Találatok a következő kifejezésre: Ha a éjszaka nem (212 db)

Mit csináltok a babátokkal ha az éjszakát nem alussza át?

5 hónapos múlt két héttel a fiam és a mai napig nem aludt át egy éjszakát se! Jó esetben alszik három órát majd felébred és cicizik visszaalszik. De mostanában másfél óránként ébred sirdogál, "dudál" nem alszik magától vissza, cumi, vagy víz nem elég. Már lassan nincs éjszakánk t?le. Nappal sem alszik sokat délel?tt egy fél órát délután meg kb másfél órát. Miért csinálja ezt? Pedig este vacsorázunk is mert ? már nem csak cicizik.

Legjobb válasz: Az én lányom 6 hónapos és még egyetlen éjszakát sem aludt át. Sõt kb. 4 hete 2-3 óránként ébred éjszaka. Addig 9kor szopizott este és utána hajnali 2kor ébredt fel... Én sem értem mi lehet vele:( De nem aggódom. Vedd magad mellé és mikor kéri tedd cicire, és így nem kell hozzá felugrálnod. Legalábbis mi így csináljuk.

Az én lányom 6 hónapos és még egyetlen éjszakát sem aludt át. Sõt kb. 4 hete 2-3 óránként ébred éjszaka. Addig 9kor szopizott este és utána hajnali 2kor ébredt fel... Én sem értem mi lehet vele:( De nem aggódom. Vedd magad mellé és mikor kéri tedd cicire, és így nem kell hozzá felugrálnod. Legalábbis mi így csináljuk.
Az én fiam sem aludt át egy éjszakát sem. Négy és fél hónapos koráig folyamatosan egyre jobb volt (egyre késõbb ébredt), azóta egyre hamarabb és többször. (Most hat és fél hónapos) Szerintem ne várd el tõle, hogy átaludja az éjszakát, mert õ ilyen, és még valószínûleg sokáig nem is fogja. Kicsit stresszes, hogy mindenki azzal jön, hogy na és átalussza az éjszakát? Vagy most már inkább ezzel: Mióta alussza át az éjszakát? Ez nem verseny, nem teljesítmény. Bár sokak szerint át kell aludnia az éjszakát, és rosszul van nevelve, el van kapatva, ha nem teszi. Szerintem nem és nem vagyok hajlandó treníroztatni a gyereket.
Az én kicsikém is ennyi idõs és talán három éjszakát aludt át eddig. Egyszer megszoptatom és ha nem tud rögtön visszaaludni - szerencsére õ soha sem sír hanem nevetgél, sikítozik, dumál, kirobbanó formában van - magam mellé veszem és ott szinte rögtön elalszik. Van úgy, hogy közöttünk marad de legtöbbször visszafektetem az ágyába.
Szia! Az én drága kisfiam olyan jó baba volt, hogy 3 hetes korától végig aludta az éjszakát, tök jó volt, tudtam rendesen pihenni, 7-8-ig sõt volt, hogy 9-ig is durmolt. De most, hogy mi történt vele....? Ma pl: hajnal fél 4-tõl nem alszunk. Már teljesen ki vagyok. Ne sír, nem fáj a hasa, csak egyszerûen nem alszik. Beszélget, ha nem válaszolok neki kiabál, gõgicsél, rugdosódik. Kész vagyok tõle! Háromnegyed 6-kor kicsit elhallgatott, de nem aludt el, csak nyugiban volt. Elbóbiskoltam 10 percre és arra ébredtem, hogy rugdossa a hasam. Ha mellre teszem, nem igazán kell neki, forog jobbra-balra, rángatja, ezért elvettem tõle. Cumi nem kell neki. Már ringatni sem volt erõm. Olyan jó baba volt, mindig csak dicsérni tudtuk, de most éjjeli bagoly lett belõle. Remélem helyre jön, mert már kezd elfogyni a türelmem. :( Most lesz 4 hós, kezd jönni a foga, lehet azért ilyen nyugtalan éjjelente.
