Találatok a következő kifejezésre: Ha a érintkezik a (52 db)

Bernoulli-egyenlet. A sebességek 0-k, a gáz sûrûségnövekménye gondolom elhanyagolható, g pedig állandó. Ezzel próbál nekiállni.
Ha vetted volna a fáradtságot és normálisan leírod, mint azt egy tudományos fórumon illik, én is venném a fáradtságot és meg válaszolnám. De így nem. Egy ilyen megfogalmazásért még a gimiben is megvágtak volna.
szerintem meg egyszerûen nem tudta belesûríteni a kérdésbe

Ha vízzel érintkezik a kezem a kézfejemen piros pöttyök jelennek meg, mitől lehet?

Száraz lehet a b?röm a b?röm.? Nem tudom mi lehet ez.

Legjobb válasz: Nem tudom de nekem is van olyan munkatarsam aki allergias a vizre..

Nem tudom de nekem is van olyan munkatarsam aki allergias a vizre..
Nekem Apumnak szokott ilyen lenni, de csak hideg vízben. Ez "hideg kiütésnek" hívják.
A kérdező hozzászólása: Apud szokott vele vmit csinálni?
Ez nem betegség! Hanem inkább egy ellenreakció. Olyan mint az allergia. Egyébként meg nem szokott vele semmit csinálni. 1-2 nap alatt elszokott múlni.
A kérdező hozzászólása: értem köszi a választ

Nem szokott zavarni, ha mások érintkeznek a szerelmeddel?

Gondolok itt olyanra, hogy pár másodpercre megölelik egymást meg puszit adnak egymásnak, vagy ha mikor mással táncol közben érintkezik a testük...mert engem már a gondolat is eléggé zavar...s tudom , hogy nem kéne meg termeszetes, de akkor is valahogy nekem nem tetszik.

Legjobb válasz: Szerintem amíg nem kelt benned beteges mértékig féltékenységet az ilyesmi, addig semmi gond sincs. Számomra az volt a legfurcsább, mikor a jelenlegi párommal megismerkedtem, hogy a baráti körükben nagyon sûrû a baráti ölelés, hülyéskedés, pl. egymás nyakában ugrálnak fiúk-lányok a bulikban. Elõször nagyon fura volt és folyton arra gondoltam, hogy flörtölnek, de már két éve a társaság tagja vagyok és semmi kivetnivalót nem találok benne, mert látom, hogy barátságból csinálják, nem pedig kikezdenek egymással. Ráadásul már velem is ilyen közvetlenek, úgyhogy aggodalomra semmi okom. Ebbõl kiindulva azt tanácsolom neked is, hogy amíg nem tapasztalsz olyan pillantásokat vagy nagyon bensõséges mozdulatokat, addig ne aggódj ezen, mert természetes velejárója a barátságoknak. 30/N

Szerintem amíg nem kelt benned beteges mértékig féltékenységet az ilyesmi, addig semmi gond sincs. Számomra az volt a legfurcsább, mikor a jelenlegi párommal megismerkedtem, hogy a baráti körükben nagyon sûrû a baráti ölelés, hülyéskedés, pl. egymás nyakában ugrálnak fiúk-lányok a bulikban. Elõször nagyon fura volt és folyton arra gondoltam, hogy flörtölnek, de már két éve a társaság tagja vagyok és semmi kivetnivalót nem találok benne, mert látom, hogy barátságból csinálják, nem pedig kikezdenek egymással. Ráadásul már velem is ilyen közvetlenek, úgyhogy aggodalomra semmi okom. Ebbõl kiindulva azt tanácsolom neked is, hogy amíg nem tapasztalsz olyan pillantásokat vagy nagyon bensõséges mozdulatokat, addig ne aggódj ezen, mert természetes velejárója a barátságoknak. 30/N
Én is ugyanígy érzek, de a barátom is.Amikor odafut hozzá egy lány és ad neki egy puszit vagy megöleli, mert pl.régi ismerõsök, az is zavar.De nem szólok, mert tudom, hogy semmi értelme, mert ebben még igazán nincs semmi.Csak nagyon szeretem és féltem, ennyi.:)
Amíg együtt voltam a barátommal engem is zavart volna.Szerencsére nem voltak lány ismerõsei:DD
Bár nekem nincs és nem is volt kapcsolatom de szerintem engem zavarna. Az is zavar ha az a lány aki tetszik egy fiúval beszélget, fõleg hogy nem tudom hogy ki az. Egyik haveromat úgy vettem észre hogy nem zavarta amikor egy közös haverunkat ölelgette a barátnõje meg amikor részegek voltak akkor a karjában vitte.
Nem a tulajdonod. S ha nem bízol benne, úgy is megromlik a kapcsolat elõbb-utóbb. S ráadásul ismerõsei neki is lehetnek rajtad kívül. Tudod az emberek társas lények.


