Találatok a következő kifejezésre: Ha a épen (128 db)

1-2 óra.
Szia! A kérdésre válaszolva: lehet. Nem akarlak megijeszteni, de nekem most volt epemûtétem, tegnap jöttem haza a kórházból. Múlt héten ettem egy szelet tortát (tejszínhab) és utána 5 napig minden egyes nap görcsöltem, de nagyon erõsen, már enni sem tudtam semmit. Elmentem a háziorvoshoz, aki mondta, hogy azonnal menjek be a kórházba a sebészeti szakrendelésre, mert be vagyok sárgulva. És tényleg, a bõröm színe és a szemem fehérje is egyre sárgás színûbb volt. A sebészeten kértek egy labort és egy hasi ultrahangot, ami beigazolta a gyanút: el volt záródva az epehólyagom, benne az epeváladék besûrûsödött, sürgõs mûtétet hajtottak rajtam végre másnap. 3 pici lyuk és 2, 5 nap múlva itthon pihengetek az ágyamban. :) Viszont elmondta a fõorvos, hogy nagyon veszélyes a mûtét halogatása. Én is ezt tettem és szerinte a 24. órában mentem már, mert órák kérdése volt és kidurrant volna a hólyagom. Akkor viszont hasi katasztrófa van és azt nem mindenki éli túl. A mûtét után 2 hónapig még diétázni kell (ugyanazokat kell kerülni, mint mûtét elõtt) és 3-4 falat után félóra szünetet kell tartani evésnél. Utána viszont tényleg bármit lehet enni. Ha tudtam volna, hogy ez a mûtét ilyen egyszerû és a görcsökhöz képest ilyen csekély szenvedéssel jár, akkor már a legelején elmentem volna kivetetni! Remélem segítettem! :) 23/L

Ha a BME VIK (villany) 1. félévében nem sikerült teljesítenem a Matek A1 (analízis) tárgyat, amire késõbb több másik tárgy is épül, amikre majd szintén épül tárgy, akkor ez milyen következményekkel jár?

Nyilván a kérdés több részbõl áll. Mivel a tárgyat a nem teljesítése esetén a következõ félévben fel lehet venni ismét, akkor a csúszás mindenképpen 1 félév, persze abból adódóan hogy a tárgyra több tárgy is épül majd ezt követõen, amiket így szintén 1 félévvel a mintatanterv után kezdhetek el (keresztfélév). Ez persze eredményezi azt is, hogy a 2. félévben kevesebb tárgyam lesz mint alapesetben lenne, de az A2 helyett A1-et tanulhatok ismét. A szakirány választás szintén csúszik egy félévvel. Emiatt a sok csúszás miatt az egész tanulmányi rendszerben egy hatalmas kavarodás lesz, van mikor kevesebb tárgyam lesz a többiekhez képest, azaz kevesebb kreditet tudok teljesíteni. Így tapasztalatlanul elsõsként nem tudom mi ilyenkor a helyzet. Könnyebb lenne a kérdés egy számtud vagy egy anyagtud elbukása esetén, amikre nem épül semmi a következõ félévben. Így viszont nyilván amellett hogy a helyzet nem elõnyös, nem tudom hogy léphet-e fel valami további probléma a BSC elvégzésében, ami valamilyen módon korlátozna a diploma megszerzésében. Persze nyilván az korlátozhat ha továbbra is lenne még tárgy amit elbukok, de az aktuális helyzetbõl indulok ki, a lehetõ legjobb esetet feltételezve. Ami még nem tiszta nekem, hogy ha most elbukok x kreditet emiatt, akkor az egész éves kereditszámot nézve kiesnek a következõ félév tárgyai, szóval kötvál tárgyakkal kellene helyettesítenem azokat vagy hogyan? És kell tartanom önköltségesbe való átsorolástól, emiatt?

Legjobb válasz: Csííííícska... Önköltségesbe akkor kerülsz át ha két félév alatt nem teljesíted az elõírt kreditek felét. Én elmennék passzívra és jövõre újra megpróbálnám, mert villanykar elég szopójárat tud lenni, ha nem tudsz rendesen integrálni meg deriválni.

