Találatok a következő kifejezésre: Ha a és (59213 db)

Mi történik egy laptoppal, ha a + és - pólus felcserélődik az áramkörben?

Legjobb válasz: Nem szokott csak úgy felcserélõdni... Legjobb esetben semmi, jó esetben csak rövidrezár és kidobhatod, rosszabb esetben robban.

Nem szokott csak úgy felcserélõdni... Legjobb esetben semmi, jó esetben csak rövidrezár és kidobhatod, rosszabb esetben robban.
A kérdező hozzászólása: Most se véletlenül cserélõdött fel. Robbanni nem robbant, szerencsére.

Mutassuk meg, hogy ha a és b egész számok és 2a+9b osztható 17-tel akkor 33a +89b is osztható 17-tel. VALAKI?

Legjobb válasz: Ha 2a+9b osztható 17-tel, akkor a 8-szorosa: 16a+72b is osztható 17-tel. Ha ehhez még hozzáadjuk a 17-tel nyilvánvalóan osztható 17a+17b -t, akkor éppen 33a+89b -t kapunk, ami osztható kell legyen 17-tel.

Ha 2a+9b osztható 17-tel, akkor a 8-szorosa: 16a+72b is osztható 17-tel. Ha ehhez még hozzáadjuk a 17-tel nyilvánvalóan osztható 17a+17b -t, akkor éppen 33a+89b -t kapunk, ami osztható kell legyen 17-tel.

Ha A és B ikrek, C és D is ikrek, A hozzámegy C-hez, B pedig D-hez, akkor A és C gyerekének a DNS-e, ha letesztelnénk, kit mutatna szülőnek?

Legjobb válasz: Mivel A és B illetve C és D genomja teljes mértékben megegyezik (külön-külön, ha egypetéjû ikrekrõl van szó), közöttük nem lehet dönteni ebben a helyzetben.

Mivel A és B illetve C és D genomja teljes mértékben megegyezik (külön-külön, ha egypetéjû ikrekrõl van szó), közöttük nem lehet dönteni ebben a helyzetben.
Az AC és BD házaspár gyerekei mind genetikailag testvérek lennének, vagyis mondjuk AC gyereke olyan közel lenne BD gyerekéhez rokonsági fokban, mintha mindkét gyerek AC gyereke lenne. Az "apasági" teszt nem tud egypetéjû ikrek gyerekei közt különbséget tenni, tehát annyit lehetne mondani, hogy a gyerek anyja vagy A vagy B, apja pedig vagy C, vagy D. Ilyen módon azt se lehetne kimutatni, ha véletlenül A lefeküdne C helyett D-vel, és a gyerek valójában AD (vagy BC) gyereke lenne.
Biológiailag BC, DA gyerekei testvérek lesznek. Törvény szerint unoka testvérek. Úgy tudom erre van is példa távolkeleten.


Igaz-e hogyha Ha A és B négyzetes mátrixok és AB = O, akkor det (A) vagy det (B) nulla?

Én úgy gondolom hogy ehhez a szorzathoz legalább az egyik mátrixnak zérusmátrixnak kell lennie, annak meg a determinánsa 0. Így van-e?

Legjobb válasz: Igaz, de rosszul gondolod.

Igaz, de rosszul gondolod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Kérhetnék magyarázatot is, hogy akkor pontosan miért?
Azt az összefüggést tanultátok, hogy det(A*B) = det(A)*det(B)? Mert ez esetben vegyük mindkét oldalnak a determinánsát. det(A*B) = det(A)*det(B) = det(0) = 0, és det(A) meg det(B) már valós számok, és akkor már igaz, hogy egy szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezõje 0. Hogy miért nem gondolod jól. Legyen az A mátrix (1 & 1 \\ -1 & -1), a B mátrix (-1 & -1 \\ 1 & 1). Ezek szorzata a 0-mátrix, viszont egyik sem zérusmátrix. ('&' a soron belüli cellákat, '\\' a sorokat választja el a mátrixban.)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mégegyszer.
*det(A) és det(B) számok. (Nem kell valósnak lenniük, bocsánat, csak benne kell lenniük a megfelelõ gyûrûben, ami fölött a mátrixokat értelmezitek.)

Mi az 5a+7b kifejezés legkisebb értéke ha a és b nem negatív számok és ab=9?

Asszem aritmetikai és geometriai középértékek felhasználásával kell megoldani: G <= A gyök 35ab <= (5a+7b)/2

Legjobb válasz: majdnem megoldottad, már csak át kéne szorozni kettõvel 2*gyök (35ab) <= (5a+7b) a*b= 9 vagyis 2*gyök(315)<=(5a+7b)