Miért károsítja jobban a cumisüveg a fogakat? Ugyanannyit érintkezik a fogával a folyadék akkor is, ha pohárból itatom, tegnap "megmértem".

Jobban örülök, ha pohárból iszik, csak kiváncsiságból kérdezem.

Legjobb válasz: sztem csak akkor rontja fogakat ha cukros vmi van benne s azzal tartósan érintkezik fog, ha elkezdi cumit rágni meg egész nap a szájában van...

sztem csak akkor rontja fogakat ha cukros vmi van benne s azzal tartósan érintkezik fog, ha elkezdi cumit rágni meg egész nap a szájában van...
igen, az a baj, hogy a cumit szopogatják a babók, sokan alvás elõtt adnak neki benne cukros teát, és ha azon alszik el, akkor jobban károsítja, mintha inna pohárból és annyi
Így igaz.Az én babám csak cumisüvegezik, de soha nem adom neki oda, csak ha szomjas, akkor is cukormentes teát iszik.8 hós, 2 foga van, vettem fogtörlõ kendõt, este át szoktam törölni az ínyét, fogát vacsi után(240 ml tejpépet iszik üvegbõl)2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor tulajdonképpen ha csak tényleg iszik a cumisüvegbõl és nem cuminak használja, akkor tök mindegy, hogy pohár vagy cumisüveg a fogak szempontjából?
milyen teát iszik a babád?
A kérdező hozzászólása: hipp alma-édeskömény, nem cukrozott, de almás, tehát fruktóz az biztos van benne.

Van olyan por, színtelen-szagtalan folyadék vagy szemcsés anyag, ami erős viszketést okoz, ha a bőrrel érintkezik és láthatatlan?

Ruhába szeretném szórni.

Legjobb válasz: Ha láthatatlan, akkor honnan tudjuk, hogy létezik e?

Ha láthatatlan, akkor honnan tudjuk, hogy létezik e?

Ha a barátnőmmel vagyok és egy kicsit is tovább érintkezek vele egyből feláll. kicsit idegesítő meg szerintem ciki is ha észre veszi. Nem tudok valamit tenni ellene?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy ciki, ha csak nem 14 évesek vagytok. Barátomnak folyton áll:D, pedig még nem voltunk együtt egyszer sem... És észre szoktam venni, de nem teszek rá megjegyzést, meg nem is zavar:)