Csííííícska... Önköltségesbe akkor kerülsz át ha két félév alatt nem teljesíted az elõírt kreditek felét. Én elmennék passzívra és jövõre újra megpróbálnám, mert villanykar elég szopójárat tud lenni, ha nem tudsz rendesen integrálni meg deriválni.
A kérdező hozzászólása: Nincs gondom az integrálás-deriválással. Az elsõ zh nem lett meg, mert arra nem készültem. A másodikra hullaként mentem el, és emiatt az sem jött össze. Amit eddig vettünk annak nagy részét már korábban is tanultam, nyilván minden felelõsség magamra hárul hogy elcsesztem. De vedd figyelembe hogy nem vagyok túl jól informált a dologból, ezért is kérdeztem meg. Na most a szimpla logika alapján kérdezem: Ha elmennék passzívra, akkor a passzív félév nem számítana bele abba az egy évbe ami alatt a kreditek felének meg kell lennie?
Nos egy tárgy elbukása miatt még nem javasolnám, hogy azonnal passzívra menj. Arra viszont figyelj, hogy az önköltségesre kerülésnél csak az utolsó 2 félévedben teljesített MINTATANTERVI tárgyakat nézik, azokból kell meglennie a 30 kreditnek (60/2 kredit TVSZ szerint). Az ösztöndíjindexedet kötvál ill. szabvál tárgyakkal is tudod javítani. A csúszás miatt sem kell különösebben aggódnod, nagyon sokan csúsznak :D + ha 7 félév alatt végzed el az sem tragédia, csak arra figyelj hogy a Hallgatói Szerzõdés? (nem tudom pontosan hogy mi a neve) szerint meghatározott idõbõl ne csússz ki, mert akkor már fizetned kell. Ja és ne itt tedd fel az ilyen kérdéseid, hanem ott a levlista és a fb csoport(ok).
A kérdező hozzászólása: Persze, tudom hogy ott kellene kérdezni, csak itt anonimitásba burkolózhatok, mert be kell valljam hogy ennél többre számítottam saját magamtól. Viszont akkor nekem most amiatt hogy 3 tárgyat nem teljesíthetek a második félévben aggódnom kellene, mivel így egyel több félév közt oszlanak meg a tárgyaim, szóval adott két félévben nem tudok maximálisan 60 kreditet összegyûjteni csupán mintatantervi tárgyakból. Bár nem tudom hogy ez azt jelenti-e hogy gyakorlatilag innentõl a bukás kizárva bármely tantárgyból.
Nézd elõször is a bukás nem akkora szégyen, képzeld, a legtöbben ide úgy jönnek h addig 5ös átlaguk volt, és hát én nem sok olyanról tudok, aki ezt a szintet itt is tudta hozni. De ha nem kérdezel nem kapsz választ, szóval tessék használni a fb-ot és a levlistákat, ha szégyenled az eredményed, az a te bajod, de emiatt nem fognak lenézni a többiek (aki lenéz azzal meg nem kell foglalkozni, saját magát minõsíti a viselkedése). A másik: kicsit tessék önállósodni, pl: megnézed, hogy így mennyi mintatantervi kreditet tudsz összeszedni nyárig, és máris tisztában vagy vele, hogy mennyit bukhatsz még, hogy ne kerülj 30 kredit alá. A 60 kredit az optimális eset (nem buksz) szerint kiszámolt mennyiség, de ha nincs meg, nem baj, csak ne kerülj 30 alá. 1 tárgy elbukása (akármi épül rá) még nem jelenti, hogy esélyed sincs. Javaslom böngészd át a villamosmérnök mintatantervet (kth honlapján fenn van), abban benne van, hogy mi mennyi kredites. Mellesleg ösztöndíjhoz, szakirányhoz és kolihoz kell a minél több kredit, 10 kredit szabvál és 10 kredit kötvál tárgy teljesítése pedig feltétele a diplomának, szóval nem árt ilyeneket is felvenni. Ja és nem oltani akarlak, vagy ilyesmi, de ez az oldal nem azért lett kitalálva, hogy ilyen jellegû kérdéseket tegyenek fel, mert alapból nem nagyon nézi olyan, aki érdemben válaszolni tud. Az elõzõ hozzászólóval viszont egyetértek, ha buktál, az azt jelenti, hogy nem tudod eléggé az anyagot (ne áltasd magad azzal, hogy csak azért nem jött össze mert fáradt voltál stb...). De sebaj majd legközelebb többet/hatékonyabban készülsz. Ha mégis a passzív félév mellet döntesz, akkor az nem fog beszámítani és majd csak jövõ télen nézik meg neked, hogy megvan-e a 30 kredit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, abszolút értelek, és igazad is van abban amit mondasz (már hogy ez a hely elég rossz ötlet ilyen kérdéshez). A többirõl azóta informálódtam, igazából sokáig azért aggódtam még, hogy analízisbõl nincs kereszt félév, de elvileg van, és ezzel így nem lenne olyan gond ami miatt ki kellene hagynom a következõ félévet. Szóval inkább nem szakítom meg a tanulást, a második félévben 3 tárggyal lesz kevesebb, és lesz egy olyan tárgy amit már addig is tanultam. A kreditek összejönnek ha jól haladok a többi tárggyal, és a 2. illetve a 4. félév így elég szellõs lesz nekem. De mivel az állam 12 félévet támogat és a BSC, MSC együttesen 11 félév, ezért még pont tûréshatáron belüli a csúszás. Innentõl már csak felfele mehetek, vagy különben azt hiszem nincs keresnivalóm itt, ez már egyértelmû.
Na hogy sikerült, vagy hogy állsz most, mi lett végül? Valószínûleg veled járok egy helyre (vik info-s vagyok), nekem is ez az elsõ évem (most ugye a 2. félév vizsgáira készülök) és kíváncsi vagyok hogy döntöttél.

