Találatok a következő kifejezésre: Ha a órás (256 db)

Ha 8 órások minimálbért keresnek, akkor a 6 órások mennyit? És mennyi a nettója?

Legjobb válasz: Ha a 8 órás (havi) minimálbér 93000 Ft, akkor a 6 órás 69750 Ft. Ennek alapján lehet számolni a nettó béreket: http://berkalkulator.com/

Ha a 8 órás (havi) minimálbér 93000 Ft, akkor a 6 órás 69750 Ft. Ennek alapján lehet számolni a nettó béreket: http://berkalkulator.com/
kb 35 nettó
Ha minimálbérrõl beszélünk, akkor tényleg annyi. De nem feltétlenül kell minimálbért kapni egy 4-6 órásnak. Én 4 órában nettó: 72 ezret keresek.

Még sosem voltam masszázson. Ha pl. fél órás masszázsra megyek, akkor a fél órában hányszor ismétlődnek a fogások, hogy kijöjjön a fél óra? Vagy ha egy órásra jelentkezek be?

Legjobb válasz: attol függ milyen masszás. rengetegféle van. én pl 2 orás shiazu masszásra jártam,ez izomzatot helyretevö és enegriamasszázs. nem ismétlödött semmi. minden részemet átmasszirozta.

attol függ milyen masszás. rengetegféle van. én pl 2 orás shiazu masszásra jártam, ez izomzatot helyretevö és enegriamasszázs. nem ismétlödött semmi. minden részemet átmasszirozta.
A kérdező hozzászólása: De közben az idõt is nézitek, hogy melyik fogást meddig csináltok?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!
azt kihagytam, hogy ez az alap svédmaszsázs.
szia! Én gyógymasszõr vagyok, egy sima félórás hátmasszázsban benne vannak a simítások, dörzsölõ fogások, a gyúrás, a vibráció, és az ütögetések. Egy fogást 2x 3x ismétlünk meg, attól is függ, mennyi az izomcsomó. Egy teljes testmasszázs nálam kb 1-1, 5 óra.
Csak a belsõ masszázst szokták megismételni.
Igen, sok fajta masszázs létezik és ezek úgy vannak felállítva, hogy végigmegy a testen, vagy testrészen és nincs ismétlés. Csak a következõ alkalomal.
FEl oras lehet egy izomlazitas is, amikor nincsennek fogasok, a hati izmokat lazitjak pl.
shiatsu bocsi
szia! Én nem nézem az idõt, úgy nem lehet masszírozni :) )

Ha 12 órás folyamatos műszakban dolgozom, hogy számítják ki a szabadságot?

Pl a 17 nap szabi (8 órás) az mennyi 12-ben? és a hétvégék is beleszámítanak?

Legjobb válasz: Szabadságot a munkanapokra kell kivenni, akár hétvége, akár nem. Mivel a szabadság napjai 8 órás munkaidõre vannak megszabva, Minden kivett 12 órás munkanap után 1,5 fizetett szabadságot használsz fel.

Szabadságot a munkanapokra kell kivenni, akár hétvége, akár nem. Mivel a szabadság napjai 8 órás munkaidõre vannak megszabva, Minden kivett 12 órás munkanap után 1, 5 fizetett szabadságot használsz fel.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.

Ha a 72 órás tabit, csak úgy kaptam a barátnőmtől, lehet valami bajom ha beveszem?

mert tegnap feküdtem le a barátommal, használtunk gumit, de biztos akarok benne lenni, hogy nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Úgy tudom a 72 órás tabik között is van sok fajta. minden emberre másképp hat, van aki meg sem érzi és van aki sokat szenved tõle. Nem beszélve arról hogy mennyire felborítja a hormonháztartást. Ha nem szakadt ki a gumi akkor inkább ne vegyél be 72 órásat. Inkább használj fog.gátlót, vagy egyéb védekezési lehetõséget!