Az én fiaim kb. 2 éves korukig keltek éjjel cicizni, de mivel velünk aludtak, ezért ahogy hallottam õket gyors cici volt és aludtak is tovább. Engem ez a dolog nem zavart, mert ha éjjel nem ettek volna, akkor is fel kellett volna kelnem fejni (a vége felé azért már nem, de akkor sem volt gond) Aztán leszoktak a ciczésrõl, és azóta mindkettõ átalussza rendesen az éjszakát - szóval nem szoktak rá az ébredésre (most 3 és 5, 5 évesek). A picilányom most 4, 5 hónapios, õ is velem alszik, és éjjel 3-5 óránként ébred, mikor hogy, de neki is rögtön adom a cicit, megeszi és alszik tovább. Ha nehezebben megy a visszaalvás (ilyen kb. 2 szer volt eddig), akkor mellette fekszem, csukom le a szemem, és akkor õ is elszundikál. Éjjel sosem beszélek hozzá, nem foglalkozom vele, csak ott vagyok mellette, egy pici lámpa ég végig, hogy bármikor lássam.
Szia!Szerintem csak téged akar.A kicsinyem most 11 hónapos, 4 hónaposan kezdõdtek az éjszakai "bulizások".Azt hiszem szeparációs szorongásnak hívják ezt az idõszakot.Nem éhes, nem fáj semmi, csak te hiányzol neki.Éjjel, nappal...pedig kell hogy pihenni tudj.Fontos!Egy háti hordozó vagy kenguru, amivel nappal magadhoz erõsítheted segíthet hogy végezni tudd a dolgod nappal, Õ közben érzi hogy anyuval van, így ahogy közeleg az este nincsenek a nappalból visszamaradt szorongásai, és igen, jó ha magad mellé veszed éjjelere, és ha ébred este, csak suttogva jöhet egy pici babusgatás, cicizés.A nappali alvások is meg könnyebbülnek...Tanuljatok meg egymás mellett pihenni.Mi a földre költöztünk hogy apu tudjon aludni, ha éjszakánként fel ébredt.(onnan lejjebb már nem eshet hiszen az ágyról legurulhat).
Semmit, ez van A enyém 8 hónapos, 4, 5 hónaposan átaludta, azóta nem, felkel többször cicizni. Kb alszik 11-ig a helyén, utána felkel, akkor magunk közé vesszük, hoyg az iskolás fiamat ne keltse fel a sírásával. Ha visszaaltatjuk nagy nehezen a helyén, akkor kb fél óra múlva újra kukorékol. Amikor meg mér köztünk alszik, felébred, felül, bújik hozzám és keresi a cicit. Próbáltam lefejt tejet adni, az ebéden kívül még egyszer szilárdat (fürdés elõt pépet) de egyik sem jött be. (tegnapelõtt adtam a pépet éa hamarabb felkelt, mint szokott:-)) Nem azért kel fel mert éhes. Már kétszer utaztun éjjel, oda vissza kocsival, akoor egyszer sem kelt fel. Ráadásul most taknyos, úgyghogy az éjszaka alig aludt, meg a foga is jön.

Ha a tésztán nem érezni hogy romlott attól még lehet az? Az ok amiért kérdezem, hogy kint állt éjszaka fõzés után másnap délig.

Legjobb válasz: Ha tojásos tészta, akkor könnyen lehet romlott. Ha tojás nélküli, akkor max. nagyon száraz lehet.

Ha tojásos tészta, akkor könnyen lehet romlott. Ha tojás nélküli, akkor max. nagyon száraz lehet.
Szerintem annak semmi baja.
Én egészen biztosan kidobnám.
Mi van rajta? Mibõl van a tészta? Én dobnám a kukába :)
a tészta nem romlik valami könnyen...
De ha valami tejszínes, húsos tészta, akkor azért elég necces :) Vagy üres, kopasz tésztáról van szó?
Én nem enném meg, bár szerintem nem romlott.
igen. de attól is függ , hogy milyen hídeg van a konyhában.
Nem romlott az még meg, hacsak nem 32 fokos panelkonyhában volt. Akkor meg éreznéd mindenképpen, mert nyálkás lenne és savanykás szagú.
Olyan nem létezik, hogy az étel szagra-ízre teljesen rendben van, miközben romlott. Az ízlelés elsõsorban azért fejlõdött ki, hogy megkülönböztesse a fogyaszthatót a nem fogyaszthatótól.