Epe műtét után ha a tejbegríztől nincs bajom akkor ihatok tejeskávét is?

Legjobb válasz: Kávét? Epemûtét után? Na, téged is "jól" felvilágosítottak... Egyébként azt ehetsz/ihatsz utána, amitõl nem vagy rosszul. A kávé általában nem ezek közé tartozik.

Kávét? Epemûtét után? Na, téged is "jól" felvilágosítottak... Egyébként azt ehetsz/ihatsz utána, amitõl nem vagy rosszul. A kávé általában nem ezek közé tartozik.
Kávét??? Kizárt!

Ha a gumi épen marad, át tud hatolni a falán spermium?

Tudom hülye kérdés, de értelmes válaszokat kérnék. És vízben hogy viselkedik a gumi? Gyengül a véd?hatása? Tudom szappan, meg tusfürd? hatására szakadékonyabb lesz.

Legjobb válasz: Ha ép marad, akkor tuti nincs gáz, tehát a spermium nem tud áthatolni.

Ha ép marad, akkor tuti nincs gáz, tehát a spermium nem tud áthatolni.
A spermiumok ép gumin nem tudnak áthatolni, de vízben semmiféleképpen sem ajánlatos gumit használni: a meleg víz, a vegyi anyagok mindenképpen ártalmasak, de a legerõsebb érv ez ellen, hogy nagyon könnyen lecsúszik! Szerintem nem éri meg ilyennel próbálkozni, könnyen rossz vége lehet...
Az olajos bázisú szerek gyengítik a legjobban. A létrejött mikrorepedéseken asszem spermiumok nem tudnak átjutni, de azokon keresztül simán el lehet kapni nemi betegségeket.
Nem juthat át, hiszen a gumi alap feladata hogy a nemkívánt terhességet megelõzze. (És természetesen a nemi betegségektõl megvédjen)
Ép gumin nem tud áthatolni a sperma. A vízben pedig tényleg könnyen lecsúszik a gumi és gyengül a vegyi anyagokra az erõssége is.
dehogy tud athatolni.

Titeket nem szokott zavarni, ha a párotok ép mással táncol ugynevezett piszkos táncot?

Mert én a multkor egy olyan fiu barátnõjével táncoltam igy és egyáltalán nem bánta. Ellenben ha arra gondolok, hogy az án baratnõm táncoljon igy egy fiuval az nekem egyáltalan nem tetszene, mert csak ne simuljon ugy hozzá.