majdnem megoldottad, már csak át kéne szorozni kettõvel 2*gyök (35ab) <= (5a+7b) a*b= 9 vagyis 2*gyök(315)<=(5a+7b)
A kérdező hozzászólása: De kell ha mondom!
gyök(315)= 5a -> a=gyök(315)/5 gyök(315)= 7b -> b=gyök(315)/7 Ezekre az értékekre: a*b=315/35=9 ( pipa) 5a+7b=2*gyök(315) (pipa) Vagyis ezekre az értékekre teljesül... De továbbra is fenntartom, hogy szerintem ezt nem kell külön megnézni.
A kérdező hozzászólása: Na jó látom neked ez nem világos. Hiába számolod ki 5a+7b legkisebb értékét ha nem is tudod milyen a-ra és b-re veszi fel. És ha nem lenne megfelelõ a meg b akkor mivan? Írsz egy eredményt egy olyan feladatra aminek nincsen megoldása. Ha csak ennyit adsz meg az félmegoldás!!!! Mintha egy humán szakos válaszait olvasgatnám...
Ez volt a kérdés: "Mi az 5a+7b kifejezés legkisebb értéke..." Nincs szó a-ról és b-rõl. De persze ha kiszámoltad, az még jobb.
A kérdező hozzászólása: DE ATTÓL MÉG KI KELL SZÁMOLNI AZT HOGY MELY A ÉS B ÉRTÉKEKRE VESZI FEL A 2GYÖK315 !!!!!!4 KÜLÖNBEN NINCS MEGOLDVA A FELADAT!!!
Teljesen jók azok, amiket írtál, de már nem is kellett volna így továbbmenni. Az elsõ válaszoló utolsó sora ez volt: (5a+7b) ≥ 2√315 Ez pont azt jelenti, hogy 5a+7b legkisebb értéke 2√315. És a feladat erre kérdezett rá.
A kérdező hozzászólása: elnéztem 2*gyök315 = 10a
A kérdező hozzászólása: VISZONT G=A AKKOR HA a tagok egyenlõek azaz 5a=7b szóval 2*gyök(25*anégyzet)= 5a+7b
Igazad van kedves kérdezõ, ki kell számolni, mert volt egy olyan kikötés, hogy a és b nemnegatív. És hátha nincs olyan megoldás. Viszont nincs igazad, mert a kiindulás az volt, hogy van két nemnegatív szám, aminek ismerjük a szorzatát. Ennyi. Olyan számok meg, amiknek a szorzata 9, vannak bõven. (Az összeg nem volt megadva, azt mi magunk számoltuk ki, szóval nincs, ami miatt esetleg nem lenne megoldás.)

Ha A és B sakkozik, és B jön, de látja, hogy bármit lép, A sakk-matt-ot ad, azt hogy hívják?

szóval amikor már mindegy mit lép az egyik játékos, mert a másik mattot ad, bármit is lép

Legjobb válasz: ezen nem értem mit kérdezel

ezen nem értem mit kérdezel
mi a kérdés?
ja hogy hogy hívják? mattafunáció de van végmatt meg matta is de az ritka
Ja, szóval nincs sakk, csak nem tud már sehová lépni? Pattnak nevezik.
A kérdező hozzászólása: amikor látom sakkban, hogy az ellenfél a kövi lépéssel mattot ad, de nem tudok ellene mit tenni, az neked patt? uh
Laikus fejjel azt mondanám, hogy már az is matt.
matt :D
Ja, azt hittem, hogy nem tud már semmit lépni az ellenfél, bocsi. Nem kell így válaszolni, félreértettem a kérdésedet. Hát, lényegében az matt.
mattafunáció de van végmatt meg matta is de az ritka

Ha A és B független események, P (A) = 0, 4 és P (B) =0, 3. Akkor P (A+B)?

valószínûségszámítás esemény függetlenség

Legjobb válasz: Full elvont

Full elvont
P (A+B)= Ha veszed A reciprokát és B ellentettjét, akkor P lesz a kappadikon.
Két független esemény együttes bekövetkezésének valószínûsége a két esemény valószínûségének szorzata. Most ezt kellene neked a matematika nyelvére lefordítani, menni fog?
A kérdező hozzászólása: Csakhogy az (A+B) nem együttes bekövetkezést, azaz nem(A*B)-t, hanem legalább az egyik bekövetkezik a kettõ közül-t jelent.
Bocsánat, igazad van, ezt benéztem. P(A+B)=P(A)+P(B)-P(AB).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor így már összeállt a dolog: P(A+B)= 0, 4 + 0, 3 - 0, 12 = 0, 58 Mivel P(A*B) = 0, 12 Az zavart meg, hogy nem voltam benne biztos, hogy független eseményeknél is az (A+B)-t így kell számolni. Így már logikus miért volt ez a kérdés P(A*B) hiányában "függetlenítve".

Ha a és b racionális számok, előállhat-e hogy a + b * négyzetgyök (2) = köbgyök (2)?

A sejtésem az, hogy nem lehetséges, csak nem sikerül bebizonyítani.

Legjobb válasz: Feladat annak belátása, hogy nem létezik két (a és b) racionális szám, hogy a fenti állítás teljesüljön. Használd az indirekt bizonyítás elvét. Tegyük fel, hogy mégis igaz lenne az állítás. Ekkor mindkét oldalt köbre emelve, kapjuk, hogy a négyzetgyök(2) felírható egy kétváltozós törtfüggvény segítségével, aminek ÉK-e viszont racionális. Ellentmondást kaptunk, tehát a sejtésed igaz. Sz. Gy.

Feladat annak belátása, hogy nem létezik két (a és b) racionális szám, hogy a fenti állítás teljesüljön. Használd az indirekt bizonyítás elvét. Tegyük fel, hogy mégis igaz lenne az állítás. Ekkor mindkét oldalt köbre emelve, kapjuk, hogy a négyzetgyök(2) felírható egy kétváltozós törtfüggvény segítségével, aminek ÉK-e viszont racionális. Ellentmondást kaptunk, tehát a sejtésed igaz. Sz. Gy.
(a + b√2)³ = 2 a³ + 3a²b√2 + 6ab² + 2b³√2 = 2 √2(3a²b + 2b³) = 2 - a³ - 6ab² √2 = (2 - a³ - 6ab²)/(3a²b + 2b³) A jobb oldal racionális, ezért nem teljesülhet az egyenlõség.
Egyszerre írtunk :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!