Mitől lehet, hogy 4 hetes kislányom éjszakánként nem alszik? Ha a hasfájás a gond, hogy lehet, hogy csak éjszaka nem megy a kakilás, csak éjszaka bántja a fájdalom?

Nappal semmi gond vele, egyszerre sokat alszik, de ébren is van hosszabb id?t is. Fürdés után leteszem aludni, 2 óra után felébred, és onnantól kezdve szinte semmi alvás. Vagy a hasa fáj (gyógyszer nem segít), vagy csak ébren lenne, vagy fél óra alvás után felébred. Már nem tudok mit kitalálni, hogyan szoktassam rá, hogy éjszaka aludni kell. A hasfájás is érdekes, hogy csak éjszaka jelentkezik. Teljesen el vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Szia! Ez meg igy lehet egy jo darabig! A hasuk altalaban delutan es este szokott jobban fajni. Egy ido utan meglasd majd tobbet alszik ejjel, sot, lehet hogy majd at is alussza azt. Az en kisfiam is nagyon rossz alvo volt elso honapban, aztan egyre tobbet es tobbet aludt ejszaka. Egy idoben (az orvos tanacsara) ha felebredt ejszaka akor teat itattam vele, jol esett a pihenes ejjel a hasanak, es egy ido mulva tovabb aludt es mar nem kelt fel. pl.:En 3 orankent etetem, es ejjel 5 ora mulva kerte a papat.

Szia! Ez meg igy lehet egy jo darabig! A hasuk altalaban delutan es este szokott jobban fajni. Egy ido utan meglasd majd tobbet alszik ejjel, sot, lehet hogy majd at is alussza azt. Az en kisfiam is nagyon rossz alvo volt elso honapban, aztan egyre tobbet es tobbet aludt ejszaka. Egy idoben (az orvos tanacsara) ha felebredt ejszaka akor teat itattam vele, jol esett a pihenes ejjel a hasanak, es egy ido mulva tovabb aludt es mar nem kelt fel. pl.:En 3 orankent etetem, es ejjel 5 ora mulva kerte a papat.

Ha éjszaka nem kel fel a baba szopizni le fog a tej csökkenni? Keltsem fel?

Legjobb válasz: Éjszaka alvó gyereket SOHA NEM KELTÜNK FEL, hacsak nem nagyon kicsi a súlya vagy sárga!!!! Pihenj akkor Te is! Nem fog lecsökkenni a tej mennyisége, ha napközben szopizik! Be fog állni a kereslet-kínálat 1-2 héten belül! Ha mégis ébredne éjszaka, akkor újra több fog termelõdni pár nap után, ha gyakrabban rakod mellre.

