Találatok a következő kifejezésre: Ha a épen marad, (9 db)

Ha a gumi épen marad, át tud hatolni a falán spermium?

Tudom hülye kérdés, de értelmes válaszokat kérnék. És vízben hogy viselkedik a gumi? Gyengül a véd?hatása? Tudom szappan, meg tusfürd? hatására szakadékonyabb lesz.

Legjobb válasz: Ha ép marad, akkor tuti nincs gáz, tehát a spermium nem tud áthatolni.

Ha ép marad, akkor tuti nincs gáz, tehát a spermium nem tud áthatolni.
A spermiumok ép gumin nem tudnak áthatolni, de vízben semmiféleképpen sem ajánlatos gumit használni: a meleg víz, a vegyi anyagok mindenképpen ártalmasak, de a legerõsebb érv ez ellen, hogy nagyon könnyen lecsúszik! Szerintem nem éri meg ilyennel próbálkozni, könnyen rossz vége lehet...
Az olajos bázisú szerek gyengítik a legjobban. A létrejött mikrorepedéseken asszem spermiumok nem tudnak átjutni, de azokon keresztül simán el lehet kapni nemi betegségeket.
Nem juthat át, hiszen a gumi alap feladata hogy a nemkívánt terhességet megelõzze. (És természetesen a nemi betegségektõl megvédjen)
Ép gumin nem tud áthatolni a sperma. A vízben pedig tényleg könnyen lecsúszik a gumi és gyengül a vegyi anyagokra az erõssége is.
dehogy tud athatolni.
Legalább õ nem azt írja, mint a többség: "nem volt gumink, de idõben kihúztam, lehet terhes?" :D
Aki ennyire parázik, annak nem való a szex. Ne haragudj, fontos a védekezés, de így, hogy még az mellett is rettegsz, hogy lehet élvezni? 19F
Igen, gyakorlatilag esélytelen.
Ha volt gumi + még ki is húztad, akkor már csoda kell, hogy gyerek legyen.
A kérdező hozzászólása: Lehet élvezni :) Köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam.
akkor a parázós fórumba írj leközelebb, itt már 657256234 ilyen kérdés van. tudod, a keresés csodákra képes. különben is, kit érdekel h mit csinálsz a pároddal? parázz máshol legközelebb

Tegnap az 5 hónapos kismacskám kiesett a 3. emeletről, túlélhette? Milyen súlyos lehet a sérülése? Hazatalál, ha épen maradt?

az a problémánk, hogy nem tudjuk hogy leesett-e vagy csak átugrott másik erkélyre mert közel vannak egymáshoz, bár a szomszédok nem látták.nyoma nincs lent hogy leesett volna, körbejártuk a környéket de még a táljának a csörgetésére se jött el?.vajon hazatalál legalább a panelhez?a macskák vissaztérnek? mert mindenhova képet ragasztottunk ki róla, szóval ha megtalálja valaki felismeri.

Legjobb válasz: A miénk is leesett. Szintén a 3.-ról. 4 nap múlva lett meg. Nem ment messzire és semmi baja nem volt csak félt elõjönni a bokrok közül. Ráadásul a miénk nem fiatal hanem öreg, 15 éves macsek.

A miénk is leesett. Szintén a 3.-ról. 4 nap múlva lett meg. Nem ment messzire és semmi baja nem volt csak félt elõjönni a bokrok közül. Ráadásul a miénk nem fiatal hanem öreg, 15 éves macsek.
Sajnos a mienk is kiesett a 4-rõl és el is pusztult :(
Az enyém egy évesen esett ki az 5.-rõl.Õ nem tudott elmenni, ott fekudt, amig leértem érte, elvittem orvoshoz, aki azt mondta, hogy ha túléli az éjjelt, akkor megmarad, pedig vér jött a szájából meg az orrából.Õriztem egész éjjel, reggelre jobban lett, de azóta csak 6 élete van....:-)))
Ismerõsömék macsekja is hármat lépett az ablakban, pedig csak kettõt kellett volna, õ a 4.rõl esett le.Az esés után még élt, de nagyon hamar meghalt.
Az én 6 hónapos cicám is leesett a 2-ik emeletrõl a betonra. Az õ esésének sem volt nyoma, de az orvosnál kiderült, hogy gerincsérülése van. Az orvos az elaltatást javasolta, mert lebénult a hátsó két lába. A fiam nem engedte, bízik a felgyógyulásában. Azóta (2 hónapja) pelenkázva van a cica. Csak húzza a hátsó két lábát. Alomra sem tud menni a bénulás miatt. Nem tudom meddig fog így élni, de nem ideális sem a cicának, sem nekünk. Sajnos csak a szerencsén múlik, hogy lesz-e baja a cicának. Ha megúszta, pár nap múlva elõkerülhet.
az enyém is tegnap kieseta 4.rõlnem találtuk meg pár órával késõb kideróült h egy szomszéd találta meg elvite rögtön dokihoz és így nem let súlyos csak kitört egy foga és megsérültaz állána bõr avgyis kicsit levált neki viszakel varni és rendbe jöön...
Hát ez fura. Nem tudom, talán menj el máshova is vizsgáltasd meg, hátha mégis ott van az, csak kicsit arrább ment, vagy ilyesmi :)

