz: csak 24 órás van okos

csak 24 órás van okos
A kérdező hozzászólása: érdekes nekem az orvos 72 órásat írt fel...-.-
Elolvastad a tájékoztatót? Gondolom nem, mert benne kell lennie, hogy a menzesznek a normális idõben kell megjönnie, és ha x napot késik, akkor tesztet kell végezni.
De okos hírtelen mindenki! : DD Nekem 1 hónapban 2x is meg volt.. : SS És az igaz, hogy 72 órás, de az elsõ 24 óra a tuti amikor valóban hatásos, persze ekkor is vannak kivételek. Nekem a rendes mensi elõtt 1 héttel elõbb megjött, az volt amit kiváltott a tabi, majd volt 2-3 nap szünetem, és a rendes mensi, amire totál nem számítottam.. szint úgy megjött! És még valami! Számítanod kell arra, hogy a hormon háztartásod fel fog borulni, ha csak picit, akkor örülj neki! :) Nekem eléggé felborult.. : SS És volt egy idõszak mikor doki után doki jött.. : SS

Ha többször is együtt vagyok a barátommal és belém élvez, akkor is hat a 72 órás tabi?

Legjobb válasz: igen, ha minel hamarabb beveszed. De azert nem kellene ilyen napi maratonokat csapni es utana 72 orassal vedekezni.

igen, ha minel hamarabb beveszed. De azert nem kellene ilyen napi maratonokat csapni es utana 72 orassal vedekezni.
igen mert csak egyszer eshetsz teherbe :) de legközelebb tényleg ne erre hagyatkozzatok, nem a legjobb megoldás ám..

Szerintetek befolyásolja e a teszt eredményét az, ha 72 órás eseményutáni tabit vettem be? Ideges vagyok és szeretném az eredményt hamarabb megtudni:

Legjobb válasz: A teszt csak két hét után mutat biztos eredményt, szóval kénytelen leszel várni. De nem befolyásolja, mivel a teszt a HCG hormont mutatja ki, a 72 órás pedig egész másféle hormont tartalmaz.

A teszt csak két hét után mutat biztos eredményt, szóval kénytelen leszel várni. De nem befolyásolja, mivel a teszt a HCG hormont mutatja ki, a 72 órás pedig egész másféle hormont tartalmaz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Fg.-hoz sem kell szülõi engedély, ha elmúlt az illetõ 14 éves.
16 múltam, amikor felírták a fogigátlót. Nem kellett szülõi engedély. Simán felírta az orvos, nem problémázott...
Ez elvi kérdés: orvos válogatja. Hivatalosan csak szülõi jelenléttel / aláírással írja fel az orvos. Viszont, ha nõgyógyászati problémád van, illetve nem kívánt terhesség lépne fel, akkor az orvosnak hivatalból értesítenie kell a szüleidet!
18 éven alul voltam amikor felírták nekem a 72 órást tablettát. Ott volt az anyukám is. De simán felírta. És én 13 éves koromba szedtem fogamzásgátlót mert nagyon sokat véreztem, és több hétig tartott. És ez nem normális. És a nõgyógyász akkor felírta nekem és mondta, hogy hogyan használjam.
ahhoz nem kell.legalábbis barátnõmnek felírták anélkül is
A 72 óráshoz biztosan nem kell. Amúgy nemtudom pontosan melyikre gondolsz , de nekem a barátom vásárolta meg.

Ha fél órás elcsúszásokkal szedem a tabit abból lehet gond?

Novynettet szedek, 20:00 helyett valamikor 20:30körül veszem be, mert elfelejtem...:S Ez nagyon gáz; vagy ennyi még belefér?

Legjobb válasz: Nincs gond, siman belefer.

Nincs gond, siman belefer.
ha minden nap 7-kor mosol fogat, és egyszer véletlen fél nyolckor, abból sem lehet gondod :) Amúgy, meg ha ennyire félsz, miért nem keresel föl egy nõgyógyászt, vagy olvasod el a tájékoztatót, azon rajta van, mekkora elcsúszás lehet már gond.
A kérdező hozzászólása: Olvastam a betegtájékoztatót, 12 óra elcsúszásnál van nagyobb gond, mint mindnél... Csak kíváncsi voltam, hogy nem rossz-e a szervezetnek a kis csúszkálás... :) Köszönöm szépen a válaszokat!

Tinik, ti elmondanatok a szuleiteknek, ha kiszakadt a gumi es kellene 72 oras tabi?