Amit írtál, kedves kérdezõ, az igaz, de leginkább az elsõ hetekben, és akkor szoktuk ezt a dolgot komolyan venni, ha a baba éjjel magától ébred de az anyuka nem akarja szoptatni merthogy aludnia kéne. Mert az ébredésnek oka van, például az, hogy a csecsemõ megéhez_het_ éel is. DE! Ha a kicsid nem sárga, nappal szépen szopik, megfelelõen gyarapszik, magától alussza át az éjjelt, akkor semmi okod az ébresztésre:) ! Ami éjjl kimarad, azt nappal "pótolja", meg fogja kapni a kellõ inggert a melled, ne izgulj:) !
Éjszaka alvó gyereket SOHA NEM KELTÜNK FEL, hacsak nem nagyon kicsi a súlya vagy sárga!!!! Pihenj akkor Te is! Nem fog lecsökkenni a tej mennyisége, ha napközben szopizik! Be fog állni a kereslet-kínálat 1-2 héten belül! Ha mégis ébredne éjszaka, akkor újra több fog termelõdni pár nap után, ha gyakrabban rakod mellre.
Az elsõ pár hétben tényleg fontos az éjszakai szoptatás. Késõbb, ha nem kel fel, akkor nem kell ébreszteni.
Ha nagyon pici és esetleg sárga, vagy nem fejlõdik jól, akkor keltsd fel. De amúgy, egy egészséges, jól fejlõdõ babát én nem keltenék! A tejed ilyenkor igazából nem lecsökken, hanem alkalmazkodik a baba igényeihez. De ez nem jelent bajt, ettõl még te hónapokig, évekig szoptathatsz még. Lányom 2 hónaposan már nem kelt éjjel enni, és nem ébresztettem fel. Utána még sokáig szoptattam amúgy, ehhez alkalmazkodott a testem.
Dehogy keltsd fel! Attól nem fog elapadni a tejed, ha éjszaka nem szopizik a babád. Azért nem kel fel, mert jól van lakva. Ne akard elrontani! Sõt, egy idõ után az a normális, ha átalusszák a babák az éjszakát. Csak nagyon sok babának ez nem jön össze. De teljesen normális, ha átalusszák az éjszakát. Sõt, az lenne a legjobb, ha át tudná minden baba aludni az éjszakát.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Csak mindenütt azt olvasom, h az éjszakai szoptatás is nagyon fontos a tejtermelõdés szempontjából, 5 hetes kora óta nem kel fel, csak reggel 7 óra körül, már ez megy pár hónapja, mivel féltem, ezért fejek éjjel, gondolkoztam, h inkább keltsem-e fel, vagy érdemes nekem fejni éjjel egyáltalán??
Szerencséd van használd ki :) . Nekem se kel fel néha, csak akkor fejek ha ilyenkor megdagadnak a melleim. De 1 nap után simán beáll és nincs gond, annak ellenére, hogy napközben nagyon sûrûn szoptatok. Jó babázást!
Nehogy felébresszed! Nem fog csökkenni a tejed!
5 hetense már nem gond, ha alszik....
Hát én nem fejtem éjjel, örültem, hogy alszik az egész család. Biztos, hogy nem keltenék fel este egy alvó gyereket. Neki is jó a pihenés, és nekünk is. A tej ettõl még nem apad el.

Igaz, hogy ha 6 hónaposan nem alussza át az éjszakát akkor nem fejlődik az idegrendszere? Mit tegyek, mi lehet a baj?

Mindenki azt mondja,hogy ilyen id?s babának(anyatejes) már rég át kéne aludnia az éjszakát.3,5 hónaposan jött ki az alsó két fogacskája és most 6 hónaposan 5 fogacskája van már.Mostanában napközben is keveset alszik 20-30perceket és nyügi egész nap. Lehet ez mind a fogzástól van? Elkezdtem már a hozzátáplálást is( délbe krumpli-s.répát,uzsira barack-almát kap)Lehet,hogy a pocakja fáj és attól ébred meg? Csak cicin nyugszik meg de van ,hogy az sem segít.

Legjobb válasz: Ilyen butaságot el ne higyj, hogy azért nem fejlõdik az idegrendszere, mert nem alussza át az éjszakát 6 hósan! Minden bébi más és más! Az én nagy lányom 3 éves koráig többször felkelt éjszaka! Temperamentumos a természete az biztos, de õ ilyen:-) A kicsi fiam 5 hós és átalussza az éjszakát egy hónapja és nyugis! Minden baba más, majd kialakul, kinél elõbb, kinél utóbb! A kajcsitól biztosan nincsen hasfájása, biztos a fog is közrejátszik, a közelségetekben pedig természetesen megnyugszik. Ez így van rendjén, hidd el! Kitartás! A ti babátok ilyen, másoké olyan, de semmi káros nincs ebben!