árulják a tescoban a crysis 2-őt? és ha igen akkor menyi mert játszottam már vele multin csak ép betaval és az lagolt ezért szeretném megvenni elörre is kössz

Legjobb válasz: Ja, már tuti lehet kapni. Egyébként inkább ezzel kellene játszanod. Sokkal inkább neked való. http://www.ababook.hu/book_images/53a/999640253a.jpg

Ja, már tuti lehet kapni. Egyébként inkább ezzel kellene játszanod. Sokkal inkább neked való. http://www.ababook.hu/book_images/53a/999640253a.jpg
A kérdező hozzászólása: bocs a hibákért de siettem
és miért nem csinálsz egy saját szerót?
A kérdező hozzászólása: mer nem tudom hogy kell és nem nagyon szeretek hirdetni :)
Micsoda problémák.....
Azon már én is gondolkodtam, hogy azok a népek, amelyeknek ismerem a himnuszét a himnuszukban mind az elért sikereket emlegetik és a dicsõséget... Erre a hülye magyar a himnuszban is csak sírni tud, hogy de szar nekünk... Ettõl még büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok és ennyi szopás után még mindig itt élünk ebben a kicsiny országban, de attól még érdekes elgondolkodni rajta...
A hinusz NEM osztrák zenén alapszik. Magyar zene, amelyre legfeljebb hatott a nyugati kultúra. A népdalaink szinte mindegyike Erdélybõl való. Erõsen érzõdik a dallamvezetésükön a román disszonáns dallam hatása. Ezt különösen a csángó daloknál lehet megfigyelni. Ezért nehéz nagyon énekelni õket, és ezért sokan nem is szeretik a népdalokat. Ilyen jellegû himnusz elég borzalmas lenne. Hagyjuk meg a népdalokat a népmûvészeknek. Már akik tényleg szépen tudják õket elõadni!
Ez olyan himnusz, amit még a kommunisták sem váltottak le, pedig õk aztán nem voltak valami hírhedt vallásbarátok. Bár állítólag Kodályt megkérték, hogy írjon újat, õ vállrántva csak annyit mondott: jó a régi. Most nehogy már csak azért leváltsuk, mert új alkotmányunk lesz...
"Akkor mi miért szégyelljük a mi népzenénket? Mert vannak benne cigány elemek is?" Ki szégyelli? Egyszerûen vannak dolgok, amik már ilyenek. Szerintem legyen osztrák komolyzene a himnuszunk, amit annyi fontos eseményen játszottak le, és minden 2. ember felismeri, minthogy egy orbán által megkomponált himnusz2 kíséretében felhúzzák a matyóhímzéses kereszt alakú lobogót.(nem politikai célzás, csak netessék piszálni a himnuszunkat)
A kérdező hozzászólása: Én sem támogatom, hogy új alkotmány legyen, de ha lesz, akkor abban legalább lehetne jobb, hogy vidámabb himnuszunk lesz.
A kérdező hozzászólása: Attól, hogy magyarok írták, attól még osztrák stílusú komolyzene. Nekünk is van egy egyedi zenei stílusunk, ahogy más népeknek. A németeknek is pl. a kocsmai ének a saját stílusuk és a himnuszuk is gyakorlatilag egy kocsmai dal. Akkor mi miért szégyelljük a mi népzenénket? Mert vannak benne cigány elemek is?
Miféle osztrák komolyzenérõl beszélsz? Én nem értek a zenéhez de Kölcsey költeményét zenésítették meg!És Erkel zenésítette meg!Akkor a Bánk Bán is osztrák zene?
Ja, vegyünk példát a szlovákokról, õk is egy magyar népdalra írták a himnuszukat :) Azért nem, mert a Himnusznak elõbb volt szövege, mint zenéje. És nem lehetett ráhúzni egyik népdalra sem, így komponálni kellett hozzá. És szerintem ez még mindig sokkal jobb, mint pl. a franciák Marseillaise-e, amely egy harci induló, Istenrõl szó sincs benne (pedig a himnusz mint mûfaj ezt megköveteli), nemzetrõl szintén, a hazáról sem a klasszikus értelmében, de azért a sovinizmus megvillan benne.
na csak ne adj ötleteket az alkotmányozóknak
Ez a magyar himnusz egyedülisége ha így mondjuk. A himnusz és a szózat kiválóan kifejezi a magyar nép mai gondolatait.