Nem hinném, hogy ciki, ha csak nem 14 évesek vagytok. Barátomnak folyton áll:D, pedig még nem voltunk együtt egyszer sem... És észre szoktam venni, de nem teszek rá megjegyzést, meg nem is zavar:)
Nemtudsz hát agyban dõlel:)
Lányok nem nedvesednek egy picit sem?:-) Amúgy télleg nem tudsz vele mit tenni, és ne is akarj! :-) Majd az lesz a baj, ha nem fog állni..
Elég gyerek lehetsz még..:S Nagyon sok pasi hiszi ezt:S Pedig nekünk lányoknak.. egyáltalán nem ciki.. sõt szeretjük.. és büszkék vagyunk magunkra h sikerül elérni.. mondjuk egy csók közben.. Ésjobb esetben.. ha már a kezed megfogja.. akkor fel kéne h álljon.. nem tudsz mit tenni ellene.. Ne szégyeld mert nincs miért.. és tenni se akarjál ellene semmit sem..
EGYÁLTALÁN nem ciki. nekem nagyon izgató:) olyan jó érzés, ha tudod hogy kíván a fiú.. :)
Ne viccelj már:D Esetleg hogyha nem kínos neked, kérdezz rá a barátnõdnél! De szerintem a legtöbb lánynak igenis tetszik:)
NEM ciki az én bnõm még örül is h sikerül neki:P:D
Jah 1 idõben én is azt hittem h ciki, de aztán beszéltem barátnõmmel és kiderült h egyáltalán nem az :D
Igen.
Vízzel kevert spermától nemigen lehet teherbe esni. Viszont abban nem érdemes reménykedni, hogy ha kimosod magadat közösülés után, akkor nem eshetsz teherbe, illetve hogy vízben közösüléskor sem lehet teherbe esni, ugyanis mindkettõvel jó az esély a babára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! (Nem a szexes esetre gondoltam mert akkor persze , hogy teherbe lehet esni. Hanem csak a spermás vízre.)

A parom talalt ket kiscicat es behoztuk a lakasba. Kb.8 hetesek lehetnek, 36 hetes terhes vagyok, kaphatok vmi fertozest toluk? Ha nem erintkezek veluk akkor is veszelyes?

Legjobb válasz: Csak úgy ne tegyétek ki. Nem tudom, hogy jelenthet-e veszélyt, de ha igen, akkor inkább állatmentõket hívjatok segítségül.