Ilyen butaságot el ne higyj, hogy azért nem fejlõdik az idegrendszere, mert nem alussza át az éjszakát 6 hósan! Minden bébi más és más! Az én nagy lányom 3 éves koráig többször felkelt éjszaka! Temperamentumos a természete az biztos, de õ ilyen:-) A kicsi fiam 5 hós és átalussza az éjszakát egy hónapja és nyugis! Minden baba más, majd kialakul, kinél elõbb, kinél utóbb! A kajcsitól biztosan nincsen hasfájása, biztos a fog is közrejátszik, a közelségetekben pedig természetesen megnyugszik. Ez így van rendjén, hidd el! Kitartás! A ti babátok ilyen, másoké olyan, de semmi káros nincs ebben!
Csak csatlakozni tudok az elöttem szólóhoz .3 gyerekes anyuka!
A kérdező hozzászólása: Jaj köszi szépen a gyors válaszotokat. :) Már teljesen kétségbe voltam esve, hogy valamit nem csinálok jól!!!!! Még 1szer köszi akkor szoptatom tovább éjjel is és nem törõdöm senkivel.

Kisfiam 6, 5 hónapos. Kb.1, 5 hónapja 5-6x felkel az éjszaka, csak úgy alszik vissza, ha a cicin van egy kicsit, és ilyenkor már nem tudom visszatenni a kiságyba. Mit tegyek?

Valószín?leg jön a foga is, azért kel többet. Meg állandóan forgolódik.. Nem csoda, hogy felébred.

Legjobb válasz: Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!

Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!

Ha a baba éjszaka nem mozgolódik, hanem átalussza velem az éjszakát ez azt jelenti, hogy beállt nála a nappal-éjszaka ritmus és később is ilyen lesz, vagy ez hiú ábránd? A 28 hétben vagyok

Legjobb válasz: Nemhiszem.Szerintem csak sokszor nem ébredsz meg a rúgásokra.Amúgy most folyamatosan el van látva élelemmel,de ha kijön,akkor nincs ott a köldökzsinór,ami folyamatosan hozza a kaját.