Kölcsey kifejezetten egy kanásznóta dallamára írta a Himnuszt.Szóval a szándék meg volt, mi pedig, akármi is lenne a himnuszunk, úgyis elégedetlenkednénk, hogy miért nem inkább ilyen meg olyan. És örülhetünk, ha ez a legnagyobb problémánk :)
"vannak benne cigány elemek is" Naszép.. annyit sem tudtok, hogy a cigányzene dolgozik magyar népzenével egyéb népek zenéivel egyetemben? Igazi világzenét hoztak létre, DE nem a magyar zenében vannak cigány elemek, hanem a cigányban magyar elemek. Egyébként én szeretem a himnuszunk. Ha meghallgatod más népekét, rá fogsz jönni, hogy a legtöbb meg sem közelíti erõben és hangulatban a mi bús himnuszunk ( himnusznak nem követelménye, hogy Istent emlegessék, azok az idõk elmúltak: szólhatnak eszmékhez és bármi máshoz) Egyébként a vershez szerinted lehet vidám zenét adni? A bécsi udvari zenére meg sokat hatottak a magyar zeneszerzõk...
Tudod az 1840-es években az osztrák zene volt a mai pop/rock/rap. Akkor ez volt a divatos, nem is ok nélkül. Másrészt ha tudnád, a német himnuszt valójában Ausztriának írta Haydn (persze felkérésre), és a zenét átvették a németek. Nem sok köze van az ivósnótákhoz. Másrészt van népzene, de most hasonlítsd már össze, hogy a reformkor, a 150 éves török uralomról neked a Három szabó legényke c. zene dallama jut eszedbe? Komolyság emberek, szerintem a himnuszunk pont TÖKÉLETES, nem kell mindennek agyonmagyarodnia, másrészt ha egy normális embert megkérdezünk, hogy mi baja a Himnusz-szal, akkor nem az lesz a fõ problémája, hogy: A bécsi klasszicizmus elemeivel tûzdelt, Erkel által komponált kavalkádban nem hallani tisztán a Csínom Palkó c. örökzöld slágernóta akkordjait. Leginkább az a baj vele, hogy lassú, és ezért unalmas, ellenben a román himnusszal, ami gyors, szép és hangzásra is jó (én nagyon meglepõdtem). Pont az zavart benne, hogy semmit nem mond érzésre. Nem hat. Nem mond semmit, aminek köze lenne a román tudathoz. Persze, harcra, de a szomorúság is megjelenik benne. Ettõl függetlenül nem érzek benne mást, mint a Marseilles román változatát, ami az érzelmeket tekintve ugyanebbõl áll, mégis érzõdik rajta, hogy "francia". A magyarban pedig ott vannak a szomorú események sorozata, de mégis van egy pillanat, amitõl magasabb lesz egy román himnusznál. Aki ezt nem érzi, azt sajnálom a legjobban. A magyar himnusz a legszebb, és semmi más nem tudná helyettesíteni. Ezért is nem fogja senki megváltoztatni.
Tenyleg nem tudom ki bajotok a Himnusszal ugy latszik most ez a mizeria lesz napirenden... Szerintem ugy jo ahogy van en mindig elezrekenyulok ha meghallom a kezdo dallamot. Pedig en egy liberalis a jobbikosok szemeben amolyan antimagyar, zsidoberenc vagyok. Es azert ne felejtsuk el azt a korszakot sem amiben irodott... szerintem ugy tokeletes ahogy van aki verbunkost vagy palotast akar hallgatni inkabb mulasson ne pedig sirva alljon vigyazba...
Miért fáj neked a Himnusz zenéje??? Szerintem igen is illik a vershez is és a történelemhez is... Ha meghallom, valahol mindig könny szökik a szemembe, örömkönny, és büszkeség hogy MAGYAR vagyok...
Talán dobjál egy emailt a nagytekintélyû Alkotmány-elõkészítõ Eseti Bizottságnak. Most, hogy kõ kövön nem marad a közjogi rendszerünkben, és Kövér házelnök úr szerint a régi alkotmányból csak a fõvárost veszik át, teljesen aktuális ez a felvetés. Úgyis megváltoztatják a zászlót és a címert, akkor nosza, változzon a himnusz is! Új rendszernek új himnuszt az új zászló és címer mellé! (Jelzem, hogy a Himnuszt még Rákosi se merte megváltoztatni, bár felmerült benne, de Orbán még egy nála is bátrabb ember.)
Ja, és enne a kérdésnek semmi köze a politikához, nem is szabadna, hogy ebben a kategóriában legyen. A Himnusznak semmi köze a (párt)politikához!