Úgy tudom a 72 órás tabik között is van sok fajta. minden emberre másképp hat, van aki meg sem érzi és van aki sokat szenved tõle. Nem beszélve arról hogy mennyire felborítja a hormonháztartást. Ha nem szakadt ki a gumi akkor inkább ne vegyél be 72 órásat. Inkább használj fog.gátlót, vagy egyéb védekezési lehetõséget!
A 72 órás tabletta csak a legvégsõ megoldás, ha kiszakadt a gumi! Nálatok ez nem történt meg, teljesen felesleges lenne bevenned, mert úgy felborítaná a hormonháztartásodat, hogy hónapokig nem jön helyre! Most akkor majd mindig ha szexeltek a barátoddal beveszel utána egyet? Ez nem csak egy sima gyógyszer, amit bármikor bekapkodhatsz! Válassz inkább egy olyan fogamzásgátlási módszert, amely közel 100 %-os pl. fogamzásgátló tabletta!
Ha nem szakadt ki a gumi, akkor teljesen felesleges megbolygatni a hormonháztartásod azzal, hogy beveszel egy ilyen magas hormontartalmú készítményt. Nem hiába receptköteles hidd el. Eszedbe se jusson a barátnõdtõl kapott gyógyszert bevenni. Honnan tudod, hogy nem járt le például? Én sem értem, hogyha ezentúl lefekszel a barátoddal, akkor mindig be akarsz majd venni sürgõsségi fogamzásgátlót? Ha ennyire görcsölsz azon, hogy terhes lehetsz, akkor vagy ne szexeljetek, vagy szedjél fogamzágátlót és használjatok óvszert egyszerre, így már tényleg nem eshetsz teherbe.
Ha biztos, hogy nem szakadt ki, akkor nehogy bevedd. Ilyet én már csináltam, de azért, mert tényleg azt hittük, hogy kiszakadt, rohantunk a dokihoz, õ felírta, bevettem, és amikor megnyugodtunk, hogy már nem lehet gond, akkor néztük meg újra az óvszert, és kiderült, hogy csak én voltam a külsején, nem a barátom. Tehát nem lesz tõle semmi bajod, de a gumi 99, 9%os védelmet nyújt, szóval ha nem szakadt ki, ne vedd be, mert én még 3 hónap után is éreztem a hatását, mert ingadozóan jött meg.
Van úgy, hogy beveszi valaki, és meg se érzi, velem pl ez volt. De nem ajánlom, hogy bevedd. Ha védekeztetek óvszerrel, akkor felesleges. Vagy mit gondolsz, minden egyes alkalom után rohansz majd az ügyeletre tabit kérni, úgyhogy közben óvszerrel védekeztek elvileg??? Ha heti többször szeretkeztek akkor is??? Ez ám nem játék, hatalmas adag hormon van benne, én úgy tudom évente egyszer szabad max bevenni, úgyhogy ne lõdd el a lehetõségeidet ilyen butaságokkal. Akkor vedd be, amikor tényleg szükséged van rá.
A kérdező hozzászólása: Jóó..azért ezt én sem igy gondoltam h minden szex után..de köszönöm a válaszokat:D..szal röviden ha nem szakad ki a gumi akk majdnem tuti h nem lehetek terhes^^
a gumi 95%os védelmet ad
Nem. MINIMUM 36 órás munkaviszony kell ehhez.
A fõállásúnak akkor is kell a minimálbér (X-szerese) után fizetnie, ha nincs annyi bevétele, vagy egyáltalán nincs bevétele. A másodállásúnak ("többes jogviszonyos") csak a tényleges jövedelme után kell fizetni. (EVÁ-nál bonyolultabb, de a lényeg ez)

Van-e jelentősége annak, ha 4 órás a munkaszerződésem, babát várok és innen mennék táppézre (tgyás, gyed stb? )? A munkaviszonyom 5 éve folyamatos. Korábban voltam 8 órás is.

Legjobb válasz: Nincs, a bejelentett béred után fogsz tápot kapni. Ha magas a béred, az jó, de ha alcsony, kevés lesz a tápod. Én 4 órás minimálbéren voltam, havi 16.000 ftot kaptam, ami nem sok...de ez volt, inkább a babát választottuk, mint egy másik állást... Aztán ebbõl számolva a gyed kevesebb lett volna, mint a gyes, így gyesen vagyok. De szerintem más vonzata nincs.

Nincs, a bejelentett béred után fogsz tápot kapni. Ha magas a béred, az jó, de ha alcsony, kevés lesz a tápod. Én 4 órás minimálbéren voltam, havi 16.000 ftot kaptam, ami nem sok...de ez volt, inkább a babát választottuk, mint egy másik állást... Aztán ebbõl számolva a gyed kevesebb lett volna, mint a gyes, így gyesen vagyok. De szerintem más vonzata nincs.
Szia. Én is 4 órás munkából mentem táppénzre, ill. tgyásra. 40ezer volt a nettom míg dolgoztam, majd a táppénz olyan 35körül, meg a tgyás is. Most már gyeden leszek, az egy kicsit kevesebb, ugy 30-32 körül.
ha idén szülsz, akkor a tavalyi béredet fogják alapul venni a GYED-nél. Tavaly is 4 órás voltál? Persze ez a jelenlegi helyzet, de ki tudja mi lesz most amikor szétcse..ik a rendszert.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infókat! Tavaly novembertõl vagyok 4 órás!