Csak úgy ne tegyétek ki. Nem tudom, hogy jelenthet-e veszélyt, de ha igen, akkor inkább állatmentõket hívjatok segítségül.
Jajjjj!!! Nem lesz semmi bajod. A toxoplasma az elsõ 3hónapban veszélyes, és akkor is csak a cica ürülékével terjed, semmi mással. Ne te takarítsd ki az almot és ennyi lenne a dolog. Bolhátlanítani, féregteleníteni kell õket, ha nincs hasmenésük akkor semmi más különösebb teendõtök nincs. Ha gondolod írj nekem privi és adok szívesen tanácsot :)
Igen kaphatsz. Nehogy már most ez legyen a legfontosabb, mármint a macskák.
Már bocs, de inkább üsse el, mint hogy a babám toxoplasma miatt agytályogot kapjon.
Igen, kaphatsz fertõzést tõlük, ami a magzatra is veszélyes lehet. Mondjuk azt sem értem, hogy miért kellett ez pont most, amikor nemsokára ott lesz az újszülött babád.
A kérdező hozzászólása: Rakjuk ki oket?elore is koszonom a valaszokat!!
em lesz bajod, ne te takaritsd az almot, ne puszilgasd oket, ennyi. Toxoplazmat lehet kapni a nem jol megmosott gyumolcstol, hustol is. Keress ra a google-ban: noe macskamento csoport, terhesseg es cica, egy magyon jo cikk, egy lany irta a toxoplazmarol. Most nem tudom belinkelni, mert telorol vagyok, de ha nem talalod meg, irj es elkuldom a linket, abban minden benne van, amit a toxoplazmarol tudni kell.
A kérdező hozzászólása: Hat megtartani nem akarjuk, mar feltettem oket a netre adoptalasra... remelhetoleg elviszik par napon belul, apartment/ben lakunk szoval semmi esetre sem akarom...hiaba aranyosak:) ) Nem megyek a kozelukbe, sztem nem lesz baj belole...
Ilyen kis korban meg megszoknanak a lakasban is, es ha ketten vannak, jobban el lennenek. :)
most fialt a macskám két kiscicát, kb két hónaposak. Itt vannak elõl minden nap simogatom õket 17 hetes vagyok. Nem kell mindentõl annyira parázni. Gondolom nem csókolgatod õket, vagy esztek egy tányérból.
Toxoplasma úgy tudom az állati ürülékben "tenyészik" és nem feltétlenül macska a hordozója, ugyanúgy lehet rágcsáló vagy más kisállat valamint a nem megfelelõen megtisztított gyümölcs, zöldség is lehet a fertõzés forrása. Ezt is csak azért tudom, mert mikor kiderült hogy én is elkaptam, megkérdeztem az orvosom, hogy milyen módon fertõzõdhet meg így az ember. Fontos, hogy elvidd a macsekokat orvoshoz, részben a toxoplasma miatt (gyerkõc kerülhet a macskaalom közelébe ugyebár, a fertõzésre pedig nincs gyógyszer, ha egyszer elkapod, az többé nem írtható ki), aztán lehetnek férgesek is, vagy bolhásak (a macskabolha rámegy az emberre is) ami azért lehet baj mert ezek a kis élõsködõk lehetnek férgek köztigazdái. Segítõ szándékkal írtam le mindezt és nem okoskodás célzattal. Kéretik nem lepontozni.
Nem csak az elsõ trimeszterben veszélyes és nem kis bajokat tud okozni a toxoplasma. NEM csak a székletben van, mert a macska nyalakszik és szétkeni magán mindenhol. Kérdezõ olvass utána, ne itt a nagy állatbarátok véleménye alapján dönts. Mondjuk egy tök ismeretlen emberrõl van szó, én is ilyen lazán nyilatkozhatnék, végülis lesz.rom, h mi lesz a babájával. De nem hiszem, h neked mindegy.
Toxoplazma fertõzés esélyes, de minél késõbb kapod el, annál kisebb az esélye, hogy bajt okoz. Keress rá a neten. Az nem igaz, hogy csak ürülékkel terjed, mert el lehet kapni mosatlan zöldséggel, gyümölccsel, illetve nyers hús tapogatásával is, akkor is, ha a környéken nincs macska.
Akkor az én orvosomtól vissza kellene venni a diplomáját, mert még a 30. hét környékén is küldött toxoplasma szûrésre.
Utolsó vagyok, persze az állatorvos azért elengedhetetlen ilyenkor :) MEgtartjátok õket? Nekem van lakásban kutyám és cicám is, alig várom, hogy babám is legyen és együtt legyünk egy nagy boldog család :)
Kertes házba laktok? Ha igen akkor inkább valami melléképületbe illetve kint legyenek.Én annó bentrõl kiszokattam õket, és végül kinti cicák lettek.
Vigye a párod el õket állatorvoshoz, majd õ megmondja mik szükségesek nekik, te ne érintkezz velük és az almukkal. Amúgy én sem hagytam volna õket kint, mert valami idióta kitette õket.
A kérdező hozzászólása: Azert mert kinnt voltak az utcan barmikor eluthette volna oket egy auto....
Ha nem érintkezel velük akkor nem veszélyesek, ha már megszokták nálatok (pár nap alatt) kitehetitek, de olyan helyre, hogy legyen hova behúzódniuk!
36 hetesen már nem lehet gond, de a biztonság kedvéért ne símogasd õket, és különösképpen ne érintkezz az ürülékükkel. Inkább cserélje a párod az almot alattuk. Amúgy a toxoplazmán kívül másfajta betegséget is terjesztenek, így jobb az óvatosság. Aztán meg a születendõ kisbabára is jelenthetnek veszélyt, így inkább különítsétek el a cicákat a lakásban a baba-mama szekciótól.

Másnak is bedagad a húgycsőnyílása, ha a boxerrel tartósan érintkezik?

Tehát, ha a boxerhez ér pár percig a makkom vége, akkor ott bedagad. Kb mindig így volt, mióta az eszemet tudom. Neten nem találtam róla semmit, hogy ez mi lehet. Valaki valami tipp?

Legjobb válasz: Azt hogy? Nincs fitymád, vagy csak gyakran áll fel?