Valójában a Himnusz magyar népzenére épül, próbáld meg elénekelni a szövegét a "Megismerni a kanászt..." kezdetû népdalra. Más kérdés, hogy miért pont egy disznópásztorokról szóló dal ritmusára kellett írni a himnuszt...
Próbáld meg vmelyik dallamára felénekelni. :) Nem hiszem, hogy a magyarok szégyellnék a kultúrájukat, csak most nem ez a "divat" (igaz öltözködés terén megjelentek már a motívumok).
"Õseinket felhozád Kárpát szent bércére, Általad nyert szép hazát Bendegúznak vére. S merre zúgnak habjai Tiszának, Dunának, Árpád hõs magzatjai Felvirágozának. Értünk Kunság mezein Ért kalászt lengettél, Tokaj szõlõvesszein Nektárt csepegtettél. Zászlónk gyakran plántálád Vad török sáncára, S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára." Ennyit arról hogy mennyire gyászos a magyar himnusz.Valóban több benne a negatív elem , mert a történelmünkre is ez jellemzõ. És ezt nem lehet , egy általában vidám népdal dallamára énekelni, mert elég hülyén nézne ki. Jó ez így , engem is meghat a himnusz pedig én sem vagyok egy "nagymagyar"
mert sajt, és kerek a hold
heti 1 elég
be fog zsírosodni, és akkor minden nap moshatod
A kérdező hozzászólása: Ezt hogy érted ? Nem a tövére kenem a pakolást, akkor sem jó ?
Max heti 1 elég mert a túl sok pakolás legalább olyan rossz, mint a túl kevés.
A kérdező hozzászólása: De miért ?
nem tudok költségvetés készítésrõl - talán a JT -k átmacerált könyvében van?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3.válaszoló! Érdekes ember vagy te. Pont te beszélsz arról hogy megfelelõ alapra kel építkezni aztán meg elismered hogy nem építkeztél megfelelõ alapra. Ugyan is azt írtad hogy: "Jézus azt a parancsot adta..." Aztán itt már elismered hogy: "S Jézus sem adott erre parancsot, ahogy írtam, de egyesek szeretnek elsiklani az írások felett, ..." Hát te pont elsiklottál e felett a dolog felett. Mert én nem véletlenül kérdeztem rá erre a dologra. "Azt írtam, hogy Jézus egy megállapítást közölt arról, hogy mennyire komolyan kell venni a keresztény életet." Nem te azt írtad hogy ezt parancsba adta. "Nem készítették fel rendesen, lehetséges, hogy csak gyorsan megkeresztelték, hogy legyen valamilyen "vallású" aztán meg magára maradt, és ide jött segítséget kérni." Bizonyára Pétert sem készítették fel elég alaposan mert 3-szor tagadta meg Jézust. "Az ott levõ pásztorok akik oktaták, vagy vezetik a gyülekezetet hol vannak ilyenkor, hogy egy "Bárányka" bajban van..." Vajon ez a bárányka kért e segítséget a pásztoroktól? Mert ha nem akkor nem biztos hogy észre veszik. Fõleg egy nagyobb létszámú gyülekezetben. Meg az is elõfordulhat hogy titkolja hogy õ ilyen problémával küzd. Azért elképesztõ hogy szinte nulla információval rendelkezel de te még is mindent átlátsz. Tudod nem minden az a felkészítés. Ha tényleg csak a felkészítésen múlna akkor Jehova tanúi között nagyon kevés esetben kellene alkalmazni a kiközösítést. De rengeteg fiatal él kettõs életet s amikor lebuknak akkor kiközösítik õket. De persze nem csak az õ korosztályuk az érintett s igen csak magas a kiközösítések száma. Szóval vagy hatalmasat hanyatlott a felkészítés Jehova tanúinál vagy pedig vannak itt más tényezõk is a felkészítésen kívül. "Nem engem kell itt mocskolni, meg a Testvéreimet, hanem utána kellene járni, hogy mit jelent kereszténynek lenni, és nem csak beszélni." Te mivel vagy különb? "Mindössze segítséget szerettem volna nyújtani neki, mert nem ismeri azokat a fontos alapelveket amiket egy kereszténynek alkalmaznia kellene ha baj van." Segítséget szerettél volna nyújtani?!!!!!! Ez most komoly? Ez lenne a segítség? "Sajnos mint sok egyéb ez is tanításbeli eltérést mutat, mert vagy nem olvasták, vagy nem értik, mit jelent Isten gyülekezetét vezetni, és arra vigyázni. a számadás napján hogyan fognak az emberekkel ezek a személyek elszámolni?...."