Ha 2 órás munkával voltam bejelentve pár hónapig, alkalmazottként, jogosult vagyok a munkanélküli segélyre? és ha igen, mennyit kapnék? Annyit tudok hogy három hónapig jár, csak azt nem hogy jogosult vagyok-e rá.

Legjobb válasz: Munkanélkülivé válásodat megelõzõ 3 éven belül 360 nap jogosultsági idõvel kell hozzá rendelkezned. A munkaviszonyod az, függetlenül attól, hogy hány órás vagy/voltál benne. Az az álláskeresési járadék összegét befolyásolja csak, nem az arra való jogosultságodat.

Munkanélkülivé válásodat megelõzõ 3 éven belül 360 nap jogosultsági idõvel kell hozzá rendelkezned. A munkaviszonyod az, függetlenül attól, hogy hány órás vagy/voltál benne. Az az álláskeresési járadék összegét befolyásolja csak, nem az arra való jogosultságodat.
2 órára voltál bejelentve? Filléreket.
Az álláskeresési összege nem az órán múlik, hanem a "járulékalapon". Ha sokat kerestél 2 óra alatt, akkor több lesz az álláskeresési is. Bár ilyen talán csak a mesében létezik....)

GYES után rögtön megkezdett felhalmozódott - tehát korábbi - szabikat, hány órával kell fizetni, ha a korábbi munkaviszony 8 órás volt, de GYES után 4 órásba vettek vissza?

Legjobb válasz: Mivel azok a szabik még akkor halmozódtak fel, mikor 8 órásként voltál állományba, így nekem úgy logikus, hogy 8 órával kell számolniuk.

Mivel azok a szabik még akkor halmozódtak fel, mikor 8 órásként voltál állományba, így nekem úgy logikus, hogy 8 órával kell számolniuk.

Ha fizetetlen szabin vagy és a gyermeked betöltötte a 2 évet, tényleg csak akkor kapsz gyest, ha 6 órás szerződésed van?

Szerintem ha fizetetlen szabin vagyok, akkor is jár a gyes, ha 8 órás a szerz?désem. Vagy nincs igazam? Kérlek segítsetek! Szerintem a munkáltatóm megint csak próbálkozik, hogy vissza tudjon tenni 6 órába, és aláírjam a szerz?désmódosítást.

Legjobb válasz: Most jan 1-tõl változott, 8 órás munka mellett nem jár a gyes csak 4 vagy 6 óra mellett. De ez csak akkor fontos ha tényleg dolgozol, ha otthon vagy a gyerekkel akkor teljesen mindegy hány órába vagy bejelentve akkor is fogsz kapni gyest.

Most jan 1-tõl változott, 8 órás munka mellett nem jár a gyes csak 4 vagy 6 óra mellett. De ez csak akkor fontos ha tényleg dolgozol, ha otthon vagy a gyerekkel akkor teljesen mindegy hány órába vagy bejelentve akkor is fogsz kapni gyest.
Max heti 30 órás munkavvégzés mellt jár gyes. Én ezt az egészet igazságtalannak tartom. ha valaki 6 órában dolgozik, uyganúgy elmegy napja, mint aki 8 órában, gyerekre valószínüleg más vigyáz, vagy bölcsiben van, ergo nincs otthon a gyerekkel. Mégis kap gyrest. Evvel az erõvel aki 8 órában dolgozik, ugyanúgy járhatna neki is, mert a szitu ugyanaz. Azt kellett volna, hogy aki nem dolgozik annak járjon gyes, aki dolgozik, annak meg nem.
A kérdező hozzászólása: Igen ezt értem, de ha nem dolgozom, mert fizetetlen szabin vagyok, akkor jár a gyes akkor is ha a szerzõdésem 8 órás? Mert ugye akkor nem is dolgozom, és jövedelmem sincs.
Igen, ha otthon vagy a gyerekkel jár a gyes, mindegy, hogy a szerzõdésed hány órás. Akkor számítana csak, ha visszamennél dolgozni. Akkor 6 órásnak kellene lenned, hogy járjon.
Igen, ha otthon vagy fizetetlen szabin, mindenképp jár a gyes, függetlenül attól, hogy a munkaszerzõdésedben hány óra szerepel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!