Nemhiszem.Szerintem csak sokszor nem ébredsz meg a rúgásokra.Amúgy most folyamatosan el van látva élelemmel, de ha kijön, akkor nincs ott a köldökzsinór, ami folyamatosan hozza a kaját.
én is ezen gondolkodtam, hogy milyen ügyi kisfiam van.egésznap mozgolódik, aztán este-éjjel alszik velem :D 25hetes kismama boldog babavárást
Egyébként a baba álmában is mocorog, csak nem biztos, hogy érzed.
Hát ebbe ne éld bele magad, az elsõ gyermekem meg sem mozdult éjszaka, mindegy volt, hogy elyik oldalamon fekszem, és mégis átvirrasztottunk vele sok éjszakát. Nappal aludt mint a kisangyal, este 8-tól hajnal 5-ig meg ordított. Most 34 hetes vagyok, ma tudtam meg, hogy õ is kisfiú, vele ha egy héten egyszer átalszom az éjszakát már az jó. Állandóan mocorog, ahogy neki jó úgy én nem bírok aludni, lehet, hogy a fordítottja lesz a bátyusnak? Vagy úgy gondolja jobb ha már most felkészít az éjszakázásokra! Boldog babavárást!
Az anyaméhben szûrt fény van. Nem tudja megkülönböztetni a nappalt az éjszakától. Szabálytalan idõközönként felébred, majd elalszik. Alvása és ébrenléte váltakozik. Ugyanezt a rendszert követi megszületése után is, amíg ki nem alakul egy szabályosabb napirend nála. Az én babám is inkább éjszaka aktív, mikor én lefekszem aludni, õ felébred. De nem hiszem, hogy ez így lesz a születése után is.
Napközben 3 óránként, éjjel viszont nem cserélek.
Napközben minden étkezés után lecserélem, éjjel viszont egyáltalán nem, mivel alszik, emiatt nem akarom felébreszteni. És mivel éjjel nem eszik-iszik, nem is pisil olyan sokat.
Szia! Semmi nõi bajt nem okoz. Én azért szoktam cserélni a fiamnál (és a lányomnál is fogom ha lesz) mert ha kifolyik a pisi, akkor élbõl: ruhalehuzás, mosás, ágynemûlehúzás, mosás és ha elég nagy a folt, akkor a matrac szellõztetése. Szóval nekem macera, félálomban meg sittysutt kicserélem. De hozzáteszem azt is, h nem minden éjjel, csak ha alvás elõtt még iszik.
Elsõ vagyok, a babám már 10 hónapos. Amíg még pici volt és minden szopi alatt bekakilt, addig éjjel is cseréltem. Azóta nem cserélem éjjel, amióta többet alszik és nem kakil, csak nappal. Nõi bajt az okozhat, ha a hüvelyét hmosító kenõccsel kened, vagy hámosító anyagot tartalmazó popsitörlõvel törlö. Ezeket kerülni kell a kislányoknál, mert benõhet a hüvely. Valamint hüvelygombát is ugyanúgy kaphatnak, mint a felnõttek, fõleg antibiotikum-kúra után, és a végbelük kitörlésével is extra óvatosnak kell lenni, hogy ne juthasson széklet a hüvelybe. Magától a pelenkáól semmilyen nói bajt nem kap el, a vizeletet a pelenka elvezeti a bõrétõl és zselévé alakítja.
Ha nagyon pisis, éjjel is cserélj pelust és figyeld a punciját, hogy ne legyen piros, vagy ne tapadjon össze.
Születése óta nem cserélünk éjjel pelust, kivéve, ha kakilt, vagy esetleg átázott. Meg se fordult a fejembõl, hogy ezzel megzavarjam az éjszakáját.
Szerintem nem okozhat! Nincs összefüggés! Az én babám 11 hónapos. Napközben kb. 2-3 óránként cserélem a pelusát. Ha persze betrottyol, akkor azonnal lecserélem, még ha 10 perce is van rajta a pelenka. Éjjel csak akkor szoktam lecserélni, ha felébred és semmi áron nem akar visszaaludni, olyankor a pisi pelus zavarja. De ha nem ébred fel, akkor csak azért nem keltem fel, hogy tisztába tegyem.
Az utolsó vagyok ismét: az elfelejtettem írni, hogy a pelustól is függ ám! pl. nálunk az elsõ 5 hónapban a Huggies és a Pampers állandóan átázott reggelre. Amióta áttértünk a Liberora, azóta kb. 2x ázott át. Szóval a Libero a legjobb szerintem.
Szerintem is a peluson múlik... ha jó minõségû és nem engedi vissza a baba bõrére a nedvességet, semmi baja nem lesz... ellenkezõ esetben gyakrabban cserélném... mi kezdetektõl a Pampers-t használjuk, próbáltam mást is, de nem vált be...
Szerintem nem lesz semmi baja. Barátnömnek mind két lány az elsö naptol átaludta az éjszakát miután megszülettek, és nem ébresztette öket pelus miatt. Egészséges nagylányok lettek. :)
elõzõ vagyok, nappal 3-4 óránként cserélem a pelust, mikor mennyire van tele, nem az órát lesem, inkább megtapogatom... :) mikor még csecsemõ volt etetés után tettem tisztába
mióta hazahoztuk a kórházból, csak akkor cserélem éjszaka a pelust ha bekakil. most meglepett mennyien cserélnek éjszaka pelust :O nekem anno azt mondták, nem kell és nem is gondolkoztam ezen, tök természetesnek vettem. most 14 hós, 13 órát alszik éjjel és nem okozott eddig gondot. néha átázik reggelre a pelus, akkor elõbb felébred, átöltöztetem, kap tápit és alszik tovább. szóval nem hinném, hogy bármi bajt okozna
Én éjfélkor cserélek utoljára, utánna hét-nyolc órakor. Olyankor pakolja tele kakival is. Ritkán van egy kis csípõdésünk, de a doki szerint azért is mert nyálzik és savasabb a kaki. Három hós.
Igazából okozhat nõi bajt, mert nekik még nincsen meg az az önvédekezõ hüvelyflórájuk mint egy nemi érett nõnek/lánynak. De ha napközben rendesen odafigyelsz rá, kétlem, hogy bármi gond lenne belõle.
Tök felesleges cserélni akkor, ha nem folyik ki a pisi. Én azt hiszem 3 hós kora óta nem cserélek éjjel, mert elbírja a pelus a pisit + amikor cseréltem, alig akart visszaaludni. most lesz 1 éves a kislányom, és semmi "bajt" nem okozott ez, sosem volt piros a popó vagy a nunus szerencsére:) Max csak pöttyös lehet a nunus és a popó, de semmi más "baja" nem lesz ettõl!
ja meg igen, azért ha sokszor átpisisedik a pelusa, akkor azért jó ha nem fekszik benne, mert a felfázásbõl lehet gond. Én elõbb a közvetlen pisire gondoltam, de a többszöri átázás nem jó!
Szia! Ezt Neked kell látnod, hogy mennyire pisis. Nekem volt, hogy egész nap 2x kellett cserélni, mert nem volt benne semmi, csak higiénés okokból cseréltük. De volt olyan éjszakánk, hogy már a ruhája csupa pisi volt, és 2x-3x cserélni kellett. Ez gyerkõcönként változik. Bajt? Hát felpirosodhat a popsija vagy ha allergiás a pelusra, (nekem a benne lévõ latexre azok), akkor hólyagok, gyulladás....de szerintem mást csak akkor, ha mindig hagyod elázni. Mert azért egy picinek nem jó benne ülni a pisiben.
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõs a babád?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Szoptató anyukák, hogy hat a tejtermelésre, ha éjszaka nem szopizik a babám? Attól még nappal termelődik elég tej? És nem kevés ha egy nap csak ötször eszik?