Azt hogy? Nincs fitymád, vagy csak gyakran áll fel?
Nem gondolom hogy ezt a boxer gatya okozná .Azt sem hiszem , hogy olyan okos pö**öd lenne, még azt is tudná milyen tipusú gatyát veszel fel .Errõl nem is fogsz semmit találni, mert ez nagy valószínûséggel csak nálad fordulhat elõ .
A kérdező hozzászólása: Nem csak a boxertõl, bármilyen ruhától, csak mondjuk téli kabáttal viszonylag ritkábban érintkezik a farkam, mint az alsógatyámmal. Nyugalmi állapotban ugye takarja a fityma, de ha merev, és hátracsúszik a bõr, akkor irritálja bármilyen ruha.

Ha tyúk ürülékkel érintkezik a gyerek, elkaphat valamit?

3 éves fiammal, falun voltunk rokonlátogatások, elöször.... Mikor indultunk megfogta a tyúk ürülékét... sima vizzel tudtam csak lemosni a kezét... mikor hazaértünk kb fél óra múlva tudtam lemosni szappannal... Lehet ettől valami baja? Gondolom a tyúkoknak nincs semmi baja hisz, normális körülmények közt tartják, őket, meghát ettek már belőlük, hisz ezért tartják.

Legjobb válasz: A szalmonella lappangási ideje 1-2 nap. és ez nem próbálkozás! Senki nem mondta,h halálos beteg lesz,de el lehet kapni bizonyos betegségeket a tyúkszartól! De ha,úgy gondolod,h senkinek semmi baja nem lesz tõle, jó étvágyat hozzá!

A szalmonella lappangási ideje 1-2 nap. és ez nem próbálkozás! Senki nem mondta, h halálos beteg lesz, de el lehet kapni bizonyos betegségeket a tyúkszartól! De ha, úgy gondolod, h senkinek semmi baja nem lesz tõle, jó étvágyat hozzá!
Nem lesz semmi baja.
Ha tiszta vízzel rögtön lemostad már sokat tettél.Elkapni elméletileg elkaphat valamit(a székletben még az egészséges élõlények esetén is vannak kórokozók), de a bõrén keresztül nem.Reméljük a kezét nem vette a szájába!
Jaj ne problémázzatok már ezen annyit. Édesanyám is evett tyúk ürüléket azt még mindig él...
A kérdező hozzászólása: Mármint amikor jöttünk haza biciklivel... :)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy nem láttam , mert biciklin úgye hátam mögött ült... :/ Hát remélem nincs semmi baja, ahogy hazaértünk átöltöztettem, megmosdattam... Szalmonella lappangási ideje?
Ha a szájába vette a kezét, akkor elvileg elkaphatja a szalmonellát. Ha belegondolsz, mikor ilyen szalmonellabotrányok vannak, azok attól szoktak lenni, menzákon, mert nem mossák le rendesen a tojást, és feltörés közben belekerül az ételbe. Ha nem vette a szájába a kezét, akkor tutibiztos hogy semmi baja nem lesz egy kis tyúksz.rtól :)
Túlzásba esett az utolsó elõtti, de röhejes, hogy egy állat ürülékétõl féltitek a gyereket, miközben naponta 40-50 vegyszer, mérgezõ anyag a megengedett érték tízszeresével bombázza õket. Az ivóvíz és az élelmiszeripar pedig még szóba sem került. Sebaj, sok boldogságot a kis steril betondzsungeletekben!
Vidéken élek és nem félek a kosztól, de a tyúkszar egy kicsit több annál. Olyan kórokozók lehetnek benne(pl.szalmonella), ami halálos betegséget okozhat.
A kérdező hozzászólása: Én bár városban élek, nem féltettem a portól, kosztól, homoktól a gyereket.... de azért az állatürülék más.... ha azért meg kell szólni mert a "kakitól" féltem a gyereket .... hát nagyon sajnálom az illetõ gyerekeit!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!