Gondolok mondjuk a 13-18 evesekre.

Legjobb válasz: Ha van egy kis eszük, akkor feltétlen, mert jobb egy ilyen sokk a szülöknek (is), mint egy gyerek vagy abortusz.

Ha van egy kis eszük, akkor feltétlen, mert jobb egy ilyen sokk a szülöknek (is), mint egy gyerek vagy abortusz.
SOK tininek nincs sem 2500 ft-ja, sem ezer, és arany ékszerre sem telik mindenkinek.
Egyértelmûen igen!
1. Ha valaki tényleg 13 és a doki kiszúrja, kell a szülõ. 2. Ha már kellett a sürgõsségi kellhet még más is . Jobb ha tudják. Persze ne várd, hogy örüljenek, de ha már benne vagy a lekvárban minden szülõ segít akár hiszed akár nem. A lényeg, hogy a lekvárt ne abortusznak hívják. Szólj elõbb! 3. Nyolcastól kérdezném, hogy hol van az a minálunk, ahol nem kell a recept, mert egy lórúgásnyi hormont nem vehet ám be akárki.
Én voltam ilyen helyzetben pont 18 éves korom körül, nem rinyáltam anyámnak, hanem leültem és végiggondoltam egyedül, mit fogok csinálni. Beadtam az egyik arany ékszeremet zálogházba és felhívtam a pasit, hogy fizesse ki a felét, felszálltam a metróra, elmentem az egyetemi klinikára sürgõsségi receptért, kiváltottam a gyógyszert és otthon beszedtem. Most minek idegesítettem volna ezzel a szüleimet?
Hát, én személy szerint csak a nõvéremnek mondtam el. Nálunk 72 órás tabletta vény nélkül is kapható szerencsére, így a nõvérem adott kölcsön pénzt, és a barátommal elmentünk a gyógyszertárba :) Szerintem ott nálatok is megoldható szülõk nélkül, igaz kicsit így neccesebb :)
A kérdező hozzászólása: És melyik tininek nincs 2500 ft-ja? Mert ha elfelezik a pasival, akkor kb ennyibe kerül. Különben azért tettem fel a kérdést, mert nekem anya véletlen megtudta, és kiakadt, hogy miért nem mondtam el. De miért kellett volna elmondanom? Ez az én magánügyem... Barátommal együtt mentünk receptért, együtt fizettük ki, semmi köze hozzá anyának..
Én természetes elmondanám anyámnak.. amúgy sincs mit titkolnom elõtte. 15L
oké, hogy fel tud, de kifizetni már nem tudja ;) ezek a tabik olyan 5000 Ft körül KEZDÕDNEK!!!!
A kérdező hozzászólása: De amugy miert kene szolni? Egy tini is tud feliratni esemeny utanit.
szerintem elmondanák csak nem merik
Csak megjegyzem, hogy arany ékszert ballagásomra kaptam annak idején, se azelõtt, se utána soha nem kaptam semmiféle arany ékszert. Úgyhogy hagyjuk...

Mi van akkor ha beveszem a 72 órás tabit?

mármint tudom,hogy összezavarja a hormonháztartásomat.de hogyan és meddig? meddig véreznék úgymond össze vissza? :S

Legjobb válasz: Errõl semmi sincs a betegtájékoztatóban? De ha csak kíváncsiságból kérded, és nem azért mert bevetted, vagy be kell venned, akkor bocsi, hogy nem mondtam semmit a válaszommal.

Errõl semmi sincs a betegtájékoztatóban? De ha csak kíváncsiságból kérded, és nem azért mert bevetted, vagy be kell venned, akkor bocsi, hogy nem mondtam semmit a válaszommal.
A kérdező hozzászólása: csak kíváncsiság :]
Nekem pl. nem volt semmi mellékhatása, pedig tartottam tõle. azonban soha többet nem veszek be ilyet, mert nem bizok meg benne. volt mar olyan h vki emellett is terhes lett. :S
Rendesen kell védekezni és nincs is szükség 72 órásra... De ha muszáj bevenni, még mindig jobban jársz vele (bármennyire is hatékony, nem hatékony), mint az abortusszal...
Nekem 2 szer volt rá szükséges, de egyiknél se volt semmi "komplikáció", se koraibb vérzés, se késõbbi, se pedig túl erõs! Ment minden a megszokott rendben minden téren!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!