jézus csak egy ember volt, aki köré mindenfélét hozzámesélnek. Nem kell követni egy halott ember parancsait.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tévedés Egy Jehova Tanúja nem ad parancsot semmire. S Jézus sem adott erre parancsot, ahogy írtam, de egyesek szeretnek elsiklani az írások felett, hogy balhét kreáljanak. Azt írtam, hogy Jézus egy megállapítást közölt arról, hogy mennyire komolyan kell venni a keresztény életet. Mert aki csak egy hirtelen fellángolásból lesz "keresztény" annak nincs szilárd alapja, és a nehézségek idején eleshet. Nem készítették fel rendesen, lehetséges, hogy csak gyorsan megkeresztelték, hogy legyen valamilyen "vallású" aztán meg magára maradt, és ide jött segítséget kérni. Az ott levõ pásztorok akik oktaták, vagy vezetik a gyülekezetet hol vannak ilyenkor, hogy egy "Bárányka" bajban van... Nem engem kell itt mocskolni, meg a Testvéreimet, hanem utána kellene járni, hogy mit jelent kereszténynek lenni, és nem csak beszélni. Mindössze segítséget szerettem volna nyújtani neki, mert nem ismeri azokat a fontos alapelveket amiket egy kereszténynek alkalmaznia kellene ha baj van. /Jó tanítója Volt/ :(
" mert olyat vállalt amit nem tud végig csinálni, " Az édes Jézus, a szelíd kegyes Krisztus NEM törõdik a vállalkozásokkal és a költségvetésekkel. Ki vagy? azt hiszem, azt azért megkérdezi. Jó éjszakát mindenkinek!
tehát jól sejtettem, Jt. Tehát nem Jézus, hanem Jehovatanúja azt a parancsot adta, hogy a követõje akkor keresztelkedjen meg, ha már erõs alapra épít stb stb
Bocsánat, és ez nem parancs, hanem egy megállapítás, arra nézve, hogy aki félvárról veszi a keresztényi életet, és elesik, az szégyenbe marad, mert olyat vállalt amit nem tud végig csinálni, mert nem gondolta át a helyzet komolyságát.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szervusz. A választ Én írtam, és csodálom, hogy az elõttem szólók, nem ismerik ezt a bibliai szemléltetést. (Lukács 14:27-33) 27 Aki nem hordozza kínoszlopát, és nem jön utánam, nem lehet a tanítványom. 28 Például ki az közületek, aki, ha tornyot akar építeni, nem ül le elõbb, és nem számítja ki a költségeket, hogy lássa, telik-e neki arra, hogy elkészüljön vele? 29 Különben lehet, hogy megveti az alapját, de nem képes befejezni, és a szemlélõk esetleg mind gúnyolódni kezdenek rajta, 30 ezt mondva: »Ez az ember elkezdett építkezni, de nem volt képes befejezni.« 31 Vagy melyik király az, amelyik hadba vonul, hogy megütközzön egy másik királlyal, de nem ül le elõbb, és nem tart tanácsot, hogy vajon tízezer fõs katonasággal szembe tud-e szállni azzal, aki húszezerrel jön ellene? 32 Ha ugyanis nem tudja megtenni, akkor amíg az még távol van, követséget küld ki, és békét kér. 33 Így biztosak lehettek abban, hogy senki sem lehet a tanítványom közületek, aki búcsút nem mond mindennek, amije van. ezek a versek arról szólnak, hogy fel kell készülni mindenre ami a keresztény élettel jár, mert ha váratlan jön egy üldözés , vagy egy próba akkor maradjunk szilárdak. Amikor pedig valaki kereszténynek készül, annak fel kell mérnie, hogy tudja e ezt az életet vállalni, mert nem a keresztelkedés menti meg az embert, hanem az erõs hite megfelelõ cselekedetekkel
Ilyet nem ír a Biblia.
Én mit katolikus pap, azt mondom hogy nem ír ilyet a Biblia. Isten áldjon benneteket és boldog karácsonyt kívánók mindenkinek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!