Legjobb válasz: Ha barátnõd van, akkor neked meg pláne nem kéne így táncolni egy csajjal..

Ha barátnõd van, akkor neked meg pláne nem kéne így táncolni egy csajjal..
A kérdező hozzászólása: Akkor még nem volt.
versenyszerûen, vagy csak simán buliban? versenyen nem zavar. buliban zavarna, amennyiben az tényleg fogdosós cucc.
A kérdező hozzászólása: segget nem feltetlenul de ugy hogy a test egymashoz simul a fiu laba pedig a lany laba kozott.. na meg van mikor a fiu megforditja a lanyt...
Nekem volt már olyan barátom aki azt mondta eltöri a srác kezét.. De volt már olyan is akit egyáltalán nem érdekelt..( õ olyan nyugodt típus volt utána nem engedett ki a kezébõl.. :) 19L
Alapból nem kéne olyan lány, aki bárkivel úgy táncol, az ribanc.
A kérdező hozzászólása: mondjuk a discoba mindenki igy tancol...
Mióta van barátom, azóta nem táncolok más fiúkkal. Ez a megoldás:D Attól még jól szórakozunk a lányokkal, táncolgatunk meg hülyülünk.
És a diszkóban ribanc is a lányok 99%-a.

MINECRAFT sürgös segitség kellene. Nether (pokol) kaput épitettem és nem találom a kiutat, mindig más maptra spawnol ha újat épitek?

tehát pl: amin vagyok map--nether(új kapu épitése)---(új kapu)-----és kiad 1furcsa mapon ami 3map együttesen, a village,havas és valami hegyes map 1ben. hogy juthatok vissza az eredeti mapomra?az eredeti kaput nemtalálom sehol

Legjobb válasz: Sehogy. :S

Sehogy. :S
Nyugi, nem új map, csak nagyon messze. Ami a netherben egy blokk, az a földön 7 blokk távolság.
A kérdező hozzászólása: kösz. haver elmondta hogyha netherben lefele ások sokáig akkor majd meghalok kreativ módban is és bevált
Jah, tényleg :D

Tapasztalt pasit érdekli hogy ép e a szüzhártya ha a csaj valoban szuz csak haznált pl tampont?

ne irjatok hulyesegeket tisztaban vagyok vele hogy a szuzesseget sem tampon sem uveg sem dezodor sem ha kamiont dug fel az ember nem veszi el a szuzeseget csak FERFI NEMISZERV

Legjobb válasz: Épp nem azzal foglalkozom.

Épp nem azzal foglalkozom.
Ennyi év után is itt tartunk? A szüzesség számít?
Az, nagyítóval meg bányászsapkával begyömöszöli magát a puncidba és majd azt figyelgeti... Hány éves vagy? 12?
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok és direkt nm veszovel irtam bocs
Jó leszel Te 12 évesnek is...
A kérdező hozzászólása: bocs csak 3 vagyok
na most mennyi vagy? vagy a matek se megy, nem csak a helyesírás?
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok de ezek nem válazok a kerdesre
De.
Lehet attól függ hogy gyakran tünnek el blockok gyorsan vagy csak néha-néha 1?Ha lassan akkor enderman ha gyorsan nemtudom mi talán bug vagy ilyesmi.
Rakd be a worlguard-ot vagy az izone-t, védd le amit építesz és nem fogják elvinni
Egyszerübb megoldás üsd be a chat-be hogy : /gamerule mobGriefing és már nem képes az enderman rombolni.
Legalább õ nem azt írja, mint a többség: "nem volt gumink, de idõben kihúztam, lehet terhes?" :D
Aki ennyire parázik, annak nem való a szex. Ne haragudj, fontos a védekezés, de így, hogy még az mellett is rettegsz, hogy lehet élvezni? 19F
Igen, gyakorlatilag esélytelen.
Ha volt gumi + még ki is húztad, akkor már csoda kell, hogy gyerek legyen.
A kérdező hozzászólása: Lehet élvezni :) Köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam.
akkor a parázós fórumba írj leközelebb, itt már 657256234 ilyen kérdés van. tudod, a keresés csodákra képes. különben is, kit érdekel h mit csinálsz a pároddal? parázz máshol legközelebb

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!