2 és fél hónapos a kislányom és most álltunk rá arra,hogy este 8-kor eszik és utána már csak hajnali 5 körül. Nem kicsi még ahhoz,hogy ennyit aludjon egyhuzamban evés nélkül?

Legjobb válasz: az én lányomnak is voltak éjszakát átalvó idõszakai, 2-4 hónapos kora, majd 13 hónapos kora után, soha nem zavart bele a tejtermelésbe, hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen ez a lényege :)

az én lányomnak is voltak éjszakát átalvó idõszakai, 2-4 hónapos kora, majd 13 hónapos kora után, soha nem zavart bele a tejtermelésbe, hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen ez a lényege :)
Szia! Ne aggódj! Ha babád átalussza az éjszakát attól még lesz nappalra elég tej. Reggelre feltöltõdik a készlet. :) Legalábbis nálam így van. A lányom 2, 5 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat este 6-7 körül szopizik utoljára és reggel fél 8 körül eszik elõször. Ma 4 hónapos és csak anyatejes. Nem kevés a napi öt, fõleg ha kellõ mennyiséget eszik meg. Amíg szépen gyarapodik (hol többet, hol kevesebbet), és jó kedélyû nem kell aggódni.
Nem baj, ha õ maga szabályozza így. :) Ha nappal továbbra is igény szerint szoptatod, nem gátolod õt abban, hogy elég idõt töltsön a szopival, akkor biztosan rendben lesz. A tested át fog állni arra, hogy nappal termeljen (több) tejet, éjszaka csak minimálisan fog raktározódni. (A tej fõleg szopatás alatt termelõdik, nem szopik között.) De ne lepõdj meg, ha ez az idõszak nem fog sokáig tartani: általában 3-4 hónapos korban elkezdenek újra ébredni a babák, de ez is élettani dolog. - Mindig, mindenkor igény szerint érdemes szoptatni, akkor jó eséllyel követni tudod a változásokat. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igény szerint szoptatok, az a legfontosabb, hogy neki jó legyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!